Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 27 λεπτά, ο/η Sofi90 είπε:

Έχω μια μπεμπουλα 2 εβδομάδων και θηλάζουμε αποκλειστικά..Το θέμα μου είναι ότι δεν έχει κοιμηθεί ποτέ στο κρεβάτι της ούτε στην καλαθουνα..Τρώει και την παίρνει ο ύπνος στο στήθος..Αν την βάλω δίπλα μου στο κρεβάτι κοιμάται μέχρι και ένα 3ωρο..Αν κάνω και την βάζω στην κούνια της η στην καλαθουνα ξυπνάει στο 2λεπτο μελανιαζει απ' το κλάμα και πρέπει να την έχω κανένα 2ωρο στο στήθος να ηρεμήσει και πάλι απ' την αρχή .Δοκίμασα πολλά που μου προτείνανε αλλά τίποτα δεν επιασε..Να την αφήσω να κλαιει δεν υπάρχει περίπτωση.Δεν με πειράζει που κοιμάται δίπλα μου αλλά φοβαμαι μην της γίνει συνήθεια και κοιμάται μαζί μου μέχρι νήπιο..Άσε που επειδή ο άντρας μου κοιμάται βαριά φοβάται να την έχουμε στο κρεβάτι με αποτέλεσμα να έχουμε χωριστεί και να κοιμάμαι άλλου..Κάτι που μου έχει στοιχίσει πολύ..Τι να κάνω?Το έχει περάσει κάποια άλλη και πως το αντιμετωπισε?Φοβάμαι ότι ούτε μια βόλτα με το καρότσι δεν θα μπορούμε να βγούμε

Καλησπέρα να σ ζήσει το μωράκι σού... Κ εγώ έχω ένα μωρό 2μηνών κ περνάω τα ίδια περίπου κ εγω με το που πάω κ τον βάζω στο κρεβάτι ξυπνάει...κάποιες φορές τον αφήνω να τον πάρει καλά ο ύπνος κανένα 30ωρο μπορει κ παρα πανω πανω μου για να τον βάλω στην κούνια κ έτσι κάποιες φορές δεν ξυπνάει... εντάξει η αλήθεια είναι κ εγώ τα ίδια σκεφτόμουν αλλά να σ πω κάτι 9μηνες μέσα στην κοιλιά μας είναι λογικό να αισθανόνται ασφάλεια πανω μας  αφου ετσι ηρεμη..θα δω πως θα δω πως θα πάει ισιως πιο μετα τα καταφέρω κ τον βάλω να κοιμηθεί μόνο του  καποια στιγμή!ούτε εγώ είμαι της απόψεις να το αφήσεις να κλάψει για να συνηθίσει αυτό δεν μπορώ να το κάνω σε καμία περίπτωση...κουράγιο να έχουμε 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Sofi90 είπε:

Έχω μια μπεμπουλα 2 εβδομάδων και θηλάζουμε αποκλειστικά..Το θέμα μου είναι ότι δεν έχει κοιμηθεί ποτέ στο κρεβάτι της ούτε στην καλαθουνα..Τρώει και την παίρνει ο ύπνος στο στήθος..Αν την βάλω δίπλα μου στο κρεβάτι κοιμάται μέχρι και ένα 3ωρο..Αν κάνω και την βάζω στην κούνια της η στην καλαθουνα ξυπνάει στο 2λεπτο μελανιαζει απ' το κλάμα και πρέπει να την έχω κανένα 2ωρο στο στήθος να ηρεμήσει και πάλι απ' την αρχή .Δοκίμασα πολλά που μου προτείνανε αλλά τίποτα δεν επιασε..Να την αφήσω να κλαιει δεν υπάρχει περίπτωση.Δεν με πειράζει που κοιμάται δίπλα μου αλλά φοβαμαι μην της γίνει συνήθεια και κοιμάται μαζί μου μέχρι νήπιο..Άσε που επειδή ο άντρας μου κοιμάται βαριά φοβάται να την έχουμε στο κρεβάτι με αποτέλεσμα να έχουμε χωριστεί και να κοιμάμαι άλλου..Κάτι που μου έχει στοιχίσει πολύ..Τι να κάνω?Το έχει περάσει κάποια άλλη και πως το αντιμετωπισε?Φοβάμαι ότι ούτε μια βόλτα με το καρότσι δεν θα μπορούμε να βγούμε

