Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια μου!!! Σήμερα είναι τα γενέθλια του μικρού μου!!! 10 πανέμορφα χρόνια πέρασαν από τότε που ήρθε στη ζωή μας!!!🥰🩵🩵 Ετοιμάζω το πάρτυ του για το απόγευμα!!!!θα έρθουν οι φίλοι του και συγγενείς στο σπίτι μας να κάνουμε το πάρτυ 🥰❤️🩵🫶
    • Να παίρνεις το μωρό και να βγαινετε βόλτες. Άσε το θηλασμό πίνει και από μπουκάλι. Εμένα δύο φορές που γέννησα πέρασα ένα μαρτύριο στο μαιευτήριο με τις άλλες κοπέλες στο δωμάτιο που δεν έκλειναν φως νύχτα μέρα να μάθουν να θηλάζουν τις τρεις μέρες αυτές στο νοσοκομείο. Αφού τη δεύτερη φορά πάλευαν και οι άντρες τους μαζί να μην ξεκολλάνε από το δωμάτιο. Έφυγα θυμάμαι και έκλαιγα από τα νεύρα μου. Το πρώτο μου μωρό έτσι το στρέσαρα και με τις καμπύλες των παιδιατρων λες και είναι μοσχάρια για πάχυνση τα παιδιά μας όλη μέρα έκλαιγε. Το δεύτερο χαλαρά ότι φάει όσο φάει. Μια στήθος μια μπιμπερο. Ε χαλαρό είναι το μωρό. Όταν λέει ο παιδίατρος κάτι για το ιδανικό βάρος του απαντάω πως αφού είναι ήρεμο δεν αλλάζω τίποτα και στα μα μου του λέω δουλειά σου είναι να μετράς καμπύλες και δουλειά μου είναι να μεγαλώσω ήρεμα το παιδί μου. 
    • Ευχαριστώ πολύ! Σήμερα ξύπνησα πολύ χάλια ψυχολογικά…δεν μπορώ να λειτουργήσω και είμαι στην δουλειά, ενώ το μόνο που θα ήθελα είναι να είμαι με την μικρή μου και να χαλαρώσω. Τέλος πάντων, όλα για κάποιο λόγο γίνονται και προχωράμε. 😊
    • Γλυκιά μου, σου γράφω γιατί καταλαβαίνω ότι είσαι πολύ πιεσμένη. Θέλω να σου πω πως όλο αυτό που περνάς και αισθάνεσαι είναι απολύτως φυσιολογικό και το ζουν πάρα πολλές γυναίκες, δεν είσαι η μόνη. Είναι μια φάση και θα περάσει.   Μην καταπιέζεσαι από τα υποτίθεται μοντέρνα"εγχειρίδια μητρότητας" που μας έχουν πλέον κατακλύσει αλλά στην πραγματικότητα έχουν μεγάλες δόσεις νεο- συντηρισμου. "Πρέπει οπωσδήποτε να θηλασεις και μάλιστα όσο περισσότερο μπορείς- έχω ακούσει ακραίες περιπτώσεις- να γεννήσεις παση θυσία με φυσιολογικό τοκετό κλπ κλπ".   Μια νέα μανούλα έχει τόσο πολλά να ρυθμίσει μεσα της και στις σχέσεις με τους άλλους, και μονο ενοχές δεν της αξίζουν. Το αν είσαι καλή μαμά δεν εξαρτάται από το αν θηλασες. Ούτε εγώ θήλασα, γιατί απλούστατα δεν είχα γάλα - προς διάψευση όσων επιμένουν πως όλες έχουμε γάλα αλλά δεν προσπαθούμε  πολύ ή δεν το κάνουμε σωστά κλπ- κι όμως απλούστατα δεν είχα γάλα. Και τα παιδάκια μου είναι μια χαρά. Επίσης, ακόμη και στην περίπτωση που είχα γάλα αλλά δεν ήθελα να θηλάσω γιατί οι ψυχικές και σωματικές μου δυνάμεις δεν μου το επέτρεπαν, πάλι δικαίωμά μου θα ήταν, κανένας άλλος δεν έχει λόγο σε αυτό. Στη θέση σου θα χαίρουν να ηρεμεί το μωρό με τον μπαμπά του, για να πάρεις μια ανάσα. Να κάνεις ένα μπάνιο, να βγαίνεις έξω για μια βόλτα με τα πόδια ακόμη κι αν αισθάνεσαι ότι δεν θες, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και τέλος, το μωρό καταλαβαίνει τα συναισθήματά μας. Μην αγχώνεσαι, ηρέμησε και σιγά σιγά θα του μεταφέρεις την ηρεμία - εφόσον φυσικά δεν κλαίει λόγω κολικών, πείνας κλπ   Αν αυτό που αισθάνεσαι επιμένει, θα σε βοηθούσε να το συζητούσες και με έναν ειδικό.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...