Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ


Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ.ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ:"ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ;;;" ΥΓΙΗ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ;;ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑΡΙΚΑ;;ΣΩΣΤΕΣ ΜΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ;;

ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΛΟ ΤΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ.ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ;;ΑΜΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ;;ΙΣΩΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑ.ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ 1-2 ΦΟΡΕΣ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΕΙΧΑ ΧΤΕΣ ΜΙΑ ΖΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ 2 ΠΑΙΔΑΚΙΑ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΘΗΛΑΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΤΕ.ΜΑΣΤΙΤΙΔΕΣ, ΠΥΡΕΤΟΙ, ΠΛΗΓΕΣ ΚΛΠ.ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΝΕΙ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ.ΑΥΤΟΣ Ο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΩΡΟ.ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΗΛΑΣΕΙ.ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΨΥΧΙΚΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ.ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΩΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΗΡΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΗ ΜΑΝΑ;Η' ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ;;

ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ.Η' ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΗ ΜΑΝΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ;;

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΑΓΧΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεία σου Ανθή,

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες, με έχει απασχολήσει πολλές φορές και μένα. Σίγουρα το μήτρικο γάλα είναι ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει μια μητέρα στο μωρό της δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα εφικτό. Δυστυχώς βέβαια τις περισσότερες φορές όχι επειδή η ίδιες οι μητέρες δεν θέλουν να θηλάσουν αλλά δεν έχουν την κατάλληλη υποστήριξη από τις μαίες στις κλινικές και τα νοσοκομεία και φυσικά από απειρία.

Ποτέ όμως δεν σκέφτηκα ότι οι μητέρες που δεν θηλάζουν δεν είναι καλές μητέρες. Άλλωστε κι εγώ δεν κατάφερα να θηλάσω το πρώτο μου παιδί. Έχω θυμώσει βέβαια πολλές φορές με τον εαυτό μου που δεν προσπάθησα περισσότερο και τα παράτησα σχετικά εύκολα περισσότερο γιατί είχα πολύ γάλα.

Τώρα στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου και έχοντας διαβάσει πολλά περισσότερα περί θηλασμού θα προσπαθήσω περισσότερο και ελπίζω να τα καταφέρω να θηλάσω.

Αν βέβαια δεν τα καταφέρω θα δώσω ξένο γάλα αναγκάστηκα έτσι κι αλλιώς στους 3 μήνες θα πρέπει να γυρίσω στη δουλειά (8ωρο γιατί είμαι ελεύθερη επαγγελματίας + 1 ώρα να πάω + 1 ώρα επιστροφή σύνολο 10 ώρες)οπότε και μέχρι τότε να καταφέρω να θηλάσω μετά τους 3 μήνες θα είναι πολύ δύσκολο.

Φυσικά και δεν θα νοιώθω τύψεις ούτε θα θεωρώ τον ευατό μου κακή μητέρα. Ευτυχώς ή δυστυχώς οι συνθήκες δεν είναι πάντα ιδανικές!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

H κάθε μητέρα θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της. Το αν θα είναι καλή ή όχι δεν θα εξαρτηθεί από το αν θα θηλάσει. Ένα παιδί δεν έχει ανάγκη μόνο να φάει...

Για μένα ο θηλασμός ήταν ένα προσωπικό στοίχημα και μια επιθυμία να πάει καλύτερα από την πρώτη φορά. Δεν τα κατάφερα να θηλάσω χωρίς προβλήματα αλλά τα ξεπερνάω. Πολλές φορές για να γλυτώσω από τον πόνο βγάζω το γάλα μου και της το δίνω.

Δεν θεωρώ καλύτερο τον εαυτό μου από κάποια που δεν θήλασε ή που γέννησε με καισαρική ή έκανε επισκληρίδιο (έχουν γραφτεί κατα καιρούς αντίστοιχα μηνύματα). Δεν με ενδιαφέρει να συγκριθώ ως μάνα, αλλά να έχω χαρούμενα και χαμογελαστά παιδιά.