Καλησπέρα, να σου ζησει το μωρακι σου!! Είναι ακόμα πολύ αρχή κ είναι λογική αυτή η αντίδραση του μωρού, θέλει να μυρίζει μαμά..συνηθεια δε γίνεται απο τόσο νωρίς, τα μωρά προσαρμοζονται πιο γρήγορα απο μας, απλα πιστεύω είναι στη φαση που θέλει μαμά, στήθος κ αγκαλιά! Καταλαβαίνω όλη σου η μέρα παει έτσι, στήθος εξω σε ενα καναπέ κ το μωρό να κοιμάται πανω σ συνέχεια! Δε θα είναι για παντα έτσι τώρα η αρχή είναι πολύ δύσκολη κ οποίος σ πει το αντίθετο ψέμα θα είναι..κ όσο για το οτι το κακομαθαινεις ειλικρινά, αλλη μια φορά να το ακούσω θα τραβάω τα μαλλια μου! Χαχαχ τα μωρακια αγκαλιά κ αγάπη θέλουν όπως βέβαια κ όλα τα παιδάκια, πόσω μάλλον αυτά που τώρα βγαίνουν στον κοσμο κ ακόμα ούτε καν βλέπουν καλά καλά!! Κάνε αυτό που νιώθεις εσύ γτ το κάθε μωρό είναι διαφορετικό, δοκίμασε το καρότσι για να κοιμάται ουτως ώστε να κοιμάσαι κ εσύ με τον άντρα σου κ θα περάσει γρήγορα ο καιρός! Καλη συνέχεια κορίτσι μ κ καλη δύναμη!!

Δημοσίευση

Λίκνο δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις; Εγώ το έχω ανοίξει απο τη μια πλευρά και το έχω κολλήσει δίπλα μου, όποτε πρακτικά είναι σαν προέκταση του κρεβατιού και κοιμάται μια χαρά (όταν δεν έχει πονάκια!). Επίσης θα μπορούσες να τη βάλεις στην καλαθούνα και να την πας καμία βόλτα με το καρότσι στο τετράγωνο για να τη συνηθίσει. Δε νομίζω να υπάρχει μωράκι που δεν του αρέσει η βόλτα! Πάντως το ότι θα τα κακομάθουμε αγκαλιά τόσο μωράκια... μου ακούγεται σαν το «Άστο να κλάψει να ανοίξουν τα πνευμόνια του!» Μη σε ανησυχεί αυτό! 

Δημοσίευση
στις πριν 47 λεπτά, ο/η Sofi90 είπε:

Το ξέρω ότι νιώθουν ασφάλεια στην αγκαλιά μας και δεν με πειράζει να την έχω ολη μέρα αγκαλιά..Αλλά είναι να γίνουν δουλειές μαγειρέματα και το βράδυ θα ήθελα να κοιμάμαι με τον άντρα μου..Πως τα καταφέρνεις με τις δουλειές?Τώρα έχω βοήθεια αλλά σε 2 βδομάδες θα είμαι μόνη μου και το σκέφτομαι από τώρα πως θα είναι..Και ακούω από άλλους το δικο μου μωρό κοιμάται στην κούνια απ' το πρώτο βράδυ και μην το έχεις αγκαλιά θα το κακομαθεις και τρελενομαι

Εγώ ευτυχώς έχω βοήθεια..αλλά μόνο στο μαγείρεμα Όχι στις δουλειές του σπίτι ότι μπορώ κάνω δεν θα τρελαθώ κιόλας...Κ εγώ αυτά ακούω κ με νευριαζουν να σ πω στις αρχές όταν μ το λέγανε συνεχεια λέω δεν μπορεί κάτι κάνω λάθος κ στεναχωριομουν πολύ κ λέω όλα λάθος τα κάνω..Εμείς περάσαμε κ περνάμε κολικούς π στους κολικούς βοηθάει να το έχεις αγκαλιά κ βόλτες στο σπίτι άσε χαχα..να σ πω κάτι δεν θα παθαίνουν κάτι από τις αγκαλιές τα παιδιά ισα ίσα αυτό χρειάζονται τώρα π είναι βρεφη..εσένα όμως είναι κ πιο μικρό από το δικό μου οπότε λογικό είναι ..εμένα ελάχιστες φορές κοιμάται στο κρεβάτι του συνήθως μεσημέρια αλλά βράδυ σπάνιος...Η κάθε μητέρα ξέρει τι είναι καλό για το παιδί της οπότε εσύ ξέρεις πως θα τον μεγαλωσεις καλύτερα...αν θες μπορείς να πάρεις ένα μάρσιπο για να κάνεις οτι δουλειές μπορεις κ φαγητό οποτέ θα είναι συνέχεια πανω σ  κ εμένα μ έχει λείψει να κοιμάμαι με τον άνδρα μου ... κ υπομονή!!!

