Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κιλά εγκυμοσύνης

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια! Εκτός του άγχους της κύησης, το τελευταίο διάστημα έχω προβληματιστεί με το βάρος. Έχω πάρει 5 κιλά και είμαι στη 13η εβδομάδα κύησης τρώγοντας τα ίδια και λιγότερα με πριν αλλά με πολύ λιγότερη σωματική άσκηση λόγω δύσκολης κύησης. Σας ακούγεται οκ; Η γιατρός μου είχα πει αν πάμε στα 12 κιλά είμαστε σούπερ και λέω αν έχω ήδη πάρει τα 5 που θα φτάσουμε; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 9 ώρες, ο/η Vasiliki35 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Εκτός του άγχους της κύησης, το τελευταίο διάστημα έχω προβληματιστεί με το βάρος. Έχω πάρει 5 κιλά και είμαι στη 13η εβδομάδα κύησης τρώγοντας τα ίδια και λιγότερα με πριν αλλά με πολύ λιγότερη σωματική άσκηση λόγω δύσκολης κύησης. Σας ακούγεται οκ; Η γιατρός μου είχα πει αν πάμε στα 12 κιλά είμαστε σούπερ και λέω αν έχω ήδη πάρει τα 5 που θα φτάσουμε; 

Καλησπέρα! Με το καλό όλα !!! 

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη πήρα 23 κιλά και στη δεύτερη 21. Και τις 2 φορές όταν γέννησα ήμουν 80 κιλά. 🫣

Η αλήθεια είναι ότι το ιδανικό είναι να πάρεις 12 κιλά τα οποία χάνονται και πολύ πιο εύκολα από τα περισσότερα. Στην πρώτη δυσκολεύτηκα να τα χάσω ενώ στη δεύτερη τα έχω χάσει από το 7 μηνο. Στη πρώτη είχε ξερυθμιστει και ο θυρεοειδής μου όμως οπότε έφταιγε κι αυτό πιστεύω+ η ψυχολογική μου κατάσταση. 

Το ποσα κιλά θα πάρουμε στην εγκυμοσύνη είναι άμεσα συνδεδεμένο με το πόσα κιλά ήμασταν πριν από αυτή. Εγώ πχ ήμουν ναι μεν στο φυσιολογικό βάρος αλλά πολυ αδύνατη πριν την εγκυμοσύνη. Εσένα πόσο είναι ο δείκτης μάζας σώματος; 

Γενικά μην σε προβληματίζει τόσο το βάρος , θα τα χάσεις τα κιλά και θα επανέλθει το σώμα σου . Απλά καλό είναι να μην πάρεις πολλά γιατί επιβαρύνεται το σώμα ούτως ή άλλως από την κύηση οπότε μετά θα σε δυσκολεύουν και απλά πράγματα. Να χρησιμοποιείς από τώρα κρεμούλα για τις ραγαδες στη κοιλίτσα στο στήθος και στα μπούτια.

στις πριν 10 ώρες, ο/η Vasiliki35 είπε:

Καλημέρα αν δεν έχεις θέμα υγείας μην έχεις άγχος για τα κιλά ωραία και δεν πήρες 12 πήρες 18 δεν πειράζει κοιτα εσυ να μην πείνας (που είναι σημαντικό ) και να μην τρως χαζομαρούλες πολλές σοκολάτες πατάκια και τέτοια να τα περιορίσεις και όλα καλά 😊

εγω μέχρι τον 6 μήνα είχα πάρει 4 κιλά γιατί υποτίθεται είχα πρόβλημα με τον ζαχαρο με είχαν τρομάξει έτρωγα όσο μου είχε δώσει η Ενδοκρινολογος μια ας το πουμε διατροφη με αποτέλεσμα όμως να πεινάω τέλος πάντων… πήρα σε όλη την εγκυμοσύνη 12,5 κιλά και τι κατάλαβα; πεινούσα μέχρι 7 μήνα και από εκεί και πέρα άρχισα να τρώω όσο ηθελα όποτε μέσα σε 3 μήνες πήρα τα υπόλοιπα 8,5 κιλά γιατί εγω γέννησα στις 40 εβδομάδες  και 2 μερες 

Αν σε προβληματίζουν τα κιλά όμως τόσο πηγαινε σε έναν διατροφολόγο να σου δώσει μια διατροφη πάνω στις δικές σου ανάγκες και να είναι πιο ελεγχόμενα 

