Μετάβαση σε περιεχόμενο

Freyja

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  27
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

Βαθμός Δημοφιλίας

10 Good

Σχετικά με Freyja

 • Ιδιότητα
  Member

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το στοιχείο αυτό είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται στα υπόλοιπα μέλη.

 1. Δεν γνωρίζω αν έχει αποτέλεσμα, αλλά η γιατρός φάνηκε πολύ σίγουρη ότι είναι αποτελεσματική και θα ήθελα να το δοκιμάσω στην παρούσα φάση. Έπειτα πρότεινε να κάνουμε ξανά κάποιες μετρήσεις και θα τη ρωτήσω για κλομιφαίνη στην επόμενη επίσκεψη. Θεωρεί πως θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα άμεσα και χωρίς βοήθεια. Είναι θετική & μας δίνει κουράγιο, γι'αυτό και είπαμε να την ακούσουμε.
 2. Freyja

  Σαλπιγγογραφια

  Η δικιά μου εμπειρία σε σύγκριση με μιας φίλης μου με τον ίδιο ιατρό ήταν διαφορετική χωρίς να έχει καμία από τις δυο μας θέμα. Εγώ πόνεσα λίγο στην εξέταση και είχα αίμα χωρίς πόνο μετά, εκείνη πόνεσε περισσότερο και δεν είχε καθόλου αίμα, μόνο πονάκια μετά. Το κοινό και στις δύο περιπτώσεις όμως είναι ότι ήταν μια διαδικασία που κράτησε λίγο και δεν θα μας απέτρεπε από το να την επαναλάβουμε αν χρειαστεί. Να μη φοβάσαι λοιπόν, όπως λέει η Χρυσάφω, 1 παυσιπονάκι αρκεί & κράτα πως το ταξίδι προς την εγκυμοσύνη διευκολύνεται!
 3. Όχι, κανένας. Αυτό περίμενα να πω την αλήθεια. Μόνο για σπερματέγχυση μίλησε ο πρώτος, άρα φαντάζομαι θα τη συνδύαζε με κλομιφαίνη. Η δεύτερη πρότεινε ομοιοπαθητική που σε αυτή τη φάση το βρίσκω λιγότερο πιεστικό & λέω να το δοκιμάσω.
 4. Να σας πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι το περασμένο διάστημα κάναμε εξετάσεις μιας και κλείσαμε έναν χρόνο ελεύθερων επαφών χωρίς εγκυμοσύνη. Τις είδαν δύο εξωσωματικοί γιατροί με αντίθετη απόψη μεταξύ τους ως προς τη δυνατότητα επίτευξης φυσιολογικής σύλληψης. Είπαμε να συνεχίσουμε με τη γιατρό που θεωρεί πως θα γίνει φυσιολογικά, αρκεί να χαλαρώσουμε και να έχουμε συχνές επαφές. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην 35η μέρα του κύκλου, ο οποίος φτάνει και τις 45 & ξεκίνησαν τα προεόρτια πονάκια, άρα μειώθηκαν οι ελπίδες μου. Εύχομαι εγκυμοσύνες σε όλες σας, κορίτσια! Ξέρω ότι θα το καταφέρουμε αργά ή γρήγορα & πρέπει να στηρίζουμε η μία την άλλη!
 5. Freyja

  Συμπτώματα πριν την καθυστέρηση;;;!!;;

  Να 'σαι καλά! Εύχομαι καλά αποτελέσματα!!
 6. Freyja

  Συμπτώματα πριν την καθυστέρηση;;;!!;;

  Επί τη ευκαιρία επισυνάπτω ένα βιντεάκι που μου είχε φανεί ενδιαφέρον σχετικά με το θέμα & με βοήθησε κάααπως να αγωνιώ λιγότερο τις μέρες αναμονής μιας και στην ουσία, όπως θα δείτε, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι συμπτώματα εγκυμοσύνης ή περιόδου όσα αισθανόμαστε τις 2 εβδομάδες αναμονής: Μου αρέσει γενικά το κανάλι! Έχει και άλλα ωραία, ενημερωτικά θέματα για εγκυμοσύνη & γονιμότητα ☺️
 7. Freyja

  Αστάθεια στον κύκλο

  Θα αργήσουμε λίγο να ξαναπάμε, αλλά θα τη ρωτήσω. Σ' ευχαριστώ για το tip!
 8. Freyja

  Πόσους μήνες πρασπαθησατε;

