Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Μετά από μία σχετική κουβεντούλα με τα κορίτσια στο chat, ανοίγω το θέμα αυτό για να ανταλλάσσουμε συνταγές.. :)

Συνταγές για εγκυούλες, για μέλλουσες εγκυούλες, για μωρά και "μεγάλα" και μικρά.. συνταγές για όλους!! :laugh: :P :laugh:

Ξεκινάω με το....

Το κέικ της Crazy!

Τα υλικά - και τα μυστικά! ;)

• 1 βιτάμ

• 440 g ζάχαρη

• 5 αυγά

• 1 φακελάκι baking powder

• 2 βανίλιες

• το ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού

• 1/3 κ.γ. μείγμα τριμμένων μπαχαρικών για γλυκά (κανέλλα, γαρύφαλλο κλπ)

• 1 σφηνάκι ποτό βύσσινο σπιτικό (ναι ναι, φτιάχνω και βύσσινο - άλλη φορά θα σας δώσω και γι’ αυτό τη συνταγή!) ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας

• 500 g αλεύρι φαρίνα με άρωμα πορτοκαλιού (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του!)

• 150 ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού

• 100 ml φρέσκο γάλα

• 150 g ψιλοκομμένα αμύγδαλα ωμά

• 1 πακέτο κουβερτούρα λιωμένη (σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων)

Φροντίζουμε να έχουμε αφήσει το βιτάμ εκτός ψυγείου για να μαλακώσει. Αν δεν προλαβαίνουμε, το βάζουμε να ζεσταθεί για λίγο σ’ ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά προσοχή, να μην κάψει!

Επίσης και τα αυγά καλό είναι να τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Ώρα για την εκτέλεση:

Βάζουμε στο δοχείο του μίξερ το βιτάμ και το χτυπάμε μέχρι να λιώσει.

Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τ’ αφήνουμε να χτυπηθεί για λίγο και στη συνέχεια (και με το μίξερ σε λειτουργία), προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Αφήνουμε το μείγμα να χτυπηθεί καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το baking powder, τις βανίλιες, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το μείγμα μπαχαρικών και το ποτό βύσσινο.

Βάζουμε πάλι το μίξερ σε λειτουργία κι αφού ανακατευθούν τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με τα υγρά (γάλα και χυμό πορτοκαλιού).

Αφού ανακατευτούν όλα αυτά καλά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και αφήνουμε το μείγμα να ανακατευτεί για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.

Σ’ αυτό το σημείο ανάβουμε το φούρνο στους 170oC για να προθερμανθεί.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες ή μία μεγάλη στρογγυλή φόρμα.

Βάζουμε στις φόρμες μας περίπου τα 2/3 του μείγματος.

Στο υπόλοιπο 1/3 προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το υπόλοιπο μείγμα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε έτσι ώστε να μπερδευτούν ελαφρώς τα δύο μείγματα.

Κι είμαστε έτοιμοι για φούρνο! Όπως είπαμε πιο πάνω, στους 170oC, στο ψήσιμο με αέρα (καλού-κακού όμως δείτε και τις οδηγίες του φούρνου σας), για μία ώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν ανοίγουμε τον φούρνο για κανέναν λόγο πριν περάσει η μία ώρα!

Όταν περάσει η μία ώρα, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τα κέικ μέσα για 10-15 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε τις φόρμες από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και μετά βγάζουμε τα κέικ.

Για τη διακόσμηση, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Άχνη ζάχαρη, γλάσο σοκολάτας ή όποια άλλη γεύση θέλετε, οι επιλογές είναι πολλές!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!! :kiss:

  • Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Επανέρχομαι με μία αγαπημένη μου συνταγή για μπισκότα.

Είναι πανεύκολα και τα παιδάκια σας (κάθε ηλικίας) θα τα λατρέψουν!

Μπισκότα με αμύγδαλο και σοκολάτα

Υλικά

• 1 πακέτο lurpak

• 1 κούπα ζάχαρη καστανή

• 2 αυγά

• 1 κ.γ. baking powder

• 1 κ.γ. σόδα

• 1 κ.γ. κοφτό αλάτι

• ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για ζαχαροπλαστική (κανέλα, γαρύφαλλο κλπ)

• 2 βανίλιες

• 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 κούπα αμύγδαλα με τη φλούδα, όχι πολύ ψιλοκομμένα

• 1-2 κούπες σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη (η ποσότητα της σοκολάτας πάει πάντα αναλόγως τα γούστα!)

