Μετάβαση σε περιεχόμενο

Προτάσεις για ειδικούς για άγχος εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια μου καλησπέρα! Είμαι 9 εβδομάδων εγκυούλα μετά από πολλές προσπάθειες  και φυσικάπολύ χαρούμενη αλλά έχω αρχίσει και έχω πολύ μεγάλη δυσκολία με τη διαχείριση άγχους στην εγκυμοσύνη, έχω δύσπνοια, κρίσεις άγχους, προβλήματα στον ύπνο και ταλαιπωρούμαι.  Το άγχος έχει να κάνει με εγκυμοσύνη σε συνδυασμό με άλλα οικογενειακά και εργασιακά ζητήματα. Είχα από πριν κρίσεις άγχους, και επειδή τα τελευταία 2 χρόνια ήταν πολύ άσχημα για μενα για πολλούς λόγους, έχω μείνει έγκυος που το ήθελα σαν τρελή αλλά ταυτόχρονα σε μια περίοδο με πολύ ψυχολογικό ζόρι και έχω προβληματιστεί.... Και εννοείται ανησυχώ πάρα πολύ ότι κάνω κακό στο έμβρυο αλλά είναι κάτι πάνω απ' τις δυνάμεις μου να το ελέγξω και όσο προσπαθώ να μην αγχώνομαι, τόσο πιο πολύ αγχώνομαι. Κάνω ήδη ψυχοθεραπεία αλλά δεν φαίνεται να με βοηθάειιδιαίτερα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Εάν τυχόν ξέρετε κάτι άλλο που υπάρχει είτε κάποιο ειδικό που σας βοήθησε είτε κάποιο πρόγραμμα για εγκύους, είτε κάτι ενα΄΄λλακτικό πχ διαλογισμό, θα ήμουν πολύ ευγνώμων να το ακούσω. Να σημείψ ότι δεν θα μπορούσα να κάνω yoga κλπ γιατί δεν έχω κάνει ποτέ γυμναστική και δεν θα δοκόμαζα κάτι νέο ΄τωρα. Επίσης αν κάποια κοπέλα πήρε αγωγή για άγχος  και τη βοήθησε και δεν υπήρχε πρόβμημα με έμβρυοθα ήθελα να το μάθω γιατί φοβάμαι ότι μπορεί να αναγκαστώ να πα΄ρω στη συνέχεια...

Καλό Πάσχα κορίτσια μου με υγεία...και λιγότερο άγχος!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Hopemumtobe είπε:

Κορίτσια μου καλησπέρα! Είμαι 9 εβδομάδων εγκυούλα μετά από πολλές προσπάθειες  και φυσικάπολύ χαρούμενη αλλά έχω αρχίσει και έχω πολύ μεγάλη δυσκολία με τη διαχείριση άγχους στην εγκυμοσύνη, έχω δύσπνοια, κρίσεις άγχους, προβλήματα στον ύπνο και ταλαιπωρούμαι.  Το άγχος έχει να κάνει με εγκυμοσύνη σε συνδυασμό με άλλα οικογενειακά και εργασιακά ζητήματα. Είχα από πριν κρίσεις άγχους, και επειδή τα τελευταία 2 χρόνια ήταν πολύ άσχημα για μενα για πολλούς λόγους, έχω μείνει έγκυος που το ήθελα σαν τρελή αλλά ταυτόχρονα σε μια περίοδο με πολύ ψυχολογικό ζόρι και έχω προβληματιστεί.... Και εννοείται ανησυχώ πάρα πολύ ότι κάνω κακό στο έμβρυο αλλά είναι κάτι πάνω απ' τις δυνάμεις μου να το ελέγξω και όσο προσπαθώ να μην αγχώνομαι, τόσο πιο πολύ αγχώνομαι. Κάνω ήδη ψυχοθεραπεία αλλά δεν φαίνεται να με βοηθάειιδιαίτερα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Εάν τυχόν ξέρετε κάτι άλλο που υπάρχει είτε κάποιο ειδικό που σας βοήθησε είτε κάποιο πρόγραμμα για εγκύους, είτε κάτι ενα΄΄λλακτικό πχ διαλογισμό, θα ήμουν πολύ ευγνώμων να το ακούσω. Να σημείψ ότι δεν θα μπορούσα να κάνω yoga κλπ γιατί δεν έχω κάνει ποτέ γυμναστική και δεν θα δοκόμαζα κάτι νέο ΄τωρα. Επίσης αν κάποια κοπέλα πήρε αγωγή για άγχος  και τη βοήθησε και δεν υπήρχε πρόβμημα με έμβρυοθα ήθελα να το μάθω γιατί φοβάμαι ότι μπορεί να αναγκαστώ να πα΄ρω στη συνέχεια...

