Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας, είμαι έγκυος στο 1ο μου παιδάκι. Είμαι στο 2ο τρίμηνο συγκεκριμένα σε 2 μέρες μπαίνω στην 14 εβδομάδα σύμφωνα με τον γιατρό. Αν και εγω ακόμα δεν έχω καταλάβει πως τα μετράνε! Γιατί εγώ ξέρω την μέρα της σύλληψης και σύμφωνα με αυτή είμαι σε μικρότερη εβδομάδα. Είχα κάποιες ενοχλήσεις χαμηλά δεν μπορώ να τις εξηγήσω καλά. Έχω κάτι σαν τραβήγματακια και νιώθω ότι κάτι θα βγει να το πω δεν ξέρω. Επίσης νιώθω ότι είναι και από το έντερο μου! Επίσης οι ανακατωσουρες δεν μου έχουν φύγει! Ο γιατρός μου είπε οι ανακατωσουρες είναι φυσιολογικες τα τραβήγματα και τα πονακια όχι. Εσείς είχατε κάποια παρόμοια εμπειρία; 

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Jerry είπε:

Καλησπέρα σας, είμαι έγκυος στο 1ο μου παιδάκι. Είμαι στο 2ο τρίμηνο συγκεκριμένα σε 2 μέρες μπαίνω στην 14 εβδομάδα σύμφωνα με τον γιατρό. Αν και εγω ακόμα δεν έχω καταλάβει πως τα μετράνε! Γιατί εγώ ξέρω την μέρα της σύλληψης και σύμφωνα με αυτή είμαι σε μικρότερη εβδομάδα. Είχα κάποιες ενοχλήσεις χαμηλά δεν μπορώ να τις εξηγήσω καλά. Έχω κάτι σαν τραβήγματακια και νιώθω ότι κάτι θα βγει να το πω δεν ξέρω. Επίσης νιώθω ότι είναι και από το έντερο μου! Επίσης οι ανακατωσουρες δεν μου έχουν φύγει! Ο γιατρός μου είπε οι ανακατωσουρες είναι φυσιολογικες τα τραβήγματα και τα πονακια όχι. Εσείς είχατε κάποια παρόμοια εμπειρία; 

Επίσης, αυτό που εννοώ "νιώθω θα βγει κάτι" είναι στο κάτω μέρος ή ενόχληση! 

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Jerry είπε:

Καλημέρα jerry μου!Με το καλό να έρθει το μωράκι σου. Η εγκυμοσύνη μετράει από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου. Στην πραγματικότητα τις δύο πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μας δεν είμαστε έγκυες?. Οι αναγουλες είναι φυσιολογικές αλλά και ο πόνος επίσης! Πολλές γυναίκες πονάνε στην αρχή της εγκυμοσύνης. Στον υπέρηχο τι σου είπε; Αν είναι όλα καλά μην ανησυχείς.Σου έδωσε μαγνήσιο;σου είπε να ξεκουραζεσαι; Πάντως μην αποκλείσεις και το έντερο. Χτυπάει χαμηλά ο πόνος και μπορεί να σε μπερδεύει?

Δημοσίευση

Καλημέρα. Κοριτσια ναι νομίζω είναι φυσιολογικό οι ανακτοσουρες σίγουρα τώρα ο πόνος μόνο εσύ τον νιώθεις και μπορείς να προσδιωρησεις που κ πόσο πονάς για μένα το καλύτερο είναι να ενημερώσεις το γιατρό σου αν είναι συσπάσεις θα σου δώσει μαγνησίου! Όπως και να έχει όμως πρέπει να του το πεις ακόμα και για να ξεαγχωθεις!! 

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η Jerry είπε:

Με το καλο το μωρακι σου. Τραβηγματα ηπια ειναι νορμαλ να εχεις αλλα οχι εντονα. Ειχα καποιους πονους κ εγω πριν 2 εβδομαδες και ευτυχως ηταν ολα καλα αλλα μου εδωσε μαννησιο. Οσο για τις ανακατοσουρες, καλως ηρθες στο κλαμπ. Δυστυχως ουτε εγω νιωθω πολυ καλυτερα και ειμαστε μαζι σχεδον σε μερες. Υπομονη και θετικη σκεψη.

Δημοσίευση

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Για τις ανακατωσουρες διάβασα ότι φρυγανιές πριν σηκωθείς βοηθάνε γιατί τραβάνε τα υγρά. Σήμερα με βοήθησε και θα κάνω κ λίγα πιο μικρά και συχνά γεύματα! Σαν τραβήγματακια είναι αλλά έχω κ από κάτω! Τώρα θα το παρατηρήσω μαγνήσιο παίρνω  εδώ και καιρό. Ξέρω πολλές κοπέλες δεν νιώθουν τίποτα για αυτό μου κάνει εντύπωση. Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις! 

