Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟ!!!

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑς;ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ;ΟΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ (ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ)ΧΑΝΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΥΓΙΖΕ 3500 ΟΤΝ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 3440 ΠΑΡΟΛΟΥ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ .ΛΟΓΟ ΙΚΤΕΡΟΥ ΕΠΙΣΗς Ο ΠΑΙΔΙΕΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ; ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΑΙΕΙ;ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα!

Να σου ζήσει το μωράκι σου και να ξέρεις ότι οι πρώτες μέρες στο σπίτι είναι δύσκολες για τον ένα ή τον άλλο λόγο, οπότε μην απογοητεύεσαι :)

Η αρχή του θηλασμού είναι ότι το μωρό τρώει όσο θέλει όταν θέλει. Όταν το μωρό πεινάει κλαίει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να βεβαιωθείς ότι το μωράκι σου χορταίνει όταν το παίρνει ο ύπνος την ώρα που θηλάζει είναι να το ξυπνάς - τρίβεις τα πατουσάκια του, το αυτάκι του.

Εάν το μωράκι σου πεινάει θα φάει.

Βέβαια η γνώμη του παιδίατρου είναι σημαντική, πριν όμως βάλεις στη ζωή σας το ξένο γάλα, γιατί δεν παίρνεις τη γνώμη και ενός άλλου γιατρού? Σίγουρα πάντως ένα τηλέφωνο και στη μαία σου (εάν έχεις) θα ήταν καλό.

Ελπίζω σύντομα να μας γράψεις ότι όλα καλά.

μαριμαρ ειναι λογικο τα μωρα οταν βγαινουν απο το μαιευτηριο να χανουν κιλα. Χωρια που μωρο που θηλαζει δεν παιρνει γρηγορα βαρος.Γνωμη μου ειναι να μην δωσεις ξενο ΚΑΘΟΛΟΥ γιατι σαμποταρεις τη δικη σου παραγωγη. Αν το κανεις ομως βγαλε με θηλαστρο το δικο σου για να μην πετρωσει και εχεις αλλα μετα. Αν θες πριν απο καθε γευμα δωστου λιγο τσαγακι που θα παρεις χυμα απο μαγαζι οχι κιντερντε κ μιλουπα που εχουν ζαχαρη μεσα. Αυτο θα το κανεις για να παρει λιγα υγρα για να αποβαλλει την χολερυθρινη αλλα αν του το δωσεις μετα το θηλασμο δεν προκειται να το πιει. Οσες γουλιες πιει ειναι κερδος αλλα μετα θα θελει να θηλασει οποτε δωστου να φαει κανονικα. Παντως αν ειναι να κανει ικτερο θα τον κανει, απλα αυτα ειναι μετρα προληψης. Αυτα στα λεω γιατι τα περασα πριν λιγες μερες και γω και ο μικρος ανεβασε ικτερο, τον πηγαμε νοσοκομειο αλλα δεν τον κανανε τιποτα. Ικτερο κανουν ολα τα μωρακια. Παντως εγω μεχρι να του κοψω το ξενο ειδα και επαθα για μερες αλλα οσο τον εβαζα στο στηθος τοσο εξοικιωνονταν και τοσο κατεβαζα και γω γαλα. Μετα εμαθε και αυτος πως να βαζει δυναμη. Τελος τα μωρα να ξερεις οτι θηλαζουν συνεχεια χωρις προγραμμα. Εμενα με διευκολυνε το βραδυ να ειναι στο κρεβατι μου και να τον θηλαζω ξαπλωτη οποτε κοιμομουν και γω και αυτος εκανε τη δουλεια του και κοιμοτανε.Ο γιατρος μου ειπε οτι δεν εχει σημασια ποσες φορες ενεργειται αλλα τι χρωμα εχουν τα κοπρανα. Να ειναι ρευστα στο χρωμα της μουσταρδας και οχι κακακια σαν της κατσικας. Ελπιζω να σε βοηθησα.:blink:

Με πόσο ίκτερο βγήκατε ? Ποσες πανες βρέχει την ημέρα ? Ποσες κενώσεις κανει ? Απάντησε σ΄αυτες τις ερωτήσεις και προσπαθησε να ηρεμήσεις :)

Βαζε το μωρο οσο θέλει στο στηθος για οση ωρα θελει και προσεχε αν ειναι τοποθετημένο σωστά και αν το ακους να καταπίνει .

Τις πρωτες 20 μερες τα μωρα ανακτουν το βαρος γεννησης . Δεν τα ζυγίζυομε καθε μερα αλλα 1 φορα την εβδομάδα ειναι αρκετή .

Σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν δινεις χαμομήλι ειδικά ΠΡΙΝ το γευμα !!! Τα μωρα δεν χρειαζονται χαμομήλι αλλα το θρεπτικό γαλα της μαμας για να μεγαλώσουν :)

ΒΓΗΚΑΜΕ ΜΕ ΙΚΤΕΡΟ 14.ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΙΚΤΕΡΟΣ.ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣς.ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ. ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ.ΛΕΤΕ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΗΛΑΖΑ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΙΚΤΕΡΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟΦΑΓΟ ΚΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΧΟΡΤΑΙΝΕ...(ΕΒΓΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ,20 ΓΡΑΜΜ ΒΓΗΚΑΝ,ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;)

Η μικρή μου γεννήθηκε 2950 εφτά μέρες μετά που την ζυγίσαμε ήταν 2800. είναι φυσιολογικό για τα μωρά να χάνουν βάρος βγαίνοντας από την κλινική. Όπως είπαν τα κορίτσια καλό θα ήταν να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη πριν αποφασίσεις να διακόψεις τον θηλασμό. Αν τα μωρό βρέχει 5 με 6 πάνες και τα κακά του είναι χρώμα μουσταρδί τότε σίγουρα παίρνει όσο γάλα χρειάζεται. Κάνε αν θέλεις ένα τηλέφωνο και στον σύνδεσμο θηλασμού Ελλάδος (210 6003249 ) σίγουρα θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν και να λύσουν τις απορίες σου.

μαριμαρ έγραψε:

ΒΓΗΚΑΜΕ ΜΕ ΙΚΤΕΡΟ 14.ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΙΚΤΕΡΟΣ.ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣς.ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ. ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ.ΛΕΤΕ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΗΛΑΖΑ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΙΚΤΕΡΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟΦΑΓΟ ΚΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΧΟΡΤΑΙΝΕ...(ΕΒΓΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ,20 ΓΡΑΜΜ ΒΓΗΚΑΝ,ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;)

Σε καμία περίπτωση η ποσότητα γάλακτος που βγάζεις με το θήλαστρο δεν είναι ίδια μ αυτή που μπορεί να εκμαιεύσει το μωρό απ το στήθος σου. Υπάρχουν κοπέλες που παρόλο που θήλασαν χρόνο ολόκληρο τα μωρά τους δεν κατάφεραν να βγάλουν ποσότητες για να καταψύξουν. Πάντως 20ml για αρχή μια χαρά μου ακούγεται.

να σου ζήσει το μωράκι σου !! καταρχήν να είσαι ήρεμη και ψύχραιμη. Το γάλα κατεβαίνει στο στήθος όσο περισσότερο βάζεις το μωρό σου να φάει. Κι εγω όταν θήλαζα τον μπέμπη μου όταν βγήκα από την κλινική σημείωνα κάθε φορά τι ώρα έτρωγε από ποιο στήθος , τι ώρα κοιμόταν , τα κακά του ( ακόμα το κάνω και είναι 10 μηνών!).Στη βδομάδα πάνω που τον ζυγίσαμε είχε χάσει λίγο βαρος και η παιδίατρος μου είπε να βγάζω κάποιες φορές με το θήλαστρο για να ξέρω κάποιες φορές τουλάχιστον πόσο γάλα έπινε. Επίσης του έδινα 1 ή 2 φορές την ημέρα από 60 ml ξένο γάλα για να χορταίνει και να ηρεμεί. Αυτό δεν μου μείωσε το γάλα αφού τον θηλάζω ακόμα και τώρα.Μετα από αυτά άρχισε κανονικά να παίρνει βάρος. Τώρα που έχω την εμπειρία στο δεύτερο μωράκι, με το καλό, θα το βάζω στο στήθος συνέχεια κάθε φορά που θα κλαίει γιατί τα νεογέννητα πίνουν όποτε θέλουν και όσο θέλουν. Γι αυτό βάζε συνέχεια το μωρό σου στο στήθος και προσπάθησε να βγάζεις και με το θήλαστρο.Στην αρχή με το θήλαστρο θα βγαίνει λίγο γάλα αλλά με τον καιρό θα δεις που θα έχεις περισσότερο.

Κοίτα να είσαι ήρεμη , να ασχολείσαι μόνο με το μωρό σου και να έχεις υπομονή. Καλή επιτυχία!!!

μαριμαρ έγραψε:

Μαριμάρ βάζε το μωρό στο στήθος σου όποτε θέλει και για όσο θέλει.

Έτσι εξασφαλίζεις ότι έχεις όσο γάλα χρειάζεται το μωρό σου.Βεβαιώσου επίσης ότι θηλάζει σωστά, πιάνει δηλαδή την άλω. Άλλο γάλα δεν χρειάζονται τα μωρά. Η φύση μας έχει κάνει ικανές να θρέφουμε τα παιδιά μας Εγώ θήλασα αποκλειστικά περίπου για οκτώ μήνες και συνεχίζω μέχρι σήμερα το θηλασμό που κοντεύουμε τους δεκαπέντε. Ποτέ δεν χρειάστηκε να δώσω ξένο γάλα αλλά ούτε και πήρα καν θήλαστρο. Απλά δεν έδωσα ξένο γάλα και έτσι είχα φυσιολογικά όσο γάλα χρειαζόταν το μωρό μου.. :)

