Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλησπερα, ειναι το πρωτο μου ποστ. 

Ηθελα να μοιραστω την εμπειρια μου ως τωρα. Προσπαθουμε με τον συζυγο μου να κανουμε παιδι εδω και λιγο παραπανω απο ενα χρονο. Συμβουλευτηκαμε γυναικολογο και μας προτεινε μια σειρα εξετασεων (μεταξυ αλλων και HSG). Εγω εκανα ορμονολογικες και φαινονται καλες. Ξερω οτι εχω ταση για υποθηροειδισμο και στην οικογενεια υπαρχει ιστορικο αποβολων. Ο συζυγος μου εκανε χθες εξεταση σπερματος. Λιγα και τεμπελικα, αυτο ειναι το ρεζουμε. 

Αναμενουμε το ραντεβου με τον γιατρο, να τα δουμε ολα συγκεντρωτικα και να μας πει τι πρεπει να κανουμε απο εδω και περα. 

Εχω αποθαρρυνθει εντελως, σκεφτομενη οτι τα εμποδια για επιτυχια σε ivf θα ειναι μεγαλα, το ιδιο και για μια καλη κυηση, αλλα και το κοστος, οικονομικο και ψυχολογικο. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλης ηρθες! 

Θελει λιγο χρονο να δεις τα πραγματα με ψυχραιμια.. Θα δειτε τι θα σας πει ο γιατρος και θα αποφασισετε. 

Μην τα σκεφτεσαι ολα μαζι, ενα βημα καθε φορα..βημα - βημα θα τα κανετε ολα με τον αντρα σου..ενα βημα τη φορα και ψυχραιμια. 

στις πριν 15 ώρες, ο/η Μιραν είπε:

Ηθελα να μοιραστω την εμπειρια μου ως τωρα. Προσπαθουμε με τον συζυγο μου να κανουμε παιδι εδω και λιγο παραπανω απο ενα χρονο. Συμβουλευτηκαμε γυναικολογο και μας προτεινε μια σειρα εξετασεων (μεταξυ αλλων και HSG). Εγω εκανα ορμονολογικες και φαινονται καλες. Ξερω οτι εχω ταση για υποθηροειδισμο και στην οικογενεια υπαρχει ιστορικο αποβολων. Ο συζυγος μου εκανε χθες εξεταση σπερματος. Λιγα και τεμπελικα, αυτο ειναι το ρεζουμε. 

Αναμενουμε το ραντεβου με τον γιατρο, να τα δουμε ολα συγκεντρωτικα και να μας πει τι πρεπει να κανουμε απο εδω και περα. 

Εχω αποθαρρυνθει εντελως, σκεφτομενη οτι τα εμποδια για επιτυχια σε ivf θα ειναι μεγαλα, το ιδιο και για μια καλη κυηση, αλλα και το κοστος, οικονομικο και ψυχολογικο. 

Καλή σου μέρα και καλώς ήρθες! Δεν είμαι ειδική αλλά γενικά στον άνδρα κ 1 να υπάρχει θα το εκμεταλλευτουν! Μιλήστε με έναν γιατρό άνδρολόγο υπάρχουν πολλοί τρόποι κάπως να βελτιωθεί...από κει κ πέρα αν δεν δείξει βελτιωση στη χειρότερη υπάρχει η εξωσωματική που εκεί δε θα έχετε θέμα! Όσο για το οικονομικό έχεις δίκιο.... Όλες εδώ έχουμε δώσει άπειρα.... Όλες μαζί οικοδομή θα χτιζαμε... Γράψε μας νέα σου! Εύχομαι να βελτιωθεί!!! 

στις πριν 20 ώρες, ο/η peacock είπε:

Καλης ηρθες! 

Θελει λιγο χρονο να δεις τα πραγματα με ψυχραιμια.. Θα δειτε τι θα σας πει ο γιατρος και θα αποφασισετε. 

Μην τα σκεφτεσαι ολα μαζι, ενα βημα καθε φορα..βημα - βημα θα τα κανετε ολα με τον αντρα σου..ενα βημα τη φορα και ψυχραιμια. 

