Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα,

Επειδή κάνω έρευνα αγοράς σε κούνια, ήθελα να ρωτήσω σε τι ύψος (το ανώτερο) πρέπει να είναι το κάγκελο για να θεωρείται ασφαλές για το παιδί όταν θα προσπαθεί να βγει από τη κούνια;

Επίσης πρέπει να είναι σταθερό ή είναι ok. αυτά που ανεβοκατεβαίνουν; Δηλ. έχω δει κούνιες που το μπροστινό κάγκελο ανεβοκατεβαίνει για ευκολία στο στρώσιμο. Μήπως όμως είναι επικίνδυνο για το παιδί;

Ευχαριστώ.

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η Spark είπε:

Καλησπέρα,

Επειδή κάνω έρευνα αγοράς σε κούνια, ήθελα να ρωτήσω σε τι ύψος (το ανώτερο) πρέπει να είναι το κάγκελο για να θεωρείται ασφαλές για το παιδί όταν θα προσπαθεί να βγει από τη κούνια;

Επίσης πρέπει να είναι σταθερό ή είναι ok. αυτά που ανεβοκατεβαίνουν; Δηλ. έχω δει κούνιες που το μπροστινό κάγκελο ανεβοκατεβαίνει για ευκολία στο στρώσιμο. Μήπως όμως είναι επικίνδυνο για το παιδί;

Ευχαριστώ.

Καλημέρα ! Με το καλό το μωράκι σου ! 

Εγώ έχω κούνια που ανεβοκατεβαίνει και με έχει βολέψει και στα 2 παιδιά μου . 

Υπάρχουν κούνιες που ανεβαίνει ή κατεβαίνει το στρώμα επίσης . 

Και στους 2 είχα χαμηλά το κάγκελο τους πρώτους 3-4 μήνες γιατί και με τους νυχτερινούς θηλαμσους δεν με βολεύει να σκύβω τόσο πολύ όλη την ώρα βάλε βγάλε.

Μέχρι να αρχίσουν να σηκώνονται μόνα τους είναι ασφαλή το να έχεις κάτω το κάγκελο, μετα το σηκώνεις. Απλά το κάνεις γύρω στους 4 μήνες γιατί ποτέ δε ξέρεις πότε θα είναι έτοιμο το μωράκι, καλύτερα νωρίτερα πάρα πολύ αργά ... 

Τώρα για το ύψος για το κάγκελο δε ξέρω τι να σου πω δεν έχω μετρήσει 

Δημοσίευση
στις πριν 18 ώρες, ο/η Spark είπε:

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ.

Καλημέρα! Εμένα οι μαίες μου είχαν πει οπωσδήποτε σταθερό κάγκελο επειδή το κινούμενο είναι επικίνδυνο. Μπορεί δλδ να κατέβει αν ανέβει επάνω το παιδι κ να χτυπήσει χειρότερα. Τώρα τι να σου πω... Εμείς έχουμε σταθερό αλλά εμπειρία τελικά δεν έχω γιατί η μικρή κ μόνο που έβλεπε κάγκελα πάθαινε αμόκ! Καταλήξαμε να κοιμάται μαζί μας κ σε κρεβάτι που είναι το στρώμα στο πάτωμα... 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Tokyo είπε:

Καλημέρα! Εμένα οι μαίες μου είχαν πει οπωσδήποτε σταθερό κάγκελο επειδή το κινούμενο είναι επικίνδυνο. Μπορεί δλδ να κατέβει αν ανέβει επάνω το παιδι κ να χτυπήσει χειρότερα. Τώρα τι να σου πω... Εμείς έχουμε σταθερό αλλά εμπειρία τελικά δεν έχω γιατί η μικρή κ μόνο που έβλεπε κάγκελα πάθαινε αμόκ! Καταλήξαμε να κοιμάται μαζί μας κ σε κρεβάτι που είναι το στρώμα στο πάτωμα... 

Το κινούμενο για να ανοίξει , τουλάχιστον το δικό μου , πρέπει να ανέβει πιο ψηλά , να βγει από την ασφάλεια που είναι όταν είναι στο ανώτερο ύψος και να ξανά κατέβει προς άλλη κατεύθυνση. Είναι λοιπόν σχεδόν ακατόρθωτο να το κατεβάσει το μωρό. Εδώ ο 5 χρόνος γιος μου δε μπορεί να το κατεβάσει που έχει προσπαθήσει 😂 

Οπότε δε νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα ασφάλειας..

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Christine_ είπε:

Καλημέρα ! Με το καλό το μωράκι σου ! 

Εγώ έχω κούνια που ανεβοκατεβαίνει και με έχει βολέψει και στα 2 παιδιά μου . 

Υπάρχουν κούνιες που ανεβαίνει ή κατεβαίνει το στρώμα επίσης . 

Και στους 2 είχα χαμηλά το κάγκελο τους πρώτους 3-4 μήνες γιατί και με τους νυχτερινούς θηλαμσους δεν με βολεύει να σκύβω τόσο πολύ όλη την ώρα βάλε βγάλε.

