Μετάβαση σε περιεχόμενο

Προσπάθεια και άγχος

Κλέλια.

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες! Είμαι καινούργια εδώ και λογικά θα έχει ξανά ειπωθεί το θέμα αυτό αλλά όπως λέει και ο τίτλος μου το αγχος είναι τεράστιο! Το είχα από πάντα στην ζωή μου και δεν ξέρω πως να το αποβάλω στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ξεκίνησαν λοιπόν οι προσπάθειες και επειδή δεν έχω συγκεκριμένη ημέρα που να περιμενω περίοδο (περιμενω από τις 28/6 μέχρι 3/7..) δεν ξέρω ποτε να κάνω το τεστ. Αν κάνω στις 27/6 αυτά τα πρώιμης ανίχνευσης πιστεύετε πως θα έχω αποτέλεμα; Για χοριακη δεν το συζητάω.. σε 2 εβδομάδες με κόβω εκτός κι αν βγει θετικό τεστ νωρίτερα. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσι! Προτείνω αφού δεν έχεις σταθερή περίοδο να κάνεις ένα τεστ 2/7 για να είσαι πιο σίγουρη. Κρίμα είναι να κάνεις τεστ πολύ νωρίς και να δείχνει αρνητικό ενώ μπορεί να είναι θετικό τελικά. Τώρα αν δεν κρατιεσαι καθόλου ξεκίνα από 28/6 που είναι η πρώτη μέρα που περιμένεις περίοδο. Εμένα για καταλάβεις (και σε άλλες κοπέλες εδώ) έδειξε το πρώιμης 3 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο. Οπότε σκέψου ότι αν είναι να σου έρθει τελικά στις 3/7, μπορεί μέχρι τις 30/6 να δείχνει αρνητικό.

Αλλά γιατί τόσο άγχος; Προσπαθείτε καιρό;

στις πριν 17 ώρες, ο/η Κλέλια. είπε:

Καλησπέρα σε όλες! Είμαι καινούργια εδώ και λογικά θα έχει ξανά ειπωθεί το θέμα αυτό αλλά όπως λέει και ο τίτλος μου το αγχος είναι τεράστιο! Το είχα από πάντα στην ζωή μου και δεν ξέρω πως να το αποβάλω στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ξεκίνησαν λοιπόν οι προσπάθειες και επειδή δεν έχω συγκεκριμένη ημέρα που να περιμενω περίοδο (περιμενω από τις 28/6 μέχρι 3/7..) δεν ξέρω ποτε να κάνω το τεστ. Αν κάνω στις 27/6 αυτά τα πρώιμης ανίχνευσης πιστεύετε πως θα έχω αποτέλεμα; Για χοριακη δεν το συζητάω.. σε 2 εβδομάδες με κόβω εκτός κι αν βγει θετικό τεστ νωρίτερα. 

Καλημερα κοριτσι! Καλως ήρθες στην παρέα!

Εγω αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω, γιατι εχεις τόσο ασταθή περίοδο? Υπάρχει λογος? Γιατι θα παίζει και το πότε κάνεις ωορρυξία. Αρα και δυσκολο να ξέρεις πότε να κανεις τεστ προωρης ανίχνευσης. 

Μήπως πρέπει κάτι να κάνεις για αυτό με το γυναικολόγο σου σε πρώτη φάση?

Δευτερον, το τεστ προωρης ανίχνευσης εμένα δεν μου δούλεψε. Ειχα αναμενόμενη περιοδο 28/12 (σταθερό κύκλος 28 ημερών εγώ) και έκανα στις 25/12 και βγηκε αρνητικό. Φυσικα απογοητευτηκα οπως καταλαβαινεις και στεναχωρηθηκα. 30/12 περιοδος ακομα γιοκ, μην τα πολυλογώ εχω μπει στον 7ο τώρα :)

Θα σου πρότεινα λοιπόν να μην πέσεις στην παγίδα των προωρων τεστς κυρίως όταν ο κύκλος είναι τοσο ασταθής. Τα τεστ αυτα λειτουργουν σωστα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους όταν ήδη ξέρεις πόσες μέρες διαρκεί ο κύκλος και κυρίως αν εχεις κάνει και τεστ ωορρυξίας για να ξέρεις πότε έγινε η ωορρυξία. 