;) Τα υλικά να’ναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Πάμε να τα φτιάξουμε τώρα…

1. Βάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το αφήνουμε να χτυπηθεί πολύ καλά.

2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα αφήνουμε να χτυπηθούν επίσης πολύ καλά.

3. Προσθέτουμε το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τις βανίλιες κι αφού ανακατευτούν λίγο, αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Όταν το μείγμα αρχίσει να γίνεται αρκετά πηκτό, σταματάμε το μίξερ και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λεκάνη όπου συνεχίζουμε το ζύμωμα βάζοντας το υπόλοιπο αλεύρι, τα αμύγδαλα και την σοκολάτα. Θα γίνει μια ζύμη γυαλιστερή, που θα πλάθεται εύκολα σε μπαλάκια.

4. Παίρνουμε τα ταψιά του φούρνου και τους στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, σαν μικρά κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ταψί με αρκετή απόσταση (5-6εκ.) το ένα από το άλλο γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.

5. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC -180οC (δείτε όμως και τις οδηγίες του φούρνου σας για μπισκότα και μάλιστα για ψήσιμο 2 ταψιών ταυτόχρονα). Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο τραγανά ή μαλακά τα θέλετε. Αν τα θέλετε να’ναι τελείως στεγνά τότε θέλουν γύρω στα 15’-20’. Αν όμως τα θέλετε να’ναι πιο μαλακά, να κρατάνε λίγη υγρασία στο εσωτερικό τους, τότε μειώστε το χρόνο στα 12’-15’. Υπ’όψιν ότι όσο κρυώνουν σκληραίνουν.

6. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα βάζουμε κάπου να κρυώσουν. Μια εύκολη λύση είναι να τα βάλεις στις σχάρες του φούρνου, για να κρυώσουν πιο γρήγορα.

7. Αφού κρυώσουν τελείως, τα βάζουμε σ’ ένα δοχείο που να κλείνει καλά, έτσι ώστε να διατηρηθούν πιο καλά. Αν δεν παίρνουν αέρα κρατάνε αρκετό καιρό.

Καλή επιτυχία!!! :)

Δημοσίευση

Mamades moy kalispera...

Kai liges suntages apo emena...:) :) :)

{5 minwn ki anw}

B) PALTOS APO KOUNOUPIDI KAI KAROTTO...1 karotto 1 kommati kounoupidi.

Kathariste kai plinte to karotto kai to kounoupidi,sigovraste ta xwris na ta skepasete se mia katsarola me nero pou vrazei gia 10 lepta i mexri na malakosoun.Straggiste,kai poltopioiste ta maxri na ginoun mia apali krema...

B) PALTOS APO LAXANIKA...230gr karotta,kolokuthia,i patates.

Kathariste kai ksefloudiste ta laxanika.Valte ta sto nero ki molis vrasei xamilwste tin fwtia ki sigovraste ta mexri na malakosoun.Souroste ta ki kratiste to zwmo.Balte ta sto mixer na liwsoun.An xreiazetai prostheste ligo apo to zwmo gia kaliteri geusei...

B) PALTOS APO MILA KAI AXLADIA...2 axladia,1 milo,250ml nero.

Plinte katheriste afereste ton skliropurina ki temaxiste ta frouta.Balte ta systatika se ena mikro katsarolaki ki mageireose ta xwris kapaki gia peripou 15 lepta ews pou malakosoun.Perimenetemexri na kruwsoun kai paltopoiiste ta.

{9 minwn ki anw}

B) LAXANIKA SPESIAL...1 kolokuthaki,1 metria ntomata.

Einai pio eukola na ksefloudisete mia ntomata an xaraksete ti flouda tis ki valte tin se kauto nero gia merika deuterolepta.Vgalte tin prosextika apo to nero ki ksefloudiste tin.Afaireste meta to eswteriko ki ta koukoutsia.Plinte to kolokithaki,kopse to se mikra kommatia.Valte ta kommatia se ligo zesto nero.Afou ta vrasete gia 5 lepta,sourwste ta,Prostheste tin ntomata ki paltopoiiste ta.

