Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Minime είπε:

Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες..Θα πάω αυριο με το καλό και βλέπουμε..Θα σας πω τα νεακια μου!

ναι ναι περιμενουμε..παντως ζητα ν σ πει κ τ φυλο,αν ειναι στις καλες τ μωρο κ σας αφησει ν δειτε... εστω κ ν σ δωσει πιθανοτητες....!!

κ εγω μ πιθανοτητες 80% μ εδωσε μπεμπα..θυμισε μ αθηνα πας σ γιατρο.? 

απλα μιλαμε πολλες εδω μεσα κ μπερδευομαι....

Δημοσίευση
στις πριν 15 λεπτά, ο/η katerinant95 είπε:

ναι ναι περιμενουμε..παντως ζητα ν σ πει κ τ φυλο,αν ειναι στις καλες τ μωρο κ σας αφησει ν δειτε... εστω κ ν σ δωσει πιθανοτητες....!!

κ εγω μ πιθανοτητες 80% μ εδωσε μπεμπα..θυμισε μ αθηνα πας σ γιατρο.? 

απλα μιλαμε πολλες εδω μεσα κ μπερδευομαι....

Χαχα..Όχι από θεσσαλονικη είμαι!!Εσύ Αθήνα; 

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Minime είπε:

Χαχα..Όχι από θεσσαλονικη είμαι!!Εσύ Αθήνα; 

δν ειμαι απο αθηνα,αλλα μενω σχετικα κοντακ εκει παω στους γιατρους μ κ θ γεννησω στο ιασω...ν πανε πρωτα ο θεος ολα καλα....

μ τ καλο τ σπορακια μας..!!!

Δημοσίευση
στις On 2/9/2017 at 11:27 ΠΜ, ο/η Λευτέρης είπε:

Πήρα τα αποτελέσματα! Είναι 82. Έιμαι συγκρατημένα χαρούμενη! 

συγχαρητηρια!!!!!κ εμενα τα τεστ που ειχα αντίστοιχα με τα δικα σου ετσι ηταν οσα κ αν εκαναν!!χοριακη ειχα κανει κ εγω 2 φορες..φαντασου δευτερα (οχι αυτην απλα για να καταλάβεις την αποσταση)εκανα την 2η και βγηκε 374 και παρασκευη ειδαμε σακο κ εμβρυικα στοιχεια!καλα αποτελεσματα για αυριο!!

στις πριν 3 ώρες, ο/η Minime είπε:

Θεωρείς ότι είναι νωρίς;στην τελευταία επίσκεψη είπαμε τον επόμενο μήνα θα κάνω αυχενική διαφάνεια και ο επόμενος μήνας είναι αυτή τη βδομάδα..Λόγω δουλειάς μπορω να πάω αύριο αντι για Πέμπτη..του είπα να κλείσουμε ραντεβού για αυριο και μου είπε οκ..Πρώτη μου φορά είναι,κάνω ότι μου λέει χωρίς πολλές ερωτήσεις! 

κ εμενα ο γιατρος μου απο την 11η την κανει!εγω θα παω την τριτη θα ειμαι 11κ5...παντως εκανα υπερηχο 10κ4 κ ηταν 3.6εκ λιγο μικρουλη για αυχενικη πιστευω αλλα για να στο ειπε ο γιατρος σου κατι παραπανω θα ξέρει!καλα αποτελεσματα!!!!

Δημοσίευση

Κοριτσια καλημερες!

Δεν ξερω γιατι αλλα παλι δεν κοιμηθηκα καλα ολο τοβραδυ, ηρθα και δουλεια πρωτη μερα μετα τις διακοπες σημερα κι εχω μια ψυχολογια χαλια...

Δεν ξερω γιατι με εχει πιασει τοσο αγχος απο το πρωι ειμαι στο τσακ να παω να κανω χοριακη σημερα και να μην περιμενω μεχρι αυριο ή να παω και σημερα και αυριο και να του πω την τιμη την αυριανη....χμμμμμμ

Δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ απολυτως συμπτωμα μονο κατι ελαφριες ζαλαδες τυπου σαν να ειμαι απο χθεσινο μεθυσι ξερωγω το οποιο δικαιολογειται απολυτα απο τις λιγες ωρες υπνου που εχω κανει.

