Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πώς χάνουμε κιλά στην εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Καλημέρα βρ κορίτσια μου . Θέλω να ρωτήσω κάτι που με αγχωσε κ μ στεναχώρησε πολύ ! Είμαι 28.3 εβδομάδες κ χθες είχα ραντεβού με τον γιατρό μου όλα τέλεια μου είπε όλα μια χαρά ο μπέμπης μου 1.180 γρ ο πλακούντας τέλειος ο τράχηλος τ ίδιο . Είδε κ τς εξετάσεις μου κ όλα τέλεια δεν έχω διαβήτη κύησης ή υποψία αυτού . Είμαι 29 ετών . Άρχισα την εγκυμοσύνη μου στ 65 κιλά κ έβαλα μέχρι τώρα 10 κιλά έχω πάει 75 κ μ είπε οτι έχω πάρει πολλά και ν χάσω 3 κιλά αλλά πώς να τα χάσω βρ κορίτσια ειδικά στ τελευταίο τρίμηνο π είμαι που μ λένε ότι όλες παίρνουν εύκολα κιλά  ???? Έχω αρχίσει κ κάνω κ κατακράτηση υγρών . Χθες απ' τ 15 λεπτά τ ραντεβού τ 10 ήταν μόνο για τα κιλά είναι τόσο σοβαρό π πήρα τόσα πολλά ???? Είναι πρώτη εγκυμοσύνη κ νοιωθω λες κ κάνω κακό στ μωρό μου μ τόσα κιλά 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 1 ώρα, ο/η Marakimpo είπε:

Καλημέρα βρ κορίτσια μου . Θέλω να ρωτήσω κάτι που με αγχωσε κ μ στεναχώρησε πολύ ! Είμαι 28.3 εβδομάδες κ χθες είχα ραντεβού με τον γιατρό μου όλα τέλεια μου είπε όλα μια χαρά ο μπέμπης μου 1.180 γρ ο πλακούντας τέλειος ο τράχηλος τ ίδιο . Είδε κ τς εξετάσεις μου κ όλα τέλεια δεν έχω διαβήτη κύησης ή υποψία αυτού . Είμαι 29 ετών . Άρχισα την εγκυμοσύνη μου στ 65 κιλά κ έβαλα μέχρι τώρα 10 κιλά έχω πάει 75 κ μ είπε οτι έχω πάρει πολλά και ν χάσω 3 κιλά αλλά πώς να τα χάσω βρ κορίτσια ειδικά στ τελευταίο τρίμηνο π είμαι που μ λένε ότι όλες παίρνουν εύκολα κιλά  ???? Έχω αρχίσει κ κάνω κ κατακράτηση υγρών . Χθες απ' τ 15 λεπτά τ ραντεβού τ 10 ήταν μόνο για τα κιλά είναι τόσο σοβαρό π πήρα τόσα πολλά ???? Είναι πρώτη εγκυμοσύνη κ νοιωθω λες κ κάνω κακό στ μωρό μου μ τόσα κιλά 

Μωρέ νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολικός ο γιατρός! Εξαρτάται πάντα βέβαια και πως είναι ο σωματότυπος σου και αν είχες από την αρχή παραπάνω κιλά..εμένα προσωπικά δεν μου είπε ποτέ κάτι αλλά είμαι αδύνατη.. σχεδόν ποτέ δεν ανέβηκα στη ζυγαριά του ιατρείου του! Στην πρώτη εγκυμοσύνη στο τρίτο τρίμηνο δεν πήρα σχεδόν κανένα κιλό...είχα βάλει 9 μέχρι τον 7ο και όταν μπήκα στον μήνα μου έβαλα άλλο 1.. 

Πιστεύω ότι αν προσέξεις λίγο τα γλυκά και τις βλακείες θα είσαι μια χαρά! Απλά προσπάθησε να τρως λίγο πιο υγιεινά..από την άλλη μπορείς να συμβουλευτείς διατροφολόγο για να σε καθοδηγήσει..λίγο έμεινε.. κουράγιο!!

Χανεις θα σου πω και εγω την ιστορια μου αλλα το θεμα ειναι αν οντως πρεπει να χασεις ή σου λεει βλακειες!

