Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πρώτη φορά έγκυος


Recommended Posts

Πρώτη φορά έγκυος κι εγώ και διανύω τη 12η εβδομάδα. Ως τώρα τα πράγματα δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, αλλά ούτε και... μια χαλαρή βόλτα στο δάσος.

Καφέ εκκρίσεις / αίμα

Δυστυχώς χρειάστηκε να ακυρώσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, αφού από την 6η εβδομάδα είχα περιστασιακά κάποια καφέ υγρά, που μετά τον ενδοκολπικό υπέρηχο εμφανίστηκαν σαν καφέ αίμα παρόμοιο με το πρώτο αίμα της περιόδου. Αν και διάβαζα παντού ότι είναι πολύ σύνηθες, στη δική μου περίπτωση διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μια μικρή αποκόλληση του σάκου. Η γιατρός συνέστησε προγεστερόνη και ξεκούραση. Αυτό που πραγματικά πιστεύω ότι βοηθάει, όμως, είναι η ηρεμία και η διαχείριση του στρες.

Αν λοιπόν αντιμετωπίζεις κάτι παρόμοιο, μην πανικοβάλλεσαι, αλλά μίλα άμεσα με τον/τη γιατρό σου για οδηγίες :)

Δυσκοιλιότητα

Το πρώτο σημάδι ότι κάτι έχει αλλάξει ήταν η δυσκοιλιότητα και οι αιμορροϊδες που απέκτησα ξαφνικά πριν να έχω καθυστέρηση και χωρίς να υπάρχει κάποια αλλαγή στη διατροφή μου και χωρίς σχετικό ιστορικό. Η δυσκοιλιότητα συνεχίζεται ακάθεκτη. Τα προβιοτικά δυστυχώς δεν με βοηθούν ιδιαίτερα. Με έχει βοηθήσει πολύ όμως το κεφίρ και το γιαούρτι με ενισχυμένα πρεβιοτικά, που κυκλοφορεί στα σουπερμάρκετ. 

Προσοχή! Η γιατρός μου επέτρεψε μόνο συσκευασμένο κεφίρ και όχι χειροποίητο, με μεγάλη προσοχή στην ημερομηνία λήξης.

Φούσκωμα και καούρες

Ξαφνικά στην 11η εβδομάδα απέκτησα τρομερή δυσπεψία. Ακόμη και δυο μπουκιές σαλάτα με βάραιναν αφόρητα και μου προκαλούσαν δυσφορία. Άρχισα να τρώω σούπες με λαχανικά, ρύζι και κοτόπουλο ή μοσχάρι τις δύσκολες μέρες. Επίσης δοκίμασα βιολογικό χαμομήλι με 1-2 φρυγανιές όταν ένιωθα τελείως χάλια. Είδα μεγάλη διαφορά στη μείωση των συμπτωμάτων.

Κόπωση

Ενώ μερικές μέρες έχω φουλ ενέργεια, άλλες δεν μπορώ καν να πάρω τα πόδια μου. Ξεκουράζομαι όσο πιο πολύ μπορώ και ταυτόχρονα προσπαθώ να κάνω πράγματα που με κάνουν να νιωθω καλά (μάσκες ομορφιάς, βιβλία, ταινίες, τηλεφωνήματα σε φίλους). Υποθέτω ότι λίγη ήπια άσκηση θα με βοηθούσε να πάρω τα πάνω μου, αλλά λόγω της αποκόλλησης η γιατρός μου είπε να περιμένω λίγο ακόμη.

Εσείς τι κάνετε για να νιώσετε καλύτερα; 

Έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια ή άλλα συμπτώματα; Υπάρχουν θέματα που σας απασχολούν ιδιαίτερα στην πρώτη εγκυμοσύνη; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Κορίτσια μου καλησπέρα! Να πω κι εγώ ότι σήμερα είμαι 12η ΜΤΩ που συνήθως μου έρχεται, αλλά μέχρι στιγμής άφαντη... Πήγα για εξετάσεις αίματος το πρωί, μου είχε βάλει η ενδοκρινολόγος να δούμε TSH, T4, χοληστερίνη (αυτά στα πλαίσια του γενικού ελεγχου καθώς έχω Χασιμότο και κληρονιμικά υψηλή χολιστερίνη) + καμπύλη ζαχάρου και αντίσταση στην ινσουλίνη που της ζήτησα εγώ.Σκέφτηκα να κάνω και τη χοριακή, αλλά είπα να κρατηθώ γιατί δε ξέρω, ίσως είμαι χαζή, αλλά δε το πιστεύω, σκέφτομαι ότι την καθυστερεί το συμπλώρωμα προγεστερόνης 😅 Τέλον πάντων, αν και αύριο δεν, θα κάνω τεστ, όπως είχα κάνει και τον περασμένο μήνα 13η ΜΤΩ 🤞
    • Μόλις γύρισα απ τον γιατρο…όλα καλά με την μπουμπου μας! Ήταν ζωηρή και υγιέστατη!!!! Σε αλλά νέα μόλις βγήκα από το ιατρείο καθώς κατέβαινα τις σκάλες…έπεσα και χτύπησα την πλάτη μου! Τώρα ξάπλα γιατί πονάει πολύ….
    • Κι εγώ τη βλέπω τη σκιά και στα 2!!! 🤗🤗 έλα βρε @marinamanoulitsa, τρελανέ μας τώρα τέλος Απρίλη ❤️🤞Συνέχισε τα τεστάκια, εύχομαι ολόενα και να σκουραίνουν 🙏
    • Λίλλυ μου συγχαρητήρια για την χοριακή σου να έχεις μια όμορφη εγκυμοσύνη και χαιρόμαστε όλες με την χαρά σου . Εμένα ο Θυρεοειδής αποσυντονίζονταν με κάθε διέγερση και αλλάζαμε φάρμακα , σίγουρα θα πρέπει να στο αλλάξει γιατί είναι αρκετά υψηλό . Τα καλύτερα από την καρδιά μου για το θαυματάκι σου
    • Πολύ καλά θα κάνετε κορίτσι μου!! Να το παλέψετε και, αν χρειαστεί, ξαναπροσπαθειτε με φυσικό. Και οι βιταμίνες στους άνδρες αποδίδουν πιο πολυ απ ότι σε εμάς. Στον δικό μου, να σκεφτείς, χωρίς να έχει θέμα, του είχε δώσει ο ανδρολογος απλα για ενίσχυση (άλλο θέμα  ποσες πήρε τελικά, χιχι!). Για την εξέταση, να δεις τι θα σου πουν αύριο και πάρε κ δεύτερη γνώμη, αν εχεις αμφιβολιες. Έχω κ εγώ ινοαδενωματα και κυστουλες, που τα παρακολουθώ χρόνια κ έχω καρδιοχτυπησει πολλές φορές μετά από εξετάσεις που εχω κάνει κ μου τα λενε ποτε ετσι ποτε αλλιως...Και, να σκεφτεις, πάω Αθήνα στους καλύτερους. Θέλουν πολλή προσοχή αυτά τα πράγματα και να έχεις καλή εικόνα του στήθους σου, για να ξέρεις να τους κατατοπιζεις κ εσυ. Και καλό μαστολογο να ξέρει τι κάνει!! Δεν θα είναι τίποτα, απλά σου λέω για να είσαι υποψιασμενη. ❤️
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...