Εντωμεταξυ ειναι και αρρωστος ο αντρας μου και νιωθω λιγο περιεργα κι εγω καπως βραχνιασμενη και μπουκωμενη.... 

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η Λευτέρης είπε:

Ναι κατάλαβα... 

εμενα όλες μου οι φίλες κάνουν χοριακες τι να πω ίσως είναι οι γιατροί όντως ο καθένας έχει τον τρόπο του κι εγω επειδή έχω κύκλο 26-27 μέρες μάλλον είναι νωρίς ακόμα για να δει κάτι, είχα και τη βιοχημική και φαντάζομαι ότι περιμένουμε κι εγω κι αυτός να δούμε ότι δεν είναι το ίδιο και τώρα ώστε να με δει... 

εγω εκανα δυο χοριακες...μαλιστα η δευτερη 1280 την προηγουμενη εβδομαδα κ μου ειπε θα με δει απο κοντα σε 10 μερες....δηλ, την επομενη δευτερα 11/09....προφανως δεν εχει νοημα να παω νωριτερα γιατι σκοπος ειναι να ακουσουμεωκ καρδουλα......θα ειμαι οταν παω 6w2d αλλα κ παλι δεν ειναι σιγουρο οτι θα ακουσω..ειναι λιγο νωρις.....αρα μην ανησυχεις καθολου............με το καλο

@Fainareti εσυ ποτε πας στο γιατρο ?

Δημοσίευση

@geozak Ευχαριστω κοριτσακι μου, δεν ξερω τι εχω παθει σημερα εχω πολυ αγχος, περιμενω πως και πως να κανω τη χοριακη αυριο και να δω μια μεγααααααααααλη χοριακη, αλλα εχω χ@@@στει πανω μου 

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η Λευτέρης είπε:

@geozak Ευχαριστω κοριτσακι μου, δεν ξερω τι εχω παθει σημερα εχω πολυ αγχος, περιμενω πως και πως να κανω τη χοριακη αυριο και να δω μια μεγααααααααααλη χοριακη, αλλα εχω χ@@@στει πανω μου 

ειναι η πρωτη σου εγκυμοσυνη?

κ γιατι παρακαλω τα εχεις ηδη χαμενα?  τι να πουμε κ οι παλιες οπως εγω που ειχα δυο παλινδρομες?????? θα επρεπε να ειχα πεθανει απο αγχος.....αρα σταματα το γιατι ειτε αγχωθεις ειτε οχι οτι ειναι να γινει θα γινει......καταλαβε το

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η geozak είπε:

εγω εκανα δυο χοριακες...μαλιστα η δευτερη 1280 την προηγουμενη εβδομαδα κ μου ειπε θα με δει απο κοντα σε 10 μερες....δηλ, την επομενη δευτερα 11/09....προφανως δεν εχει νοημα να παω νωριτερα γιατι σκοπος ειναι να ακουσουμεωκ καρδουλα......θα ειμαι οταν παω 6w2d αλλα κ παλι δεν ειναι σιγουρο οτι θα ακουσω..ειναι λιγο νωρις.....αρα μην ανησυχεις καθολου............με το καλο

@Fainareti εσυ ποτε πας στο γιατρο ?

αγαπούλα μου καλημέρα.Εγω κανονικά έπρεπε να παω αύριο αλλά κάνω το παπί και θα παω τη Πέμπτη να κοντεύω την 9η εβδομαδα (8+6 θα είμαι την πέμπτη). Για κάποιο λόγο έχω αποβάλλει το άγχος μου και έχω χαλαρώσει. οτι τύχει λεω, και απλά τσουλάνε οι μέρες :)

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Λευτέρης είπε:

μην σε πιάνει άγχος...να δεις σε 9 μήνες που κάποιος άλλος θα χ.....τε πανω του και θα πρέπει να το αλλάζεις κάθε λίγο!!!ρέγουλα με το σ...το πριν την γέννα παρακαλώ, θα φάμε πολύ μετα!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑ!!!!