Η ταπεινη μου συμβουλή ειναι να περιμένεις μεχρι τις 3/7 κι αν 4/7 δεν έχει εμφανιστεί, τότε 5/7, με τα πρωινά ούρα κάνεις το τεστάκι!

Ευχομαι να ειναι θετικότατο και να εχουμε ευχάριστα νέα σύντομα απο εσενα ❤️ 

Καλησπέρα κορίτσια και ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Έχω πάει σε δυο γιατρούς για τον κύκλο αλλά κανεις δεν βρήκε κάτι.. δεν ήταν έτσι πάντα.. κάποτε είχα σταθερό! Από τον προηγούμενο μήνα προσπαθούμε και τότε ήμουν χαλαρή, δεν έκανα καν τεστ και τελικά ήρθε περίοδος. Τώρα όμως πήγα για τον ετήσιο ετήσιο έλεγχο και μου είπε ότι μικραίνουν οι ωοθήκες μου και θα πρέπει να το επισπευσω.. και κάπως έτσι μου δημιουργήθηκε άγχος φουλ.. τώρα είμαι σαν τους φυλακισμένους που μετράνε τις μέρες μέχρι να μπορέσω να κάνω το τεστ και κάθομαι σε αναμενα κάρβουνα 

Εγώ ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή έχω κι εγώ μεγάλο αλλά όχι σταθερό κύκλο (28 με 35 μέρες) υπάρχει ποτέ πιθανότητα να έκανα ωορρηξία στη 10η μέρα του κύκλου;

στις πριν 2 ώρες, ο/η Mrs Warren είπε:

Εγώ ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή έχω κι εγώ μεγάλο αλλά όχι σταθερό κύκλο (28 με 35 μέρες) υπάρχει ποτέ πιθανότητα να έκανα ωορρηξία στη 10η μέρα του κύκλου;

Θεωρητικά έρχεται περίοδος 12-16 ημέρες μετά την ωορρηξία. Οπότε αν κάνεις ωορρηξία την 10η ημέρα, λογικά θα σου έρθει περίοδος το πολύ μέχρι την 26η. 

Το θέμα είναι ότι δεν είναι και απίθανο να κάνεις και τελικά εκείνος ο κύκλος σου να ήταν να γίνει μικρότερος. Νομίζω σε όλες έχει τύχει ένας κύκλος να βγει πολύ μεγάλος ή πολύ μικρός, αλλά αυτό δεν ξέρουμε πότε θα γίνει! Για αυτό λένε  να υπάρχουν επαφές σε όλον τον κύκλο! Ποτέ δεν ξέρεις!

στις πριν 23 ώρες, ο/η Κλέλια. είπε:

Καλησπέρα κορίτσια και ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Έχω πάει σε δυο γιατρούς για τον κύκλο αλλά κανεις δεν βρήκε κάτι.. δεν ήταν έτσι πάντα.. κάποτε είχα σταθερό! Από τον προηγούμενο μήνα προσπαθούμε και τότε ήμουν χαλαρή, δεν έκανα καν τεστ και τελικά ήρθε περίοδος. Τώρα όμως πήγα για τον ετήσιο ετήσιο έλεγχο και μου είπε ότι μικραίνουν οι ωοθήκες μου και θα πρέπει να το επισπευσω.. και κάπως έτσι μου δημιουργήθηκε άγχος φουλ.. τώρα είμαι σαν τους φυλακισμένους που μετράνε τις μέρες μέχρι να μπορέσω να κάνω το τεστ και κάθομαι σε αναμενα κάρβουνα 