Λοιπόν κορίτσι μου γλυκό... Θεωρώ ότι εφόσον η ψυχοθεραπεία δεν βοηθάει, δύσκολα θα σε βοηθήσει οποιοδήποτε άλλο κολπάκι. Θα σου πω όμως τι κάνω εγώ όταν πάει να με πιάσει κρίση πανικού. Ξαπλώνω, ή κάθομαι κάπου με κλειστά τα μάτια, και συγκεντρωνομαι σε μια ευχάριστη μυρωδιά ή άρωμα και αρχίζω να αναπνέω βαθυα και αργά ρυθμικά. Εχει πολύ σημασία να ελέγχεις την αναπνοή σου όταν σε πιάνει άγχος. Ταυτόχρονα έχω βρει ένα τραγούδι το οποίο το τραγουδάω από μέσα μου και είναι το τραγούδι βοηθός μου. Φρόντισε να είναι ένα κάπως χαρούμενο τραγούδι και ρυθμικό, μην είναι κάτι που θα σου βγάλει αρνητικά συναισθήματα και θα σε ρίξει. 

Αν δεις ότι δεν σε βοηθάει να είσαι ξαπλωμένη, ρίξε λίγο κρύο νερό στο πρόσωπο σου, βγες και περπάτησε στον καθαρό αέρα είτε στο μπαλκόνι είτε στην αυλή και πάλι συντόνισε το βήμα σου με το τραγούδι βοηθό σου. 

Παρόλα αυτά σε ενημερώνω ότι η δική μου ψυχίατρος μου έδειξε βιβλιογραφία σχετικά με την χορήγηση φαρμάκων στην εγκυμοσύνη και το ποσοστό κινδύνου είναι μικρό, αν θυμάμαι καλά γύρω στο 3%. Μου είπε ότι ένα υγιές μωρό χρειάζεται μια ήρεμη μαμά. Οπότε ξέρω ότι αν μείνω έγκυος και χρειαστεί να πάρω μισό ζαναξ πχ δεν θα είναι τόσο τραγικό όσο το να μην κοιμάμαι καλά ή να έχω ταχυκαρδία κτλ. 

Εύχομαι να βοήθησα! Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου και καλό Πάσχα! 

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Hopemumtobe είπε:

Καλημέρα κοπέλα μου, και συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου! Εγώ θα πρότεινα να δοκιμάσεις prenatal yoga, κι ας μην έχεις ξανακάνει, είναι ειδικά φτιαγμένο για εγκύους, κυρίως για να δουλέψεις τις αναπνοές σου. Όπως ανέφερε και η @misofeggaro , σε στιγμές άγχους θα σε βοηθήσει πολύ, και είναι πολύ σημαντικό να είσαι ήρεμη. Βρες μια yoga instructor, να σου δείξει πώς να αναπνέεις, κάποιες εύκολες στάσεις για να ηρεμεί το σώμα και η ψυχή, και μετά τα εφαρμόζεις και μόνη σου. Επίσης, φτιάξε μια λίστα με τραγούδια που σε ηρεμούν, εγώ είχα βρει πχ στο YouTube ένα βίντεο με διάφορα κομμάτια κλασικής μουσικής που πραγματικά με γαλήνευαν. Μια ήρεμη και τελειόμηνη εγκυμοσύνη σου εύχομαι για τη συνέχεια!

