Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

@Watermelon εγω αδράνεια παρατηρω για καποιες ωρες, 4-5 ω΄ρες αλλα οχι τελειώς να μην ανταποκρίνεται. 

Μπορει να ειναι ηρεμη, σαν να κοιμάται δλδ. Αν τη σκουντήξω λίγο θα ριξει καμια κλωτσίτσα, του στυλ "ναι μωρη μάνα, εδώ ειμαι" αλλά ξαναηρεμεί :D :D . Και ωρες ωρες όπως τωρα καμια ωρα μπορει και παραπανω, που φερνει βολτες, μετακινει την κοιλια ολόκληρη. Επισης αν κανω δουλειές δεν την νιώθω και πλέον εχει σταματήσει να ανταποκρίνεται στο κρυο νερό. Μα΄λλον το εμαθε. Ενω μεχρι πριν λιγο καιρο μολις επινα νερο αρχιζε τις κλωτσιες.

Όμως παρατηρω πως η κοιλια μου κατέβηκε λίγο αυτες τις μέρες, σαν να πηγε πιο κάτω το μωρο. Κι ενω ενιωθα κλωτσιες δεξια αριστερα μονο, υπάρχουν φορές που νιωθω κλωτσιες κέντρο και χαμηλά στην κοιλιά εσωτερικά.

Σκεφτομαι μήπως γυρίζει προς τα κάτω, ξαναγυριζει μεν οριζόντια, τη νιωθω να απλώνεται, απλώνει και ολη η κοιλιά αλλωστε, αλλα μοιάζει να ετοιμαζεται να γυρισει.

• Απαντήσεις 4.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

@Watermelon εγω αδράνεια παρατηρω για καποιες ωρες, 4-5 ω΄ρες αλλα οχι τελειώς να μην ανταποκρίνεται. 

Μπορει να ειναι ηρεμη, σαν να κοιμάται δλδ. Αν τη σκουντήξω λίγο θα ριξει καμια κλωτσίτσα, του στυλ "ναι μωρη μάνα, εδώ ειμαι" αλλά ξαναηρεμεί :D :D . Και ωρες ωρες όπως τωρα καμια ωρα μπορει και παραπανω, που φερνει βολτες, μετακινει την κοιλια ολόκληρη. Επισης αν κανω δουλειές δεν την νιώθω και πλέον εχει σταματήσει να ανταποκρίνεται στο κρυο νερό. Μα΄λλον το εμαθε. Ενω μεχρι πριν λιγο καιρο μολις επινα νερο αρχιζε τις κλωτσιες.

Όμως παρατηρω πως η κοιλια μου κατέβηκε λίγο αυτες τις μέρες, σαν να πηγε πιο κάτω το μωρο. Κι ενω ενιωθα κλωτσιες δεξια αριστερα μονο, υπάρχουν φορές που νιωθω κλωτσιες κέντρο και χαμηλά στην κοιλιά εσωτερικά.

Σκεφτομαι μήπως γυρίζει προς τα κάτω, ξαναγυριζει μεν οριζόντια, τη νιωθω να απλώνεται, απλώνει και ολη η κοιλιά αλλωστε, αλλα μοιάζει να ετοιμαζεται να γυρισει.

Πολύ πιθανό να κάνει τις βόλτες της όσο ακόμα χωράει.  :P

Εμένα οι κλωτσιες είναι παντού. Δηλαδή ποτε ψηλά στον αφαλό, πότε στα πλαϊνά, πότε κάτω κάτω χαμηλά. Δεν έχει αποφασίσει ακόμα που θέλει να πάει. :P θέλω να πιστεύω ότι στο ντομπλερ θα έχει πάρει θέση. 

εγώ έχω παρατηρήσει αδράνεια σχεδόν κάθε μέρα κάνα δυωρακι (1 φορά όλη μέρα) . Δηλαδή σαν να είναι στο καθημερινο πρόγραμμα κι αυτό. Και το λέω γιατί χθες είχαμε βγει . Ένιωθα κλωτσιές κατά τις 9 παρά με 9. Μετά οκ φάγαμε κλπ. Γυρνάω σπίτι κατά τις 11, ξαπλώνω, σκουνταω και τίποτα! Να σημειώσω ότι είχα φάει και ένα μικρό παγωτακι και μια πιρουνια κρέπα με σοκολάτα. Εκανα διάφορα σκουντηγματα παντού στην κοιλιά , τίποτα. Έπαθα μια συγκοπή!!!

Μετά εντάξει ξεκίνησε σιγά σιγά να κλωτσαει απαλά ώσπου δυνάμωσε . Λογικά κοιμόταν το πουλάκι μου αλλά φοβήθηκα γιατί είχε περάσει ένα δυωρο γεμάτο και είχα φάει κιόλας γλυκό. 

πω πω πολύ άγχος. 

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Πολύ πιθανό να κάνει τις βόλτες της όσο ακόμα χωράει.  :P

Εμένα οι κλωτσιες είναι παντού. Δηλαδή ποτε ψηλά στον αφαλό, πότε στα πλαϊνά, πότε κάτω κάτω χαμηλά. Δεν έχει αποφασίσει ακόμα που θέλει να πάει. :P θέλω να πιστεύω ότι στο ντομπλερ θα έχει πάρει θέση. 