Δηλαδή απλά σου προσθέσανε ένα ακόμα άγχος! Ίσως η αστάθεια στον κύκλο να είναι και από το άγχος καθώς αυξάνετε η προλακτίνη σου. Η άποψη μου είναι να πας και σε έναν ενδοκρινολόγο αναπαραγωγής να εντοπίσεις τι είναι αυτό που σου χαλάει τον κύκλο και να το διορθώσεις. Αν δλδ δεν είσαι ήδη έγκυος γιατί οκ πάντα παίζει αυτό. Γενικά το μέτρα μέρες, κάνε τεστ κλπ κλπ σε κάποιες βοηθάει σε κάποιες άλλες όχι απλά προσθέτει άγχος. Αυτό που ήθελα να σε ρωτήσω είναι πως σου είπαν ότι μικραίνουν οι ωοθήκες σου; Έκανες ορμονολογικό έλεγχο; Επίσης εφόσον δεν έχει συγκεκριμένη ημέρα γιατί δεν ρυθμίζεις τον κύκλο σου με αγωγή; Υπάρχουν αγωγές που στοχεύουν ακριβώς σε αυτό στο να ρυθμίσουν τον κύκλο δλδ. Από την στιγμή που δεν έχει συγκεκριμένη ημέρα που θα κάνει ωορρηξία αυτό σημαίνει πως κάθε ημέρα του κύκλου σου είναι θεωρητικά γόνιμη ημέρα. Επίσης πολύ αγχωτικό θεωρώ... καθώς αν μια μέρα λόγω υποχρεώσεων, κούρασης, καθημερινότητας ή όρεξης ρε αδερφέ δεν γίνει επαφή θα σε τρώει το άγχος αν ήταν γόνιμη ημέρα. Κατά την άποψη μου...

στις πριν 14 ώρες, ο/η Mrs Warren είπε:

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο από έναν γυναικολόγο που έλεγε αυτό ακριβώς. Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις με σιγουριά ποια ημέρα θα γίνει η ωορρηξία. Ακόμα και σε σταθερούς κύκλους μπορεί να υπάρχουν μικρές διαφορές. Επίσης ανάλογα με την ηλικία μπορεί να έχεις πολλαπλές ωορρηξίες(συνήθως άνω των 35). Και έλεγε πως ναι κατά κανόνα 12-16 ημέρες μετά την ωορρηξία έρχεται η περίοδος αλλά κι αυτό εξαρτάται από την γυναίκα και την ορμονική της απόκριση που σημαίνει πως μέχρι κι αυτό τζίφος παιδιά δεν είναι σίγουρο. Εγώ αυτό που έχω καταλάβει τζάμπα το άγχος, τζάμπα τα τεστ, τζάμπα το μέτρα μέρες, θερμοκρασίες κλπ. Μπορείς να κάνεις σεξ και κάθε μέρα; Μέρα πάρα μέρα; Κάντο! Όσες φίλες μου έπιασαν παιδί φυσιολογικά έκαναν σεξ πολύ και συχνά. Φυσικά να μην υπάρχει άλλο θέμα υγείας είτε στον άντρα είτε στην γυναίκα. 

Συμφωνώ με το συχνό σεξ!

Τώρα σχετικά με τον ασταθή κύκλο. Εγώ είχα πάντα κύκλο 28-32 ημέρες. Σε 2 γυναικολόγους που είχα πάει μου είχαν πει ότι δεν υπάρχει θέμα και ότι θεωρείται σταθερός. Και η αλήθεια είναι κάποιες ορμονικές εξετάσεις που είχα κάνει ήταν οκ. Βέβαια είχα 1-2 φορές τον χρόνο κύκλο και 65 ημερών ή κύκλο 24 ημερών. Νομίζω αυτά συμβαίνουν λίγο πολύ σε όλες. Οπότε σεξ συνέχεια 😅

στις πριν 44 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

Συμφωνώ με το συχνό σεξ!

Τώρα σχετικά με τον ασταθή κύκλο. Εγώ είχα πάντα κύκλο 28-32 ημέρες. Σε 2 γυναικολόγους που είχα πάει μου είχαν πει ότι δεν υπάρχει θέμα και ότι θεωρείται σταθερός. Και η αλήθεια είναι κάποιες ορμονικές εξετάσεις που είχα κάνει ήταν οκ. Βέβαια είχα 1-2 φορές τον χρόνο κύκλο και 65 ημερών ή κύκλο 24 ημερών. Νομίζω αυτά συμβαίνουν λίγο πολύ σε όλες. Οπότε σεξ συνέχεια 😅

Ακριβώς αυτό μου είπαν κι εμένα. Ότι θεωρείται φυσιολογικός και να μην ανησυχώ 🤷🏼‍♀️ 

Παντως κι εγώ από γνωστές μου βλέπω ότι θέλει φουλ σεξ και χωρίς αγχος… προσπαθώ προς το παρόν να κάνω διαφορα για να απασχολώ και το μυαλό μου και να περάσουν οι μέρες… 

Dimitrapth έχω και θυρεοειδή από τα 20… σε δυο εβδομάδες θα πάω κι εκεί να με δει πάλι και θα την ενημερώσω και σχετικά να δω τι θα μου πει κι αυτή.

