Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Διάβαζα ένα θέμα στο φόρουμ περί νεύρων και αφού συμφώνησα ότι και εγώ έχω πάρα πολλά νεύρα σκέφτηκα ότι το 90% των νεύρων μου το έχω στην δουλειά.

Είμαι 3 μηνών και δύο εβδομάδων περίπου έγγυος και απο τότε που έμεινα έγγυος σιχάθηκκα την δουλειά μου. Η υπέυθυνη στην δουλειά μου που είναι στην ηλικία μου ( γύρω στα τριάντα) και δεν έχει κάνει παιδιά έχει γίνει απο τότε μια σκύλα. Μού είπε οτι χρησιμοποιώ την εγκυμοσύνη σαν δικαιολογία για να λείπω, ότι έχει πέσει η απόδοσή μου τους τελευταίους 3 μήνες!!!!!, ότι δεν πρέπει να λείπω γιατί δεν είμαι άρρωστη αλλά έγγυος, ότι πρέπει να ελέγχω ταν νεύρα μου και συνέχεια (όπως και άλλοι εδώ μέσα) επισημαίνει το βάρος που έχω πάρει.

Το αποτέλεσμα είναι να σκέφτομαι συνέχεια να παραιτηθώ, να νιώθω ότι κανείς δεν με καταλαβαίνει και να έχω σιχαθει το ότι κανείς δεν εκτιμά την εγκυμοσύνη . Πραγματικά στεναχωριέμαι πολύ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μην τους δωσεις την χαρα να παραιτηθεις, γιατι χαρα θα ειναι. να θυμασαι οτι παντα στο τελος της ημερας θα γυρνας στο σπιτι σου και στον αντρουλη σου. και μολις γεννησεις χτυπα και την επιπλεον 6 μηνη αδεια που σιγουρα δικαιουσαι να εθουν στα ισα τους. πολυ μου την δινουν αυτες οι καταστασεις και ζητω συγνωμη για το αποτομο αλλα κοπελα μου μην στο βγαλουν ξινο το παιδι.

βαλε και ενα μπουκαλι ξυδι στο γραφειο σου. και προσπαθησε να μην νευριαζεις. η συγκεκριμενη κυρια αυτο επιδιωκει.

καλη συνεχεια και ηρεμια πανω απο ολα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΛΙΑ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!

ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ & ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

**ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ. ΣΠΥΡΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ & ΚΑΚΙΕΣ ..............

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δυστηχώς στην ίδια κατάσταση είμαι και γω. Και μένα μου λένε το τελευταίο διάστημα για την απόδοση μου και ας τρέχω καθημερινά σαν την τρελή ( και σε περισσότερες δουλειές απ'οτι πριν). Μου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο για να παραιτηθώ, αλλά δεν θα τους περάσει. Και είμαι 7 χρόνια σε αυτή τη δουλειά. Και πάντα λέγανε για το ωραίο οικογενειακό κλίμα που έχουμε (που προφανώς μόνο οι ίδιοι βλέπουν). Αααα, και όλως τυχέως ανακοίνωσαν οτι δεν θα ξαναπροσλάβουν γυναίκα :dry: :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Danaek μου,

Να μην στεναχωριέσαι καθόλου και ΒΕΒΑΙΩΣ να ΜΗΝ παραιτηθείς. εάν σε έχουν κουράσει πες στο γιατρό σου να σου γράψει μια άδεια 10 ή 20 ή και 30 ημερών να δουν αυτοί τί ωραία που είναι και εσύ να ξεκουραστείς ψυχολογικά. Ξέρεις και όταν γυρίσεις λες και ένα μου είπε ο γιατρός να μείνω σπίτι και άλλο αλλά σας σκέφτηκα και είπα να γυρίσω και να προσέχω πολύ να μην κουράζομαι σωματικά!!!