εγώ έχω παρατηρήσει αδράνεια σχεδόν κάθε μέρα κάνα δυωρακι (1 φορά όλη μέρα) . Δηλαδή σαν να είναι στο καθημερινο πρόγραμμα κι αυτό. Και το λέω γιατί χθες είχαμε βγει . Ένιωθα κλωτσιές κατά τις 9 παρά με 9. Μετά οκ φάγαμε κλπ. Γυρνάω σπίτι κατά τις 11, ξαπλώνω, σκουνταω και τίποτα! Να σημειώσω ότι είχα φάει και ένα μικρό παγωτακι και μια πιρουνια κρέπα με σοκολάτα. Εκανα διάφορα σκουντηγματα παντού στην κοιλιά , τίποτα. Έπαθα μια συγκοπή!!!

Μετά εντάξει ξεκίνησε σιγά σιγά να κλωτσαει απαλά ώσπου δυνάμωσε . Λογικά κοιμόταν το πουλάκι μου αλλά φοβήθηκα γιατί είχε περάσει ένα δυωρο γεμάτο και είχα φάει κιόλας γλυκό. 

πω πω πολύ άγχος. 

Νομιζω πως το φαγητο δεν τα επηρρεαζει τοσο πολυ τώρα. Εμεις με το γλυκο ποτέ δεν καταλαβαινα να την επηρρεάζει. Όταν τον σκουντάς, δεν σου ριχνει καμια κλωτσίτσα? 

Ακομα χωρανε τα δικα μας και γυριζουν, ειναι πιο μικρά. ;) 

Ειναι λογικο μωρε ομως να κοιμουνται τα γλυκουλια. Στο newsletter λεει παντως πως μπορει να κοιμουνται τη μερα και να ξυπνανε το βραδυ ή τις ωρες που κοιμομαστε. Εγω πολλές φορες τη νυχτα την καταλαβαινω παντως. Επειδη το να γυρισω ειναι ζορικο και εχω και το μαξιλαρι οποτε πρεπει να κανω ολοκληρη μετακομιση σχεδον :P ψιλοξυπναω. Κι αυτη εκει, χορευει ❤️ 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Mummy2be είπε:

Νομιζω πως το φαγητο δεν τα επηρρεαζει τοσο πολυ τώρα. Εμεις με το γλυκο ποτέ δεν καταλαβαινα να την επηρρεάζει. Όταν τον σκουντάς, δεν σου ριχνει καμια κλωτσίτσα? 

Ακομα χωρανε τα δικα μας και γυριζουν, ειναι πιο μικρά. ;) 

Ειναι λογικο μωρε ομως να κοιμουνται τα γλυκουλια. Στο newsletter λεει παντως πως μπορει να κοιμουνται τη μερα και να ξυπνανε το βραδυ ή τις ωρες που κοιμομαστε. Εγω πολλές φορες τη νυχτα την καταλαβαινω παντως. Επειδη το να γυρισω ειναι ζορικο και εχω και το μαξιλαρι οποτε πρεπει να κανω ολοκληρη μετακομιση σχεδον :P ψιλοξυπναω. Κι αυτη εκει, χορευει ❤️ 

Αυτό το δυωρακι χθες που λέω , επειδή ήμουν και έξω όχι δεν κατάλαβα κάτι. Και στο σπίτι που γύρισα για μερικά λεπτά δεν είχα κάποια ανταπόκριση. Αναρωτιέμαι, αν κοιμάται πως θα κλωτσαει? 

Χαχα, τα βράδια 'η εγώ ξεραινομαι στον ύπνο 'η ο μπέμπης είναι ήσυχος. Τον κόβω για ξενυχτη πάντως γιατί όποτε σηκωθώ για τουαλέτα και σκουντηξω ανταποκρίνεται επιτόπου. Λίγες φορές θα με ξυπνήσει από τις κλωτσιές. Κυρίως αυτή τη βδομάδα :)

ΕσεναΑ ΠΆΝΤΑ ανταποκρίνεται στο σκουντηγμα?

Δημοσίευση
στις πριν 20 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Αυτό το δυωρακι χθες που λέω , επειδή ήμουν και έξω όχι δεν κατάλαβα κάτι. Και στο σπίτι μου γύρισα για μερικά δεν είχα κάποια ανταπόκριση. Αναρωτιέμαι, αν κοιμάται πως θα κλωτσαει? 

Χαχα, τα βράδια 'η εγώ ξεραινομαι στον ύπνο 'η ο μπέμπης είναι ήσυχος. Τον κόβω για ξενυχτη πάντως γιατί όποτε σηκωθώ για τουαλέτα και σκουντηξω ανταποκρίνεται επιτόπου. Λίγες φορές θα με ξυπνήσει από τις κλωτσιές. Κυρίως αυτή τη βδομάδα :)

ΕσεναΑ ΠΆΝΤΑ ανταποκρίνεται στο σκουντηγμα?

