Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΜΗΣΗ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΩΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ . ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ . ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΥΝΩ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΓΚΡΙΝΙΑ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ.ΤΗ ΝΑ ΠΩ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΩΡΟΥ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ?:( :( :dry:

Δημοσίευση

Σιγουρα ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα οταν η μανουλα εργαζεται... εγω δεν εργαζομαι και ετσι βρησκω χρονο να μαγειρεψω και να κανω και τις υπολοιπες δουλειες του σπιτιου οταν ο μπεμπης μου κοιμαται... βεβαια οταν ειναι ξυπνιος με θελει συνεχεια απο πανω του και γι'αυτο τον εχω συνεχεια μαζι μου σε οποιο δωματιο βρισκομαι (εχει γεμισει ολο το σπιτι με κουνιες, παρκα, καρεκλακια...).Τωρα ομως που ειναι 8 μηνων καθεται και λιγο μονος του και ασχολειται με τα παιχνιδια του και με αφηνει και μενα να απολαυσω εστω ενα καφεδακι... υπομονη... τωρα που θα αρχισει να περπαταει κιολας δεν θα προλαβαινουμε ουτε στην τουαλετα να παμε χιχιχι:laugh: :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

καλως ηρθες στο club:P

εμενα τη μια μου κοβει το αυγολεμονο την αλλη ξεχναω να βαλω λαδι, ασε πολυ ωραια φαγητα κανω πλεον.τωρα (8 μηνων )ειμαστε λιγο καλυτερα γιατι ειτε τον βαζω στην περπατουρα κι εγω κανω καμια δουλεια(βεβαια εχουμε το μειονεκτημα οτι κρεμιεται απο τα συρταρια της κουζινας η βγαζει απο τα ντουλαπια και απο το πλυντηριο πιατων πραγματα:blink: )ειτε τον βαζω σε ενα χωρο διαμορφομενο γι αυτον, στο σαλονι, με μαξιλαρια γυρω γυρω(παιδοτοπο το λεμε).τωρα πια ασχολειτε με τα παιχνιδια του, αν με ρωτησεις για πριν κανα μηνα ηταν το δραμα απο γκρινια.

το τι μας περιμενει οταν θα αρχισουν να περπατανε οπως λεει και η sweetmammy.....ειδωμεν....delivery μαλλον:P :P

Δημοσίευση

ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 7 ΜΗΝΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΨΙΛΟΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΓΙΑΤΙ Κ ΜΕΝΑ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΙΜΩΣ Η ΑΓΚΑΛΙΑ Η ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ... ΤΟΥ ΠΗΡΑ ΠΑΡΚΟ ΕΒΕΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ Κ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΤΑΙ! ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ Κ ΕΓΩ ΦΑΓΗΤΟ Κ ΔΟΥΛΕΙΕΣ... ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΡΕΘΕΙ.....ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΩ Κ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ... ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΜΑΤΗΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ??? ΤΙ ΛΕΤΕ ΟΙ ΠΙΟ "ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ"?

Δημοσίευση

009 να χαίρεσαι τον μπεμπάκο σου!

Πράγματι τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα για τις εργαζόμενες μαμάδες ειδικά όταν έχουν μικρά μωράκια σαν το δικό σου.

Εγώ έχω 3 ζουζούνια με πολύ μικρή διαφορά.Τα μικρά μου μάλιστα είναι δίδυμα που σημαίνει όλα ταυτόχρονα.Όσο κοιμούνται κατά την διάρκεια της ημέρας,τώρα που βρίσκομαι σε άδεια,κάνω όσες δουλειές προλαβαίνω ,όχι πολλά.Δηλαδή βάζω ή απλώνω κανένα πλυντήριο,σκούπισμα -σφουγγάρισμα,για σιδέρωμα δεν το συζητάμε καν;) Το μαγείρεμα και όσα δεν προλαβαίνω εγώ(θηλάζω κιόλας)τα έχουν αναλάβει ο σύζυγος και οι γονείς μας.:)

Το βράδυ αφού κοιμηθεί το μωράκι δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις έστω κάτι απλό;:blush:

Δημοσίευση

Η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολο να εισαι συζυγος,μαμα και εργαζομενη!Ο γιος μου ειναι τωρα 22 μηνων και ακομα και τωρα νιωθω τυψεις που παω στην δουλεια.Οταν ηταν πιο μικρος τον εβαζα στο ρηλαξ και τον επαιρνα μαζι μου σε οποιο δωματιο πηγαινα και αργοτερα στο καρεκλακι του φαγητου.Παντα μαγειρευα το βραδυ οπως και τωρα και φροντιζω να μαγειρευω μερικες φορες αρκετη ποσοτητα για δυο μερες.Προσπαθησε καθε φορα που θελεις να κανεις κατι να του δινεις καποιο παιχνιδι στα χερια για να απασχοληται και παραλληλα νατου μιλας και να κανεις διαφορους θορυβους με αυτα που κανεις ωστε να νομιζει οτι ειναι μερος ενος παιχνιδιου!Επισης κατι πολυ σημαντικο για μενα,παρε μια χυτρα!Μαγειρευει στο μισο χρονο και βαζεις ολα τα υλικα μαζι και δεν χρειαζεται να ανακατευεις συνεχεια η να εισαι συνεχεια πανω απ'την κατσαρολα!Οσο για την στιγμη που θα μπει στην περπατουρα ετοιμασου για πολυ τρεξιμο!Μια συμβουλη παρε αφρολεξ και κολλησε το γυρω γυρω απο την περπατουρα γιατι θα σου χτυπησει ολες τις γωνιες απο τα επιπλα!Καλο κουραγιο και μην αγχωνεσαι αν δεν σκουπισεις και μια μερα δεν θα γινει και τιποτα!Αυτη η ηλικια ειναι μονο μια φορα και κοιτα να την απολαυσεις οσο μπορεις!

Δημοσίευση

lemon σαν να περιγραφεις την καθημερινοτητα μου!!!!! ακριβως ετσι κανω κι εγω. το δικο μου αγορακι ειναι 6 μηνων και ειναι γενικα ησυχος αλλα θελει να με βλεπει. κι επειδη γενικως εχω μεγαλη τρελα με την καθαριοτητα και τις δουλειες μετα το μωρο εχω χαλαρωσει γιατι οπως λες μια φορα ειναι σ'αυτη την ηλικια και θελω να χαιρομαι καθε στιγμη του:)

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΝΙΩΘΩ ΗΡΕΜΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΜΕ . ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΕΡΠΑΤΥΟΡΑ ΕΜΕΝΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ.

Δημοσίευση

Γεια σου και παλι!Να σου πω για την περπατουρα.Εμενα ο γιος δεν μπουσουλησε καθολου και στο παρκο καθοταν αλλα βαριοταν γρηγορα οποτε η μονη μου λυση ηταν η περπατουρα!Αν και εχω σκαλια στο σπιτι εβαλα ενα πορτακι και παντα με την επιβλεψη μου τον αφηνα.8 μηνων περπατουσε πια μονος του!Αν ειναι να παρεις παντως οταν ερθει η ωρα κοιτα να ριθμιζετε το υψος του γιατι ψηλωνουν γρηγορα τα ατοιμα!Φιλια!

Δημοσίευση

009 και εγώ έχω βρει τη χαρά μου με την στράτα! Θέλει όμως πολλή επίβλεψη γιατί είναι επικίνδυνη για ατυχήματα! Πιο χρήσιμες είναι οι μεγάλες οι οποίες εμποδίζουν τα μωρά να "τρυπώνουν" κάτω από τα τραπέζια!

Από ότι ξέρω τα παιδάκια μπορούν να μπαίνουν στην στράτα, όταν μπορούν να καθίσουν! Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος της σκολίωσης!

Μπορείς να δοκιμάσεις και τα γυμναστήρια για αυτή την ηλικία του μωρού σου! Απασχολούνται μια χαρά και εσύ προλαβαίνεις να μαγειρέψεις χωρίς άγχος!

Καλή συνέχεια....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...