Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός γενικά

Recommended Posts

Καλημέρα!!!! Είπα να ανοίξω αυτό το γενικό θέμα έτσι ώστε όσες θηλάζουμε να λέμε εμπειρίες και θέματα και να βοηθάμε η μία την άλλη για να τα καταφέρουμε στον αγώνα του θηλασμού!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λοιπόν... Ορίστε και το πρωτο θέμα. Μπέμπα 45 ημερών. Αποκλειστικός θηλασμός... Μετακομίσαμε ( δεν ξέρω αν παίζει ρόλο) και εκεί που μου έκανε κάθε μέρα κακά όταν ήρθαμε στο σπίτι έκανε μία στις τέσσερις ( τη περασμένη Τετάρτη) και δεν έχει ξανακάνει. Βέβαια είχα και αλλαγή στη διατροφή μου λόγω προγράμματος. Πολύ κρεας...Τι να κάνω; Καμία εμπειρία;;;

Καλημερα!να μην ανησυχεις!μου εχουν πει οτι τα μωρακια που θηλαζουν μπορει να τα κανιυν πολλες φορες τη μερα και μπορει να φτασουν και τις 10 μερες χωρις να τα κανουν..εμενα ειναι 14 ημερων και μια μερα μονο δεν εκανε...βεβαια καλο ειναι να μιλησεις με την παιδιατρο σου

Εγώ αυτή την φορά κορίτσια δεν ξέρω αν θα καταφέρω να θηλάσω. Θα προσπαθήσω αλλά πραγματικά με τα δεδομένα που έχω στο μυαλό μου τώρα το βλέπω κομματάκι δύσκολο. 

Καλησπέρα κορίτσια.Εμεις 38 ημερων.Αποκλειστικος θηλασμος κ κανει κακα κάθε φορα που τρωει.Εχουμε ένα θεματακι με τους κολικους αλλα πηραμε σταγονες κ ελλατωσαμε τα γαλακτοκομικα κ πανε καλυτερα τα πραγματα.Ημουν αποφασισμενη ότι δεν θα θηλασω καθως η κορη μου δεν δεχτηκε ποτε το στηθος κ ιστευα ότι ετσι θα είναι  κ τωρα.Αλλα μολις τον εβαλα στο στηθος όλα πηγαν καλα κ ετρωγε.Οποτε ειπα θα το συνεχεισω οσο παει.

@AlKate ωραίο θέμα άνοιξες. Ωραίο και μεγάλο!! 

Εμείς 36 ημερών σήμερα, αποκλειστικός θηλασμός από το πρώτο λεπτό γέννησης. 

Κι εμάς κάνει κακά της 4-6 φορές τη μέρα. Αλλά ο παιδίατρος μας είπε ότι και στα κορίτσια, ότι δλδ στον αποκλειστικό θηλασμό μπορεί να περάσουν και 10 ημέρες χωρίς κένωση. 

@Sofi90 εγώ έχω βάλει όλα τα όσπρια σε μαύρη λίστα και έχω περιορίσει κάπως και το τυρί που τρώω (γιατί δεν καταναλώνω τίποτα άλλο από γαλακτοκομικά). 

Ρε κορίτσια, ο θηλασμός είναι υπέροχος αλλά καθόλου εύκολος τελικά. Δε μας λένε τίποτα από πρίν να μας προετοιμάσουν;;; Όλα τέλεια λένε και το μωρό ξέρει από μόνο του τι να κάνει. Και εσύ βρίσκεσαι άυπνη, με πληγωμένες θηλές, με πρησμένο στήθος που δεν ξέρεις αρχικά τι να το πρωτοκανεις... με ένα μωράκι που κλαίει γοερά πάνω σου και δεν καταλαβαίνεις γιατί. Δε μετανιώνω δευτερόλεπτο που θηλάζω αποκλειστικά. Αντιθέτως, είμαι πολύ περήφανη που τα έχω καταφέρει ως τώρα. Και έχω στόχο να συνεχίσω. Τώρα που δεν πονάω κιόλας;;; Ποιος με πιάνει;; 

