Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

@Narcissa Μου αρεσουν οι χριστουγεννιατικες βαπτισεις! Εχουν ωραια ατμοσφαιρα! 

Σκεφτεστε ηδη για 2ο ε; Ουαου! Μπραβο παιδια! Πωω εγω ακομη ειμαι σε φαση "θα μεινω με ενα παιδακι, δεν κανω αλλο". Οι δικοι μου μου λενε οτι καποια στιγμη θα θελησω και 2ο

  • Απαντήσεις 7.4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η stasa199 είπε:

@Berry παλικαρος και εσένα ο μπέμπης!!!

Εγώ για δωρα σκεφτόμουν και παιχνιδάκια!τι καλά που θα κάνετε τώρα τη βάφτιση!Τι θέμα διάλεξες??

Η βάφτιση θα γίνει σε εκκλησία μέσα στο δάσος και το θεμα που επιλέξαμε ειναι το ελάφι με κυρίαρχο χρωμα το σκούρο πράσινο για να ξεφύγουμε και απο τα πολυ κλασικά !

Δημοσίευση

@Diwni έτσι του φοράω και εγώ τα μακρυμανικα κορμάκια και έτσι θα συνεχίσω απο οτι φαίνεται! Μπουρνούζια μας φέρανε παρά πολλά μέχρι και για 5 χρόνων εχω ? αλλά κουβέρτες και λοιπά για κανονικο κρεβάτι ειναι πολυ καλή ιδέα θα έλεγα ! 

@Narcissa ενα μυστήριο τα Χριστούγεννα θα ήταν πολυ ωραια ιδέα, εμείς τωρα τα Χριστούγεννα θα έχουμε το γάμο της αδερφής μου και ανυπομονώ ! Αν δεν έχεις πολυ χρόνο μπορείς να οργανώσεις τη βάφτιση τωρα και τον γάμο του χρόνου όπως τον είχες ονειρευτεί. Αν έχεις χρόνο κανεις τα Χριστούγεννα το γάμο αλλά θα πρέπει να βιαστείς για να τα προλάβεις ολα ! Γαμοβαφτιση δεν θα επέλεγα προσωπικά γιατί  για μενα χάνεται το μυστήριο της βάπτισης μπροστα στο γάμο και εκείνη ειναι η μερα του παιδιού και οχι των γονιών. Φυσικά ολα ειναι και θεμα budget κακα τα ψέματα !

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας! Βγάζουμε δοντάκια..τα 2 κάτω. Δεν είχα δει καθόλου τα ούλα του γιατί μας είχε πει ο παιδιατρος ότι είναι νωρίς ακόμη. Ωστόσο διαπίστωσα χθες το βράδυ ότι προεξέχουν ήδη. ?

Δημοσίευση
στις On 30/9/2019 at 4:17 ΜΜ, ο/η Berry είπε:

Κορίτσια καλησπέρα, τι κανετε; ειχα καιρό να μπω, ελπίζω να ειστε ολες καλα και εσεις και τα μωρακια σας!

@marakineos σε 20 μέρες περίπου που θα μπούμε στον 5ο μήνα θα κάνουμε το bexero της μηνιγγίτιδας γιατί θα κανουμε στις 26/10 τη βάφτιση και η παιδιατρος θέλει να ειναι εμβολιασμενο μεσα στον κόσμο. Σε αλλη περιπτωση μας ειπε οτι θα μπορουσαμε να το κανουμε και 2-3 μήνες αργότερα. 

κορίτσια σχετικά με τις πάνες και εμείς είμαστε στο νο3 και σε περίπου μια βδομάδα που θα τελειωσει η συσκευασία θα μπούμε στο νο4. Ο μικρός ειναι 7800 και 69 πόντους και οι μοναδικές πάνες που έχω δοκιμάσει είναι οι pampers premium care και είμαι ευχαριστημένη οπότε δεν αλλάζω.