Δημοσίευση

Κορίτσι μου, το μωρό σου είναι μόλις 2 βδομάδων. Άσε τις δουλειές στην άκρη κ ακόλουθα το παιδί σου! 

Γνώμη μου, όσοι κοιμούνται μαζί με το μωρό, κάνουν πιο ξεκούραστο ύπνο κ ζούνε τρομερές πρωινές στιγμές! 

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η Sofi90 είπε:

Κοπέλα μου, να σου ζήσει. Είμαι κατά της συγκοίμησης αλλά εδώ υπερβάλεις. Και το εξηγώ: το βρεφάκι 2 εβδομάδων είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθει ασφάλεια και να είναι ήρεμο όταν κοιμάται δίπλα στην μητέρα του γιατί επί 9 μήνες βρισκότανε μέσα της! Είναι πολύ νωρίς ακόμα για κρεβατάκι και καλαθούνα και ειδικά όσο θηλάζεις. Πρέπει να του δώσεις χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και σιγά σιγά θα καταφέρεις να το βάλεις θεωρώ πρώτα στην καλαθούνα - πιο περιορισμένος χώρος οπότυε μεγαλύτερη ασφάλεια νιώθει το μωρό - και σταδιακά στο κρεβατάκι. Εγώ που έκοψα αναγκαστικά τον θηλασμό στο 2μηνο όσο θήλαζα τον έβαζα στους ημερήσιους ύπνους στην καλαθούνα και όταν πιο σταμάτησε να χωράει στο κρεβατάκι του. 

Δημοσίευση

Κορίτσι μου να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Ένα έχω να σου πω: ΑΓΚΑΛΙΆ ΑΓΚΑΛΙΆ ΑΓΚΑΛΙΆ!!!! Στο είπα έτσι για να καταλάβεις ότι είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου σε αυτή τη φάση να είστε αυτοκόλλητες!!! Μέχρι 6μηνων δεν μπορούν να καταλάβουν τα μωράκια μας ότι δεν είμαστε ένα!!!Και εγώ έτσι την είχα είχα πάρει και μάρσιπο ring sling και όλη μέρα πάνω μου.οσο για τη νύχτα υπάρχει το νταρτανιαν ψαξτο στο google και θα στο βγάλει.αυτο είναι για τη συγκοιμηση.

Πάρτο αγκαλίτσα θηλαστε δεθείτε είναι οι υπέροχοι πρώτοι μήνες!!!Μετά θα τη παρακαλάς για τέτοιες σφιχτές αγκαλιές.η δικιά μου κάθετα κάνα λεπτό και μετά λέει μόνη μου!!!εμάς που μας φωνάζουν σιαμεες μιας και τη θήλαζα μέχρι 16μηνων και ήταν κολλημένη πάνω μου.

Σου βάζω φωτό να δεις αυτό που λέω για τη συγκοιμηση....μπαίνει στο πλάι η ανάμεσα σας.

Screenshot_2019-06-06-15-28-55-346_com.android.chrome.png

Δημοσίευση

Αυτοί που μας κρίνουν επειδή είμαστε συνέχεια αγκαλιά με τα μικρακια μας, είναι ανίδεοι! Και καλό θα είναι να μην τους επιτρέπουμε να μιλάνε. Καλέ, εδώ η ίδια μου η μάνα μου λέει ότι θα κακομαθει και να μην την παίρνω αγκαλιά όταν κλαίει. Και της λέω "ρε μάνα πας καλά;; Θα αφήσω το πλασματάκι μου να νιώθει μοναξιά και απαρηγόρητο επειδή εσείς τα μάθατε και τα κάνατε λάθος;;;" Απορώ ακόμα πως γίνεται στην εποχή μας να μας λένε να αφήνουμε τα μωράκια μας να κλαίνε. 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Sofi90 είπε:

