Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σπερμοδιαγραμμα

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια ,

Προσπαθούμε 8 μήνες με τον σύζυγο μου για μωράκι και ξεκινήσαμε να κάνουμε τις πρώτες εξετάσεις για να δούμε τι γίνεται . Οι δικές μου ορμονικές και υπέρηχος όλα καλά . Το σπερμοδιαγραμμα του συζύγου ενώ βγήκε πολύ καλό στη ποσότητα , κινητικότητα και βιωσιμότητα . Η μορφολογία βγήκε χάλια , μόλις 1% φυσιολογικές μορφές . Η καλλιέργεια βγήκε καθαρή . Θα πάμε σε ουρολόγο . Απλά αγχώνομαι μήπως δεν διορθώνεται το πρόβλημα . Είχε καμία αντιμετωπίσει πρόβλημα με μορφολογία σπέρματος ; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα κοριτσι μου!!! 

Κι εμεις στην ιδια φαση ειμαστε.. προσπαθουμε απο φλεβαρη για παιδακι και τιποτα ακομη.. τον οκτωβρη εκανε ο ανδρας μου σπερμοδιαγραμμα, τριπλεξ οσχεων (βρηκε μια μικρη κιρσοκηλη ο ουρολογος στην κλινικη εξεταση και μας εγραψε να κανουμε), pcr real test σπερματος (σαν καλλιεργεια δλδ) και καποιες αιματολογικες. Εμεις εχουμε μετρια/οριακη κινητικοτητα κ ο ανδρας μου παιρνει βιταμινες, coQ10 κ κανει διατροφη..

Το σπερμοδιαγραμμα ο αντρας σου το εκανε σε εξειδικειμενο κεντρο σπερματολογιας (π.χ. λυμπεροπουλος αν μενετε Αθηνα);; Γτ τα κοριτσια του φορουμ μου εξομολογηθηκαν δικες τους ιστοριες με λαθη απο διαγνωστικα κεντρα (βλ. Βιοιατρικη)..

Οποτε θα ηθελα να σε ρωτησω που κανατε το σπερμοδιαγραμμα; 

Επειτα αν θα επισκεφθειτε ανδρολογο εξειδικευμενο σε θεματα υπογονιμοτητας (βλ. Ασβεστης στην Αθηνα);

Τελος, εκανες σαλπιγγογραφια;; Ειναι κι αυτη μια απαραιτητη εξεταση για εμας τις γυναικες κ πιθανη αιτια υπογονιμοτητας ..

Ευχομαι κοριτσι μου να ερθει συντομα η θετικη χοριακη κ του χρονου τετοιες μερες να εχετε ενα γερο μωρακι!!!! 🙏🙏❤️❤️❤️

Την εξέταση την κάναμε στο Ιασώ . Δεν έχουμε πάει ακόμα στον ουρολόγο , θα πάμε σύντομα . Ο σύζυγος μου έχει φοβερό άγχος το τελευταίο διάστημα και έχει χάσει κιλά , δεν ξέρω εάν φτάσει και αυτό . Υστεροσαλπιγγογραφια θα κάνω αυτό το μήνα . 
μακάρι σύντομα να έχουμε όλες θετικά νέα :) 

στις On 5/12/2021 at 12:44 ΠΜ, ο/η Fruli είπε:

Την εξέταση την κάναμε στο Ιασώ . Δεν έχουμε πάει ακόμα στον ουρολόγο , θα πάμε σύντομα . Ο σύζυγος μου έχει φοβερό άγχος το τελευταίο διάστημα και έχει χάσει κιλά , δεν ξέρω εάν φτάσει και αυτό . Υστεροσαλπιγγογραφια θα κάνω αυτό το μήνα . 
μακάρι σύντομα να έχουμε όλες θετικά νέα :) 

γενικά υπάρχουν κάποιοι παραγοντες που επηρεαζουν αρκετα (όπως το αν εχει ανεβασει πυρετο ή αν εχει αρρωστησει το τελευταιο 3μηνο) αλλα δεν τους ξερω καλά.. ισως σε ενημερωσουν γι αυτα εκεί που το κάνατε.