Καλή Ανάσταση!

Δημοσίευση

Καλησπέρα κι απο εμένα!

Εγώ μετά από όλα είπαν και οι φίλες επάνω, θα σου έλεγα εφόσον η ψυχοθεραπεια δεν βοηθάει, να βρεις έναν άλλο ψυχολόγο. Πιθανόν να μην ταιριάζεις με αυτον τον ανθρωπο και να βρεις γαλήνη και ηρεμία μέσω ενός άλλου ειδικού. 

Εχω περάσει απο το θέμα των ψυχοσωματικών και μάλιστα πάθαινα και κρίσεις πανικού κι εγω. Πρόσφατα έπαθα μια σοβαρή, ενώ οδηγούσα απλά κατέβασα ρολά, έκατσα στην άκρη και πήρα τους δικούς μου να έρθουν να με μαζέψουν. Όμως ξέρω. Ξέρω τι ακριβώς είναι και ξέρω πως τώρα που είμαι έγκυος δεν θα αφήσω ξανά να συμβεί. Αλλά έτσι δουλεύω εγώ. Αυτό πιάνει σε εμένα. 

Εμένα επίσης με βοηθάει και η προσευχή. Πολλές φορε΄ς έλεγα από μέσα μου την προσευχή μου και μετα απο μερικά λεπτά όλα είχαν περάσει. 

Εύχομαι να απαλλαγείς γρήγορα από αυτό που σε ταλαιπωρεί για να μπορέσεις να χαρείς την εγκυμοσύνη σου!! 

Δημοσίευση
στις πριν 15 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Καλησπέρα κι απο εμένα!

Εγώ μετά από όλα είπαν και οι φίλες επάνω, θα σου έλεγα εφόσον η ψυχοθεραπεια δεν βοηθάει, να βρεις έναν άλλο ψυχολόγο. Πιθανόν να μην ταιριάζεις με αυτον τον ανθρωπο και να βρεις γαλήνη και ηρεμία μέσω ενός άλλου ειδικού. 

Εχω περάσει απο το θέμα των ψυχοσωματικών και μάλιστα πάθαινα και κρίσεις πανικού κι εγω. Πρόσφατα έπαθα μια σοβαρή, ενώ οδηγούσα απλά κατέβασα ρολά, έκατσα στην άκρη και πήρα τους δικούς μου να έρθουν να με μαζέψουν. Όμως ξέρω. Ξέρω τι ακριβώς είναι και ξέρω πως τώρα που είμαι έγκυος δεν θα αφήσω ξανά να συμβεί. Αλλά έτσι δουλεύω εγώ. Αυτό πιάνει σε εμένα. 

Εμένα επίσης με βοηθάει και η προσευχή. Πολλές φορε΄ς έλεγα από μέσα μου την προσευχή μου και μετα απο μερικά λεπτά όλα είχαν περάσει. 

Εύχομαι να απαλλαγείς γρήγορα από αυτό που σε ταλαιπωρεί για να μπορέσεις να χαρείς την εγκυμοσύνη σου!! 

Συμφωνώ απόλυτα για την αλλαγή ψυχοθεραπευτή, όντως δεν ταιριάζουν όλοι με όλους, και πρέπει να κάνεις κλικ με τον ψυχοθεραπευτή, αλλιώς δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Σου εύχομαι μια καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη!

Δημοσίευση

Κοριτσάκι μου τώρα είδα το θέμα που άνοιξες! Δεν ξέρω τίποτα από γιόγκα, ούτε έχω εμπειρία από ψυχολόγους. Είμαι ένα άτομο όμως που γενικά το άγχος το έχω κάνει φίλο μου! Εγώ το διαχειρίζομαι με πίστη στο καλύτερο! Διώχνω την κάθε αρνητική σκέψη με μια θετική!