B) PALTOS APO POULERIKA KI FROUTA...400ml nero 100g kotopoulo mikra kommatia 3 karotta 100g rizi 2 rodelles anana 1 prasino milo 2 verikoka.Valte to nero,to kreas ki ta ksefloudismena ki kommena laxanika se mia katsarola kai mageirepse ta gia 10 lepta.Prostheste to rizi kai mageirepse ta se metria fwtia gia akomi 15 lepta.Prostheste telos ta froutakai mageirepse mexri na malakesoun.Anamikse ola ta sustatika kai paltopoiiste ta.

{12 minwn ki anw}

B) SOUPA NTOMATAS ME TURI...500mi nero,1 ntomata ksefloudismeni,1 patata,1 kommati selino,50g turi,1 koutalaki partheno elaiolado.

Prostheste tin ntomata tin patata,ki to selino sto nero ki vraste ta gia 20 lepta.Vgalte ta apo tin fwtia.Xtupiste ta ola mazi sto mixer.Prostheste to tyri ki to elaiolado.

B) SEIK APO MpANANA KI PORTOKALLI...ena tetarto apo mia mpanana,50ml xymo portokali.

Anamikse tin mpanana ki to xumo portokalli sto mixer.Prostheste nero an xreiazete.

B) EPIDORPIO ME MPISKOTTA...6 mpiskotta tis epilogis sas 250mi gala 1 kroko augou 2 koutalies tis soupas zaxari 1 koutalia tis soupas aleuri 1 koutalaki toau glikou margarini.

Me to mixer xtipiste ton kroko ki tin zaxari se ena katsarolaki,mexri to migma na kitrinisi.Prostheste to aleuri,tin margarini,kai to gala.Mageirepse ta se xamili fwtia anakateuwntas sunexws mexri na piksei i krema.Se ena ksexwristo mpol moulgiaste ta 6 mpiskotta sto gala.Perixuste ta mpiskotta me tin krema ki servirete se thermokrasia dwmwtiou...

ELPIZW NA SAS VOITHEISA KOPELLES...:):P:)

Δημοσίευση

Μπράβο Τζοάννα! Πολύ ωραίες οι συνταγές που μας έστειλες! :)

Βρήκα άλλη μία συνταγή με νόστιμα μπισκότα, αλλά χωρίς ξηρούς καρπούς (που δεν είναι κατάλληλα για τα πολύ μικρά παιδάκια). Αυτή που θα γράψω τώρα νομίζω είναι ότι πρέπει για παιδάκια που αρχίζουν να μασουλάνε οτιδήποτε βρουν μπροστά τους!! :lol: :woohoo:

Μπισκότα με διάφορα σχήματα

Υλικά

• 1 πακέτο lurpak

• ½ πακέτο βιτάμ

• 1 κούπα ζάχαρη καστανή

• 2 κρόκοι

• 1 φακελάκι baking powder

• 1/3 κ.γ. αλάτι

• ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για ζαχαροπλαστική (κανέλα, γαρύφαλλο κλπ)

• 2 βανίλιες

• Το ξύσμα ενός λεμονιού

• 4,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• ½ κούπα γάλα

• 1 αυγό χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό (για επάλειψη)

 Τα υλικά να’ναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Πάμε να τα φτιάξουμε τώρα…

1. Βάζουμε τα βούτυρα στον κάδο του μίξερ και τα αφήνουμε να χτυπηθούν πολύ καλά.

2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα αφήνουμε να χτυπηθούν επίσης πολύ καλά.

3. Προσθέτουμε το baking powder, το αλάτι, τα μπαχαρικά, το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και το γάλα κι αφού ανακατευτούν λίγο, αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Όταν το μείγμα αρχίσει να γίνεται αρκετά πηκτό, σταματάμε το μίξερ και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λεκάνη όπου συνεχίζουμε το ζύμωμα βάζοντας το υπόλοιπο αλεύρι. Θα γίνει μια ζύμη που δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

4. Παίρνουμε τα ταψιά του φούρνου και τους στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

5. Σε μια λεία επιφάνεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Εναλλακτικά μπορούμε να στρώσουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού και επίσης να το αλευρώσουμε. Παίρνουμε ένα κομμάτι της ζύμης και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού. Αν κολλάει ο πλάστης στη ζύμη, πασπαλίζουμε την με λίγο αλεύρι.

