Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πότε αρχίσατε να καταλαβαίνετε το έμβρυο;


Recommended Posts

Δημοσίευση

Ίσως είναι το έντερο αυτό που ένιωσες.  Οι κινήσεις είναι  πολύ μικρές στην αρχή κ συχνά μπερδευομαστε με το έντερο. Μετά την 18,19 εβδομάδα εγώ το ένιωσα. Εξαρτάται κ από το βάρος της γυναίκας αν ειναι  αδύνατη καταλαβαίνει καλύτερα. Μια τελειομηνη εγκυμοσυνη σου εύχομαι..❤

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η Vasiliki35 είπε:

Καλησπέρα σε όλες!! 
Πότε αρχίσατε να καταλαβαίνετε το έμβρυο στην κοιλιά σας; 

Είμαι 4ων μηνών και ένιωσα σαν ένα παράξενο φτερούγισμα στην κοιλιά… Και λέω… λες;; 😂

Εγω την πρώτη φορά που το ένιωσα ήμουν 17 εβδομάδα και έλεγα λες ; (Όπως εσυ ) τελικά ηταν το μωρακι

19-20 εβδομάδα το ένιωσα για τα καλά και εγω αλλά και ο αντρας μου εβαζε το χερι και το ένιωσε 

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια! Εγώ αύριο μπαίνω στην 17η εβδομάδα και έχω την εντύπωση εδώ και 2 μέρες ότι κάτι νιώθω αλλά πολύ αμυδρό... Δυσκολεύομαι να περιγράψω την αίσθηση... Πάντως όταν βάζω χέρι πάνω στην κοιλιά δεν νιώθω κάτι. Πιστεύετε είναι το μωρό ή τσάμπα χαίρομαι; 😅

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Γεια σας κορίτσια! Εγώ αύριο μπαίνω στην 17η εβδομάδα και έχω την εντύπωση εδώ και 2 μέρες ότι κάτι νιώθω αλλά πολύ αμυδρό... Δυσκολεύομαι να περιγράψω την αίσθηση... Πάντως όταν βάζω χέρι πάνω στην κοιλιά δεν νιώθω κάτι. Πιστεύετε είναι το μωρό ή τσάμπα χαίρομαι; 😅

Εγω πιστεύω πως είναι το μωρο σου 

Και εγω στην 17 εβδομάδα το κατάλαβα ένα πολύ γρήγορο σαν ψαράκι ένα τρέμουλο που δεν προλάβαινα να βάλω το χερι μου σταματούσε 

Δημοσίευση

Καλησπέρα. 

Εγώ όταν ένιωσα το έμβρυο αγχώθηκα πάρα πολύ και είχα πάει στο νοσοκομείο. Να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι πότε ήταν, επειδή δεν σημειώνω τίποτα. Τώρα πια φαίνεται κι ολας με το μάτι όταν κουνιέται. 

Πάντως εκτός από την κίνηση του είναι εκπληκτικό πως το σώμα μας το αντιλαμβάνεται σχεδόν από την αρχή. 

Εμένα από το πρώτο τρίμηνο μου έβγαινε να θέλω να τρώω πιο υγεινα, περισσότερα φρούτα κτλ και μια απέχθεια για το τσιγάρο και το αλκοόλ. Ήταν σαν να το ζητούσε ο οργανισμός μου από μόνος του δηλαδή. 

  • 1 month later...
Δημοσίευση

Εγώ πρώτη φορά στον 4ο αν κ μου έλεγαν όλοι ότι είναι πολύ νωρίς.Την ξανα ένιωσα μόλις μπήκα 20η εβδομάδα και πλέον τη νιώθω καθημερινά! Και η αίσθηση ήταν όντως όπως είχα νιώσει και τότε απλά πιο έντονη πλέον αφού το μωρό μεγαλώνει!

  • 2 weeks later...
Δημοσίευση
στις On 28/1/2023 at 2:57 ΠΜ, ο/η Vasiliki35 είπε:

Καλησπέρα σε όλες!! 
Πότε αρχίσατε να καταλαβαίνετε το έμβρυο στην κοιλιά σας; 

Είμαι 4ων μηνών και ένιωσα σαν ένα παράξενο φτερούγισμα στην κοιλιά… Και λέω… λες;; 😂

Και εγώ σχεδόν από τον 4ο το ένιωσα και ήμουν σίγουρη ότι δεν ήταν έντερο γιατί το ένιωσα ψηλά κοντά στον αφαλο και σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά.. Όντως είναι σαν φτερουγισμα.. Για την ακρίβεια μικρά ελαφριά χτυπηματακια.. Τώρα είμαι στον 5ο μήνα και ένιωσα το χτύπημα και στο χέρι μου.. Φυσικά έχει γίνει πιο έντονο και το καταλαβαίνω αμέσως!! Και αυτό που λένε με τα κιλά δεν νομίζω να ισχύει τόσο μιας και τα κιλά μου τα έχω αν και η κοιλιά μου δεν είναι τόσο έντονη τώρα στον 5ο. Είναι πάντως πανέμορφο συναίσθημα να το νιώθουμε, είναι απίστευτα όμορφο αυτό που βιώνουμε!! Σου εύχομαι με το καλό το μωράκι σας!! 🤞🤞🤞❤️