Πολλές φορές η λύση είναι δίπλα μας! Συμφωνώ με το κορίτσι μας πιο πάνω ότι η προσευχή μπορεί να σε βοηθήσει. Δεν ξέρω την σχέση σου με την εκκλησία αλλά θα σου πρότεινα να απευθυνθείς και σε έναν πνευματικό. Αφού όλοι οι άλλοι δρόμοι σου φαίνονται κλειστοί μήπως να ακολουθήσεις κι αυτόν;

Προσπάθησε να είσαι ήρεμη! Έχεις ένα πλασματακι που μεγαλώνει μέσα σου και τώρα αυτό θα γίνει προτεραιότητα σου και το φάρμακο σου που θα σε γιατρεύει από τα πάντα! Κι εγώ έμεινα έγκυος σε μια πολλή δύσκολη φάση της ζωής μου.... τώρα καταλαβαίνω ότι δεν έγινε τυχαία. Έπρεπε από κάπου να αντλώ δύναμη! Κι όταν ήμουν λυπημένη έπιανα την κοιλιά μου και όλα άλλαζαν! Προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, είτε οικογενειακά είτε εργασιακά αλλά τα προβλήματα είναι για να τα ξεπερνάς και να δίνουν ένταση στην ζωή σου! Αν έχεις την υγεία σου και ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπάνε έχεις τα πάντα!💗

Δημοσίευση
στις πριν 21 ώρες, ο/η Karmeliet είπε:

Καλημέρα κοπέλα μου, και συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου! Εγώ θα πρότεινα να δοκιμάσεις prenatal yoga, κι ας μην έχεις ξανακάνει, είναι ειδικά φτιαγμένο για εγκύους, κυρίως για να δουλέψεις τις αναπνοές σου. Όπως ανέφερε και η @misofeggaro , σε στιγμές άγχους θα σε βοηθήσει πολύ, και είναι πολύ σημαντικό να είσαι ήρεμη. Βρες μια yoga instructor, να σου δείξει πώς να αναπνέεις, κάποιες εύκολες στάσεις για να ηρεμεί το σώμα και η ψυχή, και μετά τα εφαρμόζεις και μόνη σου. Επίσης, φτιάξε μια λίστα με τραγούδια που σε ηρεμούν, εγώ είχα βρει πχ στο YouTube ένα βίντεο με διάφορα κομμάτια κλασικής μουσικής που πραγματικά με γαλήνευαν. Μια ήρεμη και τελειόμηνη εγκυμοσύνη σου εύχομαι για τη συνέχεια!

Καλή Ανάσταση!

στις On 21/4/2022 at 10:35 ΠΜ, ο/η misofeggaro είπε:

Λοιπόν κορίτσι μου γλυκό... Θεωρώ ότι εφόσον η ψυχοθεραπεία δεν βοηθάει, δύσκολα θα σε βοηθήσει οποιοδήποτε άλλο κολπάκι. Θα σου πω όμως τι κάνω εγώ όταν πάει να με πιάσει κρίση πανικού. Ξαπλώνω, ή κάθομαι κάπου με κλειστά τα μάτια, και συγκεντρωνομαι σε μια ευχάριστη μυρωδιά ή άρωμα και αρχίζω να αναπνέω βαθυα και αργά ρυθμικά. Εχει πολύ σημασία να ελέγχεις την αναπνοή σου όταν σε πιάνει άγχος. Ταυτόχρονα έχω βρει ένα τραγούδι το οποίο το τραγουδάω από μέσα μου και είναι το τραγούδι βοηθός μου. Φρόντισε να είναι ένα κάπως χαρούμενο τραγούδι και ρυθμικό, μην είναι κάτι που θα σου βγάλει αρνητικά συναισθήματα και θα σε ρίξει. 

Αν δεις ότι δεν σε βοηθάει να είσαι ξαπλωμένη, ρίξε λίγο κρύο νερό στο πρόσωπο σου, βγες και περπάτησε στον καθαρό αέρα είτε στο μπαλκόνι είτε στην αυλή και πάλι συντόνισε το βήμα σου με το τραγούδι βοηθό σου. 

