Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Εχω ενα μπέμπη 9 εβδομαδων κ εχω πολυ άγχος. Δεν με κοιτα αρκετά στα μάτια η πολλές φορές ενώ νομίζουμε ότι μας κοιτάει τελικά όταν φεύγουμε από μπροστά του καταλαβαίνω ότι το βλεμμα του ειναι ψιλοχαμενο. Κρατάει την επαφή μαξ 3-4 δευτερόλεπτα συνεχόμενα μόνο κ αυτό κάποιες φορές. Έχω διαβάσει διαφορα κακα στο ίντερνετ, θα ήθελα τη γνώμη σας 

Δημοσίευση
στις On 11/12/2021 at 3:16 ΜΜ, ο/η lilaki15 είπε:

Εχω ενα μπέμπη 9 εβδομαδων κ εχω πολυ άγχος. Δεν με κοιτα αρκετά στα μάτια η πολλές φορές ενώ νομίζουμε ότι μας κοιτάει τελικά όταν φεύγουμε από μπροστά του καταλαβαίνω ότι το βλεμμα του ειναι ψιλοχαμενο. Κρατάει την επαφή μαξ 3-4 δευτερόλεπτα συνεχόμενα μόνο κ αυτό κάποιες φορές. Έχω διαβάσει διαφορα κακα στο ίντερνετ, θα ήθελα τη γνώμη σας 

Να σου ζήσει το μωράκι σου. Θεωρώ πως είναι πολυ μικρό ακόμα για να βλέπεις τέτοια.. Τόσο μικρουλια κοιμουνται, ξυπνάνε.. Δε βλέπουν  καν κανονικά ποσο μάλλον να επικεντρωνονται πολυ ώρα σ ενα σημείο... Μην αγχώνεσαι κ απόλαυσε το μωράκι σου. Βέβαια μεγαλώνοντας μπορείς να το παρατηρεις κ αν αντιληφθείς κάτι να δράσεις.. Αλλά προς το παρον χωρίς να ειμαι γνωστης νομίζω πως είναι φυσιολογικο από μια σταλιά μωράκι! 

• 3 weeks later...
Δημοσίευση
στις On 11/12/2021 at 3:16 ΜΜ, ο/η lilaki15 είπε:

Κ εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ μικρό για να καταλάβεις όπως λέει κ @lactaki. Νομίζω μετά τους 2 μήνες αρχίζουν να εστιάζουν καλύτερα. Κάθε παιδάκι κ διαφορετικό βέβαια. Μην αγχώνεσαι. Εγω έχω έναν μπεμπη 2μιση μηνών κ όταν είχαμε ραντεβού για το 1ο εμβόλιο στους 2 μηνες μ είπε ο παιδίατρος σιγά σιγά θα αρχίσει να έχει κ βλεμματικη επαφή όταν θα σε βλέπει θα χαμογελάει ή όταν θα βλέπει το μπουκάλι μ είπε θα χαίρεται. Άσχετα που εμένα όταν βλέπει το μπουκάλι κλαίει γιατί είναι ολιγοφαγος. Θα δεις θα μεγαλώσει κ τα κατακτήσει όλα!!

• 1 year later...
Δημοσίευση

Καλησπέρα σας βρισκόμαστε στις 8 εβδομάδες και έχω την ίδια απορία. Επίσης κοιτάει φωτεινά σημεία συνεχώς αλλά όταν έχω ένα παιχνιδάκι μπροστά του και το κουνάω δεν το ακολουθεί με το βλέμμα του να ανησυχήσω ; Αν μπορεί κάποια μαμά ας με βοηθήσει. (Γιατί έχω διαβάσει πολλά και εχω αγχωθεί) 

Γενικά γελάει συνεχώς βγάζει φωνούλες όταν τον γυρίζω μπρούμυτα βάζει τα χεράκια του στο στομα αντιδρά σε ότι δεν του αρέσει κάποιες φορές μας ακολουθεί με το βλέμμα αλλά πολύ σπάνια ! Οι συμβουλές σας ειναι απαραίτητες ! 

Δημοσίευση

Καλησπέρα

Βρε κορίτσια 8 και 10 εβδομάδων δεν βλέπουν καν καλά καλά τι βλεμματική επαφή να έχουν ; Και το κυριότερο ερώτημα είναι για πόση ώρα; Γιατί κάθεστε και γκουγλαρετε τα πάντα και ανησυχείτε με το παραμικρό; Γιατί το κάνετε αυτό στον εαυτό σας ; Και το λέω εγώ που έχω μπει σε αυτό το τρυπακι αλλά το κατάλαβα εγκαίρως. 