εγω τώρα αν ξανά εμένα εγκυος αυτό θα έκανα 

Με το καλό 💕

στις πριν 13 ώρες, ο/η Vasiliki35 είπε:

Αν σε δυσκολεύει πολύ το θέμα αυτό κι εγώ θα πρότεινα να πας σε έναν διαιτολόγο να σε βοηθήσει. Τα 5 κιλά στη 13η εβδομάδα είναι όντως περισσότερα από τα μέσα φυσιολογικά (περίπου 2-3 κιλά αναμένονται σε αυτή τη φάση για ένα μέσου βάρους άτομο) αλλά δε χρειάζεται να σε φρικαρουν κιόλας γιατί δεν είναι εξωφρενικά ούτε όλες οι γυναίκες είναι ίδιες και παίρνουν ίδιο βάρος στην ίδια φάση της εγκυμοσύνης. Οι γυναικολόγοι είναι λίγο πιο φανατικοί συγκριτικά με τους διαιτολόγους σχετικά με τη χαμηλή πρόσληψη βαρους της μητέρας γιατί διευκολύνει τον τοκετό να πάρει λίγα κιλά. Ωστόσο σε μια ήδη δύσκολη εγκυμοσύνη, καλό είναι να προσέξεις λίγο με το βάρος, γιατί πολύ μεγάλη πρόσληψη βάρους μπορεί να επιδεινώσει την εγκυμοσύνη. Τώρα εντάξει αν δεν πάρεις 12 και πάρεις 18 δε θα γίνει κάτι φυσικά. Μπορεί όπως είπαν και τα κορίτσια και 25 να πάρεις και να μη γίνει κάτι. Αυτό δε σημαίνει ότι η σύσταση μπορεί ποτέ να είναι πάρε όσο βάρος θες, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που το έξτρα βάρος σχετίζεται με προωροτητα και άλλες επιπλοκές της Κύησης. Δεν είναι σύσταση για να μείνεις αδύνατη μετά τον τοκετό. Επίσης η σύσταση αυτή ειναι όντως πιο χαλαρή για άτομα λιποβαρη και φυσιολογικού βάρους πριν την κύηση και πολύ πιο αυστηρή για άτομα με παχυσαρκία πριν την κύηση που εκεί είναι σημαντικό να διατηρηθεί η πρόσληψη βάρους σε χαμηλά πλαίσια για την υγεία του βρέφους και της μητέρας. Όπως και να χει δε θέλει δίαιτα για απώλεια βάρους η εγκυμοσύνη (δηλαδή τώρα που πήρες 5 χωρίς κάποια τρελή αύξηση του τι τρως, αυτά είναι, δε θα προσπαθήσεις να τα χάσεις), προσοχή θέλει και καλές διατροφικές επιλογές. Με το καλό το μωράκι σου! 

στις πριν 17 ώρες, ο/η Vasiliki35 είπε:

Κι εμενα 12 ΤΟ ΠΟΛΥ μου ελεγε ο γιατρος,αλλα πιστευω οτι ειναι κι ενας μηχανισμος να σε "φρεναρουν" γιατι καταβαθος ξερουν κι οι ιδιοι οτι λιγο θα ξεφυγεις ενδεχομενως...

Εγω εφτασα στα 17 περιπου και στον 4ο μηνα φαντασου ειχα χασει και 2 κιλα απο το αρχικο μου βαρος γιατι επαθα αποκολληση κι ημουν ενα 2μηνο κρεβατωμενη χωρις πολυ ορεξη..Να πω οτι ετρωγα πολυ εκτοτε,δεν ετρωγα,εκανα που και που την "αταξια"μου με κανενα γλυκακι,αλλα πως πηρα 17 κιλα ακομα δεν καταλαβα!επισης το τελευταιο 2μηνο της εγκυμοσυνης που τα πηρα τα περισσοτερα πρεπει να επαιρνα κιλα απλα πινοντας μονο νερο,δεν μπορω να το εξηγησω...

Για να σε παρηγορησω ομως ,με το που γεννησα λιγες μερες μετα τα 12 κιλα εφυγα ετσι και τα υπολοιπα 5 τα ψιλοπαλεψα με γυμναστικη..