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Λευτέρης είπε:

@Fainareti ρε συ δε μου δινει κι ενα συμπτωματακι καταλαβαινεις, κατι να πιαστω :P 

τώρα τώρα θα σου βγάλω λίστα εγω....

ζαλάδες,κούραση, υπνηλια,καφέ  υγρά,  πόνος στη μέση, ναυτια, πονοι περιόδου (είναι επίσης σύμπτωμα), πονοκέφαλος;;;;;;;;;;;;;;;;;;; 

Δημοσίευση

ζαλαδες, κουραση, ψιλοπονακια περιοδου. ΑΛΛΑ ειμαι αυπνη απο το αγχος μου οποτε τα 2 πρωτα μαλλον ειναι απο αυτο, νιωθω διαρκως λες και και ξυπνησα με hangover αλλα το θεμα ειναι οτι δεν κοιμαμαι ετσι κι αλλιως

Δημοσίευση

@Λευτέρης συγχαρητήρια! Μια καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη!

Καταλαβαίνω το άγχος σου, αλλά κάνε υπομονή. Η αύξηση της χοριακής ανά 2 ημέρες δείχνει πολλά για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σου κατά τις πρώτες εβδομάδες που δεν μπορεί να δούμε κάτι με υπέρηχο.

Δημοσίευση
στις πριν 53 λεπτά, ο/η Λευτέρης είπε:

ζαλαδες, κουραση, ψιλοπονακια περιοδου. ΑΛΛΑ ειμαι αυπνη απο το αγχος μου οποτε τα 2 πρωτα μαλλον ειναι απο αυτο, νιωθω διαρκως λες και και ξυπνησα με hangover αλλα το θεμα ειναι οτι δεν κοιμαμαι ετσι κι αλλιως

παντως με εξαιρεση το πονο στο στηθος απο την ωορηξια εως σημερα...δεν εχω κανενα αλλο συμπτωμα.....εσυ γιατι θελεις να εχεις με το ζορι πχ εμετους , καφε αιμα, κτλ....για να προσγειωθουμε σιγα σιγα...:x

Δημοσίευση

Είχα μιλήσει με την κοπέλα από εκεί που πήρα τα τεστ και μου είπε ότι είναι ένας άτυπος τρόπος να μετράς την αύξηση της χοριακης στο σπίτι κι αφού είχα αρκετουτσικα έκανα, το κουλο είναι ότι το πρωί έβγαιναν πιο αχνα, ενώ το μεσημέρι πιο σκούρα... Τα βάζω μέχρι τώρα από όλες τις μέρες που εχω κάνει να μου πείτε γνώμες(είναι τα μεσημεριανά/δευτερα όχι από αχνα) ? Και σταματάω για σήμερα γιατί καταλαβαίνω ότι στο τέλος δεν θα μου μιλάει καμία ? Συγνώμη ρε κορίτσια 

το 1 είναι της Παρασκευής 

το 2 είναι το σημερινό και το 3 είναι το χθεσινό 

IMG_4495.JPG

IMG_4529.JPG

IMG_4522.JPG

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Λευτέρης είπε:

Είχα μιλήσει με την κοπέλα από εκεί που πήρα τα τεστ και μου είπε ότι είναι ένας άτυπος τρόπος να μετράς την αύξηση της χοριακης στο σπίτι κι αφού είχα αρκετουτσικα έκανα, το κουλο είναι ότι το πρωί έβγαιναν πιο αχνα, ενώ το μεσημέρι πιο σκούρα... Τα βάζω μέχρι τώρα από όλες τις μέρες που εχω κάνει να μου πείτε γνώμες(είναι τα μεσημεριανά/δευτερα όχι από αχνα) ? Και σταματάω για σήμερα γιατί καταλαβαίνω ότι στο τέλος δεν θα μου μιλάει καμία ? Συγνώμη ρε κορίτσια 

το 1 είναι της Παρασκευής 

το 2 είναι το σημερινό και το 3 είναι το χθεσινό 

IMG_4495.JPG

IMG_4529.JPG

IMG_4522.JPG

Αν κάνεις άλλο ενα δεν θα βγουν μονο οι γραμμουλες αλλα και ενα σημα να γραψει " εισαι εγκυος λεμε!!"