Απλα κράτα απο εμενα σαν συμβουλή να πάτε σε εξειδικευμενο ουρολογο σε θέματα υπογονιμότητας και όχι στον ουρολόγο της γειτονιάς.. για να μη χανετε χρονο και χρημα σε επισκεψεις και εξετάσεις... 

Ευχομαι κοριτσι μου να πανε ολα τελεια και συντομα να ερθει το μωράκι σας!!!❤️

Επίσης καλα αποτελέσματα στις δικές σου εξετάσεις!!

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!!! 

θα παμε σε ουρολογο εξειδιευκεμενο. Απλα ο συζυγοσ μου τους τελευταιους μήνες περνάει εντονο στρες και έχει χάσει και κιλα, φοβάμαι οτι ισως έχει επηρεάσει και αυτο. Σιγουρα ο γιατρός θα ξέρει να μας πει πιστευω.

Ευχομαι και σε εσενα σύντομα ενα μωράκι ❤️ 

Θετική ενεργεια και ολα θα τα αντιμετωπίσουμε!!

στις πριν 6 ώρες, ο/η Fruli είπε:

θα παμε σε ουρολογο εξειδιευκεμενο. Απλα ο συζυγοσ μου τους τελευταιους μήνες περνάει εντονο στρες και έχει χάσει και κιλα, φοβάμαι οτι ισως έχει επηρεάσει και αυτο. Σιγουρα ο γιατρός θα ξέρει να μας πει πιστευω.

Κορίτσι μου και εμένα ο άντρας μου αντιμετωπίζει το στρες αλλά παίρνει αγωγή και καπως το ελέγχει! Και εμένα έχασε βάρος τελευταία λόγο του στρες…πήγε γιατρο γι αυτό; Πρέπει να το αντιμετωπίσει πριν κάνετε παιδάκι…μετά θα είναι ακόμα πιο πολύ πιεσμένος! 

Εμας βγήκε το αντίθετο δλδ όλα καλά κινητικότητα κ μορφολογία όλα τέλεια έχουμε ένα μικρό θεματάκι με τον αριθμό σπερματοζωαρίων βασικά είμαστε στα οριακά επιτρεπτά όρια και θα πάρει βιταμίνες… ο γιατρος είπε ότι ισως να οφείλεται κ στο στρες αλλά όχι τόσο από την αγωγή…

στις πριν 17 ώρες, ο/η Fruli είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου,

αρχικά όπως σου είπε και η @Antonia2 Θα πάτε σε εξιδεικευμένο ουρολόγο. Ο Ασβέστης όπως σου είπε και ο Ανδριτσος ειναι κορυφαίοι. Ο Ασβέστης ειναι μια μέρα κέντρο Αθήνα και τις άλλες στην Γλυφάδα και ο Ανδρίτσος είναι στο Μητέρα καθημερινά πρωί Και 2 φορες σε ένα κέντρο στο Χαλάνδρι. Δες το στο διαδίκτυο πιο σε βολεύει και κλείσε. Εκεί θα σας κατευθύνουν σωστα. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι καλοί, αλλά στο φόρουμ οι περισσο΄τερες εκεί πανε.

Όσον αφορά το στρες... μιλάμε για στρες καθημερινότητας ή λογω του σπερμοδιαγράμμα? Έχει σημασία, γιατί το στρες μπορείς εύκολα να το αποβάλεις και μπορείς να κάνεις και κάποιες συνεδρίες με ψυχολογική υποστήριξη, όπως επίσης κάνουν πολλά ζευγάρια, για να τους φύγει αυτό το άγχος που μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην υγεία. Κατα τ'αλλα βόλτες και καλοπέραση. Μια είναι η ζωή.   

Καλησπέρα @hope501 σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! Εχει στρεσ λόγω καθημερινότητας.

