Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μελλοντικές Μανούλες Εξωσωματικής 2022🌺

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 25 λεπτά, ο/η Sandyb είπε:

Σούπερ!!!! Καλές γονιμοποιήσεις!!όλα καλά θα πάνε μπόλικα σου πήραν..μια χαρά..

Ευχαριστώ πολύ!!!❤️Επειδή ειναι μπόλικα γι αυτό φοβήθηκε για υπερδιέγερση και θα κάνω έμβρυομεταφορά σε άλλο κύκλο, δεν πειράζει όμως ας γονιμοποιηθει ένας ικανοποίητικος βαθμός κ οποτε είναι! 

Δημοσίευση
στις πριν 53 λεπτά, ο/η Apol είπε:

Καλησπέρα!!!! Λοιπόν πήραμε 17 ωράρια μου είπε βέβαια ότι δεν ήξερε εκείνη την ώρα πόσα θα είναι τα ώριμα αλλα μου είπε πως τα μισά θα είναι οκ λογικα, αύριο θα με πάρει να μου πει πόσα γονιμοποιηθηκαν ✌🏾🏾🏾

Πήγες πολύ καλά. Καλές γονιμοποιήσεις τώρα!

Δημοσίευση
στις πριν 53 λεπτά, ο/η Apol είπε:

Καλησπέρα!!!! Λοιπόν πήραμε 17 ωράρια μου είπε βέβαια ότι δεν ήξερε εκείνη την ώρα πόσα θα είναι τα ώριμα αλλα μου είπε πως τα μισά θα είναι οκ λογικα, αύριο θα με πάρει να μου πει πόσα γονιμοποιηθηκαν ✌🏾🏾🏾

Εγώ πάω αύριο για ωοληψια  και έχω κάποιες απορίες..🤣🤣Πως ήταν η διαδικασία?? Πόση ώρα κράτησε?? Συνήλθες αμέσως??μέτα πονουσες? Τι χρειάστηκε να έχεις μαζί σου??

Αυτά τα λίγα ..🤣

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η Nansi είπε:

Εγώ πάω αύριο για ωοληψια  και έχω κάποιες απορίες..🤣🤣Πως ήταν η διαδικασία?? Πόση ώρα κράτησε?? Συνήλθες αμέσως??μέτα πονουσες? Τι χρειάστηκε να έχεις μαζί σου??

Αυτά τα λίγα ..🤣

Καλή επιτυχία για αύριο!!! Καταρχάς κοιμήθηκα εντελώς 😝 11.00 μου βάλανε τη νάρκωση όταν ξύπνησα ήταν 11.30 μου  μίλησε η μαία κ αμέσως ξύπνησα, με πήγανε στην ανάνηψη έμεινα ξαπλωμένη 1 ώρα τελείωσα ο όρος μου κ σηκώθηκα δεν πονεσα κ δεν ποναω προς το παρόν αλλά είμαι καλυμμένη μέχρι τις 5 γιατί μου έδωσαν παρακεταμολη κ βολτάρεν. Δεν χρειάστηκε να έχω τίποτα μαζί ☺️

Δημοσίευση
στις πριν 30 λεπτά, ο/η Apol είπε:

Καλή επιτυχία για αύριο!!! Καταρχάς κοιμήθηκα εντελώς 😝 11.00 μου βάλανε τη νάρκωση όταν ξύπνησα ήταν 11.30 μου  μίλησε η μαία κ αμέσως ξύπνησα, με πήγανε στην ανάνηψη έμεινα ξαπλωμένη 1 ώρα τελείωσα ο όρος μου κ σηκώθηκα δεν πονεσα κ δεν ποναω προς το παρόν αλλά είμαι καλυμμένη μέχρι τις 5 γιατί μου έδωσαν παρακεταμολη κ βολτάρεν. Δεν χρειάστηκε να έχω τίποτα μαζί ☺️

Ααα μάλιστα... Μπράβο πολύ χαίρομαι για εσένα, όλα καλά θα πάνε θα το δεις ...τώρα που μιλάμε φτιάχνονται τα εμβρυακια σου και σε περιμένουν 😍😍

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Apol είπε:

Σούπερ! Ποιότητα θέλουμε! Μην απογοητευτείς από το νούμερο αύριο ε! 

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Koralia είπε:

Καλησπέρα και καλως σας βρήκα όλες!! Καλή επιτυχία σε όλες και τελειόμηνες κυήσεις στις εγκυμονούσες!!