Και μένα έτσι μου λένε και μάνα και πεθερά..Ειδικά η πεθερά..Θα κακομαθει και μην το μαθαίνεις αγκαλιά και τώρα έμαθε ήδη είναι αργά και καλό του κάνει να κλαίει.Κ εγώ να κλαίει το παιδάκι μου δεν το θέλω..Έδω και με τους κολικούς και τρελενομαι που δεν μπορώ να την βοηθήσω

Ακριβώς έτσι! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• https://www.facebook.com/share/1JTcgot5ej/ https://m.me/elena.sideri.1990  κορίτσια μου αυτο ειναι το προφίλ μου κ το messenger..θα χαρώ να μου στείλετε αίτημα κ γιατι όχι να κανουμε κ εμεις μια ομαδική συνομιλία να τα λέμε πιο αμεσα,χαίρομαι να μαθαίνω νέα σας κ δεν μπαίνω εδώ για αλλο λόγο μιας κ ολη η υπόλοιπη ομδα Δεκέμβρη εχει μεταφερθεί κ εκεινη..πηρα απολυτήριο απο εδώ επίσημα.. τέλος τα παιδιά για εμενα😆 αααχ ας ειχα γνωρίσει τον άντρα μου 5 χρονάκια νωρίτερα κ αλλο ενα θα το εκανα😅🤩
    • Ααα κ ο δικός μου μια απο τα ίδια!!Μου λεει μην τα χάσεις ολα,κράτα 4 5 😅 στην πρωτη εγκυμοσυνη ξεκίνησα 55 κ μου έμειναν 3 (τα έχασα κ τα ξαναπήρα κ εμειναν) σημερα μου έφερε μερεντα 😅😅😅😍
    • Α! επίσης κορίτσια μιλήσατε για αποθηλασμό, γάλα στους 12 μηνες και νυχτρερινό ύπνο. Εγώ νομίζω σας είχα πει ότι αποθήλασα στους 9 μηνες, κάπου όταν άρχισε στο βρεφικό δλδ. Δε νομίζω ότι μπορώ να σας βοηθήσω γιατί πραγματικά ήταν όλα φουλ ομαλά και γρήγορα! Ούτε ο γυναικολόγος μου δε το πίστευε, μου είπε χαρακτηριστικά ότι η εμπειρία μου δεν αντικατοπτριζει το σ΄υνηθες 😅δε ξέρω αλλά ο μικρός μου δεν νοιάστηκε καν, για πότε άλλαξε το γαλα από μητρικό σε φόρμουλα και τώρα πλεον σε φρέσκο αγελαδινό πλήρες 😂 πολύ βολικός ως προς αυτό! Εν ολίγοις η εμπειρία μου ήταν η εξής: Μέχρι τον 8ο μήνα κοιμοταν με θηλασμό σχεδόν αποκλειστικά, με εξαίρεση τους ημερίσιους ΄υπνους που κατάφερνε να τον κοιμιζει κι ο μπαμπας του με πατ-πατ στο πωπουδακι και 'σσσσσ'. Σ εκεινη τη φαση επίσης, αρχίσαμε να αντικαθιστούμε τους ημερίσιους θηλασμούς με μητρικό γάλα σε μπιμπερό, που αντλούσα εγώ όσο έτρωγε το γεύμα του σε στέρεες. (Εδ΄ω να σημειώσω ότι δίναμε μητρικό σε μπιμπερο απ την 2η κιόλας εβδομάδα ζω΄ης, απλά ήταν τυχαίο 1 γεύμα την ημέρα το οποίο μετάξυ του 2-6ου μηνα δε συνεβε καν ημερισιως γιατί ο μπαμπας είχε επιστρέψει τότε στη δουλειά και έδινε 1 μπιμπερο τα σκ.) Μέχρι που σταδιακά άρχισαμε να δίνουμε όλα τα γευματα 'θηλασμού' σε μπιμπερό γιατί ο μπαμπα΄ς του σ εκεινη τη φάση ήταν  και πάλι σε άδεια πατρότητας κι ήταν ο κύριος φροντιστής ενώ εγώ δούλευα. Οπότε του δίναμε αντλημένο μητρικό σε μπιμπερό μέχρι που σταμάτησε η παραγωγή μου. Για το βραδινό ύπνο τον κοίμιζε