Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Η φωτογραφία είναι ενός μωρού 21 εβδομάδων, πριν ακόμη γεννηθεί, το όνομα του οποίου είναι Samuel Armas και είχε διαγνωσθεί ότι πάσχει από διχοτομημένη σπονδυλική στήλη από την οποία δεν θα επιζούσε με τίποτα, παρά μόνον αν το χειρουργούσαν ...

στην κοιλιά της μητέρας του.

Ο Dr. Bruner, μετά από διάφορες έρευνες που είχαν γίνει στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Vanderbilt, στη Nashville, δήλωσε ότι ο ίδιος θα μπορούσε να φέρει εις πέρας την εγχείρηση, με το βρέφος στη κοιλιά της μητέρας του.

Κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, ο χειρούργος αφαίρεσε την υστέρα με καισαρική και έκανε μια μικρή τομή στον αμνιακό σάκο, μέσω της οποίας μπόρεσε να εγχειρίσει τον μικρό Samuel.

O Dr. Bruner τελείωνε επιτυχώς την εγχείρηση, όταν το έμβρυο, ο S a m u e l, έβγαλε το μικροσκοπικό αλλά ανεπτυγμένο χεράκι του μέσα από τη τομή και γαντζώθηκε από το δάχτυλο του έκπληκτου γιατρού.

Ο διάσημος αυτός χειρούργος είπε ότι έζησε την πιο συγκινητική στιγμή ολόκληρης της ζωής του, όταν ένοιωσε το χέρι του Samuel να του γραπώνει ένα δάκτυλο, δείχνοντας ευγνωμοσύνη που του χάρισε το δώρο της ζωής.

Βεβαίως ο γιατρός πάγωσε, κοκάλωσε για μερικά δευτερόλεπτα, κατά την διάρκεια των οποίων ο Samuel συνέχισε να του κρατάει το δάχτυλο, κάτι που έδωσε αρκετό χρόνο στο ...προσωπικό του χειρουργείου ώστε να φωτογραφήσουν το στιγμιότυπο.

Ναι, πέντε μηνών έμβρυο..Αφιερωμένο σε όσους αγαπούν τη ζωή...

post-5422-13873934653218_thumb.jpg

Δημοσίευση

ΡΑΝΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΣΕ MAIL ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.... ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΛΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ!!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ Η ΨΕΥΤΙΚΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.... ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ..... ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ!!!!

Δημοσίευση

Φοβερά συγκινητικό!:) Το θαύμα της ζωής... :)

Και εγώ το είχα δει και το σκεφτόμουν για ημέρες...

Όπως και το γεγονός ότι μία νεαρή αμερικανίδα γέννησε πρόωρα 19 εβδομάδων και το έμβρυο επέζησε:) και σήμερα είναι μαθήτρια νηπιαγωγείου και μάλιστα από τις πιο έξυπνες! :)

Δημοσίευση

κοριτσια εγω δεν το ειχα ξαναδει αυτο.συγκλονιστικο......απιστευτο.κι ομως επιβεβαιωνετε αυτο που λενε οι γιατροι.απο τον πρωτο μηνα που χτυπαει η καρδουλα του ειναι μια ζωη.αληθεια ξερατε οτι το πρωτο τριμηνο εχει ηδη διαμορφωθει μεσω του DNA το πως θα μοιαζει και αρκετα χαρακτηριστικα για την υπολοιπη του ζωη; πραγματικα ειναι ενα θαυμα.ευχομε σε οσες δεν το εχουν ζησει να το ζησουν και να μην χασουν ουτε στιγμη απο αυτο το μαγικο ταξιδι που γινετε...μπραβο ρανια για το μυνυμα ποσο σημαντικο ειναι αυτο που δημιουργειτε μεσα μας...

Δημοσίευση

Olokliro to arthro tis efimeridas

egrafe pws (to 2007 pou dimosieythike)

to mwro pleon einai ena ygeies nipio

kai symplirwne me loipes foto tou paidiou...

Pragmati sygkinitiko!

To thema omws einai pws edw kai kairo

ekremmoun katigories kai myniseis

eis varos twn dimosiografwn kai twn giatrwn

gia alloiwsi tis pragmatikotitas!

To embryo (lene)

den einai alithino

(ypsos, osta, sximatismos)...

Oi gwtografies (lene) einai apotelesma montaz!

