Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες!!

Διανύω τον 7ο μήνα εγκυμοσύνης και θα ήθελα να με βοηθήσετε στην προετοιμασία των πραγμάτων του παιδιού. 

Δεν έχω αγοράσει ακόμη τίποτα..Ούτε έχω φτιάξει την τσάντα τοκετού. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσίευση

Καλησπέρα! 

Αρχικά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι γιατί έχεις ακόμα χρόνο μπροστά σου.

Εγώ την βαλίτσα του μαιευτηρίου την ξεκίνησα μόλις μπήκα στον 9 και ακόμα δεν την έχω τελειώσει. 

Βαλίτσα μαιευτηρίου 

• ΠΙτζαμες (ότι βολεύουν εσένα, εγώ πήρα δύο νυχτικιές με κουμπιά και μια πιτζάμα που το πάνω είναι πουκαμισακι)
  • Εσώρουχα άνετα
  • Κάλτσες
  • Σουτιέν θηλασμού ή φανελάκια θηλασμού
  • Ρόμπα
  • Πετσέτες (προσώπου, σώματος, μαλλιών)
  • Σφουγγάρι
  • Σαμπουάν-αφρολουτρο
  • Οδοντόβουρτσα - οδοντόκρεμα
  • Παντόφλες
  • Παντόφλες για το μπάνιο
  • Σερβιετες λοχείας ή εσώρουχα μιας χρήσης 
  • Επιθέματα στήθους
  • Σαπουνακι για την ευαίσθητη περιοχή
  • Λαστιχακι μαλλιών - κλαμερ

Για το μωρό

• Ρούχα εξόδου
  • Καθισματακι αυτοκινήτου (αυγό)
  • Κουβερτουλα - σεντονακι ανάλογα την εποχή

έγγραφα που θα χρειαστούν

• ΑΜΚΑ
  • Ταυτότητα
  • Ληξιαρχική πράξη γάμου
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • IBAN

Αυτά είναι τα βασικά που θα χρειαστούν για το μαιευτήριο τουλάχιστον εκεί που θα πάμε εμείς. Θα μπορούσες να ζητήσεις ίσως και μια λίστα από το μαιευτήριο που θα πας εσύ. 

Δημοσίευση

Για το σπίτι για τον πρώτο καιρό αυτά που χρειαστείς σίγουρα είναι:

• κούνια ή λίκνο ή κρεβατάκι.
  • Σεντονακια
  • Φανελάκια
  • Φορμακια
  • Καλτσακια
  • Μπιμπερο σε περίπτωση που θα βγάζεις με θηλαστρο ή χρειαστεί να δίνεις και ξένο.
  • Αποστειρωτη 
  • Βραστηρα
  • Πάνες
  • Μωροματηλα
  • Καρότσι
  • Μπανιεριτσα
  • Σαμπουάν αφρολουτρο
  • Κρέμες για το αλλαγμα
  • Γαζουλες για τον ομφαλό του
  • Οινόπνευμα μπενταντιν
  • Ψαλιδακι για τα νυχακια 
  • Φυσιολογικό ορό για την μυτούλα
  • Αδιάβροχα σελτεδακια
  • Πάνες αγκάλιας
  • Σαλιαρες

Αυτά είναι θεωρώ τα απαραίτητα αυτά έχω πάρει εγώ έκτος από τα μπιμπερο γιατί περιμένω να δω αν θα χρειαστεί.

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Dreamer1 είπε:

Έχεις δίκιο αυτό δεν το σκέφτηκα! 

Στα δημόσια απ´οτι έχω ακούσει δεν παρέχουν τίποτα. Δηλαδή σε αυτά που έγραψες χρειάζονται τα πάντα κ για το μωρό. Αλλά κ τα ιδιωτικά έχουν διάφορές στις παροχές τους. Θυμάμαι μου παρείχαν εσώρουχα μιας χρήσης, σερβιέτες λοχείας, ψευτοθηλες κ τα πάντα για το μωρό, ακόμα κ έτοιμο γάλα της almiron. 

