Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σαλπιγγογραφία

Matsi

Recommended Posts

Καλημέρα, λέγομαι Μαρία,32 και προσπαθω. Χρόνια για μωρό. Ο γυναικολόγος μου συνέστησε Σαλπιγγογραφία/ύστεροσαλπιγγογραφια μετά την περίοδο μου. Ήθελα να πάρω γνώμες για το ποια μου προτείνετε.Επισης είδα σήμερα  ακαθαρσία όχι ξεκάθαρο αίμα, πρέπει τώρα να κλείσω ραντεβού ή όταν ξεκίνησει ο κανονικός κύκλος; 

Σας ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες και την ανταπόκριση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 5 ώρες, ο/η Matsi είπε:

Καλημέρα, λέγομαι Μαρία,32 και προσπαθω. Χρόνια για μωρό. Ο γυναικολόγος μου συνέστησε Σαλπιγγογραφία/ύστεροσαλπιγγογραφια μετά την περίοδο μου. Ήθελα να πάρω γνώμες για το ποια μου προτείνετε.Επισης είδα σήμερα  ακαθαρσία όχι ξεκάθαρο αίμα, πρέπει τώρα να κλείσω ραντεβού ή όταν ξεκίνησει ο κανονικός κύκλος; 

Καλησπερα κοπελα μου !!! Εγω εκανα υστεροσαλπιγγογραφια!!! Οταν αδιαθετησα πηρα τηλεφωνο και εκλεισα ραντευου στο Νοσοκομειο Μητερα !!! Μου Ειπαν τι προετοιμασία χρειαζεται και τα σχετικα !!! Σε αυτο τον κυκλο δεν πρεπει να εχεις επαφες μεχρι την εξεταση μετα μπορεις !!! Καλο ειναι πιστευω να καθαρίσεις εντελως και οταν ξεκινησει η περιοδος σου κανονικα τοτε να παρεις για ραντευου !!! Οτι αλλο θελεις με ρωτας !!!😊

Καλησπέρα!!!Εγώ έκανα σαλπιγγογραφια,με το που τελείωσε η περίοδος μου έκλεισα ραντεβού και πήγα,στην ουσία πριν ξεκινήσουν οι γόνιμες μέρες.

Να την κάνεις είναι πολύ σημαντική εξέταση!

Και γρήγορα να έχεις ένα θετικό τεστακι!!❤️

στις On 16/12/2020 at 1:54 ΜΜ, ο/η Matsi είπε:

Κορίτσι μου καλησπέρα! Εγω θα σου πω απλά να βρεις ένα γιατρό που ειδικεύεται στην υπογονημότητα. Δεν γίνεται να προσπαθείς χρόνια και τώρα να σου είπε για σαλπιγγογραφία! Δεν είναι σε θέση όλοι οι γυναικολόγοι να διαχειριστούν περιπτώσεις υπογονημότητας δυστυχώς και έτσι χάνουμε χρόνια και το κυριότερο πλακωνόμαστε συναισθηματικά... Εμείς ξεκινήσαμε προσπάθιες στα 26 μου, ο τότε γιατρό μου, μου έλεγε απλά είσαι μικρή, το άγχος ευθύνεται! Μην στα πολυλογώ, τώρα στα 30 μου είμαι σε διαδικασία εξωσωματικής..

στις πριν 14 ώρες, ο/η Άντρεα είπε:

Κορίτσι μου καλησπέρα! Εγω θα σου πω απλά να βρεις ένα γιατρό που ειδικεύεται στην υπογονημότητα. Δεν γίνεται να προσπαθείς χρόνια και τώρα να σου είπε για σαλπιγγογραφία! Δεν είναι σε θέση όλοι οι γυναικολόγοι να διαχειριστούν περιπτώσεις υπογονημότητας δυστυχώς και έτσι χάνουμε χρόνια και το κυριότερο πλακωνόμαστε συναισθηματικά... Εμείς ξεκινήσαμε προσπάθιες στα 26 μου, ο τότε γιατρό μου, μου έλεγε απλά είσαι μικρή, το άγχος ευθύνεται! Μην στα πολυλογώ, τώρα στα 30 μου είμαι σε διαδικασία εξωσωματικής..

