Μετάβαση σε περιεχόμενο

Sex vs Οργασμός στην εγκυμοσύνη


Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα! Η Αννιώ το ξεκίνησε πρωί πρωί κι εγώ είπα να το αποτελειώσω ;)

Η ερώτησή μου είναι η εξής. Από τον 7ο και μετά οι περισσότεροι γιατροί απαγορεύουν το σεξ για να μην γίνει πρόκληση τοκετού, με εξαίρεση τον 9ο μήνα που οι περισσότεροι το συστήνουν κιόλας για να διευκολυνθεί ο τοκετός. Με τον οργασμό τι γίνεται? Εννοώ τον οργασμό στον οποίο δεν υπάρχει διείσδυση αλλά μόνο χάδια παιχνίδια και τέτοια ωραία.. Μπορεί κι αυτός να προκαλέσει πρόωρο τοκετό? Είχα διαβάσει κάπου πως οι συσπάσεις του οργασμού δεν σχετίζονται με αυτές του τοκετού. Έχει ρωτήσει καμμιά το γιατρό της? Άντε καλή μας μέρα :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια, έχετε ξεφύγει λίγο πρωϊνιάτικα :woohoo: (πλάκα κάνω).

Δεν το έχω συζητήσει με τον γιατρό μου αλλά απ'ότι έχω διαβάσει οι συσπάσεις που προκαλούνται κατά την διάρκεια του οργασμού δεν έχουν καμία σχέση με τις συσπάσεις της εγκυμοσύνης και την πρόκληση τοκετού.

Καλύτερτα βέβαια να ρωτήσεις και τον γιατρό σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ? ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ... ΑΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, Ο ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ? ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΥΟ ΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΧΩ ΦΡΙΚΑΡΕΙ...:blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

gastroula σε νιώθω! Πάντως, μέχρι τον 7ο, αν δεν υπάρχει κάτι παθολογικό στην εγκυμοσύνη σου, νομίζω πως είναι οκ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ 5 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΚΥΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΩΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΟΛΟ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΗΣΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΣΒΟΥΡΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΕ ΟΛΗ Η ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΗΡΕΜΗΣΕ...ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΤΟ ΕΝΙΩΣΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ 5 ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΣΤΟΝ 7,8 ΚΑΙ 9 ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια είχα και εγώ την ίδια απορία,:dry: γιατί σαφώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι να έρθουμε κοντά με τον σύντροφό μας και όχι μόνο η διείσδυση...

Ο οργασμός φέρει συσπάσεις στη μήτρα, άρα σχετίζεται... Δεν είναι θέμα μόνο της διείσδυσης, όπου εκεί υπάρχει και θέμα μην προκληθεί κάτι...

Ωστόσο η καθεμία φυσικά ερωτά και ενημερώνεται από τον γιατρό της!

ΥΣ. η πληροφορία αναφέρεται και στη βίβλο της εγκυμοσύνης.

Αν κάποια κοπέλα παραθέσει και κάποιο άρθρο θα ενημερωθούμε πλήρως...

Είναι ενδιαφέρον θέμα... :);)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα katrina! Που ακριβώς στη Βιβλο της Εγκυμοσύνης? Εκεί νομίζω ότι διάβασα ότι ο οργασμός και το σεξ είναι οκ αν δεν υπάρχει κατι παθολογικό. Σε ποιο κεφάλαιο αναφέρεσαι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα mamatobe! Ναι στη ''βίβλο της εγκυμοσύνης'' γράφει αυτό που αναφέρεις.:) Έχω διαβάσει κάπου και για τη συσχέτιση οργασμού και συσπάσεων, ειλικρινά δεν θυμάμαι...:unsure: Ήταν σ'ένα από τα περιοδικά,(mammy-γονείς εν δράσει-παιδιά και νέοι γονείς...) στο ιατρικό βιβλίο ή σε κάποιο άρθρο;;;:unsure: Έχω διαβάσει τόσα και δεν θυμάμαι!:blink: Απλά μου έκανε εντύπωση αλλά δεν ενδιαφέρθηκα περαιτέρω, γιατί εμένα ο γιατρός μου προσωπικά μου είχε απαγορέψει εξ'αρχής κάθε είδους επαφή!:woohoo:

Αν κάποιος-α παραθέσει κάτι πλήρως ενημερωμένο θα μας λυθεί η απορία ή αν ρωτήσουμε κάποιον γιατρό!:)

Μωράκια προσωπικά ''η βίβλος της εγκυμοσύνης'' δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα...:( Έχω ακούσει ότι ''το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης'' του ίδιου εκδοτικού οίκου είναι κατατοπιστικότερο...:)

Βέβαια καλύτερα να ακουστούν και άλλες απόψεις! :);)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εισαγωγή

Το σεξ αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες εκδηλώσεις του ανθρωπίνου είδους και είναι φυσικό πολλές φορές να δημιουργείται το ερώτημα: «είναι η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της κύησης ασφαλής η δεν είναι;»

Η απάντηση είναι φυσικά συνθέτη, καθώς «είναι και δεν εί­ναι». Στην πραγματικότητα, η ασφάλεια εξαρτάται από πολ­λούς παράγοντες. Σε μια φυσιολογική αρχόμενη κύηση, όπου η μήτρα βρίσκεται σε πρόσθια θέση, συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα και η συνουσία είναι και παραμένει ευχάριστη και ικανοποιητική και για τα δυο μέλη. Κατά την κύηση η γυναίκα συνήθως βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση και τα γεννητικά της όργανα έχουν υγρανθεί περισσότερο από το σύνηθες, λόγω της αυξήσεως των ορμονών. Το στήθος της δε αυξάνεται σε μέγεθος, το σώμα της γίνεται πιο καμπυλώδες και η θηλυκότητα της πιο εμφανής. Έτσι η φύσις προ­νοεί ότι η γυναίκα θα αισθάνεται, και θα είναι, ακόμη πιο sexy από πριν. Ο άντρας συνήθως ανταποκρίνεται θετικά στην πρόσκληση αυτή της φύσεως με λαμπρά αισθησιακά και ψυχολογικά αποτελέσματα για το ζευγάρι. Ο οργασμός, ο οποίος επιτυγχάνεται, είναι ασφαλής για το έμβρυο, όταν δεν συντρέχουν άλλοι αρνητικοί παράγοντες ή ανώμαλες συνθήκες. Σε περιπτώσεις όμως επιπεπλεγμένων κυήσεων, η σεξουαλική επαφή δύναται να αποδειχθεί μοιραία για το έμβρυο, και η γυναίκα να καταλήξει με αποβολή.