Δεν μου λες να κοτσαρω και εγω ενα το πρωι να δω οτι ολα πανε καλα;;;;; μου εβαλες ιδεες φιλη!!!!

Δημοσίευση

Έλα ρε μη σε παρασύρω με το άγχος μου!!! Εντωμεταξύ γυρίζω σπίτι φορτωμένη λαχανικά και φρούτα τα νεύρα μου σε άθλια κατάσταση, και δεν έχουμε νερό! 

Έχει σπάσει ένας σωλήνας εσωτερικά κάπου μεταξύ υπογείου και πέμπτου ορόφου που μένουμε εμείς κι έχουν πλυμμυρισει όλες οι αποθήκες κι εμείς δεν είχαμε καθόλου νερό! 

Εφτιαξα και κάτι μπιφτέκια λύσσα και λιωσαμε μέχρι να πάμε στο σούπερ να πάρουμε 6αδα. 

Ειμαστε με εμφιαλωμένα και κουβάδες νερό για την τουαλέτα μια υπέροχη κατάσταση. 

Με πονάει και η κοιλιτσα μου σαν να αδιαθετώ μάλλον κουράστηκα σήμερα... 

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Λευτέρης είπε:

Έλα ρε μη σε παρασύρω με το άγχος μου!!! Εντωμεταξύ γυρίζω σπίτι φορτωμένη λαχανικά και φρούτα τα νεύρα μου σε άθλια κατάσταση, και δεν έχουμε νερό! 

Έχει σπάσει ένας σωλήνας εσωτερικά κάπου μεταξύ υπογείου και πέμπτου ορόφου που μένουμε εμείς κι έχουν πλυμμυρισει όλες οι αποθήκες κι εμείς δεν είχαμε καθόλου νερό! 

Εφτιαξα και κάτι μπιφτέκια λύσσα και λιωσαμε μέχρι να πάμε στο σούπερ να πάρουμε 6αδα. 

Ειμαστε με εμφιαλωμένα και κουβάδες νερό για την τουαλέτα μια υπέροχη κατάσταση. 

Με πονάει και η κοιλιτσα μου σαν να αδιαθετώ μάλλον κουράστηκα σήμερα... 

Μην σε αγχώνει ο πόνος ετσι θα πονας για λίγο καιρό στην αρχή!! Βεβαια οποτε το νοιώθεις ξάπλα αμέσως!! Και μη κουβαλάς ε;;;;;; πωπω παντως φρουτακια ανετα τα τιμαγα τωρα!!! Ροδακινακια ειδικα!!! Σαν τη τρελη θα παω το πρωι πριν τη δουλεια να παρω!!! 

Δημοσίευση
στις πριν 29 λεπτά, ο/η Λευτέρης είπε:

Κορίτσια!!! Καλημέρα!!! Έκανα τη χοριακη και περιμένω αποτελεσματαααααα έχω τρομερή αγωνία ??????

καλημερα κοριτσι μ..!! καλα αποτελεσματα..

τ ωρα τ περιμενουμε..??