Φαγητό θα ξεκινησουμε από τον 5ο μήνα με φρούτα αλλα περισσοτερες λεπτομερειες δεν ρωτησα γιατι ηταν νωρίς.

Ενόψει της βαφτισης ηθελα να σας ρωτησω αν εχετε ιδεες για χρησιμα δωρα που σας εκαναν ή που θα θελατε να σας κανουν, είτε πραγματα που εχετε σκοπο να αγορασετε γιατί με ρωτάνε καποιοι τι θα ηθελα και η αληθεια ειναι πως δεν θελω καθολου ρουχα και ηδη εχω παρα πολλα πραγματα αλλα δεν ξερω και τι πραγματικα θα χρειαστω για να το ζητησω. Κατι που σιγουρα θα χρειαστω και το ήδη το ζητησα ειναι θερμος φαγητου με εσωτερικα δοχεια. Για πειτε τι αλλο ;;; 

-Καρεκλάκι φαγητού που δένει στη καρέκλα chicco - το πιο χρησιμο δώρο π μας εφεραν. 

-Ολόσωμη φόρμα ύπνου.  

-Σεντόνια για μονο κρεβάτι ,πετσέτες κανονικές παιδικές 

-Κ εγώ από εκεί κ πέρα άλλαξα όλα τα ρούχα κ πήρα νούμερα 2-3-4-5 κυρίως μπουφάν κ τα πιο "καλα" κομμάτια , παπουτσια..είχαμε 200 άτομα   οποτε κάναμε μεγαλη προίκα ! 

Κ από κάτι χαζοπαιχνιδια απο μουστακα κ  jumbo,  τα άλλαξα Κ πήρα  γιο γιο.. τα πρώτα ποτηράκια.. μπιμπερό.. ταπερακια θερμός.. Κ γενικά τέτοια χρηστικά... μεχρι κ σαμπουσν κ οδοντοβουρτσα .

επισης μ πηραν αυτο το επιπλακι του ικεα που βαζουν μεσα τα παιχνιδια τους κ ειναι κ χρησιμο κ πολυ ωραιο για το δωμάτιο.  

είναι κ  κάτι βαλιτσουλες trunki παιδικες - googlare τες  - που του δικου μου πχ του άρεσε πολύ... τη σέρνει..τη καβαλάει... Κ έχει τα ρούχα του  σε κάθε ταξίδι εκεί.  

Χμμμ μετά καμία σκηνή πλαστική έχουν ταjumbo  και τα ικεα  αν έχετε χώρο.. μετα το χρόνο τους αρέσει πολύ να μπαίνουν μέσα κ να παίζουν  εκεί.  

 Ποδηλατάκι που στην αρχή το πας εσύ κ μετά αφαιρείς τις λαβές κ κάνει μόνο του . 

Κ τελευταίο Αλλά το αγαπημένο του δικου μου αυτοκινητάκι τηλεκατευθυνόμενο που μπαινει μεσα  το παιδι.  Τρελαίνονται. 

 Ανάλογα κ το budget του καθενός βέβαια οποτε μπορείς απλά να τα groupαρεις ανα καταστημα κ να τ αλλάξεις μετά  γ να μη ζητήσεις κάτι πιο ακριβό απ αυτό που είχαν σκοπό να σ πάρουν . 

 

Δημοσίευση

@Sofi90 θα μου άρεσε χριστουγεννιάτικος γαμος, αλλά δεν προλαβαίνουμε να οργανωθούμε. Θα μπορούσαμε όμως να κάνουμε τη βάφτιση Απρίλιο και το γάμο του χρόνου τα Χριστούγεννα! 