Ευχαριστώ πολυ για την υποστηριξη. Βημα βημα, αυτο θα σκεφτομαι. 

στις πριν 6 ώρες, ο/η melodyy είπε:

Καλή σου μέρα και καλώς ήρθες! Δεν είμαι ειδική αλλά γενικά στον άνδρα κ 1 να υπάρχει θα το εκμεταλλευτουν! Μιλήστε με έναν γιατρό άνδρολόγο υπάρχουν πολλοί τρόποι κάπως να βελτιωθεί...από κει κ πέρα αν δεν δείξει βελτιωση στη χειρότερη υπάρχει η εξωσωματική που εκεί δε θα έχετε θέμα! Όσο για το οικονομικό έχεις δίκιο.... Όλες εδώ έχουμε δώσει άπειρα.... Όλες μαζί οικοδομή θα χτιζαμε... Γράψε μας νέα σου! Εύχομαι να βελτιωθεί!!! 

Ευχαριστω, θα γραψω νεα μετα τη συναντηση με τον γιατρο!

στις On 4/4/2019 at 4:58 ΜΜ, ο/η Μιραν είπε:

Καλως ηρθες!

Σας προτεινε καποιος εξωσωματικη? Γιατι κι εμεις λιγα κ τεμπελικα εχουμε αλλα πρωτα γινεται προσπαθεια με βιταμινες.

Με τα αποτελεσματα ενος μονο σπερμοδιαγραμματος κανεις δεν σε στελνει απευθειας για εξωσωματικη.

στις πριν 7 ώρες, ο/η Ginaak είπε:

Καλως ηρθες!

Σας προτεινε καποιος εξωσωματικη? Γιατι κι εμεις λιγα κ τεμπελικα εχουμε αλλα πρωτα γινεται προσπαθεια με βιταμινες.

Με τα αποτελεσματα ενος μονο σπερμοδιαγραμματος κανεις δεν σε στελνει απευθειας για εξωσωματικη.

Τα ειπαμε καπως "στο ποδι". Εχουμε ραντεβου απο κοντα να συζητησουμε αναλυτικα. Σε σχετικη ερωτηση για το αν μπορουμε κατι να κανουμε να τονωθει το σπερμα δεν ειπε για βιταμινες. Εδωσε την εντυπωση οτι δεν αλλαζει.  Θα ρωτησω πιο πολλα απο κοντα. 

Ισως βιαστηκα να βγαλω συμπερασματα; Η ολη διαδικασια με τις εξετασεις με εχει στρεσαρει, μπορει να καταλαβα κατι λαθος η οχι πληρως.   

Οποτε αν παρει βιταμινες ξανακανει την μετρηση μετα απο καποιο διαστημα και μετα συζηταμε εξωσωματικη, σωστα;

στις πριν 2 ώρες, ο/η Μιραν είπε:

Τα ειπαμε καπως "στο ποδι". Εχουμε ραντεβου απο κοντα να συζητησουμε αναλυτικα. Σε σχετικη ερωτηση για το αν μπορουμε κατι να κανουμε να τονωθει το σπερμα δεν ειπε για βιταμινες. Εδωσε την εντυπωση οτι δεν αλλαζει.  Θα ρωτησω πιο πολλα απο κοντα. 

Ισως βιαστηκα να βγαλω συμπερασματα; Η ολη διαδικασια με τις εξετασεις με εχει στρεσαρει, μπορει να καταλαβα κατι λαθος η οχι πληρως.   

Οποτε αν παρει βιταμινες ξανακανει την μετρηση μετα απο καποιο διαστημα και μετα συζηταμε εξωσωματικη, σωστα;

Kαλημέρα κορίτσι μου!!Σίγουρα θα ήταν πολύ καλό ο σύζυγος να πίει βιταμίνες για το σπέρμα!!Για να δείτε κάποιο αποτέλεσμα πρέπει να τις πίει ένα 3μήνο!!

στις πριν 2 ώρες, ο/η Μιραν είπε:

Κοιτα κι εμενα επεσε η γη κατω απο τα ποδια μου γιατι δεν περιμενα ασχημο σπερμοδιαγραμμα.Σκεψου εχουμε μολις 3.100.000 με κιν.10% την πρωτη ωρα.