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Zeta. είπε:

Στα δημόσια απ´οτι έχω ακούσει δεν παρέχουν τίποτα. Δηλαδή σε αυτά που έγραψες χρειάζονται τα πάντα κ για το μωρό. Αλλά κ τα ιδιωτικά έχουν διάφορές στις παροχές τους. Θυμάμαι μου παρείχαν εσώρουχα μιας χρήσης, σερβιέτες λοχείας, ψευτοθηλες κ τα πάντα για το μωρό, ακόμα κ έτοιμο γάλα της almiron. 

Ναι έχεις δίκιο για αυτό είπα στη κοπέλα ότι μπορεί να ζητήσει και από το μαιευτήριο που θα πάει να της δώσουν μια λίστα. Εκεί που θα γεννήσω εγώ χρειάζομαι αυτά που ανέφερα γιατί οτιδήποτε πάρεις από εκεί χρεώνεται. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η EleftheriaF είπε:

Καλησπέρα, θ συμφωνησω μ ολα τ παραπάνω κορίτσια σ ολα όσα ανεφεραν. Εγω θ συμπληρωσω θερμός. Ειχα ξεχασει ν παρω κ δυσκολευτηκα αρκετα. Πλεον εχω 2. 

Μπράβο καλά που το είπες δε το σκέφτηκα ότι μπορεί να χρειαστεί! 😍

• 2 weeks later...
Δημοσίευση
στις On 16/3/2022 at 3:35 ΜΜ, ο/η Dreamer1 είπε:

Καλησπέρα! 

Αρχικά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι γιατί έχεις ακόμα χρόνο μπροστά σου.

Εγώ την βαλίτσα του μαιευτηρίου την ξεκίνησα μόλις μπήκα στον 9 και ακόμα δεν την έχω τελειώσει. 

Βαλίτσα μαιευτηρίου 

• ΠΙτζαμες (ότι βολεύουν εσένα, εγώ πήρα δύο νυχτικιές με κουμπιά και μια πιτζάμα που το πάνω είναι πουκαμισακι)
  • Εσώρουχα άνετα
  • Κάλτσες
  • Σουτιέν θηλασμού ή φανελάκια θηλασμού
  • Ρόμπα
  • Πετσέτες (προσώπου, σώματος, μαλλιών)
  • Σφουγγάρι
  • Σαμπουάν-αφρολουτρο
  • Οδοντόβουρτσα - οδοντόκρεμα
  • Παντόφλες
  • Παντόφλες για το μπάνιο
  • Σερβιετες λοχείας ή εσώρουχα μιας χρήσης 
  • Επιθέματα στήθους
  • Σαπουνακι για την ευαίσθητη περιοχή
  • Λαστιχακι μαλλιών - κλαμερ

Για το μωρό

• Ρούχα εξόδου
  • Καθισματακι αυτοκινήτου (αυγό)
  • Κουβερτουλα - σεντονακι ανάλογα την εποχή

έγγραφα που θα χρειαστούν

• ΑΜΚΑ
  • Ταυτότητα
  • Ληξιαρχική πράξη γάμου
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • IBAN

Αυτά είναι τα βασικά που θα χρειαστούν για το μαιευτήριο τουλάχιστον εκεί που θα πάμε εμείς. Θα μπορούσες να ζητήσεις ίσως και μια λίστα από το μαιευτήριο που θα πας εσύ. 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ @Dreamer1 !!

Δημοσίευση
στις On 16/3/2022 at 10:27 ΜΜ, ο/η EleftheriaF είπε:

Καλησπέρα, θ συμφωνησω μ ολα τ παραπάνω κορίτσια σ ολα όσα ανεφεραν. Εγω θ συμπληρωσω θερμός. Ειχα ξεχασει ν παρω κ δυσκολευτηκα αρκετα. Πλεον εχω 2. 