@vayaki αν είναι τόσο ήσυχα και βολικά όσο ο μπεμπουλιν, λεφτά να υπάρχουν και κάνω και 10 ? πέρα από την πλάκα τώρα, θελουμε σίγουρα 2 παιδάκια, μπορεί και 3. Το μόνο που σκέφτομαι είναι η εγκυμοσύνη... έχει μείνει στο μυαλό μου ως μια περίοδος φοβερά δύσκολη, κουραστική και αγχωτική και δεν ξέρω γιατί. Αφού συχνά πυκνά σκέφτομαι μα πως την πάλεψα 9 μήνες έγκυος;! 

@Berry καλά λες, κι εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι για τη γαμοβαφτιση και θέλω να την αποφύγω... απλά όλοι μου λένε ότι αν τα κάνουμε ξεχωριστά, ο γάμος θα πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή και δε θα γίνει ποτέ και προβληματίστηκα λιγάκι. Btw πολύ ωραίο το θέμα σας! Κι εγώ θα ήθελα να ξεφύγω από τα πολύ κλασικά και σίγουρα από το γαλάζιο που έχω σιχαθεί να το βλέπω πια ?

@Mist κι εμείς βγάζουμε δοντάκια!! Προχτές τα έπιασα, μου πιπιλουσε το χέρι και ένιωσα κάτι να γρατζουναει λίγο και σήμερα σαν κάτι να βλέπω! Ευτυχως δεν έχουμε πολλά κλάματα! 

 

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η stasa199 είπε:

@Christinapsr πιο επιπόλαιο είναι αυτό για τα παιχνίδια???αχ αυτό το καρεκλάκι το booster εγώ το φοβάμαι!προτιμώ κανονικό που έχουμε ήδη...ωραίες ιδέες έδωσες όμως!!

Το κανονικό το καρεκλάκι είναι για το σπίτι  . Το άλλο είναι για όταν βγαίνετε έξω.  Πίστεψε με  όταν πάνε  10 -11 μηνών δε θα κάθονται έξω στο καρότσι.  Θέλουν τη θέση τους στο τραπέζι.  Εγώ έλεγα σιγα θα το αλλάξω.. το άφησα και τελικά κ στις διακοπές και τα σκ π εμείς βγαίνουμε γενικα κ  πχ όταν πάμε στο χωριό π δε μπορούμε να έχουμε το μεγάλο καρεκλάκι βολεύει φοβερά  . Εμείς έχουμε αυτό π μαζεύει.. το κρεμαω στο καρότσι κ όπου κάτσουμε το βάζω.  

https://www.skroutz.gr/s/13373883/Chicco-Mode-Baby-Elephant.html

Τα επιπλακια ΙΚΕΑ είναι αυτά.  

https://www.ikea.gr/proioda/paidiko-ikea/vrefiko-domatio/epipla-apothikeusis-gia-paidiko-domatio/suntheseis-apothikeusis-paihnidiou/ 

Δημοσίευση

@Narcissa σας βρίσκω θαρραλέους π σκέφτεστε ήδη για 2ο πραγματικά! Και γω τα έκανα κοντά άλλα στην ηλικία αυτή Δ τ είχα καν στο μυαλό μου. Βέβαια η μεγάλη μ μας τεντώνει καθημερινά από τη μέρα π γεννήθηκε όποτε πολύ χαίρομαι για καλοβολα μωρά. Και αυτή καλή ιδέα άνοιξη βάφτιση κ τις επόμενες γιορτές γάμος. Παντρεύτηκε η ξαδέρφη μ 2η μέρα Χριστουγέννων κ λογο τ όλοι κλίματος ήταν μαγικά.

@Christinapsr εμένα η μεγάλη μ στο χρόνο πάνω Δ χωρούσε καν σε αυτό της κικο. Δεν ενδείκνυται για πιο μεγαλόσωμα παιδάκια κ Δ ξέρουν ακόμη την ανάπτυξη τ παιδιών τα κορίτσια. Ωστόσο Ναι είναι πολύ χρήσιμο,  Εμείς έχουμε ένα παρόμοιο π δενει σε καρέκλα κ μας έχει κατά βολέψει για εξόδους.

