Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πρόσληψη μαίας


Καλλιοπώ

Recommended Posts

Κορίτσια έμπειρα,

θέλω τη συμβουλή σας! Πρόκειται να γεννήσω στο ΙΑΣΩ και ο γιατρός μου έδωσε το τηλέφωνο της μαίας που συνεργάζεται για να επικοινωνήσω μαζί της. Είναι απαραίτητο να έχω δική μου μαία;

Από τη μία νοιώθω κάποια σιγουριά που θα έχω έναν άνθρωπο μόνο για μένα εκείνη την ώρα, από την άλλη δεν ξέρω μήπως είναι περιττό έξοδο και υπερβολή.

Ξέρει καμία να μου πει;

dev094pb___.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου Καλλιοπώ!!

Δεν είμαι καθόλου έμπειρη μανούλα αλλά πρόκειται να γίνω τότε που θα γίνεις κι εσύ!! Πρέπει να έχουμε την ίδια ΠΗΤ (5/4/2009)!!! Βέβαια μέχρι εκεί φτάνουν οι ομοιότητές μας, μιας και εγώ είμαι Θεσσαλονίκη και έχω κοριτσάκι...

Όσον αφορά το θέμα της μαίας, αν η οικονομική διαφορά δεν είναι πρόβλημα γιατί δεν επικοινωνείς να τη γνωρίσεις, να σε ενημερώσει για τη διαδικασία καθώς και για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν οι αρμοδιότητές της (π.χ θα μπορούσε να έρθει σπίτι μετά και να σου δείξει κάτι ή η δουλειά της τελειώνει στο Ιασώ), να δεις αν αισθάνεσαι ασφάλεια μαζί της κ.λπ.

Να σε ρωτήσω κάτι; Το δωμάτιο του γιου σου είναι έτοιμο;; Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα ακόμη και νομίζω πως έχω αργήσει...

Φιλιά και καλή μας λευτεριά...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγγελικούλα καλημέρα!

με το καλό το κοριτσάκι σου κι εσένα!

Ναι, η ΠΗΤ μου είναι 5/4! εγώ όμως νοιώθω πως θα γεννήσω νωρίτερα:P

Τέλος πάντων!

Όσον αφορά τη μαία, θα το κάνω, θα της τηλεφωνήσω. Όμως ήθελα πρώτα να πάρω και καμία άλλη γνώμη , τι προσφέρουν συνήθως οι μαίες και τι αμοιβή ζητάνε.

Για να είμαι ειλικρινής το πιθανότερο είναι να συνεργαστώ μαζί της αλλά να έχω και μία ιδέα τι γίνεται και παραέξω.

Για το δωμάτιο του γιού μου που λες είναι σχεδόν έτοιμο!

Το βάψαμε, παραγγείλαμε την κούνια, που μπορούμε να την παραλάβουμε όποτε θέλουμε εμείς, και αγόρασα τα τελείως απαραίτητα (πετσετούλες, ρουχαλάκια, μπιμπερά κτλ). Μόλις καθίσω από την δουλειά μου θα το αποτελειώσω!

Μην αγχώνεσαι πάντως -εκτός της κούνιας που συνήθως έχει κάποιο χρόνο παράδοσης)

dev094pb___.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φίλη μου Καλλιοπώ, εγώ γένησα στο ΜΗΤΕΡΑ και με μαία που γνώριζα ήδη από πριν καθώς είναι η βοηθός της γιατρού μου και στο ιατρείο της... Έτσι το θεώρησα αυτονόητο ότι θα είναι μαζί μου και στο μαιευτήριο, σε κάθε μου στιγμή!!! Έχω τρομερή σχέση με τη γιατρό μου και δεν θα με άφηνε λεπτό μόνη στο μαιευτήριο, εκτός αν είχε παράλληλα κι άλλο τοκετό εκεί, οπότε θα πηγαινοερχόταν. Παρόλα αυτά, θεωρώ βασική τη μαία γιατί είναι η πρώτη που θα σε φροντίσει και στο στάδιο των ωδυνών, και στον τοκετό αλλά και μετά όταν θα χρειάζεσαι το παραμικρό... Εγώ της τηλεφωνούσα ακόμη και από το σπίτι για θέματα του μωρού μέρες μετά τη γέννα... Την ένιωθα πιο κοντά μου από την παιδίατρο που μόλις είχα γνωρίσει... ;)

Καλό θα είναι, πριν απορρίψεις την ιδέα της μαίας, να κανονίσεις μία συνάντηση μαζί της, να δεις αν ταιριάζετε κιόλας και να συζητήσεις τις αρμοδιότητές της και φυσικά το κόστος... Εξάλλου, δικαιούσαι να τα γνωρίζεις αυτά εκ των προτέρων... ;)

Με το καλό σου εύχομαι και όλα καλά να πάνε!!! :):):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 weeks later...