Παρόλα αυτά σε ενημερώνω ότι η δική μου ψυχίατρος μου έδειξε βιβλιογραφία σχετικά με την χορήγηση φαρμάκων στην εγκυμοσύνη και το ποσοστό κινδύνου είναι μικρό, αν θυμάμαι καλά γύρω στο 3%. Μου είπε ότι ένα υγιές μωρό χρειάζεται μια ήρεμη μαμά. Οπότε ξέρω ότι αν μείνω έγκυος και χρειαστεί να πάρω μισό ζαναξ πχ δεν θα είναι τόσο τραγικό όσο το να μην κοιμάμαι καλά ή να έχω ταχυκαρδία κτλ. 

Εύχομαι να βοήθησα! Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου και καλό Πάσχα! 

στις πριν 17 ώρες, ο/η Mummy2be είπε:

Καλησπέρα κι απο εμένα!

στις πριν 2 ώρες, ο/η Ευάγγελοςτ είπε:

Κοριτσάκι μου τώρα είδα το θέμα που άνοιξες! Δεν ξέρω τίποτα από γιόγκα, ούτε έχω εμπειρία από ψυχολόγους. Είμαι ένα άτομο όμως που γενικά το άγχος το έχω κάνει φίλο μου! Εγώ το διαχειρίζομαι με πίστη στο καλύτερο! Διώχνω την κάθε αρνητική σκέψη με μια θετική!

Πολλές φορές η λύση είναι δίπλα μας! Συμφωνώ με το κορίτσι μας πιο πάνω ότι η προσευχή μπορεί να σε βοηθήσει. Δεν ξέρω την σχέση σου με την εκκλησία αλλά θα σου πρότεινα να απευθυνθείς και σε έναν πνευματικό. Αφού όλοι οι άλλοι δρόμοι σου φαίνονται κλειστοί μήπως να ακολουθήσεις κι αυτόν;

Προσπάθησε να είσαι ήρεμη! Έχεις ένα πλασματακι που μεγαλώνει μέσα σου και τώρα αυτό θα γίνει προτεραιότητα σου και το φάρμακο σου που θα σε γιατρεύει από τα πάντα! Κι εγώ έμεινα έγκυος σε μια πολλή δύσκολη φάση της ζωής μου.... τώρα καταλαβαίνω ότι δεν έγινε τυχαία. Έπρεπε από κάπου να αντλώ δύναμη! Κι όταν ήμουν λυπημένη έπιανα την κοιλιά μου και όλα άλλαζαν! Προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, είτε οικογενειακά είτε εργασιακά αλλά τα προβλήματα είναι για να τα ξεπερνάς και να δίνουν ένταση στην ζωή σου! Αν έχεις την υγεία σου και ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπάνε έχεις τα πάντα!💗

Καλημέρα κορίτσια μου!!!💗 Σας ευχαριστώ πάρα παρα πολυ για συμβουλες, και το χρόνο σας πραγματικα με συγκινησατε γιατι διαβασα σα ολα τα μηνυματ το ενδιαφερον σας να με βοηθησετε... Με το που διαβασα ενιωσα πολυ καλυτερα!, Σημερα ξυπνησα αρκετα καλυτερα,, δεν μπορω να το εξηγησω σαν κατι να με ηρεμησε ξαφνικα.  Θα τα επεξεργαστω ολα οσα μου ειπατε. Σας ευχομαι απ'την καρδια μου ολη η καλοσυνη σας να σας γυρισει πισω πολλαπλασια💗 Καλη Ανασταση, να γεμισει η καρδια σας με απεραντο φως και αγαπη και η αγκαλια σας με οσα ευτυχισμενα μωρακια θελετε!