Έχω ένα θέμα τις τελευταίες 2 νύχτες. Η μικρή τρώει και ρε κορίτσια, κοπανιεται πολύ στο στήθος και ρίχνει και ένα κλάμα (για δευτερόλεπτα, μη φανταστείτε). Μόνο τη νύχτα αυτό. Και βγάζει τη θηλή από το στόμα και αμέσως ψάχνει σαν τρελή να την αρπάξει ξανά. Γάλα έχω πολύ, Δόξα τω Θεώ! Τι να φταίει;;; Να είναι οι κολικοί και να πονάει;; Να είναι ότι θέλει να ρευτει; Να τις ανεβαίνει πάνω το γάλα;; Μου κάνει εντύπωση ότι 2 μέρες και νύχτες τώρα έχει πολύ λιγότερες γουλιτσες που βγάζει. Εκεί που έβγαζε συνέχεια, τώρα βγάζει μια-δυο φορές την ημέρα το πολύ. Πόσες ανησυχίες έχουμε;; Πριν είχαμε τα της εγκυμοσύνης. 

στις πριν 4 λεπτά, ο/η Angelmammy είπε:

@AlKate ωραίο θέμα άνοιξες. Ωραίο και μεγάλο!! 

Εμείς 36 ημερών σήμερα, αποκλειστικός θηλασμός από το πρώτο λεπτό γέννησης. 

Κι εμάς κάνει κακά της 4-6 φορές τη μέρα. Αλλά ο παιδίατρος μας είπε ότι και στα κορίτσια, ότι δλδ στον αποκλειστικό θηλασμό μπορεί να περάσουν και 10 ημέρες χωρίς κένωση. 

@Sofi90 εγώ έχω βάλει όλα τα όσπρια σε μαύρη λίστα και έχω περιορίσει κάπως και το τυρί που τρώω (γιατί δεν καταναλώνω τίποτα άλλο από γαλακτοκομικά). 

Ρε κορίτσια, ο θηλασμός είναι υπέροχος αλλά καθόλου εύκολος τελικά. Δε μας λένε τίποτα από πρίν να μας προετοιμάσουν;;; Όλα τέλεια λένε και το μωρό ξέρει από μόνο του τι να κάνει. Και εσύ βρίσκεσαι άυπνη, με πληγωμένες θηλές, με πρησμένο στήθος που δεν ξέρεις αρχικά τι να το πρωτοκανεις... με ένα μωράκι που κλαίει γοερά πάνω σου και δεν καταλαβαίνεις γιατί. Δε μετανιώνω δευτερόλεπτο που θηλάζω αποκλειστικά. Αντιθέτως, είμαι πολύ περήφανη που τα έχω καταφέρει ως τώρα. Και έχω στόχο να συνεχίσω. Τώρα που δεν πονάω κιόλας;;; Ποιος με πιάνει;; 

Έχω ένα θέμα τις τελευταίες 2 νύχτες. Η μικρή τρώει και ρε κορίτσια, κοπανιεται πολύ στο στήθος και ρίχνει και ένα κλάμα (για δευτερόλεπτα, μη φανταστείτε). Μόνο τη νύχτα αυτό. Και βγάζει τη θηλή από το στόμα και αμέσως ψάχνει σαν τρελή να την αρπάξει ξανά. Γάλα έχω πολύ, Δόξα τω Θεώ! Τι να φταίει;;; Να είναι οι κολικοί και να πονάει;; Να είναι ότι θέλει να ρευτει; Να τις ανεβαίνει πάνω το γάλα;; Μου κάνει εντύπωση ότι 2 μέρες και νύχτες τώρα έχει πολύ λιγότερες γουλιτσες που βγάζει. Εκεί που έβγαζε συνέχεια, τώρα βγάζει μια-δυο φορές την ημέρα το πολύ. Πόσες ανησυχίες έχουμε;; Πριν είχαμε τα της εγκυμοσύνης. 

Υπαρχει περιπτωση να εχει κολικους κ να ποναει η μικρη σου.Οπως επισης ανα δεκαλεπτο αμα καθεται ωρες στο στηθος να την βαζεις να ρευτεί.