κυρίως ο μπαμπας του πάνω στη μπάλα που κάποτε καναμε ασκήσεις τοκετού (θυμάστε;;;!) και την ίδια περίοδο τον μετακινήσαμε στο δωμάτιο του για να ξεκινά ο νυχτερινός ύπνος τλχ εκεί και μετά συγκοιμηση με μας μεχρι το πρωί. Όλο αυτό που σας περιγράφω πήρε 1 βδομάδα, "στεγνωσε" το στηθος μου, και οταν τελειωσε και το τελευταια σακουλακι, δωσαμε το πρώτο μπιμπερί φόρμουλα με μεγάλη αγωνία κι άγχος αν θα το αποδεχτει. Αντε γεια ο μικρός - καθόταν αραχτός στον καναπε με το μπουκάλι στα χέρια, το ρουφηξε σε 2 λεπτά και μετά νανι! εμένα πιο πολύ μου στοίχησε συναισθηματικά παρα τον ιδιο! 😂😂😂 Επίσης η περίοδος μου ήρθε 4 εβδομάδες μετά 🫠 γενικά το σ΄ωμα μου επανήλθε τρομακτικά γρήγορα στις εργοστασιακές.  Τωρα βελτιώσε ο αποθηλασμός τον ύπνο; Η σ΄υντομα απάντηση είναι όχι ακτι΄βως. Αλλά για να μη σας κουράσω με καταβατά, στο σήμερα, δε κοιμάται σερι, αλλ΄ά κάνει το πρώτα slot 7μμ-12π.μ. σερί. Μετά συνήθως θα ξυπνησει αλλη μια στις 3/4π.μ και μετά στις 6/6.30 για ν αρχισει τη μερα του. Οι δυο αφυπνίσεις ειναι το νορμαλ για εμάς δλδ. Απλά πλέον οι αφυπνίσεις ειναι συντομες, του τύπου θα ξαναπέσει εύκολα για ύπνο με λιγο πατ πατ στο πωπουδακι και κραταμε χερακια για να νιωσει ασφαλεια. Έγιναν και 4-5 σερί σε άκυρες στιγμές οπου ενθουσιαστήκαμε κι εμεις, αλλά δεν.... Τυχαία γεγονότα 😅
    • Καλησπέρα κορίτσια μου!  Χάθηκα και πάλι, από εκεί που κάπου τον περασμένο Οκτώβρη έκανα την εμφανισή μου και μπήκα κάπως δυναμικά, με΄τα έχασα το μπούσουλα πάλι. Έμπαινα κάποιες φορές να σας διαβάσω στα κλεφτά, έλεγα 'α ν απαντησω σ αυτό, α ν απαντησω σ εκείνο' και τίποτα δεν έκανα 😭😭😭 Καταρχάς χρόνια πολλά στα μωράκια που χρόνισαν και προκαταβόλικα στην πανύψηλη μπεμπαρα της @MarMar90 γιατί έτσι πως το πάω εγώ παίζει να μπω σε κάνα 6μηνο πάλι! 😂 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! κορίτσια συνειδητοποιούμε όλες ότι έχουμε πλεον νήπια κι όχι μωρά;; 🤯🤯🤯🤯 ακόμα θυμάμαι την επεισοδειακή μπαμ-μπαμ γέννα της @_piripiri_ που άνοιξε πρώτη το χορό και τότε σκεφτόμουν ότι κοντοζυγωνει κι η δική μου σειρά 🫠 που πήγε όλος αυτός ο χρόνος;; είμαστε πλέον στο 2026 και συνειδητοποιώ ότι έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια απο εκείνο το θετικό τεστ εγκυμοσύνης - ΤΙΙΙΙΙ;! Ο μικρός μου είναι πλεον 12,5 μηνών, 81εκ και 10.700. Πολύ βαρύς πια για χέρια, αλλά δε ψ΄ηνεται να περπατήσει ακόμα 😅 Από 8-9 μηνών στεκόταν, τραβιόταν από έπιπλα για να σηκωθεί και κάπου στους 10 μήνες άρχισε να περπατάει περιμετρικά τον επίπλων χρησιμοποιώντας τα ως στήριγμα. Όλοι μας έλεγαν ότι θα