Δημοσίευση

Όταν έχασα το μωρό πήγα σε ειδικό ψυχολόγο αλλά δεν μπόρεσε να με βοηθήσει μετά πήγα σε ένα πνευματικό με την βοήθεια του μπόρεσα να διαχειριστω το πένθος μου και μπορέσω να κάνω τα παιδιά μου

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ, ξέχασα να σχολιάσω για το φαγητό. Έφαγε εμάς blackberry τώρα και το έλιωσε πρώτα με το χερι και το φάγε... Έγινε μωβ παντού, χάλια 🥲 μαντεψτε τι δε θα ξαναφάει 😆 εγώ αυτά τα μπαλάκια τα κόβω στη μέση. Αν και μπορεί να τα φάει γιατί εμένα τα λιώνει με το δάχτυλο... Τέλος πάντων... Και με το μήλο φρικαρω λίγο γιατί και αυτό πνίγει εύκολα... Τι να πω... Μια ζωή στο άγχος θα είμαι. Δεν θα συνηθίσω κι αυτόν τον ήχο του gagging και 10 παιδιά να κάνω... 😁😅 Εμάς είναι το δεύτερο παιδί ρε συ... 🫣🫢😆 Δεν προλαβαίνουμε κιόλας να του βγάλουμε ο,τι τρώει... Βρήκαμε στα κακά του πλαστικό κομμάτι σακουλέ συσκευασίας... Ξέρεις σακουλάκι από λεγκο πχ. Το είχε κόψει με τα δόντια του και το φάγε το παλικάρι... Βγήκε ολόκληρο... Οπότε ναι, και χαρτί να φάει, θα λιώσει, θα το χωνέψει, κάτι θα γίνει. Είμαστε σε φάση "αρκεί να μην πνιγεί ή να καταπιεί βίδα", έχει πέσει κατά πολύ το όριο φρίκης 😆
    • Αχ, κάπως έτσι νιώθω κι εγώ με τον ύπνο. Θα δοκιμάσω κι αυτά που γράφεις να δω!!!  @MarMar90 ούτε με το μπουσουλημα ούτε γενικά μη σκας! Έχω φίλη που η κόρη της από 12 μηνών ήξερε να περπατάει, αλλά βαριοταν κι απλά έμενε στο πάτωμα. Δεν κουνούσε ρε! Τίποτα!! Απλά την βάζανε στο καρότσι και πήγαινε... Δεν κουνιόταν ρουπι. Κάποια στιγμή εκεί 16-17 μηνών κάπου μάλλον ήθελε να πάει και το πήρε απόφαση και άρχισε να κινείται... 😆 Κάθε παιδί έχει τα δικά του ψυχολογικά 😆
    • Έχω διαβάσει και συζητήσει άπειρα για τις συμπεριφορές... Είχαμε καιρό θέμα με τον μεγάλο... Μέχρι τα 3-4 χρόνια να μην ελπίζεις ότι θα πάψεις να τα λες αυτά... 🥲 Πολύ καλά τα καταφέρνετε, αλλά βλέπω κι απ' τον μεγάλο μου ότι είναι μεγάλη η πίστα αυτή. Κι εγώ θεωρώ ότι η σχολή Μοντεσσόρι είναι η καλύτερη. Να διορθώσεις την κίνηση, να δείξεις τι είναι επιτρεπτό και πώς το κάνεις, γιατί με λόγια δεν καταλαβαίνει. Είτε κρατήσεις σταθερή έκφραση και πεις όχι, είτε φωνάξεις (από τη δική μου εμπειρία κι όχι από μελέτες που έχω κάνει δηλαδή 😆) δεν θα καταλάβει και πολλά. Επίσης κάποιοι λένε ότι το "μη" δεν το ακούνε κι άμα είναι να διορθώσεις με λόγια να πεις κάτι θετικό κι όχι κάτι αρνητικό με "μη". Δηλαδή, αντί για "μην τρέχεις" να πεις "περπατάμε σιγά", ή "όχι δυνατά" να πεις "ήρεμα" κτλ κτλ... Επίσης, σημαντικό είναι να κρατήσεις όμορφο μεν αλλά σταθερό ύφος, κάπως πιο κοφτό και σοβαρό όταν οριοθετείς. Να δείξεις ότι σε ενόχλησε κι ότι είναι το όριο σου, αλλά όχι ότι μαλώνεις. Γενικά πολύ δύσκολα όλα, θέλει μονίμως να είσαι σε μια ζεν κατάσταση, χωρίς νεύρα, χωρίς κούραση και να σκέφτεσαι ότι το μωρό απλά δεν μπορεί και πρέπει να μάθει από σένα. Δύσκολο μιας και δεν είμαστε ρομπότ!  