Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!!ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 25 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΑΦΕ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 3ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΠΙΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ [ΟΝΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΕΣΕΙΣ ΠΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ?ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙ ΜΟΥ?ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ.ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ?

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΦΟΥΛΑ!!!

ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΝΑ ΠΕΙΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΒΟΛΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ. ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΕΞΩ ΦΡΑΠΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ.B)

ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

Δημοσίευση

για τον ελληνικο δεν το ειχα ακουσει αυτο,

εμενα μου ειπε ειτε εναν ελληνικο ή ενα γαλλικο

τη μερα,εγω ημουν τρελη του φραπε αλλα τερμα,

αφου δεν εχει και τσιγαρο....

καλο ειναι να αποφευγουμε γενικα την καφε'ι'νη σαν ουσια,

ενας καφες ομως τη μερα δε νομιζω να βλαπτει;)

Δημοσίευση

Κοριτσάκι, εγώ είμαι 27 εβδομάδων και από την αρχή της εγκυμοσύνης ο γιατρός μου είχε πει ότι μπορώ να πίνω καφέ, αλλά μόνο ντεκαφεινέ...Ευτυχώς για μενα, σιχαίνομαι τον ελληνικό...Έτσι, πίνω νες ντεκαφεινέ μέτριο με πολύ πολύ γάλα ή καπουτσίνο ντεκαφεινέ...όχι κάθε μέρα, αλλά πίνω σχεδόν 5 φορές την εβδομάδα...Και ΠΟΤΕ δεν πίνω πάνω από έναν καφέ την ημέρα...

Όλα μέχρι στιγμής πάνε καλά..Δεν έχω κάποιο πρόβλημα..Δόξα το Θεό!

Μην ανησυχείς..Απλώς αν μπορείς προτίμησε κάποιον άλλον καφέ ή μην πίνεις τον ελληνικό διπλό...Αυτά από μενα...

Φιλάκια!Κάλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου και με ένα γερό μωράκι!

Δημοσίευση

Εφούλα μου,εμένα ο γυναικολόγος μου ,μου συνέστησε να΄μην πίνω πολλους καφέδες.Μου απαγόρευσε τον φραπε και μου ειπε το πολυ πολυ ένα φλυτζάνι γαλλικό την μέρα.Καποιες μέρες πίνω κάποιες άλλες όχι,ανάλογα την όρεξη μου:)

Δημοσίευση

Κορίτσια δε βλάπτει ο καφές αλλά δεν είναι βασική αιτία γέννησης λιποβαρών μωρών; Επίσης γνωρίζουμε ότι δρα ενάντια στην απορρόφηση του σιδήρου. Πάντως όντως καλύτερα είναι ντεκαφεϊνέ ή γαλλικός και πάντοτε μακριά από το σίδηρο!

Δημοσίευση

AX TΟΡΑ ΑΓΧΩΘΗΚΑ

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ 3ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΝΩ ΕΝΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΚΑΦΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ

Δημοσίευση

Εμενα γενικα ο γιατρος μου ειναι ελαστικος και με τον καφε αλλα και με το αλκοολ.

Μου επιτρεπει μια μεριδα ή κουπα τη μερα απο ολων των ειδων τους καφεδες(στιγμιαιο,γαλλικο,καπουτσινο κ.α)

ειτε δυο φλυτζανακια ελληνικο.

Μου τον απαγορευσε μονο την 32η εδομαδα λογω πολλων συσπασεων που ειχα.

Τωρα που ανιμετωπιστηκε η κατασταση μπορω να πινω.

Γενικα παντως δεν ημουν του καφε!

Αντε να επινα εναν ή δυο την εβδομαδα.

Αν μπορεις παντως να τον αποφευγεις...

Δημοσίευση

Η καταναλωση καφε , τσαι η αναψυκτικων τυπου κολα που περιεχουν καφεινη εχουν ενοχοποιηθει οτι προκαλουν επιπλοκες στη γεννα.Συγκεκριμενα ανωμαλιες και δυσμορφιες στο εμβρυο , πιθανοτητα αποβοληςγαι καταναλωση καφε απο 3 κουπες και πανω ημερησιως και διαφορες ανωμαλιες στο σχηματισμο της στοματικης κοιλοτητας. Τα συμπερασματα ομως απο ερευνες ειναι αντικρουομενα και ελεγχονται για στατιστικα λαθη.Παντως το σιγουρο ειναι οτι η καφεινη αυξανει την εκκριση κατεχολαμινων απο τα επινεφριδια , και αυτες οι δραστικες ουσιες προκαλουν συστολη των αγγειων του πλακουντα το οποιο μειωνει την κυκλοφορια του αιματος που τροφοδοτει το εμβρυο. Μπορει να προκληθει υποξια και κινδυνος θανατου (6 φλιτζανια καφε και πανω)επισης προκαλει χαμηλο βαρος (2-3 κουπες)και προωρες γεννησης(4-7 κουπες την ημερα.

