Μετάβαση σε περιεχόμενο

Χαμηλος πλακουντας! Βοηθεια, θα τρελλαθω!


Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια! Χθες το απογευμα επισκευτηκα τη γυναικολογο που με παρακολουθουσε πριν μεινω εγκυος γιατι λογο καποιων υγρων που ειχα ανησυχησα για μυκητες κ επειδη ειναι διπλα στο σπιτι μου, ενω ο γιατρος μου ειναι μια ωρα δρομος, ειπα να παω να με δει. (πρεπει να σημειωσω πως απο αυτη εφυγα οταν εμεινα εγκυος διοτι ξεγενναει σε ιδιωτικη κλινικη, ενω εγω ηθελα να γεννησω στο πανεπ νοσοκομειο των Ιωαννινων. Η γυναικα ειναι πολυ καλη κ με παρακολουθει χρονια χωρις να εχω κανενα παραπονο κ προβλημα). Τελικα αφου καναμε την καλλιεργεια ειπαμε να δουμε κ λιγο τον μπεμπη.

Αμεσως διεγνωσε χαμηλο πλακουντα. Μου κοπηκανε τα ποδια κ εβαλα τα κλαμματα. Μου εξηγησε ομως πως για τις εβδομαδες μου (22 εβδομαδες κ 2 ημερες ειμαι) αυτο δεν ειναι ακομη κατι που θα πρεπει να με ανησυχει, γιατι με την παροδο των εβδομαδων ισως ανεβει κ οτι εαν παραμεινει χαμηλα θα κανουμε καισαρικη. Δεν με πειραζει καθολου η καισαρικη αυτο που τρεμω ειναι μην παθει κατι ο μπεμπουλης μου! Ο οποιος μου ειπε ειναι υγιεστατος κ 483gr η ψυχουλα μου. Τωρα ανυπομονω να περασει κ η σημερινη μερα γιατι αυριο εχω ραντεβου με τον γιατρο μου για β επιπεδου κ θελω να δω τι θα μου πει κ εκεινος.

Απο την ωρα που εφυγα απο αυτη, κοριτσια τα ματια μου δεν εχουν στεγνωσει κ το βραδυ δεν κοιμηθηκα σχεδον καθολου. Φοβαμαι πολυ! Σας παρακαλω εαν εχει τυχει σε καποια απο εσας πειτε μου τι τελικα εγινε με τα μωρακια σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα σου και χαλαρωσε μην αγχωνεσαι....δεν το ειχα παθει για να σου πω...αποψη μου ειναι να περιμενεισ να πασ στον γιατρο που σε παρακολουθει απο την αρχη τησ εγκυμοσυνη αυτοσ σε ξερει καλυτερα...

το μονο που ξερω οτι με χαμηλο πλακουντα πασ για καισαρικη οχι οτι παθαινει κατι το μωρακι σου....ετσι κι αλλιωσ εχεισ καιρο ακομα για να το δεισ......

στο πανεπιστημιακο τουσ θεωρω κορυφη ημουν φοιτητρια πανω και ξερω.....α ρε γιαννενα:woohoo:

το κυριοτερο μην στεναχωριεσαι χωρισ να παρεισ και δευτερη γνωμη....ασε που στεναχωριεται και το μπεμπε ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kοριτσάκι χαλάρωσε!!!!

Κι εγώ το είχα στην 19η εβδομάδα που πήγα να κάνω υπέρηχο και μου είπε ότι μέχρι την 24η είναι φυσιολογικό. Μου είπε ότι ο πλακούντας λειτουργεί σαν "μπαλόνι" κι όσο περνάει ο καιρός ανεβαίνει.

Αν ήταν πραγματικά επικίνδυνο θα σου είχε πει να μείνεις αμέσως στο κρεβάτι!!

Μην τρελαίνεσαι γιατί μπορεί ο πλακούντας να μην κάνει τίποτα κακό στο μωρό σου...αλλά η στεναχώρια μπορεί!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το ιδιο ειχα παθει και εγω. Μεχρι καιπου γεννησα ο πλακουτας ηταν οπισθιος χαμηλος.Τελικα γεννησα μετα της 40 εβδομαδες. Στην δραστηριοτητα μου ολα ηταν οπως φυσιολογικα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ!!!

ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ,ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ...

ΑΡΑ ΜΗΝ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;) ΤΟ ΜΩΡΟΥΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΜΟΡΦΑ:) ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΗΝ ΤΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΡΕ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα Αναστασία! Είμαι στη 37η εβδομάδα,την άλλη εβδομάδα μπάινω για καισαρική και απο 6 μηνών ο πλακούντας μου είναι χαμηλά. Ο λόγος που μπαίνω για καισαρική είναι γιατί ο μπέμπης δεν πήρε θέση. Ο χαμηλός πλακούντας δε μου δημιούργησε απολύτως κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη. Ολα θα πάνε καλα μην αγχώνεσαι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια για το κουραγιο κ την συμπαρασταση. Mom to be σου ευχομαι ολοψυχα να πανε ολα καλα κ με το καλο να παρεις αγκαλιτσα τον μπεμπουλη σου! Ο,τι καλυτερο για σενα κ για το μπεμπε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην ανησυχεις...κι εγω τα ιδια σκεφτομουν αλλα επειδη δεν θελω την καισαρικη. Τελικα ενα μηνα μετα ο πλακουντας ανεβηκε και απο χαμηλος εγινε μεσος και μου ειπαν οτι φυσιολογικα θα ανεβει και αλλο. Τωρα ειμαι στην 28η βδομαδα. Παντως μην αγχωνεσαι Αναστασια ετσι γιατι δεν κανει και καλο στον μπεμπη σου εεεε;;;Μην το ξεχνας αυτο! Ολα καλα θα πανε. Εγω προσπαθω να περπαταω καθε μερα περιπου μιση με μια ωρα και στο σπιτι να χαλαρωνω. Οχι ιδιαιτερες δουλειες. Αν δε δουλευεις σου συνιστω να κανεις το ιδιο. Πολλα φιλια και καλο υπολοιπο εγκυμοσυνης