@Matsi καλημέρα, συμφωνώ με τα κορίτσια .. κ εγώ ακριβώς τα ίδια με την @Άντρεα θα σου έλεγα..επειδή ρωτάς ποια σαλπιγγογραφια να κάνεις εγώ θα σ έλεγα να κάνεις οπωσδήποτε την κλασσική διότι αν κάποια στιγμή χρειαστεί να προβείς σ άλλες μεθόδους τεκνοποίησης όπως η εξωσωματικη που πραγματικά σου εύχομαι να μη χρειαστείς... Δέχονται μόνο την κλασσική σαλπιγγογραφια . Είναι κρίμα αφού θα έχεις κάνει ήδη να σ βάζουν να ξανά κάνεις.. 

στις On 17/12/2020 at 6:34 ΜΜ, ο/η Άντρεα είπε:

Σ ευχαριστω πολύ,είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί ,ν αλλάξω γιατρό,ξεκίνησα με γνώμονα την οικειότητα και την εμπιστοσύνη,και όντως με τρεναρει τονίζοντας μου το άγχος ,τα κιλά και τη ψυχολογία,ίσως απευθύνθω κι αλλου,σ ευχαριστω πολύ για τη συμβουλή.

στις On 18/12/2020 at 9:01 ΠΜ, ο/η lactaki είπε:

@Matsi καλημέρα, συμφωνώ με τα κορίτσια .. κ εγώ ακριβώς τα ίδια με την @Άντρεα θα σου έλεγα..επειδή ρωτάς ποια σαλπιγγογραφια να κάνεις εγώ θα σ έλεγα να κάνεις οπωσδήποτε την κλασσική διότι αν κάποια στιγμή χρειαστεί να προβείς σ άλλες μεθόδους τεκνοποίησης όπως η εξωσωματικη που πραγματικά σου εύχομαι να μη χρειαστείς... Δέχονται μόνο την κλασσική σαλπιγγογραφια . Είναι κρίμα αφού θα έχεις κάνει ήδη να σ βάζουν να ξανά κάνεις.. 

Οκ, ευχαριστω πολύ για τη συμβουλή,να ρωτήσω ακόμα κάτι;έχετε κάνει; πονάει;

στις On 16/12/2020 at 7:39 ΜΜ, ο/η Dina970 είπε:

Καλησπερα κοπελα μου !!! Εγω εκανα υστεροσαλπιγγογραφια!!! Οταν αδιαθετησα πηρα τηλεφωνο και εκλεισα ραντευου στο Νοσοκομειο Μητερα !!! Μου Ειπαν τι προετοιμασία χρειαζεται και τα σχετικα !!! Σε αυτο τον κυκλο δεν πρεπει να εχεις επαφες μεχρι την εξεταση μετα μπορεις !!! Καλο ειναι πιστευω να καθαρίσεις εντελως και οταν ξεκινησει η περιοδος σου κανονικα τοτε να παρεις για ραντευου !!! Οτι αλλο θελεις με ρωτας !!!😊

οκ,σ'ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου κι εγώ στο μητέρα Ηρακλείου θα πάω,να σε ρωτήσω κάτι; πόνεσε; χρησιμοποιούν κάποιο είδος τοπικής αναισθησίας ας πούμε;

στις On 16/12/2020 at 9:37 ΜΜ, ο/η Mariaira είπε:

Καλησπέρα!!!Εγώ έκανα σαλπιγγογραφια,με το που τελείωσε η περίοδος μου έκλεισα ραντεβού και πήγα,στην ουσία πριν ξεκινήσουν οι γόνιμες μέρες.

Να την κάνεις είναι πολύ σημαντική εξέταση!