Και ξέρεις μπορεί να μπαίνει ο καθένας στη θέση του με πολύ ωραίο τρόπο - ειδικά όσο αφορά το θέμα των κιλών που δεν νομίζω να τους πέφτει λόγος. Νομίζω ότι μπορείς να τους απαντήσεις με καυστικό χιούμορ και να έρθουν στα "ίσια" τους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να μην στενοχωριεσαι αγαπη μου,να προσεχεις τον εαυτο σου και το μωρακι που περιμενεις και να μη σε νοιαζουν καθολου αυτα που σου λενε οι κακοπροαιρετοι ανθρωποι:angry: μπενακις βγενακις...ξερεις τι θα πει ε?:laugh: :laugh: εσυ να σαι καλα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γραψ'τους όλους στα παλιότερα των υποδημάτων σου. Να σου πω την αλήθεια σε λίγο καιρό δε θα μπορείς να κάνεις και αλλιώς, παρά μόνο από το ένα αυτί να σου μπαίνουν και από το άλλο να σου βγαίνουν!

Είμαι σε μία πολυεθνική όπου οι απαιτήσεις είναι απίστευτα υψηλές και τα ωράρια τρελλά... Δε δίνω σημασία σε κανέναν εδώ και πολύ καιρό γιατί δεν μπορώ, όχι επειδή έτσι μου κάπνισε! Και όποτε παρακουράζομαι, αναρρωτικούλα και άσ'τους να χτυπιούνται!

Όσο για τα νεύρα... Δεν περίμενα ποτέ ότι θα είμαι τόσο στην τσίτα συνέχεια. Τουλάχιστον σε 20 μέρες βγαίνω σε άδεια, οπότε κάνω υπομονή...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βασικα αμα σε παιρνει twinky ριξ τους και ενα : ειναι παρανομο να σου παραπονιουνται για την αποδοση ενω εισαι εγκυος, που όντως ειναι παρεπιμπτοντως...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πραγματικα σου κανουν πολεμο νευρων για να παραιτηθεις... ειναι απαραδεκτο αυτο που συμβαινει στην Ελλαδα... το ιδιο συνεβει και σε μια φιλη μου και την επιασε το αφεντικο της και της ζητησε ευθεως να παραιτηθει. Εκεινη ειπε οχι γιατι θα εχανε καποια επιδωματα και την αλλαξαν ποστο απο τοτε... τι να πω ρε κοριτσια... :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

danaek δεν ξερω αν σε παιρνει οικονομικα και τι συνθηκες ασφαλιστικες εχεις, αν σε παιρνει ομως σου προτεινω αμεσα να πεις στο γιατρο σου να σου γραψει αναρρωτικη, ΤΩΡΑ,ΧΘΕΣ. Και ασε την αλλη την Αγ...τη να λεει ο,τι θελει.

Καταρχην το πρωτο τριμηνο ειναι το πιο σημαντικο και ακομα και εγω μετανοιωνω τωρα που δεν ειχα παρει αναρρωτικη τοτε. Πηρα ομως την εκδικηση μου αργοτερα. Αφου στον ταρτο μηνα παντρευτηκα και πηρα αδεια γαμου την οποια κολλησα με διαφορα υπολοιπα αδειας ετους...Οταν γυρια λοιπον μετα απο εναμιση σχεδον μηνα, μου κακοφανηκε τοσο πολυ, ειχα βαρυνει κιολας βεβαια, λαχανιαζα να παω απο την ακρη του ενος οροφου στην αλλη. Παραλληλα διαπιστωσα ποσο μιζερο και αρνητικο ειναι το κλιμα μεσα στη δουλεια οταν εισαι σε μια τετοια κατασταση. Ασε που διαφοροι που ειναι στραβομενοι ετσι και αλλιως ως ανθρωποι, αντι να μαλακωσουν, βλεποντας σε σε τετοια κατασταση γινονται ακομα πιο απανθρωποι. Οπως καταλαβες δεν αντεξα πολυ. Με επιασε και η μεση μου απο το βαρος και την ορθοστασια, το μωρακι μου, ουτε το δικο σου, φταινε σε τιποτα για να τα υφιστανται ολα αυτα. Εγω λοιπον πηγα αμεσως στη γιατρο μου και πηρα αναρρωτικη. Και αν και μου λενε εδω μεσα οτι μαλλον θα χασβω ενσημα, γιατι σου κολλανε μονο για ενα μηνα, δεν με ενδιαφερει. Δεν εχω σκοπο να γυρισω στη δουλεια. Θα ανανεωνω διαρκως την αδεια μου, το συμφωνησα με τη γιατρο μου, μεχρι να αρχισει η αδεια μητροτητας, την οποια την ξεκιναμε ετσι και αλλιως αργοτερα για να κερδιασω μετα χρονο με το μωρακι. Οποτε σε συμβουλευω αν μπορεις, να κανεις και εσυ το ιδιο.

