Μετάβαση σε περιεχόμενο

Freyja

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  22
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

Βαθμός Δημοφιλίας

6 Neutral

Σχετικά με Freyja

 • Ιδιότητα
  Member

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το στοιχείο αυτό είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται στα υπόλοιπα μέλη.

 1. Freyja

  Συμπτώματα πριν την καθυστέρηση;;;!!;;

  Επί τη ευκαιρία επισυνάπτω ένα βιντεάκι που μου είχε φανεί ενδιαφέρον σχετικά με το θέμα & με βοήθησε κάααπως να αγωνιώ λιγότερο τις μέρες αναμονής μιας και στην ουσία, όπως θα δείτε, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι συμπτώματα εγκυμοσύνης ή περιόδου όσα αισθανόμαστε τις 2 εβδομάδες αναμονής: Μου αρέσει γενικά το κανάλι! Έχει και άλλα ωραία, ενημερωτικά θέματα για εγκυμοσύνη & γονιμότητα ☺️
 2. Freyja

  Αστάθεια στον κύκλο

  Θα αργήσουμε λίγο να ξαναπάμε, αλλά θα τη ρωτήσω. Σ' ευχαριστώ για το tip!
 3. Freyja

  Πόσους μήνες πρασπαθησατε;

  Ευχαριστούμε πολύ! Κρίνοντας από τον εαυτό μου θα πω ότι τους πρώτους μήνες είσαι χαλαρή και λες όποτε είναι να έρθει ας έρθει, έχω χρόνο, δεν ξεκινάς απαραίτητα με άγχος. Το θέμα είναι ότι όσο φτάνεις κοντά στον χρόνο ή στα 2 χρόνια εεε αγχώνεσαι όσο να' ναι...
 4. Freyja

  1,5 χρόνο προσπάθειες

  Μακάρι να σου φέρει αυτό που επιθυμείς η προσπάθεια με κλομιφαίνη! Θα πρότεινα, αν θέλεις, να απασχοληθείς με κάποιο νέο χόμπι για όσο ακολουθείς την αγωγή, για να διοχετεύεις μέρος των σκέψεών σου εκεί & να σε βοηθάει να χαλαρώνεις κάπως. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό από άποψη ελεύθερου χρόνου, πιστεύω όμως ότι θα σε ανακούφιζε κάπως από τις αρνητικές σκέψεις. Καλή επιτυχία, όλα θα πάνε καλά!!
 5. Freyja

  Κακό σπερμοδιάγραμμα

  Andromedae Καταλαβαίνω ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση και για τους δυο σας & ελπίζω γρήγορα να βρείτε την άκρη και τη λύση που θα ακολουθήσετε όταν θα θελήσετε. Για καλή μας τύχη η επιστήμη φτάνει σε επίπεδα που δεν φανταζόμαστε!
 6. Freyja

  Αστάθεια στον κύκλο

  Όπως και στον διαβήτη, έτσι και σε πολλές γυναίκες με ΣΠΚΩ (ειδικά υπέρβαρες, αν δεν κάνω λάθος) παρατηρείται αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτό προκαλεί ανωορρηκτικούς κύκλους και αστάθεια. Η μετφορμίνη βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα & μειώνει την ινσουλινοανατίσταση. Έτσι αποκαθιστά την ωορρηξία & ρυθμίζει την περίοδο.
 7. Freyja

  Να ελπίζουμε σε φυσιολογική σύλληψη;

  Θα ήθελα πολύ να στρώσει ο κύκλος μου, ίσως τότε να είχα ελπίδα. Η αλήθεια είναι ότι και χωρίς άγχος, θα συνεχίσω να μη μπορώ να μείνω εφόσον δεν έχω καν ωορρηξία...αυτό με απογοητεύει & πιστεύω πως μόνο υποβοηθούμενη θα μπορεί να είναι η σύλληψη για εμένα. Απλώς θέλω να χαλαρώσω για το δικό μου το καλό και να το πάρω απόφαση για να μην περιμένω άδικα.
 8. Freyja

  Να ελπίζουμε σε φυσιολογική σύλληψη;

  Δεν είμαι και τόσο ήρεμη, με την έννοια ότι κι εγώ κάθε μήνα πιστεύω ότι είμαι έγκυος, αλλά κυρίως ότι ψάχνω μανιωδώς πράγματα στο ίντερνετ. Αυτό θα ήθελα να κόψω, είναι ψυχοφθόρο & άσκοπο. Επίσης θα μου άρεσε να θυμάμαι τα χρόνια αυτά κάπως πιο ανέμελα & συναισθηματικά...ελπίζω να το καταφέρω. Καλή τύχη! Γράψε τι σου είπε αν θες!!
 9. Freyja

  Να ελπίζουμε σε φυσιολογική σύλληψη;

