Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ανησυχώ γιατί δεν παίρνει βάρος

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, αν και διαβάζω συχνά τις συνομιλίες σας πρώτη φορά στέλνω. Είμαι νεα μανουλα μιας ζουζουνιτσας 3,5 μηνών. Το πρόβλημα μου είναι πως δεν μου παίρνει πολυ βάρος. Στις 18/12 που γεννήθηκε ηταν 3000 κιλά και σήμερα είναι 5290. Η παιδίατρος μου είπε την Δευτέρα  διοτι ζυγιζε 5270 να της δινω και συμπλήρωμα ( θηλαζω αποκλειστικά) το οποίο και έκανα και μέχρι σήμερα έχει πάρει μονο 20γρ. Εσάς σας έχουν πει κάτι για τα κιλά? Ανησυχώ γιατί δεν παίρνει βάρος. Σας ευχαριστώ πολύ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• admin changed the title to Ανησυχώ γιατί δεν παίρνει βάρος
στις πριν 18 ώρες, ο/η Kelly 1 είπε:

Καλησπέρα σας, αν και διαβάζω συχνά τις συνομιλίες σας πρώτη φορά στέλνω. Είμαι νεα μανουλα μιας ζουζουνιτσας 3,5 μηνών. Το πρόβλημα μου είναι πως δεν μου παίρνει πολυ βάρος. Στις 18/12 που γεννήθηκε ηταν 3000 κιλά και σήμερα είναι 5290. Η παιδίατρος μου είπε την Δευτέρα  διοτι ζυγιζε 5270 να της δινω και συμπλήρωμα ( θηλαζω αποκλειστικά) το οποίο και έκανα και μέχρι σήμερα έχει πάρει μονο 20γρ. Εσάς σας έχουν πει κάτι για τα κιλά? Ανησυχώ γιατί δεν παίρνει βάρος. Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλησπερα!μηπως δν ειναι αρκετη η ποσοτητα που τρωει σε καθε γευμα?δειχνει να χορταινει?καθε ποσες ωρες τρωει τωρα με το ξενο?ξερω οτι μετα τον τριτο μηνα σταματανε πια να περνουν βαρος με την ιδια συχνοτητα που επερναν πριν

στις πριν 1 ώρα, ο/η vasiliki30 είπε:

Καλησπερα!μηπως δν ειναι αρκετη η ποσοτητα που τρωει σε καθε γευμα?δειχνει να χορταινει?καθε ποσες ωρες τρωει τωρα με το ξενο?ξερω οτι μετα τον τριτο μηνα σταματανε πια να περνουν βαρος με την ιδια συχνοτητα που επερναν πριν

Η αλήθεια είναι ότι οταν την θηλαζω τρώει 10 λεπτά και μετά δεν θέλει να φάει αλλο. Δεν μου κλαίει και ουτε δείχνει να πεινάει, ίσα ίσα που οταν την βαζω πάλι να φάει γκρινιάζει. Την ταιζω καθε τρεις ώρες. Ξένο της δινω δυο φορές την ημέρα μια φορά το πρωί και μια το βράδυ πριν κοιμηθεί.

στις πριν 44 λεπτά, ο/η Kelly 1 είπε:

Η αλήθεια είναι ότι οταν την θηλαζω τρώει 10 λεπτά και μετά δεν θέλει να φάει αλλο. Δεν μου κλαίει και ουτε δείχνει να πεινάει, ίσα ίσα που οταν την βαζω πάλι να φάει γκρινιάζει. Την ταιζω καθε τρεις ώρες. Ξένο της δινω δυο φορές την ημέρα μια φορά το πρωί και μια το βράδυ πριν κοιμηθεί.

