Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σοκολοτοειδης κύστη

Candy ®

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια είμαι καινούργια στο φόρουμ!  Προσπαθώ και εγώ για παιδάκι :) ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζει κάποια για την σοκολατοειδη κυστη-ενδομητριωμα! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις On 18/8/2017 at 1:19 ΜΜ, ο/η Candy ® είπε:

Γεια σας κορίτσια είμαι καινούργια στο φόρουμ!  Προσπαθώ και εγώ για παιδάκι :) ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζει κάποια για την σοκολατοειδη κυστη-ενδομητριωμα! 

Καλως ηρθες στην παρεα μας!Δεν ξερω να σου απαντησω γι αυτο που ρωτας...Καλη επιτυχία στις προσπαθειες σου!

στις On 18/8/2017 at 3:35 ΜΜ, ο/η nikona είπε:

Γεια σου Candy! Εγώ γνωρίζω...έχω ενδομητρίωση. Τι θα ήθελες να μάθεις;

Σας ευχαριστώ Π μ απαντησατε κορίτσια :) !  Nicona Θα ήθελα να μάθω πως την αντιμετώπισες και αν,πόσα εκατοστά είναι?  Προκαλεί υπογονιμοτητα? 

στις πριν 7 ώρες, ο/η Athena D. είπε:

Καλως ηρθες στην παρεα μας!Δεν ξερω να σου απαντησω γι αυτο που ρωτας...Καλη επιτυχία στις προσπαθειες σου!

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!  Καλή επιτυχία σε όλες μας :)

Γεια σου και πάλι Καντι. Εγώ την ανακάλυψα πέρσι τον Νοέμβριο στον ετήσιο έλεγχο. Δεν είχα κάποιο σύμπτωμα. Το μόνο σύμπτωμα ήταν η δυσμηνόρροια αλλά ήταν κάτι που το είχα από τότε που πρωτοαδιαθέτησα σχεδόν. Τώρα είμαι 33. Τον Μάρτιο έκανα λαπαροσκόπηση και την αφαίρεσα γιατί ήταν 5 εκ. Επίσης τον Νοέμβριο που την είδε η γιατρός μου είχαμε ήδη 11 μήνες που προσπαθούσαμε για παιδί. Από τον Μάρτιο που έκανα την εγχείρηση προσπαθούμε αλλά ακόμη δεν έχει έρθει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συμβεί και σε σένα το ίδιο. Υπάρχουν κοπέλες που έχουν συλλάβει χωρίς να αφαιρέσουν την κύστη ή τισ κύστες. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

ΑΑΑ και κάτι ακόμη. Πριν λίγες ημέρες πήγα στη γυναικολόγο μου για υπέρηχο και υπάρχει πάλι στην ίδια ωοθήκη μία σοκολατοείδής κύστη 2.5 περίπου εκατοστά. Ελπίζουμε να μην υποτροπίασε τόσο γρήγορα η ενδομητρίωση και να είναι κύστη ωχρού σωματίου. Θα φανεί.

Ο, τι άλλο χρειάζεσια είμαι εδώ.

στις πριν 7 λεπτά, ο/η nikona είπε:

Γεια σου και πάλι Καντι. Εγώ την ανακάλυψα πέρσι τον Νοέμβριο στον ετήσιο έλεγχο. Δεν είχα κάποιο σύμπτωμα. Το μόνο σύμπτωμα ήταν η δυσμηνόρροια αλλά ήταν κάτι που το είχα από τότε που πρωτοαδιαθέτησα σχεδόν. Τώρα είμαι 33. Τον Μάρτιο έκανα λαπαροσκόπηση και την αφαίρεσα γιατί ήταν 5 εκ. Επίσης τον Νοέμβριο που την είδε η γιατρός μου είχαμε ήδη 11 μήνες που προσπαθούσαμε για παιδί. Από τον Μάρτιο που έκανα την εγχείρηση προσπαθούμε αλλά ακόμη δεν έχει έρθει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συμβεί και σε σένα το ίδιο. Υπάρχουν κοπέλες που έχουν συλλάβει χωρίς να αφαιρέσουν την κύστη ή τισ κύστες. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

ΑΑΑ και κάτι ακόμη. Πριν λίγες ημέρες πήγα στη γυναικολόγο μου για υπέρηχο και υπάρχει πάλι στην ίδια ωοθήκη μία σοκολατοείδής κύστη 2.5 περίπου εκατοστά. Ελπίζουμε να μην υποτροπίασε τόσο γρήγορα η ενδομητρίωση και να είναι κύστη ωχρού σωματίου. Θα φανεί.