6. Κόβουμε τη ζύμη με ό,τι σχήματα θέλουμε (αν δεν έχετε τις ειδικές φορμίτσες, κάντε τα στρογγυλά μ'ενα ποτήρι) και τα μεταφέρουμε στα ταψιά. Τα βάζουμε σχετικά κοντά (3-4 εκ.), δεν απλώνουν πάρα πολύ. Αφού γεμίσουμε τα ταψιά, αλείφουμε τα μπισκότα με το αυγό.

7. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC-180οC (είπαμε, αναλόγως και τον φούρνο!!) για 20’ περίπου. Μην ξεχνάτε πως κρυώνοντας, σκληραίνουν.

8. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα βάζουμε κάπου να κρυώσουν. Μια εύκολη λύση είναι να τα βάλετε στις σχάρες του φούρνου, για να κρυώσουν πιο γρήγορα.

9. Αφού κρυώσουν τελείως, τα βάζουμε σ’ ένα δοχείο που να κλείνει καλά, έτσι ώστε να διατηρηθούν πιο καλά.

Τα μπισκότα αυτά μπορούν να «στολιστούν» με χρωματιστό γλάσσο, το οποίο βάζουμε αφού έχουν κρυώσει εντελώς τα μπισκότα.

Επίσης μπορούμε να τους βάλουμε χρωματιστή τρούφα ή χρωματισμένη ζάχαρη πριν το ψήσιμο κι αφού τα’χουμε αλείψει με το αυγό για να κολλήσουν πάνω τους.

Αλλά και σκέτα μια χαρά είναι!! :laugh:

Καλή επιτυχία!!! :):kiss:

Δημοσίευση

Σας παραθέτω μια συνταγή που βρήκα στο ίντερνετ και μου άρεσε σαν ιδέα!:P

Συστατικά

1 φλ. βιτάμ

5 αύγα

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. φουντούκια αλεσμένα

1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)

250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Γλάσο

½ φλ. κρέμα γάλακτος

125 γρ. κουβερτούρα

ή

Ganache creme

Οδηγίες

Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.

Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 32 νούμερο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.

Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κάτι σημαντικό που πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος του ταψιού, αν είναι μικρότερο απο 32 πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι πιο ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολυ ψήσιμο.

Δημοσίευση

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!

ΥΛΙΚΑ:

2 μιση πακέτα μπισκότα Παπαδοπούλου πτι-μπέρ

1 βιτάμ 250 γρ

1 ζαχαρούχο γάλα

3 κουταλιές της σούπας κακάο

λίγα καρύδια(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκανίτσα σπάμε(όχι θρυμματίζουμε)τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια(σαν το νύχι μας περίπου).Προαιρετικά ρίχνουμε και καρύδια.Λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω στα μπισκότα μας και ανακατεύουμε να πάει παντού και να πιεί.Μετά σε ένα μπόλ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα,3 κουταλιές της σούπας κακάο και λιγο καυτο νερό ώστε να γινει ένα ομοιόμορφο μείγμα(προσοχή δεν θα πρέπει να ειναι πολύ αραιό αλλά ούτε πολύ πηχτό!!!πρόσεχουμε την ποσότητα του νερού!Να είναι ελάχιστη!)Το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού!Τέλος σε ένα αλουμινόχαρτο βάζουμε το υλικό μας και το φτιάχνουμε-πλάθουμε σε σχήμα κορμού το τιλίγουμε και το βάζουμε στο ψυγείο...

καλη όρεξη!!!

Κορίτσια η συγκεκριμένη συνταγή εκτός απο πολύ οικονομική ειναι και πολύ εύκολη και φυσικά πολύ νόστιμη:cheer: :cheer: Μου την είχε δώσει η θεια μου απ όταν σπούδαζα και όταν το έφτιαχνα οι συμφοιτητριές μου ξετρελαίνονταν:P :P

Δημοσίευση

1 πακέτο λαζάνια

1 κιλό σπανάκι

4 πράσα

2 κρεμμύδια ξερά

1 λίτρο γάλα

λιαστή ντομάτα

φρέσκια ντομάτα

τυρί φέτα

Τσιγαρίζετε λίγο τα κρεμμύδια και τα πράσα (ψιλοκομμένα).

Ρίχνετε μέσα το σπανάκι (χοντροκομμένο) και τα ζεματίζετε όλα μαζί.

Ρίχνετε μέσα λιαστή ντομάτα (όση θέλετε), τυρί φέτα (όσο θέλετε) και το γάλα.