στις πριν 1 ώρα, ο/η Eliza Kats είπε:

Συμφωνώ με το συχνό σεξ!

Συγγνώμη αλλά δεν συμβαίνει σε όλες 🤷‍♀️
Οκ ίσως μία μικρή καθυστέρηση πχ 2-3 ημέρες ναι ίσως μία φορά το χρόνο αλλά κύκλος 65 ημερών 1-2 φορές τον χρόνο συγγνώμη αλλά εγώ θα το έψαχνα λίγο παραπάνω... δεν σε ξέρω προσωπικά αλλά η αστάθεια στον κύκλο μπορεί να έχει να κάνει με πολλά διαφορετικά πράγματα. Ακόμα και με την διατροφή. Εμένα προσωπικά το 28-32 ημέρες κάθε μήνα θα μου διέλυε την ψυχολογία, ειδικά με μία σάλπιγγα! Θα με κλείνανε στο ψυχιατρείο! 😆

στις πριν 4 ώρες, ο/η Dimitrapth είπε:

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο από έναν γυναικολόγο που έλεγε αυτό ακριβώς. Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις με σιγουριά ποια ημέρα θα γίνει η ωορρηξία. Ακόμα και σε σταθερούς κύκλους μπορεί να υπάρχουν μικρές διαφορές. Επίσης ανάλογα με την ηλικία μπορεί να έχεις πολλαπλές ωορρηξίες(συνήθως άνω των 35). Και έλεγε πως ναι κατά κανόνα 12-16 ημέρες μετά την ωορρηξία έρχεται η περίοδος αλλά κι αυτό εξαρτάται από την γυναίκα και την ορμονική της απόκριση που σημαίνει πως μέχρι κι αυτό τζίφος παιδιά δεν είναι σίγουρο. Εγώ αυτό που έχω καταλάβει τζάμπα το άγχος, τζάμπα τα τεστ, τζάμπα το μέτρα μέρες, θερμοκρασίες κλπ. Μπορείς να κάνεις σεξ και κάθε μέρα; Μέρα πάρα μέρα; Κάντο! Όσες φίλες μου έπιασαν παιδί φυσιολογικά έκαναν σεξ πολύ και συχνά. Φυσικά να μην υπάρχει άλλο θέμα υγείας είτε στον άντρα είτε στην γυναίκα. 

Συμφωνώ απόλυτα. Τα ίδια έχει πει και σε μένα ο γυναικολόγος μου. Ότι, αν προσπαθείς για παιδί, δεν αρκούν οι "γόνιμες" μέρες, αλλά πρέπει να προσπαθείτε συνεχώς, πρώτον επειδή δεν ξέρεις ποτέ με σιγουριά  την ωορρηξία σου και δεύτερον επειδή το σπέρμα πρέπει να ανανεώνεται συχνά. Επίσης ένας ουρολόγος- απ' τους πιο γνωστούς της Αθήνας σε θέματα υπογονιμότητας- μας είχε πει στις αρχές ότι υπογόνιμο θεωρείται ένα ζευγάρι μετά από 400 επαφές (!!) σε διάστημα ενός χρόνου. Μπορείς να το κάνεις; Οκ, υπερβολικό ίσως, έκανα κι εγώ τα μαθηματικά, δεν βγαίνει, αλλά καταλαβαίνετε το νόημα.