@Berry βάφτιση μέσα στο δάσος ε; πόσο ονειρικό! Με τ καλό!

Κορίτσια Εγώ ήθελα να κάνω βάφτιση 3 Μαΐου στα γενέθλια της π πέφτουν Κυριακή. Να κάνουμε κ ένα τραπέζι στους κοντινούς κ να κόψουμε κ τούρτα μια κ καλή. Αποφάσισε όμως η αδερφή μ να παντρευτεί τ χρόνου κ έκλεισε 23 Μαΐου. Οι κοντινοί συγγενείς (πρώτα μας ξαδέρφια πχ) είναι όλοι πολύ μακρυά οπότε αποκλείεται να μπορέσουν να ανέβουν 2 φορές μέσα σε 20 μέρες Κ εννοείται πως προηγείται ο γάμος. Οπότε σκέφτομαι μήπως κάνουμε βάφτιση 2η μέρα Πάσχα που ούτως ή άλλως παίζει να είναι εδώ λόγο εορτών κ αργίας.

Δημοσίευση

@Diwni μη φανταστείς ότι θα ξεκινήσουμε προσπάθειες σύντομα, νομίζω 2,5-3 χρόνια είναι μια καλή διαφορά! Καλα ο άντρας μου και αύριο να εμένα έγκυος θα ήταν η καλύτερη του, αλλά όπως και να το κάνουμε η γνώμη μου μετράει (πολύ!) περισσότερο ?

Δημοσίευση

@Narcissaνομίζω πως είναι η ιδανική διαφορά αν τα θέλεις κοντά. Καλά Δ θα τ κουβαλάει ο άντρας σου 9 μήνες κ όσο κ να βοηθάει Δ τραβάει τα ίδια με σένα είμαι σίγουρη. Οπότε τ αποφασίσετε να έρθει με τη μία! Εμένα π έχουν 21 μήνες διαφορά ζοριστηκα από πολλές απόψεις. Εδώ σε μόλις 5 μήνες π έχουμε τ μωρό Κ η μεγάλη μ έχει μεγάλη διαφορά όσον αφορά τη δική της ανάπτυξη κ συμπεριφορά. Δηλαδή τώρα να γεννιόταν τ μωρό πάλι 2 χρόνια θα είχαν ημερολογιακά διαφορά Αλλά ακόμη κ τ 5μηνο κ τ 6μηνο μέχρι τα 2 2.5 έχει τρελή διαφορά.

Δημοσίευση

@Christinapsr για έξω (το έχω προσέξει από τη βαφτιστήρα μας)σχεδόν παντού υπάρχουν καρεκλάκια!σαν δεύτερο θα με βόλευε αλλά δε θέλω να παίρνω περιττά πράγματα..θα φάει και στο καρότσι μια φορά δεν έγινε κάτι.κατα τα κουτιά τέλεια σε ευχαριστώ!Δεν τα ήξερα!

@Diwni και εγώ έλεγα για Δευτέρα του Πάσχα αλλά δε θέλει ο άντρας μου οπότε πάμε για την Κυριακή του Θωμά!

Δημοσίευση

@stasa199 πολλά είναι περιττά τελικα η τα χρησιμοποιεις λιγο ..Εγώ τα έδωσα σαν ιδεες για δώρα βάφτισης.  

@Narcissa κ εγώ έτσι έλεγα τόσο ήσυχος π είναι οκκ θα τη παλέψω που ξαναεμεινα στους 7 μήνες έγκυος κ τελικά στο χρόνο που περπατάνε παθαίνουν το αμόκ. ?

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Narcissa είπε:

@Christinapsr στους 7 μήνες; ? μόνο ο υπνος μη μου πεις ότι χαλάει, όλα τα αλλά θα τα αντέξω χαχαχ! 

Εμένα ως το χρόνο ξυπνούσε στις 4 - 5 και έπινε 330ml γάλα σταθερά.  