Εχω γραψει ολο το στορυ στο θεμα " αζωοσπερμια-κιρσοκηλη-ολιγοσπερμια" βρες το, θα διαβασεις κι αλλα παρομοια περιστατικα.

Εμεις πηγαμε σε δυο ανδρολογους για γνωμες, ο πρωτος μας καταρρακωσε, βρηκε κιρσοκηλη και μας πιεζε να χειρουργηθουμε αμεσα,να περιμενουμε 3 μηνες και μετα αλλους 3 για πιθανη βελτιωση.Για μενα δε οταν ρωτησα απαντησε "ε βεβαια θελετε καριερα κ μετα τα 30 τρεχετε για παιδι", γενικως ημουν που ημουν χαλια μαλωσα κ μαζι του.Ο δευτερος πιο ανθρωπινος προτεινε την μεθοδο που σου ειπα.

Σε καμμια δεν υπαρχει εγγυηση πως θα δουμε σουπερ βελτιωση.

Ο γυναικολογος μου ειπε να ακολουθησουμε τις συμβουλες του ανδρολογου κι αν δεν καταφερουμε κατι ως τον Σεπτεμβριο να ξαναμιλησουμε.

Ειναι πολυ παραγοντες που παιζουν ρολο πχ η ηλικια, η αιτια της ολιγοσπερμιας κλπ

Επισης πολλες νεες γυναικες εχουν μεινει εγκυες φυσιολογικα με ασθενες σπερμα.

Σιγουρα κι εγω ψαχνομαι για εξωσωματικη αν δεν πετυχει κατι αλλο.Αλλα ειναι η τλτ μου λυση.

Μη φρικαρεις,το προβλημα στον αντρα λυνεται πολυυυυυ πιο ευκολα απο το προβλημα στη γυναικα.

στις πριν 10 ώρες, ο/η Ginaak είπε:

Επισης δεν καταλαβαινω τι εννοεις οτι τα εμποδια θα ειναι μεγαλα για εξωσωματικη ή καλη κυηση

Διαβαζω οτι λογω θηροειδη και χαμηλου σπερματος υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα αποβολης ακομα και με ivf. Αλλα δεν εχω ρωτησει ακομα τον γιατρο...

στις πριν 14 ώρες, ο/η Μιραν είπε:

Πάντως υπάρχουν κάτι πανάκριβες βιταμίνες (γύρω στα 300€ οι 3 μήνες) και από ότι λένε είναι πολύ αποτελεσματική... Συζητήστε τα όλα! 

στις πριν 13 ώρες, ο/η Μιραν είπε:

Διαβαζω οτι λογω θηροειδη και χαμηλου σπερματος υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα αποβολης ακομα και με ivf. Αλλα δεν εχω ρωτησει ακομα τον γιατρο...

Καταρχην ακομη δεν σου εχει πει καν για εξωσωματικη.

Κατα δευτερον κατα την γνωμη μου οποιος γιατρος σε σπρωξει με την μια σε εξωσωματικη να πονηρευτεις.Αυτο θα ισχυει μονο αν ειχες τελειως βουλωμενες σαλπιγγες.

Επισης στις εξωσωματικες με προβλημα στο σπερμα κανουν μικρογονιμοποιηση διαλεγοντας τα καλυτερα σπερματοζωαρια.

Χιλιαδες κοπελες με θυροειδη γεννησαν ακολουθωντας τις συμβουλες του ενδοκρινολογου.

Εχεις παει δεκα βηματα μπροστα απο το αγχος σου κ μονο, δλδ εχεις φτασει να κανεις εξωσωματικη κ να αποβαλεις κιολας.

Και πιθανο ολα αυτα τα εχεις διαβασει στο ιντερνετ.Ξεχνας πως καθε περιπτωση ειναι μοναδικη.Μιλα με τον γιατρο,πηγαινε βημα βημα,μη διαβαζεις στο ιντερνετ για τετοια θεματα.Κι εγω ετσι εκανα πιστεψε με και μονο κακο στην ψυχολογια μου χωρις λογο προκαλουσα.

