Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα.

ήθελα να ρωτήσω, διαβάζω πολλά γύρω από την ορμόνη προγεστερόνη. Κοπέλες που μαζί με τη χοριακή ελέγχουν και την προγεστερόνη, κοπέλες που παίρνουν προγεστερόνη κτλ. 

Εμένα ο γιατρός δε μου έχει αναφέρει τίποτα γι αυτή την ορμόνη. Ούτε ξέρω έχω, δεν έχω, είναι σε καλά επίπεδα. Ούτε παίρνω. 

Αν κάνω μόνη μου μια εξέταση νομίζω δεν έχει και πολύ νόημα (το πιο πιθανό είναι να μου πει ότι πάλι προτρέχω).

Από την άλλη αν έχω θέμα μήπως κάνω κακό στην κύηση με την άγνοια; 

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσίευση

Κορίτσι μ την προγεστερόνη τη δίνουν μόνο όταν υπάρχει θεματάκι. Πχ Εγώ έπαιρνα γτ είχα αιματακι στις αρχές της κύησης. Είναι δυνατά χάπια με παρενέργειες κ δε δίνονται παρά μόνο αν συντρέχει λόγος. Μη σε αγχώνει καθόλου. Διάβασα ότι παίρνεις φολικο συνεχιαε το.

Δημοσίευση

@babybaby Εγώ όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος, είχα έντονους πόνους περιόδου και καφέ αίμα. Το λέω στο γιατρό και το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν να κάνω προγεστερόνη..Πραγματικά ήταν στα τάρταρα! 9 είχα και το θέλουμε πάνω απο 16. (έτσι μου πε).. Όμως, στο πρώτο παιδί δεν είχα κάνει τίποτα και ούτε μου το είχε αναφέρει όπως λες.. Δεν είχα και συμπτώματα τίποτα! Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να την κάνεις.. Ίσως να στην έχει μέσα σε εξετάσεις και να μην το χεις πάρει χαμπάρι χαχα.. Εμένα όταν μου γράφει ένα κατεβατό πάω και τα κάνω κατευθείαν , ούτε καταλαβαίνω τι γράφει..:mrgreen: Ρώτα τον όμως απο περιέργεια! Σημειωτέον ότι έχω Σύνδρομο πολυκυστικών..(δεν ξέρω αν παίζει ρόλο)

Δημοσίευση

Ναι ουτροτζεσταν έπαιρνα. Μεσημέρι βράδυ κολπικά τ πρωί από τ στόμα. Αυτό που έπαιρνα από τ στόμα Μ χαλούσε το στομάχι. Επίσης μ χαλούσαν πολύ την ψυχολογία. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Σου εύχομαι να εξσκολουθησεις να μην εχεις του, μια υπέροχη εγκυμοσύνη και ένα υγιές μωρό!

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η babybaby είπε:

Κορίτσια καλησπέρα.

ήθελα να ρωτήσω, διαβάζω πολλά γύρω από την ορμόνη προγεστερόνη. Κοπέλες που μαζί με τη χοριακή ελέγχουν και την προγεστερόνη, κοπέλες που παίρνουν προγεστερόνη κτλ. 

Εμένα ο γιατρός δε μου έχει αναφέρει τίποτα γι αυτή την ορμόνη. Ούτε ξέρω έχω, δεν έχω, είναι σε καλά επίπεδα. Ούτε παίρνω. 

Αν κάνω μόνη μου μια εξέταση νομίζω δεν έχει και πολύ νόημα (το πιο πιθανό είναι να μου πει ότι πάλι προτρέχω).

Από την άλλη αν έχω θέμα μήπως κάνω κακό στην κύηση με την άγνοια; 

Ευχαριστώ πολύ!

Κοριτσακι μου, δεν ειναι κακο να κανεις την εξεταση κ αν το αναφερεις στον γιατρο σου, αποκλειεται να μην σου την γραψει. Αν την κανεις μονη σου κοστιζει γυρω στα 10 ευρω.

Κατα τα αλλα ειναι θεμα γιατρου. Εχει σημασια τι πρωτοκολλο ακολουθει. Εμενα για παραδειγμα με το που του ειπα για θετικη χοριακη με εβαλε να παρω προγεστερονη για καλο κ για κακο κ μετα απο μια βδομαδα μου εγραψε την εξεταση. Ηταν σε παρα πολυ υψηλα ορια αλλα επειδη εμφανισα αιματακι δεν μου την διεκοψε. Ομως μεχρι τον 3ο μηνα, με εβαζε να την μετραω περιπου καθε 20 ημερες.. Δεν ειχα παρενεργειες εκτος απο υπνηλια.