Βάζετε στο ταψί μία στρωση (ωμά) λαζάνια, και από πάνω τη μισή γέμιση. Ξανά λαζάνια και γέμιση και πάλι λαζάνια. Από πάνω ρίχνεται φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και τυρί φέτα.

Το βάζετε στον φούρνο για 1/2 ώρα στους 200 βαθμούς.

Κοριτσάκια μου είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Είναι κόλαση, είναι πεντανόστιμο

Δεν θα το πιστεύετε!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση

Ένα κοτόπουλο

4 κρεμμύδια ξερά

1 ποτήρι λευκό κρασί

μουστάρδα

κρέμα γάλακτος

λίγο κάρυ

Ψήνετε το κοτόπουλο στον φούρνο

Όταν ψηθεί (να μην ξεροψηθεί), το βγάζετε και το ξεψαχνίζετε σε μικρά μικρά κομμάτια.

Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι, λαδάκι, τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, ρίχνετε τα κομματάκια κοτόπουλου, και τα γυρνάτε για λίγο.

Ρίχντετε το ποτήρι λευκό κρασί και το αφήνετε να πιει περίπου το μισό.

Μετά ανακατεύετε σε ένα ποτήρι, την κρέμα γάλακτος, 2 κουτ. σουπας μουστάρδα και λίγο κάρυ (αν σας αρέσει).

Το ρίχνετε στο φαγητό και το αφήνετε μέχρι να μαγειρευτεί και να δέσει.

Το σερβίρετε με ριζάκι, πάνω στο οποίο ρίχνετε το ζουμί.

Καλή επιτυχία

Περιμένω σχόλια από όσες το δοκιμάσουν!!!

Δημοσίευση

Φίλη μου Κάλλη, σ' ευχαριστούμε για τις συνταγές... όμως μία μικρή χάρη προς όφελος των διαφόρων θεμάτων του foroum. Όταν κάνεις απάντηση στα θέματα, μην αλλάζεις please τους τίτλους των θεμάτων γιατί έτσι χάνουμε κάποια θέματα που τα ξέρουμε με τον συγκεκριμένο τίτλο που τα έβαλε η κοπέλα που τα εμπνεύστηκε! Δηλαδή, το συγκεκριμένο, πιο καλό θα ήταν να παραμείνει... 'Νόστιμες Συνταγές'!!! Τί λες κι εσύ; ;)

Φιλικά,

Κυριακή. :):):):):):):)

Δημοσίευση

Βολοβάν με μανιτάρια

• 1 συσκευασία φρέσκιας σφολιάτας

• 2 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη

• Για τη γέμιση:

• 1 κεσεδάκι μανιτάρια, λευκά

• 1 φιλέτο κοτόπουλο

• 1 ποτηράκι κρασί, λευκό

• 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη

• Απλώνουμε τα φύλλα της φρέσκιας σφολιάτας πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με κουπάτ ή ποτήρι, πιέζοντάς το πάνω στη ζύμη.

• Στη συνέχεια, με ένα μικρότερο κουπάτ κόβουμε εσωτερικό από τα μισά κομμάτια, ούτως ώστε να δημιουργηθούν δακτύλιοι. Βάζουμε τους δακτυλίους πάνω στα ολόκληρα κομμάτια προσέχοντας οι άκρες τους να ενώνονται.

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

• Βάζουμε τα βολοβάν και τα μικρότερα κομμάτια που κόψαμε από το κέντρο σε ένα ταψί, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους και τα αλείφουμε με μαργαρίνη. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, ώστε να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.

• Οταν ψηθούν, βγάζουμε τα βολοβάν και τα κομματάκια της σφολιάτας από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε κομματάκια.

• Πλένουμε το φιλέτο του κοτόπουλου, το κόβουμε σε κομματάκια και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με τη μαργαρίνη, έως ότου ροδίσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μαζί με τα κομματάκια του κοτόπουλου για περίπου 5-7 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την παρμεζάνα.

• Ανακατεύουμε, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να βράσουν και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

• Γεμίζουμε τα βολοβάν με τη γέμιση, σκεπάζουμε με τα μικρότερα κομματάκια και σερβίρουμε.

• Συμβουλή-1

• Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και κρέμα γάλακτος

• Συμβουλη -2

μπορουμε να βρουμε και ετοιμα βολοβαν και να κανουμε μονο τη γεμιση!