Όχι αμέσως αλλα ναι, παντα θα κάνει κατι. Ακόμα κι αν δεν ανταποκριθει αμεσως, μετα απο λίγο κάτι θα κάνει. Σημερα το πρωι ας πουμε σκεφτομουν οτι δεν την ειχα καταλαβει απο οταν εφυγε ο αντρας μου. Καθισα για πρωινο αλλά δεν... Και την σκουντηξα 2-3 φορες, μου εριξε μια κλωτσίτσα αλλά πάλι ήταν ήρεμη μετά, ενω άλλα πρωινά χοροπηδάει. 

Έχει τυχει να ειμαστε εξω κι εμεις και να μην κανει κατι, αλλά μόλις ξαπλώνω ξεσηκώνεται και κάνει βόλτες. 

Νομίζω ότι ενοχλούνται κι απο την φασαρια. Γιατι οταν είμαστε μόνοι μας και βλέπουμε τηλεόραση κάνει βόλτες ενώ όταν εχουμε παρέα ή είμαστε έξω καθεται ήρεμη? Σίγουρα φτάνουν οι εξωτερικοι ήχοι σε αυτά. 

Διάβαζα στο newsletter πως αν δεν το νιώθουμε πρεπει να ξαπλώνουμε αριστερά για λίγο. Δοκίμασε το. ;) Εμας η κόρη μας μάλλον ειναι ΝΔ γτ οταν ξαπλωνω δεξιά κάνει βόλτες, οταν ξαπλώνω αριστερά δεν τη νιώθω τόσο πολυ! χαχαχαχα! Δείχνει προτίμηση προς την δεξιά πλευρα 😂

Δημοσίευση
στις On 22/6/2023 at 12:04 ΜΜ, ο/η Marika31 είπε:

Χάχαχα οντως αυτό με τις διαφημίσεις ισχύει, και κάτι να πεις το ακούει και το βγάζει μετά από λίγο!! Μια χαρά είσαι λοιπόν καλά τα σκέφτεσαι και γω έτσι ακριβώς τα έκανα,απλά εγω μέχρι τέλος Ιουνίου θέλω να ναι όλα έτοιμα, έχουμε κοντά ένα μήνα εμείς διαφορά!!! Εμενα το επίδομα των 56 ημερών πριν τον τοκετο μου μπήκε ήδη κιολας, περίμενα παραπάνω για να είμαι ειλικρινής γιατί πρόπερσι ήταν πιο πολλά! 

Για το επίδομα λοχείας , γνωρίζεις μήπως αν κάνεις ξεχωριστή αίτηση? Ή αρκεί η αίτηση του επιδόματος κυοφορίας ?

Δημοσίευση
στις πριν 15 λεπτά, ο/η Aria1985 είπε:

Για το επίδομα λοχείας , γνωρίζεις μήπως αν κάνεις ξεχωριστή αίτηση? Ή αρκεί η αίτηση του επιδόματος κυοφορίας ?

Ναι είναι δυο ξεχωριστές αιτήσεις. Για το επίδομα λοχείας κάνεις αίτηση μετά τον τοκετό.

Δημοσίευση

Κοριτσιαααα τι κάνετε;;;πως είστε;βλέπω μιλάτε για άδειες, δεν έχω ιδέα από αυτα,ελπίζω να βρήκατε άκρη....

Με τα μπεμπακια σας όλα καλά;;;; Εγώ μαντεψτε πάλι άρρωστη παίρνω ΚΑΙ αντιβίωση αυτή τη φορά... Αμυγδαλίτιδα με πύον και 39αρια...  Ο,τι χειρότερο με τη ζέστη που έχει. Νομίζω ότι θα κλειστώ σε έναν θόλο για λίγο ίσα μέχρι να γεννήσω δεν πάει άλλο!!! 

Τι κάνετε εσείς;θα πάει καμία διακοπές; Έστω για δύο τρεις μέρες; 

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Κοριτσιαααα τι κάνετε;;;πως είστε;βλέπω μιλάτε για άδειες, δεν έχω ιδέα από αυτα,ελπίζω να βρήκατε άκρη....

Με τα μπεμπακια σας όλα καλά;;;; Εγώ μαντεψτε πάλι άρρωστη παίρνω ΚΑΙ αντιβίωση αυτή τη φορά... Αμυγδαλίτιδα με πύον και 39αρια...  Ο,τι χειρότερο με τη ζέστη που έχει. Νομίζω ότι θα κλειστώ σε έναν θόλο για λίγο ίσα μέχρι να γεννήσω δεν πάει άλλο!!! 

Τι κάνετε εσείς;θα πάει καμία διακοπές; Έστω για δύο τρεις μέρες; 

Κορίτσι μου αρχικά περαστικά σου και να σου πω ότι μόλις χθες τελείωσα την αντιβίωση για αμυγδαλίτιδα που πήρα για 5 ημέρες! Amoxil των 100, πρωί-βράδυ! Ήταν η 3η φορά που πήρα αντιβίωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.... (οι προηγούμενες δύο ήταν η μία πάλι για αμυγδαλίτιδα και η άλλη για μερική αφαίρεση πολύποδα στον 2ο μήνα κύησης). Ο φόβος λόγω των αντιβιώσεων είναι δεδομένος, αλλά η γιατρός είναι καθησυχαστική! 