Εννοειται οτι τισ τελευταιες μερες έχει ξεκινήσει ψυχοθεραπεία. @Raf123 και εμενα ξεκινησε αγωγή την τελευταια εβδομάδα προκειμένου να το διαχειριστεί πιο εύκολα. Περιμένω να νιώσει λιγο καλυτερα και μετα θα παμε και στον ουρολογο. Απλα εγω θελω μωράκι και τώρα μας προέκυψε αυτή η κακή ψυχολογία και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Ελπίζω σύντομα να φτιάξουν τα πράγματα :) Ελπίζω να διορθωθεί το όποιο προβλημα υπάρχει και με το σπέρμα και ολες να καταφέρουμε να κρατήσουμε ενα μωράκι στην αγκαλία μας!!

Τα λόγια σας πραγματικα με βοηθάνε :)

στις πριν 7 ώρες, ο/η Fruli είπε:

Καλησπέρα @hope501 σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! Εχει στρεσ λόγω καθημερινότητας.

Εννοειται οτι τισ τελευταιες μερες έχει ξεκινήσει ψυχοθεραπεία. @Raf123 και εμενα ξεκινησε αγωγή την τελευταια εβδομάδα προκειμένου να το διαχειριστεί πιο εύκολα. Περιμένω να νιώσει λιγο καλυτερα και μετα θα παμε και στον ουρολογο. Απλα εγω θελω μωράκι και τώρα μας προέκυψε αυτή η κακή ψυχολογία και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Ελπίζω σύντομα να φτιάξουν τα πράγματα :) Ελπίζω να διορθωθεί το όποιο προβλημα υπάρχει και με το σπέρμα και ολες να καταφέρουμε να κρατήσουμε ενα μωράκι στην αγκαλία μας!!

Τα λόγια σας πραγματικα με βοηθάνε :)

Το ίδιο έπαθα και εγώ μέσα στο καλοκαίρι όταν έπαθε κρίσεις πανικού μετά από πολύ καιρό…ένιωσα άσχημα γιατί εγώ τον πίεσα να σταματήσει την αγωγή γιατί πίστευα ότι δεν μένω έγκυος λόγο της αγωγής! Πρώτα πρώτα και εσύ να χαλαρώσεις και να μην τον πιέζεις να μην νιώθει και πίεση στο κομμάτι αυτό, να είσαι χαλαρή ☺️ Θέλει περίπου 15 μερες να πιάσει η αγωγή! Εσείς συνεχίστε κανονικά τις προσπάθειες αλλά να μην είσαι πιεστική! Τα λεω από αγάπη γιατί κ εγώ ισως να ήμουν πολύ πιεστική τον πρώτο καιρό γιατί ήθελα παιδί και το ήθελα χθες … 

Να πηγαίνετε και εκδρομές να βγαίνετε εκτός καθημερινότητας για να αλλάζει παραστάσεις και να μην έχει τόσο στρες 

• 2 weeks later...
στις On 4/12/2021 at 5:47 ΜΜ, ο/η Fruli είπε:

Καλησπέρα κορίτσια ,

Προσπαθούμε 8 μήνες με τον σύζυγο μου για μωράκι και ξεκινήσαμε να κάνουμε τις πρώτες εξετάσεις για να δούμε τι γίνεται . Οι δικές μου ορμονικές και υπέρηχος όλα καλά . Το σπερμοδιαγραμμα του συζύγου ενώ βγήκε πολύ καλό στη ποσότητα , κινητικότητα και βιωσιμότητα . Η μορφολογία βγήκε χάλια , μόλις 1% φυσιολογικές μορφές . Η καλλιέργεια βγήκε καθαρή . Θα πάμε σε ουρολόγο . Απλά αγχώνομαι μήπως δεν διορθώνεται το πρόβλημα . Είχε καμία αντιμετωπίσει πρόβλημα με μορφολογία σπέρματος ; 