Όμως ας αντιμετωπίσουμε την κύηση με έναν πιο επιστη­μονικό τρόπο και ας τη διαιρέσουμε σε τρεις φάσεις: το 1° τρίμηνο, το 2° τρίμηνο και το 3° τρίμηνο. Ας εξετάσουμε τη σεξουαλική επαφή και το πόσο ασφαλής είναι ανά τρίμηνο και αναλόγως των υπαρχουσών συνθηκών.

Επιστροφή στην αρχή

1° τρίμηνο

Εάν η μήτρα βρίσκεται σε πρόσθια θέση χωρίς να υπάρχουν επιπλοκές όπως π.χ. είναι οι ακόλουθες:

αποκόλληση πλακούντος,

πόνος,

περισσότερο από ένα κύημα,

πρόδρομος πλακούς (ο πλακούντας να είναι χαμηλά),

ανεπάρκεια του τραχήλου,

εξωσωματική γονιμοποίηση,

αιμορραγία κολπική αγνώστου αιτίας,

τότε η επαφή, εάν είναι αποδεκτή και από τους δύο και ευχά­ριστη, δεν υπάρχει λόγος να μην συντελείται. Εάν όμως συντρέχει οποιοσδήποτε από τους παραπάνω λό­γους, υφίσταται απαγορευτική εντολή. Στην περίπτωση που το ζευγάρι δεν γνωρίζει το τι συμβαίνει ή έχει φοβίες, η συζήτηση με τον ιατρό επιβάλλεται και πρέπει να είναι εκτε­ταμένη και αναλυτική, ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα για τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια ομαλή και ευχάριστη σεξουαλική ζωή. Βεβαίως όλες οι γυναίκες που βρίσκονται σε μια αρχόμενη κύηση δεν είναι απαραίτητο να έχουν και αυξημένη σεξουαλική διάθεση. Το libido πότε βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και πότε σε χαμηλό. Πάρα πολλές γυναίκες επηρεάζονται αρνητικά από τις σωματικές τους αλλαγές. Νομίζουν ότι το σώμα τους έπαυσε να είναι ερωτικό ή σεξου­αλικά αρεστό στον σύντροφο τους! Στο σημείο αυτό βλέπου­με τη χαρακτηριστική διαφορά με τον αντρικό ψυχισμό, ο οποίος τις περισσότερες φορές βλέπει και αντιμετωπίζει τη γυναίκα πολύ πιο ερωτικά και τη βρίσκει οπτικά σαγηνευτι­κή και «γήινη». Η εικόνα αυτή δημιουργεί πολύ μεγαλύτερη διάθεση στον σύντροφο, ο οποίος επιδιώκει την ερωτική συ­νεύρεση, εάν βεβαίως και η γυναίκα δεν τον αποτρέψει. Η κατάσταση αυτή πρέπει να γίνει αντιληπτή από τη γυναίκα και εφόσον συντρέχουν όλες οι συνθήκες ασφάλειας η αντι­μετώπιση της πρέπει να είναι θετική και απολύτως ερωτική. Το σημείο αυτό είναι πρωταρχικής σημασίας για να υπάρξει το «τελικό δέσιμο» στο ζευγάρι.

Επιστροφή στην αρχή

2° τρίμηνο

Στο 2° τρίμηνο της κυήσεως υπάρχουν τα ίδια κριτήρια για την επαφή, η οποία μπορεί να συνεχιστεί άφοβα. Το μόνο σημείο προσοχής πρέπει να είναι η επιλογή σεξουαλικών στάσεων οι οποίες να είναι αναπαυτικές και αποδοτικές για το ζευγάρι.

Επιστροφή στην αρχή

3° τρίμηνο

Στο 3° τρίμηνο υφίστανται τα ίδια πάντα κριτήρια αλλά με­τά τις 36 εβδομάδες η επαφή πρέπει να αποφεύγεται, διότι ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού είναι παρών. Δεν είναι μόνο ο μηχανικός ερεθισμός της μήτρας και του γεννητικού γενι­κά συστήματος, που προκαλείται από το πέος, που αποτελεί τον εκκλητικό παράγοντα ενός πρόωρου τοκετού. Υπάρχει μια ουσία που βρίσκεται στο σπέρμα και ονομάζεται προσταγλανδίνη. Η ουσία αυτή προκαλεί πρόωρες συσπάσεις, οι οποίες μπορεί να καταλήξουν σε πρόωρο τοκετό. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ανακεφαλαιώσω με το να θέσω απαντήσεις σε κοινά ερωτήματα τα οποία τίθενται συχνά στον ιατρό.

Επιστροφή στην αρχή

Το σεξ μπορεί να βλάψει το μωρό μου;

Όχι, εάν δεν συντρέχουν οι συνθήκες που αναφέραμε στην αρχή του άρθρου. Το μωρό παραμένει τελείως προστατευμένο.

Επιστροφή στην αρχή

Μπορεί η επαφή ή ο οργασμός να προκαλέσει συσπάσεις ή αποβολή;

Ο οργασμός μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις αλλά συνήθως είναι διαφορετικού τύπου και είναι αθώες. Εάν υπάρχουν αρνητικοί παράγοντες και κυρίως στο 1° τρίμηνο, όπως μια μήτρα που βρίσκεται σε οπίσθια κλήση ή άλλοι υψηλού κίνδυνου παράγοντες, τότε ο μηχανικός ερεθισμός και ο οργασμός μπορεί να δημιουργήσουν επιπλοκές, οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν μέχρι και σε αποβολή του εμβρύου.