Και όλα αυτά ενώ διανύω την 36η εβδομάδα κ ενδέχεται να γεννήσω στις επόμενες δύο, που με καισαρική που θέλω, θα πάρω εκ νέου αντιβίωση στον τοκετό..

Τεσπα, μην ανησυχείς!

Συμβαίνει και σε άλλες εγκυούλες, δεν είσαι μόνη! ❤️❤️ 

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η Ersi85 είπε:

Κορίτσι μου αρχικά περαστικά σου και να σου πω ότι μόλις χθες τελείωσα την αντιβίωση για αμυγδαλίτιδα που πήρα για 5 ημέρες! Amoxil των 100, πρωί-βράδυ! Ήταν η 3η φορά που πήρα αντιβίωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.... (οι προηγούμενες δύο ήταν η μία πάλι για αμυγδαλίτιδα και η άλλη για μερική αφαίρεση πολύποδα στον 2ο μήνα κύησης). Ο φόβος λόγω των αντιβιώσεων είναι δεδομένος, αλλά η γιατρός είναι καθησυχαστική! 

Και όλα αυτά ενώ διανύω την 36η εβδομάδα κ ενδέχεται να γεννήσω στις επόμενες δύο, που με καισαρική που θέλω, θα πάρω εκ νέου αντιβίωση στον τοκετό..

Τεσπα, μην ανησυχείς!

Συμβαίνει και σε άλλες εγκυούλες, δεν είσαι μόνη! ❤️❤️ 

Καλέ εσύ κοντεύεις!!! Σε χάσαμε!!! Κι εγώ έχω ξαναπάρει σε αυτή την εγκυμοσύνη δέκα ημέρες τη ζιναντολ.... Σε νοιωθω. Από πού την αρπαξες εσύ την αμυγδαλίτιδα;;; (Σε χτυπάνε κι εσένα εκεί βλέπω εεε;;;)

Πώς είσαι τώρα;σου πέρασε;;;είχες πύον; Έχω αγχωθει γτ παίρνω ήδη τρεις μέρες αντιβιωση και το πύον και ο πονόλαιμος ακόμα το ίδιο!!! Ποτέ ξεκίνησε η βελτίωση;με ενδιαφέρει να μου πεις την εμπειρία σου γτ εχω αγχωθει πάλι!!! Σκέφτομαι μέχρι και μην μου πούνε να πάω να μου τις βγάλουν τώρα στην εγκυμοσύνη...

Περαστικά και σε εσένα!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Eir_ma είπε:

Καλέ εσύ κοντεύεις!!! Σε χάσαμε!!! Κι εγώ έχω ξαναπάρει σε αυτή την εγκυμοσύνη δέκα ημέρες τη ζιναντολ.... Σε νοιωθω. Από πού την αρπαξες εσύ την αμυγδαλίτιδα;;; (Σε χτυπάνε κι εσένα εκεί βλέπω εεε;;;)

Πώς είσαι τώρα;σου πέρασε;;;είχες πύον; Έχω αγχωθει γτ παίρνω ήδη τρεις μέρες αντιβιωση και το πύον και ο πονόλαιμος ακόμα το ίδιο!!! Ποτέ ξεκίνησε η βελτίωση;με ενδιαφέρει να μου πεις την εμπειρία σου γτ εχω αγχωθει πάλι!!! Σκέφτομαι μέχρι και μην μου πούνε να πάω να μου τις βγάλουν τώρα στην εγκυμοσύνη...

Περαστικά και σε εσένα!!

Όντως κοντεύω..

Χάθηκα γιατί κάνω δουλειές σπιτιού, τελικές παραγγελίες βρεφικών και προετοιμασίες για το μαιευτήριο.

Λοιπόν, αρχικά ψυχραιμία :) . Ούτε εμένα μου πέρασε τελείως και το πύον από τη μία αμυγδαλή έφυγε μετά από 3-4 ημέρες. Ακόμα όμως είναι λίγο κόκκινη κ πονάει λίγο όταν καταπίνω. Μου είπε η γιατρός ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κ να συνεχίσω τις γαργάρες με το αλατόνερο.

Εμένα δεν ήταν ιογενής. Μόνη μου προκάλεσα τη φλεγμονή, λόγω παγωμένου νερού και κλιματιστικού....

Απίθανο να σου πουν να τις αφαιρέσεις τώρα στο 3ο τρίμηνο.. ρώτησε και ωρυλά για να σε καθησυχάσει.

Ελπίζω οι 5 ημέρες που την πήρα να μην είναι λίγες και να με προστατέψει.. Την προηγούμενη φορά την πήρα 7..

Όλα καλά θα πάνε, είμαι σίγουρη κ για τις δυο μας. Υπομονή και θα περάσει...! Απλά είναι η ταλαιπωρία τώρα.. 

Δημοσίευση
στις πριν 16 λεπτά, ο/η Ersi85 είπε:

Όντως κοντεύω..

Χάθηκα γιατί κάνω δουλειές σπιτιού, τελικές παραγγελίες βρεφικών και προετοιμασίες για το μαιευτήριο.