Σε φιλω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια ευχαριστώ. Δυστυχώς η ασφάλειά μου (τεβε) δεν με βοηθά σε αυτά τα θέματα και πατάνε και πάνω σε αυτό. Απλά δεν ήξερα τι κακία υπάρχει στον κόσμο και έλειψη ανθρωπιάς.Μου είχανε φέρει και το μεγάλο αφεντικό να με βάλει στην θέση μου γιατί έλειπα τις μέρες που ήμουν με το κεφάλι χωμένο στην τουαλέτα....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

danaek, σε καμια περίπτωση μην κάνεις το χατίρι στην σκύλα!! Προφανώς ζηλεύει γιατί θα ήθελε κι αυτή να 'ναι στην θέση σου κι ας λένε ότι κοιτάνε καριέρα και τέτοια κουλά.. Αυτές είναι που σκυλιάζουν πιο πολύ!! Εγώ ευτυχώς δουλεύω σ'ένα dvd club στην επαρχία και τα αφεντικά μου είναι Αθήνα! Αν και πάλι δεν μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα γιατί πρόσφατα έκαναν οι γυναίκες τους μωρό οπότε ίσα ίσα που χαίρονται..

Και με τον συνάδελφο που μοιραζόμαστε τις μέρες τα πάμε πολύ καλά γιατί όποτε θέλω να κρατήσει μια από τις δικές μου μέρες για οποινδήποτε λόγο το κάνει με μεγάλη ευχαρίστηση!! Είναι η κακία μερικών ανθρώπων τι να πω..

Συμβουλή: Όπως σου είπαν και άλλα κορίτσια, πάρε αναρρωτικές που μπορείς κι άσ'τους να σκάνε... Ότι και να σου λέει η κακογ...νη γιατί αυτό είναι εφόσον βγάζει κακία για ένα αγγελούδι, από το ένα αφτί να μπαίνει κι από το άλλο να βγαίνει... Μην στενοχωριέσαι γιατί το αγγελουδάκι σου τα καταλαβαίνει όλα!! Είναι κρίμα λοιπόν.. Να σαι καλά εσύ για το νινάκι σου.. και χέστηκες!! Και επειδή τα πράγματα είναι λιγάκι δύσκολα, μην φύγεις, για να πάρεις τα λεφτά που δικαιούσαι από τα ένσημα σου! Εγώ δεν έχω.. και πρέπει να αρκεστώ ως προστατευόμενο μέλος!! Και είναι ψίχουλα..

Α ρε Ελλαδάρα... Για να φας καλά πρέπει να γ..μας τον εργαζόμενο!! Κράτος σου λέει.. Τέλος πάντων.. ξεφεύγω από το θέμα...

Όποτε θες να ξεδώσεις να τα πεις σε κάποιον... εδώ είμαστε για άμεση ανταπόκριση και συμπαράσταση...

Πολλά φιλάκια και καλή συνέχεια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ ΠΟΣΟ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ....ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ. ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ...

ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΞΟΥ, ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣΑΡΕΤΑΙ.

ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΙΣΟΓΥΝΑΙΚΟ.ΓΙΑ ΠΕΤΑ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩς ΘΑ ΛΟΥΦΑΞΕΙ.....

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ.ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ .ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ.

ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ , ΟΠΨς ΠΡΟΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

danaek,το μόνο σίγουρο είναι οτι αυτή η γυναικα θα έδινε τα πάντα για να είναι στην θέση σου;)

Φαίνεται καθαρότατα οτι ζηλευει για αυτό άλωσετ κάνει και τέτοια σχόλια.Σκέφτεται πως εσύ σε 6 μήνες θα έχεις στην αγκαλιά σου το θαύμα της ζωής και θα έχεις ζήσει την μητρότητα ενώ εκείνη θα είναι πάλι στα ίδια.

Εγώ στην θέση σου θα έδειχνα με περιφάνια την κοιλίτσα μου για να της σπάσω πρώτηα τα νεύρα χιχι:silly:

Αλλα όντως είναι πολύ κουραστικό στην πιο όμορφη χρονική περίοδο της ζωής σου 5-6 άτομα να σε γεμίζουν με άγχος και αρνητικά συναισθήματα.Αν έχεις επιλογή(δηλαδή καλό εισόδημα και απο την εργασία του συζύγου)τότε σταμάτα.

Εγώ στην θέση σου θα συνέχιζα σαν να μην συμβαίνει τίποτα και θα τους έκοβα τον αέρα χωρίς να δείχνω ενοχλημένη.

Είχατε και στο παρελθόν αντιπαραθέσεις με την εν λόγω κυρία;

Επίσης θα σου πρότινα να διαβάσεις και το βιβλίο''ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΝΕΣ''της Κατερίνας Μανανεδάκη για να δεις πως αντέδρασε μια άλλη μέλλουσα μαμά που βρέθηκε στην ίδια κατάσταση με εσένα αλλα και να δεις γενικά το ταξίδι της μητρότητας!

Φιλάκια:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτό λοιπόν το έχω σκεφτεί και εγώ.Ότι καπου μέσα της θα ήθελε να είναι στην θέση μου.

Όσο για την κοιλιά μου μόνο κακίες είχε να πεί, μέχρι που επεσήμανα ότι η εγκυμοσύνη μου και τα κιλά μου είναι δικό μου θέμα και απάντησε με ύφος βέβαια 'δικό σου το σώμα ότι θες το κάνεις'. Αυτή βέβαια έχει μια κοιλούμπα να .....χαχαχαχα

Και βέβαια έχω ξαναέρθει σε αντιπαράθεση μαζί της όπως και όλες οι γυναίκες στην δουλειά. Με τους άντρες δεν τσακώνεται ποτέ!:dry:

Επιλογή δεν έχω αλλιώς θα είχα φύγει απο καιρό!

Θα το πάρω σίγουρα το βιβλίο, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!

Ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα!Τα ιδια ακριβως ειχα περασει στην εγκυμοσυνη μου!Με το που εμαθα οτι ειμαι εγκυος ειχα μια μικρη αιμοραγια και ο γιατρος μου εδωσε αναρωτικη και με αυτο το τροπο τους το ανακοινωσα και η απαντηση τους ηταν οτι επρεπε να τους το πω κατευθιαν για να με απολυσουν και να παρω ταμειο ανεργιας!Φυσικα δεν το δεχτηκα και αρχισε ο πολεμος!Το καλο ηταν οτι ειχα καλη και ευκολη εγκυμοσυνη αλλα μου ζητουσαν παραλογα πραγματα π.χ. να σηκωνω διαφορα δεματα και κατι αναλογα και οταν τους αναφερα οτι λογω της καταστασης μου δεν γινοταν τοτε μου ελεγαν να παραιτηθω!Να ναι καλα ο αντρουλης μου που μετα την δουλεια του ερχοταν και με βοηθουσε <τα αφεντικα μου λειπανε> και μετα επαιρνα αναρωτικες γιατι τους ελεγα οτι κουραστηκα!Οταν τελειωσε η αδεια λοχειας δεν ξαναπηγα σε αυτην την δουλεια,δεν μου ευχηθηκαν καν που γεννησα!Εψαξα και βρηκα κατι αλλο.Κανε λοιπον υπομονη παιξτο και λιγο τρελη και εσυ να σαι καλα!Αυτα τα ατομα δεν αξιζουν καν τα νευρα σου!Καλη συνεχεια σου ευχομαι και μην στεναχωριεσαι!:lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

danaek να ξερεις οτι ειτε σταματησεις απο την δουλεια με αναρρωτικη ειτε συνεχισεισ κανονικα αυτα που ειναι να ακουσεις θα τα ακουσεις. Αλλα το κυριοτερο ειναι οτι δεν θα ακουσεις και ευχαριστω που συνεχισες να δουλευεις.