Επιστροφή στην αρχή

Είναι φυσιολογική η μεταβολή της διάθεσης μου για σεξ κατά την κύηση;

Είναι απολύτως φυσιολογική και πρέπει να είναι σεβαστή από τον σύντροφο. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι ορμονικές μεταβολές και οι γενικές συνθήκες ζωής, όπως περιβάλλον, εργασία κ.λπ.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η σεξουαλική επαφή μετά τη γέννα. Η πραγματικότητα είναι ότι η σεξουαλική επαφή με­τά τον τοκετό εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες:

Πόσο δύσκολος ήταν ο τοκετός.

Τι βλάβες δημιουργήθηκαν στο γεννητικό σύστημα κατά το τοκετό.

Πόσα λόχεια υπάρχουν.

Πόσος πόνος υπάρχει.

Τι διάθεση υπάρχει.

Εάν ο τοκετός ήταν εργώδης και δύσκολος, το οίδημα που προκαλείται στο γεννητικό σύστημα χρειάζεται αρκετό και­ρό για να υποχωρήσει και να επανέλθει το σύστημα στη φυ­σιολογική του κατάσταση. Βλάβες όπως ρήξεις και κοψίμα­τα, μπορεί να έχουν προκληθεί και φυσικό είναι να υπάρχει πόνος. Χρειάζεται συνεπώς η γυναίκα τον ανάλογο χρόνο για να επουλωθούν οι βλάβες και να υποχωρήσει η φοβία, η οποία είναι φυσικό να υπάρχει. Το ίδιο ισχύει και για τις επισιοτομές (κόψιμο) που κάνει ο μαιευτήρας για να διευ­κολύνει την έξοδο του μωρού.

Τα λόχεια, που είναι τα υγρά τα οποία αποβάλλονται από το γεννητικό σύστημα μετά τον τοκετό, αποτελούν μια δυσά­ρεστη κατάσταση για το ζευγάρι, χωρίς να ξεχνούμε πάντα και τον κίνδυνο για τη δημιουργία μολύνσεων. Καλό είναι να αποφεύγεται η επαφή, όσο αυτά υπάρχουν. Στον ψυχολογι­κό τομέα, η διάθεση της γυναίκας μεταβάλλεται ανάλογα με τις αλλαγές των ορμονικών της λειτουργιών, πράγμα το οποίο πρέπει να είναι σεβαστό από τον σύντροφο της.

Η φύση όμως είναι πάντα προνοητική και μέσα σε 40 ημέ­ρες, συνήθως, όλα έχουν έρθει στο φυσιολογικό τους επί­πεδο. Τότε, η σεξουαλική επαφή μπορεί να επανέλθει με ασφάλεια και χαρά, επαναφέροντας τη σχέση στα απολύτως φυσιολογικά της επίπεδα.

Το ζευγάρι πρέπει να γνωρίζει ότι η συζήτηση γύρω από σε­ξουαλικά ζητήματα με τον ιατρό δεν αποτελεί ταμπού, δεν είναι μόνο απαραίτητη αλλά και επιβάλλεται.

Το σεξ αποτελεί μια φυσιολογική εκδήλωση της ζωής και δεν πρέπει να αισθανόμαστε ντροπή. Πάντα να συζητάτε τα ζητήματα που σας απασχολούν με τον ιατρό σας, ώστε να υπάρχει το υψηλό επίπεδο υγείας και ζωής, που είναι συνυφασμένο με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής του 21ου αιώνα.

Επιστροφή στην αρχή

Πηγή: Περιοδικό ART of Life (Περιοδική Έκδοση για το Μαιευτήριο Λητώ)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σεξ στην Εγκυμοσύνη Μύθοι + Αλήθειες

Γράφει ο/η Βάσια

21.02.08

Κατά την εγκυμοσύνη οι ερωτικές επαφές ανάμεσα στο ζευγάρι είναι σημαντικές για πολλούς λόγους. Ο βασικός παράγοντας όλων είναι πως και οι δύο σύντροφοι - κυρίως η μέλλουσα - αισθάνονται έντονη την ανάγκη για στοργή και τρυφερότητα.

Η πραγματικότητα, όπως αντικατοπτρίζεται μέσα από την ερωτική ζωή πολλών ζευγαριών αυτή την τόσο ιδιαίτερη περίοδο της ζωής τους, είναι πως συχνά ενοχοποιείται η σεξουαλική σχέση, αφού πολλοί «μύθοι» μάς επηρεάζουν και μας φοβίζουν πως θα κάνουμε κάτι βλαπτικό για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου ή ακόμη και την εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, η ερωτική επαφή είναι ένας υπέροχος τρόπος για τους δύο συντρόφους να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να παραμείνουν δεμένοι συναισθηματικά και να νιώθουν πως συνεχίζουν να έχουν την ξεχωριστή σχέση που τους ένωσε και τώρα θα φέρει στον κόσμο τον καρπό της. Δεν είναι σπάνιο βέβαια ο γυναικολόγος να αποθαρρύνει τις ολοκληρωμένες επαφές το 1ο τρίμηνο. Εξάλλου, η ορμονική θύελλα και τα συναισθήματα για τη νέα ζωή που δημιουργείται κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν λιγότερο ερωτικά αυτές τις πρώτες εβδομάδες και περισσότερο ανάγκη την τρυφερότητα παρά την ερωτική επαφή.

Το σώμα θα προσαρμοστεί στο νέο ρόλο του, το 2ο τρίμηνο οι ορμόνες θα αρχίσουν πλέον να ισορροπούν και το ζευγάρι να αποδέχεται συναισθηματικά τη νέα, διπλή διάσταση του (σύζυγοι και υποψήφιοι γονείς), είναι ευκολότερο να ξαναρχίσει η ερωτική ζωή, ενδεχομένως με μεγαλύτερη προσοχή και λιγότερη ένταση. Όπως και να ‘χει όμως, τα περισσότερα ζευγάρια έχουν πολλές απορίες και ανησυχίες σχετικά με την ερωτική ζωή τους αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο.

Για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε ό,τι αφορά τους «μύθους» που συνοδεύουν την εγκυμοσύνη, εντοπίσαμε κάποιες από τις πιο συνηθισμένες απορίες και ζητήσαμε τη βοήθεια των ειδικών.