Λοιπόν, αρχικά ψυχραιμία :) . Ούτε εμένα μου πέρασε τελείως και το πύον από τη μία αμυγδαλή έφυγε μετά από 3-4 ημέρες. Ακόμα όμως είναι λίγο κόκκινη κ πονάει λίγο όταν καταπίνω. Μου είπε η γιατρός ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κ να συνεχίσω τις γαργάρες με το αλατόνερο.

Εμένα δεν ήταν ιογενής. Μόνη μου προκάλεσα τη φλεγμονή, λόγω παγωμένου νερού και κλιματιστικού....

Απίθανο να σου πουν να τις αφαιρέσεις τώρα στο 3ο τρίμηνο.. ρώτησε και ωρυλά για να σε καθησυχάσει.

Ελπίζω οι 5 ημέρες που την πήρα να μην είναι λίγες και να με προστατέψει.. Την προηγούμενη φορά την πήρα 7..

Όλα καλά θα πάνε, είμαι σίγουρη κ για τις δυο μας. Υπομονή και θα περάσει...! Απλά είναι η ταλαιπωρία τώρα.. 

Με το καλό αγάπη να πάνε όλα καλά και με τη γέννα σου εύχομαι ❤️❤️

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Να σε ρωτήσω ποτε ξαναπερασες δηλαδή; στο καπάκι; Και σου ξαναβγήκε;η αμυγδαλίτιδα;

Ελπίζω ρε κορίτσι μου τι να πω πια, κουράστηκα. Εγώ κολλησα από τις μικρές αδενοιο και μου το έκανε επιπλοκή το πύον. ..περαστικα μας

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Aria1985 είπε:

Ναι ναι κάνουμε ξεχωριστή αίτηση μετά την γέννα!! Είναι 2 διαφορετικά επιδόματα και αιτήσεις 

Δημοσίευση

@Eir_ma Περαστικά σου βρε κοπέλα μου, του Χριστού τα πάθη έχεις περάσει αυτόν τον χειμώνα, μην φοβάσαι τίποτα! Να είναι γρήγορα περαστικά κι αυτά, δεν έχω ιδέα από αμυγδαλιτιδα, δεν μου έχει τύχει ποτε!! Πάντως και γω πιστεύω ότι δύσκολο να σου πουν να τις αφαιρέσεις τώρα σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη, κάνε ακόμη λίγη υπομονή που θα πάει θα ηρεμήσεις! Εγώ είμαι καλά,ανυπομονώ για το επόμενο  ραντεβού με τον γιατρό σε 2 εβδομάδες για να πούμε και λεπτομέρειες για την γέννα, μετά από 2-3 εβδομάδεςβυα με βάλει για πρόκληση,ενας μήνας και κάτι εμεινε😁. Οι διακοπές μας φέτος θα είναι μέχρι την Άμφισσα, Ιτέα και καμιά Αραχωβα εδώ τριγύρω δλδ 😂. Αν και εδώ που μένουμε εινσι παραθαλάσσιο μέρος, η θάλασσα είναι στα 500 μέτρα κάτω από το σπίτι οπότε σαν να είμαστε μόνιμα διακοπές είναι 

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα,ξυπναω από τις πέντε με τον μπεμπάκο.Έχω αγωνία γιατί είναι με ισχιακή προβολή ,34 εβδομάδα διανύω, και ανησυχώ αν νιώθει άνετα στην μήτρα.Καθυστερεί και αυτό το ραντεβού με το γιατρό.Είναι άλλη κοπέλα που δεν έχει πάρει θέση το μωρό με το κεφαλάκι κάτω να μου πει τι της είπε ο γιατρός της?

Δημοσίευση

Καλημέρα σε όλες,

πώς είστε? Για όσες είναι η πρώτη φορά έχετε άγχος και φόβο για τον τοκετό? Και για το μετά? Εγώ σίγουρα ναι, και πιο πολύ φοβάμαι τον φυσιολογικό παρά την καισαρική, γιατί μου φαίνεται πιο επώδυνος, χαοτικός, απρόβλεπτος, χωρίς χρονικό πλαίσιο. Επίσης έχετε σκεφτεί ή συζητήσει αν θέλετε και εάν θα έχετε συνοδό? Τον σύντροφο ή κάποιον συγγενή φίλο αν δεν υπάρχει σύντροφος?

Αύριο πρωί έχω μία εξέταση αιματολογική και μάθημα - ενημέρωση για τους τρόπους τοκετού με τη μαία του γυναικολόγου, θα πάω μόνη και προσπαθώ να συγκεντρώσω απορίες..

Γνωρίζει καμία αν στο Μητέρα στις καισαρικές αφήνουν συνοδό? Διαβάζω από άλλες εμπειρίες πως ναι, από άλλες όχι, έχει να κάνει με τη βάρδια άραγε και το αν είναι κατειλημμένα τα διπλανά χειρουργεία?

Ευχές σε όλες και καλή ψήφο!

ΥΓ Σήμερα έχω μάζωξη για έξιτ πολς - baby shower με τις φίλες που ήταν αρχικά έκπληξη αλλά τελικά αποκαλύφθηκε και θα πάω κι ε΄κει έτοιμη με απορίες στις 2 που είναι ήδη μαμάδες.