Ο, τι άλλο χρειάζεσια είμαι εδώ.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Και εμένα είναι στα 2.8 εκ ! Αγχώνομαι πολύ... Προσπαθώ 2 μήνες τώρα δεν είναι πολύ αλλά επειδή ξέρω ότι έχω αυτό μπάινει το μυαλό Μ εκεί Κ με αγχώνει και δεν κάνει το ξέρω! Δεν έχω πόνο στην περίοδο τον φυσιολογικό δηλαδή δεν παιρνω ούτε παυσίπονο φαντάσου Κ ούτε στην επαφή έχω πόνο!  Σε ετήσιο έλεγχο μ το είπε! Προσπαθώ να το αποβάλω Κ σκέφτομαι να πάω να πάρω κιαλλη γνώμη!  Μ είπε ο γυναικολόγος Μ να πάω 6 μήνες αντισυλληπτικά αλλά δεν θέλω διότι προσπαθούμε. 

στις Just now, ο/η nikona είπε:

Καντι, πως το επιβεβαιωσατε οτι ειναι ενδομητριωσης;εκανεσ μαγνητικη;;

Όχι από κολπικο υπέρηχο Μ το είπε!  Χρειάζεται μαγνητική?  Δεν μ αναφερε καν! 

Candi καλημέρα. Δεν σου απάντησα εχθεσ γιατί δεν είχα χρόνο.

Μην αγχώνεσαι από τώρα, είναι πολύ νωρίς. Όπως σου είπα πολλές κοπέλες με κύστη ενδομητρίωσης συνέλαβαν φυσιολογικά χωρίς δυσκολία.

Τώρα όσο για το πώς επιβεβαιώνεται η κύστη ενδομητρίωσης, δεν είμαι γιατρός αλλά από αυτά που μου είπε η δική μου όταν εντοπίσαμε την κύστη, πρώτα περιμέναμε δύο μήνες και ξαναπήγα για έλεγχο όπου είδαμε ότι δεν απορροφήθηκε. Έπειτα μου έγραψε να κάνω μία εξέταση την ca125 η οποία δεν είναι αξιόπιστη αλλά είναι ένας δείκτης. Εμένα ήταν οριακά αυξημένη. Το εργαστήριο έδινε ανώτατη τιμή μέχρι 35 κι εμένα ήταν 34. Τον επόμενο μήνα που ξαναέκανα ήταν περίπου 45. Αλλά όπως σου είπα δεν αξιόπιστη εξέταση γιατί δεν αυξάνεται πάντα παρόλο που μπορεί να υπάρχει ενδομητρίωση. Μετά λοιπόν την πρώτη εξέταση της ca125 μου είπε να κάνω μαγνητική και εκεί επιβεβαιώθηκε ότι ήταν κύστη ενδομητρίωσης. Όμως ο πιο σίγουρος τρόπος για να φανεί η ενδομητρίωση είναι η λαπαροσκόπηση. Σε σένα όμως που είναι πολύ μικρή ακόμη η κύστη δεν πιστεύω να ενδείκνυται η λαπαροσκόπηση για να την αφαιρέσεις. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και κάθε περίπτωση διαφορετική. Εγώ έκανα λαπαροσκόπηση άμεσα γιατί η κύστη η΄ταν ήδη 5 εκ. και οι γιατοί συστήνουν τότε αφαίρεση για να μην σπάσει. Στην βιοψία που έγινε επιβεβαιώθηκε και ιστολογικά ότι ήταν ενδομηρίωσης.