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ευχαριστούμε! Τις μύξες γενικά τις παντρευτήκαμε 🙃 Πυρετό έκανε μέχρι 38.3 για 1-2 μέρες, την είδε όμως ο παιδίατρος για το αντιγριπικό την πέμπτη και την βρήκε οκ, δεν είχε ακροαστικά.  Της κατεβαίνουν και τα πάνω δόντια και της πέσαν όλα μαζί της καημένης... Η ψυχούλα μου όμως έχει καλή διάθεση, ζητάει συνέχεια να της βάζουμε μουσική και χορεύει 😂και θέλει όλη μέρα βόλτες  Απλά τη νύχτα όταν ξυπνάει δυσκολεύεται να ξανακοιμηθεί, από τον πόνο λογικά, και κλαψουρίζει. Οπότε της βάζω αλοιφή και την κουνάω μέχρι να την ξαναπάρει ο ύπνος  Καταλαβαίνω αυτό που λες για την απόσταση, λογικό... Πάντως για τη δικιά σου, αν και ταλιμπανάκι, μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα! Στα περισσότερα events/θέατρα για μωρά είναι δομημένοι έτσι οι χώροι που τα μωρά έχουν κάποια ελευθερία κίνησης, κάθονται πχ σε μαξιλάρια στο πάτωμα με τους γονείς.  Οπότε δεν είναι καθηλωμένα να κοιτάνε το οποίο είναι κουραστικό ακόμα και για εμάς τους ενήλικες! Για το μέλι έχεις δίκιο, το διόρθωσα... μην πάρω καμιά μανούλα στο λαιμό μου   Κι εγώ γενικά τη θαυμάζω την όρεξη της @Kiddo με τις τροφές και το θεωρώ κι εγώ πολύ σπουδαία δουλειά! Αλλά να σας πω την αλήθεια δεν το παρασκέφτομαι κιόλας, κοιτάω να είμαι ενημερωμένη, προσπαθώ για το καλύτερο και το πάω όπως μας βγει    Αυτό που με παρηγορεί και μου διώχνει το άγχος είναι ότι εγώ μεγάλωσα με μπισκοτόκρεμες κτλ και τώρα τρώω τα πάντα... ίσως τα παρατρώω κιόλας δηλαδή 😂 και λίγο peacky eating καλό θα μου έκανε σε αυτή τη φάση που τρώω για 10  Οπότε για μένα μην πνίγεσαι, ταίζεις τα παιδιά σου με υγιεινό σπιτικό φαγητό οπότε κάνεις ήδη τρομερή δουλειά!  Απίστευτο ότι θα γίνει ενός!! Ήσουν η πρώτη της παρέας! τα περιμένω κι εγώ τα πρώτα γενέθλια πως και πως... θα θελα κιόλας να της κάνω καμια μικρή τουρτίτσα για μωρά Αν έχει πετύχει καμία μανούλα καμιά καλή συνταγή ας τη σφυρίξει!  χαχαχα αυτό με την τσίχλα ακριβώς το ίδιο 😂
    • Καλημέρα κορίτσια. Εμεις πάμε καλά,τελικά την πείραζε από ότι κατάλαβα το γάλα μετά από το μεσημεριανό,παρόλο που μεσολαβούσε 2ωρο. Τρώει ευχάριστα το μεσημεριανό,τονκαλυτερο της ειναι μπούτι κοτοπουλο με μισή γλυκοπατα,λίγο καρότο, λίγο κολοκύθι και προχθές έβαλα και αστράκι.  Τρώει ένα μπολ γεμάτο.   Εν τω μεταξύ κατι την τσίμπησε στο χεράκι και έχει μια τεράστια φουσκάλες με πυον μέσα. Έστειλα φώτο στον γιατρό και περιμένω να μου πει. @Elenaki12 τι αντράκι ειναξ αυτό, μου θυμιζει τον γιο μου ετσι οπως τα κανει ολα γρήγορα. Η δικια μου βγηκε τεμπελιτσα. Αν και οπως μου ειπε και ο γιατρος την παιρνει το βαρος της κοιλιας μπροστα. Έγινε 28/10 6 μηνών. Ζυγιστηκαμε προχθές και είναι 8750 και ύψος 71-72εκ.  Παρακάτω είναι η κούκλα μου. 
