Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσι μου!!! Η διαδικασία χωρίζεται σε δύο φάσεις την ωοληψια κ την εμβρυομεταφορά. Στην πρώτη φάση ακολουθείται πρωτόκολλο ανάλογα την περίπτωση έχει από τελείως φυσικό κύκλο για το ένα ωάριο του μήνα μέχρι φουλ διέγερση για πιο πολλά. Η επιλογή εξαρτάται από το προφίλ της γυναίκας!!! Μετά την ωοληψια γίνεται η γονιμοποίηση κ ή κάνεις την εμβρυομεταφορά μετά από λίγες μέρες ή πας σε επόμενο κύκλο. Αυτό πάλι επιλέγετε κατά περίπτωση κ γίνεται είτε φυσικά ή με φάρμακα. Κ αν υπάρχουν άλλα έμβρυα τα βάζουν κατάψυξη για επόμενη φορά. Στα είπα πολύ γενικά γτ έχει πολλούς συνδυασμούς. Οι πιο πολλές γυναίκες επιλέγουν με φάρμακα, γτ την κάνεις που την κάνεις να έχεις απόθεμα κ για μετά. Αλλά υπάρχουν κ γυναίκες που δεν έχουν κάποιο όφελος με τα φάρμακα πχ δεν δίνουν πολλά ωάρια με η χωρίς φάρμακα κ πάνε με πιο ήπιο ή με τελείως φυσικό κύκλο. Για όλα αυτά σε καθοδηγεί ο γιατρός που έχει κ το ιστορικό του ζευγάριου!!!
    • Αυτή η περίπτωση ήμουν εγώ στα 38 μου! Η ΑΜΗ μου, πρώτη μέτρηση ήταν 6pmol, δηλ. 0,8 περίπου και η FSH σταθερά πάνω από το "καλό" όριο. Και στον υπέρηχο βλέπαμε λίγα ωάρια, 2-4. Υπήρχαν όμως και μήνες με περισσότερα. Τον τρίτο μήνα που πήγα για διέγερση είδαμε 7 ή 8. Θα σου έλεγα να παρακολουθήσετε κάποιους μήνες, για να μην κάνετε άσκοπες ωοληψίες. Είναι κρίμα να πηγαίνεις για δύο ωάρια, εκτός αν δειτε ότι δεν έχεις περισσότερα, που, εντάξει, η ΑΜΗ σου δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Εγώ δεν ήξερα και χρειάστηκα τρεις ωοληψίες για να φτιάξω 4 βλαστοκύστες, από 9 ωάρια που πήραμε συνολικά. Όταν έχεις λίγα ωάρια, σου δίνει συνήθως λίγες μονάδες φαρμάκων, δεν χρειάζεται να κάνεις το φουλ πρωτόκολλο (τροποποιημένος λέγεται) και δεν πληρώνεις βέβαια τόσα χρήματα όσα η πλήρης εξωσωματική. Η FSH όντως αλλάζει από κύκλο σε κύκλο, δεν ξέρω πόσο. Πότε ξεκινάς; Καλή επιτυχία!!  Όσο για την θρομβοφιλία, κι εγώ είχα κάνει τις ίδιες εξετάσεις που σου έδωσε, προληπτικά. Κι εφόσον δεν έδειξαν κάτι, πήγα σε ετ - εγκυμοσύνη χωρίς ηπαρίνη/ σαλοσπίρ. Όμως στο θέμα αυτό είναι πραγματικά πώς το χειρίζεται κάθε γιατρός. Σε δεύτερο γιατρό που προσπάθησα να κάνω έναν κύκλο εξωσωματικής, μου έδωσε με το καλημέρα σας σαλοσπιρ των 80 και αντιβίωση για τον σύζυγο και για εμένα. Ενώ είδε ακριβώς τις ίδιες εξετάσεις που είχα κάνει από τον προηγούμενο!! Προσωπικά διαφωνούσα να πάρω προληπτικά σαλοσπίρ, αλλά έχει να κάνει με το πρωτόκολλο που ακολουθεί ο καθένας. Το ίδιο είναι και η κορτιζόνη πριν την ετ. Άλλοι δίνουν, άλλοι όχι.
    • Καλησπέρα κορίτσια! Τι κάνετε; Εμεις χθες γυρίσαμε σπιτι και προσπαθούμε να μπούμε σε μια τάξη. Εγω νιώθω πολύ καταβεβλημένη αλλα χαρούμενη που γύρισα στο σπιτι!    Τριτη θα παω ξανά νοσοκομείο για σίδηρο. 
    • Κορίτσια καλησπερα, η διαδικασία της εξωσωματικης ποια ειναι?Μπορεις να επιλεξειε ηπια διέγερση, κανονική αναλόγως της ηλικίας?Επισης μπορεις να καταψυξεις καποια και επομενη εμβρυομεταφορα?Ειναι βαριά τα φάρμακα, οι ορμόνες που παιρνει μια γυναίκα σε αυτήν την διαδικασία?!
    • Κορίτσια πως είστε; Εγώ μπήκα 4ο μήνα, ακόμα νιώθω ήπιες κράμπες ώρες ώρες. Εσάς πέρασαν τελείως; Κατά τ' αλλά πώς πάει; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...