Ο θηλασμός κάποια στιγμή θα σταματήσει. Τότε ποιό θα είναι το κριτήριο αν είσαι καλή μάνα ή όχι;;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σε όλες. Εγω δεν έχω φτασει ακομα στη φαση του θηλασμου μιας και ακομα δεν εχω γεννησει. Πιστευω όμως ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετικη και κατα περιπτωση η καθε μανα λειτουργει αναλογα με τις συνθηκες που τις προκυπτουν. Ειμαι κι εγω υπερ του θηλασμου. Θα προσπαθησω και θα ζητησω και το παιδακι μου στο μαιευτηριο για να συνηθισει το στηθος και να κατεβασω και γαλα. Γνωριζω ότι καθε αρχη και δυσκολη αλλα η προσπαθεια ελπιζω να ανταμειφθει. Πιστευω ότι όσο έχει γαλα καποια πρεπει να προσπαθει. Αν σταματησει ή για διαφορους λόγους κοπει, το αντιμετωπιζεις αναλογα, με ξενο δηλαδη. Απλα πιστευω ότι ειναι καλο να προσπαθουμε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ανθή γεια σου!

Σου εύχομαι με το καλό να φέρεις στον κόσμο το μωράκι σου!

Πραγματικά άνοιξες ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Προς Θεού υπάρχουν μέλη στο mammyland που έχουν μιλήσει για αρρωστιάρικα μωρά? Αν ναι, είναι σίγουρα κατακριτέο! Από εκεί και πέρα το αν μια μάνα θα θηλάσει ή θα δώσει ξένο γάλα στο μωρό της είναι καθαρά δική της επιλογή. Μπορεί να μην θέλει καν να προσπαθήσει να θηλάσει για ποικίλους λόγους. Η απόφαση είναι δική της και μόνο δική της κι ότι κι αν αποφασίσει θα το κάνει σίγουρα με βάση το τι θα την κάνει να νιώθει καλύτερα ώστε να προσφέρει το καλύτερο στο μωράκι της.

Από άποψη διατροφής, φυσικά και το μητρικό γάλα είναι το ιδανικότερο. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φύση. Αν όμως λόγω αυτού η μητέρα υποφέρει και το μεταδίδει και στο μωρό της τότε φυσικά και κάτι δεν πάει καλά. Επίσης, αν μια μάνα χρειάζεται να δουλέψει ώστε να εξασφαλίσει τα προς το ζην θα δώσει και ξένο γάλα ή και μόνο ξένο γάλα.

Κι εγώ, όπως η natasoula, ήθελα να θηλάσω και συνάντησα εμπόδια... Γνωρίζω όμως και κοπέλες που δεν ήθελαν καν να προσπαθήσουν. Είχαν τους λόγους τους, όπως κι εγώ είχα τους δικούς μου για να θέλω να θηλάσω. Είναι θέμα επιλογής, όχι καλής ή αδιάφορης μάνας.

