Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τσιγάρο

Recommended Posts

Καλησπέρα. 

Είστε καπνίστριες; κι αν ναι πως την παλεύετε στην εγκυμοσύνη; 

Καλησπέρα. 

Πιο πολύ νομίζω πως γράφω για να πω τον πόνο μου, γιατί πραγματικά ζορίζομαι πάρα πολύ με το θέμα. 

Πριν την εγκυμοσύνη κάπνιζα υπερβολικά πολύ, μιλάμε για 3-4 πακέτα ημερισιως. Τραγικό το ξέρω αλλά δεν με είχε απασχολήσει καθόλου. 

Οι πρώτοι 3-4 μήνες ήταν εύκολοι οσον αφορά το τσιγάρο. Κάπνιζα από καθόλου έως ελάχιστα. Αυτό χωρίς ψυχολογικό ζόρι. Απλά κοιμόμουν απίστευτα πολύ και μου ερχόντουσαν και αναγούλες. Με βοήθησε πολύ δηλαδή το σώμα μου στο να μην καπνίζω. Σιγά σιγά όμως αυτό άρχισε να περνάει. Μέχρι που πριν κάποιο καιρό συνειδητοποίησα πως έχω φτάσει πάλι να καπνίζω ένα πακέτο ολόκληρο. 

Τωρα είμαι σε φάση που ζορίζομαι απίστευτα στο να μην καπνίζω. Έχω βάλει όριο της δυο ώρες για να ανέβω τσιγάρο. Αλλά κι αυτό με ζοριζει, μου φαίνεται πάρα πολύ...  Εν τω μεταξύ λόγο δοντιών φοβάμαι να τρώω τσίχλες και καραμέλες. 

Νιώθω τύψεις νομίζω για το πως φερομαι στο ανθρωπάκι. Προσπαθώ να του δίνω ότι έχει ανάγκη, δεν νομίζω να έχει υπάρξει άλλη περίοδος στην ζωή μου που να με προσέχω τόσο. Αλλά και πάλι... 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σου! Δεν έχω κάνει παιδάκι αλλά υπήρξα μανιώδης καπνίστρια. 

Βρε κορίτσι μου, είναι πολλά ένα πακέτο τσιγάρα.. Δεν ανησυχείς για ενδεχόμενο κακό στην υγεία του μωρού σου?  Ο γιατρός σου πόσα σου επιτρέπει? 

Επειδή είναι όντως μεγάλο μανίκι η διακοπή του, προσπάθησε να μασουλας κανένα καροτακι αγγουράκι, να πίνεις μπόλικο νερό. Και να κοιμάσαι πολύ! 

στις πριν 20 ώρες, ο/η Γιάννα 36 είπε:

Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σου! Δεν έχω κάνει παιδάκι αλλά υπήρξα μανιώδης καπνίστρια. 

Βρε κορίτσι μου, είναι πολλά ένα πακέτο τσιγάρα.. Δεν ανησυχείς για ενδεχόμενο κακό στην υγεία του μωρού σου?  Ο γιατρός σου πόσα σου επιτρέπει? 

Επειδή είναι όντως μεγάλο μανίκι η διακοπή του, προσπάθησε να μασουλας κανένα καροτακι αγγουράκι, να πίνεις μπόλικο νερό. Και να κοιμάσαι πολύ! 

Καλησπέρα. 

Εσύ το έκοψες; κι αν ναι πως; 

Στην ουσία μόνο αυτό με απασχολεί, η υγεία του μικρού. Πιο πριν κάπνιζα πιο πολύ αλλά δεν με απασχολούσε καθόλου. 

Αν σου πω πως ούτε ξέρω τι είπε ο γιατρός. Λογικά θα είπε αυτό που λένε όλοι. Ή όσο λιγότερο τόσο καλύτερα ή 4-5.

Στην ουσία όμως γνωρίζουμε πως είναι πολύ βλαβερό. 

Τωρα καπνίζω 7 με 10 αλλά με υπερβολικό ζόρι.... Δεν ξέρω τι να κάνω για να μην το σκέφτομαι.... Σηκώνομαι κάνω δουλειές, παίζω με τον σκύλο.... Αλλά... 

Αν και δεν έχω περάσει από αυτή την κατάσταση καθώς είμαι μη καπνίστρια, μήπως θα σε βοηθούσε το ηλεκτρονικό; Ρώτα και τον γιατρό σου αν είναι λίγο πιο υγιεινό. 

