Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

Η ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.

ΟΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΡΕΜΩ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΜΙΚΡΗ.

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ Η ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χαρα μου καθολου υπερβολικη δεν εισαι!

εμενα ειναι 7 1/2 μηνων και ακομη αποφευγω την επαφη με παιδακια ειδικα τωρα που ειναι χειμωνας.να φανταστεις χωρις να ερθει σε επαφη με κανεναν κολλησε φετος 2 ιωσεις(μαλλον απο εμας) και να σε βεβαιωσω οτι ειναι οτι χειροτερο να αρρωσταινει το μωρο σου.οποτε καλυτερα φυλαγε τα ρουχα σου.

ετσι κι αλλιως το καλοκαιρακι πλησιαζει και τοτε τα πραγματα θα ειναι πολυ πιο ευκολα.:)

χαρα μου γεια σου! ειμαι κι εγω καπως ετσι. εχω ενα γιο 5 μηνων και αποφευγω να πηγαινουμε γενικα σε κλειστους χωρους με πολυ κοσμο και ιδιαιτερα αν υπαρχουν παιδακια (συμβουλη της παιδιατρου μας). αν καποιοι φιλοι θελουν να ερθουν σπιτι και εχουν παιδια παντα ρωταω αν ειναι κρυωμενα. εχω καταντησει γραφικη αλλα καλυτερα ετσι παρα να αρρωστησει το σπλαχνο μου. ισως να ειμαι υπερβολικη αλλα ετσι αισθανομαι καλυτερα, οποτε σε καταλαβαινω απολυτα. φιλια

Χαρά μου γεια σου και απο μένα.Εγω δεν έχω γίνει μανούλα ακόμα..Ειμαι στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μου..Αυτο που ξέρω ειναι οτι πριν σαραντίσει το μωρό θέλει πολύ προσοχή γιατι ειναι πολύ μικρό ακόμα..απο κει και πέρα όμως θα πρεπε να έχει και επαφή με άλλα παιδάκια και απο θέμα ψυχολογίας και απο θεμα υγείας μιας και αποκτά και αντισώματα!!Η υπερβολική προσοχή του τύπου να μην κρυώσει,να μην αρπάξει κανένα μικρόβιο το κάνουν πιο ευάλωτο σε μικροοργανισμούς.Γνωμη μου ειναι οτι και η πολύ καθαριοτητα δεν κάνει καλό..Φυσικά όπως σου ειπα δεν έχω γεννήσει ακόμα!!!!!

εγώ θα διαφωνήσω.....:(

Πάντα φοβάμαι κι αν δώ μυξούλες αποχωρώ (εννοείται οτι έχω ρωτήσει αν είναι άρρωστα ή ήταν)...όπυ φύγει φύγει αλλά πάντα τον έχω σε επαφή με παιδιά ...για να μην αγχώνομαι λέω άν είχες ένα πρώτο παιδάκι τι θα έκανες θα το έδιωχνες?

απο πολύ μωρό είναι συνέχεια με παιδάκια...τα φιλάει και τα παίρνει αγκαλίτσα....ειδικά τα ξαδέρφια του...

ποτέ δεν τον απομάκρυνα...και απο πολύ μικρός ...

παντως κοριτσια εμεις που φετος απο ιωση μας το γυρισε σε βρογχιολιτιδα βαρβατη( απο το πουθενα κιολας)ο γιατρος μας απογορεψε και το super market ακομη.μου ειπε οτι κυκλοφορουν απιστευτες ιωσεις φετος.οσο για βολτες εξω, οσες θελουμε.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ(ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ)ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΤΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΙΒΩ!!!

Όταν γεννήθηκε ο γιος μου δεν μείναμε ούτε μια μέρα στο σπίτι, πάντα έξω ακόμη και σε κλειστούς χώρους, όπως καφετέριες (απαγορευόταν το κάπνισμα!), τώρα είναι 3,5 ετών και δεν έχει αρρωστήσει καθόλου με μόνη εξαίρεση ένα βήχα και συνάχι που είχε πρόσφατα! Δεν ξέρω αν έχει να κάνει το γεγονός ότι θήλασε για 5,5 μήνες! Το ίδιο σύστημα έχω και για την κόρη μου, κάθε μέρα έξω στο καθαρό αεράκι, έτσι κάνω και την γυμναστική μου.:)

μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει τα παιδιά να κολλήσουν κάποια ίωση μέσα στο σπίτι παρά έξω και αυτό γιατί το σπίτι δεν αερίζεται όλη την ημέρα στη διάρκεια του χειμώνα και τα μικρόβια κάνουν πάρτυ!!:angry:

Κοριτσάκια μου ας προφυλάξουμε τα μωρά μας όσο μπορούμε κι ας μας λένε ότι είμαστε υπερβολικές , θα έχουν όλο τον καιρό μπροστά τους για συναναστροφές , κανείς δε νιώθει τον πόνο της μάνας όταν αδιαθετεί το παιδάκι της , ακόμη και κάποιοι που έχουν γίνει μεγάλα τα παιδιά τους δυστυχώς ξεχνάνε πώς ήταν τα δικά τους μικρούλια! Τα είχα περάσει κι εγώ αυτά και ξέρω!

κάτι άλλο βασικό είναι οτι τα παιδιά μας μέχρι ενός ετούς είναι λιγότερο ευάλωτα στυς υιούς λόγω αντισωμάτων που κουβαλούν ...μετά είναι πιο εύκολο να κολλήσουν....που εμείς νομίζουμε οτι ξεπετάχτηκαν....χιχιχι...

και εντάξει δεν είπαμε να τα πηγαίνετε και δίπλα σε αρρωστους..

θα συμφωνήσω με την άργκούλα!και μέσα στο σπίτι μπορεί να κολλήσει (που είναι το πιο πιθανό ) εμένα 2 φορές απο εμένα κόλλησε....:blush:

Hara mou kalispera agapi mou...

Egw pisteuw pws kala kaneis...

Emena pou itane pio mikros o gios mou den afinna kanenan arrwsto konta tou...

Ki merikoi eixan paraponw mazi mou...

Wmos den me eniaze gia tous allous...

Egw kserw pws ena paidaki na arrwsta sunexeia einai i mana kai to paidaki pou perna asximes stigmes,,,ki oxi kanenas allos...

Sugnwmi wmos einai KRIMA...

Τα παιδιά μετά το εξάμηνο αρχίζουν να παράγουν δικά τους αντισώματα και μετά τον χρόνο το ανοσοποιητικό τους δυναμώνει ακόμη περισσότερο. Απ'όσο ξέρω γύρω στα εξι χρόνια το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ίδιο με αυτό ενός ενηλίκου.

Εφόσον ένα παιδάκι θηλάζει παίρνει συνεχώς αντισώματα και από τη μητέρα του. Ακόμη έρευνες έχουν δείξει ότι μετά το χρόνο τα αντισώματα αυξάνονται και στο μητρικό γάλα. Κάθε παιδικός οργανισμός βέβαια είναι διαφορετικός, κάποια παιδάκια είναι λίγο πιο ευαίσθητα από άλλα. Πάντως προστασία σίγουρα δεν είναι να κλείνονται τα μωρά στο σπίτι, όλα χρειάζονται καθαρό αέρα και πρέπει να εκτίθενται σε όλες τις καιρικές συνθήκες, κατάλληλα ντυμένα (όχι υπερβολικά).

Πιστεύω ότι καλό είναι ένα μωρό τριών μηνών να μένει μακριά από αρρώστους όσο γίνεται. Αλλά οι επαφές με τα άλλα παιδάκια θα πρέπει σταδιακά να γίνονται μέρος της ζωής του μωρού, βοηθούν μεταξύ άλλων και το ανοσοποιητικό του σύστημα.....

Επίσης δεν πιστεύω στις υπερβολές της...αυστηρά αποστειρωμένης καθαριότητας. Δηλαδή θεωρώ υπερβολή και επιβλαβή για το παιδί την τακτική που έχουν κάποιες μητέρες π.χ. να χρησιμοποιούν σε κάθε μπάνιο του παιδιού καινούρια πετσέτα, πιστεύω στην καθαριότητα αλλά όχι στην ...αποστείρωση του σπιτιού. Τα παιδιά αυτά γίνονται πιο ευαίσθητα...