Πηγή:www.myworld.gr

Παρότι βέβαια οι απαντήσεις και οι πληροφορίες που δίνονται εδώ είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες, ο γυναικολόγος που σας παρακολουθεί ο μόνος αρμόδιος να σας δώσει οδηγίες και συμβουλές ειδικά ιδική σας περίπτωση.

1. Η ερωτική πράξη τους πρώτους μήνες μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή

Μύθος, Σε μια εγκυμοσύνη που εξελίσσεται φυσιολογικά, χωρίς αιμορραγία, πόνους και πρόβλημα πρόσφυσης του πλακούντα, το σεξ δεν δημιουργεί επιπλοκές. Αντίθετα, μάλιστα, μπορεί να χαλαρώνει το ζευγάρι και να προσφέρει ψυχική ηρεμία στην έγκυο. Η ερωτική πράξη επιτρέπεται λοιπόν, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου που σας παρακολουθεί.

2. Οι ορμόνες του σπέρματος οι συσπάσεις του οργασμού μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό το τελευταίο τρίμηνο

Αλήθεια. Καλό είναι η εκσπερμάτιση στον κόλπο να αποφεύγεται στο τέλος της εγκυμοσύνης. Ο λόγος είναι πως το σπέρμα περιέχει προσταγλανδίνη, μια ουσία που συμβάλλει στην έναρξη των ωδίνων του τοκετού, με πιθανότητα πρόκλησης πρόωρου. Οι συσπάσεις δε του οργασμού, δεν επηρεάζουν την έναρξη του τοκετού.

3. Το στοματικό σεξ (του άνδρα στη γυναίκα) μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό

Μύθος (κυρίως). Το στοματικό σεξ μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό εξαιρετικά σπάνια και μόνο όταν οι συσπάσεις του οργασμού είναι πάρα πολύ έντονες.

4. Το έμβρυο μπορεί να τραυματιστεί στη διάρκεια της ερωτικής πράξης

Μύθος. Κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης δίχως προβλήματα το έμβρυο είναι καλά προφυλαγμένο μέσα στη μήτρα και τον αμνιακό σάκο. Αν όμως η εγκυμοσύνη παρουσιάζει επιπλοκές, τις ανάλογες οδηγίες θα δώσει ο γυναικολόγος που σας παρακολουθεί.

5. Το μωρό καταλαβαίνει ό,τι συμβαίνει

Μύθος και αλήθεια. Το έμβρυο δεν αντιλαμβάνεται τη σεξουαλική επαφή της υποψήφιας μητέρας μπορεί όμως να αντιληφθεί τις βίαιες μετακινήσεις που μπορεί ν προκληθούν από την πρόσκρουση του πέους στη μήτρα.

6. Μια μέλλουσα μαμά δεν είναι φυσιολογικό να νιώθει ερωτική επιθυμία

Μύθος και αλήθεια. Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι δυνατό να συντελούν στην ελάττωση της ερωτικής επιθυμίας της μητέρας. Είναι επίσης δυνατό η μητρότητα να επικαλύπτει τη σεξουαλικότητα. Παρ’ όλα αυτά, πολλές έγκυες γυναίκες διατηρούν την ερωτική επιθυμία τους κατά τ διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ άλλες την περιγράφουν και ως «αυξημένη». Είναι προφανές ότι ο ψυχολογικός παράγοντας είναι σημαντικότερος του βιολογικού. Δε υπάρχει λοιπόν «φυσιολογικό» και «μη φυσιολογικό». Η ερωτική επιθυμία αυτή τη περίοδο της ζωής μιας γυναίκας είναι καθαρά προσωπικό της θέμα.

Θυμηθείτε

Οι αλλαγές στο σώμα της γυναίκας που οφείλονται στην εγκυμοσύνη μπορούν να επιβάλουν την υιοθέτηση άλλων στάσεων κατά τη σεξουαλική επαφή. Μια στάση που βολεύει τις περισσότερες εγκύους είναι η επαφή στο πλάι, με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα για να μην πιέζεται η κοιλιά.

Το σημαντικότερο όσον αφορά στη σεξουαλική επιθυμία και δραστηριότητα την εγκυμοσύνη είναι να υπάρχει καλή επικοινωνία για το θέμα μεταξύ του ά δρα και της γυναίκας.

Σε κάποιες περιπτώσεις, το σεξ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελεί εμπειρία ξεχωριστή για πολλές γυναίκες. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η αυξημένη πίεση το αίματος και η μεγαλύτερη αιμάτωση της περιοχής του κόλπου και της κλειτορίδα» που αυξάνουν την ερωτική ευχαρίστηση και οδηγούν σε πιο έντονους οργασμούς. Δεν είναι απαραίτητο να αισθάνεστε το ίδιο με πριν. Ορισμένα ζευγάρια αναπτύσσουν αυτή την περίοδο άλλες μορφές ερωτικής δραστηριότητας.

Το χαλαρωτικό μασάζ με βρεφικό λάδι (αποφύγετε τα αιθέρια έλαια γιατί κάποια από αυτά δεν επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη), τα χάδια και τα φιλιά βοηθούν να αισθανθείτε την τρυφερότητα και τη σωματική επαφή που έχετε ανάγκη και οι δύο, χωρίς να γίνεται απαραίτητα διείσδυση. Κάθε επιλογή είναι σωστή, εφόσον δεν αντικρούει τις οδηγίες του γυναικολόγου σας. Ο τρόπος που θα επιλέξετε εξαρτάται από εσάς και μόνο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγκυμοσύνη και σεξουαλικές επαφές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιουνίου 2008

Γράφει: Αρμενιάκος Αλέξανδρος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Προβολή

Πολλά ερωτηματικά και ανασφάλειες δημιουργούνται όταν μια γυναίκα μάθει πως είναι έγκυος. Ένα από αυτά είναι αν μπορεί να έχει σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η απάντηση έχει δύο διαστάσεις. Η μια αφορά τον ψυχισμό της εγκύου, και η άλλη την ασφάλεια της εγκυμοσύνης.