περπατήσει, κι ό,τι είναι ζητημα ημερών κτλ... Μπορώ να πω ότι δεν έδινε σημασία όσο τα έλεγαν, αλλα κάπου οταν χρόνισε πριν κατι βδομάδες κι ακόμα δεν έχει συμβεί άρχισα να προβληματίζομαι, αλλά σύντομα κάπως επανήλθα στη λογική γιατί η φυσιοθεραπεύτρια που τον παρακολουθεί μου είπε ότι τα παιδιά ξεκινούν να περπατούν στους 9-18 μήνες. το 9-12 δεν ειναι το σύνηθες, αλλά μπορεί και να συμβεί φυσικά. Οπότε δεν είναι ότι έμεινε και πίσω. Μεταξύ γιορτών και τώρα, άρχισε να κάνει βήματα οταν τον κρατάμε απ τα χεράκια και με τη στράτα. Εχει 8 δοντάκια εδώ και 2 μήνες, κι όπως ο δικός σου @_piripiri_ από τότε είμαστε on/off να βγουν και άλλα 2. αχνοφαίνονται τ ασπράκια στα ούλα, αλλά δε λενε να σκάσουν επιτέλους να ηρεμίσει κι αυτός 🙏  Με προβληματίζει επίσης λίγο το θέμα της γλωσσικής ανάπτυξης, αλλά ξέρω ότι αυτό στη δική μας περίπτωση μπορεί να καθυστερήσει λόγω πολυγλωσσίας. Λεει μαμα, μπαμπα μέχρι στιγμής, άρχισε να κάνει και 2 ήχους ζώων και τώρα τελευταία του μαθαίνω κάποια φρουτάκια και κάπως αοριστα προς το παρόν, πετάει που και που "να να", απο "μπανάνα" 😅 Απλά δε νιώθω ότι το λέει ακόμα εννοώντας τη μπανάνα. Επίσης, ενώ άρχισε να δείχνει με το δάχτυλο ή την παλάμη ανοιχτή οταν θελει κάτι, τώρα έχει μια βδομάδα που δε το κάνει και τόσο. Το ίδιο με το να χαιρετά - άλλες φορε΄ς το κάνει, αλλες δε ψηνεται καθόλου.  Από φαγητά, κι εμείς προσπαθούμε να του δίνουμε όσο πιο πολλή ποικιλία σε τροφές και υφές, αλλά δεν είμαστε τόσο οργανωμένοι όπως η @Kiddo - κορίτσι μου πραγματικά σου βγάζω το καπέλο! χαρά στην υπομονή σου για το blw! εγώ προσπαθώ το σκ κυρίως, και καθημερινές στο πρωινό να τρώει κομμάτια και με τα χέρια γενικά. Απλά στο βραδινό καθημερινές είμαστε όοοολοι κουρασμένοι και απλά για να σας είμαι ειλικρινής τις περισσότερες φορές απλά τον ταιζουμε, για να μην εχουμε να καθαρίζουμε και επειδή είναι πιο "γρηγορα" για εμάς. Πάντως ο δικός μου άρχισε να κάνει λίγο τα καπρίτσια της νηπιακής φάσης στο φαί. Απ εκεί που έτρωγε καλά, άρχισε να παιζε με το φαγητό, να τα πετάει ολοένα και περισσότερο, να τσιρίζει όταν κάτι δε το θέλει... ενώ μεχρι πρότινος αν κάτι δε του άρεζε θα το έσπρωχνε με το χεράκι του και θα έκανε τις γνωστές γκριμάτσες. Κάνω υπομονή φυσικά, και δε του δείχνω ότι δυσανασχετώ, απλά πίστευα οτι θα πηγαίνει ολοένα και καλύτερα, όχι χειρότερα 😅 Αυτά τα δικά μας εν περιλήψει κορίτσια μου, κατα τ άλλα έχω πήξει στη δουλειά, εγώ έχω γυρίσει απ όταν ήταν ο μικρος 6 μηνών και πραγματικά αν δεν ήταν που ήμουν καινούργια στη δουλειά και σε πειραματική περίοδο