Δημοσίευση

Κάλλη Μ. έγραψε:

1 πακέτο λαζάνια

1 κιλό σπανάκι

4 πράσα

2 κρεμμύδια ξερά

1 λίτρο γάλα

λιαστή ντομάτα

φρέσκια ντομάτα

τυρί φέτα

Τσιγαρίζετε λίγο τα κρεμμύδια και τα πράσα (ψιλοκομμένα).

Ρίχνετε μέσα το σπανάκι (χοντροκομμένο) και τα ζεματίζετε όλα μαζί.

Ρίχνετε μέσα λιαστή ντομάτα (όση θέλετε), τυρί φέτα (όσο θέλετε) και το γάλα.

Βάζετε στο ταψί μία στρωση (ωμά) λαζάνια, και από πάνω τη μισή γέμιση. Ξανά λαζάνια και γέμιση και πάλι λαζάνια. Από πάνω ρίχνεται φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και τυρί φέτα.

Το βάζετε στον φούρνο για 1/2 ώρα στους 200 βαθμούς.

Κοριτσάκια μου είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Είναι κόλαση, είναι πεντανόστιμο

Δεν θα το πιστεύετε!!!

Καλή επιτυχία!!!

Γιαμι γιαμι!!!:P

Μου τρεχουν τα σαλια...

Θα το φτιαξω με υλικα απ τον κηπο μου και θα σου πω εντυπωσεις!!!

Δημοσίευση

ΚΡΕΠΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ

ΥΛΙΚΑ

• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 3 αυγά

• 1/2 λίτρο γάλα

• 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο αγελάδος (για τη ζύμη και το τηγάνι)

• 1 πρέζα αλάτι

• 1 κτσ ρούμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε τον χυλό στο ψυγείο για μία ώρα. Αν έχουμε υποψίες ότι μπορεί να υπάρχουν γρομπαλάκια, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. Καίμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με βούτυρο κάθε δύο κρέπες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, το οποίο έχουμε τυλίξει με βαμβάκι. Σωρεύουμε τις κρέπες, τις οποίες κρατάμε σκεπασμένες με ένα υγρό πανί.

Καλή επιτυχία .

Δημοσίευση

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό πένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κρέμα γάλακτος

Λάδι ή βούτυρο

Λίγο πελτέ ντομάτας

Τυρί τριμμένο αρκετό

Αλάτι-πιπέρι-κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Σε άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο ή το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και λίγο νεράκι και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει. Βουτυρώνουμε τις πένες και βάζουμε τις μισές σε ένα ταψί. Ρίχνουμε τριμμένο τυρί και σάλτσα και επαναλαμβάνουμε την ίδια στρώση με τις υπόλοιπες πένες. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Καλή επιτυχία

Δημοσίευση

ellada έγραψε:

bre koritsia polly wraies syntages!!!!!!!!!!!

alla den bazetai k mia syntagh me (fasolia,fakes k tetoia)!!!!

me thn kouzina den ta pao k polly kala opote tha me boithousate para polly!!!!!:woohoo: :woohoo:

Βαζεις τα φασολια απο το απογευμα στο νερο

Την επομενη μερα ταξεπλενεις και τα αφηνεις να βρασουν

Αφου παρουν μια βραση αλλαζω το νερο (μη με ρωτας γιατι το κανω ,δεν ξερω..)

Βαζω το 2ο νερο και τα αφηνω να βρασουν

Αφου βρασουν τοσο ωστε να καρφωνονται ανετα στο πιρουνι σου...παιρνεις μια αλλη κατσαρολα στην οποια τσιγαριζεις δυο κρεμμυδια ξερα και αφου τσιγαριστουν προσθετεις και τα φασολια στο τσιγαρισμενο κρεμμυδι

Γεμιζεις με νερο να καλυφθουν και λιγο παραπανω και προσθετεις ψιλοκομμενα καροτα 5-6, σελινο, εγω βαζω και 2-3 δαφνοφυλλα

Οταν ολο αυτο το πραγμα μαλακωσει, δεσει τελοσπαντων, βαζεις ενα μικρο πελτεδακι τοματας

Σε 10" προσθετεις αλατι πιπερι και λαδι

Καλη ορεξη

..............ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

Αντι για σελινο βαζεις σπανακι μισο κιλο

Αντι για πιπερι βαζεις να βρασει μια καυτερη πιπεριτσα Προσοχη μην τη φας καταλαθος:S

Δημοσίευση

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

χοιρινο κομμενο σε κομματακια, κρεμμυδι ψιλοκομμενο, σκορδο κομμενο, μανιταρια, κρασι, αλατι πιπερι, κρεμα γαλακτος.

