Μετάβαση σε περιεχόμενο

υψηλη μυωπια και καισαρικη


SIFOS

Recommended Posts

κοριτσια,

δυστυχως ο οφθαλμιατρος μου μου απαγορευσε το φυσιολογικο τοκετο και ανγακαστικα θα κανω καισαρικη.ειχα καμια αλλη αναλογο προβλημα;μπορειτε να μου πειτε λεπτομερειες για την καισαρικη γιατι εχω αρχισει και αγχωνομαι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sifos πόσο μυωπία έχεις; thouli όταν εννοείς θυροειδή; Αχ κορίτσια τα έχω όλα τελικά! Μου φαίνεται ότι τελικά και εμένα καισαρική θα μου κάνει! Έχω αγχωθεί υπερβολικά τώρα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sifos γεια σου!

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

Έχω κι εγώ υψηλή μυωπία (8-9), αλλά ο οφθαλμίατρός μου μου είχε πει πως όλα εξαρτώνται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οπτικό νεύρο και το μάτι γενικότερα. Μάλιστα μου είχε κάνει μια εξέταση που λέγεται βυθοσκόπηση πριν 2,5 χρόνια και τότε μου'χε πει πως τα μάτια μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πως αν ήμουν έγκυος δε θα χρειαζόταν καισαρική. Μου είπε όμως πως όταν μείνω έγκυος θα πρέπει να επαναλάβω την εξέταση και γενικά να υπάρχει επικοινωνία με το γυναικολόγο μου. Οπότε θα σου έλεγα να κάνεις ένα τηλέφωνο στον οφθαλμίατρό σου να τον ρωτήσεις.

Πάντως, όπως και να'χει, το σημαντικό είναι να'ρθει με το καλό το μωράκι σου! Μη σε αγχώνει η καισαρική! Όλα καλά θα πάνε! Φιλάκια πολλά! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα σε ολες.

Εχω κουβεντιασει με το γιατρο μου για το θεμα απο τον 4 μηνα καταρχην εξαρταται

απο το βαθμο μυωπιας (εγω εχω 4) θεωρειται μου ειπε οχι πολυ υψηλη.

Ξεκιναμε μου λεει σε αυτες τις περιπτωσεις για φυσιολογικο τοκετο και στη συνεχεια αν δουμε πως θα ζοριστω πολυ και πως θα ειναι ενας δυσκολος τοκετος τοτε μονο θα παμε για καισαρικη. Θα το αποφασισουμε κατα τη διαρκεια δεν το προεξοφλουμε μου ειπε...μιλαμε για ανθρωπο που θεωρει την καισαρικη τελευταια αναγκαια λυση...

Εγω παρολα αυτα αυριο εχω ραντεβου και στον οθφαλμιατρο για να ακουσω και τη δικη του αποψη. Θα σας ενημερωσω αυριο που θα μαθω και αλλα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και σε μένα και μάλιστα εγω το έμαθα στο τέλος του 8ου αρχές 9ου οτι θα κάνω καισαρική. Φαντάζεσαι την απογοήτευση που πήρα; Βέβαια φταίω και εγω αλλα φταίει και ο γυναικολόγος μου, όταν μου πήρε το ιστορικό θα έπρεπε να ρωτήσει και για πιθανή μυωπία. Βέβαια θα μου πεις γιάτι βρε όργιο σε είδε ποτέ με γυαλιά τρομάρα σου; Τες πα...

Αααα!! Άσε που όταν πήγα στον οφθαλμίατρο στεναχωρήθηκα ακόμα περισσότερο γιάτι ο βυθοσκοπικός έλεγχος ήταν άριστος και επέμενε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετο. Τώρα θα μου πείς δεν ξεγεννάει ο οφθαλμίατρος, αλλά ο γυναικολόγος και έτσι δεν το πήρα πάνω μου όπως μου ζητησε ο δεύτερος να κάνω αν επέμενα περισσότερο για φυσιολογικό τοκετο.

Πάντως δεν είναι και τόσο τραγικο να γεννήσεις με καισαρική να μην αγχώνεσαι καθόλου. Μπορείς αν θες ακόμα και να προγραμματίσεις τον τοκετο, είναι στο χέρι σου αν θα κάνεις επισκληρίδιο ή ολική αναισθησία και γενικά είναι μια διαδικασία που δε χρειαζεται να ανησυχείς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα,και εγώ μία απο τα ίδια. Έχω 10.5 βαθμούς και δεν το συζητούν καν, ούτε η γυναικολόγος μου, ουτε διάφοροι οφθαλμίατροι που έχω πάει. Δεν έχει σημασία όμως, τα μωράκια μας να γεννηθούν καλά!