Καλημερα.

Πηγαμε στον γιατρο. Εγω εχω πολυ καλη κλινικη εικονα. Η μετρηση του συζυγου ειναι πολυ χαμηλη. Προταθηκε επανεξεταση του σε ενα μηνα. Ο γιατρος θεωρει οτι ειναι η μονη λυση η εξωσωματικη γιατι και να βελτιωθει η μετρηση δε θα ανεβει αρκετα.

Σκεφτομαι να ξανακανουμε την μετρηση σε ενα μηνα, παραλληλα να μιλησουμε και με εναν ουρολογο που ισως ειναι πιο εξειδικευμενος και μετα βλεπουμε. Θα αναζητησουμε δευτερη γνωμη απο γυναικολογο να ειμαστε σιγουροι και συνεχιζουμε τις προσπαθειες. 

Αυτη η εβδομαδα ηταν πολυ δυσκολη, με σκαμπανευασματα στη διαθεση μου, τωρα βλεπω τα πραγματα πιο ψυχραιμα.

Συνειδητοποιω πως η ανησυχια μου με την εξωσωματικη ειχε να κανει, οχι με τη διαδικασια καθεαυτη, αλλα με τη σκεψη οτι οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστες και η ταλαιπωρια μεγαλη και δεν εχω το κουραγιο για ματαιωσεις κλπ. 

Τωρα το βλεπω αλλιως γιατι αν τελικα δοκιμασουμε, εχουμε καλες πιθανοτητες. Αν αυτος ειναι ο μονος τροπος, θα το κανουμε. 

στις Just now, ο/η Μιραν είπε:

Καλημερα.

Πηγαμε στον γιατρο. Εγω εχω πολυ καλη κλινικη εικονα. Η μετρηση του συζυγου ειναι πολυ χαμηλη. Προταθηκε επανεξεταση του σε ενα μηνα. Ο γιατρος θεωρει οτι ειναι η μονη λυση η εξωσωματικη γιατι και να βελτιωθει η μετρηση δε θα ανεβει αρκετα.

Σκεφτομαι να ξανακανουμε την μετρηση σε ενα μηνα, παραλληλα να μιλησουμε και με εναν ουρολογο που ισως ειναι πιο εξειδικευμενος και μετα βλεπουμε. Θα αναζητησουμε δευτερη γνωμη απο γυναικολογο να ειμαστε σιγουροι και συνεχιζουμε τις προσπαθειες. 

Αυτη η εβδομαδα ηταν πολυ δυσκολη, με σκαμπανευασματα στη διαθεση μου, τωρα βλεπω τα πραγματα πιο ψυχραιμα.

Συνειδητοποιω πως η ανησυχια μου με την εξωσωματικη ειχε να κανει, οχι με τη διαδικασια καθεαυτη, αλλα με τη σκεψη οτι οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστες και η ταλαιπωρια μεγαλη και δεν εχω το κουραγιο για ματαιωσεις κλπ. 

Τωρα το βλεπω αλλιως γιατι αν τελικα δοκιμασουμε, εχουμε καλες πιθανοτητες. Αν αυτος ειναι ο μονος τροπος, θα το κανουμε. 

Ο γιατρός που τα πρότεινε αυτά είναι γυναικολόγος? 

Πήγαινε σε έναν ανδρολόγο με ειδικεύση στην υπογονιμοτητα.Συγνώμη αλλά ο γυναικολόγος δεν μπορεί να βοηθησει στο θέμα του σπέρματος.

Κ μόνο που σου ειπε να πάτε σε ένα μήνα κι όχι σε 3 που ανανεώνεται το σπέρμα φαίνεται πως δεν γνωρίζει. 

Αν επιτρέπεται τι τιμές έχετε? 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Ginaak είπε:

Ο γιατρός που τα πρότεινε αυτά είναι γυναικολόγος? 