στις πριν 18 ώρες, ο/η Vasiliki35 είπε:

Καλησπέρα! Όλοι οι γυναικολόγοι έτσι λένε, μέχρι 12 κιλά... αλλά αυτό εξαρτάται και από το αρχικό βάρος της γυναίκας. Εγώ ξεκίνησα με 54 κιλά και στο πρώτο τρίμηνο είχα ήδη πάρει 7 κιλά. Γυναικολόγος και ενδοκρινολόγος με «μάλωσαν» και μου είπαν να προσέχω. Όμως δεν έλαβαν υπόψη τους το αρχικό μου βάρος που για τον σωματότυπό μου ήταν και ελλειπες. Μέχρι 2 βδομάδες πριν γεννήσω ήμουν συν 20 κιλά από το αρχικό μου βάρος. Υποψιάζομαι όμως ότι τις τελευταίες 2 βδομάδες πρέπει να πήρα άλλο 1-2.  Όμως λόγω του ότι όλα εξελισσόντουσαν ομαλά, πότε δεν ξανά ασχολήθηκαν με τα κιλά μου.

Μεσα σε 5 μήνες από τον τοκετό έχω χάσει 11 κιλά. Τα 6 από το πρώτο 40ήμερο. Δεν έχω αλλάξει κάτι στη διατροφή μου, ποτέ βέβαια δεν έτρωγα υπερβολικά και λιχουδιές, ούτε και κατά τη διάρκεια της κύησης (πώς πήρα βέβαια 20 και βάλε κιλά ακόμη δεν έχω καταλάβει). Δεν ασκούμαι, παρά μόνο περπάτημα με το καρότσι, στις αρχές σχεδόν κάθε μέρα από τουλάχιστον μισή ώρα, πλέον εδώ και 2 μήνες το έχω περιορίσει κατά πάρα πολύ.

Επισης και η μαμά μου και στις 2 της εγκυμοσύνες πήρε 21 και 22 κιλά αντίστοιχα. Οπότε ίσως παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα δεν ξέρω. 

Για μένα σημασία δεν έχουν τόσο τα κιλά όσο το τι τρώμε και σε τι ποσότητα κατά τη διάρκεια της κύησης.

Μπορεις ωστόσο για να μην αγχώνεσαι να πας σε έναν διατροφολόγο όπως προτείνουν κ άλλα κορίτσια...

Κορίτσια σας ευχαριστώ παρά πολύ για τις απαντήσεις σας! Όντως ήμουν λιποβαρής πριν όποτε αυτό σε συνδυασμό μάλλον με το απότομο σταμάτημα της εντατικής γυμναστικής και την προγεστερονη μπορεί να ήταν ο συνδυασμός που το εκτόξευσε. Θα το παρακολουθήσω και αν συνεχίσει ανοδική πορεία θα πάω σε διατροφολόγο όπως προτείνατε. Το άγχος μου είναι αν επηρεάζει αρνητικά την έκβαση της κύησης, αλλά με ηρεμήσατε. Ευχαριστώ και πάλι. 

στις πριν 21 ώρες, ο/η Vasiliki35 είπε:

Κορίτσια σας ευχαριστώ παρά πολύ για τις απαντήσεις σας! Όντως ήμουν λιποβαρής πριν όποτε αυτό σε συνδυασμό μάλλον με το απότομο σταμάτημα της εντατικής γυμναστικής και την προγεστερονη μπορεί να ήταν ο συνδυασμός που το εκτόξευσε. Θα το παρακολουθήσω και αν συνεχίσει ανοδική πορεία θα πάω σε διατροφολόγο όπως προτείνατε. Το άγχος μου είναι αν επηρεάζει αρνητικά την έκβαση της κύησης, αλλά με ηρεμήσατε. Ευχαριστώ και πάλι. 

Αύξηση του βάρους δεν σημαίνει απαραίτητα αύξηση του λίπους. Υπάρχουν κατακράτησεις και ένα σωρό άλλα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μας όσο προχωράει η κύηση (μωρό, μήτρα, πλακούντας, αμνιακό υγρό, στήθος κτλ) που επιρεαζουν το βάρος. Εφόσον τρεφεσαι σωστά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Με το καλό! 