Όχι εννοώ ότι γίνονται ταλιμπαν.  Ο δικός μου δε βάζει κωλο κάτω. Κατεβάζει όλο το σπίτι. Σκαρφαλώνει... φωνάζει...  Το καλοκαίρι τουλάχιστον 2 - 3 ωρες τον είχα παιδική χαρά Κ πάλι δεν ησυχαζε .  Ενώ ως το χρόνο ναι μεν μπουσουλουσε από 7 μηνών κ γυρνούσε το σπίτι  αλλά τη φωνή τ δε την ακούγαμε.. Ούτε κλάμα ούτε γκρίνια.. Κ έξω κύριος.  Οπότε πίστευα ότι έτσι θα είναι... Αλλά δενννν???

 

 

Δημοσίευση

@Christinapsr ωχ κατάλαβα... ο άντρας μου ήταν κάπως έτσι μικρός. Εγώ μου έλεγε χτες η μάνα μου μέχρι τα 10-12 περίπου ήμουν και στο σπίτι και έξω πολύ ήσυχη. Και για ποτό με έπαιρναν μαζί λέει και κοιμόμουν στα τραπέζια. Στην εφηβεία αγρίεψα ? τι να πω, οψόμεθα! 

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Sofi90 είπε:

@Narcissa Εγω παλι ημουν το αντίθετο.Τερατακι που δεν ειχε ησυχία αλλα στην εφηβεία ηρεμησα και εγινα κυρια??

@Christinapsr Στους 7 μηνες?Χαρα στο κουραγιο σου πραγματικά!Απ'την μια μεγαλωνουν μαζι και τα ξεπετας αλλα απ'την αλλη με την αυπνια και την κουραση που τρωω με την δικια μου ουτε να το φανταστω μπορω πως ειναι να εχεις δυο.

@Diwni Με το καλο ο γαμος της αδερφης σου!Η δικια μου θα γινει 1ος εκεινη την ημερα?

Είναι πολύ πιο εύκολο το δεύτερο κορίτσια.  Μια χαρά είναι! Κ ο μικρος εχει δεχτει τη μπεμπα ανελπιστα καλα γτ δεν ειχε εδραιωση τη θεση του ακομα σπιτι . Θα ξεμπερδέψω νομίζω.  Εγω  σκεφτόμουν ότι αν τελειώσω από πάνες κτλ δε θα ξαναρχιζα.  Θέλω να ξαναπάω κ στη δουλεια μου χωρίς πάλι να τη διακόπτω... Δεν ειναι εύκολο στον ιδιωτικό αν προσπαθείς να κανεις κ κάτι παραπάνω   

Δημοσίευση

@Christinapsr έδωσες πολυ ωραίες ιδέες για δώρα, σε ευχαριστω! 

@Diwni σε ευχαριστούμε πολυ! Δεύτερη μερα Πάσχα οτι πρέπει ειναι για βάφτιση!

@Mist @Narcissa και εμένα φαίνεται να βγάζει τα κάτω δόντια γιατί ειναι πολυ άσπρα τα ούλα, αλλά εμείς δυστυχώς έχουμε γκρίνια και λιγο αϋπνία το βράδυ, λιγότερη όρεξη για φαγητό, μια κακοκεφιά γενικότερα ! Του εχω πάρει έναν τζελ της frezyderm για τα ούλα,φυτικό, το οποίο δείχνει για λιγο να τον ανακουφίζει. 

Κορίτσια εγω για δευτερο θα το σκεφτόμουν αφού χρονίσει ο μικρός και μετά ! Να εχει μπει σε μια σειρά πρώτα αλλά να μην έχουν και μεγάλη διαφορά μεταξύ τους! 

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσια!

Η μικρή μου ειναι 2 μηνων και τις τελευταιες μερες πιπιλάει συνεχως τα χέρια της. Εχω προσπαθησει να της δωσω πιπιλα και δε την παίρνει, πιπιλάει ειτε τον αντιχειρα ειτε βαζει το χερακι της στο στομα μπουνιτσα.