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η Marika31 είπε:

@Eir_ma Περαστικά σου βρε κοπέλα μου, του Χριστού τα πάθη έχεις περάσει αυτόν τον χειμώνα, μην φοβάσαι τίποτα! Να είναι γρήγορα περαστικά κι αυτά, δεν έχω ιδέα από αμυγδαλιτιδα, δεν μου έχει τύχει ποτε!! Πάντως και γω πιστεύω ότι δύσκολο να σου πουν να τις αφαιρέσεις τώρα σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη, κάνε ακόμη λίγη υπομονή που θα πάει θα ηρεμήσεις! Εγώ είμαι καλά,ανυπομονώ για το επόμενο  ραντεβού με τον γιατρό σε 2 εβδομάδες για να πούμε και λεπτομέρειες για την γέννα, μετά από 2-3 εβδομάδεςβυα με βάλει για πρόκληση,ενας μήνας και κάτι εμεινε😁. Οι διακοπές μας φέτος θα είναι μέχρι την Άμφισσα, Ιτέα και καμιά Αραχωβα εδώ τριγύρω δλδ 😂. Αν και εδώ που μένουμε εινσι παραθαλάσσιο μέρος, η θάλασσα είναι στα 500 μέτρα κάτω από το σπίτι οπότε σαν να είμαστε μόνιμα διακοπές είναι 

Καλημέρα Μαρίκα μου❤️❤️ σε ευχαριστώ για τα περαστικά σου. Να είσαι εσύ και το μωράκι σου πάντα καλά ❤️

Περιμένουμε πάντα νέα από γιατρό κι εγώ θα πάω όταν μπω στο μήνα μου.

Που μένεις;;;;να έρθω;;;; Θέλω θάλασσα,τη λατρεύω και φέτος μέχρι στιγμής την έχω δει μια φορά μόνο 🥺

Δημοσίευση

Καλημέρα σας κοριτσια!!! @ΙΩΑΝΝΑ1972  εμένα την τελευταία φορά που πηγα γιατρό και ήμουν 31η εβδομάδα ήταν με το κεφάλι προς τα κάτω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πήρε και θέση, αυτή τη στιγμή δεν ξέρω σε ποια θέση μπορεί να είναι. Παντως και μένα πιο πριν που είχε ισχιακη προβολή ο γιατρός μου είπε ότι είναι νωρίς ακόμα, δεν τον απασχόλησε καν έχουμε πολυ καιρό ακόμα μου είπε μπροστά μας! Τα μωράκια μας κανονικά γυρνάνε από την 36η εβδομάδα σκέψου, αλλα γυρνάνε από την 30η και πάει λέγοντας, δεν σημαίνει τίποτα αυτό, μην σε αγχωνει!! @Aria1985θα σε βοηθήσει πολύ αυτή η συνάντηση για να απόβάλεις κάποια άγχη, εγώ έκανα για 2 μήνες μαθήματα ανωδυνου τοκετού και ήταν πολύ βοηθητικά!! Σίγουρα έναν φόβο όλες τον έχουμε άλλα υπάρχει και ενθουσιασμός και ανυπομονησία ταυτόχρονα! Εγώ φοβάμαι και τις δυο περιπτώσεις να σου πω, απλά την καισαρική έχω δει γυναίκες από κοντά και στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι πως ήταν η καθημερινότητα τους ενώ  τον φυσιολογικό τοκετό τον έχω βιώσει και ξέρω πως είναι οπότε προτιμώ αυτόν!! Από σύνοδο εγώ θα έχω μόνο τον άντρα μου, πιο μετά κι αν χρειαστεί αναλόγως πόσες μέρες θα μείνω μέσα θα έρθει κ η μαμά μου

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η ΙΩΑΝΝΑ1972 είπε:

Κορίτσια καλημέρα,ξυπναω από τις πέντε με τον μπεμπάκο.Έχω αγωνία γιατί είναι με ισχιακή προβολή ,34 εβδομάδα διανύω, και ανησυχώ αν νιώθει άνετα στην μήτρα.Καθυστερεί και αυτό το ραντεβού με το γιατρό.Είναι άλλη κοπέλα που δεν έχει πάρει θέση το μωρό με το κεφαλάκι κάτω να μου πει τι της είπε ο γιατρός της?

Καλημέρα Ιωάννα μου , έχεις ακόμα μέχρι την 36 νομίζω να γυρίσει. Κι εμένα σε κάθε υπέρηχο είναι αλλού,μια με το κεφάλι πάνω μια κάτω, αφού τον νοιωθω να στριφογυρναει στην κοιλιά ακόμα. Θα μας την κάνουν τη χάρη τα Καμαρια μας ελπίζω❤️

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Eir_ma είπε:

Καλημέρα Μαρίκα μου❤️❤️ σε ευχαριστώ για τα περαστικά σου. Να είσαι εσύ και το μωράκι σου πάντα καλά ❤️

Περιμένουμε πάντα νέα από γιατρό κι εγώ θα πάω όταν μπω στο μήνα μου.