Είναι πολύ νωρίς για να φανεί το οτιδήποτε και να μας ανησυχήσει. Επίσης κάθε παιδί έχει δικό του Ρυθμό ανάπτυξης και τώρα και γενικά . Άλλα κάνουν πιο νωρίς άλλα πιο αργά , άλλα πιο πολύ και άλλα πιο λίγο.. αυτό κρατήστε το γενικά και μην συγκρίνετε αλλά μωράκια με το δικό σας ! 

Τον οποιοδήποτε προβληματισμό καλό είναι να την συζητάτε με τον παιδίατρο για να νιώθετε περισσότερη ασφάλεια αν και αν συντρέχει λόγος ανησυχίας κατά πάσα πιθανότητα θα το καταλάβει πρώτος εκείνος. 

Να σου ζήσει το μωράκι σου και συγνώμη αν νιώσεις ότι κάνω επίθεση , δεν έχω τέτοια πρόθεση. 

Δημοσίευση
στις πριν 53 λεπτά, ο/η Christine_ είπε:

Καλησπέρα

Βρε κορίτσια 8 και 10 εβδομάδων δεν βλέπουν καν καλά καλά τι βλεμματική επαφή να έχουν ; Και το κυριότερο ερώτημα είναι για πόση ώρα; Γιατί κάθεστε και γκουγλαρετε τα πάντα και ανησυχείτε με το παραμικρό; Γιατί το κάνετε αυτό στον εαυτό σας ; Και το λέω εγώ που έχω μπει σε αυτό το τρυπακι αλλά το κατάλαβα εγκαίρως. 

Είναι πολύ νωρίς για να φανεί το οτιδήποτε και να μας ανησυχήσει. Επίσης κάθε παιδί έχει δικό του Ρυθμό ανάπτυξης και τώρα και γενικά . Άλλα κάνουν πιο νωρίς άλλα πιο αργά , άλλα πιο πολύ και άλλα πιο λίγο.. αυτό κρατήστε το γενικά και μην συγκρίνετε αλλά μωράκια με το δικό σας ! 

Τον οποιοδήποτε προβληματισμό καλό είναι να την συζητάτε με τον παιδίατρο για να νιώθετε περισσότερη ασφάλεια αν και αν συντρέχει λόγος ανησυχίας κατά πάσα πιθανότητα θα το καταλάβει πρώτος εκείνος. 

Να σου ζήσει το μωράκι σου και συγνώμη αν νιώσεις ότι κάνω επίθεση , δεν έχω τέτοια πρόθεση. 

Κορίτσι μ ευχαριστώ πολύ αλήθεια καμία επίθεση το βλέπω σαν ταρακούνημα να συνέλθω π σκέφτομαι συνεχώς βλακείες σε ευχαριστώ γ αυτά π μ ανέφερες και εγώ νομίζω είναι μικρός ακόμα και είμαι υπερβολική σε ευχαριστώ και πάλι !!! ❤️❤️

• 1 month later...
Δημοσίευση

Καλησπέρα,  

Το βαφτιστήρι μου είναι 19μηνων και δεν έχει μιλήσει.. Είναι ανήσυχη και γκρινιάζει χωρίς λόγο,ενώ με ανησυχεί που όταν της δείχνουμε να εστιάσει σε ένα παιχνίδι "είναι στον κόσμο της" και δεν μας ακούει σε αυτό που της δείχνουμε. Είναι φυσιολογικό; Η παιδίατρος είπε για την ομιλία να μην ανησυχούμε και ότι το παρακολουθούμε και ρώτησε αν εκτελεί εντολες το παιδί. Οι παιδίατροι είναι πάντα κατάλληλοι όσον αφορά την ανάπτυξη του παιδιού; Μηπως πρέπει να δει αναπτυξιολογο;Δε ξέρω πως να το πω στη φίλη μου. Έχετε καμιά ιδέα ή κάποια εμπειρία πάνω σε αυτο; ευχαριστώ!!