Επειδη περασα απο την ιδια φαση με σενα στον πρωτο μηνα του γιου μου και υποσιτιζοταν αυτο που μου ειπε ο παιδιατρος ειναι θα τον θηλαζεις και μετα απο καθε θηλασμο θα του δινεις συμπληρωμα ξενο.θα ξεκινησεις με 30 και αν δεις οτι δνχορταινει θα το αυξησεις ωστε να μενει παντα στο μπιμπερο λιγο.με το που το εκανς ειδς μεγαλη διαφορα.ειναι και λιγο πιο πανω απογτην φυσιολογικη καμπυλη σημερα που ειναι τριων μηνων παρολο που εμενα γεννηθηκε και λιποβαρης,2500

Καλησπερα, κ εγω ανησύχησα με την δευτερη κορη μου η οποία ενω τους 3 πρώτους μηνες πήρε τον τέταρτο τωρα δλδ πήρε μόνο 400γρ

η αληθεια ειναι οτι μου κακοφάνηκε πολυ γιατι σε σχέση με την μεγαλη κου κορη συγκριτικά τους ιδιους μηνες έχουν 1,300-1,400 κλ διαφορα και 8 πόντους 

ο γιατρός κου ειπε να μην ανησυχω απο τη στιγμη που πήρε και πως αν συγκρίνουμε με ενα κ τον Άντρα μου θα βγει κ αυτή μικρόκαμωμενη γι αυτο να δεις πως θα πάει κ να το συζητήσεις με το γιατρο σου δεν ειναι ολα τα παιδιά ίδια 

στις πριν 3 ώρες, ο/η vasiliki30 είπε:

Επειδη περασα απο την ιδια φαση με σενα στον πρωτο μηνα του γιου μου και υποσιτιζοταν αυτο που μου ειπε ο παιδιατρος ειναι θα τον θηλαζεις και μετα απο καθε θηλασμο θα του δινεις συμπληρωμα ξενο.θα ξεκινησεις με 30 και αν δεις οτι δνχορταινει θα το αυξησεις ωστε να μενει παντα στο μπιμπερο λιγο.με το που το εκανς ειδς μεγαλη διαφορα.ειναι και λιγο πιο πανω απογτην φυσιολογικη καμπυλη σημερα που ειναι τριων μηνων παρολο που εμενα γεννηθηκε και λιποβαρης,2500

Σ'ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω. Αχ θα έχει μπουτακια για φιλάκια ❤❤❤❤

στις πριν 3 ώρες, ο/η netspirit είπε:

Καλησπερα, κ εγω ανησύχησα με την δευτερη κορη μου η οποία ενω τους 3 πρώτους μηνες πήρε τον τέταρτο τωρα δλδ πήρε μόνο 400γρ

η αληθεια ειναι οτι μου κακοφάνηκε πολυ γιατι σε σχέση με την μεγαλη κου κορη συγκριτικά τους ιδιους μηνες έχουν 1,300-1,400 κλ διαφορα και 8 πόντους 

ο γιατρός κου ειπε να μην ανησυχω απο τη στιγμη που πήρε και πως αν συγκρίνουμε με ενα κ τον Άντρα μου θα βγει κ αυτή μικρόκαμωμενη γι αυτο να δεις πως θα πάει κ να το συζητήσεις με το γιατρο σου δεν ειναι ολα τα παιδιά ίδια 

Καλησπέρα, αρα εσας σας είπε ότι είναι όλα καλά. Εμένα η παιδίατρος με ανησύχησε οτι πρέπει να τρώει περισσότερο, είναι λίγα τα 110 γρ που παίρνει την εβδομάδα. Και εμείς είμαστε αδύνατοι, και εγώ μωρό ήμουν στα ίδια κιλά με την μικρή.

Καλησπέρα!να σου ζήσει το μωράκι σου!ακολούθα ότι σου πει ο παιδίατρος σου αλλά στον θηλασμό δεν υπάρχει το κάθε 3 ώρες.θηλαζεις οπότε πεινάσει το μωρό.μπορει ανά μια ώρα πχ..Και εμένα δεν μου έπαιρνε ιδιαίτερα βάρος η μικρή και έχει φτάσει 10 μηνών σήμερα!ακόμα συνεχίζει να είναι αδυνατούλα (8 κιλά!)στην καμπύλη της πως είναι;Εμένα πχ ήταν σταθερά στο πράσινο προς πορτοκαλί  προς τα κάτω κ συνεχίζει έτσι.