  Αν σε βοηθάει, μοιράσου τα εδώ! Τα ίδια περνάω!
 10. Freyja

  Αστάθεια στον κύκλο

  Σωστά. Είναι φάρμακο για τον διαβήτη η μετφορμίνη. Ως ουσία βοηθά στην περίπτωση ινσουλινοαντίστασης, κάτι που συχνά παρατηρείται και στην περίπτωση Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS). Κάποιοι γυναικολόγοι λοιπόν το συνταγογραφούν σε γυναίκες με ΣΠΚΩ ή πολυκυστικές ωοθήκες.
 11. Freyja

  Να ελπίζουμε σε φυσιολογική σύλληψη;

  Δεν πειράζει να είσαι αγχωμένη. Όπως αισθάνεσαι & σου ταιριάζει θα το περάσεις. Κι αν κάποια στιγμή κουραστείς και θελήσεις, θα πάψεις να το σκέφτεσαι. Δεν ευθύνεσαι εσύ που δεν έχει έρθει ως τώρα, μην ανησυχείς. Δεν γίνεται να αισθανόμαστε και έξτρα ενοχή επειδή το σκεφτόμαστε. Ξέρω τόσο κόσμο που το σκεφτόταν κάθε μήνα &τους ήρθε σε λιγότερο από χρόνο. Είναι φυσιολογικό να έχεις το μυαλό σου σε όσα θες και θέμα τύχης αν θα έρθει. Τώρα αν το άγχος σου είναι μη λειτουργικό, για το καλό το δικό σου -και όχι για να έρθει γρηγορότερα- σκέψου κάποιους τρόπους να χαλαρώνεις. Αυτή είναι η άποψή μου ☺️
 12. Freyja

  Υστεροσαλπιγγογραφια

  Καλησπέρα! Έκανα πρόσφατα υστεροσαλπιγγογραφία στο Ρέα, την 7η μέρα του κύκλου. Πρώτα συμπληρώνεις ένα χαρτί για πιθανή αλλεργία, προηγούμενες επεμβάσεις, κλπ. Κατά την εξέταση ένιωσα μόνο έναν οξύ πόνο για λίγα δευτερόλεπτα και μετά πολύ ήπιο για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη. Έπειτα έκανα έναν υπέρηχο με ρούχα, όρθια. Γενικά ήταν απλή και σχετικά ανώδυνη διαδικασία που θυμίζει εξέταση ΠΑΠ. Πλήρωσα περίπου 140 ευρώ. Τα αποτελέσματα τα πήραμε άμεσα, είναι κι αυτό καλό!
 13. Freyja

  Αστάθεια στον κύκλο

  Η αλήθεια είναι πως παράλληλα δεν τα έχω πάρει. Περιμένω και τη συμβουλή της γιατρού, μήπως προτείνει κάτι νέο ή τη ρωτήσω για τον συνδυασμό που προτείνεις. Κι ελπίζω μες στους επόμενους μήνες να στρώσει κάπως. Κυρίως να αποκατασταθεί η ωορρηξία! Και για εγκυμοσύνη, αλλά και από άποψη υγείας.
 14. Freyja

  Να ελπίζουμε σε φυσιολογική σύλληψη;

  Soulful Είναι ανακουφιστικό να τα μοιράζεσαι. Βλέπεις ότι δεν τα περνάς μόνο εσύ. Γιατί η αλήθεια είναι πως όσο παρατηρείς στο περιβάλλον σου να έρχεται πολύ εύκολα το παιδί, αλλά για εσένα να περνάνε χρόνια χωρίς αποτέλεσμα απογοητεύεσαι. Είναι ανθρώπινο. Έχεις να παλέψεις με αισθήματα απογοήτευσης και ενοχής. Νομίζω πως είναι σημαντικό να περάσουμε όλη αυτή την περίοδο με περισσότερη αισιοδοξία & πίστη ότι θα έρθει και σε εμάς. Ώστε να μείνει τελικά ως μια γλυκιά ανάμνηση που μας οδήγησε σε αυτό που επιθυμούσαμε!
 15. Όσες έχετε αστάθεια στον κύκλο σας, καταφέρατε να μάθετε για ποιο λόγο δεν έχετε σταθερή περίοδο; Μπορέσατε με κάποια αγωγή να τη ρυθμίσετε; ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Εγώ πάντα είχα ασταθή περίοδο. Έπαιρνα αντισυλληπτικά και όταν τα έκοψα μεμιάς χάλασε ο κύκλος & γέμισα κύστες. Δοκίμασα για πάνω από 6 μήνες Inofert & Inof. Plus και το τελευταίο δίμηνο παίρνω Glucophage, αλλά δεν έχω δει αλλαγή. Οι κύκλοι μου τον χρόνο που μας πέρασε κυμαίνονταν από 25 έως 45 μέρες. Μέσος όρος όλων των μηνών οι 34 μέρες. Ως τώρα δεν έχω μάθει γιατί δεν έχω σταθερό κύκλο... Οι εξετάσεις που μου έχουν ζητήσει (ορμονικές, θυρεοειδούς, ινσουλίνη) γενικά είναι καλές. Αναρωτιέμαι αν θα μπορέσω κάπως να σταθεροποιήσω τον κύκλο μου για να καταφέρω να μείνω έγκυος...
×
×
 • Προσθήκη...