Πήγαινε σε έναν ανδρολόγο με ειδικεύση στην υπογονιμοτητα.Συγνώμη αλλά ο γυναικολόγος δεν μπορεί να βοηθησει στο θέμα του σπέρματος.

Κ μόνο που σου ειπε να πάτε σε ένα μήνα κι όχι σε 3 που ανανεώνεται το σπέρμα φαίνεται πως δεν γνωρίζει. 

Αν επιτρέπεται τι τιμές έχετε? 

Αυτός είναι ο γυναικολόγος μου. Εμπιστεύομαι την άποψή του, πιστεύω ότι έχει μεγάλη εμπειρία και πάει με τις πιθανότητες.

Αλλά ο γιατρός μου κι εγώ διαφέρουμε στο εξής: Εκείνος είναι της εξοικονόμησης χρόνου. Νιώθω ότι μας ενθαρρύνει έντονα προς εξωσωματική γιατί το θεωρεί πολύ, (πάρα) πολύ πιο πιθανό να πετύχει - ή μάλλον θεωρεί ότι οτιδήποτε άλλο πιθανότατα θα αποτύχει. Εγώ είμαι της άποψης του να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα και να προσπαθήσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους. Λέω στον σύζυγο "ντου από παντού κι ότι γίνει". Γι αυτό και αποφασίσαμε με τον σύζυγο να δούμε και κάποιον πιο εξειδικευμένο για το σπέρμα. Ο γυναικολόγος είπε περί ανανέωσης του σπέρματος στο τρίμηνο κλπ, απλά το θεωρεί τόσο απίθανο να φτάσουμε στις επιθυμητές μετρήσεις που εκτιμά ότι δεν έχει νόημα. Μας άκουσε, τον ακούσαμε, και βλέπουμε.

Δεν έχω πρόσβαση στις μετρήσεις αυτή τη στιγμή, τις έχει ο σύζυγος, ούτε τις θυμάμαι ακριβώς.

στις πριν 3 ώρες, ο/η Μιραν είπε:

Αυτός είναι ο γυναικολόγος μου. Εμπιστεύομαι την άποψή του, πιστεύω ότι έχει μεγάλη εμπειρία και πάει με τις πιθανότητες.

Αλλά ο γιατρός μου κι εγώ διαφέρουμε στο εξής: Εκείνος είναι της εξοικονόμησης χρόνου. Νιώθω ότι μας ενθαρρύνει έντονα προς εξωσωματική γιατί το θεωρεί πολύ, (πάρα) πολύ πιο πιθανό να πετύχει - ή μάλλον θεωρεί ότι οτιδήποτε άλλο πιθανότατα θα αποτύχει. Εγώ είμαι της άποψης του να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα και να προσπαθήσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους. Λέω στον σύζυγο "ντου από παντού κι ότι γίνει". Γι αυτό και αποφασίσαμε με τον σύζυγο να δούμε και κάποιον πιο εξειδικευμένο για το σπέρμα. Ο γυναικολόγος είπε περί ανανέωσης του σπέρματος στο τρίμηνο κλπ, απλά το θεωρεί τόσο απίθανο να φτάσουμε στις επιθυμητές μετρήσεις που εκτιμά ότι δεν έχει νόημα. Μας άκουσε, τον ακούσαμε, και βλέπουμε.

Δεν έχω πρόσβαση στις μετρήσεις αυτή τη στιγμή, τις έχει ο σύζυγος, ούτε τις θυμάμαι ακριβώς.