Το ίδιο θέμα είχαμε κ εμείς με την μικρή μας!!τους πρώτους μήνες κ μέχρι να ξεκινήσουμε τις στερεές έπαιρνε ελάχιστο βάρος αλλά έπαιρνε στο ύψος!!ακόμα ψάχνω το λόγο που γινόταν γιατί μετά τον 8ο μήνα άρχισε να παίρνει κ για τους προηγούμενους!!στην πράσινη καμπύλη φτάσαμε γύρω στο χρόνο και τώρα (17,5 μηνών) είναι μια καμπύλη πάνω από τον μέσο όρο!! Έδωσα κ εγώ λίγο συμπλήρωμα στην αρχή αλλά μετά από λίγο καιρό κ με κόπο το έκοψα κ θηλασα 15 μήνες περίπου!!προσπάθησε να βλέπεις στο θηλασμό ότι καταπινει κ δε σε πιπιλαει απλά.. ακούγεται ήχος όταν καταπίνει! 

στις πριν 1 ώρα, ο/η stasa199 είπε:

Καλησπέρα!να σου ζήσει το μωράκι σου!ακολούθα ότι σου πει ο παιδίατρος σου αλλά στον θηλασμό δεν υπάρχει το κάθε 3 ώρες.θηλαζεις οπότε πεινάσει το μωρό.μπορει ανά μια ώρα πχ..Και εμένα δεν μου έπαιρνε ιδιαίτερα βάρος η μικρή και έχει φτάσει 10 μηνών σήμερα!ακόμα συνεχίζει να είναι αδυνατούλα (8 κιλά!)στην καμπύλη της πως είναι;Εμένα πχ ήταν σταθερά στο πράσινο προς πορτοκαλί  προς τα κάτω κ συνεχίζει έτσι.

Την θηλαζω καθε τρεις ώρες γιατί μόνο τότε τρώει, εχω προσπαθήσει και πιο νωρίς αλλά γκρινιάζει και τραβάει το κεφάλι προς τα πισω. Η παιδίατρος είπε να μην την πιεζω για να μην μου κάνει και άρνηση τροφής και γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Στην καμπύλη είναι μόνιμα στο πορτοκαλί και στο ύψος είναι στην πράσινη. Εσένα σου έλεγε η παιδίατρος ότι είναι οκ?

στις πριν 35 λεπτά, ο/η Smurf88 είπε:

Το ίδιο θέμα είχαμε κ εμείς με την μικρή μας!!τους πρώτους μήνες κ μέχρι να ξεκινήσουμε τις στερεές έπαιρνε ελάχιστο βάρος αλλά έπαιρνε στο ύψος!!ακόμα ψάχνω το λόγο που γινόταν γιατί μετά τον 8ο μήνα άρχισε να παίρνει κ για τους προηγούμενους!!στην πράσινη καμπύλη φτάσαμε γύρω στο χρόνο και τώρα (17,5 μηνών) είναι μια καμπύλη πάνω από τον μέσο όρο!! Έδωσα κ εγώ λίγο συμπλήρωμα στην αρχή αλλά μετά από λίγο καιρό κ με κόπο το έκοψα κ θηλασα 15 μήνες περίπου!!προσπάθησε να βλέπεις στο θηλασμό ότι καταπινει κ δε σε πιπιλαει απλά.. ακούγεται ήχος όταν καταπίνει! 

Μακάρι να φτιάξει και σε μένα. Μπράβο σου που τα κατάφερες, εγω εχω πάψει να εχω ελπίδες, με ολα αυτα αισθάνομαι οτι δεν εχω αρκετο γαλα για να χορτάσει ή την ενοχλεί κάτι. Θα παρατηρήσω τον ήχο που μου είπες. Σ' ευχαριστώ πολύ 

στις πριν 15 ώρες, ο/η Kelly 1 είπε:

Καλησπέρα, αρα εσας σας είπε ότι είναι όλα καλά. Εμένα η παιδίατρος με ανησύχησε οτι πρέπει να τρώει περισσότερο, είναι λίγα τα 110 γρ που παίρνει την εβδομάδα. Και εμείς είμαστε αδύνατοι, και εγώ μωρό ήμουν στα ίδια κιλά με την μικρή.

