Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα , χρειάζομαι κάποια καθοδήγηση παρακαλώ αν γνωρίζει κάποια θα με βοηθούσε πάρα πολύ.

Θέλω να μάθω τι χρειάζεται για τα επιδόματα τοκετού του εφκα και το 6μηνο του  ΟΑΕΔ μετά.

Είμαι έγγυος στον 5ο μήνα και έχω πιθανή ημερομηνία τοκετού την 6 Δεκεμβρίου. Είμαι σε Αναστολή από την εργασία μου ( κατάστημα εστίασης) δηλωμένη με τον βασικό και έχω τα 200 ένσημα. 

Θέλω να μάθω Τι χαρτιά χρειάζονται για το επίδομα του εφκα αρχικά. Και ποτέ κανείς την αίτηση και ξεκινάς να πληρώνεσαι? Πριν τις 56 ημέρες η όταν έρθουν οι 56.
Ηξερα ότι είναι για 56 μέρες πριν και άλλες τόσες περίπου μετά  το λοχείας και τοκετού και κάνεις πρώτα την αίτηση για το 1ο και έπειτα για το 2ο  αλλά στο site του εφκα το λένε επιδόμα μητρότητας και  λένε ότι την αίτηση την κάνεις αφού γίνει ο τοκετός.

αν είναι έτσι τότε για τις 56 μέρες της άδειας τι λεφτά θα παίρνω αφού θα έχω βγει σε άδεια από την εργασία μου?

έπισης δικαιούμαι αναρρωτική άδεια ?κάπου έχω δει ότι σε περίπτωση αναρρωτικής παίρνεις κάποια λεφτά. Αυτά στα δίνει το κράτος?

Αν γνωρίζει κάποιας θα ήμουν υπόχρεη.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η _angelina είπε:

Καλησπέρα , χρειάζομαι κάποια καθοδήγηση παρακαλώ αν γνωρίζει κάποια θα με βοηθούσε πάρα πολύ.

Θέλω να μάθω τι χρειάζεται για τα επιδόματα τοκετού του εφκα και το 6μηνο του  ΟΑΕΔ μετά.

Είμαι έγγυος στον 5ο μήνα και έχω πιθανή ημερομηνία τοκετού την 6 Δεκεμβρίου. Είμαι σε Αναστολή από την εργασία μου ( κατάστημα εστίασης) δηλωμένη με τον βασικό και έχω τα 200 ένσημα. 

Θέλω να μάθω Τι χαρτιά χρειάζονται για το επίδομα του εφκα αρχικά. Και ποτέ κανείς την αίτηση και ξεκινάς να πληρώνεσαι? Πριν τις 56 ημέρες η όταν έρθουν οι 56.
Ηξερα ότι είναι για 56 μέρες πριν και άλλες τόσες περίπου μετά  το λοχείας και τοκετού και κάνεις πρώτα την αίτηση για το 1ο και έπειτα για το 2ο  αλλά στο site του εφκα το λένε επιδόμα μητρότητας και  λένε ότι την αίτηση την κάνεις αφού γίνει ο τοκετός.

αν είναι έτσι τότε για τις 56 μέρες της άδειας τι λεφτά θα παίρνω αφού θα έχω βγει σε άδεια από την εργασία μου?

έπισης δικαιούμαι αναρρωτική άδεια ?κάπου έχω δει ότι σε περίπτωση αναρρωτικής παίρνεις κάποια λεφτά. Αυτά στα δίνει το κράτος?

Αν γνωρίζει κάποιας θα ήμουν υπόχρεη.

Καλησπερα κουκλα μου και με το καλο το μωράκι  σου! Με ολη την καλη διαθεση, θα σου πω να ρωτησεις τπν λογιστη σου αρχικα και το ΕΦΚΑ στην συνεχεια για ο,τι αποριες εχεις. Ειναι τοσο μπερδεμένα και διαφορετικα τα πράγματα για την καθε μια απο εμας και εξαρτώνται απο 1000 παραμέτρους. Μην βασιστεις ποτε σε ο,τι σου πουν αλλοι. Παρε τηλεφωνο ή πανε με ενα ραντεβου απο εκει και ενημερωσου έγκυρα!! 😊

Δημοσίευση

Σιγά μην ξέρει ο λογιστής... Ο γυναικολόγος σου αν είναι στον εοππυ θα σου δώσει ένα χαρτί που θα λέει την ημερομηνία τοκετου(ξέρει αυτός) εσύ θα κλείσεις ένα ραντεβού στο e efka 56 μέρες πριν την ημερομηνία( μόνο πρόσεξε το ραντεβού να είναι μέσα στις 56 μέρες όχι πριν ) και νομίζω ότι εκεί θα σου δώσουν και ένα χαρτί για την δουλειά σου... Και τέλος.. Φυσικά θα έχεις μαζί σου και βιβλιάριο. 