Που μένεις;;;;να έρθω;;;; Θέλω θάλασσα,τη λατρεύω και φέτος μέχρι στιγμής την έχω δει μια φορά μόνο 🥺

Καλημέρα Ειρήνη μου!! Ναι είπαμε εμείς πάμε μαζί 🙂! Μένουμε κάτω από την Αραχωβα, Παραλία Διστομου λέγεται, είναι οικισμός του Αλουμινίου της Ελλάδος!! Μακάρι να μπορούσατε να έρθετε όλες να κάνετε τα μπάνια σας ❤️βλέπεις εμείς που τη έχουμε δεν την εκτιμάμε, εγώ τουλάχιστον δεν μου αρέσει πολύ η θάλασσα! Ο άντρας μου σήμερα θα πάει για την πρώτη του βουτια

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Aria1985 είπε:

Καλημέρα σε όλες,

πώς είστε? Για όσες είναι η πρώτη φορά έχετε άγχος και φόβο για τον τοκετό? Και για το μετά? Εγώ σίγουρα ναι, και πιο πολύ φοβάμαι τον φυσιολογικό παρά την καισαρική, γιατί μου φαίνεται πιο επώδυνος, χαοτικός, απρόβλεπτος, χωρίς χρονικό πλαίσιο. Επίσης έχετε σκεφτεί ή συζητήσει αν θέλετε και εάν θα έχετε συνοδό? Τον σύντροφο ή κάποιον συγγενή φίλο αν δεν υπάρχει σύντροφος?

Αύριο πρωί έχω μία εξέταση αιματολογική και μάθημα - ενημέρωση για τους τρόπους τοκετού με τη μαία του γυναικολόγου, θα πάω μόνη και προσπαθώ να συγκεντρώσω απορίες..

Γνωρίζει καμία αν στο Μητέρα στις καισαρικές αφήνουν συνοδό? Διαβάζω από άλλες εμπειρίες πως ναι, από άλλες όχι, έχει να κάνει με τη βάρδια άραγε και το αν είναι κατειλημμένα τα διπλανά χειρουργεία?

Ευχές σε όλες και καλή ψήφο!

ΥΓ Σήμερα έχω μάζωξη για έξιτ πολς - baby shower με τις φίλες που ήταν αρχικά έκπληξη αλλά τελικά αποκαλύφθηκε και θα πάω κι ε΄κει έτοιμη με απορίες στις 2 που είναι ήδη μαμάδες.

Γεια σου κορίτσι μου.

Κατανοω πληρως τους φοβους σου και τους ενδοιασμους σου. Οπως κατανοώ αντίστοιχα και όσους υποστηρίζουν τον φυσιολογικό.

Προσωπικα φετος δεν ειχα τη δυνατοτητα να παρακολουθησω μαθηματα ανωδυνου τοκετου και επισης λογω προωρων συσπασεων μου απαγορευτηκε πληρως το prenatal yoga+prenatal pilates. Δεν ημουν καθολου ετοιμη εν ολιγοις για φυσιολογικο τοκετο, αφου δεν γνωριζω τιποτα για την ψυχολογικη προετοιμασια του ή τις αναπνοές που βοηθουν ή τα στάδιά του. Είμαι σίγουρη πως αν είχα τη δυνατοτητα να ασχοληθω με ολα τα παραπανω και προετοιμαζομουν, θα τον προτιμουσα. Να μη ξεχνάμε ωστόσο πως για μια πρωτοτόκα, συνήθως κρατάει 12-14 ώρες ο τοκετός και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη σε ηλικίες που πλησιάζουν τα 40, όπως εγώ (έγινα 38 πριν λίγες ημέρες).

Μέσα σε όλα, έκανα και διαβήτη κύησης και παίρνω ινσουλίνη, οπότε συμφωνα με τη γιατρο μου, πιο ασφαλής για μενα πλέον θεωρειται η καισαρική. 

Και για να απαντησω και στην αλλη ερωτηση σου, στην καισαρικη συνηθως δεν επιτρεπεται συνοδος μεσα στο δωματιο του τοκετου, καθως θεωρειται χειρουργειο. Στο μαιευτηριο που θα παω, επιτρεπονται εως 2 συνοδοί, οι οποιοι όμως θα καθονται εξω απο το δωματιο του χειρουργείου. Ωστόσο επιτρεπεται ο ένας συνοδός να μπει μαζί μου στο δωμάτιο της "ανάνηψης", όπου σε πάνε αμέσως μετά το χειρουργείο, μέχρις ώτου ανακτήσεις την αίσθηση στα πόδια σου από την επισκληρίδιο. Εκεί μαζί σου φέρνουν και το μωράκι σου στο λίκνο του και μετά σας μεταφέρουν όλους μαζί στο κανονικό δωμάτιο σου, στο οποίο θα κοιμηθείς, θα φας κλπ.

Και μεχρι εδω φτανουν οι γνωσεις μου... 

Ευχομαι ενα γλυκο baby shower και τα δωρακια για το μωρακι σου να σας εξυπηρετουν σε ολα τα πρωτα του βηματα!

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η Marika31 είπε:

@Ersi85 όλα καλά?? Πως πάει το σάκχαρο?? Έφτασε ο καιρός για σένα, τι ωραία!! Με το καλό να γίνουν όλα και να πάρεις αγκαλιά το αγγελούδακι σου! 