Σκέφτομαι μήπως κάνοντας ηλεκτρονικό το κόψεις σιγά σιγά. Όχι όμως να φτάσεις να καπνίζεις όπως πριν.

στις On 19/1/2023 at 2:15 ΜΜ, ο/η Vasil είπε:

Καλησπέρα. 

Καλησπέρα. 

Πιο πολύ νομίζω πως γράφω για να πω τον πόνο μου, γιατί πραγματικά ζορίζομαι πάρα πολύ με το θέμα. 

Πριν την εγκυμοσύνη κάπνιζα υπερβολικά πολύ, μιλάμε για 3-4 πακέτα ημερισιως. Τραγικό το ξέρω αλλά δεν με είχε απασχολήσει καθόλου. 

Οι πρώτοι 3-4 μήνες ήταν εύκολοι οσον αφορά το τσιγάρο. Κάπνιζα από καθόλου έως ελάχιστα. Αυτό χωρίς ψυχολογικό ζόρι. Απλά κοιμόμουν απίστευτα πολύ και μου ερχόντουσαν και αναγούλες. Με βοήθησε πολύ δηλαδή το σώμα μου στο να μην καπνίζω. Σιγά σιγά όμως αυτό άρχισε να περνάει. Μέχρι που πριν κάποιο καιρό συνειδητοποίησα πως έχω φτάσει πάλι να καπνίζω ένα πακέτο ολόκληρο. 

Τωρα είμαι σε φάση που ζορίζομαι απίστευτα στο να μην καπνίζω. Έχω βάλει όριο της δυο ώρες για να ανέβω τσιγάρο. Αλλά κι αυτό με ζοριζει, μου φαίνεται πάρα πολύ...  Εν τω μεταξύ λόγο δοντιών φοβάμαι να τρώω τσίχλες και καραμέλες. 

Νιώθω τύψεις νομίζω για το πως φερομαι στο ανθρωπάκι. Προσπαθώ να του δίνω ότι έχει ανάγκη, δεν νομίζω να έχει υπάρξει άλλη περίοδος στην ζωή μου που να με προσέχω τόσο. Αλλά και πάλι... 

Καλησπέρα κορίτσι μου. Στην πρώτη μου εγκυμοσυνη λόγω ότι το έμαθα 3 μηνών έως τότε κάπνιζα κανονικά μιας κ δεν το γνώριζα, έπειτα έκανα μέχρι 6-7 τσιγάρα την μέρα το κοριτσάκι μου γεννήθηκε υγιέστατο. Τώρα βρίσκομαι στην δεύτερη εγκυμοσύνη κ κάνω 8-9, αλλά θέλω να τα μειώσω στα 4 γιατί κ αυτά τα θεωρώ πολλά. Αυτό που κάνω εγώ ώστε να μην κάνω συνέχεια όπως πριν μείνω έγκυος είναι ότι όταν θα πάω στην δουλειά, ή για ψώνια, η για βόλτα κ γενικά όσες ώρες είμαι εκτός σπιτιού δεν παίρνω καθόλου τσιγάρα μαζί μου. Επίσης κοιμάμαι κάθε μεσημέρι ένα 2-3 ωρο. Ίσως σε βοηθήσει να γράψεις σε ενα χαρτί πόσα θα κάνεις το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα κ το βράδυ. Επίσης κ ενα πλάνο ωρών περπάτημα τότε, δουλειές τότε.Το πρωινό είναι για μένα πιο δύσκολο γιατί ξυπνάω 4-5 η ώρα θα πιω καφέ όποτε εκεί κάνω κ τα περισσότερα κ εκεί είναι που θέλω να βρω την λύση γιατί εγώ πριν μείνω έγκυος έπινα κ 6 καφέδες την μέρα οπότε μείωσα και τους καφέδες. 

στις πριν 2 ώρες, ο/η Vasil είπε:

Καλησπέρα. 

Εσύ το έκοψες; κι αν ναι πως; 

Στην ουσία μόνο αυτό με απασχολεί, η υγεία του μικρού. Πιο πριν κάπνιζα πιο πολύ αλλά δεν με απασχολούσε καθόλου. 

Αν σου πω πως ούτε ξέρω τι είπε ο γιατρός. Λογικά θα είπε αυτό που λένε όλοι. Ή όσο λιγότερο τόσο καλύτερα ή 4-5.

Στην ουσία όμως γνωρίζουμε πως είναι πολύ βλαβερό. 