Τοσο καιρο δεν το ειχαμε αυτο, τις τελευταιες μερες εχει λυσσαξει.Το βραδι για να κοιμηθεί αφου τελειωσει το γευμα της πιπιλαει το στηθος μου και οταν την βγαζω απο το στήθος βαζει παλι χερακια στο στομα. 

Εσεις πως το αντιμετωπιζετε αυτο βρε κοριτσια; Πως κοβεται το πιπιπλισμα;

Δημοσίευση
στις πριν 22 λεπτά, ο/η Kat90 είπε:

Γεια σας κοριτσια!

Η μικρή μου ειναι 2 μηνων και τις τελευταιες μερες πιπιλάει συνεχως τα χέρια της. Εχω προσπαθησει να της δωσω πιπιλα και δε την παίρνει, πιπιλάει ειτε τον αντιχειρα ειτε βαζει το χερακι της στο στομα μπουνιτσα.

Τοσο καιρο δεν το ειχαμε αυτο, τις τελευταιες μερες εχει λυσσαξει.Το βραδι για να κοιμηθεί αφου τελειωσει το γευμα της πιπιλαει το στηθος μου και οταν την βγαζω απο το στήθος βαζει παλι χερακια στο στομα. 

Εσεις πως το αντιμετωπιζετε αυτο βρε κοριτσια; Πως κοβεται το πιπιπλισμα;

Αστην να τα πιπιλαει! Ειναι αναπτυξιακο σταδιο! Δεν ειναι κακο

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια, 

@Kat90 δεν κόβεται το πιπίλισμα και δεν υπάρχει λόγος και να το προσπαθείς! Ειναι φυσιολογικό στάδιο ανάπτυξης όπως ειπε και η @vayaki , ανακαλύπτει τα χεράκια της ! 

Κορίτσια θεμα καρότσι ! Έχουμε δανεικό ενα Peg Perego book το οποίο ειναι το κλασικό τριπλό σύστημα ! Δεν με βολευει καθόλου και ειλικρινά θέλω να το πετάξω ! Εδω και καιρο δεν χρησιμοποιούμε πορτ μπεμπε και θα ήθελα ενα πιο ελαφρύ καρότσι,Οχι ομως μπαστούνι, με καλες ρόδες για να μην έχουμε έντονους κραδασμούς και να μην πιάνει και πολυ χώρο στο αυτοκίνητο. Το Peg Perego ειναι παρά  πολυ βαρύ και πιάνει παρά πολυ χώρο, προσωπικά το θεωρώ δυσχρηστο ο άντρας μου βεβαια εχει άλλη άποψη. Το μονο του θετικό ειναι οτι ειναι στιβαρο. Εσείς κορίτσια τι έχετε πάρει; Είστε ευχαριστημένες ; Έχετε να προτείνετε καποιο; Το θέλω για μέσα στην πόλη κυρίως !

Δημοσίευση
στις πριν 21 λεπτά, ο/η Berry είπε:

Καλησπέρα κορίτσια, 

@Kat90 δεν κόβεται το πιπίλισμα και δεν υπάρχει λόγος και να το προσπαθείς! Ειναι φυσιολογικό στάδιο ανάπτυξης όπως ειπε και η @vayaki , ανακαλύπτει τα χεράκια της ! 