Santy σε ευχαριστώ για την απάντηση!

καμία άλλη γνώμη;

τι θα πρέπει να περιμένω;

επικοινώνησα με τη μαία που μου πρότεινε ο γιατρός μου αλλά το ραντεβού μας ακυρώθηκε λόγω τοκετού!

dev094pb___.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Καλλιοπώ μου! Κι εμένα ο γιατρός μου έχει στο ιατρείο του μια καταπληκτική μαία, η οποία και πιτσιρίκα είναι και πολύ καλή στη δουλειά της και φοβερός άνθρωπος. Το θεώρησα αυτονόητο ότι θα είναι μαζί μου στη γέννα και όταν μπω στην 32η εβδομάδα θα ξεκινήσουμε μαθήματα ανώδυνου. Σκοπέυω επίσης να της πω τις πρώτες μέρες στο σπίτι να έρχεται που και που να με βοηθάει με το θηλασμό.

Για το μαιευτήριο εμένα μου είπε 300€ επιπλέον για εκείνη μόνο. Αλλά νομίζω ότι αξίζει για τη βοήθεια που θα προσφέρει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ γέννησα αποκλειστικά με τη μαία μου σε νερό. Ο γιατρός ήρθε αφού γέννησα για να με ράψει. Αυτό σημαίνει ότι η μαία κάνει πολλή δουλειά κατά τον τοκετό.

Με συντόνιζε με τις αναπνοές, με ηρεμούσε, μου έδινε δύναμη. Πιστεύω πως πρέπει να τη γνωρίσεις και να δεις αν μπορείς να την εμπιστευτείς. Την ώρα του τοκετού η μαία κατευθύνει την κατάσταση.

Στην περίπτωσή μου άξιζε τον κόπο. Μόλις έμεινα έγκυος στο δεύτερο την πήρα αμέσως τηλέφωνο και την έκλεισα! Σε όλη την εγκυμοσύνη με παρακολουθούσε και μετά με βοήθησε στον θηλασμό και σε ό,τι αφορούσε το παιδί. Πολλές και χρήσιμες συμβουλές και πάνω από όλα στήριξη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Σήμερα κλείνουμε την 6η εβδομάδα 🥰🥰🧿🧿.. Όχι όχι ξυπνούσε ανά 3ωρο για φαγητό...οι κολικοί μας συνήθως κρατάνε από τις 7 μέχρι τις 11 το βράδυ!!
    • Αχ τέλεια! Εύχομαι να παραμείνει έτσι. Τα προηγούμενα βραδιά ξυπνούσε για να φαει? Η από κολικούς? Αντε ελπίζω να μειώθηκε η ένταση τους κάπως τώρα.
    • μακάρι κορίτσι μου να συνεχίσει ετσι.. τουλάχιστον να ξεκουράζεσαι! μεγαλώνουν μωρέ και ηρεμούν και αυτά..ποδο είστε εσείςς;
    • Καλημέρα κορίτσια μου 🩷🦋🩷 Πώς είστε??εμείς χθες το βράδυ κάναμε το πρώτο μας σερί 6ωρο και η αλήθεια ξεκουραστήκαμε αρκετά 😍👣..τις προηγούμενες 2 μέρες περνούσαμε πάλι δύσκολα με τους κολικούς αλλά χτες ήταν άλλο μωράκι...💙💙🧿🧿
    • Εγώ πάντως παρατήρησα το εξής. Εγώ κανονικά κάνω πολύ απότομο πικ. Τα τεστ μου βγαίνουν ολόλευκα, ξαφνικά τη 12η αρχίζει αχνό, 13η ξαφνικό μπαμ θετικό και από 13η το βράδυ γίνονται λευκα. Στον προηγούμενο κύκλο που έψαχνα θετικό ωορρηξιας ενώ είχα ήδη το εξωμήτριο κ δεν το ήξερα, άρχισα τεστ από την 8η κ μέχρι 16η που σταματησα τα έβλεπα πολύ έντονα όλα. Τοτε δεν ψιλιαστηκα τι γίνεται, απλα ειχα σκοπο να ρωτησω τ γυναικολογο πως γίνεται απο το πουθενά να εχω θετικα τοσες μερες ! Δηλαδή σ εμένα ίσχυσε αυτό που βγαίνουν θετικά τα ωορρηξιας στην εγκυμοσύνη. Αλλά αν βγάζεις θετικό ωορρηξιας, θα βγάλεις και θετικό εγκυμοσύνης. Το τεστ μπερδεύει τις ορμόνες απλά. Είναι αδύνατο να σου βγάζει έντονα σχεδόν θετικά ωορρηξιας κ η χοριακη να μη φανεί καν. Έτσι λέω εγώ...  Σου δείχνω φώτο μου με μερικά από κείνα τα τεστ, δεν τα έβαζα όλα στην εφαρμογή, μόνο λίγα.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...