Εγω μεχρι που βγηκα στην αδεια εγκυμοσηνης ειχα παρει μονο 6 κιλα ξεκινησα 68 και εχω υψος 167.

Μετο που βγηκα στις εξετασεις ο μπεμπης ηταν μια χαρα αλλα η καμπυλη ζαχαρου στη δευτερη μετρηση ηταν 1 μοναδα πανω απο το φυσιολογικο η διαβητολογος ( εχω πολλες φιλες διαβητολογους λογο δουλειασ ) μου λεει μην ασχολησε καν το μωρο εχει πολυ καλο βαρος ειναι τυχαιο. Ελα ομως που ο γυναικολογος τρελαθηκε και ηθελε να κανω 3 μετρησεις ζαχαρου την ημερα , για να κανεις μετρηση πρεπει να κανεις μια το πρωι πριν φας και ειναι το πιο ευκολο , μετα μια ωρα μετα το πρωινο ( που σημαινει απο την πρωτη μπουκια ξεκιναει να μετραει η μια ωρα αρα τρως γρηγορα το πρωινο μετα τιποτα και περιμενεις να ερθει η ωρα του μεσημεριανου μπορεις να φας καποιο σνακ πχ ενα φρουτο αλλα μαζι με αμυγδαλα ομα που κρατανε το σακχαρο στη θεση του και μετα αφου φας μεσημεριανο ξανα η πρωτη μπουκια και πρεπει οτι φασ να ειναι γρηγορο γιατι σε δυο ωρες θα ξανα κανεις μετρηση. οποτε με αυτη την διαδικασια εχασα κιλα στον 9 πραγμα που τρελαθηκε ο γιατρος γιατι μικρυνε η κοιλιτσα του μικρου και μου ειπε τρωγε ασε μετρησεις τρωγε και γλθκα μου ειπε δεν εχεις θεμα γιατι οντως δεν ειχα θεμα αλλα εχασα 2 κιλα τα οποια μετα πηρα πισω αμεσως χαχα. 

Αρα γινετε να χασεις αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο, βασικα κατι ειδε ο γιατρος σου για να σου ειπε ετσι?? μηπως ειχε μεγαλη κοιλιτσα το μωρο?? Εμενα η διαβητολογος μου ειχε πει μονο αν εχει μεγαλη κοιλιτσα το παιδι να κανω μετρησεις και να προσεχω.

Επισης η καμπυλη σακχαρου σου πως ηταν?? τα πρωινα σακχαρα στην εξεταση αιματος??

στις πριν 37 λεπτά, ο/η manoula84 είπε:

Χανεις θα σου πω και εγω την ιστορια μου αλλα το θεμα ειναι αν οντως πρεπει να χασεις ή σου λεει βλακειες!

Εγω μεχρι που βγηκα στην αδεια εγκυμοσηνης ειχα παρει μονο 6 κιλα ξεκινησα 68 και εχω υψος 167.

Μετο που βγηκα στις εξετασεις ο μπεμπης ηταν μια χαρα αλλα η καμπυλη ζαχαρου στη δευτερη μετρηση ηταν 1 μοναδα πανω απο το φυσιολογικο η διαβητολογος ( εχω πολλες φιλες διαβητολογους λογο δουλειασ ) μου λεει μην ασχολησε καν το μωρο εχει πολυ καλο βαρος ειναι τυχαιο. Ελα ομως που ο γυναικολογος τρελαθηκε και ηθελε να κανω 3 μετρησεις ζαχαρου την ημερα , για να κανεις μετρηση πρεπει να κανεις μια το πρωι πριν φας και ειναι το πιο ευκολο , μετα μια ωρα μετα το πρωινο ( που σημαινει απο την πρωτη μπουκια ξεκιναει να μετραει η μια ωρα αρα τρως γρηγορα το πρωινο μετα τιποτα και περιμενεις να ερθει η ωρα του μεσημεριανου μπορεις να φας καποιο σνακ πχ ενα φρουτο αλλα μαζι με αμυγδαλα ομα που κρατανε το σακχαρο στη θεση του και μετα αφου φας μεσημεριανο ξανα η πρωτη μπουκια και πρεπει οτι φασ να ειναι γρηγορο γιατι σε δυο ωρες θα ξανα κανεις μετρηση. οποτε με αυτη την διαδικασια εχασα κιλα στον 9 πραγμα που τρελαθηκε ο γιατρος γιατι μικρυνε η κοιλιτσα του μικρου και μου ειπε τρωγε ασε μετρησεις τρωγε και γλθκα μου ειπε δεν εχεις θεμα γιατι οντως δεν ειχα θεμα αλλα εχασα 2 κιλα τα οποια μετα πηρα πισω αμεσως χαχα. 