Παίζουν ρόλο μεγάλο οι τιμές!!Κάποιες φορές οι βιταμινές βοηθούν κάποιες όχι για φυσική σύλληψηΟ σύζυγός μου είχε στην αρχή ποσότητα ακριβώς στα 20εκατ!!Μένω φυσιολογικά έγκυος παλινδρομεί!!Επαναλαβάνουμε στον χρόνο κ είχε μέτρια κινητικότητα!!Του δίνει ο γιατρός 2 ειδών βιταμίνες!!Θεραπεύσαμε κ το ουρεόπλασμα!!Εφτασε απίστευτα νούμερα απο αριθμό κ κινητικότητα όμως υπήρχαν θέμα με την μορφολογία!!Εκεί πήγα κ σε ουρολόγο όπου συμφωνούσε με τον γυναικολόγο!!Πήρε κάτι άλλες βιταμίνες για 3 μήνες κ μετά  προχωρήσαμε σε εξωσωματική!!Μπορεί να είναι τόσο σοβαρό το θέμα που να πιστεύει ο γιατρός ότι οι βιταμίνες δν θα κάνουν μεγάλη αλλαγή!!νομίζω έχει να κάνει και με τα ψυχικά αποθέματα του κάθε ζευγαριού πόσο θέλει να περιμένει,πόσο διάστημα προσπαθεί!!Συζητήστε κ με τον ουρολόγο κ είμαι σίγουρη θα ακολουθήσετε τα σωστά βήματα!!Με το καλό εύχομαι σύντομα εγκυούλα!!

• 4 weeks later...

Καλημερα!

Ακολουθησαμε τις συμβουλες σας κι ειπα να δωσω ενα στιγμα. Ειδαμε ουρολογο, ο οποιος προτεινε μια σειρα εξειδικευμενων εξετασεων στον συζυγο, οι οποιες θα γινουν αυτο το δεκαημερο. Απο εκει θα δουμε τι θα χρειαστει. Ειπε παντως και αυτος οτι οι τιμες του σπερματος δεν ειναι καλη ενδειξη. 

Ειδαμε και διατροφολογο, η οποια προτεινε μικρες τροποποιησεις στο μενου μας. 

Παραλληλα, εκλεισα ραντεβου με αλλον γυναικολογο για δευτερη γνωμη στα δικα μου και για επιπλεον αποριες που εχω και δεν καλυφθηκαν απο τον προηγουμενο και ξεκινησα επιτελους ψυχοθεραπεια για το στρες μου. 

Για να δουμε?

στις πριν 15 λεπτά, ο/η Μιραν είπε:

Καλημερα!

Ακολουθησαμε τις συμβουλες σας κι ειπα να δωσω ενα στιγμα. Ειδαμε ουρολογο, ο οποιος προτεινε μια σειρα εξειδικευμενων εξετασεων στον συζυγο, οι οποιες θα γινουν αυτο το δεκαημερο. Απο εκει θα δουμε τι θα χρειαστει. Ειπε παντως και αυτος οτι οι τιμες του σπερματος δεν ειναι καλη ενδειξη. 

Ειδαμε και διατροφολογο, η οποια προτεινε μικρες τροποποιησεις στο μενου μας. 

Παραλληλα, εκλεισα ραντεβου με αλλον γυναικολογο για δευτερη γνωμη στα δικα μου και για επιπλεον αποριες που εχω και δεν καλυφθηκαν απο τον προηγουμενο και ξεκινησα επιτελους ψυχοθεραπεια για το στρες μου. 

Για να δουμε?

Με το καλό να οι εξετάσεις να γίνουν κ εύχομαι καλά αποτελέσματα!!Κ η διατροφή βοηθά μόνο καλό θα κάνει κ γενικά στον οργανισμό!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Α ρε κορίτσια μιας και πιάσατε τις ηλικίες εγώ σ ένα μήνα κλείνω τα 30 ..κάπως μου έρχεται είναι η αλήθεια που φεύγω απ' το δύο 🤷😅 όχι ότι είμαι μεγάλη αλλά δεν το χω συνηδητοποιησει κιόλας... @Barbiee αφού έχεις όρεξη κι υπομονή μπράβο...πάντως κι ο δικός μου που ναι 5.5 δεν τον βλέπω να πολυβοηθαει..περισσοτερο φασαρία κάνει😅εγώ μέτα το πρώτο δεν ήθελα άλλο😂του έλεγα του άντρα μου αν θες δεύτερο βρες άλλη με τον πόνο που ΧΑ περάσει στη γέννα...😂 @Demy93κι εγώ πάντως μαζί μου θα το έπαιρνα ..απ' το να πηγαίνω στη δουλειά και να χω το μου μου πίσω χίλιες φορές μαζί σου..αφού μπορείς κιόλας...
    • να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...