Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διατροφή μωρών/νηπίων-Συνταγές-σκέψεις και ιδέες


Recommended Posts

Δημοσίευση
στις On 5/6/2018 at 12:22 ΜΜ, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

xaxax kai egw kotopoulaki me patatoules eixa x8es.

to sth8os to dinw ston mikroulh

brazw to kotopoulo, kai meta krataw to sth8os kai to upoloipo ston fourno me patatoules ktl gia emas

to sth8os to xwrizw se meridoules mia krataw kai tis upoloipes sthn katapsuksh ,

ston atmonageira bazw patatoules karotaki kai thn meridoula , molis einai etoimo rixnw kai to ladaki mas,lemonaki mas kai bou ala exoume oloi faghtaki ?

 

koritsia 8elw na balw pligouri (to sabbato kleinoume 7o) pote lete na kanw eisagwgh???

κορίτσι μου καλημέρα! έδωσες τελικά πληγούρι στον μικρούλη; Συμφωνώ κι εγώ δεν είναι από τα επικίνδυνα για αλλεργίες. Επίσης μπορείς να εισάγεις και τη βρώμη, είτε σαν κρεμούλα για πρωινό ή απογευματινό μαζί με τα φρούτα, είτε μέσα σε μπιφτεκάκια αντί για ψωμί... Είναι ο,τι πρέπει και για το έντερο. Και ετσι κανεις γενικοτερα εισαγωγη στη γλουτενη.

  • Απαντήσεις 160
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Για σας τις  μανούλες μεγαλύτερων του έτους μωρών που δεν πίνουν το γάλα τους αλλά αγαπούν τις κρέμες, μια καλή ιδέα για το πρωί είναι να τους φτιάξετε κρεμούλα - ότι σας αρέσει - με γάλα αντί για νερό! Σε εμάς δούλεψε πολύ καλά αυτή η λύση!

  • 2 weeks later...
Δημοσίευση
στις On 7/6/2018 at 10:58 ΠΜ, ο/η Vivi.Nik. είπε:

κορίτσι μου καλημέρα! έδωσες τελικά πληγούρι στον μικρούλη; Συμφωνώ κι εγώ δεν είναι από τα επικίνδυνα για αλλεργίες. Επίσης μπορείς να εισάγεις και τη βρώμη, είτε σαν κρεμούλα για πρωινό ή απογευματινό μαζί με τα φρούτα, είτε μέσα σε μπιφτεκάκια αντί για ψωμί... Είναι ο,τι πρέπει και για το έντερο. Και ετσι κανεις γενικοτερα εισαγωγη στη γλουτενη.

oxi akoma den exw dwsei eixame kati treksimata kai eipa as perimenw ligaki.

nai brwmh exw dwsei mazi me mpananoula gia apogeumatino :-)

eseis pws ta pate?

mpiftekakia? exeis kapoia suntagh gia mwrakia?

Δημοσίευση
στις On 6/6/2018 at 1:14 ΜΜ, ο/η Vivi.Nik. είπε:

Πάντως στην αρχη θέλει πολλή υπομονή και επιμονή! Άλλα μωράκια ειναι καλόφαγα εξ αρχής, άλλα το αντίθετο...Να σκκέφτεσαι ότι το πρώτο δίμηνο ειδικά είναι μεταβατικό και το παιδί κυρίως πειραματίζεται! Δε χρειάζεται άγχος δηλαδή! 

Και επίσης κάτι που με βοήθησε εμένα πολύ στην αρχή είναι που κατάλαβα ποια ειναι η διαφορά του gagging από τον πνιγμό... Τα μωρά δηλαδή, ανεξάρτητα απ'το αν τους δωσεις αλεσμενα ή κομμάτια στην αρχή μπορεί να κάνουν αυτό το αντανακλαστικό με τη γλώσσα που νομίζεςι ότι πνίγονται, άλλα ίσα ίσα που αυτό ειναι που τους προστατευει από πνιγμό. Διώχνουν δηλαδή προς τα έξω με τη γλώσσα αυτο που δε μπορουν να διαχειριστούν. Εμας το έκανε πολύ συχνά αυτό στην αρχή, αλλά είχα διαβάσει γι αυτό και ετσι δε φοβηθηκα! Παρ'οτι η εικονα ειναι τρομακτικη!

Και επισης να ξερεις οτι μασανε μια χαρα με τα ουλακια τους, ακομα κι αν δεν εχουν δοντια! Ειναι πολυ σκληρα!

http://www.babyledweaning.gr/στην-πράξη/κατευθυντήριες-γραμμές/

Υπάρχει και μια κλειστη ομαδα στο facebook, αλλα ξερω οτι δεν εχεις...Ισως αν εμπαινες από κάποιου αλλου... να κατεβασεις τα αρχεια που έχουν. Μπορω να στα στειλω κι εγω αν τα θελεις σε κανενα mail!:-)

aaa....tote se exw petuxei kapou ?

eimai kai egw se auth thn omada, na to deite koritsia , exei polles plhrofories.

na exete sto nou sas oti oso pio mikro to mwraki toso pio megala ta kommatakia.

kai sunh8ws ta mwrakia pou 8hlazoun dexontai pio eukola auth thn me8odo.

akoma xwris na 8elw na sas agxwsw kalo einai na deite binteo ti kanoume se periptwsh pnigmou, pws to antimetopizoume kalo einai na gnwrizetai kai as einai axreiasto (se oles tis hlikies ). (akoma kai me galataki mporei na sumbei , to shmantiko einai h psuxraimia)

 

Δημοσίευση
στις On 18/6/2018 at 2:44 ΠΜ, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

oxi akoma den exw dwsei eixame kati treksimata kai eipa as perimenw ligaki.

nai brwmh exw dwsei mazi me mpananoula gia apogeumatino :-)

eseis pws ta pate?

mpiftekakia? exeis kapoia suntagh gia mwrakia?