Όσον αφορά την ασφάλεια της εγκυμοσύνης αρκεί να διευκρινίσουμε ότι το έμβρυο βρίσκεται μέσα στη μήτρα και είναι προστατευμένο και μακριά από το σημείο που γίνεται η επαφή. Αν δεν συντρέχουν άλλοι αρνητικοί παράγοντες, οργανικά η έγκυος μπορεί να έχει επαφές έως τις 36 εβδομάδες. Κάθε περίπτωση, ωστόσο είναι ξεχωριστή, γι' αυτό συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.

Ο γιατρός θα σας συστήσει να απέχετε από τη σεξουαλική δραστηριότητα αν υπάρχουν επιπλοκές όπως:

αίμα από αποκόλληση πλακούντα ή υμένων

πόνος στη μέση (συσπάσεις στη μήτρα)

περισσότερο από ένα κύημα (πολύδυμη κύηση)

προδρομικός πλακούντας

ανεπάρκεια τράχηλου

εξωσωματική γονιμοποίηση

αιμορραγία άγνωστης αιτιολογίας

ιστορικό αποβολής

ιστορικό πρόωρου τοκετού.

Ο μόνος αρμόδιος όμως, πάντα, είναι ο γιατρός που παρακολουθεί την εγκυμοσύνη και ξέρει τη σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργείται από οποιαδήποτε επιπλοκή.

Ακόμα όμως κι αν η αποχή από τη σεξουαλική πράξη είναι επιβεβλημένη, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να εκφραστεί η αγάπη και η επιθυμία. Τα χάδια, μια ζεστή αγκαλιά και το μασάζ προσφέρουν μια ξεχωριστή απόλαυση και τονώνουν την ψυχική και σωματική επαφή του ζευγαριού.

Σε φυσιολογική εγκυμοσύνη, μετά τις 36 εβδομάδες η σεξουαλική επαφή μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό εξαιτίας ουσιών (προσταγλανδίνες) που περιέχει το σπέρμα. Μπορούν να ωριμάσουν τον τράχηλο και να προκαλέσουν τη διαστολή του, δίνοντας έτσι το έναυσμα για τον τοκετό Σε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, πριν τις 36 εβδομάδες όμως, αυτό είναι απίθανο.

Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, ο οργασμός μπορεί να προκαλέσει μικροσυσπάσεις. Δεν πρόκειται όμως για τις κανονικές συσπάσεις του τοκετού.

Η συνουσία κατά τη διάρκεια της εγγυμοσύνης

Οι αλλαγές στο σώμα σας θα αλλάξουν ασφαλώς τις ερωτικές σας συνήθειες. Ορισμένες στάσεις θα είναι πιο άβολες και θα χρειαστεί να υιοθετήσετε νέες, που θα εξασφαλίζουν άνεση στις κινήσεις σας και δεν θα ασκούν πίεση στην κοιλιά. Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πειραματιστείτε με τον σύντροφό σας και να εμπλουτίσετε την ερωτική σας δραστηριότητα. Με ερωτικές στάσεις και πρακτικές που δεν είχατε δοκιμάσει πρωτύτερα, μπορείτε να ανακαλύψετε μαζί νέες πηγές απόλαυσης.

Αν, ωστόσο, η ερωτική επαφή είναι επώδυνη ή δεν έχετε σεξουαλική επιθυμία, εξηγήστε με ειλικρίνεια στον σύντροφό σας τι σας συμβαίνει για να μη νιώσει ότι τον απορρίπτετε ή ότι έχετε χάσει το ερωτικό ενδιαφέρον σας γι' αυτόν. Δεν αποκλείεται και ο ίδιος να απέχει από την ερωτική πράξη φοβούμενος ότι θα τραυματίσει εσάς ή το εύθραυστο έμβρυο. Στο τελευταίο τρίμηνο μάλιστα, επειδή το έμβρυο αντιλαμβάνεται και ακούει, μπορεί να αισθανθεί ότι σας 'παρακολουθεί' και ότι το σεξ δεν είναι πια μια ιδιωτική σας υπόθεση.

Όσον αφορά τον ψυχισμό, αυτός διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Σε πολλές γυναίκες η ερωτική επιθυμία ανεβαίνει κατακόρυφα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με την αυξημένη ροή του αίματος στην περιοχή της λεκάνης, τα χείλη του αιδοίου διογκώνονται, γίνονται υπερευαίσθητα στην αφή και διεγείρονται πολύ ευκολότερα. Οι κολπικές εκκρίσεις επίσης είναι πλουσιότερες, με αποτέλεσμα η διείσδυση να είναι πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη.

Άλλες βλέπουν την εγκυμοσύνη σαν ένα εντελώς φυσιολογικό γεγονός και έτσι έχουν τις συνήθεις επαφές που είχαν και πριν από αυτή. Άλλες από συναισθηματική φόρτιση βρίσκουν ενοχλητική τη διόγκωση των γεννητικών οργάνων τους και νιώθουν πόνο ή αίσθηση βάρους μετά τον οργασμό. Μπορεί επίσης να αισθάνονται έντονους πόνους από τις συσπάσεις της μήτρας στη διάρκεια της συνουσίας ή μετά τον οργασμό. Τότε η ερωτική πράξη είναι λιγότερο ικανοποιητική. Τους πρώτους μήνες, επίσης, η ναυτία, το βάρος και η ευαισθησία των μαστών, καθώς και η συναισθηματική φόρτιση που βιώνουν ορισμένες γυναίκες, μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν την ερωτική επιθυμία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μωρακια έγραψε:

καλημέρα κορίτσια,πεστε μου και εμένα ποιό βιβλίο έχετε πάρει για να το βρώ και εγώ ?

μωράκια, εγώ έχω το "Βίβλος της Εγκυμοσύνης", το οποίο θεωρώ από τα καλύτερα, το "Σύλληψη, Εγκυμοσύνη, Τοκετός", επίσης πολύ καλό από τις εκδόσεις Μίνωας, και το "Ένα Παιδί Γεννιέται" από τις εκδόσεις Ορφέας (ωραίες εικόνες αλλά όχι και τόσο λεπτομερές).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το σεξ θεωρείται πως δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη.