Τσιγαριζουμε το κρεμμυδι, το σκορδο και τα μανιταρια. Ριχνουμε κ το κρεας κ το τσιγαριζουμε να ροδισει. Αλατοπιπερωνουμε και σβηνουμε με κρασι και κρεμα γαλακτος. Αφηνουμε να βρασει. Εγω το σερβιρω με πατατες τηγανιτές η με ρυζι.

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ Κ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

βραζουμε το μακαρονακι. Ριχνουμε ψιλοκομμενο κρεμμυδι, καλαμποκι και τον τονο. Ριχνουμε αλατι. Αραιωνουμε μαγιονεζα με λιγο νερακι και ανακατευουμε.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

4-5 λουβιά σκορδο, 1 λεμόνι, 1 κουπα λαδι, πιπερι, καρυδια 1/5 κιλο φετα

Βάζουμε στο μπλεντερ το σκορδο με το λαδολεμονο και το πιπερι. Τριβουμε και τα καρυδια στο μπλεντερ. Λιωνουμε την φετα και τ ανακατευουμε ολα μαζί

Δημοσίευση

Sandy, κατάλαβα αμέσως την βλ....α που έκανα. Είναι όντως μη πρακτικό, για να μην πω σπαστικό. Thank's!

Σισσιώ η Μπαρμπαρίγου είναι όντως φοβερή. Η καλύτερη κατά την γνώμη μου από όσες βγαίνουν στην tv.

Apis, εχω και εγώ κήπο, το σπανάκι από εκεί είναι όταν το κάνω!!!

Δημοσίευση

Καλή Κυριακή! :)

Σήμερα σας έχω μια συνταγή ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι!

Παντζαροσαλάτα

Είναι μια πανεύκολη συνταγή, υγιεινή (δεν έχει μαγιονέζες, κρέμες κλπ), πολύ δροσερή και λόγω χρώματος, όμορφη και στο μάτι! Είπαμε, πρέπει να τρώμε με όλες τις αισθήσεις!! ;)

• 500 γρ. παντζάρια βρασμένα και κομμένα κομματάκια

(αν δεν προλαβαίνετε να βράσετε παντζάρια γιατί είναι λίγο μπελαλίδικα, έχει στο σουπερμάρκετ έτοιμα βρασμένα και μάλιστα βιολογικά, τα δοκίμασα πρόσφατα κι ήταν πολύ ωραία)

• γύρω στο μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό

• 1-2 σκελίδες σκόρδο (εντάξει, γούστα είναι αυτά, αν θέλετε να την κάνετε παντζαροσκορδαλιά, δικό σας θέμα! :P )

• 4-5 κουταλιές λάδι

• 4-5 κουταλιές ξύδι (εγώ βάζω βαλσάμικο γιατί μου αρέσει!!)

• αλάτι

• τριμμένο καρύδι (κρατάς λίγο στην άκρη για το ντεκόρ)

Να πως γίνεται… πολύ δύσκολη συνταγή! :laugh: :woohoo:

Λοιπόν… βάζουμε στο μούλτι (το γνωστό σωτήριο… :silly: ) το σκόρδο κομμένο κομμάτια, το λάδι, το ξύδι και αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο. Μετά τα ρίχνουμε στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Από το μείγμα αυτό κρατάμε 2-3 κουταλιές στην άκρη.

Παίρνουμε το ωραίο μας μπωλ που θα σερβίρουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε μέσα εκεί τα παντζάρια, το μείγμα του γιαουρτιού και το καρύδι το τριμμένο. Αφού ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι που κρατήσαμε στην άκρη (κρατήσαμε εεε;;; :dry: ) και το στρώνουμε για να καλύψει την επιφάνεια ομοιόμορφα. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο καρύδι που έχουμε κρατήσει. Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Καλό είναι να την φτιάξετε την προηγούμενη μέρα για να δέσουν τα υλικά πιο καλά, αλλά αν δεν προλαβαίνετε και την κάνετε την ίδια μέρα, πάλι νόστιμη θα'ναι! :cheer:

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!! :kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...