Εγώ είχα πάρει οριακά 12 κιλά, αλλά ἠδη είχα ξεκινήσει την εγκυμοσύνη 2 κιλά βαρύτερη λόγω εξωσωματικής, άρα 14-15 συνολικά. Πραγματικά δεν ξέρω αν μπορείς να το ρυθμίσεις, γιατί στην εγκυμοσύνη το σώμα σε οδηγεί, όχι εσύ το σώμα. Είναι αλήθεια ότι τα πολλά κιλά τα παίρνεις στο τέλος, γιατί τότε μεγαλώνει πιο γρήγορα το μωρό. Γι'αυτό όλοι συμβουλεύουν να κάνεις κράτει τους πρώτους μήνες, αλλά δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αυτό. Εγώ θυμάμαι πάντως ότι είχα ληγούρες το πρώτο δίμηνο - ήμουν απ'αυτές που είχαν ληγούρες, όχι αναγούλες😝🤪 - μετά νορμάλ.

Υποθέτω πως ο γιατρός θα σου έχει δώσει μια ενδεικτική διατροφή. Να την ακολουθήσεις, για να μην ξεφύγεις. Μην στερείσαι βέβαια, αλλά μην καλοπιάνεις τον εαυτό σου με δικαιολογίες για να τρως περισσότερο, γιατί μετά τα χάνεις δύσκολα. Λίγο η κλεισούρα, λίγο η αναγκαστική έλλειψη άσκησης, ο θηλασμός, μένεις με κάτι κιλά παραπάνω και αναρωτιέσαι τι στο καλό γίνεται και αν θα ξαναμπείς ποτέ στα ρούχα προ εγκυμοσύνης. Είναι και οικονομικό το θέμα για να ανανεὠσεις γκαρνταρόμπα, μέσα στα χίλια έξοδα, μην το γελάμε, χαχαχα!

Εγώ, εν τέλει έμεινα με συν 6 κιλά μετά τον τοκετό, τα οποία πήγα σε διατροφολόγο για να τα χάσω και να μπω στα ρούχα μου.  

Με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου!!

Νομίζω πως τα 10 12 κιλά που λένε είναι η ιδανική αύξηση χωρίς να βάλεις εσύ καθόλου βάρος. Μέσα στα 12 κιλά υπολογίζουν και τις κατακρατησεις που λέει @misofeggaro, εγώ νομίζω πως είναι φυσιολογικό να πάρει κάποια κιλά, εκτός από αυτά της εγκυμοσύνης κατά την διάρκεια της. Λίγο η λιγότερη κίνηση που αναγκαστικά έχεις, λίγο η παραπάνω πείνα που λογικά έχεις...

Επίσης διαφωνώ με την @RAM21νομίζω πως μετά την εγκυμοσύνη, αν δεν σου κάτσει επιλόχειος τα χάνεις εύκολα. Τρέχεις αναγκαστικά πολύ πάρα πάνω, ο θηλασμός βοηθάει στην απώλεια. Πολλές γυναίκες όμως μετά την γέννα μπορεί να κάνουμε δύο πράγματα που επιβαρύνουν, πρώτο τρως αυτό που περισσεύει από το μωρό και δεύτερον κλείνεσαι μέσα.

Το β πρόσωπο ειναι γενικό. 

στις On 21/1/2023 at 7:57 ΜΜ, ο/η Vasil είπε:

Νομίζω πως τα 10 12 κιλά που λένε είναι η ιδανική αύξηση χωρίς να βάλεις εσύ καθόλου βάρος. Μέσα στα 12 κιλά υπολογίζουν και τις κατακρατησεις που λέει @misofeggaro, εγώ νομίζω πως είναι φυσιολογικό να πάρει κάποια κιλά, εκτός από αυτά της εγκυμοσύνης κατά την διάρκεια της. Λίγο η λιγότερη κίνηση που αναγκαστικά έχεις, λίγο η παραπάνω πείνα που λογικά έχεις...

Επίσης διαφωνώ με την @RAM21νομίζω πως μετά την εγκυμοσύνη, αν δεν σου κάτσει επιλόχειος τα χάνεις εύκολα. Τρέχεις αναγκαστικά πολύ πάρα πάνω, ο θηλασμός βοηθάει στην απώλεια. Πολλές γυναίκες όμως μετά την γέννα μπορεί να κάνουμε δύο πράγματα που επιβαρύνουν, πρώτο τρως αυτό που περισσεύει από το μωρό και δεύτερον κλείνεσαι μέσα.

Το β πρόσωπο ειναι γενικό. 