Να σας πως 2 λόγια και για μένα καθώς βρίσκομαι κι εγώ στο ταξίδι της εξωσωματικής 🙂 Είμαι 38 με ενδομητρίωση και χαμηλή ΑΜΗ. Έχω 4 κατεψυγμένα 3ων ημερών από φυσικούς κύκλους όλα και στο τέλος του μήνα θα προχωρήσουμε σε εμβρυομεταφορά 3 εξ αυτών. Σήμερα είναι η μέρα που αδιαθέτησα και αύριο ξεκινάω με τις αιματολογικές για να δούμε τα φάρμακα 🥰

Προς το παρόν έχω λίγο άγχος αλλά πολύ χαρά και ενθουσιασμό!! 

Καλώς μας ήρθες Κοραλία! Υπέρμαχος του φυσικού και εσύ ε! Εμείς του φυσικού -ας μου επιτραπεί από τις υπόλοιπες κοπέλες ο διαχωρισμός- είμαστε λιγάκι πιο ταλαιπωρημένες από την διαδικασία αυτή καθόσον προχωράμε με αργά βήματα και όχι πάντοτε αποτελεσματικά. Κάθε μήνα με το άγχος εάν θα βρεθεί αυτό το ένα το καλό. Σου εύχομαι λοιπόν το ταξίδι σου αυτό να είναι σύντομο και να σου φέρει τις πιο όμορφες εμπειρίες! Καλή επιτυχία! 🧿

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Koralia είπε:

Καλησπέρα και καλως σας βρήκα όλες!! Καλή επιτυχία σε όλες και τελειόμηνες κυήσεις στις εγκυμονούσες!!

Να σας πως 2 λόγια και για μένα καθώς βρίσκομαι κι εγώ στο ταξίδι της εξωσωματικής 🙂 Είμαι 38 με ενδομητρίωση και χαμηλή ΑΜΗ. Έχω 4 κατεψυγμένα 3ων ημερών από φυσικούς κύκλους όλα και στο τέλος του μήνα θα προχωρήσουμε σε εμβρυομεταφορά 3 εξ αυτών. Σήμερα είναι η μέρα που αδιαθέτησα και αύριο ξεκινάω με τις αιματολογικές για να δούμε τα φάρμακα 🥰

Προς το παρόν έχω λίγο άγχος αλλά πολύ χαρά και ενθουσιασμό!! 

2 εξ αυτων, όχι 3!😀

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Vasilique είπε:

Καλώς μας ήρθες Κοραλία! Υπέρμαχος του φυσικού και εσύ ε! Εμείς του φυσικού -ας μου επιτραπεί από τις υπόλοιπες κοπέλες ο διαχωρισμός- είμαστε λιγάκι πιο ταλαιπωρημένες από την διαδικασία αυτή καθόσον προχωράμε με αργά βήματα και όχι πάντοτε αποτελεσματικά. Κάθε μήνα με το άγχος εάν θα βρεθεί αυτό το ένα το καλό. Σου εύχομαι λοιπόν το ταξίδι σου αυτό να είναι σύντομο και να σου φέρει τις πιο όμορφες εμπειρίες! Καλή επιτυχία! 🧿

Να είσαι καλα @Vasilique !! Καλή επιτυχία και σε σένα!

Είναι ένα τσακ πιο ψυχοφθόρα διαδικασία, ισχύει.

Έχω κάνει 6 μέχρι στιγμής, οι 5 μόνο Ovitrelle και ο 1 με κλομιφαίνη και Ovitrelle. Έχω πάρει ωάρια και 2ης φάσης του κύκλου. Όποια έχει απορίες για φυσικούς, εδω! χαχα

Δημοσίευση

Κορίτσια, καλησπέρα! Ενώ έχω διαβάσει σχεδόν όλο το περσινό αντίστοιχο θέμα, αυτό εδώ θα το ξεψειρίσω σε λίγο οπότε και δεν ξέρω σε ποια να ευχηθώ τι, ας πω με το καλό και πολλή υπομονή, ευχές που ταιριάζουν σε όλες μας τις φάσεις 😊😊

Εμείς κάναμε εξωσωματική μετά από 10 χρόνια γάμου (δε λέω προσπάθειας γιατί υπήρχαν περίοδοι που το αποφεύγαμε, συνήθως για λόγους δουλειάς), με εμβρυομεταφορά 2 βλαστοκυστών την Πέμπτη 6/5. Χοριακή κανονικά είχα αύριο αλλά έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και ενώ είχα κάνει μοριακό Τετάρτη πρωί πριν την ετ, Τετάρτη μεσημέρι με κόλλησε ένας πελάτης στο μαγαζί και είμαι ταμπουρωμένη απ'το Σάββατο ως τις 20/5, ευτυχώς δεν έχω συμπτώματα αλλά εννοείται πως για χοριακή δεν μπορώ να πάω. 