Γεια σας κορίτσια,εμένα πάλι δεν θηλάζει σχεδόν καθόλου,ίσως γιατί από το μαιευτήριο ξεκίνησε με μπουκάλι,τον βάζο στο στήθος ξεκινάει και μετά από λίγο κοιμάται και δεν λέει να ξυπνήσει για κανένα λόγο,ίσως δεν έχω και πολύ γάλα και δεν χορταίνει

Καλησπέρα κοριτσια!! Ωραίο θεματακι! Βλέπω όλες είσαστε μανουλες σε μικρουλακια αλλά ας μπω κ εγγω στη παρέα..είμαστε 8,5 μηνών κ θηλαζουμε αποκλειστικά κ εμείς με παααρα πολύ δυσκολία αλλά τα καταφέραμε! Κ όντως μονο εύκολο δεν είναι τελικα

@Klr σας χρειαζόμαστε τις "πιο παλιές". Να μας δίνετε κουράγιο!!! Μπράβο σου 8,5 μήνες με αποκλειστικό θηλασμό!! 

Μήπως θυμάσαι ποτέ ξεκίνησε να κοιμάται λίγο περισσότερο τη νύχτα;;

στις πριν 35 λεπτά, ο/η vivika10 είπε:

Γεια σας κορίτσια,εμένα πάλι δεν θηλάζει σχεδόν καθόλου,ίσως γιατί από το μαιευτήριο ξεκίνησε με μπουκάλι,τον βάζο στο στήθος ξεκινάει και μετά από λίγο κοιμάται και δεν λέει να ξυπνήσει για κανένα λόγο,ίσως δεν έχω και πολύ γάλα και δεν χορταίνει

Το "δεν έχω πολύ γάλα" δεν ισχύει σαν πχ παθολογικό αίτιο παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Δεν έχεις πολύ γάλα μόνο αν δεν προσφέρεις αρκετά οπότε και το μωρό σου δε ζητάει. Αν του δώσεις γάλα με το μπουκάλι είναι πιο εύκολο γι'αυτό, βολεύεται, εσύ δεν προσφέρεις τις πρώτες 40 μέρες ώστε να εδραιωθεί ο θηλασμός σου και το γάλα σου μειώνεται. Μπορείς να το φτιάξεις ακόμα. Νομίζω όμως ότι θα χρειαστείς σύμβουλο θηλασμού για να σε κατευθύνει τι να κάνεις. Δεν είναι ειδικός να σου πω και δεν ξέρω πόσο γάλα του δίνεις με το μπιμπερο, πόσο καιρό τώρα κλπ. Επειδή όμως κάλεσα σύμβουλο θηλασμού στο σπίτι και μιλήσαμε αρκετή ώρα για όλα αυτά, έχω να σου πω ότι αν θες μπορείς να τα καταφέρεις! 

Αχ κοριτσια και εμενα μου φαινοταν ευκολο οταν το ακουγα και οταν το ειδα στην πραξη ειπα οτι ειναι πιο δυσκολο απο τη γεννα!βεβαια μονο 3 μερες με ζορισε η μπεμπα (τις πρωτες στο μαιευτηριο).εχω και εγω πολυ γαλατακι και βγαζει καμια φορα γουλιες αλλα οχι παντα οπως δε μου ρευεται και παντα....οταν την πιανει λοξιγκας ειναι δυσκολα τα πραγματα γιατι αν εχει φαει καλα βγαζει γαλατακι...εγω τρωω κανονικα τα παντα με μετρο τα οσπρια και ολα αυτα που λενε οτι πειραζουν τα μωρακια αλλα τρωω απο λιγο απο ολα..

στις πριν 1 ώρα, ο/η RaniaMln είπε:

Υπαρχει περιπτωση να εχει κολικους κ να ποναει η μικρη σου.Οπως επισης ανα δεκαλεπτο αμα καθεται ωρες στο στηθος να την βαζεις να ρευτεί.

Ανά 10λεπτο;;; Τόσο σύντομα;; Λες ε;;; Τη βάζω να ρευτει κάθε φορά που αλλάζω στήθος ή βγει από μόνη της. Πάντως, ρευεται χωρίς να προσπαθήσω εγώ ιδιαίτερα. Δλδ εκεί που την παίρνω αγκαλίτσα, ρευεται κιόλας. Αλλά επειδή θηλάζουμε δε ρευομαστε και τόσο συχνά, ε;;; 

@stasa199 εγώ παρατήρησα τι την ενοχλεί. Και γι'αυτό τα όσπρια τα έκοψα μαχαίρι. Όσες φορές έφαγα, πλανταξε η καημένη στο κλάμα. Φαντάζομαι δεν ενοχλούνται όλα τα μωράκια από τα ίδια. 

