Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δύσκολες ώρες. Βιοχημική ή εξωμήτριο;

Lina_Lily

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια μου ! 
Αιμα αίμα αίμα και μια χοριακη στις 24/4 270 σε εργαστήριο έξω 😟 Σήμερα 28/4 συνεχίζοντας το αίμα 363,63 στο εργαστήριο του νοσοκομείου . ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ … πήγα σε 2ο γιατρο σε δημόσιο νοσοκομείο και μ είπε ότι στον υπέρηχο δεν βρίσκει Τπτ . Θέλει να αποκλείσει το ενδεχόμενο εξωμήτριας κύησης . Όποτε 2/5 έχω επαναληπτική Β χοριακης . Σ αυτή τη περίπτωση προτιμώ να αποβάλλω φυσιολογικά .. Φοβάμαι παρα πολύ ! Παρόμοια κοπέλα με εξωμήτριου ; Να σας επισημάνω ότι 18/3 ήταν τελευταία περίοδος και μ ξανάρθε σαν περίοδος 14/4 (στην ώρα της δλδ) 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα! Είχα παρόμοια εμπειρία (ξαφνικό + ενώ νόμιζα ότι είχα ηδη αδιαθετησει, μεγάλη χοριακή (πάνω από 4.000) , συνέχιση του αίματος) και στον υπέρηχο φάνηκε εξωμήτριο. Στη δική σου περίπτωση μπορεί να είναι απλώς μια παλινδρομη. Σου γράφω μόνο και μόνο για να σου πω ότι σε νιώθω... Και ότι ακόμη και στην περίπτωση του εξωμητρίου να ξέρεις ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου.... Εύχομαι όλα να πάνε καλά!

στις πριν 32 λεπτά, ο/η Jaipur είπε:

Καλημέρα! Είχα παρόμοια εμπειρία (ξαφνικό + ενώ νόμιζα ότι είχα ηδη αδιαθετησει, μεγάλη χοριακή (πάνω από 4.000) , συνέχιση του αίματος) και στον υπέρηχο φάνηκε εξωμήτριο. Στη δική σου περίπτωση μπορεί να είναι απλώς μια παλινδρομη. Σου γράφω μόνο και μόνο για να σου πω ότι σε νιώθω... Και ότι ακόμη και στην περίπτωση του εξωμητρίου να ξέρεις ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου.... Εύχομαι όλα να πάνε καλά!

Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου ! Είμαι πολύ μπερδεμένη , προβληματισμένη και απογοητευμένη . Βλέπεις πρώτη φορά τεστ θετικό και πετάς και μετά όλα αυτά . 😞

Το εξωμητριο πως το αντιμετώπισες ; 

στις On 29/4/2023 at 8:36 ΠΜ, ο/η Lina_Lily είπε:

Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου ! Είμαι πολύ μπερδεμένη , προβληματισμένη και απογοητευμένη . Βλέπεις πρώτη φορά τεστ θετικό και πετάς και μετά όλα αυτά . 😞

Το εξωμητριο πως το αντιμετώπισες ; 

Σε καταλαβαίνω... Έτσι ήταν και για μένα, πρώτο θετικό τεστ... Έκανα λαπαροσκοπηση με αφαίρεση της σάλπιγγας διότι το κύημα ήταν πολύ προχωρημένο και είχε ξεκινήσει η ρήξη της σάλπιγγας. Όταν, όμως, είναι νωρίς κάποιοι γιατροί προτείνουν μη χειρουργικές μεθόδους. ΑΝ είναι και η δική σου τέτοια περίπτωση, θα το δεις τότε, μην τα σκεφτεσαι. Μπορεί, όμως  να είναι μια βιοχημική ή μια υγιής κύηση που απλώς για κάποιο λόγο δεν είχε διπλασιασμό η χοριακή. 

στις πριν 8 λεπτά, ο/η Jaipur είπε:

Σε καταλαβαίνω... Έτσι ήταν και για μένα, πρώτο θετικό τεστ... Έκανα λαπαροσκοπηση με αφαίρεση της σάλπιγγας διότι το κύημα ήταν πολύ προχωρημένο και είχε ξεκινήσει η ρήξη της σάλπιγγας. Όταν, όμως, είναι νωρίς κάποιοι γιατροί προτείνουν μη χειρουργικές μεθόδους. ΑΝ είναι και η δική σου τέτοια περίπτωση, θα το δεις τότε, μην τα σκεφτεσαι. Μπορεί, όμως  να είναι μια βιοχημική ή μια υγιής κύηση που απλώς για κάποιο λόγο δεν είχε διπλασιασμό η χοριακή. 