Οι βλαστοκύστες ήταν άριστες (υπάρχουν άλλες 2 στην κατάψυξη) αλλά σήμερα έκανα τεστακι της hometest και πιο αρνητικό δεν μπορούσε να είναι. Τα συναισθήματά μου τα φαντάζεστε, το κενό μέσα μου δεν περιγράφεται και απλά ήθελα να το πω κάπου. 

Σκέφτομαι να αλλάξουμε γιατρό στην επόμενη (την οποία τοποθετώ μετά το καλοκαίρι). Απλά μου κάνει εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια που άρχισε να με απασχολεί το θέμα του παιδιού, έχω μία εγκυμοσύνη που χάθηκε την 6η εβδομάδα, ενώ είχα και πολλές βιοχημικές (προφανώς είχα και παλιότερα αλλά δεν το πρόσεξα ποτέ). Δεν έχει κάποιος απ'τους δυο μας πρόβλημα, καλό το σπέρμα, μια χαρά υποτίθεται κι εγώ, αν και τώρα με τρώει μήπως υπάρχει κάτι που δεν έχουμε κάνει -γι' αυτό και η αλλαγή στο κέντρο που σκέφτομαι. Εμφυτεύσεις είχα στο παρελθόν φυσικά, είναι δυνατόν εδώ να μην φτάσαμε ούτε στην εμφύτευση; Μ' έχει πάρει πολύ από κάτω.. 

(Σεντόνι το κείμενό μου, όχι αστεία..)

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Apol είπε:

Όχι όχι το γνωρίζω, εγώ ελπίζω στα 7-8 μακάρι 

Σουπερ ο αριθμός των ωαρίων σου οποτε αυξάνονται και οι πιθανότητες να εχεις και περισσότερα ποιοτικά!! Καλές γονιμοποιήσεις να εχεις κοριτσι μου!! 

Δημοσίευση
στις πριν 19 λεπτά, ο/η AnnieGr είπε:

Κορίτσια, καλησπέρα! Ενώ έχω διαβάσει σχεδόν όλο το περσινό αντίστοιχο θέμα, αυτό εδώ θα το ξεψειρίσω σε λίγο οπότε και δεν ξέρω σε ποια να ευχηθώ τι, ας πω με το καλό και πολλή υπομονή, ευχές που ταιριάζουν σε όλες μας τις φάσεις 😊😊

Εμείς κάναμε εξωσωματική μετά από 10 χρόνια γάμου (δε λέω προσπάθειας γιατί υπήρχαν περίοδοι που το αποφεύγαμε, συνήθως για λόγους δουλειάς), με εμβρυομεταφορά 2 βλαστοκυστών την Πέμπτη 6/5. Χοριακή κανονικά είχα αύριο αλλά έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και ενώ είχα κάνει μοριακό Τετάρτη πρωί πριν την ετ, Τετάρτη μεσημέρι με κόλλησε ένας πελάτης στο μαγαζί και είμαι ταμπουρωμένη απ'το Σάββατο ως τις 20/5, ευτυχώς δεν έχω συμπτώματα αλλά εννοείται πως για χοριακή δεν μπορώ να πάω. 

Οι βλαστοκύστες ήταν άριστες (υπάρχουν άλλες 2 στην κατάψυξη) αλλά σήμερα έκανα τεστακι της hometest και πιο αρνητικό δεν μπορούσε να είναι. Τα συναισθήματά μου τα φαντάζεστε, το κενό μέσα μου δεν περιγράφεται και απλά ήθελα να το πω κάπου. 

Σκέφτομαι να αλλάξουμε γιατρό στην επόμενη (την οποία τοποθετώ μετά το καλοκαίρι). Απλά μου κάνει εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια που άρχισε να με απασχολεί το θέμα του παιδιού, έχω μία εγκυμοσύνη που χάθηκε την 6η εβδομάδα, ενώ είχα και πολλές βιοχημικές (προφανώς είχα και παλιότερα αλλά δεν το πρόσεξα ποτέ). Δεν έχει κάποιος απ'τους δυο μας πρόβλημα, καλό το σπέρμα, μια χαρά υποτίθεται κι εγώ, αν και τώρα με τρώει μήπως υπάρχει κάτι που δεν έχουμε κάνει -γι' αυτό και η αλλαγή στο κέντρο που σκέφτομαι. Εμφυτεύσεις είχα στο παρελθόν φυσικά, είναι δυνατόν εδώ να μην φτάσαμε ούτε στην εμφύτευση; Μ' έχει πάρει πολύ από κάτω.. 

