Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Στο σημερινό (15-2-2009) τεύχος του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ (που κυκλοφορεί μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής) έχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικό με το θηλασμό. Είναι αρκετά μεγάλο για να σας το μεταφέρω ολόκληρο, ωστόσο σας μεταφέρω το εξής:

Μήπως χρειάζεστε βοήθεια;

Στην Ελλάδα, παρ' όλο που το 95% των μητέρων θηλάζουν κατά την παραμονή τους στο μαιευτήριο τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό, μόλις το 13-16% κατορθώνει να θηλάσει αποκλειστικά τους πρώτους έξι μήνες ή και περισσότερο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Καλλιόπης Μάλφα-Νικολοπούλου, προέδρου του Συλλόγου Επιστημόνων Μαίων-Μαιευτών Αθηνών. Ένας από τους βασικούς λόγους γι'αυτό είναι η άγνοια, που κάνει τις γυναίκες να πελαγώνουν. Αν χρειάζεστε λοιπόν βοήθεια επειδή μόλις γεννήσατε, ή είστε έγκυος και θέλετε να προετοιμαστείτε, μπορείτε να απευθυνθείτε στο μαιευτήριο "Έλενα Βενιζέλου", όπου λειτουργεί το μοναδικό (!) στην Ελλάδα Τμήμα Μητρικού Θηλασμού. Εδώ σίγουρα θα σας βοηθήσουν ειδικευμένες μαίες του νοσοκομείου εντελώς δωρεάν και θα σας εξετάσουν στο Ιατρείο Θηλάζουσας Μητέρας. Να πάτε με το μωρό σας!

Επίσης λειτουργεί ανοιχτή τηλεφωνική συμβουλευτική υπηρεσία για τις μητέρες σε όλη την Ελλάδα: 210 6462782 και 210 6402360.

Δημοσίευση

ειχα την τυχη να γεννησω στο νοσ.Ελενα ηθελα να θηλασω και το καθε τι που μου ελεγαν οι μαιες και οι κοπελες που ειναι στο τμημα θηλασμου το εκανα .... ηταν μεγαλη συμπαρασταση σε μενα να μην τα παρατησω οταν η μικρη μου ηταν στην μοναδα... με βοηθησαν παρα πολυ.... τους αξιζουν πολλα ευχαριστω.... δεν αρνουνται την βοηθεια αρκει να την ζητησεις... και δεν ειναι ντροπη να ζητας! εγω εμεινα πολυ ευχαριστημενη... μου εδωσαν και ενα εντυπο που απο τις τοσες φορες που το ειχα διαβασει το ειχα μαθει απ έξω!ακομα και οταν κατεβασα αποτομα γαλα την τριτη μερα και η μικρη ηταν στην μοναδα... ανυμπορει ακομα και να ανοιξει το στοματακι της να θηλασει , με βοηθησαν να κανω μαλλαξεις στο στηθος προς αποφυγη μαστιτιδας!

δεν ξερω αν εδειξαν μεγαλυτερο ζηλο σε εμενα λογω συναδελφικοτητας αλλα αυτο που ξερω εγω ειναι οτι θηλαζουμε 10 μηνες και συνεχιζουμε!

αξιζουν πολλα μπραβο σε αυτες τις κοπελες!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Χμ... Την ίδια μέρα τα έκανες και τα 4?  Ποια μέρα του κύκλου είσαι; Είδες αίμα τελικά;
    • Εγω με καισαρικη γεννησα εκει πριν εναν χρονο. Ευχαριστημενη ειμαι καθαρα και περιποιημενα ολα και το δωματιο (δικλινο) πολυ καλο. Τις μαιες τις φωναζαμε οποτε θελαμε κατι αλλα καποιες φορες αργουσαν να ερθουν και βεβαια αναλογα τον ανθρωπο καποιες ηταν πιο ψυχρες καποιες πιο βοηθητικες και υποστηρικτικες. Με το καλο το μωρακι!
    • Ναι αυτά είναι ωραία ψώνια όντως και σε βάζουν και στο κλίμα για τα καλά κ είναι ευχάριστα!!Και εγώ από εμβρυολόγο γύρισα, τα μικρά η διαφορά ανέβηκε πάλι στο 16% 770g το ένα και 645g το μικρούλι, τα ντοπλερ κλπ μετρήσεις είναι όλα οκ κ όργανα κ αμνιακό υγρό που αυτό μας νοιάζει, την ρώτησα εγώ αν μπορεί να ξανά πέσει η διαφορά βάρους και είπε αν στο μετρήσει ο Χ τ΄ώρα μπορεί να στο βγάλει 12% κ ο Υ 18%,, είναι σχετικές και οι μετρήσεις κ ανάλογα τη θέση κλπ, δε κοιτ΄άμε λέεο μόνο το βάρος εμείς μας νοιάζουν κ τα ντοπλερ κ όλες οι ροές να είναι οκ, το μικρούλι θα ναι πάντα πιο μικρούλι μ λεέι φαίνεται και λόγω θέσης επειδή είναι πλάγια πρόσφυση στον πλακούντα κ ένα να είχες αν ήταν σ αυτή τη θέση θα έπαιρνε πιο αργά βάρος. Τα παρακολουθούμε και αναλόγως θα πράξουμε,λογικά το πιο μικρό θα καθορίσει τη βδομάδα που θα πρέπει να γεννήσω. Οκ κρατάω το όλα μια χαρά για την ώρα και εύχομαι να παραμείνουν για πολλές βδομάδες ακόμαμ όλα οκ!!
    • Αυτά που λες μου ακούγονται για σημάδια τοκετού 😊 Με το καλό! Κι εγώ ελπίζω να μην σε ταλαιπωρηθείς αυτή τη φορά!  Θα περιμένουμε νέα σου ❤️
    • Α κοίτα αφού θες καισαρική, πήγαινε καλύτερα στο δημόσιο. Την ίδια αντιμετώπιση θα έχεις πιστεύω καθότι χειρουργείο (ας απαντήσει και καμία κοπέλα με καισαρική στο δημόσιο). Στο ιδιωτικό συνήθως πας γιατί μπορείς να γεννήσεις με τον γιατρό σου και τη μαία σου. Μετά τα δωμάτια οκ, και στο δημόσιο καλά είναι για 2-3 μέρες. Αν επιτρέπεται πώς και θες να γεννήσεις με καισαρική;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...