Μέχρι να αρχίσουν να σηκώνονται μόνα τους είναι ασφαλή το να έχεις κάτω το κάγκελο, μετα το σηκώνεις. Απλά το κάνεις γύρω στους 4 μήνες γιατί ποτέ δε ξέρεις πότε θα είναι έτοιμο το μωράκι, καλύτερα νωρίτερα πάρα πολύ αργά ... 

Τώρα για το ύψος για το κάγκελο δε ξέρω τι να σου πω δεν έχω μετρήσει 

Σ’ ευχαριστώ! Τον έχω ήδη τον μπεμπάκο μου και είναι τώρα 5 μηνών, αλλά δεν τον έχω πάει ακόμη σε κούνια. Τον έχω στην καλαθούνα δίπλα μου. Ο λόγος είναι ότι είναι μικρόσωμος ακόμη λόγω προωρότητας. Βλέπω ότι μέχρι τώρα, άντε το πολύ να θέλει να γυρίσει στο πλάι. Δεν βλέπω να μπορεί να σηκωθεί. Αλλά σκέφτομαι ότι πρέπει να τον πάω σε κούνια.

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Christine_ είπε:

Το κινούμενο για να ανοίξει , τουλάχιστον το δικό μου , πρέπει να ανέβει πιο ψηλά , να βγει από την ασφάλεια που είναι όταν είναι στο ανώτερο ύψος και να ξανά κατέβει προς άλλη κατεύθυνση. Είναι λοιπόν σχεδόν ακατόρθωτο να το κατεβάσει το μωρό. Εδώ ο 5 χρόνος γιος μου δε μπορεί να το κατεβάσει που έχει προσπαθήσει 😂 

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. 

Θυμάσαι να μου πεις την εταιρεία και το μοντέλο της κούνιας που έχεις για να δω τη δω; Δεν μπορώ να καταλάβω εκεί που λες «..και να ξανά κατέβει προς άλλη κατεύθυνση».

Έχω δει σε sites που ανεβοκατεβαίνει το μπροστινό κάγκελο αλλά δεν έχω πάει να τις δω από κοντά. Θα πάω για να καταλάβω εάν όντως σε αυτές είναι δύσκολο για ένα παιδί να απασφαλίσει το κάγκελο και να πέσει.  

Κάτι άλλο που σκέφτηκα ότι είναι ίσως απαραίτητο, είναι τα ροδάκια. Ίσως θα με βολέψουν για να μεταφέρω την κούνια όπου θέλω μέσα στο σπίτι.

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η Christine_ είπε:

Πραγματικά καταλαβαίνω τι λες απλά παραθέτω τις οδηγίες που έλαβα όχι μόνο από μια μαία αλλά κ από σεμινάριο του ΕΟΠΥΥ για εγκύους. Ίσως δεν έχουν όλες τόσο περίπλοκο μηχανισμό; Δεν ξέρω... Πάντως να ένα παράδειγμα άρθρου (από πολλά) που αναφέρει ότι οι περισσότερες τέτοιες κούνιες έχουν ανακληθεί από την αγορά για λόγους ασφαλείας https://www.imommy.gr/2015/03/13/poso-asfalhs-einai-h-koynia-toy-mwroy-sas/   

Δημοσίευση

Δε ξέρω να σου πω την αλήθεια τι παίζει, με αυτή που έχω πάντως νιώθω ασφάλεια @Tokyo.  Ο πρώτος βέβαια 1,5 χρονών πηδούσε το κάγκελο, να δούμε ο δεύτερος τι θα κάνει 😂 

στις On 18/3/2023 at 1:21 ΜΜ, ο/η Spark είπε:

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. 

Θυμάσαι να μου πεις την εταιρεία και το μοντέλο της κούνιας που έχεις για να δω τη δω; Δεν μπορώ να καταλάβω εκεί που λες «..και να ξανά κατέβει προς άλλη κατεύθυνση».

Έχω δει σε sites που ανεβοκατεβαίνει το μπροστινό κάγκελο αλλά δεν έχω πάει να τις δω από κοντά. Θα πάω για να καταλάβω εάν όντως σε αυτές είναι δύσκολο για ένα παιδί να απασφαλίσει το κάγκελο και να πέσει.  

Κάτι άλλο που σκέφτηκα ότι είναι ίσως απαραίτητο, είναι τα ροδάκια. Ίσως θα με βολέψουν για να μεταφέρω την κούνια όπου θέλω μέσα στο σπίτι.

Δεν θυμάμαι καθόλου μοντέλο κλπ και τώρα δεν μπορώ να δω αυτή τη στιγμή δυστυχώς... Θα το κοιτάξω αλλά αφού λέει η άλλη κοπέλα όχι ψαξου λίγο καλύτερα! 

Για τα ροδακια εμένα με εξυπηρετούν μόνο στο σκούπισμα!

• 4 months later...
Δημοσίευση
στις On 18/3/2023 at 9:24 ΠΜ, ο/η Tokyo είπε:

@Tokyo καλησπέρα κορίτσι μου, στην περίπτωση σας ίσως κάνει δουλειά ένα κρεβάτι για την μικρή σου τύπου μοντεσσόρι ψαξε το. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...