Μετάβαση σε περιεχόμενο

Άρνηση θηλασμού


Recommended Posts

Καλησπέρα σας!! Έχω πρόβλημα με τον θηλασμό του μικρού μου. 

Αρχικά τον είχα με αποκλειστικό θηλασμό τον πρώτο μήνα. Ύστερα έβαλα το μπιμπερό με ξένο μια φορά στο τόσο. Εάν ήθελα να λείψω ή για έξω όταν τον είχα βόλτα. Το θήλαστρο δεν με βόλεψε ποτέ. Σιγά σιγά το στήθος μου άρχισε να αδειάζει. 

Τώρα είμαστε 3 μηνών κ την τελευταία εβδομάδα το στήθος μου δεν έχει σχεδόν καθόλου. Τον ταΐζω τώρα 2 φόρες τη μέρα με το ζορι με δικό μου γάλα. Αλλά εδώ κ 2 μέρες δεν το δέχεται καθόλου. Με το που τον ακουμπάω κλαίει κ οδύρεται. Οπότε έχω 2 μέρες που δεν έχει βγει γάλα από το στήθος μου και πάραυτα είναι πολύ μαλακό και δεν με πονάει. Από περιέργεια εβαλα το θήλαστρο πριν λιγη ωρα κ δεν έβγαλα ούτε σταγόνα. 

Αυτο σημαίνει ότι παπαλα ο θηλασμός? Έχει συμβεί σε καμία κάτι παρόμοιο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα!Να χαίρεσαι το μωράκι σου!Μήπως σταδιακά άρχισες να του δινεις περισσότερο μπιμπερο & πιπιλα και μειωθηκε αρκετα η ωρα που ήταν στο στήθος με αποτελεσμα να μειωθεί και η παραγωγή σου;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@LondonBaby Κορίτσι μου γεια σου.... να σου ζήσει το 3ων μηνων μωρακι σου!!! Απο τη δικη μου εμπειρία και χωρίς να είμαι ειδικη στο θέμα του θηλασμού θα σου πω ότι εκεί γύρω στο τρίμηνο για κάποιο λόγω παρουσιάζεται καποια αισθητη μείωση της παραγωγής... (εμένα τουλάχιστον μου συνέβη τον μηνα Σεπτέμβρη ενω είχα γεννήσει τέλη Μαΐου και θυμάμαι πως "πρεσαρα" λογω το θεμα χρησιιμοποιωντας το θηλαστρο για να αυξήσω το γάλα μου λιγάκι). Φαντάσου δε, ότι παρατήρησα αυτή τη μείωση παρά το γεγονός οτι έκανα συνολικά στο μωράκι 8-9 θηλασμους τη μέρα και έδινα μόνο μητρικό γαλα... Σκέψου λοιπόν να θηλαζα 2 φορες αντί για 9 πόσο ακομη λιγότερο γάλα θα είχα... Η παραγωγή ρυθμίζεται καθαρά με βάση το νόμο της ζήτησης και της προσφοράς... Όσο λιγότερο μπαίνει το μωρό στο στήθος για να τραφεί τόσο λιγοστεύει το γάλα που παραγεται γιατί ο οργανισμός παίρνει το μήνυμα οτι αυτές είναι οι ανάγκες που έχει το παιδί κ προσαρμόζεται ανάλογα... Μπορείς αν θέλεις να πάρεις τηλ στο τμήμα υποστήριξης μητρικού θηλασμού στο Μητέρα να εκφράσεις αυτη την απορία και να σε διαφωτίσουν σχετικά..  Απαντούν σε τέτοιες ερωτήσεις από το τηλ οι μαιες εκεί και είναι ευγενέστατες... Πάντως εγω μετά από 1 βδομάδα θηλασμού 2 φορές τη μέρα πέρασα στον αποθηλασμο και άρχισα να δίνω πια μόνο ξένο. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Vicky_t Σ ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου!! Να είσαι καλά!! Σίγουρα το έκανα αυτό γιατί έβλεπα ότι όταν του έδινα το δικό μου μετά από λίγο έκλαιγε κ έδειχνε ότι πεινούσε κ άλλο Κ έδινα ξένο. Αλλα μου φαινεται περίεργο που δεν το δέχεται καθόλου το στήθος κ επίσης δεν έχω σταγόνα γάλα από τη μια μέρα στην άλλη. Σάββατο πρωί τον θηλάσα και Κυριακή Δευτέρα τίποτα. Ούτε το θέλει ούτε έχω γάλα. 

