Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γιατι δεν πηρε βαρος;

Recommended Posts

θηλαζω τη μικρη μου αποκλειστικα.Ολα φαινονται φυσιολογικα.Η μικρη δειχνει ικανοποιημενη,οι κενωσεις της ειναι 3 με 4 φορες ημερισιως και δεν εχουμε γκρινια.Με εκπληξη ομως διαπιστωσαμε προχθες οτι μεσα σε 2 μηνες πηρε μονο 500gr.Η παιδιατρος με συμβουλεψε να δινω ξενο ενδιαμεσα απο τους θηλασμους.Ξερω ομως οτι κατι τετοιο θα μειωσει το δικο μου γαλα.Τι να κανω;Σε μισο μηνα αρχιζουμε και τις κρεμες.Να τη θηλαζω,αγνοοντας την παιδιατρο και περιμενοντας οτι θα παρει βαρος με τις κρεμες;Αληθεια οταν αρχισει τις κρεμες και θα αραιωσουν οι θηλασμοι το γαλα δε μειωνεται;Η μικρη μου πρεπει να σημειωσω οτι ειναι 5,5 μηνων και ζυγιζει 6,500 κιλα.Γεννηθηκε 2830.Ξερω θα μου πειτε οτι ειναι καλο βαρος για την ηλικια της,ομως 500gr σε 2 μηνες δεν ειναι λιγο;Τι μπορει να φταιει;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τιποτα δεν φταιει και αναρωτιέμαι αφου ξερεις , γιατι ανησυχεις ?

Πηρε μονο 500 γρμ γιατι τους προηγουμενους μηνες ειχε παρει πολυ παραπάνω βάρος . Η παιδιατρος τοτε σιγουρα δεν σου ειπε τι καλα που μεγαλώνει μονο με το γάλα σου :unsure:

Υπήρχε περίπτωση να μην πάρει και καθόλου βάρος . Το χουμε πει πολλες φορες οτι καποιες στιγμές τα μωρά βαζουν φρένο . :)

Δεν ξερω τι κρέμες εχεις σκοπό να δωσεις αλλα σκεψου κατι πριν δωσεις οτιδηποτε στο μωρό σου . Θελεις ενα χοντρό μωρό ή ενα υγιές μωρό ?

η αληθεια ειναι lala μου οτι οντως ειχε παρει αρκετο βαρος τους προηγουμενους μηνες.Εχεις δικιο δεν το ειχα σκεφτει αυτο.Γι'αυτο συνεβει αυτο λες;Λογικο ακουγεται γιατι αν επαιρνε πιο πολυ θα εφτανε 10 μηνων και θα ηταν βαρελακι.Κρεμες θα της αρχισω μολις κλεισει τον 6ο.Ωστοσο θελω να συνεχισω και το θηλασμο.Γι'αυτο ρωτησα.Οταν δινεις κρεμες ενδοιαμεσα μειωνεται το γαλα;

Η ανάπτυξη του κάθε μωρού ειναι διαφορετική . Συνήθως τα μωρά που θηλάζουν βαζουν αποτομα βαρος τους πρωτους μηνες και μετά φρενάρουν για να μην καταντήσουν βαρελάκια οπως λες :)

Μετα απο τοσους μηνες αποκλειστικου θηλασμου δεν ανησυχουμε :)

Δεν μου εξηγησες τι κρεμες θα δωσεις . Τα μωρα χρειαζονται φρέσκα φρούτα και λαχανικά . Τα υπολοιπα ειναι ολα περιτά και ισως επικινδυνα για την υγεία τους .

Οι στερεες τροφες ειναι συμπληρωματικες του θηλασμου . Αν θελει το μωρο μπορει να αντικαταστήσει γευμα αλλα εμεις δεν το πιεζουμε . Για αρχή και τουλάχιστον 1 μηνα , καλο ειναι να δώσεις φρέσκα φρουτα σε ενα γεύμα . Αργοτερα μετα τον 7-8ο μηνα βάζεις και λαχανικά στο μενου .