Φυσικά, αν με ρωτήσεις θα σου πω πως θα ήταν καλό να προσπαθήσεις - αλλά μόνο εάν το νιώθεις μέσα σου ως επιθυμία, όχι επειδή «πρέπει». Κι αν στην πορεία σε εξαντλεί, σταματάς. Εσύ είσαι η μανούλα και άρα εσύ γνωρίζεις πως θα προσφέρεις στο καλύτερο στο δικό σου παιδί!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ.ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ.ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ανθη καλημερα κι απο μενα. τις ιδιες σκεψεις και αποριες εχω κι εγω. θηλασα το μωρο μου 1 μηνα μονο και ποτε χωρις να ακολουθει συμπληρωμα απο ξενο γαλα γιατι δεν χορταινε. απο τις πρωτες ωρες που γεννησα η μαια μου τον εφερε και τον εβαλα στο στηθος μου. οταν βγηκα απο την κλινικη και πηγαμε σπιτι περιμενα να θηλαζω αποκλειστικα. ομως τιποτα. ο μικρος πεινουσε καθε 1,5 με 2 ωρες και μετα το θηλασμο εκλαιγε και αναγκαζομουν να του δινω συμπληρωμα. δεν ξερω τι εκανα λαθος. και σκεψου οτι μεχρι να τον θηλασω, να πιει το συμπληρωμα, να τον αλλαξω και να κοιμηθει περνουσε 1 με 1,5 ωρα και αντε παλι απ'την αρχη. ολη μερα κι ολη νυχτα με το στηθος εξω. μετα από ένα μηνα περιπου το γαλα μου ελαττωθηκε και σε μια εβδομαδα σταματησε. δεν πηρα χαπι για να το κοψω απλα σταματησε. ηθελα παρα πολυ να τον ειχα θηλασει οσο καιρο ημουν σπιτι αλλα δυστυχως δεν τα καταφερα. θαυμαζω οσες κοπελες θηλαζουν τα μωρα τους πολυ καιρο αλλα δε σημαινει οτι οι υπολοιπες μανουλες δεν ειναι σωστες. ελπιζω στο δευτερο μωρο μου να τα καταφερω καλυτερα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

anthh mou o thilasmos den kanei thn mana.

egw ton thilazw edw kai 2 eudomades apoklistika (apo thn arxh)kai exw perasei pola psixologika autes tis eudomades.marathonious thilasmatos kai na bgazei ta geumata kai palu ftou kai apo thn arxh.

exw katalabei oti den einai eukolo ,einai duskolo kai oti einai duskolo einai auto pou aksizei.

egw tha prospathisw na ton thilasw oso mporw perissotero kai bazw stoxous gia na ta kataferw psixologika.prota ebala tis 40 meres kai blepoume.oso gia thn upomonh pou les oute egw exw alla otan exeis to mwro sou agalia kai pinaei kai ksereis oti tou xarizeis ena politimo dwro tote thn briskeis akoma kai mesa apo diskoles sinthikes.

tha mporousa aneta na mhn thilasw afou apo thn arxh htan se thermokitida gia parakolouthish gia tris meres alla sikonomouna kathe 3 wres apo ton thalamo mou kai pigena na ton thilasw.afou exw to dwro giati na mhn tou to dwsw?

nai einai poles kopeles pou den thilasan h den kataferan na to sinexisoun omos kathe mia einai kai diaforetikh istoria ,esu kita esena kai ti theleis kai ti baleis stoxo.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα και απο εμενα! ειμαι μια μανουλα που θηλαζει 10 μηνες και συνεχιζει....δε νομιζω οτι καποια εδω μεσα μπορει να ειπε οτι οι μοανουλες που δεν θηλαζουν δεν ειναι καλες μανουλες και αυτες που θηλαζουν ειναι... ουτε αυτες νπου γεννησαν με επισκληριδιο η με καισαρικη αγαπουν λιγοτερο τα παιδια τους!

τα παιδακια μας τα αγαπαμε απο οταν βλεπουμε το + στο τεστ!

εγω γεννησα εντελως φυσιολογικα και θηλαζω 10 μηνες ...αγαπω την Μαρια-Ιωαννα περισσοτερο απο καποια Χ μανουλα που γεννησε με καισαρικη και δεν θηλασε?

οχι φυσικα!

τωρα στο θεμα του θηλασμου.... πολλες κοπελες δεν καταφεραν να θηλασουν.... λιγες ηταν αυτες που δεν ηθελαν... αυτες που δεν τα καταφεραν ειναι αυτε που εχουν ει οτι ειχαν αγνοια για αυτο και δεν τα καταφεραν! το σιγουρο ειναι οτι οσες θηλαζουμε η γνωριζουμε απο θηλασμο οτι θα βοηθαμε τις κοπελλες που το ζητουν!