Δημοσίευση

@Jerry καλησπέρα και με το καλο το νινακι!! Οι ανακατωσούρες είναι στα πλαισια του φυσιολογικου μεχρι καποιον καιρο...Τα ψιλοπονακια και τα ελφρια τραβηγματακια θυμαμαι τα ειχα κι εγω κι ηταν η μητρα που μεγαλωνε όπως ειχε πει ο γιατρος..Αλλα κρατανε λιγο κι ισα ισα που τα νιώθεις...Αυτό το τράβηγμα προς τα κατω είναι στην κοιλια 'η στην περιοχη εσωτερικα του τραχηλου?Το εντερο παντως επισης κανει εμφανισεις πονου που μπορει ευκολα να τα μπερδεψεις!

Δημοσίευση

Η αλήθεια είναι δεν μου κρατάνε αλλά είναι σαν τσιμπήματα να το πω!συνήθως αριστερά νιώθω την ενόχληση. Σαν βάρος να το πω είναι δεν ξέρω! Απλά νόμιζα ότι σε αυτή την φάση δεν έπρεπε να έχω τίποτα. Τα τσιμπήματα από κάτω μου είπε είναι φυσιολογικα η γιατρός. Της είπα ότι νιώθω ότι εινσι κ από το έντερο. Μου είπε ότι είναι νωρίς απλά να ξεκουραζομε και καλή διατροφή. Εσείς σε αυτήν την φάση δεν έχετε τίποτα; 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Elenaki12 τι όμορφο ξανθουλι ειναι αυτο! Εχω παθει σοκ με τ ποσο καλα καθεται. Εμενα η δικιά μ ειναι 5.5 μηνων καθεται αλλα οχι μονη της. Στο καρεκλάκι φαγητού πχ καθεται κανονικα η στο καροτσι. Αλλα έτσι μονη της με τίποτα. Φαγητο εχει 3 βδομαδες π ξεκινησαμε κ δ παει τοσο καλα. Φρούτα μετα βίας να φάει μερικα κουταλάκια, στο μεσημεριανό τ πάει κάπως καλύτερα. Που θα παει? Κάποια στιγμή θα φάει. Όσον αφορα τ ύπνο τ παει αρκετα καλα, κοιμαται 9.30 10 παρα τ βράδυ με 7 και συνηθως τ πρωι με κανα 2 ξύπνηματα ενδιαμεσα για φαγητο. Παίζει να ξυπνήσει κατά τις 6 κ να μεινει ξύπνια καμια ωρα αλλα σπανια. Εμενα κοιμάται στην κούνια δίπλα μου και οταβ ξυπνάει μετα τις 5 την παιρνω στο κρεβάτι κ το τραβαμε μεχρι τις 7 και π σηκωνομαστε ολοι. Μέσα στη μερα μ κοιμαται ανα 2.5 ωρες περίπου για ενα μισαωρο. Κανει μέσο όρο 4 μισαωρους ύπνους μεσα στη μερα. Πολύ σπανια μ κοιμαται μια ωρα μεσα στη μερα πλέον κι αυτο συνηθως τ πρωι εκει κατά τις 12 αμα κοιμηθει κ είμαστε βολτα. Ειναι δυσκολη φαση αυτή με τα φαγητά. Ολο μαγειρεύεις κ πλένεις σκεύη. Ευτυχως κατά τ χρονο θα τρώνε σχεδον κανονικα. 
    • Κορίτσια μου τι κάνετε ;;; Σας δείχνω εδώ το καμαράκι μου που μεγάλωσε …  μπαίνω σας διαβάζω που κ που , πάω να σας γράψω κ μετά πάντα κάτι γίνεται κ δεν το δημοσιεύω… εμείς είμαστε 6.5 μηνών πλέον 75εκ κ 8.100(στις 22.10 που κάναμε εμβόλιο δηλαδή) τρώμε φαγάκι μεσημεριανό μοσχάρι κοτόπουλο κ λαχανικά , τρώμε φρουτοκρεμα όχι πολύ ευχάριστα , κρέμες(απλή φαριν λακτε, 5 δημητριακά) κ γιαούρτι για απογευματινό κ αύριο τελειώνουμε κ την εισαγωγή αυγού (3 μέρες μόνο κρόκο σταδιακά κ μετά 3 μέρες κ ασπράδι λίγο λίγο). Μέσα στην εβδομάδα θα φάμε κ ψάρι. Από κρέμες γενικά δίνω συνήθως από φαρμακείο hipp frezylac αν κ θέλω να του δίνω σιγά σιγά κ δικές μου με βρώμη πχ. Το νεράκι το πίνει πολύ ευχάριστα ! Επισης συνεχίζουμε θηλασμό ! Έχουμε δώσει κάποιες φορές ξένο γάλα αλλά μας έβγαλε ένα εξάνθημα που συνδυάστηκε με το γάλα σε μεγάλη ποσότητα (πάντα έπινε 90-100 κ μια φορά ήπιε 160 κ το έβγαλε) κ είπε η αλλεργιολόγος να το αυξήσουμε σταδιακά μέχρι να απευαισθητοποιηθει μόνος του.