@Gelie Κορίτσι μου Σ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Να χαίρεσαι Κ συ το μωράκι σου!! Στον αποθηλασμο είχες πρόβλημα με το στήθος? Γιατί κ μένα προς τα εκεί με βλέπω. Να το σταματάω τελείως. Τουλάχιστον να τρώει το μωρό μου κ παίρνει κ βαρος. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@LondonBaby με το στήθος δεν είχα πρόβλημα στο τελικό στάδιο αποθηλασμου αλλά είχα 1-2 μήνες πριν.. δηλ τον Φλεβάρη ενώ αποθηλασα Απρίλη... ηταν τότε το μωρό μου 8,5 μηνών και κάτι ειχε γίνει, για κάποιο λόγο είχε μπλοκάρει κάποιος γαλακτοφορος  αδενας οποτε απο το ενα στήθος το γαλα δεν έβγαινε τελειως.. Για καμια βδομάδα ταλαιπωρήθηκα λιγάκι αλλά μετα ξεπεράστηκε το πρόβλημα και συνέχισα  και τον Μάρτη.. Από αρχές Απρίλη μειωσα τα ταΐσματα σε 3 την ημέρα, μέσα Απρίλη τα έκανα 2 την ημέρα... Και μετά τέλος. Μην ανησυχείς καλά θα πάει εφόσον έχεις βρει γάλα έτοιμο, που να θέλει να το πιει δε θα έχεις θέμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ μπορώ να ρωτήσω το εξής που μπορει να ειναι και εκτος θεματος;; πως καταφερες να κοιμηθει το μωρο 7 ωρες εφόσον θηλαζεις;;;; πες μου κ εμένα το μυστικό μπας κ δω κανενα ονειρο! ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 21 ώρες, ο/η VaGio είπε:

Εγώ μπορώ να ρωτήσω το εξής που μπορει να ειναι και εκτος θεματος;; πως καταφερες να κοιμηθει το μωρο 7 ωρες εφόσον θηλαζεις;;;; πες μου κ εμένα το μυστικό μπας κ δω κανενα ονειρο! ?

@VaGio Εμένα η μικρή μου δεν είχε κοιμηθεί από ότι θυμάμαι 7 ώρες συνεχόμενα πριν γίνει 9 μηνών...Μέχρι 5,5 μηνών την τάιζα ανά 3 ώρες όπως προβλέπεται δηλ έκανα δηλ 8-9 θηλασμους στο 24ωρο οπότε οπως είναι λογικό δεν κοιμόμουν συνεχόμενα  ... μετά τους μειωσα σε 7-8 γιατί άρχισαμε ριζαλευρο και στη συνέχεια 6-7 γιατί μπήκε η φρουτοκρεμα...Αυτούς τους 6-7 τους διατήρησα αρκετό καιρό.. είχα διαβάσει όμως ένα άρθρο που έλεγε ότι μετά τον 6ο μήνα το βρέφος θα πρέπει να είναι σε θέση να κοιμηθεί χωρίς να ξυπνάει να φάει... Φυσικά δεν περίμενα να κλείσει 8ωρο χορτάτο(μακάρι να γινόταν αλλά μου φάνηκε πολύ αισιόδοξο σενάριο...) οπότε προσπάθησα κάποια βράδια πριν τον υπνο να δώσω στο μωρο το μητρικο γαλα με τό  μπιμπερό ώστε να πιεί οσο το δυνατόν πιο πολυ.. μετα συμπληρωματικα την έβαλα στο στήθος και θεώρησα πως λογικά θα είχε χορτάσει καλά.. Έτσι όταν ξύπνησε μετά από 4 ώρες δοκίμασα να τη νανουρισω απλώς κουνώντας την... Περιέργως έπιασε!!!! Συνεπως διαπίστωσα ότι δεν ξυπνούσε επειδή πειναγε αλλα από συνήθεια... Αυτό εφαρμοσα λοιπόν! Ετσι την τάιζα πάλι  στις 5 το πρωι θεωρώντας το πια ως πρωινο γαλα και όχι ενδιάμεσο μεταμεσονύχτιο  τάισμα... με αυτο τον τροπο πέτυχα το να κοιμαται 23:00-5:00 χωρίς φαγητό, με ένα μόνο ενδιάμεσο ξύπνημα που απαιτούσε νανούρισμα 10-15 λεπτών... Λένε ότι γενικά ο θηλασμός δεν έχει πρόγραμμα και ότι γίνεται όσο και όποτε θέλει το παιδί όμως προσωπικά διαφωνώ κάθετα με αυτό και πιστεύω ότι όταν το παιδί αρχίζει να τρώει 2-3 γεύματα στερεάς τροφής μεσα στη μερα μια χαρά μπαίνει σε πρόγραμμα και ο θηλασμός.. Μόλις άρχισαμε το έτοιμο γαλα σταμάτησε να ξυπνάει έστω κ αυτή τη μια φορά οπότε τότε άρχισαμε οικογενειακώς να κοιμόμαστε 8ωρα. Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει με το μωρό μου που θα γεννηθει σε 3 μήνες... θα επιχειρήσω το ίδιο και εύχομαι να πιάσει..!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...