Μετάβαση σε περιεχόμενο

SOS!!! Επιλοχειος καταθλιψη;;;;;


Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσια...γεννησα πριν 15 μερες...ολα μια χαρα μεχρι που ηρθαμε σπιτι...φοβαμαι δεν θελω να μενω μονη μου...ο συζυγος δουλευει το ιδιο και ολοι οσοι ειναι κοντα μου...κλαιω με το παραμικρο...θελω να βγω..θελω καποιον για παρεα...μου εχει κοπει η ορεξη..μονο οταν εχω παρεα εχω κεφι...τι γινεται;;; το αγαπαω το μικρουλι μου δεν θελω να παθω καταθληψη...πειτε μου οτι το εχει περασει κ αλλη κοπελα...πειτε μου οτι δεν τρελαθηκα..ευχαριστωω..!

Δημοσίευση

Κοριτσι μου ενιωσα το ιδιο καπου στο 2μηνο. Ξαφνικα ενιωθα οτι αλλαξε η ζωη μου...οτι ηρθαν τα πανω κατω. Νομιζα οτι θα μεινω καθηλωμενη σε εναν καναπε να θηλαζω. Εκλαιγα. Ηθελα τη μαμα μου συνεχεια παρεα. Αγχωνομουν οταν εφευγε ο αντρας μου για δουλεια. Γκουγκλαρα κιολας τοτε και νομιζα οτι ειχα επιλοχειο καταθλιψη. Πηγα και σε ειδικο να μιλησω. Μου ειπε οτι αυτος που εχει καταθλιψη τα βλεπει ολα μαυρα συνεχεια ολη μερα και καθε μερα. Δεν κανει ουτε μια θετικη σκεψη μεσα στη μερα. Εμεις οι νεες μανουλες ομως... μολις ειμαστε με παρεα ή κανουμε κατι ομορφο... τσουπ ανεβαινει η διαθεση. Αρα αυτο δεν ειναι επιλοχειος καταθλιψη. Απλα χρειαζομαστε χρονο για εμας, χρειαζομαστε παρεα, βοηθεια απο οποιον μπορει, χρειαζομαστε βολτες! Μιλα στους δικους σου για το πως νιωθεις και ζητα τους να σε βοηθανε. Σιγα σιγα θα παρεις τα πανω σου. Εισαι νεα μαμα και σου ηρθαν τα πανω κατω...χρειαζεσαι χρονο για να νιωσεις καλυτερα. Προσπαθησε να κανεις πραγματα που σε ευχαριστουν....λιγο λιγο οσο μπορεις. Οσο μεγαλωνει το μικρουλι θα περνατε ολο και πιο ομορφα!

Δημοσίευση

Καλησπέρα κ από μένα! Θυμάμαι κ εγώ τις πρώτες 15 με 20 μέρες ήμουν περίεργα... Ένιωθα σα χαμένη.. Ξυπνούσε η μικρη μου και εγώ φοβόμουν κ αγχωνομουν για το τι πρεπει να κάνω... Ακόμα κ ο θηλασμός μου προκαλούσε άγχος.. Όσο περνούσαν οι μέρες ενιωθα πολύ καλυτερα...καταλαβαίνω την αγωνία σου. Φαντάσου πως είμαι έγκυος στο 2ο και ήδη "φοβάμαι" μήπως ξανά βιώσω αυτά τα συναισθήματα αγχους, ανασφάλειας και φόβου.. Να μιλάς, να τα βγάζεις από μέσα σου.. Είτε αυτό σημαίνει να μιλάς από κοντά με κάποιον, είτε από το τηλ είτε ακόμα κ από μηνύματα! Εμένα με βοηθούσε πολύ να ανταλλάσω μηνύματα με κάποιες κοπέλες γιατί ήταν πολύ βολικό να στέλνω αντί να μιλάω στο τηλ! Ένιωθα ότι έχω παρέα κ τα έβγαζα από μέσα μου.. Να βάζεις χαλαρωτική μουσική, να αγκαλιάζεις το μωράκι σου κ να σκέφτεσαι ότι είναι ένας καταιγισμός ορμονών που σύντομα θα περάσει! 