Σε ευχαριστω γλυκο κοριτσι!

Το σακχαρο ρυθμιστηκε, αλλα με τη βοηθεια της ινσουλινης! Συνεχιζω να προσεχω οσο μπορω, αλλα ευτυχως περασε ο καιρος. Λογω διαβητη+ινσουλινης η κυηση μου θα φτασει το πολυ μεχρι την 38η εβδομαδα μου ειπε η γιατρος. Και ειμαι στην 36η. Έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για όλες, αυτό είναι το μόνο βέβαιο..

Μακαρι κοριτσαρα, μακαρι να πανε ολα καλα και να ακουσω το πρωτο κλαμα του παιδιου μου! Και ας ποναω απο τα ραμματα, και ας φοβαμαι την επισκληριδιο, και ας μη μπορω να φαω την 1η μερα μετα το χειρουργειο.. δε με νοιαζει στα αληθεια τπτ, αρκει να εχουμε υγεια κ εκεινο κ εγω.

Κοριτσια μου εμεις που δινουμε τον αγωνα μας επι 9 μηνες, που προσεχουμε οσο μπορουμε και ο,τι μπορουμε, τωρα που πλησιαζω, τωρα καταλαβαινω την αξια αυτου που καναμε-κανουμε. Και ναι, αξιζει το καθε τι ❤️ 

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η Eir_ma είπε:

Με το καλό αγάπη να πάνε όλα καλά και με τη γέννα σου εύχομαι ❤️❤️

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Να σε ρωτήσω ποτε ξαναπερασες δηλαδή; στο καπάκι; Και σου ξαναβγήκε;η αμυγδαλίτιδα;

Ελπίζω ρε κορίτσι μου τι να πω πια, κουράστηκα. Εγώ κολλησα από τις μικρές αδενοιο και μου το έκανε επιπλοκή το πύον. ..περαστικα μας

Το ξαναπέρασα νομιζω τον Μαρτιο! Αρκετά σύντομα η μία φορά από την άλλη μπορώ να πω.

Ναι η ατιμη η αμυγδαλιτιδα, μπορει να προκυψει ακομα και απο εποχικη αλλεργικη ρινιτιδα! Να κανει δλδ φλεγμονη η αμυγδαλη απο μια βουλωμενη μυτη... ο,τι να ναι! Ειναι απροβλεπτη.

Το ξερω οτι κουραστηκες, αλλα ισως να δυναμωσει κ το δικο σου ανοσοποιητικο απο τα παιδακια σου.

Εγω δεν ερχομουν σε επαφη με την ανιψουλα μου που παει προνηπιο και τωρα θερινο ΚΔΑΠ γιατι φοβομουν οτι θα κολλαω συχνα διαφορα κ πραγματι, πριν λιγες μερες το παιδι ειχε κοβιντ.

Ισως τωρα που τα παιδακια σου σταματησουν τα σχολεια, να ηρεμησετε το καλοκαιρι ολοι πληρως απο ιους κλπ.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Ersi85 είπε:

Σε ευχαριστω γλυκο κοριτσι!

Το σακχαρο ρυθμιστηκε, αλλα με τη βοηθεια της ινσουλινης! Συνεχιζω να προσεχω οσο μπορω, αλλα ευτυχως περασε ο καιρος. Λογω διαβητη+ινσουλινης η κυηση μου θα φτασει το πολυ μεχρι την 38η εβδομαδα μου ειπε η γιατρος. Και ειμαι στην 36η. Έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για όλες, αυτό είναι το μόνο βέβαιο..

Μακαρι κοριτσαρα, μακαρι να πανε ολα καλα και να ακουσω το πρωτο κλαμα του παιδιου μου! Και ας ποναω απο τα ραμματα, και ας φοβαμαι την επισκληριδιο, και ας μη μπορω να φαω την 1η μερα μετα το χειρουργειο.. δε με νοιαζει στα αληθεια τπτ, αρκει να εχουμε υγεια κ εκεινο κ εγω.

Κοριτσια μου εμεις που δινουμε τον αγωνα μας επι 9 μηνες, που προσεχουμε οσο μπορουμε και ο,τι μπορουμε, τωρα που πλησιαζω, τωρα καταλαβαινω την αξια αυτου που καναμε-κανουμε. Και ναι, αξιζει το καθε τι ❤️ 

Ναι το είχες αναφέρει την προηγούμενη φορά ότι λόγω ινσουλινης σε αφήνουν το πολύ μέχρι 38η και ομολογώ πως δεν το γνώριζα.Ολα καλά θα σου πάνε, είμαι σίγουρη!!! Να δούμε αν θα πάω και γω σε ινσουλίνη, περιμένω το επόμενο ραντεβού που θα είμαι 35η!Ναι έτσι είναι, συμφωνώ με αυτό που λες, στο τέλος καταλαβαίνουμε καλύτερα την αξία κάποιων πραγμάτων ❤️. Εγώ φαντάζομαι συνέχεια την στιγμή που θα κοιταχτουμε με την μπέμπα και κλαίω από τωρα😄

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...