Αρα γινετε να χασεις αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο, βασικα κατι ειδε ο γιατρος σου για να σου ειπε ετσι?? μηπως ειχε μεγαλη κοιλιτσα το μωρο?? Εμενα η διαβητολογος μου ειχε πει μονο αν εχει μεγαλη κοιλιτσα το παιδι να κανω μετρησεις και να προσεχω.

Επισης η καμπυλη σακχαρου σου πως ηταν?? τα πρωινα σακχαρα στην εξεταση αιματος??

Ευχαριστώ γ τν απάντηση σ ! Όχι η κοιλίτσα τ ήταν τέλεια απ' ότι μ είπε ... Μ λέει ν προσέχω τ κιλά μ γ μετά την εγκυμοσύνη γτ εάν ανοίξω δεν θ κλείσω μετά δλδ εάν κάνω ραγαδες δεν θ φύγουν κλπ . Εμένα τ πρόβλημα μου ότι λόγω κορονοιου είμαι όλη μέρα σπίτι οπότε έχω μια μόνιμη λιγούρα κ τρώω χαζά . Στην καμπύλη σακχάρου με 75 γρ γλυκόζης είχα 87 129 119 φυσιολογικα δλδ .. 

στις πριν 18 λεπτά, ο/η Marakimpo είπε:

Ευχαριστώ γ τν απάντηση σ ! Όχι η κοιλίτσα τ ήταν τέλεια απ' ότι μ είπε ... Μ λέει ν προσέχω τ κιλά μ γ μετά την εγκυμοσύνη γτ εάν ανοίξω δεν θ κλείσω μετά δλδ εάν κάνω ραγαδες δεν θ φύγουν κλπ . Εμένα τ πρόβλημα μου ότι λόγω κορονοιου είμαι όλη μέρα σπίτι οπότε έχω μια μόνιμη λιγούρα κ τρώω χαζά . Στην καμπύλη σακχάρου με 75 γρ γλυκόζης είχα 87 129 119 φυσιολογικα δλδ .. 

Μια χαρα ειναι η καμπυλη σου!!!!! Ενταξει μαλλον για αυτο στο λεει να μην τρως βλακειες και εσυ μωρε, φαε πιο υγειηνα σνακ κοιτα στις 7 τελευταιες εβφομαδες παιρνεις κιλα αρκετα οποτε για αυτο στο λεει, προφανως τι θα κανεις τοτε. Ενταξει μην χασεις αλλα κανε μια προσπαθεια στο πιο υγειινο!

στις πριν 55 λεπτά, ο/η manoula84 είπε:

Μια χαρα ειναι η καμπυλη σου!!!!! Ενταξει μαλλον για αυτο στο λεει να μην τρως βλακειες και εσυ μωρε, φαε πιο υγειηνα σνακ κοιτα στις 7 τελευταιες εβφομαδες παιρνεις κιλα αρκετα οποτε για αυτο στο λεει, προφανως τι θα κανεις τοτε. Ενταξει μην χασεις αλλα κανε μια προσπαθεια στο πιο υγειινο!

