Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αστάθεια στον κύκλο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Όσες έχετε αστάθεια στον κύκλο σας, καταφέρατε να μάθετε για ποιο λόγο δεν έχετε σταθερή περίοδο;

Μπορέσατε με κάποια αγωγή να τη ρυθμίσετε;

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Εγώ πάντα είχα ασταθή περίοδο. Έπαιρνα αντισυλληπτικά και όταν τα έκοψα μεμιάς χάλασε ο κύκλος & γέμισα κύστες.

Δοκίμασα για πάνω από 6 μήνες Inofert & Inof. Plus και το τελευταίο δίμηνο παίρνω Glucophage, αλλά δεν έχω δει αλλαγή. 

Οι κύκλοι μου τον χρόνο που μας πέρασε κυμαίνονταν από 25 έως 45 μέρες. Μέσος όρος όλων των μηνών οι 34 μέρες.

Ως τώρα δεν έχω μάθει γιατί δεν έχω σταθερό κύκλο... 

Οι εξετάσεις που μου έχουν ζητήσει (ορμονικές, θυρεοειδούς, ινσουλίνη) γενικά είναι καλές.

Αναρωτιέμαι αν θα μπορέσω κάπως να σταθεροποιήσω τον κύκλο μου για να καταφέρω να μείνω έγκυος...

Δημοσίευση
στις πριν 17 λεπτά, ο/η Niki94 είπε:

Τα inofert με συνδυασμό glukophage μετά από 3 μήνες θα αρχησ2ις να βλέπεις λίγο λίγο βελτίωση δλδ μια μέρα νωρίτερα και πάει λέγοντας..

Η αλήθεια είναι πως παράλληλα δεν τα έχω πάρει. Περιμένω και τη συμβουλή της γιατρού, μήπως προτείνει κάτι νέο ή τη ρωτήσω για τον συνδυασμό που προτείνεις. Κι ελπίζω μες στους επόμενους μήνες να στρώσει κάπως. Κυρίως να αποκατασταθεί η ωορρηξία! Και για εγκυμοσύνη, αλλά και από άποψη υγείας.

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η Freyja είπε:

Η αλήθεια είναι πως παράλληλα δεν τα έχω πάρει. Περιμένω και τη συμβουλή της γιατρού, μήπως προτείνει κάτι νέο ή τη ρωτήσω για τον συνδυασμό που προτείνεις. Κι ελπίζω μες στους επόμενους μήνες να στρώσει κάπως. Κυρίως να αποκατασταθεί η ωορρηξία! Και για εγκυμοσύνη, αλλά και από άποψη υγείας.

Πάντα ρώταμε τον ιατρό μας

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Ελεναλδα είπε:

Για τις κυστες ειναι αυτη η θεραπεια;ξερω η γιαγια μου επαιρνε το  Glycophase για τον διαβητη.

Σωστά. Είναι φάρμακο για τον διαβήτη η μετφορμίνη. Ως ουσία βοηθά στην περίπτωση ινσουλινοαντίστασης, κάτι που συχνά παρατηρείται και στην περίπτωση Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS). Κάποιοι γυναικολόγοι λοιπόν το συνταγογραφούν σε γυναίκες με ΣΠΚΩ ή πολυκυστικές ωοθήκες.

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Ελεναλδα είπε:

Δεν διαταρασει ομως και τα επιπεδα ινσουλινης;Ενδιαφερον θα το ψαξω!

Όπως και στον διαβήτη, έτσι και σε πολλές γυναίκες με ΣΠΚΩ (ειδικά υπέρβαρες, αν δεν κάνω λάθος) παρατηρείται  αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτό προκαλεί ανωορρηκτικούς κύκλους και αστάθεια. Η μετφορμίνη βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα & μειώνει την ινσουλινοανατίσταση. Έτσι αποκαθιστά την ωορρηξία & ρυθμίζει την περίοδο.

Δημοσίευση

Καλησπέρα! Ρώτα το γιατρό σ για τεχνητή προγεστερονη.... Συνήθως βοηθά να έρθει η περίοδος... Παρακολουθήσε με υπέρηχο την ωορρηξια σ ή με τεστακι κ μετά δες αν γίνεται να πάρεις αυτο το σκεύασμα... Δεν επηρεάζει τη σύλληψη ή το έμβρυο αν προκύψει και όταν τα σταματάς σε 2 έως 7 μερες πρέπει να ρθει περίοδος... 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...