Κατα την γνωμη μου, επειδη ειναι εξεταση ρουτινας, δεν αξιζει να μην την κανεις γιατι η προγεστερονη "κραταει" το εμβρυο κ δειχνει μια εικονα για την εξελιξη της κυησης. Φαντασου οτι στην πρωτη μου εγκυμοσυνη που δεν πηγε καλα η προγεστερονη μου ηταν 1,9 (απιστευτα μικρη) ενω σε αυτην ηταν 150 (φοβερη τιμη).

Επισης μεχρι στιγμης με τις εγκυες που εχω μιλησει η πλειοψηφια τους εχει παρει καποια στιγμη utrogestan στην εγκυμοσυνη τους, που σημαινει οτι ο γιατρος τους εχει ασχοληθει με το θεμα προγεστερονη. Ρωτα τον γιατι οι αποψεις διιστανται..

Δημοσίευση

baby baby  διαβάζω τα νέα σου κ χαίρομαι πάρα πολύ!!!Η εγκυμοσύνη σου πάει σούπερ!!Όσο για την προγεστερόνη στη 1η μ εγκυμοσύνη άκουγα ουτροτζεσταν κτλ έπαιρναν πολλές κοπέλες έλεγα εγώ δεν;;; καλυτερα!!!!δε πήρα ούτε ένα δε χρειάστηκε δεν είχα πόνους ούτε καφέ τίποτα...βασικα στη 1η ούτε ένα Ντεπόν δε πηρα...τώρα όμως μόλις έφτασα 6η εβδ σηκώνοντας τη μικρή μ ...12 κιλα....τι να κάνω.  έπαθα μια μικρή αποκολληση κ μ.εγραψε ο γιατρός ...με.πειραξαν πάρα πολύ από τ στόμα κ.μ.εδωσε κολπικα τώρα π κλείνω τον 3ο τα σταματάω πάω καλυτερα...αλλα να σου πω από ρ στιγμή π πάνε όλα ρολόι δε χρειαζεται...παντα με συνεννόηση με το γιατρό σ...δεν έχει να κάνει πάντα αν έχεις καλή η κακη προγεστερόνη εγώ έχω σούπερ αλλά πήρα λόγω αποκόλλησης...ηρεμει τη μήτρα ...στην υποβοηθούμενη είναι κανόνας να τη παιρνουν...απλα πιστευω έχει πολλές παρενέργειες σε ψυχολογία ....ποσο χαίρομαι π τη σταματάω..αχρείαστη να σ είναι !!!να έχεις τέλεια εγκυμοσύνη!!!!

Δημοσίευση

Σας ευχαριστω ολες πολυ κοριτσια μου!!! Βασικα δεν ηξερα καθολου τι ειναι, ευχαριστω για την ενημερωση. @Rosemary θα τον ρωτησω οταν παω, απλα τωρα ξερω οτι δε χρειαζεται να ανησυχω που δε μου ειπε κατι απο μονος του!

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η babybaby είπε:

Σας ευχαριστω ολες πολυ κοριτσια μου!!! Βασικα δεν ηξερα καθολου τι ειναι, ευχαριστω για την ενημερωση. @Rosemary θα τον ρωτησω οταν παω, απλα τωρα ξερω οτι δε χρειαζεται να ανησυχω που δε μου ειπε κατι απο μονος του!

Οχι παιδι μου, μην ανησυχεις καθολου!! Αλλωστε αν δεν υπαρχουν θεματα, καλο ειναι να μην περνουμε φαρμακα..!! Αντε, ετοιμασου για τους πιο ομορφους υπερηχους!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κοριτσάκι μου με το καλό αύριο όλα! Έναν εύκολο τοκετό με έναν πόνο θα σου ευχηθώ!θα περιμένουμε νέα!🩵
    • @Ioanna6 οχι δ θα κάνω άλλο. Με τ καλο να γεννηθεί αυτό κ κλεισαμε. Το 3ο μ ειναι. Στα προηγούμενα δεν ειχα παρει. Μας ειχε βολεψει πολυ τ καροτσι. Και για τις ωρες π περναμε καθημερινα εκτός σπιτιού παλι τ καροτσι θα δουλέψουμε κυριως. Αλλα τ σκέφτομαι μήπως μου λυσει τα χέρια σε πρακτικά θέματα. Δεν με νοιάζει τ να είναι ακριβός αλλά το να με βολεψει. Ούτως ή άλλως δηλαδή θέλω να πάρω έναν καλό εργονομικό. Αλλα βα με βολεψει να μην παεο χαμένος.
    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...