Δημοσίευση

Κ επίσης αφού πάρεις το οκ από τη παιδίατρο να βγαίνεις! Να πηγαίνεις βόλτες..... (δε ξέρω αν θες να κρατήσεις τις 40 μέρες που κάποιες κοπέλες - καλώς ή κακώς - θέλουν να το τηρήσουν αλλά εμένα πργανατικα με είχε βοηθήσει παααρα πολύ!!!) 

Δημοσίευση

Καλησπέρα!! Να χαίρεσαι το μωράκι σου. Όπως βλέπεις και από τα κορίτσια παραπάνω, δεν είσαι μόνη και δεν είσαι η μόνη.

Εγώ πέρασα 3 πολύ δύσκολες μέρες με την επιστροφή μου στο σπίτι από το μαιευτήριο. Με έπιανε ένα παράπονο που ποτέ ξανά δεν έχω νιώσει, έτρεχαν τα μάτια μου δάκρυα χωρίς να θέλω να κλάψω, ένιωθα μοναξιά, ευθύνη, έβλεπα βουνό όλες τις δουλειές και η μικρούλα μου ήταν κυριολεκτικά κολλημένη στο στήθος, κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Και είχα και πληγωμένες θηλές, κάτι που έκανε πιο δύσκολη την κατάσταση. Μου κράτησε όμως μόνο 3 μέρες γιατί κάθησα και σκέφτηκα ότι θα κάνω κακό στο μωράκι μου αν είμαι έτσι, νιώθει ο, τι νιώθω οπότε είναι πολύ άσχημο να μεταφέρω φόβο, άγχος κλπ σε μια ψυχούλα που μόλις ήρθε στον κόσμο. 

Συζήτησε με τον άντρα σου, με τη μαμά σου, με μια φίλη σου, με όποιον σε κάνει να νιώθεις καλά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και να μην ανησυχείς. Θα περάσει. Είναι ορμονικό και δε θα κρατήσει πολύ. 

Δημοσίευση

Καλησπερα να χαιρεσαι το μωρακι σου,λιγο πολύ όλες κάπως έτσι νιώθουν  νομίζω τις πρώτες μέρες,εγώ προσωπικά δεν θηλασα γιατί ένιωθα ότι ολο αυτο με έπνιγε να ειμαι όλη μέρα με το μωρό κολλημένο επάνω μου να μην μπορώ να κοιμηθώ ένα δύοωρο και να μου το κρατήσει κάποιος άλλος,μόλις πέρασαν οι πρώτες 10 ημέρες χαλάρωσα από τότε μια χαρά δεν έχω βοήθεια από κανέναν αλλά δεν έχω και κανένα αγχος

Δημοσίευση

Σας ευχαριστω πολυ που απαντησατε...ημουν ετοιμη να ψαξω για ψυχολογο αληθεια δεν παλευεται...ενω ηθελα τοσο πολυ να ερθει το μωρακι μ στον κοσμο να παθαινω τωρα αυτο....ελπιζω να περασει συντομα...θα αρχισω να βγαινω βολτες...ελεγα οτι θα κατσω μεσα 40 μερες αλλα τελικα θα βγω δεν μπορω να κατσω αλλο μεσα...!

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η vivika10 είπε:

Καλησπερα να χαιρεσαι το μωρακι σου,λιγο πολύ όλες κάπως έτσι νιώθουν  νομίζω τις πρώτες μέρες,εγώ προσωπικά δεν θηλασα γιατί ένιωθα ότι ολο αυτο με έπνιγε να ειμαι όλη μέρα με το μωρό κολλημένο επάνω μου να μην μπορώ να κοιμηθώ ένα δύοωρο και να μου το κρατήσει κάποιος άλλος,μόλις πέρασαν οι πρώτες 10 ημέρες χαλάρωσα από τότε μια χαρά δεν έχω βοήθεια από κανέναν αλλά δεν έχω και κανένα αγχος

κι εγω για τον ιδιο λογο σταματησα να θηλαζω. Με επνιγε και με αγχωνε! Το παλεψα ολο αυτο 43 μερες και μετα ειπα τελος δεν μπορω αλλο

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Diamantenia είπε:

Σας ευχαριστω πολυ που απαντησατε...ημουν ετοιμη να ψαξω για ψυχολογο αληθεια δεν παλευεται...ενω ηθελα τοσο πολυ να ερθει το μωρακι μ στον κοσμο να παθαινω τωρα αυτο....ελπιζω να περασει συντομα...θα αρχισω να βγαινω βολτες...ελεγα οτι θα κατσω μεσα 40 μερες αλλα τελικα θα βγω δεν μπορω να κατσω αλλο μεσα...!