Τι είναι λοιπόν η φυσιολογική εγκυμοσύνη;

Φυσιολογική είναι η εγκυμοσύνη όπου υπάρχει χαμηλός κίνδυνος για αποβολή ή πρόωρο τοκετό. Για να είστε σίγουρη ότι η εγκυμοσύνη σας είναι φυσιολογική συμβουλευτείτε το μαιευτήρα ή τη μαία σας.

Φυσικά το γεγονός ότι το σεξ είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν σημαίνει πως απαραίτητα πρέπει και να κάνετε!

Πολλές έγκυες γυναίκες διαπιστώνουν πως η διάθεσή τους για έρωτα μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης πολλές βρίσκουν πως το να κάνουν έρωτα δεν είναι και τόσο εύκολο καθώς το σώμα τους μεγαλώνει. Εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να διατηρήσετε τα κανάλια επικοινωνίας σχετικά με τη σεξουαλική σας σχέση. Μιλήστε για άλλους τρόπους ικανοποίησης –χάδια, φιλιά και απλή σωματική επαφή. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με διαφορετικές ερωτικές στάσεις για να βρείτε αυτή που σας βολεύει περισσότερο.

Επίσης πολλές γυναίκες χάνουν τη διάθεσή τους για έρωτα προς το τέλος της εγκυμοσύνης τους είτε λόγω του επικείμενου τοκετού είτε λόγω της επικείμενης μητρότητας.

Πιθανές αντιδράσεις του άντρα για το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η διάθεση ενός άντρα για έρωτα μπορεί να αυξηθεί ή και να μειωθεί. Μερικοί αρέσκονται στις αλλαγές του γυναικείου σώματος και νιώθουν πιο κοντά στις συντρόφους τους. Άλλοι μπορεί να νιώθουν μειωμένη διάθεση λόγω του άγχους για την υγεία του εμβρύου και της μητέρας, αλλά και για την επερχόμενη πατρότητα. Ο σύντροφός σας μπορεί να μην μπορεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα της αλλαγής της εικόνας σας όσο και της ιδιότητάς σας ως μέλλουσας μητέρας.

Να θυμάστε πάντα ότι η επικοινωνία μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Οι άντρες έχουν κι αυτοί αρκετό άγχος όπως και οι γυναίκες, αλλά επίσης έχουν και τις δικές τους ανάγκες.

Η διάθεση ενός άντρα για έρωτα μπορεί να αυξηθεί ή και να μειωθεί. Μερικοί αρέσκονται στις αλλαγές του γυναικείου σώματος και νιώθουν πιο κοντά στις συντρόφους τους. Άλλοι μπορεί να νιώθουν μειωμένη διάθεση λόγω του άγχους για την υγεία του εμβρύου και της μητέρας, αλλά και για την επερχόμενη πατρότητα. Ο σύντροφός σας μπορεί να μην μπορεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα της αλλαγής της εικόνας σας όσο και της ιδιότητάς σας ως μέλλουσας μητέρας.

Να θυμάστε πάντα ότι η επικοινωνία μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Άγχη

Μειωμένη επιθυμία για έρωτα

Σωματική δυσκολία

Φόβος για βλάβη του εμβρύου

Χαρές

Μεγαλύτερη διάθεση λόγω του αυξημένου μεγέθους του στήθους

Μεγαλύτερο βάρος και καμπύλες της γυναίκας

Δεν υπάρχει αναγκαιότητα αντισύλληψης

Νέες μέθοδοι ευχαρίστησης

Η ανακάλυψη νέων ερωτικών στάσεων

Μπορεί το σεξ να βλάψει το έμβρυο;

Όχι άμεσα. Το μωρό είναι πλήρως προστατευμένο από τον αμνιακό σάκο (ο λεπτός σάκος που περιέχει το παιδί και το αμνιακό υγρό) και τους ισχυρούς μύες της μήτρας.

Υπάρχει επίσης ένα χοντρό στρώμα βλέννης το οποίο σφραγίζει τον τράχηλο και βοηθά στην αποφυγή λοιμώξεων. Έτσι το πέος του άντρα δεν έρχεται σε επαφή με το μωρό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Μπορούν να προκληθούν συσπάσεις από τη σεξουαλική επαφή ή τον οργασμό;

Σε φυσιολογικές, χαμηλού κινδύνου εγκυμοσύνες όχι.

Οι συσπάσεις που μπορεί να νιώσετε κατά τη διάρκεια ή και αμέσως μετά τον οργασμό είναι τελείως διαφορετικές από τις συσπάσεις του τοκετού. Φυσικά θα πρέπει να ρωτήσετε τον γυναικολόγο σας αν η εγκυμοσύνη σας είναι χαμηλού κινδύνου. Μερικοί γυναικολόγοι συνιστούν στις ασθενείς τους να απέχουν από το σεξ τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης γιατί το σπέρμα περιέχει κάποιες ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν συσπάσεις.

Είναι φυσιολογικό να μεταβάλλεται η διάθεση για έρωτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η διάθεση για σεξ μπορεί είτε να αυξηθεί είτε να μεταβληθεί. Πολλές γυναίκες έχουν κούραση, ναυτία, πόνο στο στήθος και συχνουρία κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης και βρίσκουν ότι το σεξ είναι γι’ αυτές μια επίπονη διαδικασία. Γενικά όμως η ναυτία και η κούραση υποχωρούν στο δεύτερο τρίμηνο και η διάθεση επανέρχεται. Επίσης μερικές γυναίκες έλκονται περισσότερο από τον σύντροφό τους και από το γεγονός ότι δεν χρειάζονται αντισύλληψη.

Στο τρίτο τρίμηνο η διάθεση υποχωρεί πάλι γιατί καθώς η μήτρα μεγαλώνει γίνεται πιο κοντινή η αίσθηση της επερχόμενης γέννας.

Πότε να καλέσετε το γιατρό σας.

Καλέστε το γιατρό σας αν δεν είστε σίγουρη για το αν επιτρέπεται να κάνετε έρωτα ή όχι. Επίσης σε περίπτωση που έχετε ασυνήθιστα συμπτώματα όπως πόνο, αιμορραγία, κολπικές εκκρίσεις ή συσπάσεις που συνεχίζουν και μετά το σεξ.