Κορίτσια θεμα καρότσι ! Έχουμε δανεικό ενα Peg Perego book το οποίο ειναι το κλασικό τριπλό σύστημα ! Δεν με βολευει καθόλου και ειλικρινά θέλω να το πετάξω ! Εδω και καιρο δεν χρησιμοποιούμε πορτ μπεμπε και θα ήθελα ενα πιο ελαφρύ καρότσι,Οχι ομως μπαστούνι, με καλες ρόδες για να μην έχουμε έντονους κραδασμούς και να μην πιάνει και πολυ χώρο στο αυτοκίνητο. Το Peg Perego ειναι παρά  πολυ βαρύ και πιάνει παρά πολυ χώρο, προσωπικά το θεωρώ δυσχρηστο ο άντρας μου βεβαια εχει άλλη άποψη. Το μονο του θετικό ειναι οτι ειναι στιβαρο. Εσείς κορίτσια τι έχετε πάρει; Είστε ευχαριστημένες ; Έχετε να προτείνετε καποιο; Το θέλω για μέσα στην πόλη κυρίως !

Και εγώ ένα βαρύ έχω  αλλα η κουμπάρα μου πήρε το CAM FLUIDO και είναι παναλαφρο  κ  δε πιάνει χώρο.  Αν αγόραζα τώρα  100% θα έπαιρνα αυτό ! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Καλησπέρα! Έχω παρά πολύ καιρό να γράψω αλλά σου γράφω γιατί έχω μια ίσως λίγο πιο εκκεντρική ζωή σα μητέρα. Εγώ πριν μείνω έγκυος, ήμουν πάρα πολύ του έξω με έναν φοιτητικό και μετα - φοιτητικό τρόπο. Σχεδόν όλοι οι φίλοι μου ήταν και είναι χωρίς παιδιά και σε άλλη φάση ζωής - σοκαρίστηκαν και χρειάστηκαν και οι ίδιοι προσαρμογή όταν έμεινα έγκυος κι ας το ήξεραν ότι προσπαθούσαμε. Στη φάση της εγκυμοσύνης προσπαθούσα μανιακα να μην αλλάξω τίποτα. Έβγαινα σε ρυθμούς όπως πριν, είχα μάθει τι μπύρες χωρίς αλκοόλ έχει κάθε μαγαζί της Αθήνας, πήγαινα σε σπιτοπαρτα που αντί να πάω ποτό έπαιρνα τα μη-αλκοολούχα δικά μου, με αποκορύφωμα το ότι πήγα 34η εβδομάδα σε ένα πάρτι στη Θεσσαλονίκη με το αεροπλάνο. Ακόμα κι έτσι όμως ένιωθα μοναξιά, καθώς παρότι ακολουθούσα το πρόγραμμα δε μπορούσα να είμαι όπως πριν, ειδικα το τελευταίο διάστημα. Τόσο φομο είχα που την επόμενη μέρα από αυτή που βγήκαμε από το μαιευτήριο, 2η μέρα από τον τοκετό, πήγα με το μωρό βόλτα σε σπίτι που ήταν μαζεμένες οι φίλες μου. Γενικά δεν είχα την τύχη να νιώθω σα να ήταν η μικρή πάντα στη ζωή μας. Χρειαστηκαμε προσαρμογή στη νέα ζωή. Μετά συνεχίσαμε να βγαίνουμε συνέχεια και παντού μαζί το μωρό, θήλαζα παντού κλπ. Βοήθησε και που ήταν καλοκαίρι και ήταν όλα έξω,οποτε δεν είχα άγχος να κολλήσει κάτι τον πρώτο καιρό. Χάσαμε, όμως, τις διακοπές εκείνου του καλοκαιριού με τους φίλους. Δεν ήταν πάντα εύκολο να προσπαθώ να μην χάνομαι και γενικά μεσολάβησαν συζητήσεις και με τους φίλους που προσαρμοστηκαν και οι ίδιοι αρκετά. Τώρα έχουν περάσει 3 χρόνια κι εχουν αποκτήσει πολλή οικειότητα με την κόρη μου και αυτή έχει γίνει πολύ κοινωνικό