    • Ωωω περαστικά!! Πώς είναι τώρα η μικρή σας;;  Τι ωραία ιδέα αυτό με το Μέγαρο και τη βρεφική παράσταση!! Μακάρι όταν ανέβουμε κι εμείς Αθήνα να πάμε να δούμε κανένα!! Κι εγώ δεν περίμενα να μπορούν να παρακολουθήσουν, αλλά αν είναι και καλοφτιαγμένο, θα τραβάει την προσοχή τους! Εμάς έχει αρχίσει να χτυπάει συνέχεια παλαμάκια τώρα, είναι σε καλή φάση για θεατρικές παραστάσεις 😆😆 Ρε συ κι εμάς τις γωνίες τις προστατευτικές τις έχει φάει όλες!! Το κρατάει και στο στόμα το κομμάτι που έχει κόψει και το μασουλαει με τις ώρες λες και είναι τσίχλα!! 😆 Δεν ξέρω αν πρέπει να κάθομαι να γελάω ή να τρέξω πανικόβλητη να του το βγάλω με το ζόρι... 😅
    • Καλημέρα κορίτσια!! Καλή εβδομάδα! Και καλό μήνα!! Νοέμβριος κορίτσια... Σε μερικές εβδομάδες το μικρακι μου γίνεται 1 έτους!! 😱 Νομίζω ότι η @Maria_mtx ήθελε να εστιάσει περισσότερο στο ότι δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε να δώσουμε όλες τις γεύσεις του κόσμου στο παιδί μας και να φρικαρουμε άμα δεν προλάβουμε να συμπληρωσουμε τη λίστα μας πριν χρονισει, κι όχι τόσο στο ότι αφού έχουμε συγκεκριμένες συνήθειες στην Ελλάδα, αυτές θα αποκτήσει το παιδί και δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω... Σε αυτό το σημείο να σας πω ότι εγώ είμαι σε ένα ενδιάμεσο στάδιο... Υπάρχουν πράγματα που δεν τρώω και δεν του τα έχω δώσει, επειδή λυπάμαι να τα αγοράσω και μετά να πεταχτούν... Πχ αρνί, συκώτι δεν έχω δώσει ακόμα. Ενώ κάποια άλλα που τρώει ο άντρας μου ή είναι πιο εύκολα να μείνουν στο ψυγείο και πιο εύκολα να τα διαχειριστω, όπως κατσικίσιο γιαούρτι ή πρόβειο γάλα (που πάλι δεν τρώω), τα έχω δώσει... Το έχω τύψεις ρε σεις όμως... Ότι μπορώ να τα πάρω, ότι θα μπορούσα να του μάθω να τα τρώει και του τα στερω, μιας και θεωρώ ότι είναι επίκτητη η γεύση, δηλαδή συνηθίζουμε να τρώμε κάποια πράγματα. 😢 Πχ, οι Ιάπωνες τρώνε φύκια και σούπες από σόγια για πρωινό, εγώ ούτε να το διανοηθώ 😆. Γενικά, εντελώς φιλοσοφικά συζητώντας, το να δώσουμε πολλά τρόφιμα στον πρώτο χρόνο έχει δύο καλα. Πρώτον για τα θέματα αλλεργίας και δεύτερον για την εκμάθηση γεύσεων και υφών. Αυτό που κάνεις εσύ @Kiddo το θαυμάζω απεριόριστα. Έχεις την όρεξη και τη θέληση να δώσεις πολλές διαφορετικές πρώτες ύλες και τις καταγράφεις κιόλας που είναι σημαντική παρακαταθήκη για το παιδί. Μπορεί να τύχει να πάει κάνα ταξίδι αργότερα στη ζωή της στο εξωτερικό, να φάει κάτι και να πάθει αλλεργικό σοκ. Επειδή έχεις κάτσει κι έχεις κάνει όλη αυτή τη δουλειά, μπορεί να το αποφύγει αυτό και μπράβο σου!! 