η καφεινη ειναι διεγερτικο αυξανει το καρδιακο ρυθμο και το μεταβολισμο της μητερα κατι που επιδρα αμεσα στο μωρο.Επισης ειναι διουρητικο προκαλει απελευθερωσει υγρων και ασβεστιου που ειναι απαραιτητα στην εγκυμοσυνη.

Πιστευω να καταλαβαρε οτι μιλαμε για καταχρηση μπορουμε να πινουμε 1-2 την ημερα αν και αν μπορουμε να το κοψουμε ειναι οτι καλυτερο σας μιλαω εγω που πριν την εγκυμοσυνη επινε τουλαχιστον 8-10 ποτηρια και στην εγκυμοσυνη μετα τον 4 μηνα πριν με ανακατευε ενα το πρωι και καποιες φορες και ενα το απογευμα .

Δημοσίευση

και εμενα ο γιατρος μου μεχρι δυο μου επετρεπε και αυτους με γαλα..μου ειπε οτι εκτος των πολλων κακων που κανει προκαλει και νευρικοτητα στο εμβρυο μετα τη γεννηση...καλο ειναι να τον αποφευγεις...φιλακια

Δημοσίευση

kοριτσια εγω τον καφε τον εχω κοψει τελειως...πριν μεινω εγκυος μ'ενα φιλτζανι την ημερα ημουν πληρες τωρα κ που δεν πινω δε με νοιαζει κ δε ρωτησα το γιατρο μου.αλλα εγω το ριχνω στην πλακα κ τους λεω θα τους πιω ολους μαζι κ μαλιστα δυνατους το καλοκαιρι,τοτε θα τους χρειαζομαι αν κανω κ κανενα νινι ζορικο κ μου κανει τη νυχτα μερα....:lol:

Δημοσίευση

σιγουρα δεν ειναι και οτι καλυτερο να πινεισ πολυ καφε στην εγκυμοσυνη αλλα ρε βανια μου δε νομιζω με εναν διπλο ελληνικο τη μερα να παθει κατι ααπο αυτα το μωρο.θα προσπαθησω να μην πινω αλλο παντως απο εδω και περα.αρχισα να εχω τυψεισ γιατι το μωρο λεω δεν φταιει σε τιποτα να παιρνει καφεινη απο τωρα.αν και δε νομιζω να του κανω κατι κακο με τοσο λιγο καφε.αλλο να πιεις 4 τη μερα και αλλο εναν.και εγω οπως ειπα απο τον 4 και μετα τον ξανα ξεκινησα.

Δημοσίευση

Koritsia kalispera.

Auto me ton elliniko kafe pou lete oti einai aitia apovolon to exete akousei apo to giatro?

Giati ego rotisa ton ginekologo mou, tin maia, tin mikroviologo kai tin kouniada mou pou genise prosfata kai thimate ti tis sistine i giatros tis oloi mou eipan mono elliniko kai galliko na pino.

An den eiste sigouroi gia tis plirofories pou dinete min tis grafete kalitera katholou !!!

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΨΕΙΡΙΖΩ ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ..

ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΩ ΚΑΦΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΩ.. ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΩ...

ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ..

Ο ΚΑΘΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΦΗ..

Δημοσίευση

Αν και σίγουρα εξαρτάται από την εγκυμοσύνη και τον οργανισμό της κάθε γυναίκας πιστεύω ότι δεν πρέπει να στερούμαστε τίποτα. Τουλάχιστον αυτές τις οδηγίες μου έδωσε ο γιατρός μου μαζί με κάποια φυλλάδια με γενικές οδηγίες για τη διατροφή. Σε αυτές έλεγε ότι μπορούμε να πίνουμε μέχρι 2 φλυτζάνια στιγμιαίου/φίλτρου/ελληνικού την ημέρα.

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια πίνω δύο την ημέρα, αλλά ποτέ δεν τον στερήθηκα...

Επαναλαμβάνω πάντως ότι η κάθε μια μας έχει διαφορετική εγκυμοσύνη και θα πρέπει να δίνουμε βάση μόνο σε αυτά που μας λέει ο γιατρός μας...

Φιλιά σε όλες!