Αυτά πιστεύω και εφαρμόζω, σε μια εβδομάδα το μικρό μου γίνεται δεκαπέντε μηνών και δεν έχει αρρωστήσει ποτέ, παρόλο που πηγαίνει σε κολυμβητήριο από έξι μηνών, έρχεται γενικά σε επαφή με άλλα παιδάκια και μεγάλους και βγαίνει έξω κάθε μέρα με οποιονδήποτε καιρό...

ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ,ΟΝΤΩΣ

ΕΝΑ ΜΩΡΟ 3 ΜΗΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ,

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΝΕ Κ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ!

ΟΜΩΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ

ΓΙΝΕΤΑΙ Κ ΠΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΘΕΙ

ΤΙΠΟΤΑ??

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ.ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ 7 ΜΗΝΩΝ Κ ΔΟΞΑΣΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ

ΤΙΠΟΤΑ Κ ΕΡΧΟΝΤΕ Κ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ Κ ΠΟΥ .ΤΟΝ ΠΑΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

ΒΟΛΤΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ Η ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ.ΕΙΜΑΙ

Κ ΜΟΝΗ ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΜΑΖΙ.

ΦΙΛΙΑ

.

Χαρα μου εγω να σου πω την αληθεια τον ειχα πολυ μεσα στο σπιτι, κακο δεν του εκανε, και κοσμος ερχοταν να το δει και σε κανεναν δεν απαγορευσα να το πιασει.

γενικα πιστευω να κρινεις αναλογα την περιπτωση, αλλα κυριως να το βγαζεις να παιρνει καθαρο αερα.

Εμεις τη μικρη μας δεν τη φυλαξαμε ποτε τοσο πολυ.Βεβαια ειχαμε την τυχη να γεννηθει Απριλιο οποτε μολις περασαν οι πρωτες 30 μερες αρχισαμε τις βολτες τις οποιες συνεχιζουμε ακαθεκτοι μεχρι κ σημερα.

Τωρα οσον αφορα στις επαφες με μικρα παιδακια εγω θα καταθεσω τη δικη μου εμπειρια.

Σχεδον καθε μερα ερχονται στο σπιτι μας τα ανηψια μου τα οποια ειναι 6, 5 κ 3,5 χρονων (νηπια,παιδικο σταθμο κτλ).Η μικρη μας εχει μαθει με μικρα παιδακια και τρελαινεται οταν τα βλεπει.Ειναι μαλιστα πολυ κοινωνικη και της αρεσει πολυ ο κοσμος.

Ας σημειωσω οτι τη μια κ μοναδικη φορα που αρρωστησε κολλησε απο μενα που λογω δουλειας (εκπαιδευτικος) μεταφερω ενα σωρο ιωσεις.

οσο μπορουμε να προσεχουμε, ας προσεχουμε... χωρις αυτο να σημαινει οτι πρεπει να φτανουμε στην υπερβολη!

καλο ειναι, μεχρι να κανει τα πρωτα του εμβολια να εχουμε το νου μας για ιωσεις και ειδικοτερα για παιδικες αρρωστιες που καλο ειναι να τις περασουν σε μια πιο... προχωρημενη ηλικια!

απο εκει και περα, και θα αρρωστησουν και ιωσεις θα περασουν και γριπουλες...

αν μη τι αλλο θα αποκτησουν αντισωματα!!!

οταν πηγε ο μεγαλος μου ο γιος παιδικο σταθμο, ο μικρος ηταν νεογεννητο!

εκει να δειτε ιωσεις που μας κουβαλουσε!!!

ε! δεν μπορουσα να τον βαλω και σε γκαραντινα!!!

ο μικρος ποτε δεν αρρωστησε σαν μωρο! αρχισε να κολλαει ιωσεις απο 1 ετους και πανω!!

η μικρουλα σου ειναι πολυ μωρο,οποτε καλα κανεις και δεν την φερνεις σε επαφη...μετα τους 6 μηνες καλο ειναι να ερχεται σε επαφη με παιδια..και εγω στην αρχη τον προσεχα πολυ...μετα τους 6 μηνες αρχισαμε να αλωνιζουμε..παιδακια ειναι και θα αρρωστησουν και θα χτυπησουν...δεν μπορουμε να τα εχουμε μεσα σε γυαλα...μου φαινεται οτι σκεφτομαστε και λιγο τον εαυτο μας ,γιατι αν αρρωστησουν αυτα τρεχουμε εμεις....

ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΑΡΧΑΣ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ! ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ! ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΑ 2 ΑΠΟ ΤΑ 3 ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΠΑΝΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΕΙΧΑ ΕΡΘΕΙ! ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ 5 ΜΗΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΧΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΗΧΑ! ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΤΑΝ ΞΥΠΝΙΟΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΘΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΜΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΗΝ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΦΙΛΗΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΧΕΡΑΚΙ!!!!.... ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙΑ! ΤΟ ΤΙ ΠΕΡΑΣΑ 10 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΩΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ! ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΩ ΤΙΣ ΜΥΞΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ! Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΑΤΩΝΕ ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΙΓΕ! ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΦΟΒΗΘΗΚΕ! ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΠΩ ΣΑΣ ΚΟΛΗΣΑΜΕ! ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ! ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ ΕΞΩ ΜΕ ΚΡΥΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ! ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΑΣΧΗΜΑ! ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΣΥ ΘΑ ΒΑΖΑΝΙΖΕΣΑΙ!

καλησπερα και απο μενα.Λοιπον ο γιος μου ειναι τωρα 5 ετων .Ιταν γεννηθηκε ειχε ερθει ο γυναικολογος τηςμιας κοπελιας απο τις δυο που μοιραζομασταν το δωματιο και της ειπε οτι γυριζοντας στο σπιτι να στειλει το μεγαλυτερο παιδι της που ηταν τοτε 4 ετων στη γιαγια για να μην ειναι κοντα στο μωρο , πηγαινε παιδικο σταθμο το μεγαλο παιδακι.

Εγω μολις το ακουσα αυτο τρελλαθηκα μα να διωξεις το παιδι σου απο το σπιτι;κρατησα τη σκεψη μου για μενα και ειπα θα ρωτησω τη παιδιατρο.Σαββατο βγηκα απο το νοσοκομειο , κυριακη ηρθε η παιδιατρος και της το ειπα και μου ειπε το εξης : καταρχιν ποτε δε διωχνουμε τομεγαλο παιδι για να ερθει το μιρο απλα το προσεχουμε να μην πηγαινει κοντα του χωρις να εχει πλυνει τα χερια του και καλυτερα να κοιτμα να μην το φιλαει στα χερακια. Επισης μου ειπε οτι καλο ειναι να προσεχουμε εως 6 μηνων γιατι ενα απλο κρυωμα σε ενα τριχρονο στο 6μηνο θα το στειλει στο νοσοκομειο.Βεβαια δεν μου ειπε να το κλεισω σε κλουβι το αντιθετο να τον βγαζουμε συνεχεια εξω να του βαζουμε ενα ρουχαλακι πιο πολυ απο εμας και απλα αν πηγαινουμε σε οικογενειακα σπιτια η ερχονται να προσεχουμε και να ρωρταμε αν καποιος ειναι αρρωστος.Παντως εγω 52 ημερων τον ειχα παει στα goodys δεν επαθε τιποτα. Την ημερα που βγηκα αο το νοσοκομειο και ολες τις υπολοιπες ηταν μαζι με τα ανιψια μου τοτε ηταν 12 και 14 πηγαιναν σχολειο και της φιλης μου που ηταν 4 και 7 αλλα ποτε δεν ερχοντουσταν αρρωστα . Εχω μια φιλη που το παιδι δεν το παιρνει ποτε μαζι και καλ οτι καπνιζουν οπου παει αλλα τελικα θελει να χαλαρωνει και δεν το παραδεχετεαν θελει να παει βολτα υπαρχουν χωροι παρα πολυ . Εγω παντως το μικρο μου 4 μηνων τον πηγα στον ολυμπο το βουνο και το ιδιο καιρο εκανε και το πρωτο μπανιο στη θαλασσα . Απλα δεν θελει πανικο .

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥΛΑ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΣΟΥ.ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΟΛΥΕΦΕΡΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ 2 ΕΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ!ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΣΟΥ!