Τωρα καπνίζω 7 με 10 αλλά με υπερβολικό ζόρι.... Δεν ξέρω τι να κάνω για να μην το σκέφτομαι.... Σηκώνομαι κάνω δουλειές, παίζω με τον σκύλο.... Αλλά... 

Το έκοψα μέσα σε μια στιγμή χωρίς βοηθήματα χωρίς τίποτα. Ήμουν όμως πολύ αποφασισμένη! Όχι ότι δεν το ξανασκεφτηκα ποτέ. Είχα κάνει και παλιότερα προσπάθειες κι είχαν αποτύχει. Το κίνητρο όμως του να μείνω έγκυος λειτούργησε καλά στο κεφάλι μου μέσα. Γι αυτό πέτυχε τώρα κι όχι παλιά. 

Επειδή δεν κάνει να στρεσαρεσαι στην κατάστασή σου, να ρωτήσεις κάποιο γιατρό τι μπορείς να κάνεις. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, μήπως κάποιος ατμιστης ή ηλεκτρονικός είναι καλύτερα από το συμβατικό τσιγάρο? 

στις On 19/1/2023 at 2:15 ΜΜ, ο/η Vasil είπε:

Καλησπέρα. 

Καλησπέρα. 

καλησπέρα κορίτσια αχ αυτό το τσιγάρο ειναι πρόβλημα για πολύ κόσμο 

Εγω κάπνιζα ένα πακέτο την μέρα όπως και ο αντρας μου αλλά όταν είπαμε ότι θα θέλουμε ένα παιδάκι είπαμε το τσιγάρο τέλος

πραγματικά έτσι έγινε μέσα σε μια μέρα δεν ξανά καπνίσαμε 

κοψαμε το τσιγάρο 3 μήνες πριν ξεκινήσουμε την προσπάθεια για μωρακι

το θεωρούσα εγωιστικό να καπνίζω και καλύπτω τον δικό μου εθισμό και ανάγκη εις βαρος στην υγεία του μωρού μου.. για εμένα αυτό ήταν το κίνητρο για να μην το ξανά βάλω στο στομα μου.. και εννοεται πως βοήθησε και ο αντρας μου σε αυτό γιατί αν αυτός δεν το έκοβε μαζί μου θα ήταν δύσκολο να έχω τον εχω δίπλα μου να καπνίζει και εγω να προσπαθω να το κόψω θέλει στήριξη.. εμείς τουλάχιστον είχαμε ο ένας τον αλλον 😊

Με πήρε 1,5 χρόνο να μεινω έγκυος αλλά παρόλο το άγχος και το ζόρι που δεν ερχόταν το μωρο δεν εβαλα τσιγάρο στο στομα μου 

Το Μάρτιο κλείνουμε 3 χρόνια χωρίς τσιγάρο 

είναι το καλύτερο δώρο μου μπόρες να κανείς στο μωρακι σου και σε εσενα αν καταφέρεις να το κόψεις αλλιώς προσπάθησε να βρεις πια λύση που να είναι λιγότερο επιβλαβές για το μωρο 

Είχα φίλες που κάπνισαν σε όλη τους την εγκυμοσύνη δεν είσαι η μόνη., η μια κιολας το έκανε και κρυφά απο τον αντρα της.. εγω το βλέπω τέλειος λαθος 

Εύχομαι να τα καταφέρεις 😊

@Elk, @Γιάννα 36πραγματικά σας θαυμάζω. Μου φαίνεται αδιανόητο να το κόψω. Αλλά κάπνιζα και υπερβολικά, 60-70 τσιγάρα στριφτά και το μεγαλύτερο χάλι; ξυπναγα το βράδυ όχι για να πάω τουαλέτα, αλλά για να καπνίσω. Ευτυχώς τώρα δεν ξυπνάω. Και με τα 8 με 10 που κάνω ζορίζομαι πολύ.

@JaneKκαι ένα πολύ είναι.. σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Αυτό με το έξω το κάνω, δεν παίρνω τσιγάρα έξω εκτός κι αν ξέρω πως θα λείψω πάρα πολλές ώρες που μου στριβω κάποια, αναλόγως πόσο θα λείψω. Επίσης δεν έχω τα τσιγάρα δίπλα μου. Έχω βάλει όριο το να καπνίζω κάθε 2 ώρες. Αλλά κάποιες μέρες ζορίζομαι απίστευτα, αυτό που κάνω είναι να βγάζω τον σκύλο συνέχεια βόλτες... Μέχρι να περάσει το δίωρο..