Τα τεστ και το μέτρημα κι όλα αυτά ίσως βοηθάνε, αλλά τίποτα δεν πρέπει να παίρνουμε ως δεδομένο. Κι εγώ για χρόνια νόμιζα 10η-15η μέρα ωορρηξία, αλλά όταν άρχισα παρακολούθηση κι εξωσωματικές και με παρακολουθεί πιο στενά τρία χρόνια τώρα ο γιατρός μου, έχω πετύχει και μήνα ανωορρηκτικό και μήνα με διπλή ωορρηξία και μήνα με καθυστερημένη ωορρηξία την 20η ημέρα... Κι όλα αυτά με σταθερό κύκλο 26-27 ημερών, εκτός τον μήνα που είχα διπλή. Πόσο μα΄λλον σε ασταθή κύκλο, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσια μου... Χάθηκα αλλά ζούμε ένα δράμα από την ημέρα που ήρθαμε Αθήνα. Δεν έχω με τι να την απασχολώ και να την "κουράζω" εδώ... και λόγω αλλαγής περιβάλλοντος έχει χαλάσει πολύ τον ύπνο της. Βγάζει γουλιά σχεδόν σε κάθε γεύμα.  @nanoukoμου ελπίζω να είστε καλύτερα πια σήμερα. Εγώ δεν τα αποστειρώνω τα μασητικά.  Εμένα κορίτσια ακόμα ούτε απο μπρούμυτα ανάσκελα ούτε το αντίστροφο ακόμα. Μόνο να σηκωθεί προσπαθεί. Σε λίγο θα έχει καλύτερους κοιλιακούς από μένα!  Όσο για το σίδερο... εγώ δε σιδερώνω ποτέ και τίποτα. 
    • @Naty_ @Diwni @Elk Κορίτσια συγνώμη αν σας ζαλίζω αλλά πρώτη φορά χρησιμοποιώ τεστ ωορηξίας και προσπαθώ να καταλαβω πότε φτανει στο πικ.. αυτο είναι το σημερινό. πιστευετε πως ειχα χθες ωορηξια.;    εντομεταξύ ολη μερα σημερα ποναει η κοιλιά μου νομίζω θα παω τουαλετα και θα ασιαθετήσω.!
    • Γενικά πώς είστε κορίτσια; Από ύπνο, γκρίνια; Εμένα μου δυσκολεύεται λίγο στους ημερήσιους ύπνους τώρα τελευταία, τον βάζω μάρσιπο και κοιμάται! Και το βράδυ ξυπνάει αρκετές φορές μέχρι να κοιμηθεί καλά καλά.. τα μασητικά τα αποστειρωνετε;
    • Καλημέρα σε όλες. Καταρχήν να πω πως λυπάμαι πολύ @Xrisa95 και @Elenaki_. Πραγματικά εύχομαι να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος και να κρατήσετε τα μωράκια σας στην αγκαλιά σας. Ευτυχώς με την δύναμη της επιστήμης μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να προλάβουμε δύσκολες καταστάσεις. Η ομάδα μας είναι εδώ για να στηρίξει όποια μανούλα το χρειάζεται, πρέπει να το θυμόμαστε αυτό.  Κορίτσια ας έχουμε αισιοδοξία και πίστη στα μωράκια μας, θα τα καταφέρουμε μαζί τους, είμαι σίγουρη🙏Άλλωστε αυτό το μαγικό ταξίδι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του❤️ Τα δικά μας νέα από το ντόπλερ μας.... Όλα μας τα βρήκε καλά η γιατρός. Μας είπε ότι έχει φυσιολογική ανάπτυξη και σε κιλά μας την έβγαλε 1.941 γρ. Τράχηλος κλειστός. Επίσης παραμένει με το κεφάλι κάτω και μας είπε πως τώρα πια δύσκολα θα αλλάξει θέση, δεν είναι απίθανο βέβαια αλλά δύσκολο. Ελπίζουμε για το καλύτερο. Τώρα πια θα μας δει ο δικός μας γιατρός σε 2 εβδομάδες.,
    • Κορίτσιααα πως σιδερωνετεεεε ?? Εγώ την έχω τη σιδερωστρα στην αποθήκη και δε σιδερωνω τιποτα😅 εν τω μεταξύ όλο χειμωνιάτικα τώρα δε θέλουν σίδερο ευτυχώς..το καλοκαίρι σιδέρωνα ..εκεί δε μπορούσα να το αποφύγω...ήταν σαν πατσαβούρα οι μπλουζες😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...