Ιωάννα 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Diwni μου περαστικα σας ευχομαι. @Maria98 Κοριτσάκι μου χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου από την κατάλαβα είσαι κι εσύ σκορπίνα σαν εμένα. Εγώ αφήνω το μωρό το πρωί σε μια κοπέλα που μου τον φιλάει και πηγαίνω για δουλειά και το απόγευμα που ξανά πηγαίνω γραφείο μένει με τον πατέρα του ή το πηγαίνω κάποιες φορές στη μαμά μου για λίγο. Όλα είναι θέμα προσαρμογής να ξέρεις εγώ στην αρχή ήμουν πάρα πολύ στεναχωρημένη και δεν είχα εμπιστοσύνη αλλά τώρα μου φαίνεται το πιο  φυσιολογικό πράγμα. Ο μπεμπέκος Δεν είναι πολύ της αγκαλιάς και τους έχω πει να τον έχουν ως επί το πλείστον στο relax η ξάπλα ώστε να είναι λίγο ανεξάρτητος. Εμείς βέβαια το Σαββατοκύριακο κάνουμε μαζεμένες αγκαλίτσες για όλη την εβδομάδα. Επίσης ήθελα να σας πω ότι προχθές μου έπεσε από το κρεβάτι Αλλά είμαι τόσο τυχερή που είχα μόλις βγάλει ένα σάκο με χειμωνιάτικα ρούχα και για καλή μου τύχη έπεσε πάνω εκεί. Συνέβη σε κλάσματα δευτερολέπτου και τώρα καταλαβαίνω πως συμβαίνει σε όλες τις μανούλες δεν το παίρνεις καν είδηση το πόσο γρήγορα γίνεται. Ευτυχώς όμως δεν συνέβη κάτι. Γυρίζει σαν σουβλάκι όλη την ώρα και μετακινείται με τροπο που δεν μπορώ να προβλέψω τις κινήσεις του. Επισης ακομα τον εχω στην πεινα γιατι και μεις μολις κλεισουμε τον εκτο μηνα θα ξεκινησουμε τροφες
    • Γεια σας κορίτσια! τι κάνετε;  @Ngsofia μου πώς είσαι; πώς πάει η αναμονή;;  
    • Μπράβο μανούλα βαστά γερά!!! Ελπίζω λοιπόν να αντέξεις μέχρι κ την Κυριακή!!🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Εγώ στην αναμονή, πονάει η μέση μου αρκετά αλλά είμαι οκ. Οχι ότι βάζω κωλο κάτω🤣🤣🤣 Πρώτα ο Θεός το Σάββατο θα γεννήσω. Θέλω αύριο οπωσδήποτε να πάω τα μεγάλα (θα γίνουν κ μεγάλα τρομάρα τους σε λίγες μέρες🤣) στην παρέλαση είναι ευκαιρία φέτος να τη δουν.. Κ μετά ας γεννήσω…
    • @Diwni περαστικά στην μικρούλα σας! Ταλαιπωριουνται τα καημένα! Εμείς κορίτσια το Σάββατο το βράδυ είχαμε ολονύχτια από τα δόντια,2 ώρες με το ζόρι κοιμηθηκαμε και χθες γιόρταζε ο μικρός και ειχε και προπόνηση, ετρεχα και εγω για να κερασει τους φίλους του.  Το απόγευμα είχαν ομαδική εργασία με κάτι συμμαθητές και τα πηγαμε σε ένα καφέ,έκανα την εργασία και κατσαμε και εκεί να κεράσει τους φίλους του. Θα σας πω πως σερνομουν. Ευτυχώς το βράδυ κοιμήθηκε, έδωσα depon προληπτικά γιατί δεν θα άντεχα. Σήμερα είχε γιορτή στο σχολείο ο γιος μου και πήγαμε όλοι μαζι να τον δούμε και μετά πήγαμε για καφέ και τα παιδιά στις κουνιες. Ξετρελαθηκε η μικρή,πήγαινε αγκαλιά σε όλους και εννοείται μόλις γυρίσαμε άρχισε το κλάμα και δεν ήθελε να φάει φρούτα,την έκανα ένα μπάνιο να χαλαρωσει,ήπιε γάλα και κοιμηθηκε.  
    • Κορίτσια μου πως είστε;;;εσείς που γεννήσατε και εσείς που δεν γεννησατε ακόμα;;; Εγώ ακόμα εδώ 35+3 σήμερα,μπορώ να πω ότι έχω πάρει μια ανάσα από το άγχος αλλά πονάω παντου δεν μπορώ ούτε να περπατήσω, να σηκώσω το πόδι μου για να μπω στο αυτοκίνητο.... Αυτά. Την Πέμπτη πήγαμε για nst όλα καλά μια σύσπαση μεγάλη κατέγραψε αλλά οκ φυσιολογικο. Θέλω να κρατησω μέχρι την Κυριακή γιατί έχει γενέθλια η κορούλα μου η μεγάλη και της έχω ετοιμάσει πάρτυ 🤣🤣 Μετά είμαι έτοιμη ελπίζω να βγουν γρήγορα γιατί νομίζω θα σκάσω στο τέλος! Πείτε μου κι εσείς τα νέα σας;! Τα μωράκια που γεννήθηκαν όλα καλά; Τα μωράκια που αναμένουμε;;;οι μαμάδες;;;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...