Οσο για το ηλεκτρονικό, βοηθάει πολύ τον οργανισμό, το έχω δοκιμάσει σε άλλη περίοδο. Ξεμπουκωνεις από την κάπνα, περισσότερη αντοχή, καλύτερη γεύση και όσφρηση. Γενικά είχα δει μεγάλη διαφορά. 

Αυτο που με απασχολεί όμως τώρα είναι το ανθρωπάκι και όχι τα πνευμονία μου το οποίο το βλάπτει η νικοτίνη και όχι ο καπνός. Με το ηλεκτρονικό ατμιζω περισσότερο άρα δεν θα το βοηθήσει... 

Απλά βλέπω πως όσο περνάει ο καιρός αντί να μου είναι πιο εύκολο να κρατάω το ποσό θα καπνίσω μου είναι πιο δύσκολο. Στην αρχή δεν κάπνιζα σχεδόν καθόλου σχεδόν χωρίς ζόρι. Δεν ξέρω αν φταίει η φάση της κύησης, τα ψυχολογικά ζόρια ή όλα μαζί... Πριν μια δυο βδομάδες είδα πως είχα καπνίσει μπορεί και 20 τσιγάρα... Εκεί φρίκαρα και έβαλα το όριο του δώρου... 

Ζόρι πολύ όμως 

στις On 19/1/2023 at 1:15 ΜΜ, ο/η Vasil είπε:

Καλησπέρα. 

Καλησπέρα. 

καλησπέρα κορίτσι μ κ εγω πριν την εγκυμοσύνη κάπνιζα 2 πακέτα μπορεί. Στην αρχή το ελάττωσα  στα 4-5 και καμία φορά έφτανα τα 8 και κάποια στιγμή κάπου στις 20 εβδομάδες χρειάστηκε να πάρω κάποια φάρμακα για τις συσπάσεις και με το που άναψα τσιγάρο κάποια παρενέργεια εξελίχθηκε  μαύρισαν τα πάντα  πήγα να λιποθυμήσω έκανα εμετό ένιωθα ότι θα πεθάνω αγχώθηκα για το μωρό και εκεί το έκοψα τελείως μέχρι π σταμάτησα τα φάρμακα και στον 8 με 9ο έκανα ένα που και που όποτε ένιωθα ότι είχα πολύ ανάγκη ! Εμένα αυτό που με βοήθησε ήταν έκοψα κάθε συνήθεια που είχα μαζί με το τσιγάρο έκοψα τον καφέ τα αναψυκτικά ξεκίνησα να πίνω πολύ νερο ! Αλλά σε καταλαβαίνω όμως γιατί πριν μια εβδομάδα γέννησα και προσπαθώ να θηλάσω και πέρα ότι δεν έχω πολύ γάλα θέλω σαν τρελή να καπνίσω έστω ένα τσιγάρο και πάλι δυσκολεύομαι πολύ έχει κάποια κοπέλα να κ πει και εμένα τι να κάνω σε αυτό !

Καταραμένη νικοτίνη έχω να πω εγώ @Alex11.

Εγώ με τα 4 πακέτα φαντάζεσαι πως κάπνιζα παντού. Ξυπναγα άναβα τσιγάρο και μετά πήγαινα τουαλέτα και να πλυθω και να φτιάξω καφέ με το δεύτερο τσιγάρο. 

Είναι πολύ δύσκολο.... 

Καλημέρα κορίτσια! Να χαίρεστε τα μωράκια σας και με το καλό στις εγκυούλες!

Πρώην καπνίστρια κι εγώ,εκανα 1.5 πακέτο την ημέρα συνήθως και κάπνιζα για 15 χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε ο μεγάλος φόβος μου ήταν η διακοπή του καπνίσματος, δεδομένου ότι δεν είχα κάνει ποτε προσπάθεια διακοπής προ εγκυμοσύνης και ούτε ήθελα. Αυτό που έκανα εγώ όταν έμαθα για την εγκυμοσύνη ήταν να ελαττωνω σταδιακά τα τσιγάρα. Ξεκίνησα από τα 30 και κάθε μέρα τα μείωνα κατά 1. Είχα βάλει ως στόχο να φτάσω τις 30 μέρες, να κάνω το τελευταίο μου  και μετά να το αποχαιρετήσω. Και ως δια μαγείας έγινε..η πρώτη βδομάδα πέρασε δύσκολα, το σκεφτόμουν συνέχεια, και κάθε φορά που ήθελα τσιγάρο έπινα νερό(μιλάμε για πολυυυυυυ νερό)...