Και γρήγορα να έχεις ένα θετικό τεστακι!!❤️

σ' ευχαριστώ πολύ, είναι εύκολη; το χω πάρει απόφαση παρά το φόβο μου...αλήθεια εύχομαι ένα θετικό τεστάκι..σ ευχαριστώ πολύ

στις πριν 25 λεπτά, ο/η Matsi είπε:

Οκ, ευχαριστω πολύ για τη συμβουλή,να ρωτήσω ακόμα κάτι;έχετε κάνει; πονάει;

Εγώ δεν πόνεσα μια πίεση ένιωσα κ λιγους πόνους περιόδου... 

στις πριν 1 λεπτό, ο/η lactaki είπε:

Εγώ δεν πόνεσα μια πίεση ένιωσα κ λιγους πόνους περιόδου... 

οκ, σ' ευχαριστώ πολύ, εύχομαι να μην πονέσω, να πάνε όλα καλά σ ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή λακτάκι.

τα αποτελέσματα βγαίνουν κατευθείαν; υπάρχει κάποιο είδος νάρκωση/αναισθησία;

στις πριν 55 λεπτά, ο/η Matsi είπε:

οκ, σ' ευχαριστώ πολύ, εύχομαι να μην πονέσω, να πάνε όλα καλά σ ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή λακτάκι.

τα αποτελέσματα βγαίνουν κατευθείαν; υπάρχει κάποιο είδος νάρκωση/αναισθησία;

Τίποτα βρε ότι θες να ρωτάς... Τα αποτελέσματα ναι φαίνονται εκείνη την ώρα θα σ πει.. θα σ δείξει λογικά κιόλας ότι είναι διαβάτες ότι πέρασε δλδ το υγρό απ' τις σάλπιγγες..όχι δε νομίζω να χρειάζεται κιόλας σιγά μη ναρκωθεις για τη Σαλπιγγογραφια βρε. Θα σ ετοιμάσει από κάτω τα απαραίτητα κ θα περάσει το υγρό. Μετά θα πάρεις μια αντιβίωση για πολύ λίγες μέρες προληπτικά κ τελείωσε.. νομίζω αν θες κ πριν την εξέταση μπορείς να πάρεις ένα παυσίπονο..  Όλα καλά θα πάνε να την κάνεις κ να ξέρεις μετά θα είσαι κ πιο γόνιμη το επόμενο 3μηνο.. βοηθάει πολύ .

στις πριν 1 ώρα, ο/η Matsi είπε:

Καλησπέρα κοπέλα μου,μην αγχώνεσαι δεν είναι τπτ..όπως σου τα είπε η lactaki έτσι ακριβώς είναι,ούτε νάρκωση ούτε του,άντε να νιώσεις λίγους πόνους περιόδου!!

Επίσης θυμάμαι ότι έπρεπε να είμαι νηστική γιατί την είχα κάνει πρωί!

Και όντως τους επόμενους μήνες είσαι πιο γόνιμη!!!

Εγώ την έκανα πέρυσι τον Σεπτέμβρη και τον ίδιο μήνα έμεινα έγκυος στη μικρή μου μετά από προσπάθεια δύο χρόνων!!

στις πριν 3 ώρες, ο/η Matsi είπε:

οκ,σ'ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου κι εγώ στο μητέρα Ηρακλείου θα πάω,να σε ρωτήσω κάτι; πόνεσε; χρησιμοποιούν κάποιο είδος τοπικής αναισθησίας ας πούμε;

Εγω δεν πόνεσα ειχα παρει δυο παυσίπονα 1 ωρα πριν την εξεταση !!! ενιωσα οπως οταν μου Ερχεται περιοδο !!! Λιγα πονακια για πολυ λιγο !!! Αντεχεται ο πονος για μενα προσωπικα ο καθε οργανισμός ειναι διαφορετικός αυτο που θα σου ελεγα ειναι πως εδω και γενικα στο ιντερνετ θα δεις απξ κοπελες ποτ πόνεσαν λιγο μεχρι κοπελες που πόνεσαν παρα πολυ !!! Μην μπαινεις και σε τρομάζουν αυτα !!! Εγω ειχα φοβηθει πολυ κι τελικα τζαμπα τοσο αγχος !!! Οτι θελεις αλλο πες μου:) σου ευχομαι να ειναι ολα καλα !!! 
Τα αποτελεσματα φαινονται αμεσως και μπορουν να σου πουν !! Εγω περιμενα μιση ωρα ωστε να τα παρω !!! Μεσα απο την καρδια μου σου στελνω θετικη ενεργεια !!! 