Γιατι αυτες που δεν εχουν κανει παιδια ακομα δεν ξερουν πωσ ειναι να εχεις αναγουλες,πως ειναι να καθεσαι 12 ωρες στην καρεκλα και να σε πιεζει το μωρο ή να εισαι 8 ωρες ορθια και να εχεις και το βαρος του μωρου.

Εμενα στην δουλεια μου ελεγε ο προισταμενος στην αλλη την κοπελα

"αστα εσυ μην κανεις τιποτα ξεκουρασου θα ερθει αυριο η Ελπιδα και θα τα κανει και θα της πουμε οτι ειχε δουλεια και δεν προλαβες."

Τους ελεγα στειλτε μου μια κοπελα να με καλυψει το απογευμα γιατι θελω να παω στον γιατρο και μου ελεγαν δεν εχουχε, τωρα βρηκες να πας;πηγαινε αλλη μερα

και τι δωδεκαωρα εχω χτυπησει δεν το συζητω,να θελω να κανω διαλλειμα για να φαω και να ερχεται ο ενας πελατης μετα τον αλλον και να μην ερχεται κανενας να με βοηθησει (εδω κολαει το ευχαριστω)

μιλαμε για γαιδουρια..........

Γραφτους κανονικα και κοιτα τον εαυτο σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

anaekd έγραψε:

Αυτό λοιπόν το έχω σκεφτεί και εγώ.Ότι καπου μέσα της θα ήθελε να είναι στην θέση μου.

Όσο για την κοιλιά μου μόνο κακίες είχε να πεί, μέχρι που επεσήμανα ότι η εγκυμοσύνη μου και τα κιλά μου είναι δικό μου θέμα και απάντησε με ύφος βέβαια 'δικό σου το σώμα ότι θες το κάνεις'. Αυτή βέβαια έχει μια κοιλούμπα να .....χαχαχαχα

Και βέβαια έχω ξαναέρθει σε αντιπαράθεση μαζί της όπως και όλες οι γυναίκες στην δουλειά. Με τους άντρες δεν τσακώνεται ποτέ!:dry:

Επιλογή δεν έχω αλλιώς θα είχα φύγει απο καιρό!

Θα το πάρω σίγουρα το βιβλίο, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!

Ευχαριστώ

Χαχαχα:laugh:

Βρε danaek τότε έχουμε να κάνουμε με μια γενικά κομπλεξική γυναίκα.Δεν θέλω να φανώ υπερβολική αλλά απο παραδείγματα που έχω συνήθως αυτές οι κατά τ'άλλα...μελιστάλακτες γυναίκες συνήθως έχουν αποτυχίες στην προσωπική τους ζωή.Ίσως και αυτή να μην έχει σύντροφο,να την απέρριψε κάποιος άντρας και και και... ;)

Επειδή έτυχε να έχει επαγγελματική καταξίωση σας κοιτάει ''κάπως''εσάς τις ...κατώτερες χαχα!:silly: Το θέμα είναι για γέλια και θα σου συνηστούσα απλά να το διασκεδάζεις...Βέβαια μερικές φορές καταλαβαίνω οτι γίνεται κουραστικό ειδικά στην ευαίσθητη περίοδο της κύησης που οι ορμόνες...μας χοτευουν στο ταψί!;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

danaek ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ-ΜΗΝ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ-ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Μέτρα ασφάλειας εργασίας για εγκύους και λεχώνες.