Καλημέρα και από μένα. Από όσο γνωρίζω η μορφολογία έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό εάν υπάρχει κάποιο μικρόβιο. Έχετε κάνει καλλιέργεια; Μιας και οι αριθμοί σας είναι καλή μπορεί να υπάρχει ένα μικρόβιο να χρειαστείτε αντιβίωση και να ανέβει μορφολογία. Βέβαια θα σας τα πει ο λόγος που θα πάτε αλλά άμα δεν έχει και αυτός καλλιέργεια στα χέρια του δεν θα μπορεί να δει. Εμείς πηγαίνουμε Σε ένα κέντρο andromed. Μέχρι στιγμής έχουμε μείνει πολύ ικανοποιημένοι. Το δικό μας σπερμοδιάγραμμα είχε πολύ καλούς αριθμούς και δεν είχε χαλάσει η μορφολογία ήταν στο 3% , ένα κάτω από το όριο. 

Είχε περάσει όμως κόβιντ και είχε πυρετό το Σεπτέμβριο και αυτό γενικότερα πειράζει το σπέρμα. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα Δεκέμβριο έχουμε κάνει τέσσερις φορές σπερμοδιάγραμμα και όλο και ανεβαίνουν οι αριθμοί. Απλά βρέθηκε μικρόβιο και προσπαθούμε με αντιβίωση να το καταπολεμήσουμε. Και η μορφολογία πήγε στο 4 επιτέλους αλλά το μικρόβιο δεν είχε φύγει ακόμα. Τώρα έχουμε κάνει άλλο ένα και περιμένουμε αποτελέσματα και αύριο έχουμε ουρολόγο. 

• 1 month later...
στις On 20/12/2021 at 8:39 ΠΜ, ο/η babyblue94 είπε:

Καλημέρα και από μένα. Από όσο γνωρίζω η μορφολογία έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό εάν υπάρχει κάποιο μικρόβιο. Έχετε κάνει καλλιέργεια; Μιας και οι αριθμοί σας είναι καλή μπορεί να υπάρχει ένα μικρόβιο να χρειαστείτε αντιβίωση και να ανέβει μορφολογία. Βέβαια θα σας τα πει ο λόγος που θα πάτε αλλά άμα δεν έχει και αυτός καλλιέργεια στα χέρια του δεν θα μπορεί να δει. Εμείς πηγαίνουμε Σε ένα κέντρο andromed. Μέχρι στιγμής έχουμε μείνει πολύ ικανοποιημένοι. Το δικό μας σπερμοδιάγραμμα είχε πολύ καλούς αριθμούς και δεν είχε χαλάσει η μορφολογία ήταν στο 3% , ένα κάτω από το όριο. 

Είχε περάσει όμως κόβιντ και είχε πυρετό το Σεπτέμβριο και αυτό γενικότερα πειράζει το σπέρμα. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα Δεκέμβριο έχουμε κάνει τέσσερις φορές σπερμοδιάγραμμα και όλο και ανεβαίνουν οι αριθμοί. Απλά βρέθηκε μικρόβιο και προσπαθούμε με αντιβίωση να το καταπολεμήσουμε. Και η μορφολογία πήγε στο 4 επιτέλους αλλά το μικρόβιο δεν είχε φύγει ακόμα. Τώρα έχουμε κάνει άλλο ένα και περιμένουμε αποτελέσματα και αύριο έχουμε ουρολόγο. 

ΚΑλησπέρα,

ειχαμε κανει καλλιεργεια και δεν ειχε μικροβιο. Ο ουρολογος μασ καθησυχασε , του εδωσε μονο βιταμινες. Ο νεος μου γυναικολογος που ειδε τισ εξατάσεις του, μου ειπε να μην αγχνωνομαι γιατί ΄΄έχει μεγάλη ποσοτητα σπερματος και ειναι φυσιολογικό να υπάρχει διακύμανση στη μορφολογία. Προς το παρον περιμένουμε.  Ευχομαι οτι καλυτερο σε όλες!! και θετική ενέργεια :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
    • Γίνεται αυτό; Το να το κάνεις σπίτι δεν προυποθέτει ότι ξέρεις και πότε θα πας μαιευτήριο; Ή είναι κάτι τόσο γρήγορο που με το που αρχίσουν οι συσπάσεις, κάνεις κατευθείαν τη διαδικασία; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...