εγω τουλαχιστον θα το κανω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια καλημέρα..πολύ ωραίο θεματάκι...Ανθή μου αυτό το θέμα με εχει προβληματίσει κ εμένα...

Εγώ αυριο κλεινω τις 40 ημέρες...πρίν γεννήσω ειχα πει οτι ηθελα ΑΠΟΚΛΕΙΤΣΙΚΟ θηλασμό...κ στο μαιευτήριο το είπα...όταν όμως γυρισαμε σπίτι, ειδα οτι τελικά δεν εφτανε στο μωρό το γαλα μου...γεννήθηκε κ αρκετά μεγάλος (3600) κ μάλλον δεν ειχα τοσο πολύ γάλα...

Καταλαβαίνω την stalla γιατί το ίδιο κάνω κ εγω...τον θηλαζω φυσικά αλλά καποιες φορες μέσα στην ημέρα (οχι πάντα) του δίνω κ συμπλήρωμα γιατί το παιδάκι κλαιει κ πεινάει...τι να κανω δηλαδη? Εγώ ζηλέυω καποιες κοπέλες που θηλάζουν ΠΑΡΑ πολύ καιρό, κ ειλικρινά το ήθελα απο την αρχή...αλλά πιστεύω οτι δεν φταίω σε κάτι κ γι αυτό δεν νιώθω κ τύψεις...

Όμως κ αυτό το ''μικτό'' δεν ειναι καλό? Αφού θηλάζω, δεν παίρνει τα απαραίτητα? Γαμώτο..δεν ξέρω τι νά κανω./..

Πάντως Ανθή μου θα δεις στην πορεία πως θα πάει...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...με ή ανευ θηλασμού...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Από τη στιγμή που αποφασίζουμε να φέρουμε στον κόσμο ένα παιδί ή παιδιά πρέπει να φροντίσουμε να του παρέξουμε ό,τι καλύτερο και σωστότερο μπορούμε είτε αυτό αναφέρεται στην διατροφή είτε στην εκπαίδευση είτε στην ανατροφή του γενικότερα. Όσον αφορά στην διατροφή του αυτό είναι το μητρικό γάλα και ιδιαίτερα ο θηλασμός, ο οποίος βοηθά το παιδί να χτίσει καλύτερα τον συναισθηματικό του κόσμο. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που θήλασαν για 6 μήνες έχουν δείκτη νοημοσύνης υψηλότερο και γνωστικές ικανότητες καλύτερες από τα παιδιά που θήλασαν για 3 μήνες ή λιγότερο. Επίσης είναι το καλύτερο παυσίπονο για τα μωρά, όσον αφορά και στους κολικούς. Μια αγγλική έρευνα μάλιστα έδειξε ότι τα μωρά που θηλάζουν δεν αντιλαμβάνονται τόσο έντονα τον πόνο των ιατρικών εξετάσεων (π.χ. κατά τη διάρκεια λήψης αίματος). Είναι η καλύτερη «δίαιτα» για το βάρος των παιδιών. Και μια άλλη γερμανική έρευνα υποστηρίζει ότι τα μωρά που θηλάζουν έχουν χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας μεγαλώνοντας, γιατί ο οργανισμός μαθαίνει να ελέγχει από νωρίς τα ποσοστά της ινσουλίνης.

Αυτά και άλλα τόσα με κάνουν να πιστεύω ότι αξίζει η κάθε προσπάθεια θηλασμού και με την υπομονή, επιμονή και αγάπη μπορούμε να καταφέρουμε να δώσουμε στα παιδιά μας αυτό το πολύτιμο αγαθό που έχουμε: το γάλα μας!! Ειδικά στη σημερινή εποχή που έχουν βρεθεί χίλιες δυο βλαβερές ουσίες στο γάλα σκόνη, όπως σήμερα διάβασα ότι βρέθηκε ένα βακτήριο που προκαλεί μηνιγγίτιδα και εντερίτιδα, τότε αξίζει λίγη "ταλαιπωρία"!!!

