Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΠΡΩΙ


Recommended Posts

Καλημέρα θέλω μια βοήθεια για το πρόγραμμα φαγητού και ύπνου που ακολουθείτε εσείς γιατί ίσως έχω κάνει κάτι λάθος και το μωρό μου είναι λιγάκι αναστατωμένο αυτό τον καιρό όσον αφορά κυρίως τον βραδινό ύπνο.

Ο γιος μου είναι 6μιση μηνών Αρχίσαμε γεύματα πριν περίπου 1 μιση μηνά . Τρώμε πρωινό γάλα γύρω στις 7-7 30 φρουτοκρεμα γύρω στις 11 φαγητο γύρω στις 2- 2: 30 κρέμα γύρω στις 6 βραδινό γαλα μετά το μπάνιο γύρω στις 10 και του δίνω και γάλα πριν κοιμηθώ. Πριν ένα μήνα έδινα τελευταίο γεύμα γύρω στις 12 30 πριν κοιμηθώ και σηκωνόταν στις 6 – 6:30 ξανά για πρωινό . Αυτό είχε καθιερωθεί ώσπου περάσαμε πριν 2 εβδομάδες μια ίωση με πολύ πυρετό και βήχα και όταν επανηλθε η όρεξη του όλα αναστατωθήκαν. Πλέον μετά το γεύμα στις 12 30 ξυπνάει γύρω στις 4 το πρωί για να παίξει και είτε τον αγκαλιάσω είτε του δώσω νερό δεν κοιμάται ώσπου τρώει περίπου 40-50 ml γάλα και μετά από αγκαλιά και παιχνίδι περίπου 30-40 λεπτά κοιμάται . Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι ενώ είχαμε μπει σε σειρά τώρα σηκώνεται για παιχνίδι στις 4 το πρωί . Έχει τύχει σε κάποια να παλινδρομήσει στο πρόγραμμα του το παιδί; Και τι κάνατε ;

Ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

vaia mou...emena o mpempis mou einai 4 minwn opote den eimai kai poli pio empeiri apo sena gia na sou pw alla as poume egw...tha tou ebaza ligo tin pipilitsa..isws to oti ton agkaliazeis..i tou milas....kalitera na min tou dwseis simasia...baltou ligo tin pipila kai afise ton 1..2 tha koimithei...emena etrwge teleutaio gala.stis 10 kai koimatane mexri tis 2 ksanaetrwge kai ksanasikwnotane sin 5...opote prospathw na tou dinw stis 8 kai meta ton ksipnaw stis 12 ton taizw....kai eixe gia kamoia bdomada ksipnouse stis 4 ton ebaza ligo tin pipila kai ksanakoimotane...opote twra eimai mia xara pame seri mexri tis 6.30..elpizw na ta katafereis

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

jovanna ευχαριστω για την βοηθεια το θεμα ειναι οτι στην προ ιωσης περιοδο επιανε το κολπο με πιπιλα και αδιαφορια τωρα τα δοκιμασα και τα δυο αλλα τιποτα ειτε του βαλω πιπιλα ειτε οχι αυτος ακαθεκτος στο παιχνιδι του

παντως thanks

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

vaia μου, μια απ'τα ιδια!!! πανω που η μικρη μου παει να αποκτησει ενα προγραμμα, κατι συμβαινει και ερχονται ολα τουμπα!!:silly:

περασαμε τους κολικους και το θηλασμο ανα τριωρο, στους 3-4 μηνες περιπου, αρχισε να κοιμαται το παιδι ολη τη νυχτα, ενθουσιαστηκα εγω!! ηταν λιγο ξενυχτρω, κοιμοταν 12-1, αλλα ολο το βραδυ! σιγα-σιγα καταφερα να της μεταθεσω τον υπνο νωριτερα 10-11, ωσπου... τσουπ! νασου μια ιωσουλα! διαταχθηκε το στομαχακι της, διαταραχτηκαν τα γευματα της, διαταραχτηκε κι ο υπνος!! μολις ξεπερασε την ιωση, την βρηκε αλλη και μετα αλλη!! μολις ξεπερασαμε την σωρεια ιωσεων, παλεψαμε παλι για το προγραμμα και πανω που το φτιαξαμε, μας επιασαν τα δοντια μας!!!:(

αληθεια, μηπως φταινε τα δοντακια του και ειναι ανησυχος?? η παιδιατρος μου, μου ειχε πει πως ακομα κι αν δεν κλαιει, το οτι δεν κοιμαται εκδηλωνει μια ανησυχια!

πιπιλιτσα, κανα χαμομηλακι, ησυχια και χαμηλος φωτισμος... αλλα βασικα υπομονη!!!;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

vaia δυστυχως πολλα μωρα κατα την περιοδο της οδοντοφηιας αλλαζουν το προγραμμα τους καθε τρεις και λιγο.ειναι με τα φεγγαρια τους που λεμε:) .κι ο δικος μου ειναι 6 1/2 μηνων και εχουμε πανω κατω το ιδιο προγραμμα.και δυστυχως απο προχθες ειμαστε κι εμεις αρρωστοι και παλευω να μη μου τα φερει παλι ολα τουμπα.(αν και δυο μεσημερια υπεκυψα και τον πηρα στο κρεβατι μας.)

προχθες ειχαμε κι εμεις ακριβως το ιδιο σκηνικο στις 4¨30 τη νυχτα ορθιος ο κυριος στο κρεβατι να τραγουδαει και να ειναι ψωφιος για παιχνιδι.τον αφησα μονο του μεχρι που αρχισε να γκρινιαζει και μετα τον πηρα για νανουρισμα και πετυχε....(καλα μη φανταστεις για πολυ βεβαια...κανα 1 1/2 ωρα και μετα ορθιος παλι αυτη τη φορα για γαλα.)

τι να πω υπομονη και καλες αυπνιες σε ολες μας...:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα ο γιος μου όταν έβγαζε δοντάκια έκλαιγε το βράδυ αλλά για λίγο για κανένα 5λεπτο, μετά το έβαζα για ύπνο και δεν κοιμόταν, ίσως να τον ενοχλούσε η παρουσία μας, δεν ξέρω. Τον άφηνα στην κούνια του -να σημειώσω ότι μόνο ένα μικρό φως ήταν αναμμένο όχι το κύριο φως δηλ. ενα πορτατίφ διαβάσματος- και δεν ασχολούμουν μαζί του. Ο άντρας μου κοιμόταν στον καναπέ στο σαλόνι γιατί έπρεπε να ξυπνήσει στις 05.00 για δουλειά και εγώ πήγαινα στο κρεββάτι στα σκυφτά σαν τους κλέφτες!! μετά από ώρα τον έπαιρνε ο ύπνος, ίσως κουραζόταν. Δεν τον τάιζα, όμως, ποτέ το βράδυ.

Η γνώμη μου είναι να καθιερώσεις μια ρουτίνα ύπνου, όπως μπάνιο και γάλα σε δωμάτιο με ησυχία και χαμηλό φωτισμό. Αν ξυπνήσει το βράδυ μην τον ταϊσεις αλλά και μην παίξεις μαζί του. Μέχρι βέβαια να συνηθίσει θα πάρει σίγουρα μια εβδομάδα και θα ταλαιπωρηθείτε, αλλά νομίζω αξίζει την προσπάθεια. Το σπουδαιότερο είναι να μην παίζεις μαζί του!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...