Θυμηθείτε πως η έννοια του φυσιολογικού είναι πολύ σχετική κατά την εγκυμοσύνη και θα πρέπει να συζητάτε πολύ με το σύντροφό σας για το τι θέλετε.

Κάνοντας έρωτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σε πολλές γυναίκες η εγκυμοσύνη προκαλεί μια αυξημένη ανάγκη για σωματική επαφή ίσως και περισσότερο απ’ ότι για έρωτα. Η εγκυμοσύνη είναι μια καλή ευκαιρία για το ζευγάρι να εξερευνήσει νέους τρόπους επαφής όπως αγκαλιά, φιλιά και φυσικά νέες ερωτικές στάσεις που μπορεί να δώσουν παραπάνω ευχαρίστηση.

Πολλές γυναίκες νιώθουν πιο ευαίσθητες κατά την εγκυμοσύνη και οι οργασμοί είναι πιο έντονοι και διαρκούν πιο πολύ απ’ ότι πριν. Βέβαια ακόμη και ένα κράτημα του χεριού ή και μια ζεστή κουβέντα μπορεί να φέρει το ζευγάρι πιο κοντά.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το σεξ στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης προκαλεί πρόωρο τοκετό ή μειωμένο βάρος ή ύψος του παιδιού ή προβλήματα υγείας σε αυτό. Η προσταγλανδίνες οι οποίες παράγονται κατά τη διάρκεια του τοκετού, βρίσκονται και στο σπέρμα αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες. Επίσης οι μεμβράνες δεν σπάνε κατά τη σεξουαλική επαφή.

Τι δεν είναι ασφαλές

Δεν πρέπει να κάνετε έρωτα με το σύντροφό σας αν αυτός έχει λοίμωξη με έρπητα, χλαμύδια, κονδυλώματα ή HIV. Αν προσβληθείτε και εσείς τότε η λοίμωξη μπορεί να περάσει και στο μωρό με επικίνδυνες συνέπειες.

Ο γυναικολόγος σας ή και η μαία σας μπορεί να διαγνώσουν ότι είναι επικίνδυνο να έχετε σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και να σας τις απαγορεύσουν.

Οι πιο συχνοί παράγοντες κινδύνου είναι:

1. Ιστορικό αποβολής ή επαπειλούμενη αποβολή

2. Ανεξήγητη κολπική αιμορραγία, εκκρίσεις ή πόνοι

3. Διαφυγή αμνιακού υγρού (που περιβάλλει το μωρό μέσα στη μήτρα)

4. Ιστορικό πρόωρου τοκετού ( πριν τις 37 εβδομάδες) ή συμπτώματα που συνιστούν κίνδυνο πρόωρου τοκετού ( πρόωρες συσπάσεις της μήτρας)

5. Πρόδρομος πλακούντας, όπου ο πλακούντας βρίσκεται κοντά στον τράχηλο της μήτρας

6. Τραχηλική ανεπάρκεια, όπου ο τράχηλος είναι αδύναμος και διαστέλλεται πρόωρα αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για αποβολή ή πρόωρο τοκετό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος, 20/10/2002

Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για το sex πριν την εγκυμοσύνη, τα οποία στόχο έχουν το πώς θα μείνετε έγκυος ή ακόμη ......και το πώς θα κάνετε αγόρι ή κορίτσι. Ελάχιστα όμως έχουν γραφτεί για το sex κατά την εγκυμοσύνη.

Μπορώ να έχω σεξουαλική επαφή με το σύντροφο μου;

Αν η εγκυμοσύνη σας δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, τότε μπορείτε να έχετε ελεύθερα σεξουαλική επαφή με το σύντροφό σας. Άρα λοιπόν θα πρέπει πρώτα να κουβεντιάσετε με το γιατρό σας και να συζητήσετε το θέμα της εγκυμοσύνης και της σεξουαλικής επαφής.

Η επιθυμία για σεξουαλική επαφή στην εγκυμοσύνη ποικίλει ανάλογα με τη γυναίκα. Υπάρχουν γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν μειωμένη επιθυμία, πιθανό λόγω των αλλαγών που υφίσταται το σώμα τους. Μερικές όμως γυναίκες μόνο με την ιδέα ότι δεν έχουν το άγχος της αντισύλληψης έχουν αυξημένη επιθυμία. Τα ίδια συμβαίνουν και με τους άντρες. Άρα λοιπόν αυτό είναι ένα θέμα που θα προσεγγίσει και θα λύσει το ζευγάρι από μόνο του.

Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν την αποφυγή της σεξουαλικής επαφής κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, γι` αυτό θα ήταν σωστό να πάρετε τη γνώμη του γιατρού που σας παρακολουθεί. Ο λόγος που έχουν αυτή τη θέση είναι γιατί το σπέρμα έχει ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν συσπάσεις στη μήτρα και ακολούθως πρόωρο τοκετό.

Πιο κάτω παρατίθενται μερικοί λόγοι, για τους οποίους ο γιατρός μπορεί να σας συμβουλεύσει να αποφεύγετε την σεξουαλική επαφή κατά την εγκυμοσύνη:

1.Ιστορικό προηγούμενων αποβολών.

2.Ιστορικό πρόωρου τοκετού.

3.Πρόωρες συσπάσεις μήτρας.

4.Ανεξήγητη αιμορραγία από τον κόλπο.

5.Μικρή απώλεια αμνιακού υγρού.

6.Πρoδρομικός πλακούντας. Ο πλακούντας δηλαδή βρίσκεται μπροστά στο άνοιγμα που επικοινωνεί ο κόλπος με τη μήτρα.

7.Πολλαπλή εγκυμοσύνη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ SEX ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ SEX ΜΕΤΑΞΥ 7-8 ΜΗΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΜΙΚΟ , ΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 10 months later...

Το πιο πάνω κείμενο όπως και πολλά άλλα μέσα σε αυτή την ιστοσελίδα είναι κλεμμένα από την ιστοσελίδα www.paidiatros.com .Έχει κιόλας κινηθεί η νομική διαδικασία.

ΑΔΑΜΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ

00357 99 623171

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δε νομίζω ότι είμαι υπεύθυνη να απαντήσω, καθώς δεν είμαι η συντονίστρια του φόρουμ, αλλά πιστεύω ότι από τη στιγμή που παρατίθεται το όνομα του συγγραφέα και η ημερομηνία συγγραφής, δεν τίθεται κανένα θέμα κλοπής!!!!!