  Ευχαριστούμε πολύ! Κρίνοντας από τον εαυτό μου θα πω ότι τους πρώτους μήνες είσαι χαλαρή και λες όποτε είναι να έρθει ας έρθει, έχω χρόνο, δεν ξεκινάς απαραίτητα με άγχος. Το θέμα είναι ότι όσο φτάνεις κοντά στον χρόνο ή στα 2 χρόνια εεε αγχώνεσαι όσο να' ναι...
 9. Freyja

  1,5 χρόνο προσπάθειες

  Μακάρι να σου φέρει αυτό που επιθυμείς η προσπάθεια με κλομιφαίνη! Θα πρότεινα, αν θέλεις, να απασχοληθείς με κάποιο νέο χόμπι για όσο ακολουθείς την αγωγή, για να διοχετεύεις μέρος των σκέψεών σου εκεί & να σε βοηθάει να χαλαρώνεις κάπως. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό από άποψη ελεύθερου χρόνου, πιστεύω όμως ότι θα σε ανακούφιζε κάπως από τις αρνητικές σκέψεις. Καλή επιτυχία, όλα θα πάνε καλά!!
 10. Freyja

  Αστάθεια στον κύκλο

  Όπως και στον διαβήτη, έτσι και σε πολλές γυναίκες με ΣΠΚΩ (ειδικά υπέρβαρες, αν δεν κάνω λάθος) παρατηρείται αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτό προκαλεί ανωορρηκτικούς κύκλους και αστάθεια. Η μετφορμίνη βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα & μειώνει την ινσουλινοανατίσταση. Έτσι αποκαθιστά την ωορρηξία & ρυθμίζει την περίοδο.
 11. Freyja

  Να ελπίζουμε σε φυσιολογική σύλληψη;

  Θα ήθελα πολύ να στρώσει ο κύκλος μου, ίσως τότε να είχα ελπίδα. Η αλήθεια είναι ότι και χωρίς άγχος, θα συνεχίσω να μη μπορώ να μείνω εφόσον δεν έχω καν ωορρηξία...αυτό με απογοητεύει & πιστεύω πως μόνο υποβοηθούμενη θα μπορεί να είναι η σύλληψη για εμένα. Απλώς θέλω να χαλαρώσω για το δικό μου το καλό και να το πάρω απόφαση για να μην περιμένω άδικα.
 12. Freyja

  Να ελπίζουμε σε φυσιολογική σύλληψη;

  Δεν είμαι και τόσο ήρεμη, με την έννοια ότι κι εγώ κάθε μήνα πιστεύω ότι είμαι έγκυος, αλλά κυρίως ότι ψάχνω μανιωδώς πράγματα στο ίντερνετ. Αυτό θα ήθελα να κόψω, είναι ψυχοφθόρο & άσκοπο. Επίσης θα μου άρεσε να θυμάμαι τα χρόνια αυτά κάπως πιο ανέμελα & συναισθηματικά...ελπίζω να το καταφέρω. Καλή τύχη! Γράψε τι σου είπε αν θες!!
 13. Freyja

  Να ελπίζουμε σε φυσιολογική σύλληψη;

  Αν σε βοηθάει, μοιράσου τα εδώ! Τα ίδια περνάω!
 14. Freyja

  Αστάθεια στον κύκλο

  Σωστά. Είναι φάρμακο για τον διαβήτη η μετφορμίνη. Ως ουσία βοηθά στην περίπτωση ινσουλινοαντίστασης, κάτι που συχνά παρατηρείται και στην περίπτωση Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS). Κάποιοι γυναικολόγοι λοιπόν το συνταγογραφούν σε γυναίκες με ΣΠΚΩ ή πολυκυστικές ωοθήκες.
 15. Freyja

  Να ελπίζουμε σε φυσιολογική σύλληψη;

  Δεν πειράζει να είσαι αγχωμένη. Όπως αισθάνεσαι & σου ταιριάζει θα το περάσεις. Κι αν κάποια στιγμή κουραστείς και θελήσεις, θα πάψεις να το σκέφτεσαι. Δεν ευθύνεσαι εσύ που δεν έχει έρθει ως τώρα, μην ανησυχείς. Δεν γίνεται να αισθανόμαστε και έξτρα ενοχή επειδή το σκεφτόμαστε. Ξέρω τόσο κόσμο που το σκεφτόταν κάθε μήνα &τους ήρθε σε λιγότερο από χρόνο. Είναι φυσιολογικό να έχεις το μυαλό σου σε όσα θες και θέμα τύχης αν θα έρθει. Τώρα αν το άγχος σου είναι μη λειτουργικό, για το καλό το δικό σου -και όχι για να έρθει γρηγορότερα- σκέψου κάποιους τρόπους να χαλαρώνεις. Αυτή είναι η άποψή μου ☺️
×
×
 • Προσθήκη...