Μετάβαση σε περιεχόμενο

Celestone κορτιζόνη στην εγκυμοσύνη

Recommended Posts

στις πριν 1 ώρα, ο/η lilaki15 είπε:

Κορίτσια υπάρχει καποια που ο γιατρος να της σύστησε να κανει ενεσεις celestone chronodose για ωρίμανση πνευμόνων μωρου? 

Ναι, τις είχα κάνει δύο όταν ήμουν 31η εβδομάδα, είχαμε βρει τράχηλο 1,3 χιλιοστά και είχα πόνους περιόδου ένα απόγευμα και φοβήθηκα. Υπάρχει περίπτωση για προωρότητα;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχω διαβήτη κύησης κ θα τις κάνω για να διασφαλισουμε την ωρίμανση πνευμονων, μια ενεση διπλη την 30 εβδομαδα κ μια μονη την 32. Απλα διαβαζω διάφορα ότι επηρεαζουν αργότερα το παιδί κ προκαλούν μαθησιακες δυσκολιες κ εχω φοβηθει. Ομως βλέπω τις έχουν κάνει πολλες γυναίκες 

στις πριν 4 λεπτά, ο/η lilaki15 είπε:

Εχω διαβήτη κύησης κ θα τις κάνω για να διασφαλισουμε την ωρίμανση πνευμονων, μια ενεση διπλη την 30 εβδομαδα κ μια μονη την 32. Απλα διαβαζω διάφορα ότι επηρεαζουν αργότερα το παιδί κ προκαλούν μαθησιακες δυσκολιες κ εχω φοβηθει. Ομως βλέπω τις έχουν κάνει πολλες γυναίκες 

Κι εγώ είχα διαβήτη κύησης αλλά ουδέποτε συζητήσαμε με τον διαβητολόγο ή τον γυναικολόγο ότι χρειάζονται ενέσεις κορτιζόνης. Ο διαβήτης ήταν βέβαια διαρκώς υπό έλεγχο.

Τις ενέσεις κορτιζόνης απ' όσο γνωρίζω τις κάνουν όταν υπάρχει πιθανότητα πρόωρου τοκετού, πχ αν έχεις πρόβλημα με το μήκος τραχήλου ή αν το μωρό δε μεγαλώνει και πρέπει να το πάρουν νωρίς. Ο αρρύθμιστος διαβήτης μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό, αλλά αφού εσύ ξέρεις ότι έχεις διαβήτη, αποκλείεται να σε αφήνουν χωρίς να σε ελέγχουν. 

Θυμάμαι κι εγώ είχα διαβάσει τα ίδια με εσένα για τις ενέσεις κορτιζόνης και είχα φοβηθεί και το συζητούσα με τον γυναικολόγο για την περίπτωση που κάτι γινόταν και έπρεπε να τις κάνω, αλλά ήταν άσχετο από τον διαβήτη κύησης. 

Α, και τέλος εμένα ο διαβητολόγος ήθελε να γεννήσω στις 38 εβδομάδες, που έτσι κι αλλιώς τότε έχουν ήδη έχουν ωριμάσει οι πνεύμονες. 

Καλημερα και με το καλο το μωρακι σου! Εκανα κι εγώ celestone 2 δόσεις από 2 ενέσεις τη φορά. Τις έκανα για την πιθανότητα πρόωρου τοκετού. Δεν είχα διαβήτη κύησης αλλά μετά τις ενέσεις για 1-2 μέρες το σάκχαρο απορρυθμιστηκε εντελώς. Οπότε έχε κι αυτό υπόψη, θα πρέπει να ακολουθήσεις αυστηρή δίαιτα, που φαντάζομαι ήδη ακολουθείς και εντατικές μετρήσεις για δύο 24ωρα. Ειναι η μόνη παρενέργεια που κάνουν, δεν επηρεάζουν την μετέπειτα ανάπτυξη του παιδιού

Οντως τον ρθυμίζω τον διαβητη με τη δατροφη και 4 μετρησεις την ημερα. Δε ξερω τι να πω.. Ισως μου το ειπε επειδη το μωρο ειναι στα ανωτατα ορια της καμπυλης απο μεγεθος και βαρος. 

Ρωτησα κ αλλες 3 γνωστες μου που ειχαν κανει τις ενεσεις και τωρα τα παιδακια τους ειναι 5 ετων , 3, και 15 και δοξα το Θεο ειναι μια χαρα.  

ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...