Η μικρή μου πλέον είναι 6.5 μηνών και εγώ άκαπνη 14 μήνες και η αλήθεια είναι πως δεν μου περνάει καν από το μυαλό να το ξαναβάλω στο στόμα μου.

Η δύναμη είναι μέσα μας λοιπόν, αν πιστέψετε ότι θα τα καταφέρετε θα τα καταφέρετε!πραγματικά δεν περίμενα ποτέ ότι θα έλεγα εγώ κάτι τέτοιο, γιατί πραγματικά το γούσταρα, αλλά η ζωή μου και η υγεία μου έχει αλλάξει πολύ, ξεφορτώθηκα αυτη την εξάρτηση και νιώθω πιο ανάλαφρη!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• εντάξει ναι... έχω χρόνο ακόμα εγώ...ο άντρας μου 3 παιδακια θέλει λέει...βεβαια λεει οτι το επόμενο θα ειναι μετά απο 5 χρόνια 😂😂 ή του χρόνου κατευθείαν για να ξεμπερδευουμε😂 εγω με τίποτα δεν θέλω του χρόνου... θέλω να χαρώ λίγο τον μικρούλη μου πρώτα και μετά...γιατι αν ερθει και αλλο παιδακι δεν θα μπορώ να είμαι 100% σ αυτόν (ετσι το σκέφτομαι τουλάχιστον,)
    • Περιμένουμε εδώ σαν τις άδικες κατάρες με τον σύζυγο μπας κι εμφανιστεί ο γιατρός να μας γράψει το εξιτήριο... 🙄 Κουράγιο κορίτσι μου! Καταλαβαίνω πολύ την αγωνία που περνάς!! Κι εγώ θα είχα ήδη φύγει να περιμένω απ' έξω!! Εύχομαι πραγματικά τα νέα που θα έχεις να είναι καλά και να ηρεμήσει η ψυχούλα σας!! ❤️❤️
    • Ο άντρας μου από την επέμβαση χάλια ακόμα 😂😂 Του είπα, να γιατί εσείς οι άντρες δεν γεννατε!! Δεν θα το αντεχατε.. Στο άκουσμα του θετικού τεστ, απαθής και εκείνος όπως εγώ. Είναι λες και μας έχουν κλέψει τη χαρά πλέον, δεν μας συγκινεί όπως θα ήταν φυσιολογικό. Έχουμε χαρει και έχουμε κλάψει τόσες φορές που πλέον απλά περιμένουμε την εξέλιξη χωρίς καν να το συζητάμε μεταξύ μας. Χοριακη ίσως μετά την καθυστέρηση. Την Τρίτη είναι η αναμενόμενη μέρα περιόδου. Δεν θέλω να δω άλλο ένα μικρό νούμερο οποτε θα περιμένω κάποιες μέρες. 
    • Πω πω βρε κορίτσι μου... Καλή και τελειομηνη εγκυμοσύνη να έχεις!! Και εγώ δεν μπορούσα πιο νωρίς να προχωρήσω στο δεύτερο λόγω διαφόρων συγκυριών. Το πήραμε απόφαση πριν κανένα 6μηνο και πάνω που είχα ξεκινήσει τις εξετάσεις μας ήρθε 
    • Εγώ για δεύτερο ήμουν σίγουρη ότι το ήθελε και απλά περίμενα να κλείσω τον χρόνο από την καισαρική για να ξεκινήσω προσπάθειες αλλά δεν είχα και τον χρόνο μπροστά μου όπως έχεις εσύ λόγο ηλικίας για να περιμένω.. στην πρώτη με πήρε 1,5 χρόνο να μείνω έγκυος οπότε έλεγα αν με πάρει πάλι τόσο καιρό για να ξανά μείνω στο δεύτερο το έχω χαμένο 😂 αλλά εντάξει το δεύτερο ήρθε αμέσως 😁 Είναι νωρίς ακόμα να το σκέφτεσαι αλλά όταν περάσει ο καιρός πιστεύω θα θελήσεις ξανά και άλλο μωράκι έχεις μάθει και σε μεγάλη οικογένεια αν θέλει και ο άντρας σου και αλλο παιδάκι θα το βάλετε μπροστά 🥰
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...