Και φυσικά μια μάνα δεν κρίνεται ως καλή ή όχι από το γάλα που θα δώσει στα παιδιά της. Κακή είναι μια μάνα που δεν θα φροντίσει το παιδί της, δεν θα του δώσει την αγάπη της, δεν θα το στηρίξει στις δύσκολες στιγμές του κλπ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalispera koritsia!!

Anthi mou pragmatika egrapses osa skeftomoun toso kairo prin gennhsw kai akoma kai twra pou gennhsa.

Xekinisa na thylazw thn mikrh mou amesws meta thn genna(kaisarikh).

Panta elega oti thelw na thn thylasw apokleistika kai gia poly kairo.

Sto nosokomeio ths edwsan kai xeno gala giati gennhthike poly mikroula kai to diko mou sthn arxh den eftane.Molis gyrisame spiti omws kai katevasa arketo gala thn thylaza apokleistika.Den mporw na pw oti htan kai to eykolotero pragma.Hmouna olh mera me to sthithos exw kai eixa fysika exantlhthei! To mwraki mou omws den xortaine kai htan olh mera anhsyxh kai syn ayto den epairne to anamenwmeno varos.Me parwtrinsh tou paidiatrou mou ths edwsa kai xeno gia symplhrwma! Ayto htan...to gala mou meiwthike ospou kopike! Twra to exw tromeres typseis pou den mporesa na thn thylasw panw apo 2 mhnes.Ayrio xekinaw epanagalaktismo kai exw valei stoixhma me ton eayto mou na ta kataferw! Kai an den ta kataferw tha xerw toulaxiston oti prospathisa..

Enoeite pws symfwnw me ola ta koritsia pws kalh manoula den xaraktirizese apo to an exeis thylasei to mwro sou h an oxi!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειναι καλο μια μητέρα να προσπαθήσει όσο μπορεί να θηλάσει το παιδι της.

αν δεν τα καταφέρει δεν εγινε και τίποτα αρκει ομως να προσπαθήσει.

Προσωπικά αν το παιδι μου πεινάει και το δικό μου γάλα δεν του φτάνει δεν θα κολήσω να του δώσω συμπλήρωμα.

Τα μωρά μας τα λατρέυουμε ετσι η αλιώς..

Φιλάκιαααα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

stalla έγραψε:

ανθη καλημερα κι απο μενα. τις ιδιες σκεψεις και αποριες εχω κι εγω. θηλασα το μωρο μου 1 μηνα μονο και ποτε χωρις να ακολουθει συμπληρωμα απο ξενο γαλα γιατι δεν χορταινε. απο τις πρωτες ωρες που γεννησα η μαια μου τον εφερε και τον εβαλα στο στηθος μου. οταν βγηκα απο την κλινικη και πηγαμε σπιτι περιμενα να θηλαζω αποκλειστικα. ομως τιποτα. ο μικρος πεινουσε καθε 1,5 με 2 ωρες και μετα το θηλασμο εκλαιγε και αναγκαζομουν να του δινω συμπληρωμα. δεν ξερω τι εκανα λαθος. και σκεψου οτι μεχρι να τον θηλασω, να πιει το συμπληρωμα, να τον αλλαξω και να κοιμηθει περνουσε 1 με 1,5 ωρα και αντε παλι απ'την αρχη. ολη μερα κι ολη νυχτα με το στηθος εξω. μετα από ένα μηνα περιπου το γαλα μου ελαττωθηκε και σε μια εβδομαδα σταματησε. δεν πηρα χαπι για να το κοψω απλα σταματησε. ηθελα παρα πολυ να τον ειχα θηλασει οσο καιρο ημουν σπιτι αλλα δυστυχως δεν τα καταφερα. θαυμαζω οσες κοπελες θηλαζουν τα μωρα τους πολυ καιρο αλλα δε σημαινει οτι οι υπολοιπες μανουλες δεν ειναι σωστες. ελπιζω στο δευτερο μωρο μου να τα καταφερω καλυτερα.