Τα χάνει εύκολα μια κοπέλα αν ήταν λεπτή πριν και είναι έτσι το σκαρί της κ επομένως θα επανέλθει. Ή όσο μικρότερη είναι, η ηλικία σίγουρα βοηθάει

Οι υπόλοιπες και οι άνω των 35 χρειαζόμαστε προσπα΄θεια και αρκετούς μήνες, είναι αποδεδειγμένο αυτό. Κ φυσικά εξαρτάται από τα κιλά που έχει πάρει η καθεμιά και τι θεωρεί νορμάλ για βάρος μετά την εγκυμοσύνη, τι θεωρεί "γρήγορα" και τι "αργά". Για μένα ας πούμε όταν έκλεισα 6μηνο με επιπλέον κιλά απ' το κανονικό μου βάρος, χτύπησε καμπανάκι, για κάποια άλλη μπορεί να μην ήταν θέμα. Ούτε ο θηλασμός με βοήθησε στην απώλεια. 

Το παραπάνω τρέξιμο ισχύει φυσικά, αλλά μεταφορικά. Κυριολεκτικά τρέχεις από δωμάτιο σε δωμάτιο άυπνη (-οι) και τρελαμένη (-οι), εκτός αν έχεις- ετε πολλή βοήθεια που σου αφήνει χρόνο και αντοχές να τρέχεις για τα εκτός, να κάνεις και καμιά γυμναστική. Τώρα, το να τρως αυτό που περισσεύει απ' το μωρό, δεν το κατάλαβα. Φρουτόκρεμα εννοείς;! 

Τέλος πάντων, καθεμία έχει την εμπειρία της. Είναι και υποκειμενικά αυτά.

Το τρέξιμο δεν ισχύει. 

στις πριν 22 ώρες, ο/η RAM21 είπε:

Τα χάνει εύκολα μια κοπέλα αν ήταν λεπτή πριν και είναι έτσι το σκαρί της κ επομένως θα επανέλθει. Ή όσο μικρότερη είναι, η ηλικία σίγουρα βοηθάει

Οι υπόλοιπες και οι άνω των 35 χρειαζόμαστε προσπα΄θεια και αρκετούς μήνες, είναι αποδεδειγμένο αυτό. Κ φυσικά εξαρτάται από τα κιλά που έχει πάρει η καθεμιά και τι θεωρεί νορμάλ για βάρος μετά την εγκυμοσύνη, τι θεωρεί "γρήγορα" και τι "αργά". Για μένα ας πούμε όταν έκλεισα 6μηνο με επιπλέον κιλά απ' το κανονικό μου βάρος, χτύπησε καμπανάκι, για κάποια άλλη μπορεί να μην ήταν θέμα. Ούτε ο θηλασμός με βοήθησε στην απώλεια. 

Το παραπάνω τρέξιμο ισχύει φυσικά, αλλά μεταφορικά. Κυριολεκτικά τρέχεις από δωμάτιο σε δωμάτιο άυπνη (-οι) και τρελαμένη (-οι), εκτός αν έχεις- ετε πολλή βοήθεια που σου αφήνει χρόνο και αντοχές να τρέχεις για τα εκτός, να κάνεις και καμιά γυμναστική. Τώρα, το να τρως αυτό που περισσεύει απ' το μωρό, δεν το κατάλαβα. Φρουτόκρεμα εννοείς;! 

Τέλος πάντων, καθεμία έχει την εμπειρία της. Είναι και υποκειμενικο.

Ουπς! Η τελευταια προταση στο προηγούμενο ποστ άκυρη.  Από λάθος

Καλησπέρα @RAM21, φυσιολογικό βάρος εννοώ το βάρος που ήσουν πριν την εγκυμοσύνη, οποίο κι αν ήταν αυτό, και σύντομα εννοώ μέσα σε 6-12 μήνες.

Εμένα η πείρα μου εκτός εγκυμοσύνης βέβαια μου έχει δείξει πως αν δεν κλειδώσεις σε κάποιο βαρος(τουλάχιστον για ένα εξάμηνο) επανερχεσαι γρήγορα στο προηγούμενο κλειδωμένο βάρος. 

Κατανοώ βέβαια πως παίζουν παράγοντες που επιβαρύνουν, έχεις μείωση της μυϊκής μάζας και άγχος που αντικειμενικά επηρεάζουν το ποσό μεταβολιζεις. 