Τουλάχιστον, αυτό συμβαίνει κατά τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων και εργασιών, και ονομάζεται παραπομπή!!!!!!! Εκτός κι αν έχουν αλλάξει άρδην οι επιστημονικές μέθοδοι μέσα στο τελευταίο 24ωρο και δεν προλάβαμε να το μάθουμε!!!

Επιπλέον, τα μηνύματα τα οποία αποκαλείτε κλεμμένα, δεν είναι δημοσιεύσεις σε επιστημονικές ιστοσελίδες, σε επιστημονικά περιοδικά ή ανακοινώνσεις σε συνέδρια, αλλά απαντήσεις σε συζητήσεις, και δεν αξιώνουν καμία πρωτοτυπία και καμία επιστημονική αναγνώριση.

Και τέλος, η ιστοσελίδα αυτή είναι απόρρητη; Απαγορεύεται κάποιος να τη διαβάσει και να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα της, κυρίως όταν δεν αποκρύπτει το όνομα του συγγραφέα και δεν τα παρουσιάζει ως δικές του απόψεις;

Πραγματικά, κύριε Χατζηπαναγή, δεν πιστεύω ότι θα καταφέρετε τίποτα με τη νομική διαδικασία που αναφέρετε, πέρα από το να ταλαιπωρηθείτε.

Αυτό ισχύει και για τα μηνύματά σας στα άλλα ποστ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

thelw na ginw mama an pas sthn selida tou giatrou tha deis stous orous xrishs oti APAGOREYETE h anadimosieysh .

otan diabazoume selides prepei na sebomaste tous orous pou exoun balei .

den episinaptw edw tous orous na tous deis gia eunoitous logous alla mporeis na tous diabaseis eukola an thn episkeyteis kai pas katw katw .

prepei oi kopeles na einai para polu prosextikes giati briskei ton mpela ths h lena kai oxi aytes .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εντάξει, με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν οι κοπέλες που τα δημοσίευσαν να γράψουν απλά το link. Μου φαίνεται ακριβώς το ίδιο πράγμα, και δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα υποθέτω, εκτός κι αν και αυτό απαγορεύεται.

Υποθέτω ότι η κοπέλα που τα δημοσίευσε, το έκανε απλά και μόνο για να βοηθήσει και να μη δυσκολέψει τις κοπέλες που τα διάβαζαν παραπέμποντας σε ένα άλλο link.

Τέλος πάντων, η αντίδραση του γιατρού μου φαίνεται υ-περ-βο-λι-κό-τα-τη. Αν έχει τέτοιο καημό να δημοσιεύονται οι απόψεις του αποκλειστικά στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, θα μπορούσε απλά να γράψει σε ένα μήνυμα ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, και να ζητήσει να μην ξαναγίνει, όχι να κινήσει κατευθείαν νομική διαδικασία, λες και οι κοπέλες που τα δημοσίευσαν είναι εγκληματίες!!!

Επίσης, να πω ότι συχνά σε διάφορα επιστημονικά συγγράμματα αναφέρεται ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τις παραπομπές, από τη στιγμή που αναφέρεται το όνομα του συγγραφέα.

Τέλος πάντων, εγώ να βοηθήσω ήθελα, αλλά όπως γίνεται συνήθως, πάλι βρήκα το μπελά μου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kale den brikes to "mpela" sou .

piga kai diabasa tous orous kai to leei katharotata .

den einai h thesh mou na pw an kinite "yperbolika" h oxi ,apla lew ti grafei stous orous ths h selida .

phsteyw oti prepei na hmaste oles para polu prosextikes kai na gnorizoume ti kanoume gia na mhn fernoume se aythn thn katastash to forum mas kai katepektash thn lena .

uparxei mia oloklirh nomothesia pisw apo to tous orous kai to internet den einai apla ta pragmata ena aplo copi .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ κι εγώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές για να μη μας κλείσουν το φόρουμ, κι άντε μετά να βρούμε μέρος να μιλάμε!!!!!!!!!!!!!!!!

Αλλά μου έκανε χείριστη εντύπωση το μήνυμα του γιατρού, λες και μιλούσε σε κοινούς εγκληματίες.

Νομίζω μια κοπέλα από το φόρουμ είναι δικηγόρος, και ίσως θα μπορεί να μας διαφωτίσει, γιατί εγώ μπορεί να γνωρίζω τις αρχές της επιστημονικής έρευνας (παραπομπές, δάνεια από άλλους επιστήμονες) τις οποίες και δεν παραβαίνουν σε καμία περίπτωση τα κορίτσια, αλλά όχι και τη νομοθεσία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Συμφωνώ κι εγώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές για να μη μας κλείσουν το φόρουμ, κι άντε μετά να βρούμε μέρος να μιλάμε!!!!!!!!!!!!!!!!

Αλλά μου έκανε χείριστη εντύπωση το μήνυμα του γιατρού, λες και μιλούσε σε κοινούς εγκληματίες.

Νομίζω μια κοπέλα από το φόρουμ είναι δικηγόρος, και ίσως θα μπορεί να μας διαφωτίσει, γιατί εγώ μπορεί να γνωρίζω τις αρχές της επιστημονικής έρευνας (παραπομπές, δάνεια από άλλους επιστήμονες) τις οποίες και δεν παραβαίνουν σε καμία περίπτωση τα κορίτσια, αλλά όχι και τη νομοθεσία.

Ναι όντως.Λίγο ωμός ο τρόπος του.Σαν να προσβλήθηκε.

Οσο για τις παραπομπές ξέρω ότι γίνόνται σίγουρα όταν γράφεις διατριβή.Εμένα ο άντρας μου που είναι κάτοχος Ph.D. έχει δανειστεί από άλλους ,απλά τους αναφέρει στο τέλος.

Α, και αρκετοί δανείζονται από αυτόν .Κάτι για το οποιο είναι περήφανος και το χρησιμοποιεί και στο βιογραφικό του σαν "Αναφορές από Τρίτους".

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...