παιδάκι. Ξέρει και ότι η μαμά και ο μπαμπάς έχουν φίλους και μερικές φορές θέλουν να βγαίνουν μαζί τους και ότι η φιλία είναι πολύ σημαντική. Η ζωή μας είναι άλλη από αυτή που ήταν, χωρίς όμως να έχουμε απομακρυνθεί από τους φίλους μας, τις εξόδους μας, τις διακοπές μας κλπ. Είναι φάσεις που νιώθω μοναξιά, αλλά θεωρώ όχι περισσότερες απ'ο, τι ένας μέσος άνθρωπος. Θέλουν όλα περισσότερη οργάνωση και λιγότερο αυθορμητισμό για να συνδυαστούν, όμως δεν έχουμε χάσει ακόμα πάρτι στη Θεσσαλονίκη 🤣 ούτε άλλες διακοπές με φίλους. Όλα αυτά κοστίζουν σε κούραση, ομως είναι αποφάσεις που ο καθένας παίρνει για τον εαυτό του, ανάλογα το πώς επιθυμεί να είναι η ζωή του.  Ειδικά για εσένα που δε φαίνεσαι crazy όπως εγώ και σε κουράζει να είσαι συνέχεια με κόσμο, θεωρώ θα είναι πιο εύκολο τελικά. Παρατήρησε τον εαυτό σου και πώς αλλάζει σιγά σιγά. Μίλα με τους φίλους σου, μοιράσου το πώς αισθάνεσαι και δώσε χρόνο και σε αυτούς και στη σχέση σας να προσαρμοστουν στη νέα κατάσταση. Φρόντισε κι εσύ από τη μεριά σου τις σχέσεις σας, προσπαθώντας να ακούς με ενδιαφέρον τα θέματα τους. Μια φιλική σχέση θέλει κι αυτή φροντίδα και προσοχή, ανεξαρτήτως αν το μωρό σου θα είναι φυσικά η προτεραιότητά σου. Όλα θα πάρουν το δρόμο τους με τρόπο που δε μπορείς ακριβώς να φανταστείς τώρα. Με το καλό το μωράκι σου και η νέα σας ζωή! 🥰 
    • Ναι κάθε εγκυμοσύνη διαφορετικη πόσο μάλιστα μια διπλή κύηση..ναι δεν μπορώ να ξανά έρθω πάλι Αθήνα κουράζομαι πάρα πολύ..θα δούμε πως θα πάει.. τελευταία παρακολούθηση τώρα στις 19 ο εμβρυολογος..με ποναει το μπράτσο Μ έκανα το πρωί το εμβόλιο για τ κοκκυτη..τ έχεις κάνει εσύ?
    • Θα παω 17/9 γυναικολογο κ εναλλαξ θα με βλεπει την μια εβδομαδα ο εμβρυολογος την αλλη ο γυναικολογος.Αυτη ειναι οδηγια με τα προχθεσινα δεδομενα.Ε και εγω που ξανα υπηρξα εγκυος κσμια σχεση με τα διδυμα.Τα ειδα ολα,καταλαβαινεις τα περασες κι εσυ.Ελα ολα καλα θα πανε θα δεις🩵
    • Σας ευχαριστώ κορίτσια! Βγήκαν και τα αποτελέσματα. Μια χαρά βλέπω τις τιμές 😊 Όντως ορίων και η καμπύλη. Μόνο μια μικρή ένδειξη στα ούρα μου χαλάει τις τέλειες εξετάσεις 😜 Θα τα στείλω αύριο στον γιατρό να μου πει. Εγώ τον μπέμπη θα τον δω πάλι αρχές Οκτωβρίου. Πφ... Περνάει και δεν περνάει ο καιρός. Τέλη Οκτώβρη θα βγω και σε άδεια και περιμένω πως και πως 😅 Έχει ζορισει η δουλειά και κουράζομαι αρκετά (νοητικά κυρίως, γιατί δουλειά γραφείου κάνω).
    • Τέλεια! Με καλό να έρθει σύντομα! Εγώ καλά, είμαι ήδη έγκυος στο 2ο 😅 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...