όσο ήμουν έγκυος, θα είχα πάρει μεχρι το έτος... Γιατί αυτη η ηλικία δε ξαναγυρνά κι ακομα κι αν αποκτήσω άλλο μωράκι, δε θα ναι το ίδιο... Οπότε για εσάς που το σκέφτεστε να γυρίσετε ή να μην που διαβασα πιο πάνω, εγώ θα έλεγα να πάρετε ΄σσο χρόνο δικαιούστε κι όσο ανευ αποδοχών αντέχει η τ΄σεπη σας 😁 Επίσης @Kiddo που ρώτησες για εργασία απ το σπιτι με τη μικρή χωρίς βοήθεια... Εμένα δε παλεύεται - έχει τυχει καποιες φορες που έπρεπε να τον κρα΄τησω σπίτι λογω ραντεβου με γιατρους κτλ ή ασθενειας, και δε μπορούσα να κανω σχεδόν τιποτα απο δουλεια. Κι εμένα η εταιρεία μου ειναι σε φάση ευελικτο ωράριο αρκεί να βγαίνει η δουλειά, αλλα ρε φίλη σκέψου, να τρέχεις όλη μέρα πισω απ το παιδί, να βγάλεις ρουτίνες, ταισματα, παιχνίδι, φροντιδα, κτλ, και μετά να έχεις και να ξενυχτήσεις για να βγάλεις δουλειά που δε μπορεσες μες τη μέρα... δε ξέρω, δε θελω να σε αποθαρρύνω γιατί η πρόταση ειναι πραγματικά πολύ καλή και μπράβο στον/ην εργοδότη σου, απλά θελει καλή οργάνωση απ τη μεριά σου πιστευω - δλδ δες πως θα οργανωσεις τη δουλειά με γνωμονα τις ρουτινες της μικρής σου. Π.χ. (ενδεικτικά τώρα με βάση το ωραριο του μικρού μου) 6-8 γάλα, πρωινό και την ώρα που θα παίζει οργανώνω τη μέρα μου και κοιτάζω/απαντω και κανα μεηλ. 8.30-9.30 που κοιμαται βγαζω το ταδε task. 9.30-11.30 παιχνιδι με το μικρό, μεσημεριανο. 12.30-2μμ που κοιμαται βγαζω το αλλο ταδε task. 2.30-4.30 παιχνιδι και σνακ με το μικρο. 5-7 έρχεται μπαμπας, αναλαμβανει ετοιμαζω βραδινό ή ο ιδιος, τον κανει μπανιο, εγω δινω γαλα, ιστοριουλα και νανι. 7-11μμ αφοσιωνομαι στα υπολοιπα της δουλειας.  Αυτό ειναι φουλ ιδανικο σεναριο, γιατί πχ εγω εχω και αρκετα μιτιγκ στη δουλειά μου, οπότε αν παιζει μια τετοια μερα ξεχνα τα παραπάνω 😅 κι επίσης το άλλο μεγάλο προβλημα αυτής της φάσης ειναι οτι στερησε χρόνο απ τον εαυτό σου κι από το συντροφο σου. Θέλει καλό προγραματισμό πιστεύω, ελπίζω να τα καταφέρεις ❤️
    • Προσπάθησε να ενημερωθείς Τώρα όχι μετά ... Με πολύ αγάπη στο λέω έκανα το λάθος στον πρώτο και έπαθα πολλά στον δεύτερο ήμουν φουλ ενημερωμένη συν είχα βγάλει γάλα! Όπως και τώρα θα βγάλω! Βγάζεις γάλα αποθηκεύεις σε σύριγγες στην κατάψυξη παίρνεις μαζί σου και δίνεις στο νεογέννητο ΔΕΝ κάνει υπογλυκαιμία (αν έχεις διαβήτη κύησης) βοηθάει στον ίκτερο συν μάντεψε έχεις γάλα όπως και είσαι χαλαρή γτ λέω έχω.. θέλει από 35 εβδ να ξεκινήσεις μαλακίες ζεστές κομπρεσες εγώ έβγαλα με μηχάνημα αν και λένε πρέπει με το χέρι καλύτερα. Μετά έμαθα πως γίνεται και αυτό. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...