Αν ο γιατρός σου δεν είναι στον εοππυ θα κλείσεις σε έναν γυναικολόγο του ΙΚΑ ραντεβού θα του πας τον μεγάλο υπέρηχο και θα σου γράψει αυτός το χαρτί.. 

Με το καλό.. 

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η Sotiria2004 είπε:

Σιγά μην ξέρει ο λογιστής... Ο γυναικολόγος σου αν είναι στον εοππυ θα σου δώσει ένα χαρτί που θα λέει την ημερομηνία τοκετου(ξέρει αυτός) εσύ θα κλείσεις ένα ραντεβού στο e efka 56 μέρες πριν την ημερομηνία( μόνο πρόσεξε το ραντεβού να είναι μέσα στις 56 μέρες όχι πριν ) και νομίζω ότι εκεί θα σου δώσουν και ένα χαρτί για την δουλειά σου... Και τέλος.. Φυσικά θα έχεις μαζί σου και βιβλιάριο. 

Αν ο γιατρός σου δεν είναι στον εοππυ θα κλείσεις σε έναν γυναικολόγο του ΙΚΑ ραντεβού θα του πας τον μεγάλο υπέρηχο και θα σου γράψει αυτός το χαρτί.. 

Με το καλό.. 

Σ ευχαριστω , σημερα θα παρω το χαρτι του γιατρου για το ασθενειας, την αιτηση την κανεις ηλεκτρονικα αποτι εχω δει σε πλατφορμα οπως και ο εργοδοτης.

Για το επιδομα μητροτητας ειναι λιγο μπερδεμα και δεν βρισκεις και κανεναν στο τηλεφωνο...
https://www.efka.gov.gr/el/epidoma-metrotetas-misthoton

Η ασφαλισμένη μισθωτή θα πρέπει να υποβάλλει την αίτηση εντός έξι (6) μηνών, από την ημερομηνία τοκετού, όπου θα αιτείται τη χορήγησή του μαζί με τα σχετικά  δικαιολογητικά στο τοπικό υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), που ανήκει.

εσεις τι καταλαβαινετε ? εννοει οτι μπορεις να κανεις την αιτηση 6 μηνες πριν τον τοκετο η 6 μηνες αφου γινει ο τοκετος?
δεν λεει πουθενα οτι 56 μερες πριν η τοτε κανεις την αιτηση. 

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

Κοριτσια να ρωτησω κατι αλλο ..