Το γαλα δεν μειωνεται αν συνεχισεις να βαζεις στο στηθος οποτε στο ζητάει το μωρό σου . :)

ναι αποτι θυμαμαι κι απο τ'αλλα τα παιδια αρχιζουμε και προσθετουμε σταδιακα φρουτα στο διαιτολογιο του παιδιου.Καποια στιγμη προσθετουμε και ρυζαλευρο-βανιλια.

Μην ανησυχείς καθόλου καλή μου. Το δικό μου αγοράκι γεννήθηκε 2630 και αν και έβαζε σταθερά βάρος, για ένα διάστημα έμεινε στάσιμο. Αγγότερα συνέχισε να βάζει βάρος αλλά με πολύ λιγότερο ρυθμό από ότι πρώτα και είναι εντελώς φυσιολογικό. Όσο για την απορία σου αν μειώνεται το γάλα όταν αρχίσει κρεμούλες,μην ανησυχείς καθόλου. Όσο το μωράκι σου θα θηλάζει, θα έχεις γάλα για να το χορτάσεις κι ας μειωθούν τα γεύματα αυτό μη σε απασχολεί. Φιλιά!!!

ntemi έγραψε:

θηλαζω τη μικρη μου αποκλειστικα.Ολα φαινονται φυσιολογικα.Η μικρη δειχνει ικανοποιημενη,οι κενωσεις της ειναι 3 με 4 φορες ημερισιως και δεν εχουμε γκρινια.Με εκπληξη ομως διαπιστωσαμε προχθες οτι μεσα σε 2 μηνες πηρε μονο 500gr.Η παιδιατρος με συμβουλεψε να δινω ξενο ενδιαμεσα απο τους θηλασμους.Ξερω ομως οτι κατι τετοιο θα μειωσει το δικο μου γαλα.Τι να κανω;Σε μισο μηνα αρχιζουμε και τις κρεμες.Να τη θηλαζω,αγνοοντας την παιδιατρο και περιμενοντας οτι θα παρει βαρος με τις κρεμες;Αληθεια οταν αρχισει τις κρεμες και θα αραιωσουν οι θηλασμοι το γαλα δε μειωνεται;Η μικρη μου πρεπει να σημειωσω οτι ειναι 5,5 μηνων και ζυγιζει 6,500 κιλα.Γεννηθηκε 2830.Ξερω θα μου πειτε οτι ειναι καλο βαρος για την ηλικια της,ομως 500gr σε 2 μηνες δεν ειναι λιγο;Τι μπορει να φταιει;

τιποτα δεν φταιει! μια χαρα ειναι το βαρος της! φρεναρε το κοριτσι!

απο το 5ο-6ο μηνα και μετα δεν βαζουν το ιδιο βαρος οπως στην αρχη

τα μωρα μεχρι τον 5ο-6ο μηνα θα πρεπει να εχουν 2πλασιασει το βαρος γεννησης τους και στο χρονο να το εχουν τριπλασιασει!

τι κρεμες θα δωσεις? εμποριου?

οι στερεες ειναι συμπληρωματικες του θηλασμου ! κυρια τροφη παραμενει το γαλα!

Τα μωρά τους 3 πρώτους μήνες της ζωής τους πρέπει να βάζουν κατά μέσο όρο 750 γρ το μήνα.

Μετά τον 3ο μήνα βάζουν το μισό βάρος. Δηλαδή 375 γρ το μήνα.

Ενα μωρό λοιπόν που γεννήθηκε 2830 στους 5,5 μήνες πρέπει να είναι:

2830 +(750Χ3)+ (375Χ2) + (375/2)=

2830 + 2250 + 750 + 188 = 6080

το μωρό σου είναι παραπάνω!

Η παιδίατρος δεν έχει κατανοήσει την έννοια του μέσου όρου. Να της πεις ότι άν ένα μωρό βάλει 1 κιλό τον ένα μήνα και μισό τον επόμενο, τότε έχει βάλει συνολικά τους 2 μήνες 1500γρ, άρα έχει βάλει κατά μέσο όρο 750 γρ που είναι το επιθυμητό...

Στην παιδιατρική που διάβασε και διδάχθηκε η παιδίατρος, αναφέρονται μέσοι όροι. Η συγκεκριμένη γιατρός δεν έχει καταφέρει να τους κατανοήσει... Άρα δεν είναι ικανή να αξιολογήσει το βάρος ενός παιδιού....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...