Δεν έχασες καθόλου από τα επιπλέον αφού γέννησες; και δεν εννοώ τα του μωρού, εννοώ από αυτά που είχες αποθηκεύσει. Αυτό το ρωτάω γιατί ανησυχώ και για τα δικά μου παραπάνω. Θέλω να ελπίζω αν δεν με βαρέσει καμία επιλόχεια και παρόλο που δεν θα έχω το πλεονέκτημα του θηλασμού πως δεν θα τα φορτωθω για πολύ απ την στιγμή που δεν έχουν κλειδώσει. 

Αν και βλέπω πως έχω χάσει αρκετή μυική μάζα και αυτό με ανησυχεί κάπως. Έχω στο πρόγραμμα να ξεκινήσω γυμναστική αν και πότε δεν μου πήγαινε, μιας και φυσικές δραστηριότητες δεν μπορώ να κάνω. 

Ήθελα να ήξερα πόσο ακόμα μπορεί να μεγαλώσει αυτή η κοιλιά στο επόμενο δίμηνο. 

στις πριν 2 ώρες, ο/η Vasil είπε:

Καλησπέρα @RAM21, φυσιολογικό βάρος εννοώ το βάρος που ήσουν πριν την εγκυμοσύνη, οποίο κι αν ήταν αυτό, και σύντομα εννοώ μέσα σε 6-12 μήνες.

Εμένα η πείρα μου εκτός εγκυμοσύνης βέβαια μου έχει δείξει πως αν δεν κλειδώσεις σε κάποιο βαρος(τουλάχιστον για ένα εξάμηνο) επανερχεσαι γρήγορα στο προηγούμενο κλειδωμένο βάρος. 

Κατανοώ βέβαια πως παίζουν παράγοντες που επιβαρύνουν, έχεις μείωση της μυϊκής μάζας και άγχος που αντικειμενικά επηρεάζουν το ποσό μεταβολιζεις. 

Δεν έχασες καθόλου από τα επιπλέον αφού γέννησες; και δεν εννοώ τα του μωρού, εννοώ από αυτά που είχες αποθηκεύσει. Αυτό το ρωτάω γιατί ανησυχώ και για τα δικά μου παραπάνω. Θέλω να ελπίζω αν δεν με βαρέσει καμία επιλόχεια και παρόλο που δεν θα έχω το πλεονέκτημα του θηλασμού πως δεν θα τα φορτωθω για πολύ απ την στιγμή που δεν έχουν κλειδώσει. 

Αν και βλέπω πως έχω χάσει αρκετή μυική μάζα και αυτό με ανησυχεί κάπως. Έχω στο πρόγραμμα να ξεκινήσω γυμναστική αν και πότε δεν μου πήγαινε, μιας και φυσικές δραστηριότητες δεν μπορώ να κάνω. 

Ήθελα να ήξερα πόσο ακόμα μπορεί να μεγαλώσει αυτή η κοιλιά στο επόμενο δίμηνο. 

Καλησπέρα Vasil. Το ίδιο λέμε λοιπόν, να επιστρέψεις στο φυσιολογικό σου βάρος προ εγκυμοσύνης κι αυτό να πραγματοποιηθεί 6-12 μήνες μετά τη γέννα. 

Εγώ λοιπόν, από τα 14 κιλά που πήρα συνολικά στην εγκυμοσύνη, έχασα τα 8 με τον τοκετό και μετά έμεινα με τα 6 παραπανίσια, να μην μειώνονται καθόλου στους 6 πρώτους μήνες (που θήλαζα μάλιστα και δεν έτρωγα και πολύ, γιατί ούτε όρεξη είχα και εξαντλημένη ήμουν από το σοκ της φροντίδας νεογέννητου).  Και απορούσα ... και κυρίως απογοητευόμουν, γιατί, όπως λες κι εσύ, πίστευα ότι δεν είχαν κλειδώσει αυτά τα κιλά και θα έπεφταν μήνα- μήνα. Έλα όμως που δεν έπεφταν με τίποτα! 

Εκεί, πάνω στο εξάμηνο μου χτύπησε καμπανάκι και πήγα σε διατροφολόγο. Και με οργάνωσε και πράγματι μέσα σε ένα τρίμηνο περίπου τα έχασα σχεδόν όλα και μπήκα στα παλιά μου ρούχα επιτέλους- γιατί εμένα αυτό ήταν το άγχος μου. Ενδεχομένως αν είχα δώσει πιο πολύ χρόνο στον εαυτό μου να τα έχανα αργότερα, δεν ξέρω. Γι αυτό λέω ότι εξαρτάται και τι προσδοκίες έχει η κάθε κοπέλα και τι θεωρεί ανεκτό για τον εαυτό της. Έχω φίλες που έμειναν με παραπάνω κιλά καιρό μετά την εγκυμοσύνη και δεν τις πείραζε. Εγώ ήθελα να επιστρέψει το σώμα μου εκεί που ήταν και να το βλέπω να συμβαίνει άμεσα. 