Πάντως μέχρι τα 2 έτη σίγουρα ακούει και βλέπει αλλά δεν μπορεί να τιθασεύσει την ανάγκη να κινηθεί χωρίς να καταλαβαίνει συνέπειες. Εξετάζει τα όρια σε αυτήν την ηλικία. Ύστερα, 2 χρονων διεκδικεί με τα χέρια και το σώμα, οριοθετεί με το σώμα αυθόρμητα (δαγκώνει, τραβάει, χτυπάει) γιατί ναι μεν μιλάει, αλλά δεν έχει την ικανότητα να χρησιμοποιήσει τον λόγο. Οπότε από τα 3 και μετά θα δεις προκοπή δεδομένου ότι δεν θα νυστάζει/πεινάει/ζηλεύει 😆. Το βλέπω γενικά και από τον γιο μου κι από άλλα παιδιά, και το συζητούσαμε και με τις δασκάλες του στο σχολείο, που ευτυχώς κάνανε πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι.
    • Κορίτσια μου! Εδώ και τρεις μέρες γράφω σβήνω και δεν έχω καταφέρει να στείλω το ρημαδι το μήνυμα!!  Ο μπέμπης εμάς είναι πλέον 11 μηνών. 9250γρ 78,5εκ. Γενικά είναι ψηλόλιγνος (σίγουρα δεν το πήρε από μένα αυτό 🤣), όχι ότι με χαλάει γιατί η μέση μου τα τραβάει όλα 😆. Δεν αγχώνομαι γενικά με το βάρος (45% στην καμπύλη) από τη στιγμή που το παιδί ψηλώνει και είναι στο 90%. Απλώς ρε παιδί μου πιο πολύ διατροφικά το σκέφτομαι, μήπως δεν απορροφάει καλά τα συστατικά ή είναι θέμα διατροφής το ότι δεν παίρνει κιλά, αλλά μάλλον τα καίει, ξέρω γω 😆 @Kiddo peaky eater... Να σου γνωρίσω τον μεγάλο μου γιο που από τους 12 μήνες μέχρι λίγο πριν αυτό το καλοκαίρι (3 χρόνων κοντά) έτρωγε αγγούρι, πεπόνι, ψωμί, κριτσινια και φυστικοβουτυρο (με το κουτάλι) στο σπίτι. Γιατί στο σχολείο έτρωγε τα πάντα και λέγανε ότι το παιδί είναι πολύ συνεργάσιμο και εύκολο στο φαγητό (άλλο παιδί μάλλον βλέπανε 😆). Να πω επίσης ότι μερικά τρόφιμα που δίνεις στην κόρη σου δεν τα ξέρω καν σα λέξεις... Δεν θυμόμουν καν να τις γράψω και τις έκανα copy paste. Φίλη, αυτά δεν τα έχω δει καν μπροστά μου: φυσαλίδες, δημητριακά καμουτ, όλυρα και σόργο. Τι είναι;🤣🤣  Κορίτσια, εμείς έχουμε θέμα με τον θηλασμό και τον ύπνο. Ενώ ο μεγάλος στον χρόνο τον έκοψε πολύ εύκολα μόνος του (ήδη είχα μειώσει πολύ εύκολα στον ένα θηλασμό πριν κοιμηθεί το βράδυ από τους 10 μήνες) ο μικρός φρικαρει και κλαίει σπαρακτικά... Ο παιδίατρος που τον είδε είπε ότι είναι φαύλος κύκλος. Κλαίει γιατί ξέρει κι έχει μάθει να παίρνει αυτό που θέλει με αυτόν τον τρόπο, και όσο δεν το παίρνει φρικαρει κιόλας, οπότε δεν ξέρω τι να κάνω... Να "ενδώσω" και να του μάθω ότι το να ζητάει με αυτόν τον τρόπο είναι οκ ή να τον