Έχει αποδειχθεί η υπεροχή του μητρικού γάλατος έναντι οποιουδήποτε ξένου, αυτό δε χρειάζεται πιστεύω πια ανάλυση! Μια μαμά έχει πολύ σοβαρά κίνητρα για να θελήσει να θηλάσει!

Φυσικά και δεν κατηγορώ οποιαδήποτε δεν θέλει να θηλάσει, αλλά θα ήθελα και εγώ, εφόσον μπορώ, να βοηθήσω όποια αποφασίσει να θηλάσει και έχει τυχόν κάποιο πρόβλημα! Δεν είναι δεδομένα τα προβλήματα στο θηλασμό! Εγώ θηλάζω τον 15 μηνών γιό μου χωρίς ποτέ να έχουμε κανένα πρόβλημα. Αυτή μας τη χαρά θα ήθελα να τη μοιραστώ και με όσο το δυνατόν περισσότερες μανούλες!:)

Μέχρι όμως να εγκατασταθεί η γαλουχία και να μάθει ένα νεογέννητο να θηλάζει σωστά η μαμά πρέπει να κάνει υπομονή και να βάζει το μωρό στο στήθος όσο συχνά και για όση ώρα θέλει, φρντίζοντας το μωρό να "πιάνει" σωστά. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στον να είναι "έξω το στήθος". Το στήθος μας δεν είναι κάτι που πρέπει να κρύβουμε και μάλιστα μέσα στο ίδιο μας το σπίτι! Όσον αφορά στους δημόσιους χώρους μπορούμε να θηλάζουμε άνετα χωρίς να το εκθέτουμε, με λίγη εξάσκηση!

Το γάλα όλων των γυναικών "φτάνει" για τα μωρά τους, χωρίς να χρειάζεται συμπλήρωμα. Απλά χρειαζόμαστε σωστή καθοδήγηση και πληροφόρηση, κάτι που λείπει στη χώρα μας ιδιαίτερα. Το μητρικό γάλα φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες ενός ή περισσότερων παιδιών παράλληλα για όσα χρόνια χρειάζονται γάλα. Στην ουσία ποτέ δεν χρειάζεται να πάρουν ξένο γάλα εκτός από σπάνιες ιατρικές περιπτώσεις.

Φιλιά σε όλες τις μαμάδες, όποια και αν είναι η επιλογή τους στο θέμα του θηλασμού! Αρκεί να έχουν πληροφόρηση!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Προσωπική μου άποψη είναι ότι καλή μητέρα είναι η μητέρα που φροντίζει το παιδί της, και όταν μιλάμε για νεογέννητο είναι η μητέρα που φροντίζει το παιδί της να τρώει όσο πρέπει, να είναι ζεστό, καθαρό να έχει ένα κατάλληλο μέρος να κοιμηθεί και τουλάχιστον μια αγγαλιά γεμάτη αγάπη.

Σίγουρα ο Θηλασμός είναι η καταλληλότερη τροφή για το βρέφος, όταν όμως ο θηλασμός δεν μπορεί να γίνει με επιτυχία για οποιαδήποτε λόγο πιστεύω ότι πρέπει να σταματάει.

Για μένα η μητέρα που επιμένει να θηλάζει ενώ έχει έντονα συναισθήματα πόνου και άλλα που την κάνουν να κοιτάζει το παιδί της και να σκέφτεται "άντε τώρα θα φας και άλλο, τελείωνε, δεν αντέχω άλλο..." είναι μια μητέρα που εμποδίζει την ανάπτυξη μιας υπέροχης σχέσης ανάμεσα σε εκείνη και το παιδί. 1000 φορές να το ταίσει με μπιμπερό, να το έχει αγγαλιά και να του μιλάει γλυκά μεταδίδοντάς του αγάπη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ..ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!ΑΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΓΧΟΣ.ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 years later...