Ευχαριστώ πολύ!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• 31 αλλά τα έχω όλα χαμηλά και φεριτίνη και όλα. Μου είπε καλύτερο από το να πάρω δεύτερο σίδηρο, μιας και έχω θέμα με το στομάχι ανεξαρτήτως εγκυμοσύνης, με επιδείνωση τώρα! Πρώτη φορά θα κάνω. Αντε να δούμε. Μου είπε θα κόψω το σίδηρο έως να γεννήσω, καθώς δεν τον χρειάζομαι μετά από αυτό. Αλλά ξέχασα να την ρωτήσω για το μαγνήσιο. Πάντως έχω ραντεβού στο νοσοκομείο την μεγάλη εβδομάδα, οπότε θα ρωτήσω τον εκεί γιατρό. Πια θα με παρακολουθούν στο νοσοκομείο μιας και φθάσαμε στην 33η εβδομάδα σχεδόν! Κατα τα άλλα νομίζω σχεδόν τα ετοίμασα όλα. Πλυντήρια σίδερο ήθελα και κάποια αναλώσιμα που έκανα παραγγελία και έμειναν μόνο να πάρω κανένα αφρόλουτρο και λαδάκι για το μωρό.   
    • Αυτό με την ώρα στο κομμωτήριο το σκέφτηκα και εγώ. Οπως και μην βγάλω αλλεργία😂 Τελικά κάνουμε πολλές διάφορες κορυφαίες σκέψεις!
    • Ξεκίνησε να μου κοιμάται 11ωρο όταν βάλαμε κ το μεσημεριανό, όπου τρώει περίπου 270 γραμμάρια. Μόνο σε εμένα δεν κοιμάται πάνω μου και το προσπάθησα πάρα πολύ. Να φανταστείς τη μέρα δεν κοιμάται μόνος του όπως το βράδυ. Θέλει λίγο κούνημα. Τον κουνούσα για λίγο με ρυθμικό "σσσσσσ" κ τον φιλάω πάντα δίπλα στο μάτι του για να δω αν όντως κοιμάται. Αν δεν ανοίξει τα μάτια τον ξαπλώνω στο κέντρο του κρεβατιού κ ξαπλώνω δίπλα του κ μου κρατάει το δάχτυλο. Τον πρώτο καιρό δεν κοιμόταν πάνω από πέντε λεπτά και μετά σιγά σιγά άρχισε να αυξάνει το χρόνο, γιατί συνειδητοποίησε ότι δεν πρόκειται να τον πάρω αγκαλιά για να κοιμηθεί πάνω μου. Απλά μου μείωσε την ώρα που κοιμάται τη μέρα. Στην αγκαλιά μου κοιμόταν πάνω από ώρα. Κι αν δω ότι πάει να ξυπνήσει ξανά κάνω το ρυθμικό "σσσσσσ" για να κλείσει τα μάτια του κι ένα ελαφρύ χτυπηματακι στον πωπω σαν να κουνιέται λίγο.  Στην αρχή όταν ανεβαίνει το δόντι σπρώχνει και το ούλο μαζί κι αυτό πονάω, πρέπει να βγει το δόντι έξω από το ούλο. Αν βάλεις το δάχτυλό σου στο δόντι θα πρέπει να πιάνεις μυτακι! Δοκίμασέ την να το φάει κρύο. Εγώ κατάλαβα ότι τον ενοχλεί όταν μια μέρα πάλευα να τον ταΐσω το ζεστό φαγητό κι έπρεπε να φύγω για δουλειά. Είχαμε σαράντα λεπτά παλεύαμε κ ήταν η πεθερά μου κ της λέω αφήστε τον κανένα δεκάλεπτο να κρυώσει το φαγητό και δώστε το μετά. Κ μου στέλνει μήνυμα ότι το έφαγε όλο. Έτσι από εκείνη τη μέρα δεν αφήνει τίποτα  Όσο για τον ατμομαγειρα βολεύει μόνο στο ότι γυρνάς έναν διακόπτη και περιμένεις να κλείσει μόνος του στον χρόνο που τον ρυθμισες! Κι ότι μπορω να βάλω στη χύτρα το δικό μας φαγητό.
    • Ναι κορίτσι μο @Sia A έστειλα να ρωτήσω για το ποτε θα πρέπει να το κλείσω είπα ότι βάση εξετάσεων θα μπορούμε από μέσα Ιουνίου και μετά κ αυτοί μου έκλεισαν ραντεβού για 20 Ιουνίου. Μακάρι να μην χρειαστεί αλλά καλύτερα να είμαστε έτοιμοι από τα διαδικαστικά και βλέπουμε!! @melitiniღ @annie! Σας ευχαριστώ κορίτσια άρα όντως γίνεται εξ αποστάσεως καλύτερα έτσι.. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...