Καλως ηρθες στην παρεα μας κοριτσι μου!!! 
Ειναι λογικο να σε παίρνει απο κατω αλλα η χοριακη θα σου δωσει καλυτερα αποτελέσματα, οποτε ακομα τιποτα δεν εχει τελειωσει! Κι ετσι να ειναι θα βρεις τη δύναμη παλι να πας παλι απο την αρχη, δύναμη που κι εσενα θα σε εκπλήξει! Σε μενα τουλάχιστον ετσι εχει συμβεί! Μερικές φορες κι εγω η ιδια απορω που βρίσκω το κουράγιο! 
 Ελπιζω να πανε ολα καλα και να γινει η ανατροπή! Να μας ενημερώνεις!! Περαστικα για τον κορονοιο και ευχομαι σύντομα να μάθεις αν ειναι θετική η έκβαση...

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η JNtina είπε:

Καλως ηρθες στην παρεα μας κοριτσι μου!!! 
Ειναι λογικο να σε παίρνει απο κατω αλλα η χοριακη θα σου δωσει καλυτερα αποτελέσματα, οποτε ακομα τιποτα δεν εχει τελειωσει! Κι ετσι να ειναι θα βρεις τη δύναμη παλι να πας παλι απο την αρχη, δύναμη που κι εσενα θα σε εκπλήξει! Σε μενα τουλάχιστον ετσι εχει συμβεί! Μερικές φορες κι εγω η ιδια απορω που βρίσκω το κουράγιο! 
 Ελπιζω να πανε ολα καλα και να γινει η ανατροπή! Να μας ενημερώνεις!! Περαστικα για τον κορονοιο και ευχομαι σύντομα να μάθεις αν ειναι θετική η έκβαση...

Σ'ευχαριστώ @JNtina ❣️

Είναι φρέσκο φρέσκο και είμαι χάλια ακόμη, δεν το περίμενα. Μα ούτε εμφύτευση, αν είναι δυνατόν.. Είμαι θυμωμένη, είμαι απογοητευμένη και ξέρω ότι θα περάσει όλο αυτό και θα ξαναπροσπαθήσουμε αλλά πολύ χάλια 😔 

Κάτι λείπει νομίζω κι απλά δεν μπήκαν στη διαδικασία να το βρουν, μου έχει κολλήσει στο μυαλό αυτή η ιδέα. 

Μακάρι να κάνω χοριακή και να μην είναι μηδέν αλλά την εμπιστεύομαι την hometest, στην πρώτη μου εγκυμοσύνη (ο Θεός να την κάνει, 2 βδομάδες χάρηκα) βγήκε αχνό στην πρώτη μέρα καθυστέρησης, τώρα τίποτα 😔 

Δημοσίευση
στις πριν 36 λεπτά, ο/η AnnieGr είπε:

Καλησπέρα, καταρχάς θα έλεγα αν μπορούσες να πάρεις τηλ σε ένα  μικροβιολογικο να ενημερώσεις για την κατάσταση σου μήπως και έρθει κάποιος για αιμοληψία κατ'οίκον.. Δεν έχω καταλάβει είναι η πρώτη εξωσωματικη σας; 

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Apol είπε:

Καλησπέρα, καταρχάς θα έλεγα αν μπορούσες να πάρεις τηλ σε ένα  μικροβιολογικο να ενημερώσεις για την κατάσταση σου μήπως και έρθει κάποιος για αιμοληψία κατ'οίκον.. Δεν έχω καταλάβει είναι η πρώτη εξωσωματικη σας; 

Ναι, η πρώτη είναι. Μέχρι τώρα είχα βιοχημικές κυήσεις αλλά από φυσική σύλληψη. Στο κέντρο αρχικά συζητήσαμε για προεμφυτευτικό, αλλά μας είπαν πως δεν πρόκειται να πάρουμε έγκριση. Μας είπαν όμως πως τα έμβρυα που θα βάζαμε θα είχαν περάσει ήδη κάποια στάδια οπότε δεν υπήρχε λόγος να αγχωνόμαστε τόσο (και το δέχομαι, έδωσα 8, 7 ώριμα, 6 γονιμοποιηθηκαν και φτάσαν σε βλαστοκύστη τα 4). Ήμουν απλά πιο αισιόδοξη απ' ό,τι έπρεπε νομίζω, έπρεπε να κρατήσω μικρότερο καλάθι 😕

Δημοσίευση

Για το πρώτο σκέλος, θα μιλήσω με το κέντρο τη Δευτέρα κι αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα φάρμακα που παίρνω προτιμώ να περιμένω, άσε μην κολλήσει κανένας και το έχω βάρος μετά. Αλλιώς θα πάρω στο μικροβιολογικό να με κατευθύνουν.