Πραγματικά, σαν να ακούω τις σκέψεις μου να εκφράζονται από ένα άλλο πρόσωπο! Είμαι 29 ετών. Το μωράκι μου είναι σχεδόν 2 μηνών. Ήθελα να το θηλάσω αποκλειστικά, αλλά δεν τα κατάφερα. Ίσως να ήταν ψυχολογικό, ίσως το μωρό να ήταν μεγάλο (3.940 κιλά/ 55εκ.), ίσως από φόβο να μην χάσει βάρος..... Τέλος πάντων, όταν έφτασε 26 ημερών , γεμάτη τύψεις που δεν το θηλάσω αποκλειστικά, ξεκίνησα να προσπαθώ. Χρησιμοποιώ θήλαστρο, ανελλειπώς, κάθε 3 ώρες ή αν τύχει να είναι ξύπνια και είναι η ώρα να θηλάσω βάζω τη μικρή. Το γάλα μου έχει παρουσιάσει μια μικρή αύξηση,αλλά όχι τόση ώστε να επιτύχω αποκλειστικό θηλασμό. Έτσι αν 2-3 θηλασμούς μαζεύω το γάλα και της το δίνω σε μπιμπερό ή την θηλάζω και μετά της φτιάχνω ξένο. Κάνω ό,τι χρειάζεται. Παρ'όλα αυτά , το γάλα δεν είναι αρκετό ,αν και έχω διαβάσει ότι δεν ισχύει και τέτοιο, σε μένα αυτό συμβαίνει.

Τον πρώτο καιρό δεν μπορούσα να απολαύσω τις στιγμές με το μωρό μου κι έκλαιγα από τύψεις ότι εγώ έκανα κάτι λάθος και του στέρησα τον αποκλειστικό θηλασμό. Τώρα πια που έχω εξαντλήσει κάθε τρόπο και μέσο, νιώθω καλύτερα ξέροντας ότι δεν ευθύνομαι πια εγώ. Εξάλλου, κι εμένα η μάνα μου μετα βίας 1 μήνα με θήλασε και (δόξα τω Θεώ) το ανοσοποιητικό μου -προς το παρόν- λειτουργεί μια χαρά. Ούτε αρρωσταίνω εύκολα, παρόλο που είμαι εκπαιδευτικό και είμαι συνεχώς σε επαφή με μικρά παιδιά. Αν αύριο μου συμβεί κάτι στην υγεία μου , σίγουρα δε θα ευθύνεται ο θηλασμός!

Είναι το σημαντικότερο , όπως είπατε οι περισσότερες, η ψυχική ηρεμία μαμάς και παιδιού. Η μικρή μου από νεογέννητη κοιμόταν 4 ώρες την ημέρα και 5-6 ώρες το βράδυ (ακόμα και τις λίγες μέρες που τη θήλασα αποκλειστικά). Μου έλεγαν οι μαίες να την ξυπνάω για να μη μένει το στήθος ανενεργό. Μια φορά το έκανα. Δεν μου πήγαινε η καρδιά να της χαλώ την ηρεμία της και τον ύπνο της. Το παιδί θα γινόταν νευρικό, αν δεν απολάμβανε ποτέ τον υπνάκο του. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι παιδίατροι και όλη η σχετική βιβλιογραφία υποστηρίζουν να ΜΗΝ ξυπνάμε τα μωρά.

Γνωρίζω όλα τα καλά του θηλασμού κι εύχομαι όλες να έχουμε γάλα για τα μωρά μας. Αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, δε θα τρελαθούμε κιόλας!!! Ξέρω παιδάκια που θηλάζουν και ασθενούν συχνά και παιδάκια που δε θήλασαν και είναι μια χαρά. Όλα σχετικά είναι. Επίσης, φρονώ πως σημαντικός παράγοντας είναι και η κληρονομικότητα....!!!