Ναι ειπε οτι ειναι φυσιολογικο αφου και εμεις είμαστε μικροκαμωμένοι 

Εγω δεν ειναι γιατρός αλλα θα σου πω οτι φυσιολογικα ανησυχείς σαν μαμα και εγω στεναχωρέθηκα που πήρε μόνο 400γρ αλλα οπως μ ειπε κ ο γιατρός μου το μωρο μοιάζει στους γονεις του και εγω δεν ειναι κ πρώτο μπόι. 
δοκιμασε συμπλήρωμα αν θέλεις οπως σου ειπε (Που σιγουρα θα παρει περισσοτερο βαρος καθως ειναι Αγελαδινό κ εμπλουτισμένο με βιταμίνες κλπ.) αλλα θα σου έλεγα να ανησυχούσΕς πολυ αν δεν έπαιρνε καθολου βαρος η δικιά μ δλδ που πήρε 400γρ και με ξενο τι να πω :) .

στις πριν 16 ώρες, ο/η Kelly 1 είπε:

Την θηλαζω καθε τρεις ώρες γιατί μόνο τότε τρώει, εχω προσπαθήσει και πιο νωρίς αλλά γκρινιάζει και τραβάει το κεφάλι προς τα πισω. Η παιδίατρος είπε να μην την πιεζω για να μην μου κάνει και άρνηση τροφής και γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Στην καμπύλη είναι μόνιμα στο πορτοκαλί και στο ύψος είναι στην πράσινη. Εσένα σου έλεγε η παιδίατρος ότι είναι οκ?

Εγώ τη θηλαζα οπότε γκρίνιαζε (αν ήταν καθαρή και δε νυσταζε) και έπινε γάλα...ξαθε 2 ωρες περίπου. Μην την πιέζεις εννοείται!Εγώ την πίεσα έτσι να πιει γάλα με μπιμπερό η με ποτηρακι και είχαμε άρνηση στο κουτάλι μετά!εφόσον έχει σταθερή ανάπτυξη το μωρό μην ανησυχείς!αυτή είναι η καμπύλη της !Όπως μας έλεγε ο παιδίατρος μας δεν γίνεται όλα τα μωράκια τα είναι στο πράσινο ούτε στην ίδια καμπύλη!κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό!Ναι μας έλεγε εφόσον παίρνει σταθερά  κάθε μήνα και δεν είναι ευθεία η γραμμή είναι καλά!

στις On 5/4/2020 at 12:14 ΠΜ, ο/η Kelly 1 είπε:

Μακάρι να φτιάξει και σε μένα. Μπράβο σου που τα κατάφερες, εγω εχω πάψει να εχω ελπίδες, με ολα αυτα αισθάνομαι οτι δεν εχω αρκετο γαλα για να χορτάσει ή την ενοχλεί κάτι. Θα παρατηρήσω τον ήχο που μου είπες. Σ' ευχαριστώ πολύ 

Τα ίδια ένιωθα κ εγώ όμως μια χαρά τους φτάνει το γάλα μας αρκεί να θηλάζουν σωστά!!θα την βρεις την άκρη σίγουρα..

• 2 weeks later...

Καλησπέρα σας και παλι. Τελικά η μικρή δεν παίρνει βάρος γιατί έχει ουρολοίμωξη. Κάναμε γενική ούρων και καλλιέργεια. Η γιατρός μας έδωσε το zinadol να πάρουμε. Νιώθω τόσο χάλια, τι λάθος έκανα και αρρώστησε? Είμαι έτοιμη να σκάσω!!! Είναι τόσο μικρούλα

στις πριν 3 ώρες, ο/η Kelly 1 είπε:

Καλησπέρα σας και παλι. Τελικά η μικρή δεν παίρνει βάρος γιατί έχει ουρολοίμωξη. Κάναμε γενική ούρων και καλλιέργεια. Η γιατρός μας έδωσε το zinadol να πάρουμε. Νιώθω τόσο χάλια, τι λάθος έκανα και αρρώστησε? Είμαι έτοιμη να σκάσω!!! Είναι τόσο μικρούλα

Να μην σκας καθολου!
Η ουρολήμωξη ειναι Σύνηθες φαινόμενο στα μωρά!