Δημοσίευση

Κοριτσια μου, με κατεψυγμαενες βλαστοκυστες BC εχω καμια πιθανότητα; ξερετε γιατι μου φαινονται μετριες προς κακες... Ειχα εμπειρια με Α και εχω ενα παιδακι και με BB και ΒΑ και απεβαλλα... 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η AnnieGr είπε:

Σ'ευχαριστώ @JNtina ❣️

Είναι φρέσκο φρέσκο και είμαι χάλια ακόμη, δεν το περίμενα. Μα ούτε εμφύτευση, αν είναι δυνατόν.. Είμαι θυμωμένη, είμαι απογοητευμένη και ξέρω ότι θα περάσει όλο αυτό και θα ξαναπροσπαθήσουμε αλλά πολύ χάλια 😔 

Κάτι λείπει νομίζω κι απλά δεν μπήκαν στη διαδικασία να το βρουν, μου έχει κολλήσει στο μυαλό αυτή η ιδέα. 

Μακάρι να κάνω χοριακή και να μην είναι μηδέν αλλά την εμπιστεύομαι την hometest, στην πρώτη μου εγκυμοσύνη (ο Θεός να την κάνει, 2 βδομάδες χάρηκα) βγήκε αχνό στην πρώτη μέρα καθυστέρησης, τώρα τίποτα 😔 

Δυστυχως κοριτσι μου ετσι ειναι με την εξωσωματικη! Παμε εντελώς στην τυχη!! Οποτε μπορει να μην γινει καν εμφύτευση... κριμα!! Λυπάμαι... 

Ειναι νωρις ακομα εχεις δικιο! Κι εγω ετσι σουπερ αισιόδοξη ημουν και έπεσα απότομα!!! Ελπιζω την επόμενη να εισαι πιο τυχερη κοριτσι μου!!! Κατσε να ηρεμησεις λιγακι γιατι στην αρχη τα βλεπεις ολα μαύρα!! Αστα να πανε! 

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια! Καλότυχος να είναι το νέο θεματακι! Εύχομαι σε όλες μας τα καλύτερα! Εγώ περνάω επιτροπή την Πέμπτη! 

Χάρηκα τόσο που είδα τόσες πολλές κοπέλες που ξεκινησαν την προσπάθειά! 

Εύχομαι από την καρδιά μου καλή επιτυχία σε όλες! 

Όσο φτάνουν οι μέρες της επιτροπής αγχώνομαι όλο και πιο πολύ! 

Αν και μετά θα πρέπει όλο αυτό να το αποβάλλω... Αλλά θέλω τόσο να φύγουν τα γραφειοκρατία και να ξεκινήσουν οι πράξεις!! 

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Apol είπε:

Ευχαριστώ πολύ!!!❤️Επειδή ειναι μπόλικα γι αυτό φοβήθηκε για υπερδιέγερση και θα κάνω έμβρυομεταφορά σε άλλο κύκλο, δεν πειράζει όμως ας γονιμοποιηθει ένας ικανοποίητικος βαθμός κ οποτε είναι! 

Περιμένουμε τα επόμενα ευχάριστα αύριο!! Πήγες πολύ καλά ❤️

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
    • Κορίτσια καλησπέρα τι κάνετε; Πως τα πάτε;  έχω πολύ καιρό να μπω γιατί όλο τρέχω!! Η μικρή είναι τώρα 16 μηνών δεν σταματάει λεπτό, ζωή να έχει, όλη μέρα τρέχει πάνω κάτω χαχαχ είχαμε και την βάφτιση πριν μια βδομάδα και τώρα πήρα μια ανάσα!!! Πως είστε;  Εγω έκανα και την καμπύλη πριν 1 βδομάδα και ήταν καλή απλά ήταν πολύ χαμηλή. Κάνω δηλαδή υπογλυκαιμία, δεν είναι κάτι ανησυχητικό, απλώς μου είπε να τρώω συχνά και μικρά γεύματα!! 
    • Εγώ κορίτσια όλο πεινάω αυτές τις μέρες...🥴
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...