Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Το  Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου επισημαίνοντας την ανάγκη εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων στις πισίνες, για την παρακολούθηση της ασφαλούς λειτουργίας τους, με σκοπό τόσο την προστασία και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αλλά και την ασφάλεια των λουομένων. 

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι οι δημόσιες πισίνες θα πρέπει να πληρούν όλους τους όρους υγιεινής και ασφάλειας (υλικά κατασκευής, γενική διάταξη χώρων, στόμια εισροής και εκροής, αύλακες υπερχείλισης, φωτισμός, αερισμός, σύστημα ανακυκλοφορίας, απολύμανση νερού κ.λ.π.) 

Σε κάθε περίπτωση: Η ποιότητα του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών να είναι σύμφωνη με το άρθρο 15 της σχετικής εγκυκλίου. Το νερό των κολυμβητικών δεξαμενών να ανανεώνεται συνεχώς καθ΄όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, με ρυθμό που να εξασφαλίζει την πλήρη ανανέωσή του σε χρόνο όχι μεγαλύτερο των 4 ωρών και σε ειδικές περιπτώσεις των 6 ωρών.

Η ανανέωση πρέπει να επιτυγχάνεται είτε με συνεχή ροή νέου καθαρού νερού, είτε με ανακυκλοφορία του νερού των δεξαμενών μετά από προηγούμενο καθαρισμό και απολύμανση.

Το σύστημα ανακυκλοφορίας- καθαρισμού-απολύμανσης του νερού θα λειτουργεί όλες τις ώρες χρησιμοποίησης των δεξαμενών και πέραν αυτών για τόσο χρόνο, όσος απαιτείται για την εξασφάλιση του νερού διαυγούς και κατάλληλου από μικροβιολογική άποψη.

Η απολύμανση είναι υποχρεωτική σε όλες τις περιπτώσεις λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών, ως ρητά επιβάλλεται από το άρθρο 18 της  σχετικής εγκυκλίου.  

Η μέτρηση του υπολείμματος χλωρίου στο νερό των κολυμβητικών δεξαμενών θα γίνεται χρωματογραφικά με τη μέθοδο DPD (Διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνη) και θα κυμαίνεται μεταξύ 0,4 και 0,7 mg/l.  

Η διάθεση των υγρών αποβλήτων θα γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις. 

Οι εργαστηριακές αναλύσεις δειγμάτων νερού κολυμβητικών δεξαμενών θα πραγματοποιούνται σε Δημόσια εργαστήρια ή σε εξουσιοδοτημένα από τις υγειονομικές αρχές εργαστήρια νοσοκομείων ή και ιδιωτικά που θα διαθέτουν ειδική άδεια για την εκτέλεση των αναλύσεων.

Ιδιαίτερη μνεία να γίνεται σε ενδεχόμενες περιπτώσεις εμφάνισης ατυχημάτων ή νοσήματος στους λουόμενους.

Mε σκοπό τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας της παρακολούθησης της αποδοτικής και ασφαλούς λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών, αναφέρει η εγκύκλιος, οι έλεγχοι να γίνονται ανά εξάμηνο.