Ti na peis????????????

Δημοσίευση

πραγματικα καταπληκτικο..:ohmy:

α βρε κοπελα μου θα με περασουν για τρελη οι γειτονεσ με το κλαμα που εχω ριξει....βλεπετε καθε πρωι βγαζω το λαπτοπ στο μπαλκονι με καφεδακι και σασ γραφω:blush:

Δημοσίευση

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΠΛΑΣΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΑΛΛΑ Κ ΠΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Κ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ.

ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

• Απαντήσεις

• Εγώ κορίτσια με το γιατρό θα παίξω ξύλο στο τέλος! 🤣 Χώρια που με τρομοκράτησε τζάμπα τώρα που πήγα, ότι το μωρό μπορεί να έχει τυλιχθεί με τον ομφάλιο.. τελικά καμία σχέση.. η γυναικολόγος μου που το είδε μετά μου είπε καμία σχέση.. εντάξει δεν είχα τρελές απαιτήσεις από τον υπέρηχο του νοσοκομείο αλλά όχι να μου λέει τέτοια να με τρομάζει.  Έχει φαγωθεί ότι υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσω προεκλαμψία και σώνει και ντε τώρα κοιτάω την πίεση κάθε μέρα γιατί αν ανέβει απότομα θα με πάει για καισαρική χωρίς δεύτερη σκέψη.  Εντωμεταξύ η πίεση μου μια χαρά είναι.. μόνο όταν πηγαίνω στο νοσοκομείο ανεβάζω πίεση... τυχαίο;; Δεν ξέρω..
    • Σε ευχαριστώ πάρα πολυ για την συμβουλή! ❤️ ευχομαι και σε εσενα τα καλυτερα!
    • Νομίζω πως τόσο νωρίς καμία κοπέλα δεν είχε συμπτώματα..μετά ξεκινάνε τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης (αν έχεις). Τωρα από τη στιγμή που έχεις ελεύθερες επαφές πάντα μπορεί να μείνεις έγκυος, και στο εύχομαι!  Αν τώρα περιμενεις αυτες τις μερες περίοδο, και συνήθως έχεις και τόσο έντονα συμπτώματα κ αυτή τη φορά δεν έχεις, ίσως να είναι η τυχερή, ποιος ξέρει!! Βεβαια αποτι είδα τώρα, πριν 1 εβδομάδα λες ότι είχες ωορρηξία άρα δεν είναι απλά νωρίς για συμπτώματα, καλά καλά μπορεί να μην έχει γίνει καν εμφύτευση! Περίμενε μέχρι τη μέρα που είναι να σου έρθει περίοδος, και αν εχεις καθυστέρηση κάνε τεστ!
    • Εντωμεταξύ του λέω είδατε γιατρέ δε με πιστεύατε ότι θα έρθω στο ραντεβού αλλά σας διέψευσα..μου λέει όχι δεν πίστευα εσένα, τον τράχηλο δεν πίστευα 😂 Τώρα πέρα από την πλάκα, εγώ ένιωθα ότι θα φτάσω μέχρι σήμερα, αλλά μέχρι τις 14 δε νιώθω ότι θα φτάσω..δηλαδή θα είναι θαύμα μου φαίνεται αν φτάσω..αλλά οκ, θα δούμε!  
    • Καλησπέρα κορίτσια! Μόλις γύρισα από το γιατρό. 3065γρ το μωρό! Τώρα δε ξαναπάω γιατρό, μου είπε αν δε γεννήσω μέχρι την άλλη Τετάρτη θα κλείσουμε για το Σάββατο που θέλω να πάω(στις 14 δηλαδή).  Αυτός βέβαια μέτρησε πότε είναι το άλλο Σάββατο, και μου λέει σε 10 μέρες; Δεν παίζει να φτάσεις. Αλλά από την άλλη μου λέει ούτε μέχρι εδώ πίστευα ότι θα φτάσεις, οπότε ποιος ξέρει; Τώρα που το θυμήθηκα, μου είπε ότι έχει ανοίξει κάτω απλά ακόμα δε χωράει το κεφάλι να βγει. Κάπως έτσι μου το είπε δε θυμάμαι καλά. Ο Κώστας αγχώνεται τον ρώταγε αν έχει 5 μέρες έστω ακόμα να προλάβει το σπίτι 😂  Οπότε αναμένουμε.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...