Αλήθεια γιατί έβγαλες γάλα με το θήλαστρο; Αν το έκανες για να δεις πόσο γάλα έχεις δεν είναι καλή μέθοδος. Καμία αντλία δεν συγκρίνεται με το μωρό. Θα σε συμβούλευα επίσης και εγώ να απευθυνθείς στο Σύλλογο θηλασμού Ελλάδος. Αυτοί σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά..:)

μαριμαρ έγραψε:

Μην περιμένεις να κλάψει το μωρο για να το βάλεις στο στηθος ! Βαλτο συνέχεια στο στηθος και προσπάθησε να το ξυπνάς αν αποκοιμιεται . Τα μωρα που εχουν ικτερο κουράζονται ευκολα και κοιμουντε .

Ειναι πολυ σημαντικό το μωρό να θηλάζει σωστά ! Μετρα τις βρεγμένες πανες πρεπει να ειναι 8 καθε μέρα και 3-4 με κακάκια .

Πολύ φως στο σπίτι , πολυ θηλασμος και ολα καλά θα πανε :)

μαριμαρ έγραψε:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑς;ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ;ΟΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ (ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ)ΧΑΝΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΥΓΙΖΕ 3500 ΟΤΝ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 3440 ΠΑΡΟΛΟΥ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ..

Οι δύο ζυγίσεις είναι πολύ κοντινές και σε διαφορετική ζυγαριά, οπότε δεν είναι συγκρίσιμες.

ΛΟΓΟ ΙΚΤΕΡΟΥ ΕΠΙΣΗς Ο ΠΑΙΔΙΕΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ; ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΑΙΕΙ;ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ...

ο παιδίατρός σου είναι εντελώς απαράδεκτος

ακόμη και αν χρειάζεται συμπλήρωμα το μωρό, θα το παίρνει μετά το θηλασμό και δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακόψεις το θηλασμό για να πέσει ο ίκτερος... φυσικά το πώς θα διατηρήσεις τη γαλουχία αυτό το 24ωρο δεν σου το είπε, μόνο για τη διακοπή ξέρει...

μπορείς κάθε 24ωρο να ελέγχεις αν το μωρό σου τρώει καλά από τις πάνες που βρέχει, πρέπει να είναι 6-8 το 24ωρο

επίσης πρέπει το μωρό σου να κάνει 3-4 ικανοποιητικές κενώσεις το 24ωρο, είναι ο μόνος τρόπος για να πέσει ο ίκτερος

Ο ίκτερος φέρνει μεγάλη υπνηλία στα μωρά και μπορεί να κοιμούνται πολύ περισσότερο από όσο πρέπει και να χάνουν γεύματα. Κάθε δίωρο να ξυπνάς το μωρό για να φάει. Αν δεν ξυπνάει θα το ξεντύνεις, όταν κρυώνουν, συνήθως ξυπνούν και ζητούν να φάνε.

Αν το μωρό σου δεν ανταποκρίνεται σε αυτή την προσπάθεια για να φάει, τότε θα χρειαστεί να του δώσεις συμπλήρωμα μετά από κάθε θηλασμό. Είναι καλύτερα να του δίνεις μητρικό γάλα, αλλά με το θήλαστρο που έχεις δεν θα καταφέρεις να αντλήσεις. Μόνο ένα νοσοκομειακό θήλαστρο είναι κατάλληλο για κάτι τέτοιο (τα νοσοκομειακά θήλαστρα ενοικιάζονται από τις εταιρείες για όσο χρόνο θέλεις). Αν δεν έχεις νοσοκομειακό θήλαστρο για να αντλείς γάλα ή αν δεν σου φτάνει το αντλημένο γάλα θα πρέπει να δώσεις ξένο μέχρι να βεβαιωθείς ότι το μωρό βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες και κάνει τουλάχιστον 3 κενώσεις.

Να σου ζήσει!:)

Να σου ζησει το μωρακι.:)

Κι'εγω το ιδιο λαθος εκανα, εδινα και ξενο γαλα στο μωρο γαιτι νομιζα οτι δεν ετρωγε την σωστη ποσοτητα απο το στηθος μου και σιγα σιγα αρχισε να λιγοστευει το δικο μου γαλα και να αυξανεται το ξενο. Ετσι λοιπον θηλασα μονο 20 μερες και μετα μου κοπηκε τελειως.

Με τον θηλασμο πρεπει να εχεις πολυ υπομονη και επιμονη για να τα καταφερεις.;)

:kiss: :kiss: :kiss:

LaLa το τσαγακι το ειπα λογω ικτερου. Για να του προκαλει διουριση και να αποβαλλει μεσα απο τα ουρα που παραγει ο οργανισμος και να κατεβει (αν κατεβει) ο ικτερος. Εννοειται οτι μετα δεν θα το συνεχισει και θα δινει μονο το γαλα της.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...