Crazy, δεν πονάει η βυθοσκόπηση έτσι;Εγώ αγχόνομαι για αυτή, ίσως επειδή για την καισαρική το έχω χονέψει εδώ και χρόνια:unsure:

as1cEWmFg2B0020MjcyYmR8MDAwODk5NmR8QmViaSBzZSBwZXJpbWVub3ltZSBzZQ.gif

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lazycat, η βυθοσκόπηση δεν πονάει καθόλου, απλώς είναι λίγο ενοχλητική διαδικασία. Σου ρίχνουν ένα κολλύριο και περιμένεις αρκετή ώρα μέχρι να δράσει. Αυτό προκαλεί διαστολή της κόρης του ματιού. Γίνεται τεράστια! Μετά σε κοιτάει με τα μηχανήματα μέσα στο μάτι και το πιο ενοχλητικό είναι όταν σε κοιτάει με το φως μέσα στο μάτι. Αλλά όχι, δεν πονάει καθόλου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ.ΕΓΩ ΕΧΩ 5 ΚΙ 2,5 ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΩΠΙΑ.ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΒΥΘΟ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΔΗΛ.ΓΙΑ ΛΟΓΟ ΜΥΩΠΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΝΑΙ ΜΕΝ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΕ ΣΦΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΦΤΑ Η΄ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ Η΄ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟ.Ε ΟΧΙ...ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ...ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ...ΕΠΙΜΕΝΩ ΑΛΛΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΕΙ ΠΑΩ ΠΑΣΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΓΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟΣ.ΦΥΣΙΚΑ Η ΚΑΘΕ ΚΟΠΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ...ΝΑΑΙ ΜΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΡΟΥΤΙΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δυστυχως εχω 8,5 στο ενα ματι κ στο αλλο 8,5 κ 1 βαθμο αστιγματισμο δηλαδη 9,5(το προσθετουν).κ επισης στο ματι με το 8,5 εχω αλλοιωσεις στο βυθο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν ο οφθαλμίατρος σου λέει καισαρική μην το σκέφτεσαι καθόλου!

Παρ'το απόφαση! Κι είπαμε.. μην αγχώνεσαι... το σημαντικό είναι ότι σε λίγο καιρό θα'ρθει το μωρό σου! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

filos`ifigen έγραψε:

ΕΓΩ ΕΧΩ 5 ΚΙ 2,5 ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΩΠΙΑ.ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΒΥΘΟ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΔΗΛ.ΓΙΑ ΛΟΓΟ ΜΥΩΠΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΝΑΙ ΜΕΝ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΕ ΣΦΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΦΤΑ Η΄ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ Η΄ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟ.Ε ΟΧΙ...ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ....

Ξέχασα να πω οτι η δική μου μυωπία είναι 8.50 και στα δύο μάτια.

Μεγάλη μυωπια θεωρείται απο 5 και πάνω.

Επίσης τα μάτια δεν είναι κάτι που θυσιάζεις ελαφρά τη καρδία.

Για την ιστορία θα αναφέρω πως ο γιατρός μου δε μου πήρε παραπάνω χρήματα για την καισαρικη απο τα συμφωνηθέντα του φυσιολογικού τοκετού.

Βλακείες ή όχι προσωπικα δεν παίρνω την ιατρική ευθύνη, μιας και δεν έχω πτυχίο ιατρικής κρεμασμένο στον τοίχο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω κοριτσια απο πριν γεννησω το ειχα παρει αποφαση για την καισαρικη.η γυναικολογος μου ομως μολις της ειπα για τη μυωπια μου λεει "δεν πειραζει, θα κανουμε φυσιολογικο".εννοειται βεβαια οτι μετα τη διαγνωση του οφθαλμιατρου δεν το διακινδυνευω.οπως μου ειπε κ εκεινος "καλυτερα καισαρικη για σενα κ για το μωρο, παρα εγχειριση στα ματια".στο επομενο ραντεβου μου με τη γυναικολογο απλα θα της δωσω τη γνωματευση του οφθαλμιατρου κ ελπιζω να μην εχει αντιρρησεις.

α,κ οπως μου ειπε ο οφθαλμιατρος απο 7 μυωπια κ πανω δε δινουν αδεια για κανονικο τοκετο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια αυτα που εμαθα

μετα απο την προχθεσινη μου επισκεψη και στο γυναικολογο και

στον οθφαλμιατρο ειναι πως πανω απο 8 βαθμους μυωπια και αστιγματισμο

ο φυσιολογικος τοκετος ειναι απαγορευτικος.

Ετσι υποχρεωτικα και εγω θα κανω καισαρικη γιατι μπορει τωρα να εχω 4 βαθμους αλλα πριν το λειζερ ειχα 13!! "Δεν συζηταμε καν για ελεγχο του βυθου" με διαβεβαιωσαν και οι δυο. Ο γυναικολογος βεβαια στεναχωρηθηκε πιο πολυ απο εμενα γιατι ειναι υπερ του φυσιολογικου αλλα παρολα αυτα δεν το ρισκαρει με τιποτα, ουτε και γω φυσικα:)

Δεν πειραζει αλλωστε αυτο που μας ενδιαφερει ολες μας ειναι το καλο

αποτελεσμα:);)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας και απο μενα. εγω εχω 6,5 σε καθε μάτι, και ο γυναικολογος ειπε οτι ειμαι ακριβως στη μεση οποτε ξεκιναμε με κανονικο τοκετό και αν στην πορεια δυσκολεψουν τα πραγματα και ζοριστω πολυ, τοτε θα παμε για καισαρικη

Παντως νομιζω οτι με την επισκληριδιο και την χρηση της κουταλας η γεννα πλεον δεν ζοριζει τοσο πολυ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...