ηρεμήσω με θηλασμό; Προσπαθούμε με αγκαλιά, τραγουδάκια, διάσπαση προσοχής, αλλά δεν είναι εύκολο... Θέλει εκμάθηση από την αρχή γιατί έχει μάθει να ζητάει με σπαρακτικό τρόπο αυτό που θέλει 😩😩. Επίσης, το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί και με τον θηλασμό και με νανούρισμα/αγκαλιά/κούνημα, αλλά με το που τον αφήσεις κάτω στο κρεβάτι, πάει! Τέλος! Κουνιέται, φωνάζει στον ύπνο του και αν τον χαϊδεψεις σηκώνεται όρθιος και πέφτει πάνω σου με ελεύθερη πτώση... Και η φωνή δεν είναι χαριτωμένου μωρού, σα γέρος φωνάζει που έχει σπάσει τη λεκάνη του ξερωγω... Και ρε σεις, δεν είναι ότι δεν ηρεμεί χωρίς θηλασμό, αλλά τι δέσιμο είναι αυτό με την αγκαλιά; Αυτό πώς το μαθαίνουμε; Κοιμάται ανάμεσα μας για να μας νιώθει κοντά του (κι εμάς στην κούνια μας αναζητάει και ξυπνάει πιο γρήγορα, οπότε κοιμάται μαζί μας) αλλά δεν την παλεύω εγώ άλλο, να φοβάμαι στον ύπνο μου μη τυχόν και κουνηθώ και ξυπνήσει ο πασάς!  Έτοιμη να αποθηλασω δεν είμαι, βλέπω ότι το παιδί το θέλει ακόμα, αλλά ιδανικά ήθελα μέχρι τον χρόνο, άντε στον ενάμιση. Θα προτιμούσα να κοιμάται στην κούνια του, στο δωμάτιο με τον αδερφό του για να μην νιώθει κι ο μεγάλος αποξενωμένος από μας κι από κείνον. Και πλέον ο ύπνος για μας είναι βασανιστήριο. Ο σύζυγος ναι μεν είναι πολύ υποστηρικτικός και προσπαθεί πολύ να τον κοιμίσει το βράδυ, αλλά κάπως θεωρεί ότι φταίει το δέσιμο με το στήθος και ότι το έχει ηρεμιστικό και ότι είναι junkie με το πιπιλισμα και μου λέει "μήπως να το κόψεις κτλ...". Υποκατάστατα, πιπίλες, μπιμπερο δε θέλει με τίποτα. Το γάλα μου να πιει από ποτήρι επίσης με τίποτα. Θέλω να αντικαταστήσω την ανάγκη του θηλασμού, του δεσίματος με αγκαλιά και χάδια και κάπως δεν με αφήνει 😕 και πλέον νιώθω πίεση, αντί για αγάπη και στοργή και προδερμ...  Για την ώρα το βράδυ πριν κοιμηθεί θηλάζω 5 λεπτά, τον βγάζω μετά κι αν γκρινιάζει τον κάνω βόλτα πάνω κάτω. Μετά θα ξαναθηλασω ύστερα από 4 ώρες πάλι για 5 λεπτά. Αν ξυπνήσει στο ενδιάμεσο προσπαθούμε με αγκαλιά να τον κοιμισουμε. Αν είναι πάρα πολύ ανήσυχος θα τον ξαναβάλω στο στήθος. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει... Δεν ξέρω αν τα κάνουμε καλα... Ελπίζω να δούμε λίγη προκοπή.  Νιώθω ότι το μήνυμα μου βγάζει απλά ένα άγχος!! Να πω επίσης ότι στο σχολείο του δεν κλαίει, είναι ήρεμος, δεν μας αναζητάει, ούτε το στήθος. Μήπως βγάζει και σπίτι τα άγχη του το μωρό; Δεν ξέρω...
    • Μη σε ανησυχεί, κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Το ότι δεν έχεις συμπτώματα δεν είναι κάτι αρνητικό! Ολα καλά θα ειναι
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...