Οι επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενες είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αξιολογούν τους ενδεχόμενους κινδύνους που συνεπάγεται η φύση και το είδος της εργασίας τους και να προβαίνουν στην λήψη όλων των ενδεικνυομένων μέτρων επί τω σκοπώ της εξαλείψεως της πιθανότητος εκδηλώσεως τέτοιων κινδύνων.

Σε οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης και εφόσον η έγκυος το ζητήσει για λόγους υγείας, θα πρέπει να μετακινείται σε θέση ασφαλή για την ίδια και το έμβρυο.

Eιδικότερα, στα πλαίσια των γενικών υποχρεώσεων του εργοδότη εάν τα αποτελέσματα της προαναφερθείσης αξιολόγησης δείξουν κίνδυνο για την ασφάλεια ή την υγεία εργαζόμενης γυναίκας ή αν δείξουν αντίκτυπο στην εγκυμοσύνη ή τη γαλουχία της, ο εργοδότης λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η έκθεση της εν λόγω εργαζομένης σ' αυτόν τον κίνδυνο, με μόνιμη ή προσωρινή προσαρμογή των συνθηκών εργασίας ή/και με προσωρινή προσαρμογή του χρόνου εργασίας της.

Εάν η προσαρμογή των συνθηκών εργασίας ή/και του χρόνου εργασίας είναι τεχνικά ή/και αντικειμενικά αδύνατη, ο εργοδότης λαμβάνει τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να εξασφαλίσει για την εν λόγω εργαζόμενη αλλαγή θέσης.

Εάν η αλλαγή θέσης είναι τεχνικά ή/και αντικειμενικά αδύνατη, η εν λόγω εργαζόμενη απαλλάσσεται από την εργασία επί όλο το διάστημα που χρειάζεται για την προστασία της ασφάλειας ή της υγείας της.

ΑΥΤΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ-ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

DANAEK ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ!!!!ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΗΝ 19 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΜΑΜΑΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΡΗΓΜΑ...ΕΛΕΟΣ!!!!ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Danaek μου,

Είμαι 9 εβδομάδων έγκυος και απο τότε που το έμαθα έχω αναρρωτική απο τη δουλειά μου αρχικά γιατί συνέπεσε με μια ίωση που με βασάνιζε αφετέρου διότι ο γιατρός μου είπε οτι πρέπει να μείνω σπιτι το πρώτο τρίμηνο για προληπτικους λόγους...Αυτό και έκανα...Για ένα μήνα ακόμα έχω αναρρωτική, είμαι σπίτι, ξεκουράζομαι και ολα καλά...Αυτό κανε κι εσύ και μην αφήσεις καμια σκυλα να σου χαλάσει την ωραιότερη εμπειρία της ζωης σου!!!(να δεις που ζηλευει...!!!;) Για κανα μήνα πάρε αδειούλα να ανέβεις ψυχολογικά, να ξεκουραστεις και για να καταλάβουν και την αξία σου ρε παιδί μου...και όταν επιστρέψεις και δεις οτι συνεχίζεται η ίδια κατάσταση ξανα άδεια...Αφου το δικαιούμαστε...αν και χάνεις αρκετά χρήματα (το σκέφτηκα κι εγώ) αλλά είναι πιο σημαντική η υγεία( σωματική και ψυχική) τόσο η δική σου όσο και του μωρού σου...

Γερά με τσαμπουκά...Περιμένω ευχάριστα νέα!!!

;) ;) ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΕΓΚΥΟ:(

ΑΛΛΑ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΚΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΩΣΗ?????

ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΔΕΙΑ?

ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΓΚΥΟΥ..ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ..ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ...

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ!

ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΕΞΤΡΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΕΓΚΥΟ!!!!:(

ΗΜΟΥΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ...ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ...

:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έχω και εγω την κολλητή μου που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και της δημιουργήσανε πρόβλημα ακόμα και στο 6μηνο που δικαιούται απο το ΟΑΕΔ. Βέβαια δε μάσησε και το πήρε και αυτό όπως και όλες τις άδειες της πριν και μετά την εγκυμοσυνη. Ηταν τυχερή γιατί ο άμεσα προϊσταμενός της περίμενε δύδιμα από τη δική του σύζυγο μετα από 3 εξωσωματικές και ήταν πολύ ευαισθητοποιημένος ο άνθρωπος πανω στο θεμα της εγκυμοσύνης. Οι ανώτεροι όμως είχαν χοντρο πρόβλημα!!

Εγω πάλι αν και είμαι στο δημόσιο, σε τμήμα με πολλές απαιτησεις (υπερωρίες, Σαββατοκύριακα κλπ), δεν πηρα ούτε μια άδεια που δεν χρειαζόμουν αν και είχα πολυ άσχημη εγκυμοσύνη. μου έγραψε ο γιατρός 30 μερες άδεια το πρωτο τρίμηνο και έκανα χρηση μόνο των 20 ημερών. Έφυγα 25 μέρες πριν γεννήσω, κατόπιν απαιτήσεως του γιατρού και γύρισα στη δουλειά 3 μήνες μετα με μειωμένο ωράριο. Αυτες ήταν οι αδειες μου σε όλη την εγκυμοσύνη και μετά. Αν υπάρχει καλο κλίμα καλό είναι να μη "χώνεις" τους συναδελφους, θα συμφωνήσω με τη VENI.

Πάντως ο αντρας μου που είναι υπευθυνος προσωπικου στη δουλεια του μου λέει πως είναι παρανομο να απολύσεις έγκυο μέχρι και 1 χρόνο μετά τον τοκετό. Ψάξ' το και μη μασάς. Μην αφήνεις να σε πρεσάρουν και να σε στεναχωρούν για οποιονδήποτε λόγο. Καλη εγκυμοσύνη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα και από μένα!

Σου εύχομαι να έχεις μια ήρεμη εγκυμοσύνη και να σου πάνε όλα ΤΕΛΕΙΑ!

Και εγώ θα συμφωνήσω με τα κορίτσια! Κοίτα μόνο τον εαυτό σου και το μωράκι που έχεις στην κοιλίτσα σου και άσε τους άλλους να χτυπιούνται και να λένε ότι θέλουν!!! Πάρε τις αναρρωτικές σου, πήγαινε στην δουλίτσα σου και κάνε μόνο όσα μπορείς!!!!

Αυτήν την περίοδο σημασία έχεις μόνο εσύ.... Απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου όσο μπορείς...

Καλή συνέχεια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα και από μένα,

θίξατε πολύ ευαίσθητο θέμα με τη δουλειά..Φανταστείτε οτι εγώ δε δικαιούμαι καθόλου άδεια..Είμαι φιλόλογος αλλά όχι διορισμένη--σε φροντιστήριο και σε ιδιαίτερα.Δουλεύω 45 ώρες το 5μερο..Αυτό σημαίνει ότι διανύω το 1ο επικίνδυνο πρώτο τρίμηνο, δουλέυω κανονικά απλώς είμαι συνέχεια καθιστή, τα παιδιά μπορεί να είναι άρρωστα και έρχονται κανονικά για μάθημα, αργότερα έχω πανελληνιες μπροστά μου και απολυτηριες εξετάσεις όπου τα παιδιά και ειδικά οι γονείς απαιτούν διπλές ώρες( συν το γεγονός ότι σε μερικούς κακοφάνηκε κιόλας που έμεινα έγκυος μη και σταματησω τα μαθηματα)!!.Αυτό όμως που πρέπει να πω είναι ότι οι συνάδελφοι φέρονται άψογα..Δε με αφήνουν ούτε καν να κουβαλήσω δυο βιβλιαρακια --πολύ καλή συμπεριφορά!!! Δεν μπορώ να έχω παραπονα..

Πάντως τις περισσότερες θέσεις τις προστατεύει ο νόμος ΕΥΤΥΧΩΣ!!

Danaek σε καμια περιπτωση μην παραιτηθείς.

Σκέψου τις προτεραιότητές σου και μείνε ήρεμη!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...