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πιστευω πως αν χαλαρωσεις και ξεκουραστεις ο πλακουντας θ'ανεβει... μην ανυσηχεις... ολα θα πανε καλα... καλη συνεχεια και με το καλο το μωρουλι σου...:laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασακι μου μην ανησυχεις...ολα καλα θα πανε!Συνηθως πιο αργα ανεβαινει ο πλακουντας αλλα και να μην ανεβει απλα θα κενεις καισαρικη.Στο λεω γιατι η κουμπαρα μου ειναι εγκυος και εχει χαμηλο πλακουντα αλλα ηξερε απο την αρχη οτι ειναι απο αυτους που δεν ανεβαινουν.Δεν επαθε τιποτα απλα ξεκουραση θελει.σε ενα μηνα γενναει με καισαρικη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η γειτονισσα μου κυοφορουσε διδυμακια και ειχε χαμηλο πλακουντα!!

Στην πορεια της εγκυμοσυνης της , επεσε απο τη μηχανη της,φροντιζε τον 2χρονο γιο της ενοειται εκανε οτι μπορουσε να ξεκουραζεται..

Γεννησε στο μηνα της τα υγιεστατα αγορακια της!!!!!!!!!!!!!!!!

Θελει πολυ ξεκουραση και ολα θα πανε καλα:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ. ΕΚΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 32 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ Ο ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΧΩΘΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ. ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙς ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΜΩΡΟ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ;ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΧΑΜΗΛΟΣ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΗΜΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ .ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ψυχραιμία κοπελιά! Εγώ έχω χαμηλό οπίσθιο πλακούντα από την 14 εβδομάδα και για αυτό έκατσα 3 μήνες ξάπλα. Τώρα είμαι στην 29 και δεν έχει ανέβει ακόμα, αλλά ο μπέμπης είναι μια χαρά. Καισαρική βέβαια θα κάνω έτσι και αλλιώς, λόγω υψηλής μυωπίας. Απλά ξεκούραση θέλει μην ανησυχείς. Όλα καλά θα πάνε.:)

as1cEWmFg2B0020MjcyYmR8MDAwODk5NmR8QmViaSBzZSBwZXJpbWVub3ltZSBzZQ.gif

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ.ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΙΟΣ ΔΗΛ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΝΟΥΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΜΥΙΚΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ.ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΛΟΓΩ ΠΑΛΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ.ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.ΑΥΡΙΟ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟΝ 8 ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ.ΗΡΕΜΗΣΕ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστω βρε κοριτσια! Τι να πω, δεν εχω λογια! Με το καλο ευχομαι σε ολες που περιμενετε τα μπεμπακια σας κ να ειναι γερα κ καλοτυχα σε οσες τα εχετε αγκαλιτσα ηδη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία και μένα ο πλακούντας μου ήταν χαμηλός.Στον 8 μήνα ανέβηκε και όλα πήγαν τέλεια.Απλά οσο ήταν χαμηλά απεφευγα πολλές μετακινήσεις.Οδηγούσα κανονικά αλλά κοντινές αποστάσεις,και όχι πολύ περπάτημα.Όμως έκανα κανονικά όλες τις δουλειές. Μην ανησυχείς καθόλου.Με το καλό το μωράκι σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία μου,

Εγώ είχα οπίσθιο χαμηλό πλακούντα και όλα πήγαν μια χαρά σε όλη την εγκυμοσύνη μου. Δεν κάθησα ούτε μια μέρα στο κρεβάτι και το μπεμπέ ήταν μια χαρά. Το μόνο που μου απαγόρεψε ο γιατρός ήταν το σεξ σε όλη τη διάρκεια της κύησης :( ΑΛΛΑ μόνο αυτό. Μην φοβάσαι για το μωράκι σου θα είναι μια χαρά, θα δεις :) :) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία μου μην αγχώνεσαι κοπέλα μου!!ολα καλα θα πάνε!!και μενα στην β επιπέδου μου βρήκαν μικρό μήκος τραχήλου..ειμαι στον ένατο και όλα καλα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Από ότι διαβάζω αρκετές είχαμε πλακούντα χαμηλο΄.Να σου πω λοιπόν και τη δική μου εμπειρία. Στην 15η εβδομάδα είχα αιμοραγία και ανακάλυψα την άλλη μέρα στον υπέρηχο ότι είχα χαμηλό πλακούντα. Κάθησα 1 μήνα στο κρεβάτι.Μετα από 1 μήνα στο κρεβάτι όλα έγιναν κανονικά. Γέννησα με καισαρική αλλά όχι εξαιτίας του πλακούντα,αλλά προηγούμενης εγχείρισης. Μην αγχώνεσαι και όλα θα πάνε καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...