Μου το είχε πει και ο γιατρός μου να προσέχω, γιατί τα έξτρα δεν χάνονται εύκολα. Εγώ βέβαια ήμουν και 39 χρόνων όταν γέννησα. Δεν είναι το ίδιο με τα 25 και τα 30. Ούτε κι εγώ είχα αντοχές για γυμναστική, αν και όλοι μου έλεγαν να προσπαθήσω, γιατί είναι η πιο αποτελεσματική λύση. Κι ακόμη και σήμερα (το μωρό μου έχει κλείσει χρόνο), δεν έχω καταφέρει να ξαναρχίσω.

Κοιτα, αν δεν έχεις πάρει πολλά ως τώρα μην ανησυχείς. Στο τελευταίο δίμηνο ό,τι παίρνεις είναι βάρος παιδιού και υγρά. Μακάρι να είσαι απ' τις τυχερές που τα χάνουν γρήγορα και επανέρχονται χωρίς πολύ κόπο! Με το καλό το μπεμπάκι σου!

Εγω κορίτσια ξεκηνησα την εγκυμοσύνη  58 κιλά πήρα 12,5 κιλά σε όλη την εγκυμοσύνη 

Ήμουν απο τις τυχερές που μόλις σαραντησα είχα χασει 10 κιλά.. τώρα το μωρο είναι 5 μηνών αυτά τα 2,5 κιλά δεν τα έχω χασει αλλά τρώω πολύ (θηλάζω) 

εμενα το πρόβλημα μου δεν είναι τα 2,5 κιλά εμένα το πρόβλημα μου είναι ότι έχει ανοιξει η λεκάνη μου..έχω κάνει λίγο περιφέρεια που δεν είχα.. και το κακο είναι δεν κλείνουν τα τζιν τώρα 

οπότε τα κιλά κουτσα στραβά κάπως τα χανεις η λεκάνη όμως δεν νομίζω πως ξανά κλείνει 😕

οποτε εγω πιστεύω ότι και λίγα κιλά να πάρεις όπως εγω το σώμα αλλάζει στην εγκυμοσύνη μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτά και ραγάδες έκανα στην κοιλιά και φορούσα κρέμες από τον 3ο μήνα δυστηχως καποια πράγματα δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε και εμένα δεν μου αρέσει αλλα το αποδέχομαι 😊

στις πριν 20 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Εγω κορίτσια ξεκηνησα την εγκυμοσύνη  58 κιλά πήρα 12,5 κιλά σε όλη την εγκυμοσύνη 

Ήμουν απο τις τυχερές που μόλις σαραντησα είχα χασει 10 κιλά.. τώρα το μωρο είναι 5 μηνών αυτά τα 2,5 κιλά δεν τα έχω χασει αλλά τρώω πολύ (θηλάζω) 

εμενα το πρόβλημα μου δεν είναι τα 2,5 κιλά εμένα το πρόβλημα μου είναι ότι έχει ανοιξει η λεκάνη μου..έχω κάνει λίγο περιφέρεια που δεν είχα.. και το κακο είναι δεν κλείνουν τα τζιν τώρα 

οπότε τα κιλά κουτσα στραβά κάπως τα χανεις η λεκάνη όμως δεν νομίζω πως ξανά κλείνει 😕

οποτε εγω πιστεύω ότι και λίγα κιλά να πάρεις όπως εγω το σώμα αλλάζει στην εγκυμοσύνη μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτά και ραγάδες έκανα στην κοιλιά και φορούσα κρέμες από τον 3ο μήνα δυστηχως καποια πράγματα δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε και εμένα δεν μου αρέσει αλλα το αποδέχομαι 😊

Η λεκάνη επανέρχεται στους 9 μήνες περίπου οπότε κάνε υπομονή! Σιγά σιγά θα μπεις στα τζιν σου ! Εγώ μπήκα σε μικρότερο νούμερο μετά από 2 γέννες 🤷‍♀️

στις πριν 24 λεπτά, ο/η Christine_ είπε:

Η λεκάνη επανέρχεται στους 9 μήνες περίπου οπότε κάνε υπομονή! Σιγά σιγά θα μπεις στα τζιν σου ! Εγώ μπήκα σε μικρότερο νούμερο μετά από 2 γέννες 🤷‍♀️

Όντως ; Πίστευα ότι δεν επανέρχεται 

και άρχισα να το παίρνω απόφαση ότι θα μεινω ετσι 😂

θα περιμένω τότε μήπως ξανά καταφέρω να μπω στα τζιν μου λοιπόν 😊

στις πριν 1 ώρα, ο/η Christine_ είπε:

Αχ είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό για τη λεκάνη! Τα κιλά δε με πειράζουν (5 μήνες μετά και είμαι +8 κιλα), τα χρειαζόμουν κιόλας (αν και όχι και τα 8, αλλά 4-5). Αλλά η λεκάνη...είχα που είχα ελαφρώς περιφέρεια, τώρα έχω ανοίξει για τα καλά...ελπίζω να επανέλθει και η δική μου...αν όχι στο 9μηνο, έστω στον χρόνο...

@RAM21ευχαριστώ. Κι εγώ 40 είμαι, κιλά δεν έχω πάρει ιδιαίτερα 4 τελευταία φορά που ζυγιστηκα αντε να έχω πάρει άλλο ένα. Βέβαια βλέπω πως έχουν χαλαρώσει οι μύες μου. Ο γιατρός μου είπε είνι φυσιολογικό γιατί τεντωνεται όλο το κρέας άρα ας πούμε οι κοιλιακό σπάνε. Αλλά πρέπει να σε τρώει λίγο και το μωρό γιατί βλέπω γενικά έχω χαλαρώσει. Με πολύ λιγότερη κίνηση βέβαια.

@Elk@bestrong @Christine_ανεξάρτητα από τον τρόπο γέννας ανοίγει η λεκάνη; φυσικό ή καισαρική; 

στις πριν 49 λεπτά, ο/η Vasil είπε:

@RAM21

@Elk@bestrong @Christine_ανεξάρτητα από τον τρόπο γέννας ανοίγει η λεκάνη; φυσικό ή καισαρική; 

Η λεκάνη ανοίγει από την κύηση, επειδή αλλάζουν όλα για να χωρέσει το μωράκι 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Vasil είπε:

@RAM21ευχαριστώ. Κι εγώ 40 είμαι, κιλά δεν έχω πάρει ιδιαίτερα 4 τελευταία φορά που ζυγιστηκα αντε να έχω πάρει άλλο ένα. Βέβαια βλέπω πως έχουν χαλαρώσει οι μύες μου. Ο γιατρός μου είπε είνι φυσιολογικό γιατί τεντωνεται όλο το κρέας άρα ας πούμε οι κοιλιακό σπάνε. Αλλά πρέπει να σε τρώει λίγο και το μωρό γιατί βλέπω γενικά έχω χαλαρώσει. Με πολύ λιγότερη κίνηση βέβαια.

Καλημέρα εγω έκανα καισαρική (ηλικία μου 33) η @Bestrong γέννησε φυσιολογικά και ανοίξαμε και οι δυο όποτε μάλλον δεν παίζει ρόλο πως θα γεννήσεις 

επισης έχω ακούσει ότι αν έχεις κορίτσι ανοίγει η λεκάνη σου εμείς έχουμε κορίτσια και οι δυο 😂 

αλλα εντάξει αυτά τώρα δεν ξέρω ποσο ισχύουν.. λογικά έχει να κάνει με την κάθε γυναίκα και όχι με το φύλο του παιδιού 😊

στις πριν 3 ώρες, ο/η Vasil είπε:

Καλησπέρα! Ναι όπως τα είπαν τα κορίτσια! 

Άλλες ανοίγουν περισσότερο άλλες λιγότερο. Ίσως έχει να κάνει κ με το σωματότυπο δεν ξέρω...

Καλησπέρα κορίτσια. Συμφωνώ. Κι εμένα άνοιξε η λεκάνη όταν ήμουν έγκυος και μάλιστα πονούσα στα κόκαλα εκεί κάτω μετά τον 6ο μήνα. Το θυμάμαι. Δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που γεννάς. Το σώμα προετοιμάζεται νωρίτερα.

Όμως όλα επανήλθαν. Και τα παντελόνια  μου μπήκαν και τα κιλά έχασα.😜

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...