Δημοσίευση

Εγώ δεν ρώτησα τον γιατρό σε καμμιά εγκυμοσύνη. Από μόνη μου ενημερώνομαι από το διαδύκτιο για θέματα υγείας κλπ. Μέσα, λοιπόν, στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης διάβασα ότι ο καφές ευθύνεται για αποβολή, πρόωρο τοκετό και λιποβαρή μωρά! και καλό θα είναι να αποφεύγεται τον 1ο τρίμηνο γιατί γίνεται η οργανογένεση.

Προσωπικά και στις 2 εγκυμοσύνες ήπια το σύνολο 5 καφέδες σε κάθε μια και αυτοί ήταν χωρίς καφείνη. Άλλωστε έχουν την ίδια γεύση :)

Δημοσίευση

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΦΟΥΛΑ.ΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΦΡΑΠΕ.ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΙΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΩ.ΜΗ ΣΚΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Τέλεια!! Προχωράμε σταθερά λοιπον! Εγώ 35 και 5 αύριο, μπαίνω σιγά σιγά στον μήνα μου και εγώ με τόσες περιπέτειες είμαι ευγνώμων που έχω φτάσει μέχρι εδω! Μακάρι να κρατήσει και άλλο και να τους διαψευσει η μικρούλα!! Βέβαια έχει βολευτεί και δεν λέει να αλλάξει θέση, αλλά δεν πειράζει ας είναι καλα! Κοντεύεις και εσύ! Λίγη υπομονή ακόμα, κινησε λίγο παραπάνω πλεον;
    • Ευχαριστώ πολύ ναι το πρώτο μου. Εσένα; Εύχομαι καλά αποτελέσματα. Κι εγώ περιμένω πως και πως να πάω στις 13. Όταν περνούν οι μέρες απ τον τελευταίο υπέρηχο με πιάνει μια αγωνία αν είναι όλα καλά. Φαντάζομαι όλες το ίδιο παθαίνουμε. 😁
    • @Elenaki12 τι όμορφο ξανθουλι ειναι αυτο! Εχω παθει σοκ με τ ποσο καλα καθεται. Εμενα η δικιά μ ειναι 5.5 μηνων καθεται αλλα οχι μονη της. Στο καρεκλάκι φαγητού πχ καθεται κανονικα η στο καροτσι. Αλλα έτσι μονη της με τίποτα. Φαγητο εχει 3 βδομαδες π ξεκινησαμε κ δ παει τοσο καλα. Φρούτα μετα βίας να φάει μερικα κουταλάκια, στο μεσημεριανό τ πάει κάπως καλύτερα. Που θα παει? Κάποια στιγμή θα φάει. Όσον αφορα τ ύπνο τ παει αρκετα καλα, κοιμαται 9.30 10 παρα τ βράδυ με 7 και συνηθως τ πρωι με κανα 2 ξύπνηματα ενδιαμεσα για φαγητο. Παίζει να ξυπνήσει κατά τις 6 κ να μεινει ξύπνια καμια ωρα αλλα σπανια. Εμενα κοιμάται στην κούνια δίπλα μου και οταβ ξυπνάει μετα τις 5 την παιρνω στο κρεβάτι κ το τραβαμε μεχρι τις 7 και π σηκωνομαστε ολοι. Μέσα στη μερα μ κοιμαται ανα 2.5 ωρες περίπου για ενα μισαωρο. Κανει μέσο όρο 4 μισαωρους ύπνους μεσα στη μερα. Πολύ σπανια μ κοιμαται μια ωρα μεσα στη μερα πλέον κι αυτο συνηθως τ πρωι εκει κατά τις 12 αμα κοιμηθει κ είμαστε βολτα. Ειναι δυσκολη φαση αυτή με τα φαγητά. Ολο μαγειρεύεις κ πλένεις σκεύη. Ευτυχως κατά τ χρονο θα τρώνε σχεδον κανονικα. 