👏 Ειλικρινά την θαυμάζω όλη αυτήν την προσπάθεια!!  Επίσης, σχετικά με τις διαφορετικές γεύσεις, κάθομαι και σκέφτομαι ότι έχουμε στην Ελλάδα τόσες πρώτες ύλες και πιάτα, πχ σαλιγκάρια, γλυκάδια, γαρδουμπες, πατσά, συκωταριές, κοκορέτσια, ορτύκια, συκωτακια πουλιών ή 2863 διαφορετικά είδη ψαριών, οστράκων, μαλακίων, μανιταριών, άλλα τόσα είδη τυριών, άντε να τα δώσεις όλα αυτά στο παιδί μέχρι να κλείσει το έτος... Κάποια από αυτά τα τρώμε μια φορά τον χρόνο κι αν, αλλά είναι μέσα στην παράδοση και υπάρχουν στη ζωή μας... Όχι μόνο δηλαδή γεύσεις από Ινδία, Ιαπωνία, Σενεγάλη, Μαρόκο, Αργεντινή κτλ. Άμα βάλεις κι αυτά, η λίστα γίνεται τεράστια. Δεν ξέρω ρε σεις όμως αν θέλω να δώσω γλυκάδια στο παιδί μου ή ροκφόρ. 😆 Οπότε τώρα τελευταία αποφάσισα να είμαι της λογικής να μάθουμε στα παιδιά να είναι ανοιχτά σε γεύσεις και σε δοκιμές. Μετά το χρόνο κάνουν ένα relapse, προτιμάνε γνώριμες γεύσεις, γλυκές και εύκολες υφές, αλλά αν οι γονείς έχουμε διαφορετικά πιάτα στο τραπέζι μας και μας βλέπει να τρώμε και να δοκιμάζουμε, ξεκινάνε να να δοκιμάζουν κι αυτά όταν είναι έτοιμα. Το βλέπω από τον μεγάλο μου, ο οποίος στο έτος τρεφόταν μόνο με φυστικοβουτυρο, αγγούρι, γάλα, και κριτσινια, ότι τώρα σιγά σιγά, ζητάει μπρόκολο, μπριζόλες, βουτάει πατάτες στο τζατζίκι 😆 δοκιμάζει παντζάρι, dragon fruit, και μετά επιλέγει άμα του αρέσει ή όχι. Δηλαδή, βλέπω ότι υπάρχει ελπίδα αν έχουν μπει οι βάσεις στην αρχή. Ακόμα και με το 1/3 των τροφίμων που καταφέραμε του δώσαμε από τις λίστες που μοιραστηκατε.  Επίσης, σχετικά με τα καυτερά... Εσείς πότε σκοπεύετε να τους δώσετε καυτερές τροφές, αν το σκέφτεστε δηλαδή; Εμείς τρώμε με τον άντρα μου αρκετά, αλλά δεν το έχω πάρει απόφαση να δώσω στα παιδιά (καλά στο μωρό σίγουρα όχι ακόμα)...  ΥΓ έχουμε Μαρτ και βρήκα τις φυσαλίδες και πήρα 😆. Τα έβλεπα στις φωτογραφίες τεράστια τα μπαλάκια κι όταν τα βρήκα είδα πόσο μικρά είναι 😆 εμένα μου άρεσαν. Και το μωρό το πήρε, το επεξεργάστηκε λίγο και μετά το έφαγε το πάτωμα. Προτίμησε το blueberry 🫐. Του έπεσε ένα εν τω μεταξύ στο λευκό ζιπουνακι από μέσα, και μπουσουλωντας το έλιωσε εκεί στην περιοχή της πάνας. Και μέχρι να καταλάβω ότι δεν ήταν αίμα αλλά μαρμελάδα blueberry έπαθα 10 εγκεφαλικά 🥲🤣
    • Αντε ωραία με το καλό κορίτσι μου να έρθει το πρώτα σας παιδάκι ☺️ Καλά ναι και εγώ τα ίδια παθαίνω πήγα 9 εβδ τελευταία φορά δεν έχω ξανά πάει άλλο οπότε κάπως έχω ένα άγχος να δω τι γίνεται  εμένα είναι το τρίτο παιδάκι έχω αλλά δύο κορίτσια 3 ετών και 15 μηνών Αύριο 11:30 η ώρα έχω ραντεβού σήμερα είμαι 12 εβδ 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...