ευτυχως ανέχεται την κρέμα με γάλα αλλά πρέπει σιγά σιγά να δώσω μεγαλύτερες ποσότητες γιατί θα έχω θέμα αν πρέπει να τον αφήσω. κάθεται στον πωπο του εδώ κ έναν μήνα σταθερά, ενώ σηκώνεται επίσης από ξαπλωμένος καθιστός εδώ κ 10-15 μέρες. Έχει αρχίσει να σηκώνεται ορθιος(αν πιαστεί από κάπου) κ μπουσουλάει δειλά δειλά . Εχω τρομάξει με το πόσο γρήγορα μεγαλώνει 😭🥹 πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε κάνει α επιπέδου κ φέτος δεν το προλαβαίνω με ότι καινούριο κάνει … οι νύχτες μας είναι δύσκολες από τον 5ο κ μετά ξυπνάμε συχνά, 2-3 φορές τουλάχιστον , μπορεί κ κάθε 1-2 ώρες …. Δεν ξέρω τι γίνεται, έχω κάνει διάφορα δεν ξέρω αν έχω «τρελάνει» το μωρό στα διαφορετικά κ δεν βρίσκουμε λύση … προσπαθούσα να μην τον θηλάζω, μόνο να τον νανουρίζω, μετά εξαντλήθηκα κ τον θήλαζα κ την νύχτα . Πιπίλα δεν μου παιρνει. Τωρα έλεγα μήπως να φέρω την κούνια του στο δωμάτιο μας γιατί να τον αλλάξω δεν προβλέπεται με τόσο ξύπνημα τις νύχτες κ πηγαινελα , μήπως το λίκνο τον στεναχωρεί κ δεν χωράει… έχω απελπιστεί ότι δεν θα κοιμηθώ ποτέ, νιώθω εξάντληση τόσους μήνες χωρίς καμία νύχτα σερί ύπνου. Επίσης την ημέρα δεν τρελαίνεται στους ύπνους κάνει 2-3 μικρούς σχετικά μαξ 1 ώρα , άντε σπανίως 1.5… συνήθως όμως είναι 40-45 λεπτά . Οι δουλειές στο σπίτι μονίμως αυξάνονται τώρα με μαγείρεμα κ καθάρισμα για το φαγητό του παιδιού, το παιδί θέλει άνθρωπο συνέχεια εκεί . Σκέφτομαι μήπως πρέπει να πάρω αυτά τα πάρκα τα μεγαλύτερα για παιχνίδι . Έχετε υπόψιν σας ; πείτε μου εσείς πως πάτε με φαγητό, ύπνο, παιχνίδι, ανάπτυξη θα χαρώ να μάθω τα νέα σας !!!  φιλια πολλα σε όλες κ καλά κουράγια μάνες , τώρα καταλαβαίνω την μάνα μου που έλεγε θα γίνεις μάνα κ θα δεις ….
    • Καλησπέρα κορίτσι μου ! Με το καλό μωράκι σου ! Το πρώτο σου είναι ; Να που βρήκα μια κοπέλα να είμαστε μαζί Μάιο ☺️ Την τρίτη θα πάω για αυχενική και περιμένω πως και πως !  εγώ συμπτώματα δεν πολύ έχω καμία φορά με πιάνει λίγο το στομάχι μου καπως σαν καούρες πιο πολύ και εμένα με βοηθάει η κόκα κόλα και εγώ πίνω που και που 
    • Καλό μήνα να έχουμε κορίτσια μου!!!  @Ngsofia συγχαρητήρια κορίτσι μου!! Καλή και τελειομηνη εγκυμοσύνη να έχεις!!  @annie! Να σου ζήσει ο παίδαρος!! Γέρος και καλότυχος να είναι!! 
    • Εμένα με έπιασε στον ομο λες κ πιάστηκα κ Μ βαραγε σουβλιες..Μ πΕ ήταν από την επισκληρηδιο. Τούμπανο είχα άκρα χέρια πόδια..τώρα ξεπριστηκα μετά από δύο βδομάδες.. υπομονή..όταν πονάς να ζητάς μην ταλαιπωρείσαι..
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...