    • Κορίτσια μου τι κάνετε ;;; Σας δείχνω εδώ το καμαράκι μου που μεγάλωσε …  μπαίνω σας διαβάζω που κ που , πάω να σας γράψω κ μετά πάντα κάτι γίνεται κ δεν το δημοσιεύω… εμείς είμαστε 6.5 μηνών πλέον 75εκ κ 8.100(στις 22.10 που κάναμε εμβόλιο δηλαδή) τρώμε φαγάκι μεσημεριανό μοσχάρι κοτόπουλο κ λαχανικά , τρώμε φρουτοκρεμα όχι πολύ ευχάριστα , κρέμες(απλή φαριν λακτε, 5 δημητριακά) κ γιαούρτι για απογευματινό κ αύριο τελειώνουμε κ την εισαγωγή αυγού (3 μέρες μόνο κρόκο σταδιακά κ μετά 3 μέρες κ ασπράδι λίγο λίγο). Μέσα στην εβδομάδα θα φάμε κ ψάρι. Από κρέμες γενικά δίνω συνήθως από φαρμακείο hipp frezylac αν κ θέλω να του δίνω σιγά σιγά κ δικές μου με βρώμη πχ. Το νεράκι το πίνει πολύ ευχάριστα ! Επισης συνεχίζουμε θηλασμό ! Έχουμε δώσει κάποιες φορές ξένο γάλα αλλά μας έβγαλε ένα εξάνθημα που συνδυάστηκε με το γάλα σε μεγάλη ποσότητα (πάντα έπινε 90-100 κ μια φορά ήπιε 160 κ το έβγαλε) κ είπε η αλλεργιολόγος να το αυξήσουμε σταδιακά μέχρι να απευαισθητοποιηθει μόνος του.ευτυχως ανέχεται την κρέμα με γάλα αλλά πρέπει σιγά σιγά να δώσω μεγαλύτερες ποσότητες γιατί θα έχω θέμα αν πρέπει να τον αφήσω. κάθεται στον πωπο του εδώ κ έναν μήνα σταθερά, ενώ σηκώνεται επίσης από ξαπλωμένος καθιστός εδώ κ 10-15 μέρες. Έχει αρχίσει να σηκώνεται ορθιος(αν πιαστεί από κάπου) κ μπουσουλάει δειλά δειλά . Εχω τρομάξει με το πόσο γρήγορα μεγαλώνει 😭🥹 πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε κάνει α επιπέδου κ φέτος δεν το προλαβαίνω με ότι καινούριο κάνει … οι νύχτες μας είναι δύσκολες από τον 5ο κ μετά ξυπνάμε συχνά, 2-3 φορές τουλάχιστον , μπορεί κ κάθε 1-2 ώρες …. Δεν ξέρω τι γίνεται, έχω κάνει διάφορα δεν ξέρω αν έχω «τρελάνει» το μωρό στα διαφορετικά κ δεν βρίσκουμε λύση … προσπαθούσα να μην τον θηλάζω, μόνο να τον νανουρίζω, μετά εξαντλήθηκα κ τον θήλαζα κ την νύχτα . Πιπίλα δεν μου παιρνει. Τωρα έλεγα μήπως να φέρω την κούνια του στο δωμάτιο μας γιατί να τον αλλάξω δεν προβλέπεται με τόσο ξύπνημα τις νύχτες κ πηγαινελα , μήπως το λίκνο τον στεναχωρεί κ δεν χωράει… έχω απελπιστεί ότι δεν θα κοιμηθώ ποτέ, νιώθω εξάντληση τόσους μήνες χωρίς καμία νύχτα σερί ύπνου. Επίσης την ημέρα δεν τρελαίνεται στους ύπνους κάνει 2-3 μικρούς σχετικά μαξ 1 ώρα , άντε σπανίως 1.5… συνήθως όμως είναι 40-45 λεπτά . Οι δουλειές στο σπίτι μονίμως αυξάνονται τώρα με μαγείρεμα κ καθάρισμα για το φαγητό του παιδιού, το παιδί θέλει άνθρωπο συνέχεια εκεί . Σκέφτομαι μήπως πρέπει να πάρω αυτά τα πάρκα τα μεγαλύτερα για παιχνίδι . Έχετε υπόψιν σας ; πείτε μου εσείς πως πάτε με φαγητό, ύπνο, παιχνίδι, ανάπτυξη θα χαρώ να μάθω τα νέα σας !!!  φιλια πολλα σε όλες κ καλά κουράγια μάνες , τώρα καταλαβαίνω την μάνα μου που έλεγε θα γίνεις μάνα κ θα δεις ….
    • Καλησπέρα κορίτσι μου ! Με το καλό μωράκι σου ! Το πρώτο σου είναι ; Να που βρήκα μια κοπέλα να είμαστε μαζί Μάιο ☺️ Την τρίτη θα πάω για αυχενική και περιμένω πως και πως !  εγώ συμπτώματα δεν πολύ έχω καμία φορά με πιάνει λίγο το στομάχι μου καπως σαν καούρες πιο πολύ και εμένα με βοηθάει η κόκα κόλα και εγώ πίνω που και που 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...