Αυτά είχα να σου πώ. Είναι καλό αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία να το συζητήσεις με τον γιατρό σου.

Ό,τι άλλο θέλεις όμως θα είμαι εδώ. Σου εύχομαι το καλύτερο, γρήγορα ένα σποράκι στην κοιλίτσα σου.

στις πριν 1 ώρα, ο/η nikona είπε:

Candi καλημέρα. Δεν σου απάντησα εχθεσ γιατί δεν είχα χρόνο.

Μην αγχώνεσαι από τώρα, είναι πολύ νωρίς. Όπως σου είπα πολλές κοπέλες με κύστη ενδομητρίωσης συνέλαβαν φυσιολογικά χωρίς δυσκολία.

Τώρα όσο για το πώς επιβεβαιώνεται η κύστη ενδομητρίωσης, δεν είμαι γιατρός αλλά από αυτά που μου είπε η δική μου όταν εντοπίσαμε την κύστη, πρώτα περιμέναμε δύο μήνες και ξαναπήγα για έλεγχο όπου είδαμε ότι δεν απορροφήθηκε. Έπειτα μου έγραψε να κάνω μία εξέταση την ca125 η οποία δεν είναι αξιόπιστη αλλά είναι ένας δείκτης. Εμένα ήταν οριακά αυξημένη. Το εργαστήριο έδινε ανώτατη τιμή μέχρι 35 κι εμένα ήταν 34. Τον επόμενο μήνα που ξαναέκανα ήταν περίπου 45. Αλλά όπως σου είπα δεν αξιόπιστη εξέταση γιατί δεν αυξάνεται πάντα παρόλο που μπορεί να υπάρχει ενδομητρίωση. Μετά λοιπόν την πρώτη εξέταση της ca125 μου είπε να κάνω μαγνητική και εκεί επιβεβαιώθηκε ότι ήταν κύστη ενδομητρίωσης. Όμως ο πιο σίγουρος τρόπος για να φανεί η ενδομητρίωση είναι η λαπαροσκόπηση. Σε σένα όμως που είναι πολύ μικρή ακόμη η κύστη δεν πιστεύω να ενδείκνυται η λαπαροσκόπηση για να την αφαιρέσεις. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και κάθε περίπτωση διαφορετική. Εγώ έκανα λαπαροσκόπηση άμεσα γιατί η κύστη η΄ταν ήδη 5 εκ. και οι γιατοί συστήνουν τότε αφαίρεση για να μην σπάσει. Στην βιοψία που έγινε επιβεβαιώθηκε και ιστολογικά ότι ήταν ενδομηρίωσης.

Αυτά είχα να σου πώ. Είναι καλό αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία να το συζητήσεις με τον γιατρό σου.

Ό,τι άλλο θέλεις όμως θα είμαι εδώ. Σου εύχομαι το καλύτερο, γρήγορα ένα σποράκι στην κοιλίτσα σου.

Καλημέρα nicona!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου αυτό Π μ είπε ο γιατρός Ν είναι να προσπαθώ και αν δεν γίνει κάτι σε 6 μήνες να πάω να την δούμε και να την αφαιρεσουμε!  Κ μετά Μ έλεγε για εξωσωματική γιαυτό με άνχωσε και έλεγα να πάρω Κ άλλη γνώμη!  Σε ευχαριστώ Κ πάλι Κ εύχομαι Κ σε εσένα τα καλύτερα!  

Ευχαριστώ πολύ κι εγώ!!

Εμένα ακόμη δεν μου ανέφερε για εξωσωματική αν και πιστεύω ότι τελικα εκεί θα καταλήξουμε. Ωστόσο τώρα σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε αν ολα το επιτρέπουν, με προκληση ωορρηξίας και θα δούμε.

Εσύ έχεις ακόμη πολύ χρόνο μπροστά σου. Όμως να πάρεις και μία δεύτερη γνώμη. Να είσαι καλά.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...