Όσον αφορά το λόξιγκα, την πιάνει 2-3 φορές τη μέρα και δεν σταματά για ώρα!! Ειδικά ο νυχτερινός που την πιάνει και δεν κάθεται σε ησυχία μου δημιουργεί εκνευρισμό. Η μικρή θέλει στήθος παρότι έχει λόξιγκα και κλαίει επειδή δεν της δίνω. Μα φοβάμαι μην πνιγεί. Περιμένω να τελειώσει κ μετά την ξαναταιζω. 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Angelmammy είπε:

@Klr σας χρειαζόμαστε τις "πιο παλιές". Να μας δίνετε κουράγιο!!! Μπράβο σου 8,5 μήνες με αποκλειστικό θηλασμό!! 

Μήπως θυμάσαι ποτέ ξεκίνησε να κοιμάται λίγο περισσότερο τη νύχτα;;

Να κοιμαται μετα τον 3ο..εμείς βέβαια περάσαμε απο πολλά σταδια με τον ύπνο..με τον θηλασμό εγώ ηρεμησα κάπως απο θέμα συχνότητας με τις στερεές κ μετα..τώρα δλδ δε ζητάει τόσο στήθος μπουχτισε κ ο ίδιος χαχαχ

στις πριν 15 λεπτά, ο/η Klr είπε:

Να κοιμαται μετα τον 3ο..εμείς βέβαια περάσαμε απο πολλά σταδια με τον ύπνο..με τον θηλασμό εγώ ηρεμησα κάπως απο θέμα συχνότητας με τις στερεές κ μετα..τώρα δλδ δε ζητάει τόσο στήθος μπουχτισε κ ο ίδιος χαχαχ

Φαντάζομαι!! Χαχα!! Και άλλες κοπέλες μετά το τρίμηνο λένε ότι είδαν διαφορά. Εγώ ελπίζω να δω στις 40 μέρες. Ελπίζω... Έστω λίγο πιο πολύ να κοιμάται τη νύχτα. 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Angelmammy είπε:

@stasa199 εγώ παρατήρησα τι την ενοχλεί. Και γι'αυτό τα όσπρια τα έκοψα μαχαίρι. Όσες φορές έφαγα, πλανταξε η καημένη στο κλάμα. Φαντάζομαι δεν ενοχλούνται όλα τα μωράκια από τα ίδια. 

Όσον αφορά το λόξιγκα, την πιάνει 2-3 φορές τη μέρα και δεν σταματά για ώρα!! Ειδικά ο νυχτερινός που την πιάνει και δεν κάθεται σε ησυχία μου δημιουργεί εκνευρισμό. Η μικρή θέλει στήθος παρότι έχει λόξιγκα και κλαίει επειδή δεν της δίνω. Μα φοβάμαι μην πνιγεί. Περιμένω να τελειώσει κ μετά την ξαναταιζω. 

Καλα εννοειται αν καταλαβεις οτι κατι την ενοχλει το κοβεις!οσο για το λοξιγκα μη φοβασαι δεν πνιγεται μπορεις να τη θηλασεις!εγω αν θελει της δινω αλλα συνηθως την πιανει οταν τελειωσει το γευμα της

@Sofi90 σήμερα εφαγα αρακά το μεσημέρι και απο το μεσημέρι δεν κοιμήθηκε καλά καλά.... Ελπίζω να κοιμηθούμε το βράδυ.... Εσένα πώς ήταν;

@KONSTANTIA δεν ξέρω ποια είναι τα δεδομένα αυτά αλλά αν τελικά προσπαθήσεις καλή επιτυχία!!