Μπορεί να τα έγραψα λίγο μπερδεμένα, αλλά φαντάζομαι, καταλαβαίνετε ότι γράφω βιαστικά, διότι σε λίγο θα ξυπνήσει το κοριτσάκι μου.

Απλά, θα ήθελα μέσα από αυτό το κείμενό μου να βοηθήσω κάποιες μανούλες να μην περάσουν αυτήν την άσχημη και γεμάτη τύψεις περίοδο που πέρασα εγώ (και που σιγά σιγά προσπαθώ να ξεπεράσω) , αλλά και φαντάζομαι πολλές άλλες μαμάδες!

Απολαύστε την κάθε στιγμή με το μωράκι σας και απλά φροντίστε για την ψυχική του ισορροπία! Δεν υπάρχει κάποια συνταγή. Το κάθε μωράκι είναι διαφορετικό κι έτσι η κάθε μαμά θα βρει τον τόπο να του προσφέρει την ευτυχία και την αγάπη που χρειάζεται!

Χρειάζεται και λίγο ένστικτο η υπόθεση, πέρα από συμβουλές και θεωρίες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ θηλάζω αποκλειστικά τρεις μήνες.

Για μένα ο θηλασμός είναι το πιο εύκολο. Απλά βάζω το μωρό στο στήθος και τελείωσε! Σίγουρα οι πρώτες σαράντα μέρες ήταν αρκετά κουραστικές, αφού κάναμε μαραθώνιους θηλασμούς, αλλά είπα ότι η δουλειά μου είναι να θηλάζω τον Αντρίκο και δεν θα ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο και αυτό έκανα.

Τώρα που θα επιστρέψω στο σχολείο, έχω ήδη αρχίσει να βγάζω γάλα με θήλαστρο και τον ταΐζει ο άντρας μου ή η μάνα μου μια φορά τη μέρα περίπου, χωρίς να σημαίνει ότι ντε και καλά ένα γεύμα τη μέρα θα είναι με μπιμπερό. Αλλά είναι τόσο κουραστική η διαδικασία της αποστείρωσης, του ζεστάματος, του ρεψίματος, κ.λπ. που μου φαίνεται αδιανόητο πώς πολλές μητέρες πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο το ξένο γάλα!

Δεν πιστεύω ότι κακή μάνα είναι αυτή που δε θηλάζει, αλλά πιστεύω ότι κακή μάνα είναι αυτή που δεν προσπαθεί καν. Αυτή που παίρνει χάπια ήδη από το μαιευτήριο γιατί βαριέται, γιατί πέτρωσε μια φορά το γάλα, γιατί νομίζει ότι το ξένο είναι ευκολότερο και θέλει την ησυχία της. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν αγαπά το παιδί της, κι ότι είναι κακή μάνα από όλες τις απόψεις. Σίγουρα, όμως, είναι κακή στο θέμα του θηλασμού, που είναι το καλύτερο για το παιδί.

Και φυσικά ο θηλασμός δε σε κάνει άτρωτο. Εμένα δυόμιση μηνών αρρώστησε με βρογχιολίτιδα και νοσηλεύτηκε μάλιστα στο νοσοκομείο, ενώ παιδιά μητέρων που δε θήλασαν, ή θήλασαν ελάχιστα αρρωσταίνουν σπανιότατα. Αλλά μακροπρόθεσμα τα οφέλη του θηλασμού είναι τεράστια απέναντι στη φόρμουλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Το μπιμπερό είναι μια χρονοβόρα και πιο δύσκολη διαδικασία σε σχέση με το θηλασμό! Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να θηλάσω αποκλειστικά! Για να μη σχολιάσω τα απίστευτα συναισθήματα που με πλημμυρίζουν κάθε φορά που έχω τη μικρή μου στο στήθος μου! Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι πολλές οι μαμάδες που επιλέγουν ελαφρά τη καρδία να μη θηλάσουν...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...