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Και γω με καισαρική θα πάω, για τον ίδιο λόγο @eva96.  @melitiniღ, βάλε προτεραιότητες. Ας πούμε το ριλάξ δεν νομίζω πως θα το χρησιμοποιήσεις άμεσα. Εγώ δηλαδή τον έβαλα τον μικρό μας στο ριλάξ όταν ήταν 3 μηνών περίπου. Όταν δεν ήταν στην κούνια του (ή στην αγκαλιά μας!) ήταν στην καλαθούνα/πορτ μπεμπέ αραχτός και λάιτ! Σωστή σκέψη από νωρίς ο αποστειρωτής. Εγώ η έξυπνη πίστευα πως θα κάνω αποκλειστικό θηλασμό και δεν είχα πάρει αποστειρωτή. Όταν λοιπόν επιστρέψαμε σπίτι έφαγα φρίκη με την κατσαρόλα και την αποστείρωση και μήπως κάνω κάποιο λάθος στην αποστείρωση και πάρει κανένα μικρόβιο το παιδί. Ευτυχώς αυτό κράτησε πολύ λίγο. Τον αγαπημένο μου αποστειρωτή δεν τον έχω αποχωριστεί καθόλου. Παρόλο που ο μικρός πια είναι 2 ετών, που και που του αποστειρώνω τα μπιμπερό του κυρίως για την αποφυγή των οσμών που (νομίζω) πως έχουν τα μπουκάλια. Να κάνετε καλή επιλογή και στα αφρόλουτρα και τις κρέμες (αλλαγής και ενυδατικές). Εγώ είχα γεννήσει ιδιωτικά και μας έδωσαν πολλά δείγματα από διάφορες εταιρείες. Προτίμησα τα φαρμακευτικά και μέχρι στιγμής έχω μείνει ευχαριστημένη.
    • Ναι από την αρχή φαινόταν ότι θα είναι μικρό μωρό οπότε έπαιξε κ αυτό τον ρόλο του. Αχ αυτές τις λίγες μέρες περιμένω κ γω να περάσουν.. Θέλει υπομονή!  Δεν ξέρω να σου πω για τις συσπάσεις γτ από την αρχή είχα 2 στο 10λεπτο δηλαδή 2:00 το μεσημέρι. Στη γιατρό πήγα 6 το απόγευμα κ ήταν ήδη 3λεπτες. Δεν ξέρω πως μετράνε τη διαστολή πάντως η μαία μου έβαλε 3 δάχτυλα. Δεν μου είπε αν έχω διαστολή μ είπε ότι εξαληφθηκε ο τράχηλος. Όταν πήγα ιασω μου βάλανε όρο και ήταν σαν να μην είχα μετά δλδ 7:30 - 8 το απόγευμα λες κ οι συσπάσεις είχαν φύγει. Ή τουλάχιστον εγώ δεν τις μετρούσα! Δεν ξέρω πως έγινε. Έπρεπε να πάει 9 το βράδυ γτ είχα φάει στις 3 και δεν γινόταν νωρίτερα η επισκληριδιος. 
    • Ευχαριστώ πάρα πολύ! Διάβασα και τα δικά σου πως περνάς και πως σκέφτεσαι ώρες ώρες και να ξέρεις ταυτίστηκα με κάποιες σκέψεις σου... Δεν είσαι μόνη! θα σου πω πως όλα γίνονται σιγά σιγά.. Όλοι θέλουμε να έχουμε τη Σειρά μας, να είναι όλα έτοιμα, τακτοποιημενα, ρυθμισμένα, "ιδανικά" με άλλα λόγια και να γεννήσουμε χωρίς σκοτούρες αλλά δεν βγαίνει πάντα και δεν είναι κακό. Είναι απλά διαφορετικό. Εγώ τον πρώτο στο αυτοκίνητο τον έχω από την πρώτη μέρα στη θέση του συνοδηγού με κλειστό αερόσακο όπως προβλέπει ο νόμος. Οπότε ένας ενήλικας με 4 παιδιά χωράνε σε ένα αμάξι έστω κ έτσι αν χρειαστεί να τους πας κάπου.  Μόνο τη χάρη μου έκανε! Ευτυχώς είχε 26 ο μήνας κ είναι όντως ωραία!   
    • Ναι μωρέ λίγο πρόωρο αλλά οριακά! Μια μέρα μετά αν γενναγες θα θεωρούνταν τελειομηνο σκέψου! Οπότε για λίγο θα μείνει θερμοκοιτίδα, όλα καλά θα είναι σε λιγες μέρες θα την έχετε μαζί σας ☺️ Βγήκε και λίγο μικρούλι στα κιλά ε, ίσως παίζει ρόλο κι αυτό! Σε λίγες μέρες θα πάρει τα πάνω της και θα την έχετε σπιτάκι❤️ Εγώ ένα πράγμα αναρωτιέμαι μόνο, από το μεσημέρι που είχαν φτάσει στο 3λεπτο πώς καθυστέρησες τη γέννα μέχρι τις 9 το βράδυ;; Γίνεται αυτό;;
    • Καλησπεραα να σου ζήσει η μικρούλα!!!🩷🩷 Χαίρομαι που τουλάχιστον γέννησες σε ωραία ημερομηνία (26/01/26) επειδή έλεγες ότι είχες κόλλημα με τους αριθμούς 😁😁
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...