@Angelmammyειναι πολύ δύσκολος ο θηλασμός. Ειδικά αν το μωρό δεν κοιμάται μέσα στην ημέρα... Εμένα είναι ευτύχημα αν κοιμηθεί μισή ώρα συνεχόμενα.... Εννοείται μετά από θηλασμό και ρέψιμο... Οπότε ούτε τουαλέτα δεν μπορώ να πάω καλά καλά. Αυτό μου περιγράφεις μου φαίνεται σαν ανάγκη να φεύγει. Έτσι κάνει η δική μου... Εμένα θέλει τις περισσότερες φορές να φεύγει. Και αν δεν κάποιες φορές ξυπνάει από τον ύπνο της για να φεύγει γιατί την ενοχλεί. Είχα διαβάσει ότι στο. Θηλασμός δεν θέλουν τόσο πολύ ρέψιμο αλλά σε εμάς δεν ισχύει... Όσο για τον λόξυγκα εγώ τη βάζω επειδή το θέλει... Αλλιώς μου γκρινιάζει

@vivika10 γάλα θα έχεις αν κάνεις κάποια βασικά πράγματα, με βάση όσα έχω διαβάσει και εφαρμόσει δηλαδή. Αν θέλεις μπορείς να το καταφέρεις! Μίλα με κάποιον ειδικό και καλη υπομονή :)

@Klrχρειαζομαστε τις εμπειρίες :) συγχαρητήρια!!!

στις πριν 2 ώρες, ο/η Angelmammy είπε:

Μα σ ζήσει το μωράκι σού...εγώ έχω μπέμπη 2.5μηνων..αν θες να σταματησεις τον λοξιγκα βάλην στο στήθος δεν πνίγεται μην φοβάσαι έτσι τους σταματάει..εμένα όταν το  πιάνει εκνευρίζεται πολύ τον βάζω στο στήθος πίνει λίγο μ ύστερα του σταματάει μην αγχώνεσαι δεν πνίγεται!!

@AlKate σίγουρα δεν είναι το ίδιο να έχεις ένα μωρό και να ασχολείσαι 24 ώρες το 24ωρο μαζί του από το να έχεις και ένα δεύτερο παιδί που σε χρειάζεται και εκείνο και δεν μπορείς να του στερείς την ενεργή παρουσία σου συνέχεια, ειδικά όταν είναι μικρό και δεν καταλαβαίνει. Θα προσπαθήσω αλλά αν δω ότι ο θηλασμός δημιουργεί ένταση στο μεγάλο μου παιδί θα τον σταματήσω. Άλλωστε η μοίρα μου είναι να επιστρέψω στις 63 ημέρες στην δουλειά μου, δεν είναι ότι θα κάτσω πολύ καιρό

στις πριν 8 λεπτά, ο/η Angela7 είπε:

Μα σ ζήσει το μωράκι σού...εγώ έχω μπέμπη 2.5μηνων..αν θες να σταματησεις τον λοξιγκα βάλην στο στήθος δεν πνίγεται μην φοβάσαι έτσι τους σταματάει..εμένα όταν το  πιάνει εκνευρίζεται πολύ τον βάζω στο στήθος πίνει λίγο μ ύστερα του σταματάει μην αγχώνεσαι δεν πνίγεται!!

Να σου ζήσει κι εσένα!! Σ' ευχαριστώ. Ναι κορίτσια! @Angela7 & @stasa199 θα τη βάζω από σήμερα κιόλας. Θα γλιτώσουμε λίγα νεύρα. Χαχα!! 

Κορίτσια νύχτωσε!! Καλούς θηλασμούς και όσο το δυνατόν λιγότερες αϋπνίες μας εύχομαι!

στις πριν 11 ώρες, ο/η Angelmammy είπε:

Φαντάζομαι!! Χαχα!! Και άλλες κοπέλες μετά το τρίμηνο λένε ότι είδαν διαφορά. Εγώ ελπίζω να δω στις 40 μέρες. Ελπίζω... Έστω λίγο πιο πολύ να κοιμάται τη νύχτα. 

Χαχα κ εγώ έτσι έλεγα Αλλά δεν...Βέβαια είναι κ στο παιδι, εμενα πέρασε πολλά σταδια δλδ ηταν μήνας που κοιμοταν μονο στην αγκαλιά, κυριολεκτικά χωρίς υπερβολες, άλλα πάλι κοιμονται

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...