Λοιπόν...εγω τα κάνω όπως τα δικά μας (αυγό δε χρειαζεται να βάλεις, αν δεν έχεις κάνει εισαγωγή.) Προσθέτω και αρκετά λαχανικά, ανάλογα την εποχή. Στο περίπου λοιπόν σου γράφω μια συνταγη και κάνεις παραλλαγές, ανάλογα με το τι σου αρέσει.

500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος (ίσως σε καλύπτει και η μισή δόση, αν δεν κάνεις για όλους σας)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές σούπας βρώμη

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

(1 αυγό)

1 ντομάτα τριμμένη

1 κολοκυθάκι τριμμένο

1 καρότο τριμμένο

ψιλοκομμένος μαιντανός

 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Ναι και εγώ αυτής της άποψης είμαι.. προσπάθησα να της μειώσω 1 γεύμα γάλακτος αλλά δεν κοιμόταν με τίποτα και έκλαιγε συνεχόμενα το μωρό οπότε είπα θα πάω βάση του μωρού.   Ο παιδίατρος σκέψου μου είπε 3 γεύματα γάλα και 3 στερεές και αν τρώει καλά τότε πάμε στα 2. Υπερβολή θεωρώ! 
    • @Eirinistz θα πας με τις ανάγκες του παιδιού. Οσο ζηταει γαλα θα προσφερεις. Σταδιακα θα μειωσει μονη της την ποσότητα κ θα αρχίσει να τ κοβει. Η θα αλλάξεις την ωρα τ γεύματος. Αναλογα τι ωρα σου κοιμαται. Αν σ κοιμαται 9.30 10 πχ θα δινεις γαλα κ τ φρούτο μετα στις 11 11.30. Σιγα σιγα μεγαλώνοντας αλλάξει κ προγραμμα ύπνου. Θα γίνουν πιο στανταρ κ τ γεύματα τους. Αφου ομως τ μωρακι σ θελει γαλα για να νανουριστει γτ να τ παιδεψεις?
    • @ΜαρίαΔημήτρης και εμένα η μικρούλα μου άργησε να κάνει γύρω γύρω και όταν την βάζω να κάθεται πέφτει μια δεξιά μια αριστερά και μια προς τα πίσω. Έβλεπα αλλά μωράκια που 6 μηνών καθόντουσαν κανονικά αλλά τελικά το κάθε παιδί είναι διαφορετικό.   Ο παιδίατρος μου είπε ότι μέχρι το 9ο κάθονται τελείως μόνα τους οπότε έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. 
    • Σε άλλα νέα, η γκρίνια είναι ασταμάτητη.. μόνο στην βόλτα με το αμάξι δεν κλαίει, το απολαμβάνει! Χαζεύει από το παράθυρο. Μου φαίνεται θα την έχω στους δρόμους όλη μέρα😂  Αααα με την αλλαγή της ώρας έχουμε περάσει δύσκολα. Κοιμάται στις 7 το απόγευμα(αντί 8 που κοιμόταν πριν) και στις 5 το πρωί ξυπνάει με φωνές και όρεξη για παιχνίδι😫 ούτε όταν ήταν νεογέννητο τέτοια αϋπνία κορίτσια😅
    • Καλησπέρα κορίτσια. Εμάς μας άρχισε από τον 5ο τις στέρεες και ήδη τρώει 3 γεύματα. Πρωί φρούτα, μήλο μπανάνα αχλάδι και δαμάσκηνο της έχω δοκιμάσει και σήμερα την έβαλα πρώτη φορά αβοκάντο και εγώ😄 πήγε πολύ καλά η αλήθεια.    Το μεσημέρι της δίνω την σούπα της, μοσχάρι ή κοτόπουλο και λαχανικά και το απόγευμα της δίνω βρώμη ή κρέμα δημητριακών. Κάναμε και εισαγωγή 3 μέρες στον τραχανά. Τρώει πολύ καλά θεωρώ, από το μπολ θα φάει παραπάνω από το μισό και έχει τύχει να το φάει και όλο.    Έχω όμως μια απορία σχετικά με το γάλα. Ενώ θα φάει τα γεύματα της από τις στέρεες, θέλει απευθείας γάλα για να κοιμηθεί. Πχ πίνει γάλα στις 7 το πρωί , στις 9.30 περίπου θα της δώσω την κρέμα και στις 10 κλαίει για γάλα γιατί θέλει να κοιμηθεί. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα γεύματα. Ο γιατρός μου είχε πει ότι θα πρέπει να μειώσουμε γάλα εφόσον τρώει αρκετά από τις στέρεες όμως το μωρό το ζητάει το γάλα της και δεν ξέρω πως να της το κόψω 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...