Σ ευχαριστώ που μου δίνεις κουράγιο . Πραγματικά δεν ξέρω τι γίνεται με αυτή τη κύηση . Πάντως δεν βρίσκουμε τίποτα στον υπέρηχο 😂 ανεμογκάστρι 😂😂😂 

Γενικα όμως απ την μια είμαι χαρούμενη που έγινε σύλληψη κι απ την άλλη ένα σωρό σκέψεις (κλαμα και όλες οι ορμόνες της κύησης που με πλημμυρίζουν) 

Οπως είπες πάντως . Ότι και να είναι αντιμετωπίζεται έστω με η χωρίς χειρουργείο . 
Να σ ζήσει το νινακι σου παρεπιπτόντως ! ❤️

Σε υπέρ ευχαριστώ πάντως για την ηρεμία που μου προσφέρεις έστω και από δω! 
Να σε έχει ο Θεός καλα ! 👏🏽

Καλησπερα κοριτσια, πρώτη φορά που βρήκα αυτό το φόρουμ και μακαρι να το έβρησκα λιγάκι νωρίτερα αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Διάβασα αυτή τη συζήτηση γιατί πολύ πρόσφατα βίωσα την εμπειρία της εξωμήτριας κύησης..πολύ δύσκολο ψυχολογικά και έχοντας επιστρέψει πρόσφατα στην Ελλάδα μετά απο χρόνια στο εξωτερικό μια φιλική γυναικεία ειλικρινής κουβέντα μου έλειψε πολύ. Για την προσωπική μου εμπειρία απλώς να πω οτι ήμουν τυχερή γιατι έχουμε ήδη ένα παιδάκι 3.5 ετών το οποίο ήταν τεράστια παρηγοριά ειδικά όταν με έπιαναν τα κλάματα που αναλογιζόμουν την ατυχία και το φόβο μου, καθώς επισης το ότι ειχα αίμα στη δεύτερη βδομαδα μετά τη σύλληψη οπότε δεν είχα καν μπει στην ιδέα οτι είμαι έγκυος. Lina_lily εγ΄ώ είχα τλευταία περίοδο στις 21/03. εμένα δεν κατάφερε να φανεί ποτέ καθαρά στον υπέρηχο η εξωμήτριος κύηση, μόνο κάτι μικρό διέκρινε ο γιατρός μου στην αριστερή σάλπιγγα και καθώς όλα έδειχναν πως δεν είναι κανονική κύηση (αιμα απο καφέ μεχρι έντονο κόκκινο με πολλά πίγματα για πολλές μέρες, χοριακές που δεν ανέβαιναν επαρκώς, τίποτα εμφανές στη μήτρα) αποφασίσαμε να κανουμε την λαπαροσκόπηση για αφαίρεση σάλπιγγας. Τελικα στην επέμβαση το βρήκε εκεί που το είχε λίγο διακρίνει στον υπέρηχο. Ε΄υχομαι η χοριακή που έκανες προχθές να είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα. 

στις On 5/5/2023 at 1:29 ΜΜ, ο/η MaryK είπε:

Καλησπερα κοριτσια, πρώτη φορά που βρήκα αυτό το φόρουμ και μακαρι να το έβρησκα λιγάκι νωρίτερα αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Διάβασα αυτή τη συζήτηση γιατί πολύ πρόσφατα βίωσα την εμπειρία της εξωμήτριας κύησης..πολύ δύσκολο ψυχολογικά και έχοντας επιστρέψει πρόσφατα στην Ελλάδα μετά απο χρόνια στο εξωτερικό μια φιλική γυναικεία ειλικρινής κουβέντα μου έλειψε πολύ. Για την προσωπική μου εμπειρία απλώς να πω οτι ήμουν τυχερή γιατι έχουμε ήδη ένα παιδάκι 3.5 ετών το οποίο ήταν τεράστια παρηγοριά ειδικά όταν με έπιαναν τα κλάματα που αναλογιζόμουν την ατυχία και το φόβο μου, καθώς επισης το ότι ειχα αίμα στη δεύτερη βδομαδα μετά τη σύλληψη οπότε δεν είχα καν μπει στην ιδέα οτι είμαι έγκυος. Lina_lily εγ΄ώ είχα τλευταία περίοδο στις 21/03. εμένα δεν κατάφερε να φανεί ποτέ καθαρά στον υπέρηχο η εξωμήτριος κύηση, μόνο κάτι μικρό διέκρινε ο γιατρός μου στην αριστερή σάλπιγγα και καθώς όλα έδειχναν πως δεν είναι κανονική κύηση (αιμα απο καφέ μεχρι έντονο κόκκινο με πολλά πίγματα για πολλές μέρες, χοριακές που δεν ανέβαιναν επαρκώς, τίποτα εμφανές στη μήτρα) αποφασίσαμε να κανουμε την λαπαροσκόπηση για αφαίρεση σάλπιγγας. Τελικα στην επέμβαση το βρήκε εκεί που το είχε λίγο διακρίνει στον υπέρηχο. Ε΄υχομαι η χοριακή που έκανες προχθές να είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα. 