Αυτές οι βλακείες είναι τόσο ωραίες !!!!!! Τ γλυκά με καταστρέφουν κ τ χαζά σνακ ενδιάμεσα τ ν κάνω είμαι γλυκατζου 😂 

καλησπέρα κορίτσι και από εμένα με το καλό το μωράκι σου εγώ θα ήθελα να πω πως πριν κάποιες μέρες είχε κάνει μία άλλη κοπέλα ένα θέμα πόσα κιλά να πάρει στην εγκυμοσύνη και διάφορα και πολλές κοπέλες έλεγαν ότι θα πάρεις και θα τα χάσεις και πολλά πολλά αλλά εγώ είχα πει την άποψή μου τότε και θα την πω και τώρα αλλά αυτό τώρα που διαβάζω δικαιώνομαι είχα πει ότι κάποιες κοπέλες όταν μαθαίνουν ότι είναι έγκυος τρώνε λες και δεν υπάρχει αύριο θα το διασκεδάσουν και λένε διάφορα χαίρονται και παίρνουν και 20 κιλά και 30 και θα τα χάσω και προς το τέλος μετά της εγκυμοσύνης αντιμετωπίζουν προβλήματα έτσι ακριβώς κοπέλα μου αυτό βλέπω και σε σένα ότι έχεις φτάσει 28 εβδομάδες έχει αρκετά κιλά για αυτές τις εβδομάδες και τώρα στεναχωριέσαι και αγχώνεσαι αυτό κάνουν όμως οι περισσότερες κοπέλες και εκεί κάποιες έπεσαν να με φάνε εγώ όμως λέω την άποψή μου και πως είναι εγώ προσπάθησα έτρωγα υγιεινά και τα λοιπά το να πάρεις λίπος στο να πάρεις κιλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει καλό στο παιδί το παιδί θέλει ένα υγιεινό τρόπο να ζήσει 9 μήνες μέσα στην κοιλιά σου και τίποτα άλλο δεν χρειάζεται να τρως εσύ διάφορα σνακ για να χορτάσεις εσύ με το μυαλό σου και διάφορα αυτό που κάνετε όλες είναι λάθος και φτάνετε στο τέλος της εγκυμοσύνης και δεν μπορείτε να ευχαριστηθείτε το τέλος γιατί έχετε ζάχαρο έχετε κιλά παραπάνω έχετε διαφορά δεν πιστεύω ότι ο γιατρός είναι υπερβολικός ο γιατρός έχει δει πολλά και ο γιατρός ξέρει πάρα πολλά για αυτό το λέει και επίσης στο τέλος μπορεί να πάρεις και πέντε κιλά για αυτό σου το είπε ο γιατρός απλά πρέπει να ξεκινάτε από αρχή να μην τρώτε βλακείες επειδή είσαι έγκυος δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρως ότι σαβούρα υπάρχει στην αγορά το μωρό θέλει να είναι υγιής μέσα στη μήτρα όχι να τρώτε εσείς ότι σας κατέβει στο κεφάλι μπορεί να τα λέω χύμα αλλά έτσι είναι γιατί μετά σας κακοφαίνεται έτσι δεν χαίρεσαι την εγκυμοσύνη σας βρε κορίτσια να τρώτε υγιεινά από την αρχή για να μη δημιουργείται στο τέλος αυτά μπορείτε να τα φάτε όλες τις σαβούρες μετά την εγκυμοσύνη και μετά δεν σου φταίει ούτε ο γιατρός ούτε κανένας άλλος ούτε οι κοπέλες που λένε γιατί και τότε σε εκείνο το θέμα στις κοπέλες άλλες μου είπαν ότι μπορεί να έχει και θέμα υγείας η κοπέλα δεν είπα όμως για κοπέλες που έχουν θέμα υγείας και έχουν παραπάνω κιλά και δεν μπορούν να τα χάσουν και γενικά είπα για κοπέλες που γενικά τρώνε και έτσι νομίζουν ότι θα διασκεδάσουν και θα περάσουν καλύτερα στην εγκυμοσύνη

δεν είπα ότι έχει κάτι το μωρό σου είπα ότι αχγωνεσαι και στεναχωριέσαι γενικά το είπα αυτό και για άλλες κοπέλες εννοώ ...δεν κρίνω καμία κοπέλα στο τι θα κάνει στην εγκυμοσύνη της...να έχετε όλες υγιές μωράκια τπτ άλλο δεν θέλω έχω ένα παιδάκι και ξέρω τη ευτυχία είναι γι'αυτό λέω κάποιες απόψεις μου για να σας βοηθήσω να είστε καλά.ολες φιλιά 💞💞η μία στηρίζει την άλλη εδώ μέσα δεν κρίνω καμία σας

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...