τι 40 μερες βρε κοριτσι; Δεν αντεχονται! Βγες εξω βολτα! Σε βοηθαει και ο καιρος που ειναι ακομη καλος!

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Diamantenia είπε:

Σας ευχαριστω πολυ που απαντησατε...ημουν ετοιμη να ψαξω για ψυχολογο αληθεια δεν παλευεται...ενω ηθελα τοσο πολυ να ερθει το μωρακι μ στον κοσμο να παθαινω τωρα αυτο....ελπιζω να περασει συντομα...θα αρχισω να βγαινω βολτες...ελεγα οτι θα κατσω μεσα 40 μερες αλλα τελικα θα βγω δεν μπορω να κατσω αλλο μεσα...!

40 μέρες???Εγώ έκατσα με το ζόρι 5!δεν παθαίνει τίποτα το μωρό!εννοείται όχι σε κλειστούς χώρους και όχι σε χώρους με πολύ κόσμο!μπορείς να το βγάζεις βόλτα με το καρότσι να περπατάτε!Μην ανησυχείς Οπ Ως βλέπεις είμαστε πολλές που το έχουμε περάσει!Εγώ καμία φορά ακόμα το σκέφτομαι ότι με πνίγει αλλά μου περνάει στο λεπτό!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλησπέρα! Έχω παρά πολύ καιρό να γράψω αλλά σου γράφω γιατί έχω μια ίσως λίγο πιο εκκεντρική ζωή σα μητέρα. Εγώ πριν μείνω έγκυος, ήμουν πάρα πολύ του έξω με έναν φοιτητικό και μετα - φοιτητικό τρόπο. Σχεδόν όλοι οι φίλοι μου ήταν και είναι χωρίς παιδιά και σε άλλη φάση ζωής - σοκαρίστηκαν και χρειάστηκαν και οι ίδιοι προσαρμογή όταν έμεινα έγκυος κι ας το ήξεραν ότι προσπαθούσαμε. Στη φάση της εγκυμοσύνης προσπαθούσα μανιακα να μην αλλάξω τίποτα. Έβγαινα σε ρυθμούς όπως πριν, είχα μάθει τι μπύρες χωρίς αλκοόλ έχει κάθε μαγαζί της Αθήνας, πήγαινα σε σπιτοπαρτα που αντί να πάω ποτό έπαιρνα τα μη-αλκοολούχα δικά μου, με αποκορύφωμα το ότι πήγα 34η εβδομάδα σε ένα πάρτι στη Θεσσαλονίκη με το αεροπλάνο. Ακόμα κι έτσι όμως ένιωθα μοναξιά, καθώς παρότι ακολουθούσα το πρόγραμμα δε μπορούσα να είμαι όπως πριν, ειδικα το τελευταίο διάστημα. Τόσο φομο είχα που την επόμενη μέρα από αυτή που βγήκαμε από το μαιευτήριο, 2η μέρα από τον τοκετό, πήγα με το μωρό βόλτα σε σπίτι που ήταν μαζεμένες οι φίλες μου. Γενικά δεν είχα την τύχη να νιώθω σα να ήταν η μικρή πάντα στη ζωή μας. Χρειαστηκαμε προσαρμογή στη νέα ζωή. Μετά συνεχίσαμε να βγαίνουμε συνέχεια και παντού μαζί το μωρό, θήλαζα παντού κλπ. Βοήθησε και που ήταν καλοκαίρι και ήταν όλα έξω,οποτε δεν είχα άγχος να κολλήσει κάτι τον πρώτο καιρό. Χάσαμε, όμως, τις διακοπές εκείνου του καλοκαιριού με τους φίλους. Δεν ήταν πάντα εύκολο να προσπαθώ να μην χάνομαι και γενικά μεσολάβησαν συζητήσεις και με τους φίλους που προσαρμοστηκαν και οι ίδιοι αρκετά. Τώρα έχουν περάσει 3 χρόνια κι εχουν αποκτήσει πολλή οικειότητα με την κόρη μου και αυτή έχει γίνει πολύ κοινωνικό