Οι αρμόδιοι που διαχειρίζονται τις κολυμβητικές δεξαμενές θα πρέπει να συμπληρώσουν κάποια έγγραφα και να τα αποστείλουν στο Υπουργείο  μέχρι τις 30-7- 2017.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Χρόνια μας πολλά!! Κι εγώ με τον ύπνο απλά προσπαθώ να το αποδεχτώ, είναι πιο εύκολο 😅 απλά με αγχώνει λίγο γιατί θα ξεκινήσω δουλειά το σεμπτεμβριο... για την ώρα τα κουτσοβολευω  Ε αφού πάει ο μεγάλος και του αρέσει τότε είναι δοκιμασμένο!  Καλά είναι ο μεγαλος; με το αδερφάκι του πως τα πάνε τώρα που μεγαλώνει; 
    • Καλημέρα. Εγώ στη θέση σου θα έκανα επανάληψη την tsh τρεις μήνες μετά την προηγούμενη μέτρηση και αν έβγαινε πάλι πάνω από 3, θα πήγαινα σε δεύτερο ενδοκρινολόγο. Δεν ξέρω πραγματικά πόσο επηρεάζει τη σύλληψη - κι εγώ κάτω από 2 ξέρω, ιδανικά -  το σίγουρο είναι ότι όσο πιο ανεβασμένη είναι η tsh τόσο ο θυρεοειδής κουράζεται να αντεπεξελθει στις απαιτήσεις του οργανισμού. Επίσης, δεν γνωρίζω αν επηρεάζει/ - εται από ΣΠΩ. Εγώ παίρνω χαπάκι θυρεοειδούς από τότε που βρήκα την tsh στο 5. Ξεκίνησα με μικρή δοσολογία, αλλά στην επανάληψη, όταν είδε ότι έπεσε στο 3,5 κάπου, μου την αύξησε. Γιατί είπε ότι με χάπι θα έπρεπε να πέσει κι άλλο. Και με αυτή την τιμή πήγα αργότερα στην εγκυμοσύνη.  Για το σπέρμα, εννοείται δείτε τις τιμές σας πρώτα. Εύχομαι να μην υπάρχει κάτι σε αυτόν τον παράγοντα. Πάντως και η χαμηλή κινητικότητα και η μορφολογία αντιμετωπίζονται. Οι βιταμίνες φέρνουν αποτέλεσμα στον άντρα, όχι θεαματικό, αλλά πάντως βελτιώνουν την εικόνα. Και η εξωσωματική παρακάμπτει το πρόβλημα, γιατί επιλέγουν δυνατό σπερματοζωάριο για την γονιμοποίηση. Έχω κοντινά μου ζευγάρια με σοβαρό πρόβλημα στον ανδρικό παράγοντα που έχουν αποκτήσει δίδυμα με την πρώτη προσπάθεια. Μην απογοητεύεσαι.  Η προλακτίνη όντως, είναι μια κυμαινόμενη ορμόνη. Και με άγχος σχετίζεται και με την ώρα που θα πας να κάνεις την εξέταση... Σε μένα είχε δείξει πάνω απ' το όριο η πολύ πρωινή και 15 η απογευματινή, που την επανέλαβα 2 μέρες μετά!!   
    • @Kateriniooναι.ιδανικα θελω λίγο χρονο ακόμα χαχα. Απο την αλλη ετσι με αγχωνει αυτη η αβεβαιότητα. Αντε να δουμε λιγο μας εμεινε. @Sotiria_94 σίγουρα οταν πατε στο σπίτι σας θα είστε πολύ καλύτερα. Οπως λενε σαν τ σπίτι σου δ έχει. Πολύ καλα έκανες κ πηρες μαια και μακαρι να σ πανε ολα όπως τ θέλεις. Ακομα κ μεικτή να κάνεις μια χαρα θα ειναι. Βρε κούκλα μου εφαγες ρνα τεράστιο ζορι σε όλη την εγκυμοσύνη, βίωσες εναν δύσκολο τοκετο κ θα ρθω εγω η η καθεμια να σ πει γτ δ θηλάζεις? Έχεις κάνει τόσα για τ μωρακι σου πριν καν να γεννηθει. Πολύ πιο σημαντικά. Δ υποβαθμίζω τ θηλασμο προς θεού, 2 παιδια τ θήλαζα αποκλειστικά μέχρι 8 μηνων όπου από μόνη μ αποφασισα να αποθηλασω. Αλλα σίγουρα η αγάπη της μαμάς δ ξεκινα κ δ τελειώνει με τ θηλασμο. 
    • καλημέρα κορίτσια!! σχετικά με τη nipt, εγώ ειμαι στα 37 δεύτερο μωράκι, όπως τα είπε η @Diwni, ο γιατρός μας είπε οτι αν βγουν καλα τα αποτελέσματα της αυχενικής, (βγήκαν ευτυχώς ολα καλά 😊) οτι λογω ηλικίας κάνουμε και ενα nipt για επιβεβαίωση,  αν δεν έβγαιναν καλά θα πηγαίναμε κατευθείαν σε αμνιο ή τροφοβλαστη.. αυτή είναι η λογική... εγω νομίζω θα το κάνω, πιο πολύ έχω προβληματιστει αν θα πρέπει να κάνω το απλό ( μόνο για τα 3 πιο συνηθισμένα σύνδρομα) η το πιο extended  που πιάνει και άλλα πιο σπάνια... ο προβληματισμός μου είναι ότι έχω ακούσει γενικά ότι για αυτά έχουν μεγαλύτερο ποσοστό να βγουν false positives τα αποτελέσματα... οποτε μετά μπαίνεις σε μια διαδικασία με αμνιο που ίσως τελικά να είναι περιττή... @Eir_maέχετε συζητήσει εσείς καθόλου, αν τελικά το κάνετε,  πιο nipt θα κάνετε?
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...