καπου πηρε το ματι μου οτι για να παρεις τα επιδοματα κυοφοριας-λοχειας πρεπει να εχεις τελειωσει τις μερες αδειας σου ισχυει αυτο;;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Γεια σας κορίτσια! Να ρωτήσω όσες κατά την εγκυμοσύνη σας κάνατε ενέσεις ηπαρίνης, μέχρι πότε τις κάνατε; Ενώ μου είχε πει η αιματολογος μέχρι 36η βδομάδα τώρα μου είπε μέχρι να γεννησω. Και μάλιστα και για 40 μέρες μετα. Αν μπω με πρόκληση μια μέρα πριν την κόβω, αν όμως σπάσουν τα νερά νωρίτερα τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση; Θα ρωτήσω και τη γυναικολόγο από βδομάδα αλλά αγχώθηκα όσο να ναι. 
    • χαχα σε ευχαριστώ Ελπίδα μου..σε εμένα δεν είναι λόγω ηλικίας είναι γιατί θέλω να τα ψειρίζω όλα μου φαίνεται..😆όχι ότι είναι κακό κάποιος να τη κάνει..αλλά με άγχωσε πολύ να ψάχνω κάτι από τη στιγμή που η αυχενική μου ήταν σούπερ..δηλαδή και μόνοι τους μου το είπαν ότι το ιστορικό μου δεν είναι απαραίτητος λόγος..ο μόνος λόγος είναι για να νιωσουν οι γονείς καλά..αλλά εγώ στη προκειμένη αγχώθηκα άσχημα.. είναι πανάκριβη επίσης εξέταση,,δηλαδή σε σχέση με αυτά που μου ανέφεραν τα κορίτσια παραπάνω εμάς μασ ζήτησαν 550 για τη μέση κατηγορία και 750 για τη τρίτη..αλλά δεν είναι τα λεφτά..να τα δώσω για το παιδί μου..είναι ότι θέλω και έχω ανάγκη να νιώσω επιτέλους ότι όλα πάνε καλά..θα περιμένω και την β επιπέδου που είναι σε λίγο καιρό και έχει ο Θεός.. καλέ τι 35 -36 χρονών..μια φίλη μου 40 χρονών γέννησε το πρώτο της παιδί κιόλας..της είπαν να τη κάνει αλλά τελικά δεν τη έκανε και τώρα στο 2ο δεν ασχολήθηκε καθόλου..και όλα καλά..μας έχουν πρήξει πια με την ηλικία...🤣
    • Κορίτσια μου τι κάνετε? Εμείς σήμερα είναι η πρώτη μέρα που μπορώ να πω πως συνήλθε η μικρή.  Περάσαμε δύσκολα γιατι της κράτησε πολλές μέρες το μπούκωμα και από τις πολλές μυξες που κατέβαιναν είχε βηχα σε σημείο να κάνει εμετο. Το καλό ήταν πως καθάριζε και δεν κατέβηκαν πιο κάτω. Αύριο είχαμε εμβόλιο αλλά το μεταθέσαμε την επόμενη Πέμπτη. Έχουμε βάλει και μεσημεριανό και μέχρι στιγμής το τσακίζει. Σήμερα την ζυγισα από περιέργεια καθώς με το μπούκωμα δεν έτρωγε καλά και εχει χάσει 100 γραμμάρια.  Εσείς τα νέα σας?   
    • Εγώ καταλαβαίνω τι λες. Μια κοινή προσέγγιση σε όλα. Και μια αυστηρότητα βλέπω εγώ, μην και δεν κατάλαβε κάτι, να το βγάλουμε προβληματικό. Κι εμένα μου έκανε δυσάρεστη εντύπωση όταν απ' τις εγγραφές ήδη μας ξεκαθάρισαν ότι τα παιδιά πρέπει να είναι πλήρως αυτόνομα ως δια μαγείας, δίχως καν χρόνο προσαρμογής. Και όταν το συζητούσα στη Διευθύντρια, αντί να με καθησυχάσει μου έλεγε ότι σε μια τάξη με 20 παιδιά, η νηπιαγωγός κάνει μάθημα και δεν μπορεί να δείξει προσοχή στο καθένα ξεχωριστά. Μάλιστα μου είχε προτείνει να αιτηθώ παράλληλη στήριξη, αν θεωρώ ότι το παιδί μου χρειάζεται τόση βοήθεια στην αυτοεξυπηρέτηση. Αν δεν μπορεί ν' ανοίξει το φαγητοδοχείο της πχ. το πρόβλημα το έχει το παιδί ή το φαγητοδοχείο ή εμείς ως γονείς που δεν κάνουμε εξάσκηση. Να του δείξουν εκεί επιτόπου σε πραγματικό χρόνο, έστω στην αρχή, δεν παίζει; Εδώ βοηθάμε παιδιά Δημοτικο΄υ και Γυμνασίου, διαρκώς από πάνω τους να τους δείχνουμε και να θυμίζουμε το ένα και το άλλο, στα 4χρονα θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα;  Εγώ δεν πολυδίνω σημασία πια. 
    • Όχι απαραίτητα, γενικά θεωρώ πως μετά τις 36 εβδομάδες είσαι στο περίμενε. Οπως σου είπα δεν ξέρω την αίσθηση του τοκετού κλπ. Στα δίδυμα πχ τη μέρα που πήγαινα να γεννήσω με πέθαινε η μέση μου. Στον καρδιοτοκογραφο έδειχνε 100% στις συσπάσεις αλλά δεν καταλάβαινα τίποτα πέρα από τον πόνο στη μέση.. Όταν είναι να έρθουν θα έρθουν μωρέ..😍😍
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...