παιδάκι. Ξέρει και ότι η μαμά και ο μπαμπάς έχουν φίλους και μερικές φορές θέλουν να βγαίνουν μαζί τους και ότι η φιλία είναι πολύ σημαντική. Η ζωή μας είναι άλλη από αυτή που ήταν, χωρίς όμως να έχουμε απομακρυνθεί από τους φίλους μας, τις εξόδους μας, τις διακοπές μας κλπ. Είναι φάσεις που νιώθω μοναξιά, αλλά θεωρώ όχι περισσότερες απ'ο, τι ένας μέσος άνθρωπος. Θέλουν όλα περισσότερη οργάνωση και λιγότερο αυθορμητισμό για να συνδυαστούν, όμως δεν έχουμε χάσει ακόμα πάρτι στη Θεσσαλονίκη 🤣 ούτε άλλες διακοπές με φίλους. Όλα αυτά κοστίζουν σε κούραση, ομως είναι αποφάσεις που ο καθένας παίρνει για τον εαυτό του, ανάλογα το πώς επιθυμεί να είναι η ζωή του.  Ειδικά για εσένα που δε φαίνεσαι crazy όπως εγώ και σε κουράζει να είσαι συνέχεια με κόσμο, θεωρώ θα είναι πιο εύκολο τελικά. Παρατήρησε τον εαυτό σου και πώς αλλάζει σιγά σιγά. Μίλα με τους φίλους σου, μοιράσου το πώς αισθάνεσαι και δώσε χρόνο και σε αυτούς και στη σχέση σας να προσαρμοστουν στη νέα κατάσταση. Φρόντισε κι εσύ από τη μεριά σου τις σχέσεις σας, προσπαθώντας να ακούς με ενδιαφέρον τα θέματα τους. Μια φιλική σχέση θέλει κι αυτή φροντίδα και προσοχή, ανεξαρτήτως αν το μωρό σου θα είναι φυσικά η προτεραιότητά σου. Όλα θα πάρουν το δρόμο τους με τρόπο που δε μπορείς ακριβώς να φανταστείς τώρα. Με το καλό το μωράκι σου και η νέα σας ζωή! 🥰 
    • Ναι κάθε εγκυμοσύνη διαφορετικη πόσο μάλιστα μια διπλή κύηση..ναι δεν μπορώ να ξανά έρθω πάλι Αθήνα κουράζομαι πάρα πολύ..θα δούμε πως θα πάει.. τελευταία παρακολούθηση τώρα στις 19 ο εμβρυολογος..με ποναει το μπράτσο Μ έκανα το πρωί το εμβόλιο για τ κοκκυτη..τ έχεις κάνει εσύ?
    • Θα παω 17/9 γυναικολογο κ εναλλαξ θα με βλεπει την μια εβδομαδα ο εμβρυολογος την αλλη ο γυναικολογος.Αυτη ειναι οδηγια με τα προχθεσινα δεδομενα.Ε και εγω που ξανα υπηρξα εγκυος κσμια σχεση με τα διδυμα.Τα ειδα ολα,καταλαβαινεις τα περασες κι εσυ.Ελα ολα καλα θα πανε θα δεις🩵
    • Σας ευχαριστώ κορίτσια! Βγήκαν και τα αποτελέσματα. Μια χαρά βλέπω τις τιμές 😊 Όντως ορίων και η καμπύλη. Μόνο μια μικρή ένδειξη στα ούρα μου χαλάει τις τέλειες εξετάσεις 😜 Θα τα στείλω αύριο στον γιατρό να μου πει. Εγώ τον μπέμπη θα τον δω πάλι αρχές Οκτωβρίου. Πφ... Περνάει και δεν περνάει ο καιρός. Τέλη Οκτώβρη θα βγω και σε άδεια και περιμένω πως και πως 😅 Έχει ζορισει η δουλειά και κουράζομαι αρκετά (νοητικά κυρίως, γιατί δουλειά γραφείου κάνω).
    • Τέλεια! Με καλό να έρθει σύντομα! Εγώ καλά, είμαι ήδη έγκυος στο 2ο 😅 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...