Αγαπητή γεια σου ! Εμένα πριν πάρουμε αποφάσεις , έπεσε η χοριακη μόνη της και απο τότε μ λένε όλοι οι γιατροί για παλινδρομη κυηση. Εξωμητριο όταν πήγα σε μεγάλο νοσοκομείο , μ είπαν ότι δεν είναι Γτ κάτι θα φαινόταν έστω και με τόσο χαμηλή χοριακη . Βλέπανε τις σάλπιγγες σε πολύ καλή κατάσταση . Τώρα π μιλάμε έχω χοριακη 200 . Και σήμερα κιόλας καθάρισα και απο αίμα . 
δεν με πείραξε κανένας γιατρός ούτε φάρμακα ούτε τίποτα . Απλά το σώμα μ μου εδειξε ότι «φιλενάδα σου το βγάζω αυτό γιατί δεν ήταν καλό» 😅 

Απλα εγώ προβληματίζομαι , μήπως πρέπει να το ψάξω κι άλλο ;; Αλλά απο μόνο του το σώμα μου το έδιωξε …

στις On 7/5/2023 at 5:22 ΜΜ, ο/η Lina_Lily είπε:

Αγαπητή γεια σου ! Εμένα πριν πάρουμε αποφάσεις , έπεσε η χοριακη μόνη της και απο τότε μ λένε όλοι οι γιατροί για παλινδρομη κυηση. Εξωμητριο όταν πήγα σε μεγάλο νοσοκομείο , μ είπαν ότι δεν είναι Γτ κάτι θα φαινόταν έστω και με τόσο χαμηλή χοριακη . Βλέπανε τις σάλπιγγες σε πολύ καλή κατάσταση . Τώρα π μιλάμε έχω χοριακη 200 . Και σήμερα κιόλας καθάρισα και απο αίμα . 
δεν με πείραξε κανένας γιατρός ούτε φάρμακα ούτε τίποτα . Απλά το σώμα μ μου εδειξε ότι «φιλενάδα σου το βγάζω αυτό γιατί δεν ήταν καλό» 😅 

Απλα εγώ προβληματίζομαι , μήπως πρέπει να το ψάξω κι άλλο ;; Αλλά απο μόνο του το σώμα μου το έδιωξε …

Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Όλα καλά θα πάνε από εδω και πέρα. Σου εύχομαι γρήγορα να προχωρήσεις σε μια επιτυχημένη κύηση 🥰

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσι μου! Γνωρίζετε γιατί συνέβησαν οι αποβολές σας ; Στη δική μου περίπτωση ήταν χρωμωσωμικες ανωμαλίες. Η γυναικολόγος έχει δίκιο καλό είναι να γνωρίζει από τέτοιες περιπτώσεις η αιματολογος. Εύχομαι να βρεις τον πιο κατάλληλο σ αυτό το κομμάτι και όλα να πάνε καλά 🙏🏼 
    • Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία και αγάπη 🎄
    • Καλέ σωστά ξέχασα να αναφέρω ότι δεν θηλάζω.  Δεν ξέρω πότε και αν έκανα ωορρηξία. Δεν είχα και το νου μου να σας πω την αλήθεια. Θα περιμένω και αυτή την εβδομάδα και αν δεν έρθει μέχρι παραμονή θα κάνω ένα τεστ. 
    • Ρε συ πως σου φαίνεται ο μεγάλος σου? Για κάποιο λόγο η δικιά μου , μου φαίνεται πολυυυυ μεγάλη! Και ειλικρινά είναι μια σταλιτσα για την ηλικία της ... την βλέπω πολύ διαφορετική όμως 
    • Να σου ζήσουν τα παιδακια σου ❤️❤️❤️   Είναι πολύ φυσιολογικό να μην έχει ρυθμιστεί ακόμα. Το γεγονός ότι στις άλλες γέννες ήταν σταθερή δεν αποτελεί ένδειξη ότι και τώρα θα συμβεί το ίδιο.    Φυσικα όταν υπάρχουν ελεύθερες επαφές κ δεν γνωρίζεις πότε κ αν έκανες ωορρηξία τότε αυτό περιπλέκει τα πράγματα.  Αν γνωρίζεις πότε έκανες ωορρηξία κ θεωρείς ότι έχεις καθυστέρηση μπορείς να κάνεις ένα τεστ να δεις. Αλλά γενικά σκαμπανεβάσματα μπορεί να έχεις για αρκετό διάστημα (είτε θηλάζεις είτε όχι) 😊🥰
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...