Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βιταμινη d3

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!! Λύστε μου μία απορία κορίτσια εάν γνωρίζετε γιατί ως γνωστόν με το νοσοκομείο που πηγαίνω για υπέρηχο κ εξετάσεις δεν τους βρίσκω κ στα τηλ.οποτε χρειαστεί. Μου έγραψε σήμερα ο γιατρός να παίρνω βιταμίνη d3 2 κάψουλες την ημέρα για 30 μέρες κ μου έγραψε 2 κουτιά στο παραπεμπτικο. Πάω λοιπόν στο φαρμακείο τα παίρνω τα ανοίγω κ τι να δω? Το κάθε κουτί περιέχει μέσα 4 χάπια κ είναι 25.000 UI που προφανώς για να έχει μέσα 4 σημαίνει τεράστια δόση. Εν τέλει πήρα ένα κ το μετάνιωσα γιατί φοβάμαι μήπως με την τόσο μεγάλη δόση του χαπιού έκανα κανένα κακό στο μωρό. Δεν έχω σκοπό βέβαια να ξαναπάρω αλλά φοβάμαι μήπως ήταν τεράστια η δόση κ δεν έπρεπε 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 8 ώρες, ο/η JaneK είπε:

Καλησπέρα σε όλες!! Λύστε μου μία απορία κορίτσια εάν γνωρίζετε γιατί ως γνωστόν με το νοσοκομείο που πηγαίνω για υπέρηχο κ εξετάσεις δεν τους βρίσκω κ στα τηλ.οποτε χρειαστεί. Μου έγραψε σήμερα ο γιατρός να παίρνω βιταμίνη d3 2 κάψουλες την ημέρα για 30 μέρες κ μου έγραψε 2 κουτιά στο παραπεμπτικο. Πάω λοιπόν στο φαρμακείο τα παίρνω τα ανοίγω κ τι να δω? Το κάθε κουτί περιέχει μέσα 4 χάπια κ είναι 25.000 UI που προφανώς για να έχει μέσα 4 σημαίνει τεράστια δόση. Εν τέλει πήρα ένα κ το μετάνιωσα γιατί φοβάμαι μήπως με την τόσο μεγάλη δόση του χαπιού έκανα κανένα κακό στο μωρό. Δεν έχω σκοπό βέβαια να ξαναπάρω αλλά φοβάμαι μήπως ήταν τεράστια η δόση κ δεν έπρεπε 

Καλησπέρα @JaneK ☺️ Δεν ξέρω ποια ακριβώς μάρκα παίρνεις ... Ούτε τι αποτέλεσμα είχες σε ορμονολογικες σου.

Αλλά σε εμενα που D 25 OH σε ορμονολογικες εξετάσεις βγήκε 13.. και ήθελε πάνω από 20 να έχω.

Μου έγραψε να παίρνω την fortius D3 με B12 .. όπου η D3 είναι 2500 ( νομίζω πως έβαλες ένα μηδενικό παραπάνω εσυ....) και η B12 1000...  Και έχει 30 χάπια σε κουτί και παίρνω 1 την μέρα !

Καλύτερα να τον πάρεις ένα τηλ τον γιατρο.. για να στο ξεκαθαρίσει..👍

Έχουμε αρκετά αλλά να ανησυχούμε στην φάση που  είμαστε .. ας μην έχουμε και τέτοια 😀💕

Υπάρχουν χάπια που είναι για μια φορά την εβδομάδα και όχι για κάθε μέρα. Τα παίρνεις κάθε φορά ίδια ώρα και μέρα. 

Λογικά εσένα σου έχει δώσει τέτοια και είναι για 2 μήνες. Το φύλλο οδηγιών τι γράφει ; 

Επίσης από το φαρμακείο τι σου είπαν ότι λέει η συνταγή; 

Να δούμε αν έκανε λάθος στην συνταγογράφηση ή όταν σου τα είπε. 

Ελάχιστα συμπληρώματα με D3 συνταγογραφουνται . 

Σε κάθε περίπτωση να μιλήσεις με το γιατρό σου στην ανάγκη να πας από εκεί 

στις πριν 18 ώρες, ο/η JaneK είπε:

Για να σου είπε δύο κάψουλες την ημέρα, λάθος συνταγογραφηση ή λάθος του φαρμακείου. 25.000 είναι για μία φορά την εβδομάδα. Διευκρίνισε το με το γιατρό. 

• 3 weeks later...

Βλεπω οτι το θεμα ειναι παλιοτερα αλλα θελω να τονισω κατι γιατι ισως βοηθησει. Η βιταμινη D μπορει να ειναι τοξικη σε μεγαλη ποσοτητα, η ημερησια για τις εγκυες ειναι 2000 μοναδες. Δηλαδη για να καταλαβεις εγω πινω 10 σταγονες των 200 UI.

Πιστευω πως ειναι λαθος αυτο που σου εδωσε για την εγκυμοσυνη. Επινα Deltius των 25.000 UI 1 ανα εβδομαδα αλλα οταν προσπαθουσα να μεινω εγκυος η γιατρος μου την σταματησε. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...