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλα Οταν το ειχα μάθει αυτο αρχισα και τις δυο κορες μου Οταν κανουν κακακια να τις πλένω στο νιπτήρα και πάντα ανοίγω τα ποδαράκια τους και αφήνω να τρέξει μπόλικο νεράκι στο πιπί τους για να φύγουν τυχών κόπρανα που εχουνε μπει. Ακομι και η μεγαλη που ειναι 2 ετών έτσι την πλένω και πάντα ελέγχω το πιπί τους αν έχει μεσα κόπρανα.

υπομονη κοριτσι μου! Δεν μπορούμε να είμαστε τέλειες μανουλες και εμεις μαθαίνουμε :) (ΥΓ και εγω εκανα αυτή την εξεταση στην μπεμπα που δεν πήρε κιλα)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Πολύ ωραία ιδέα! έτσι να στέλνουμε και υποσυνείδητα μηνύματα στα μωράκια μας, μην σκάσουν μύτη πριν την ημερομηνία που θέλουμε 🤣🤣 Εγώ πχ, θα ήθελα πολύ να μην έρθει πριν το Γενάρη, ας σεβαστεί την ΠΗΤ του please 🙏 έτσι θα έχουμε γενέθλια όλη η οικογένεια, ο μπαμπάς 3/01, το μωρό μεταξύ 4-13/01 κι εγώ 14/01. Ζητάω πολλά λέτε;; χαχαχα Για την φώτο ίσως σε βοηθήσει κάποιο τριποδάκι, κι αν δεν έχεις, φτιάξε ένα αυτοσχέδιο 😅 εμείς έχει 2 χρόνια, από τότε που αρχίσαμε να στολίζουμε δλδ, φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες "κάρτες" και καλά για τους δικούς μας με φώτο μπροστά απ τον εκάστοτε στολισμό μας. Δεν είχαμε τρίποδο τόσο καιρό οπότε στηρίζαμε το κινητό με πατέντα πάνω σε μια σκάλα και μετά το χρονομετρητή 🤣🤣 μια χαρά βγήκαν ! φέτος πήραμε ένα τριποδάκι γιατί θέλαμε να κα΄νουμε έτσι μόνοι μας ένα maternity shoot στην παραλία - θα το χρησιμοποίησω και για τη χριστουγεννιάτικη φωτο βεβαίως-βεβαιώς 🥰 Κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου:
    • Κορίτσια σήμερα έλαβα τα αποτελέσματα από την καμπύλη και δεν ξέρω αν είναι καλά. Κατερίνα1990 μου κάνει εντύπωση που με αυτές τις τιμές στην δική σου περίπτωση και υπάρχει πρόβλημα. Εμένα ήταν το νηστείας 94,στη μια ώρα 171 και στο δυοωρο 115. Πιο ανησυχητικά φαίνονται...όπως επίσης αιματοκρίτης 33 στα τάρταρα. Περιμένω απάντηση από τον γιατρό μου τώρα...
    • Ναι ψηλός θα γίνει σαν τον μπαμπά του!! Α τρία μαζί;!! Χαμός!  Κι εγώ το bexsero της είπα πιο μετά 
    • @Rena92 να την χαίρεσαι την κούκλα σου!!! Να έχει υγεία, ευημερία, τύχη, ευτυχία και να είναι ευλογημένη!!! Όλα τα καλά!!!!🥳🥳🥳
    • Ο μπαμπάς μας είναι σχεδόν 2μ όπως και το περισσότερο από του οπότε μάλλον κάνανε δουλίτσα τα γονίδια...Πολύ λίγα δέκατα μου έκανε,χτες είχε γκρίνια αλλά σήμερα είναι κύριος...
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...