κοριτσακια το θεμα θελει προσοχη η μικρη εχει αρρωστησει μονο 2 φορεσ και ειναι 9 μηνων τωρα.μεχρι να σαραντησουμε τα παιδακια που ερχοντουσαν σπιτι την βλεπαν απο την πορτα του δωματιου,βεβαια εχω γεννησα μαιο και δεν ειχα τοτε πολλεσ ιωσεισ.μου αρρωστησε πρωτη φορα με μυξουλεσ και βηχα τον οκτωβριο γιατι πηγαμε σε ενα παιδοτοπο που εκανα παρτυ οι ανιψιεσ μου,αρρωστησε γιατι ενω ειμαστασ με μεγαλουσ και καθομασταν ολοι μαζι ενασ που ηταν αρρωστοσ πηγε και εβηξε ακριβωσ παανω απο την μπεμπα.και την δευτερη φορα καπωσ ετσι εγινε απο το θειο τησ αυτη την φορα βεβαια οταν του τα εψαλλα ηταν αργα.βολτεσ βγαινουμε συνεχεια αλλα φιλαω τουσ κλειστουσ χωρουσ που μπορει να υπαρχουν αρρωστα ατομα.κριμα ειναι να βασανιζονται τα μικρουλια απο την ανευθυνοτητα των μεγαλων.

οταν γεννησα το 1ο μου παιδι ειχα παθει κριση καθαριοτητας και αποστειρωσης:( δεν αφηνα να τον πλησιαζουν,δεν δεχομουν παιδακια,

απεφευγα τους ηλικιωμενους και γενικα μια υστερια του μικροβιου

ειχα παθει:P

το παιδι ομως το εβγαζα καθε μερα με κρυο και με ζεστη εξω

με το καροτσι στα παρκα της πολης μου αλλα δεν το εκλεινα μεσα,

ουτε το πηγαινα σε κλειστους χωρους,ποτε δεν αρρωστησε:)

οταν γεννηθηκε η μικρη μου πηρα αποφαση οτι απο την στιγμη που

υπαρχει ακομη ενα παιδακι μες το σπιτι δεν γινοτανε κατι,εφοσον

κι εκεινο το καημενο ηταν ολο πανω και γυρω γυρω απο το μωρο:unsure:

επισης δεν το εκλεισα μεσα ,τι βολτες,τι θαλασσα,τι ηλιο μαζεψε δε

λεγεται μετα τα 2 ετη ομως επαθε ολα τα αναπνευστικα νοσηματα,

αλλεργικο ασθμα κ.ο.κ.πηγε και παιδικο σταθμο στα 3,5 και εδεσε:(

η ταλαιπωρια του μωρου δε λεγεται.........

πλεον μεγαλωσαμε βεβαια και απο φετος ιωση δεν ειδαμε επιτελους:lol:

οσο για το μωρο μας που περιμενουμε δεν εχω σκοπο να αλλαξω κατι απο

αυτα που εκανα στα αλλα 2 απλα πιστευω κι οτι καποια πραγματα ειναι "τυχερα" οσον αφορα την υγεια και τις ευαισθησιες.......η κορη μου ηταν τελειομηνο αλλα ελλειποβαρες μωρο 1840kgr.θηλασε πολυ και πηρε τα πανω της γρηγορα,δεν εκανε θερμοκοιτιδα ουτε 1 ωρα,πλεον

εχει πολυ καλυτερη αναπτυξη απο τον αδερφο της....

δεν θελει υστερια αλλα πιστευω οτι θελει προσοχη γιατι το καθε μωρακι διαφερει οπως διαφερουν και οι αμυνες του οργανισμου του:)

Γεια σου Χαρά

Εμένα η μικρή μου είναι 5+μηνών

Επειδή γεννήθηκε τέλος Αυγούστου & μας βοήθησε ο καιρός την βγάζαμε έξω από 15 ημερών.

Τώρα σχετικά με τα παιδάκια, θέλει λίγο προσοχή αλλά μη φτάνουμε στην υπερβολή.

Εμένα από την 1η εβδομάδα ήρθε σε επαφή με άλλα μωράκια & παιδάκια μικρά τα οποία όμως ΔΕΝ είχαν κανένα πρόβλημα

Το μόνο που αποφεύγω είναι κλειστούς χώρους με κάπνα & δεν πάω ποτέ σε παιδότοπους ή όπου υπάρχουν άρρωστοι!

Καλή συνέχεια Τζένη

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...