• 3 weeks later...

Κοριτσια μου καλή χρόνια και ευχομαι η κάθε μια μας να γίνει πραγματικότητα αυτό που επιθυμεί !!! Εγώ αύριο έχω ραντεβού για υατεροσαλπιγγογραφια στο ΡΕΑ και έχω γωνία ☺️Περιμένω πως κ πως αυτή την εξέταση

Καλημέρα σας κοριτσια μου εγώ έκανα την εξέταση κ δύστυχος είχα άσχημα νέα ... ο γιατρός μου που τη έκανε ήταν απότομος κ μου είπε ότι δεν υπάρχει μια σάλπιγγα κ η άλλη υπολειτουργεί και με εξωσωματική όλα τα μπορείς αυτό είπε κ έφυγε !!! Έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου δεν μπορούσα και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τι έχει γίνει φαντάστηται τα αποτελέσματα δεν τα πήρα δεν άντεχα ήθελα να φύγω από εκεί και ενημέρωσα τον γιατρό μου να τα πάρει . Είμαι πολύ άσχημα ψυχολογικά 😔

• 2 months later...
στις On 13/1/2021 at 6:17 ΠΜ, ο/η Mairaki είπε:

Καλημέρα σας κοριτσια μου εγώ έκανα την εξέταση κ δύστυχος είχα άσχημα νέα ... ο γιατρός μου που τη έκανε ήταν απότομος κ μου είπε ότι δεν υπάρχει μια σάλπιγγα κ η άλλη υπολειτουργεί και με εξωσωματική όλα τα μπορείς αυτό είπε κ έφυγε !!! Έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου δεν μπορούσα και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τι έχει γίνει φαντάστηται τα αποτελέσματα δεν τα πήρα δεν άντεχα ήθελα να φύγω από εκεί και ενημέρωσα τον γιατρό μου να τα πάρει . Είμαι πολύ άσχημα ψυχολογικά 😔

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ...ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ...ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ...ΞΕΡΕΙΣ ΕΓΩ ΠΟΣΕ ΙΣΤΟΡΙΕς ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ...ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ

• 2 weeks later...

KAΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΑΠΟ ΠΟΝΟ, ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΤΟΣΟ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩς ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΌ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΝ ΚΑΙΡΟ...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κάνε τεστ ωορρηξιας να δεις τι γίνετε με την ορμόνη αν έπεσε   λογικά το τεστ εγκυμοσύνης αν ήταν θα έδειχνε κάτι αφού είναι αρνητικό δεν θα είναι εγκυμοσύνη  ξανά πήγε γιατρό όταν σου πει.. κάνε και εξετάσεις ορμονικές να δεις εκεί τι γίνετε,  αν ο γιατρός σου δεν δει κάτι και βλέπεις ότι συνεχίζεται πέρα και άλλη γνώμη από γιατρό να είσαι σίγουρη 
    • Εγώ θα πω ότι είναι κάπως ουτοπικό το σενάριο να την φτιάξεις όταν γεννας, αλλά ότι δεν είναι τελείως ακατόρθωτο 🤣🤣 αν το καταφέρεις θα είναι τρελό ρισπεκτ από μένα 😁 Μωρέ, το θέμα είναι αν θα έχεις ψυχραιμία εκείνη την ώρα για να φτιάξεις βαλίτσα. Δεν ξέρεις πώς μπορεί να συμβεί. Υπάρχει περίπτωση να πονάς πολύ και να μην μπορείς να ψάχνεις ρούχα και σερβιετες εκείνη την ώρα. Ή να σπάσουν τα νερά ή να δεις αίμα και να αγχωθεις και να ξεχάσεις κάποια πράγματα... Κάποια τελευταία θα τα βάλεις, αλλά όλη τη βαλίτσα, θεωρώ ότι είναι ευσεβής πόθος 😅 Εγώ πάντως στη πρώτη γέννα έφτασα διαστολή σε μια ώρα από το 1 στο 10 😅 αλλά δεν είναι κάτι σύνηθες, απλά το λέω επειδή είναι η πρώτη σου γέννα και δεν ξέρεις τι θα κάνει το σώμα σου... Επίσης, εγώ είχα πάρει το πάνω μιας πιτζάμας με κουμπιά και μακρύ μανίκι (κι εγώ δεν φοράω, για τη γέννα το πήρα) η οποία την πρώτη μέρα γέμισε με αίματα στα μανίκια, επειδή μπήκε λάθος μια βελόνα και μου έκανε αιμορραγία 🙄 Ε... Έβαλα τον άντρα μου να μου φέρει μια δεύτερη νυχτικιά (και με τιράντες αυτή τη φορά, γιατί όπως είπε και η @MarMar90 είχε πολλή ζέστη στο δωμάτιο μας..). Τα πολλά ζιπουνακια επίσης χρειάστηκαν, γιατί έκανε διαρροές η πάνα του μωρού μια δυο φορές, και με κατούρησε και στην αλλαγή του άλλες 2-3 φορές, οπότε άσε... Ευτυχώς εσένα είναι κορίτσι και δε θα πετάγονται τα τσισακια δεξιά-αριστερα... 😁😁 Πολλά μπορεί να συμβούν, αλλά άμα έχεις τον άνδρα σου να πηγαινοέρχονται, δεν χρειάζεται να τα κουβαλήσεις όλα. Θα σου φέρνει αυτός ό,τι έκτακτο ζητήσεις. Κι εγώ έτσι έκανα. 
    • Κι εμείς αυτό λέγαμε, μήπως να πάμε σε παιδοψυχολογο για να μας κατευθύνει, άμα δούμε ότι ο,τι κάνουμε δεν αποδίδει... Γενικά έχει και πολλή ενέργεια το παιδί μας και κάπου πρέπει να τη διοχετεύσει. Αυτό το κάνω πάντως, αφιερώνω χρόνο σε αυτόν οι 2 μας, και εγώ τον κοιμιζω με παραμύθι το βράδυ, αλλά είναι φορές που αν με δει με το μωρό αγκαλιά δε θα με θέλει 😩😩 λέει "φύγε! Όχι εσύ! Ο μπαμπάς! Τώρα! Άντε!" 🤣🤣
    • Έχω κανονικά ναι οπως στην περίοδο.. θα κανω ξανα τεστ ωορηξιας να δω αν θα ειναι πθο αχνη σημερα λογικα το πικ θα ηταν το Σαββατο.! 
    • Εγώ είχα πάθει ιγμορίτιδα στην εγκυμοσύνη, κοντεψα να πεθάνω από το πολύ μπούκωμα. Με κορόιδευε κι ο γλυκούλης ο άντρας μου ότι ροχαλιζα... 🙄 Τέλος πάντων, ο ΩΡΛ μου είχε δώσει οτριβιν, αλλά όταν πήγα στον γυναικολόγο και του το είπα, μου είπε ότι προτιμάει το ντεξαρινα και καλύτερα να βαζω αυτό. Εγώ το έβαζα μια φορά πριν κοιμηθώ (κι όχι 2 φορές τη μέρα που μου είπαν) για 7 μέρες max. Έκανα και πλύσεις πριν το βάλω για να καθαρίσει η μύτη, παρόλο που το θεωρώ βασανιστήριο 🥲 Ρώτα κι εσύ τον γιατρό σου για το τι θα σου πει. Είναι συχνό φαινόμενο το μπούκωμα στην εγκυμοσύνη... 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...